Boeken over tentoonstellingscatalogus

 • Alice Taatgen boeken
  Alice Taatgen - Het Universum van Amsterdam

  De grootste kaarten ter wereld liggen in de vloer van de Burgerzaal, in het hart van het Koninklijk Paleis Amsterdam. De drie ronde mozaïeken hebben elk een diameter van ruim zes meter en laten de wereld en de sterrenhemel zien. Ze zijn tot op de dag van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten Jager boeken
  Maarten Jager - Charlotte van Pallandt

  Charlotte van Pallandt (1898-1997) was één van de eerste vrouwelijke kunstenaars van ons land, die zich volledig aan de beeldhouwkunst wijdde. Zij is vooral bekend geworden dankzij haar ‘Wilhelmina-monumenten’ in Rotterdam en Den Haag. Na de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alex de Vries, Caroline Roodenburg, Karin van Lieverloo boeken
  Alex de Vries, Caroline Roodenburg, Karin van Lieverloo - Hendrik Valk 1897-1986

  Hendrik Valk was een schilder en graficus uit de 20ste eeuw. Al op jonge leeftijd experimenteerde hij met stilering en abstractie, en rond 1918-1920 nodigde Theo van Doesburg hem uit om zich aan te sluiten bij de kunstenaars van De Stijl. Valk koos er echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Maria Barnas, Esther Darley boeken
  Maria Barnas, Esther Darley - Helen Verhoeven, Schamerkat

  In de Hermitage Amsterdam is van 29 maart 2019 tot en met 5 januari 2020 Schamerkat te zien, een presentatie van beeldend kunstenaar Helen Verhoeven. Verhoeven (Leiden, 1974), is de winnaar van de achtste editie van de ABN AMRO Kunstprijs, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Han Steenbruggen, Ruud Schenk boeken
  Han Steenbruggen, Ruud Schenk - Ruud van Empel

  The distinctive style of photographer and visual artist Ruud van Empel has evolved through an ongoing exploration of the tension between the camera and digital technology. He digitally dissects and reconstructs hundreds of diverse fragments taken from his own… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Annemiek Rens boeken
  Annemiek Rens - Matthijs Röling

  Matthijs Röling (Oostkapelle, 1943) besluit als een van de eerste kunstenaars in Nederland om terug te keren naar de figuratieve kunst en niet mee te gaan in de abstracte en conceptuele kunst van zijn tijd. Het zijn juist de klassieke thema’s en technieken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Stefan de Groot boeken
  Stefan de Groot - We gaan naar Zandvoort!

  De tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’ een digitale reis van verleden naar heden’ trekt een recordaantal bezoekers in het Zandvoorts Museum in Zandvoort. Dit boek geeft een goed beeld van deze tentoonstelling, die werd samengesteld door gastcurator… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • * boeken
  * - Duitse expressionisten

  Heftige kleuren, ruwe penseelstreken en vervormde beelden: de nazi’s bestempelden het avant-gardisme als verderfelijk en verbanden alle in hun ogen ‘entartete’ kunstwerken. Vooral de Duitse expressionisten moesten het ontgelden. Met hun ongekunstelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Lars Hendrikman boeken
  Lars Hendrikman - Meester van Elsloo

  Aan het einde van de middeleeuwen bestond in het huidige provincie Nederlands Limburg en aangrenzende gebieden in Duitsland en België een levendige productie van houtsculptuur. De vraag ernaar was groot want de Luiks-Bourgondische oorlogen van de vijftiende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Titus M. Eliëns boeken
  Titus M. Eliëns - Mesdag & Colenbrander

  Kunstschilder en verzamelaar Hendrik Willem Mesdag begon, samen met zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, aan het einde van de 19de eeuw decoratief aardewerk van de ontwerper Theo Colenbrander te verzamelen. Zij brachten een belangrijke collectie bij elkaar,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Inga Rossi-Schrimpf boeken
  Inga Rossi-Schrimpf - The New Berlin

  Het kosmopolitische en mythische Berlijn was de hoofdstad van de eerste Duitse democratische republiek. Tijdens het interbellum maakte de stad uiterst woelige tijden door, die werden gekenmerkt door artistiek pluralisme. Op dit kruispunt tussen het Oosten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Stefan Kuiper, Yvonne Oordijk boeken
  Stefan Kuiper, Yvonne Oordijk - Arie Schippers-Mens wordt hond

  De Nederlandse schilder en beeldhouwer Arie Schippers (Rotterdam, 1952) is vele stijlen meester. Zijn werken lopen uiteen van vlotte tekeningen naar de waarneming van portretten, figuurstudies en landschappen tot levensgrote portretten in de beste traditie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Sacha Bronwasser, Jhim Lamoree boeken
  Sacha Bronwasser, Jhim Lamoree - Trouble in Paradise

  Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Trouble in Paradise’ in de Kunsthal Rotterdam van 7 februari – 26 mei, met kunstwerken uit de collectie van de privé-verzamelaar Rattan Chadha, verschijnt een prachtig boek met vele illustraties van de kunstwerken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Doreen Flierman boeken
  Doreen Flierman - De naakte waarheid

  Sinds het begin van de 21ste eeuw lijkt het alsof de westerse identiteit in een crisis is terechtgekomen. Wie zijn wij en hoe zijn we zo geworden? Het boek 'De Naakte Waarheid' verbeeldt de ontwikkeling van de westerse mens vanaf de renaissance tot heden, van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Edo Dijksterhuis, Catharien Romijn boeken
  Edo Dijksterhuis, Catharien Romijn - Out of office

  Kunstwerken uit diverse Nederlandse bedrijven verruilen dit najaar hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plek in het museum. Singer Laren biedt vanaf december een kunsthistorisch overzicht van 75 jaar Nederlandse kunst uit bedrijfscollecties,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,75
 • Kees Thijn boeken
  Kees Thijn - Erasmus Bernardus von Dülmen Krumpelmann 1897-1987

  Deze uitgave over Bernard von Dülmen Krumpelmann geeft op beknopte wijze een beeld van deze kunstschilder en de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in het kunstleven van Drenthe. Als jonge kunstenaar verhuisde hij van Amsterdam naar het dorp Zeegse in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Elena Phipps boeken
  Elena Phipps - INCA

  The Incas and their predecessors are renowned for their ceramics, their precious metalwork, and their colossal stone buildings. But how did they dress? Precious textiles were used by the Incas not only to clothe themselves but also as a symbol of power and… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,75
 • Renée Smithuis boeken
  Renée Smithuis - Piet van Wijngaerdt (1873-1946)

  Deze rijk geïllustreerde monografie over leven en werk van Piet van Wijngaerdt (1873-1964) is geschreven door Bergense School-kenner bij uitstek Renée Smithuis. Piet van Wijngaerdt was een echte laatbloeier. Zijn modern-georiënteerde schildersvrienden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Marjan van Heteren boeken
  Marjan van Heteren - Mysterie Mondriaan

  De mysterieuze omzwervingen van een prachtige grote tekening van een jonge vrouw van de hand van Piet Mondriaan vormen het onderwerp van deze uitgave. Jarenlang werd gedacht dat het meisjesportret werd vervaardigd door Mondriaans vakbroeder Leo Gestel. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nelleke van Zeeland boeken
  Nelleke van Zeeland - Theodoor Heynes (1920-1990)

  Leven en werk van schilder en tekenaar Theodoor Heynes (1920-1990) Het Nederlandse polderlandschap, geabstraheerde stillevens die lijken op landschappen, indringende portretten en robuuste havengezichten, dat zijn de vier voornaamste thema's uit Theodoor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Georgette Koning, Madelief Hohé boeken
  Georgette Koning, Madelief Hohé - Femmes Fatales

  ‘Dat naaistertje’, zo werd de befaamde Coco Chanel minachtend omschreven door haar tijdgenoot Paul Poiret. Hij viel haar aan op haar vrouw-zijn, maar feitelijk zag hij haar als grote concurrent. Tijden zijn veranderd. Nooit eerder stonden er zoveel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Frans Gentils boeken
  Frans Gentils - Process of Evolutionary Forms

  Als kind ging kunstenaar Frans Gentils fossielen zoeken in het zand. Het werd het begin van een diepgewortelde fascinatie voor archeologie, evolutie en entropie. Meer zelfs, precies die drie interessegebieden zouden de fundamenten van zijn wereldbeeld vormen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Dennis A-Tjak, Bea Brommer boeken
  Dennis A-Tjak, Bea Brommer - Indische pracht

  De Nederlandse fotograaf van Indonesische afkomst, Dennis A-Tjak, presenteert in dit boek zijn oogstrelende en tegelijk eigenzinnige portretten van bloemen en planten uit de Indonesische Archipel. De portretten zijn geplaatst in de context van de eeuwenlange… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ralph Keuning boeken
  Ralph Keuning - Goldbrun - Yuri Honing en Mariecke van der Linden

  Een Gesammtkunstwerk, een zaal met schilderijen, beelden en muziek. Het thema is Europa, evenzeer het continent van schoonheid en cultuur als het continent van massamoorden en vernietiging. Yuri Honing (1965) en Mariecke van der Linden (1973) reflecteren op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Johan Oosterman boeken
  Johan Oosterman - Ik, Maria van Gelre

  Haar gebedenboek is een van de grootste Nederlandse kunstschatten van kort na 1400. Het verhaal van haar leven was tot voor kort vrijwel onbekend. Maria, hertogin van Gulik en Gelre en gravin van Zutphen, was een bijzondere vrouw. Ze is geboren in Normandië… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95