Boeken over tentoonstellingscatalogus

 • Bram de Klerck boeken
  Bram de Klerck - In het hart van de Renaissance

  De Italiaanse renaissance van de 16e eeuw wordt vaak met de term Cinquecento aangeduid. In muziek en literatuur, architectuur en de beeldende kunsten tekent zich een nieuwe oriëntatie op de klassieke oudheid af. Italiaanse schilders, die werkten in opdracht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Feico Hoekstra, Ralph Keuning boeken
  Feico Hoekstra, Ralph Keuning - Droomwerk

  Marte Röling ontwierp een reeks 'droombeelden', dat wil zeggen beelden die ze heel graag zou willen maken maar die om verschillende redenen nooit gerealiseerd gaan worden. Deze winter (2016/2017) toont Marte Röling op Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Yvette van der Zande, Rob Smolders, Gijsbert van der Wal, Joseph Kessels, Feico Hoekstra boeken
  Yvette van der Zande, Rob Smolders, Gijsbert van der Wal, Joseph Kessels, Feico Hoekstra - Herman Gordijn

  Al vanaf zijn debuut in de jaren vijftig geldt Herman Gordijn (1932-2017) als een van de meest originele schilders van Nederland. In een tijd dat de Nederlandse kunst werd gedomineerd door abstractie en informele kunst, kwam hij voor de dag met fantasievolle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Steven Aalders, Jan Andriesse, Emily Ansenk, Rudi Fuchs boeken
  Steven Aalders, Jan Andriesse, Emily Ansenk, Rudi Fuchs - Jan Roeland

  Jan Roeland overleed in het najaar van 2016. Als eerbetoon aan deze bijzondere en verstilde schilder dit boek als hommage. Roeland schilderde alledaagse objecten, veelal in series. Zoals een envelop, doos, vliegtuig, eend of tafel. Het object blijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Philip Peters boeken
  Philip Peters - Jan Snoeck - Phantasme

  Een nieuw boek met recent werk van beeldhouwer Jan Snoeck (1927). In deze publicatie boek worden voor het eerst de nieuwe glasbeelden van Jan Snoeck getoond en ook zijn meest recente werken van papier. Aanvankelijk werkte Snoeck met de materialen steen, hout,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • John de Greef, Frans Ankoné, Annemarie den Dekker boeken
  John de Greef, Frans Ankoné, Annemarie den Dekker - Puck & Hans

  In 2017 is het 50 jaar geleden dat couturiers Hans Kemmink (1947) en Puck Kroon (1941) elkaar in Rotterdam ontmoeten. Vanaf dat moment gaan ze verder als het modeduo Puck & Hans. Hun werk omvat inmiddels een oeuvre wat ruim 30 jaar creativiteit omspant. Zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Edwin Buijsen, Katlijne van der Stighelen, Charlotte Wytema boeken
  Edwin Buijsen, Katlijne van der Stighelen, Charlotte Wytema - Zuiderburen

  De Vlaamse portretten die tussen 1400 en 1700 werden geschilderd, zijn vaak zo natuurgetrouw dat de afgebeelde personen nog steeds springlevend lijken. Het Mauritshuis toont in dit boek een aantal van de mooiste voorbeelden. We staan oog in oog met edellieden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Eduard Beaucamp, Anja Hertel, Ralph Keuning, Stefanie Michels boeken
  Eduard Beaucamp, Anja Hertel, Ralph Keuning, Stefanie Michels - Wolfgang Mattheuer

  Samen met Werner Tübke en Bernhard Heisig behoort Wolfgang Mattheuer (1927-2004) tot de grondleggers van de Leipziger Schule. In de jaren zestig doorbraken zij het starre socialistisch realisme dat de officiële kunst kenmerkte van de toen nog jonge DDR.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Karin van Lieverloo, Merel van den Nieuwenhoven boeken
  Karin van Lieverloo, Merel van den Nieuwenhoven - Vrouwen van Oranje

  In ca. 60 portretten van Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Máxima wordt het verhaal verteld van vijf krachtige vrouwen, die de moderne geschiedenis van ons land mede hebben vormgegeven. Het boek tonen de vrouwen in ambt, maar gunt ons ook een kijkje in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerdien Wuestman boeken
  Gerdien Wuestman - Emanuel de Witte

  Emanuel de Witte (1615/16-1692) genoot in de zeventiende eeuw een grote reputatie genoot als vernieuwend schilder, vooral van kerkinterieurs. Circa 400 jaar geleden zag Emanuel de Witte in Alkmaar het licht, dat hij als geen ander in de Gouden Eeuw wist vast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Rob Meershoek boeken
  Rob Meershoek - Hans de Jong - keramist

  Vanaf de jaren '50 van de 20ste eeuw heeft de keramische kunst in Europa een geheel eigen en bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Enerzijds waren er kunstenaars als Picasso en Chagall die interesse kregen in keramiek als medium. Anderzijds ontstond bij de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Art Deco Paris

  Het ontstaan van de Franse Art Deco is een complex en fascinerend proces. In dit boek wordt op een nieuwe manier gekeken naar deze boeiende geschiedenis, waarin couturier Paul Poiret een belangrijke rol speelde. Paul Poiret was een van de grootste vernieuwers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • L.M. Almering-Strik boeken
  L.M. Almering-Strik - Lodewijk Schelfhout (1881-1943)

