Boeken over toegepaste kunst

 • Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker boeken
  Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker - Daan Roosegaarde

  De Nederlandse kunstenaar, Daan Roosegaarde, is een van de meest prominente innovatieve kunstenaars van de laatste 10 jaar. Zijn sculpturen en installaties, gemaakt in samenwerking met een team van ingenieurs en ontwerpers, hebben als doel om betere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Winnifred de Vos boeken
  Winnifred de Vos - Pronck & Prael Sits in Holland

  De stoffen en kunstvoorwerpen die de V.O.C. via ruilhandel meebracht vanuit Aziatische gebieden veranderden het (klein)burgerlijke Hollandse bestaan ingrijpend. De exotische, Indiase sits bleek het 'goud' van de 17de eeuw. De ontdekking van de exclusieve… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Pluis, Reinhard Stupperich boeken
  Jan Pluis, Reinhard Stupperich - Mythologische voorstellingen op Nederlandse tegels

  De invloed van Ovidius’ Metamorphosen reikt verder dan de literatuur. Zijn verhalen over wonderbare gedaanteveranderingen zijn tevens deel gaan uitmaken van de materiële cultuur. De Metamorphosen is niet alleen een inspiratiebron voor beeldend kunstenaars… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Johan Karelse, Frans Leidelmeijer boeken
  Johan Karelse, Frans Leidelmeijer - Goudse plastieken

  De ruim 2000 afbeeldingen in dit boek geven een vrijwel compleet beeld van de plastieken die in de twintigste eeuw vervaardigd zijn door de Goudse aardewerkfabrieken. De bekende beeldjes in art-decostijl werden aanvankelijk uitgevoerd in matwit, maar maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Henk Lijding boeken
  Henk Lijding - Art quilts in Nederland

  Art quilts zijn kunstquilts. Er bestaat in Nederland een grote belangstelling voor quilts. In de laatste 25 jaar is een aantal van deze textiele werken tot ver voorbij de traditionele lappendeken ontwikkeld tot werken met een terechte claim op kunst.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Zsuzsanna van Ruyven-Zeman boeken
  Zsuzsanna van Ruyven-Zeman - Van heiligen tot amoeben

  Hoewel gebrandschilderd glas vooral met kerkgebouwen wordt geassocieerd, behoort het niet tot het exclusieve domein van de religieuze kunst. Ook openbare gebouwen en woonhuizen hadden, en hebben, gebrandschilderde ramen. In dit boek ligt het accent op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Sieni Luiken-Pluis boeken
  Sieni Luiken-Pluis - Kroon en l'Ancora

  Keramisch bedrijf H. van den Kroonenberg vervaardigde van 1955 tot 1968 sieraardewerk met een grote diversiteit aan vormen, uitvoeringen en decors. Aanvankelijk gebruikte het de merknaam Kroon, later werd het l'Ancora. Het bedrijf werd opgericht in een periode… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Bert-Jan Baas, Koos van Brakel, Dennis van den Hoek, Frits Muller boeken
  Bert-Jan Baas, Koos van Brakel, Dennis van den Hoek, Frits Muller - Leen Muller en de Plateelbakkerij Zuid-Holland (1898-1936)

  Leen Muller (1879-1969) trad in 1898 als decorschilder in dienst van de net opgerichte Plateelbakkerij Zuid-Holland te Gouda. In de periode dat hij hier werkzaam was, ontwikkelde hij zich niet alleen tot meester-plateelschilder; hij werd ook de belangrijkste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • J.E. Noorman boeken
  J.E. Noorman - Uithangborden

  Vanaf het eind van de negentiende eeuw kiezen winkels en andere bedrijven steeds vaker voor uithangborden om de aandacht van het publiek te trekken. Inspelend op deze nieuwe ontwikkelingen van de buitenreclame publiceerden rond 1910 de toen bekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,00
 • Marlite Halbertsma, Marieke Kuipers boeken
  Marlite Halbertsma, Marieke Kuipers - Het erfgoeduniversum

  Cultureel erfgoed is actueler dan ooit. Wie aan cultuur doet, kan nauwelijks om het erfgoed heen dat het verleden ons heeft nagelaten in de vorm van kunstwerken, historische gebouwen en oude steden, tradities en cultuurlandschappen. Cultureel erfgoed valt niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Johan Karelse boeken
  Johan Karelse - Goudse Plastieken 2

  De ruim 1300 afbeeldingen in dit boek vormen een aanvulling op het in 2011 verschenen Goudse Plastieken. Na het verschijnen van 'deel 1' ontving de auteur van andere verzamelaars talrijke nieuwe gegevens, zoals voorraadlijsten, calculatielijsten, balansen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • H. Meulman boeken
  H. Meulman - Boerenbont uit Maastrichtse fabrieken

  Dit boek bevat een uitgebreid overzicht van de boerenbontdecors van P. Regout en Société Céramique, compleet met naam of nummer. De decors zijn zoveel mogelijk weergegeven op voorwerpen, zoals borden, kommen, e.d., waardoor het zoeken en herkennen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Hans de Bruijn boeken
  Hans de Bruijn - Een wereld in verf

