Boeken over toegepaste kunst

 • Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker boeken
  Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker - Daan Roosegaarde

  De Nederlandse kunstenaar, Daan Roosegaarde, is een van de meest prominente innovatieve kunstenaars van de laatste 10 jaar. Zijn sculpturen en installaties, gemaakt in samenwerking met een team van ingenieurs en ontwerpers, hebben als doel om betere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Winnifred de Vos boeken
  Winnifred de Vos - Pronck & Prael Sits in Holland

  De stoffen en kunstvoorwerpen die de V.O.C. via ruilhandel meebracht vanuit Aziatische gebieden veranderden het (klein)burgerlijke Hollandse bestaan ingrijpend. De exotische, Indiase sits bleek het 'goud' van de 17de eeuw. De ontdekking van de exclusieve… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hans de Bruijn boeken
  Hans de Bruijn - Een wereld in verf

  'Hans de Bruijn - Een wereld in verf' is het vervolg op 'De magie van verf' uit 2011. Het boek toont in tientallen afbeeldingen het werk van Hans de Bruijn tot halverwege 2017. Kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze en criticus/essayist Arnold Heumakers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,75
 • Zsuzsanna van Ruyven-Zeman boeken
  Zsuzsanna van Ruyven-Zeman - Van heiligen tot amoeben

  Hoewel gebrandschilderd glas vooral met kerkgebouwen wordt geassocieerd, behoort het niet tot het exclusieve domein van de religieuze kunst. Ook openbare gebouwen en woonhuizen hadden, en hebben, gebrandschilderde ramen. In dit boek ligt het accent op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Sieni Luiken-Pluis boeken
  Sieni Luiken-Pluis - Kroon en l'Ancora

  Keramisch bedrijf H. van den Kroonenberg vervaardigde van 1955 tot 1968 sieraardewerk met een grote diversiteit aan vormen, uitvoeringen en decors. Aanvankelijk gebruikte het de merknaam Kroon, later werd het l'Ancora. Het bedrijf werd opgericht in een periode… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Johan Karelse boeken
  Johan Karelse - Goudse Plastieken 2

  De ruim 1300 afbeeldingen in dit boek vormen een aanvulling op het in 2011 verschenen Goudse Plastieken. Na het verschijnen van 'deel 1' ontving de auteur van andere verzamelaars talrijke nieuwe gegevens, zoals voorraadlijsten, calculatielijsten, balansen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Henk Lijding boeken
  Henk Lijding - Art quilts in Nederland

  Art quilts zijn kunstquilts. Er bestaat in Nederland een grote belangstelling voor quilts. In de laatste 25 jaar is een aantal van deze textiele werken tot ver voorbij de traditionele lappendeken ontwikkeld tot werken met een terechte claim op kunst.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Marlite Halbertsma, Marieke Kuipers boeken
  Marlite Halbertsma, Marieke Kuipers - Het erfgoeduniversum

  Cultureel erfgoed is actueler dan ooit. Wie aan cultuur doet, kan nauwelijks om het erfgoed heen dat het verleden ons heeft nagelaten in de vorm van kunstwerken, historische gebouwen en oude steden, tradities en cultuurlandschappen. Cultureel erfgoed valt niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Bianca M. du Mortier boeken
  Bianca M. du Mortier - Mode & Kostuum

  Deze rijk geïllustreerde publicatie presenteert 80 bijzondere kledingstukken uit de modecollectie van het Rijksmuseum: van de kleren van de Friese Oranjes uit de Gouden Eeuw, via japonnen van kleurrijke Franse zijde en flonkerende fluwelen mannenpakken uit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • W.M. Thijssen boeken
  W.M. Thijssen - Art deco toegelicht

  Is dit Art nouveau of Art Deco? Een vraag die veel wordt gesteld. Terecht, het is vaak niet eenvoudig om deze stijlen uit elkaar te houden. 'Art Deco toegelicht' bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het boek wordt door middel van een tijdsbalk een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Sandra van Berkum boeken
  Sandra van Berkum - Zilverkunst in Nederland ; Silver art in the Netherlands

  'Zilverkunst in Nederland' geeft een ruim geïllustreerd overzicht van de ontwikkeling van de hedendaagse zilverkunst in ons land. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is een kunstzinnige stroming ontstaan, die zich heeft ontwikkeld tot zilverkunst met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • Gieneke Arnolli, Ebeltje Hartkamp-Jonxis, Julia Dijkstra boeken
  Gieneke Arnolli, Ebeltje Hartkamp-Jonxis, Julia Dijkstra - Sits. Katoen in bloei.