  Over kunstenaar-graficus Lodewijk Schelfhout, kleinzoon van de bekende romantische landschapschilder Andreas Schelfhout (1787-1870), kwam nooit eerder een boek uit, al speelde hij een belangrijke rol voor het modernisme in Nederland. In dit boek ligt niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Imme Dros, Oek de Jong, Ralph Keuning boeken
  Imme Dros, Oek de Jong, Ralph Keuning - Francoise Stoop - Noordelijke ziel

  Het Hollandse landschap is de basis voor de composities van kunstschilder Francoise Stoop. Het verticale ritme van bomenrijen, de horizontale lijnen van horizon, (polder)sloten en begroeiing vormen het uitgangspunt voor zowel haar figuratieve als abstracte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Teo van den Brink boeken
  Teo van den Brink - Jan Pieter Foppen - hedendaags impressionist

  In deze nieuwe publicatie maken we kennis met recent werk van hedendaags impressionist Jan Pieter Foppen (1972). Met zijn schildersoog registreert de kunstenaar het leven en het rumoer van de stad, waarin hij het leven betrapt. Tieners met smartphones,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ariane van Suchtelen boeken
  Ariane van Suchtelen - Jan Steen en de historieschilderkunst

  Jan Steen is een van de populairste schilders uit de Hollandse Gouden Eeuw. Hij staat bekend om zijn komische voorstellingen van verlopen huishoudens, vertier in de herberg, kwakzalvers en liefdeszieke meisjes. Minder bekend is dat hij ook historiestukken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Anna Tummers, Elmer Kolfin, Jasper Hillegers boeken
  Anna Tummers, Elmer Kolfin, Jasper Hillegers - De kunst van het lachen

  Zelden zijn meer humoristische schilderijen gemaakt dan in de Nederlandse Gouden Eeuw. De welvaart en een nieuw koperspubliek stimuleerden schilders om een enorme variëteit aan beeldgrappen te bedenken. Ondeugende kinderen, dwaze boeren, malle dandy's en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Teo van den Brink, Ralph Keuning boeken
  Teo van den Brink, Ralph Keuning - Jasper Krabbé

  In het nieuwe werk van Jasper Krabbé zijn de dragers veelal antiek linnen. Krabbé gebruikt de achterkant van zijn doeken die verf doorlaat en maakt deze tot wordt voorzijde. Zo draait hij de conventies binnen de schilderkunst letterlijk om. In deze nieuwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Hyperrealisme - sculptuur

  Met 'Hyperrealisme: Sculptuur' zet de Kunsthal Rotterdam, na het succes van 'Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst' in 2017, de stap naar de derde dimensie. Er is een unieke selectie ruimtelijke werken te zien van belangrijke hyperrealistische beeldhouwers van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • André Volten - Utopia

  André Volten (1925-2002) behoorde tot de voorhoede van de abstracte beeldhouwkunst in Nederland. Talrijke sculpturen, vrijwel altijd in staal, staan overal in het land opgesteld op prominente plekken, zoals voor de Stopera en aan de IJ-oever in Amsterdam en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin boeken
  Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin - Marijke van Os

  De keramiek en tekeningen van Marijke van Os verrassen door het unieke kleurgebruik en haar aanstekelijke fantasie. Het keramische werk van Marijke van Os (Den Haag, 1950) is uniek in zijn soort. Daarin spelen haar fantasierijke vazen een belangrijke rol.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ralph Keuning, Teo van den Brink boeken
  Ralph Keuning, Teo van den Brink - Ronald A. Westerhuis

  Ronald Westerhuis (1971) is een Nederlandse beeldend kunstenaar. Zwolle is zijn thuisbasis. Hij is internationaal actief als maker van landschapskunst en abstracte sculpturen. Zijn werk is te vinden in de openbare ruimte, musea en particuliere kunstcollecties… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Karin van Lieverloo, Feico Hoekstra boeken
  Karin van Lieverloo, Feico Hoekstra - We Are Food

  Zonder voedsel kan niemand leven. Maar hoe vaak staan we nou eigenlijk stil bij wat we elke dag weer eten? In 'We Are Food' maakt een ruime selectie kunstwerken de kijker op originele wijze bewust van onze weliswaar dagelijkse maar desondanks gecompliceerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Paul Geerts boeken
  Paul Geerts - Met een schetsboek door Zuidoost Azië

  Met een schetsboek door Zuid-Oost Azië (door Paul Geerts. Vietnam, Laos, Myanmar en Cambodja in schetsen, tekeningen en schilderijen) Een speciale uitgave ter gelegenheid van de tweede grote expositie in Nederland van schilderijen en tekeningen van Paul… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Maite van Dijk, Nienke Bakker, René Boitelle, Lynne Ambrosini boeken
  Maite van Dijk, Nienke Bakker, René Boitelle, Lynne Ambrosini - Daubigny, Monet, Van Gogh

  De Franse landschapschilder Charles-François Daubigny (1817-1878) schiep niet alleen een indrukwekkend oeuvre maar opende ook nieuwe wegen in de schilderkunst. Met zijn schetsmatige schilder- techniek, zijn gebruik van levendige kleuren en zijn voorkeur voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95