  'Hans de Bruijn - Een wereld in verf' is het vervolg op 'De magie van verf' uit 2011. Het boek toont in tientallen afbeeldingen het werk van Hans de Bruijn tot halverwege 2017. Kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze en criticus/essayist Arnold Heumakers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,75
 • Pieter Jan Tichelaar boeken
  Pieter Jan Tichelaar - Het Korfje

  Het boekje richt zich met name op de geschilderde decoratie van schotels of fragmenten daarvan. Er wordt ingegaan op de productie van majolica aardewerk. Verder worden de veel - en de minder voorkomende vormen van schotels en vlakgoed benoemd. De onderdelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • M. van Glabbeek boeken
  M. van Glabbeek - Goedewaagen's gebruiksgoed

  Handzaam boekje met een overzicht van het door de firma Goedewaagen geproduceerde gebruiksaardewerk. Uitgebreide beschrijving van de objecten, met productienummers. Veel historische en kunsthistorische informatie, met name over de ontwerper Zweitse Landsheer. (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,75
 • A.J. Gierveld, Jan Pluis boeken
  A.J. Gierveld, Jan Pluis - Harlingen Bedrijfsgeschiedenis 1610-1933 & producten tot 1720

  In het vijfde en zesde deel van de serie Fries Aardewerk staat Harlingen centraal, de stad waar zich de meeste Friese gleibakkerijen bevonden: zeven van de in totaal tien gleibakkerijen die Friesland ooit rijk was. In dit vijfde deel is veel aandacht voor de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • P.J. Tichelaar boeken
  P.J. Tichelaar - Tichelaar Makkum 1868-1963

  De grootste, nog steeds in bedrijf zijnde Friese aardewerkfabriek is die van de familie Tichelaar te Makkum. Eind 17de eeuw begon Freerk Jan Tichelaar met het maken van fijnkeramische producten zoals beschilderde tegels en schotels. Daarna groeide het bedrijf… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • A. van der Kley-Blekxtoon boeken
  A. van der Kley-Blekxtoon - Kristalunie Maastricht

  Een overzicht van de productie van de beroemde glasfabriek Kristalunie die tussen 1925 en 1977 talrijke bekende glasontwerpen produceerde, en naast Glasfabriek Leerdam de tweede fabriek van gebruiks- en sierglas van Nederland was. De meest productieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • T.M. Eliens, M. Singelenberg-van der Meer boeken
  T.M. Eliens, M. Singelenberg-van der Meer - Lexicon Nederlandse glaskunst van de twintigste eeuw

  Een lexicon van Nederlandse kunstenaars in wier werk glas een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld. Elke biografie bevat naast de biografische gegevens, een korte karakterisering van het glasoeuvre van de kunstenaars, eventuele bekroningen, relevante… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • W.M. Thijssen boeken
  W.M. Thijssen - Art deco toegelicht

  Is dit Art nouveau of Art Deco? Een vraag die veel wordt gesteld. Terecht, het is vaak niet eenvoudig om deze stijlen uit elkaar te houden. 'Art Deco toegelicht' bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het boek wordt door middel van een tijdsbalk een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Joke Visser, Walter van de Garde boeken
  Joke Visser, Walter van de Garde - Oefenstof

  De merklap is oorspronkelijk een 'proeve van bekwaamheid' voor jonge ongehuwde meisjes. Zij leerden het alfabet borduren om later hun linnengoed zelf te kunnen voorzien van merktekens om het terug te vinden als het lag te bleken naast de was van anderen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Mienke Simon Thomas, Titus Eliens, Dorris U. Kuyken-Schneider, Margreet Eijkelenboom-Vermeer boeken
  Mienke Simon Thomas, Titus Eliens, Dorris U. Kuyken-Schneider, Margreet Eijkelenboom-Vermeer - The essential potness

  Central to the ceramics collection at Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam are the vases and pots created by Lucie Rie and Hans Coper, two expats who worked together in London following World War II and had a lasting impact on the 20th-century studio… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,70
 • Bianca M. du Mortier boeken
  Bianca M. du Mortier - Mode & Kostuum

  Deze rijk geïllustreerde publicatie presenteert 80 bijzondere kledingstukken uit de modecollectie van het Rijksmuseum: van de kleren van de Friese Oranjes uit de Gouden Eeuw, via japonnen van kleurrijke Franse zijde en flonkerende fluwelen mannenpakken uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Gieneke Arnolli, Ebeltje Hartkamp-Jonxis, Julia Dijkstra boeken
  Gieneke Arnolli, Ebeltje Hartkamp-Jonxis, Julia Dijkstra - Sits. Katoen in bloei.

  Soepel en fijn, veelkleurig, zowel van praktische als esthetische waarde - dat is sits, het oorspronkelijk handgeschilderde, geglansde katoen uit India. Het is net als het bekendere, Engelse chintz afgeleid van het Perzische chitta dat 'bedrukt' betekent. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Martine Bruggeman boeken
  Martine Bruggeman - Kant in Vlaanderen

  Kant is eeuwenoud en toch springlevend! De sobere witte vlasdraad op talloze manieren geklost tot transparante motieven is een uitdrukking van de verfijning van onze Vlaamse cultuur.Kant in Vlaanderen blijft echter niet louter stilstaan bij de traditie. Zowel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99