  Soepel en fijn, veelkleurig, zowel van praktische als esthetische waarde - dat is sits, het oorspronkelijk handgeschilderde, geglansde katoen uit India. Het is net als het bekendere, Engelse chintz afgeleid van het Perzische chitta dat 'bedrukt' betekent. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Karin Gaillard boeken
  Karin Gaillard - Made in Holland

  Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, Gouds plateel, Dutch Design: keramiek uit Nederland is al eeuwen een wereldwijd succes. Imitatie, maar vooral inventiviteit en gevoel voor de markt hebben dit succes mogelijk gemaakt. Delfts aardewerk begon als imitatie van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Liesbeth van der Marck, Marianne Eisma boeken
  Liesbeth van der Marck, Marianne Eisma - De notaris in woord en beeld

  Dit is niet zomaar een kunstboek. Deze publicatie van de cultuurhistorische collectie van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap (kortweg 'de Stichting' genoemd) toont in meer dan duizend afbeeldingen vele gezichten van de notaris. Te zien zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,50
 • Johan Kamermans boeken
  Johan Kamermans - Het tegel boek

  Een beknopt en handzaam overzicht van tegels & tegeltableaus in Nederland. (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • André Koch, Sylvia van Schaik boeken
  André Koch, Sylvia van Schaik - Gispen

  Eindelijk is er weer een boek over Gispen: in november verschijnt een nieuw juweeltje van dé twee Gispen deskundigen in Nederland. Deze rijk geïllustreerde ?biografie? van het ?begrip? Gispen geeft aandacht aan het bedrijf, haar ontwerpers en producten over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Joke Visser, Walter van de Garde boeken
  Joke Visser, Walter van de Garde - Oefenstof

  De merklap is oorspronkelijk een 'proeve van bekwaamheid' voor jonge ongehuwde meisjes. Zij leerden het alfabet borduren om later hun linnengoed zelf te kunnen voorzien van merktekens om het terug te vinden als het lag te bleken naast de was van anderen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • M. van Glabbeek boeken
  M. van Glabbeek - Goedewaagen's gebruiksgoed

  Handzaam boekje met een overzicht van het door de firma Goedewaagen geproduceerde gebruiksaardewerk. Uitgebreide beschrijving van de objecten, met productienummers. Veel historische en kunsthistorische informatie, met name over de ontwerper Zweitse Landsheer. (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,75
 • A. van der Kley-Blekxtoon boeken
  A. van der Kley-Blekxtoon - Kristalunie Maastricht

  Een overzicht van de productie van de beroemde glasfabriek Kristalunie die tussen 1925 en 1977 talrijke bekende glasontwerpen produceerde, en naast Glasfabriek Leerdam de tweede fabriek van gebruiks- en sierglas van Nederland was. De meest productieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • T.M. Eliens, M. Singelenberg-van der Meer boeken
  T.M. Eliens, M. Singelenberg-van der Meer - Lexicon Nederlandse glaskunst van de twintigste eeuw

  Een lexicon van Nederlandse kunstenaars in wier werk glas een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld. Elke biografie bevat naast de biografische gegevens, een korte karakterisering van het glasoeuvre van de kunstenaars, eventuele bekroningen, relevante… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • A. Kley-Blekxtoon boeken
  A. Kley-Blekxtoon - Leerdamglas 1878-2003

  Handzaam overzicht van de geschiedenis van de belangrijkste Nederlandse fabriek van gebruiks- en sierglas. In afzonderlijke hoofdstukken wordt het werk van de ontwerpers in vaste dienst van de fabriek behandeld: De Bazel, De Lorm, Lanooy, Berlage, Lebeau,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • H. Meulman boeken
  H. Meulman - Boerenbont uit Maastrichtse fabrieken

  Dit boek bevat een uitgebreid overzicht van de boerenbontdecors van P. Regout en Société Céramique, compleet met naam of nummer. De decors zijn zoveel mogelijk weergegeven op voorwerpen, zoals borden, kommen, e.d., waardoor het zoeken en herkennen van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • John Endlich, Marius van Dam boeken
  John Endlich, Marius van Dam - Nederlandse zilveren tabaksdozen 1650-1800

  Al bijna 300 jaar worden tabaksdozen verzameld. Toch is er weinig gepubliceerd over deze fascinerende voorwerpen, die in de Nederlanden een belangrijke rol speelden in het sociale verkeer. De status van de eigenaar was af te lezen aan het materiaal waarvan een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Johan Karelse, Frans Leidelmeijer boeken
  Johan Karelse, Frans Leidelmeijer - Goudse plastieken

  De ruim 2000 afbeeldingen in dit boek geven een vrijwel compleet beeld van de plastieken die in de twintigste eeuw vervaardigd zijn door de Goudse aardewerkfabrieken. De bekende beeldjes in art-decostijl werden aanvankelijk uitgevoerd in matwit, maar maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Mienke Simon Thomas, Titus Eliens, Dorris U. Kuyken-Schneider, Margreet Eijkelenboom-Vermeer boeken
  Mienke Simon Thomas, Titus Eliens, Dorris U. Kuyken-Schneider, Margreet Eijkelenboom-Vermeer - The essential potness

  Central to the ceramics collection at Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam are the vases and pots created by Lucie Rie and Hans Coper, two expats who worked together in London following World War II and had a lasting impact on the 20th-century studio… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,70