Boeken over monografie

 • Dimitri Verhulst boeken
  Dimitri Verhulst - The Borderline - Prison Drawings

  De afgelopen jaren bezochten groepjes leerlingen van het Gentse Secundair Kunstinstituut (SKI) samen met een aantal van hun docenten de Gevangenis Gent. De gedetineerden werden uitgenodigd om samen met de kunstenaars in boeken te tekenen en te reageren op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Illand Pietersma boeken
  Illand Pietersma - Wim Biewenga - Langs berg en dal klinkt hoorngeschal

  Een hamer, een zaag, een rasp en een schaar. Het is niet meteen het gereedschap dat je verwacht in een schildersatelier. Op de werktafel van Wim Biewenga liggen wel meer opvallende dingen: stukjes gekleurd papier, houten speelblokken en een bouwseltje van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul van den Akker, Feico Hoekstra, Ype Koopmans, Catherine Lampert boeken
  Paul van den Akker, Feico Hoekstra, Ype Koopmans, Catherine Lampert - Euan Uglow

  De Britse kunstenaar Euan Uglow (1932-2000) is een van de belangrijkste figuratieve schilders van de tweede helft van de 20ste eeuw. Met een rijk-geïllustreerd boek en een gelijknamige overzichtstentoonstelling in Museum MORE krijgt hij eindelijk de erkenning… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Han Steenbruggen boeken
  Han Steenbruggen - Jaap Min

  Auteur Han Steenbruggen in samenwerking met Doeke Sijens en Kester Freriks. Monografie over de Noord-Hollandse expressionist Jaap Min (1914-1987) Uitgave Museum Belvedérè i.s.m. Uitgeverij Noordboek (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fred Bervoets boeken
  Fred Bervoets - Fred Bervoets 2015-2019

  Fred Bervoets (1942) is een legende in de Belgische kunstwereld en wordt op handen gedragen door de jonge generatie kunstenaars. Al jarenlang maakt hij zowel muurvullende, drukbevolkte werken als zeer ambachtelijke prenten, waarvoor hij een eigen techniek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Piet Boncquet, Greet Verschatse boeken
  Piet Boncquet, Greet Verschatse - Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci

  Prachtig boek ter ere van het da Vinci jaar over monumentaal kunstwerk naar Leonardo da Vinci in de Lage Landen. Terwijl het origineel in Milaan langzaam kleur en glans verliest, schittert een van de oudste en beste kopieën van dit werk nog steeds in de abdij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marcel Gieling, Jaap Roëll, Marianne van der Sluis boeken
  Marcel Gieling, Jaap Roëll, Marianne van der Sluis - Pinky Messchaert

  Beeldend kunstenaar Pinky Messchaert kan het best omschreven worden als beeldopbouwer. Haar beelden zijn assemblages, opgebouwd uit een diversiteit aan gevonden stukken ijzer en zijn een lust voor het oog. Haar scheppende kracht uit zich in de karakters die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Pieter Jonker boeken
  Pieter Jonker - Johannes Mulders

  Johannes Mulders (1899-1989) breekt door met zijn opvallende houtsneden voor het Friese tijdschrift De Holder (1926-1929), als illustrator van kinderboeken en ontwerper van boekbanden. Hij wordt geschoold op de Rijksrietvlechtschool door directeur Harm Ellens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jeroen Dijkstra, Cherry Duyns, Rudi Fuchs boeken
  Jeroen Dijkstra, Cherry Duyns, Rudi Fuchs - Klaas Gubbels-Tafels, Tables, Tische, Tavoli

  De naam Klaas Gubbels is synoniem aan de Koffiepot, maar ooit was dit anders. Voor 1990 was dit de Tafel. Thom Mercuur kwam in 1992 in de catalogus ‘Koffiepot – Klaas Gubbels’ tot de conclusie dat de Koffiepot de ‘centrale plaats’ heeft overgenomen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Williëtte Wolters- Groeneveld boeken
  Williëtte Wolters- Groeneveld - Arthur Briët

  Arthur Briët (Madioen, Ned. Indië 1867-1939 Nunspeet) werd door zijn vriend, de kunstenaar Willem Witsen, ‘een curieuze jongen’ genoemd. Met een grote eigenzinnigheid volgde hij zijn eigen artistieke weg zonder zich te willen binden aan één bepaalde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Marieke Uildriks, Marcia Biesheuvel, Marlous Voshol boeken
  Marieke Uildriks, Marcia Biesheuvel, Marlous Voshol - Almost Unreal

  De kunstschilder Willem van Veldhuizen (Rotterdam, 1954) werkt in modern realistische en hyperrealistische stijl met als voornaamste thema museuminterieurs. De oorsprong daarvan is zijn fascinatie voor architectonische vormen, reflecties en vloerstructuren. In… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Frans van Burkom boeken
  Frans van Burkom - Erich Wichman

  Erich Wichman (1890-1929) was eigenlijk teveel tegelijk: schilder, tekenaar, graficus, beeldhouwer en ontwerper, excentriekeling, antiparlementair dwarsligger, antiburgerlijk scribent, principieel alcoholist, medeoprichter van de Amsterdamse Rapaillepartij,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,00
 • Jonathan Bikker boeken
  Jonathan Bikker - Rembrandt

  Dé Rembrandtbiografie in het Jaar van Rembrandt!Vernieuwend en provocerend, Rembrandt zette de kunstwereld in de Gouden Eeuw op z’n kop. 350 jaar na zijn dood blijven zijn aangrijpende werken en zijn levensverhaal de wereld inspireren en ontroeren. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jonathan Bikker boeken
  Jonathan Bikker - Rembrandt

  Innovatively and provocatively, Rembrandt turned the art world upside down in the Golden Age. His poignant works and his life story continue to inspire and move the world 350 years after his death. The largest and most spectacular collection of his paintings,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Corinne Charles, Marieke Jooren boeken
  Corinne Charles, Marieke Jooren - De gebroeders Barraud

  De vier Zwitserse kunstenaarsbroers Barraud groeiden op in de Jura. Net als veel andere Europese kunstenaars in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw werkten zij in een realistische stijl. Door de geruchtmakende tentoonstellingen ‘Tendenzen der… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Kristine McKenna, Stijn Huijts boeken
  Kristine McKenna, Stijn Huijts - David Lynch, someone is in my house

  Kristine McKenna, Michael Chabon, Stijn Huijts e.a. Het visuele universum van David Lynch: een volledig overzicht David Lynch is onmiskenbaar een van de invloedrijkste Amerikaanse film- en televisie-makers van de twintigste eeuw. Zijn beeldend werk is minder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Yvonne Michiels

  Yvonne Michiels vertelt in haar kunst persoonlijke verhalen over schoonheid, emoties en vergankelijkheid. Zij gebruikt daarbij actuele voorbeelden uit de moderne maatschappij. Dit resulteert in esthetische, vernieuwende portretten die niet alleen fascineren,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Loes Botman, Ton Lemaire, Annelijn Steenbruggen boeken
  Loes Botman, Ton Lemaire, Annelijn Steenbruggen - Stille levens / Still lives

  Al 25 jaar tekent Loes Botman (Nijmegen 1968) met pastelkrijt. Met dit zachte materiaal, dat puur pigment is, geeft zij op een zeer eigen intuïtieve manier vorm aan het leven om ons heen. Haar lijnvoering en vrije kleurgebruik verraden haar vakmanschap en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Lita Cabellut, Luciano Mateo Rodriguez Carrington boeken
  Lita Cabellut, Luciano Mateo Rodriguez Carrington - Een kroniek van het oneindige

  De Spaanse kunstenares Lita Cabellut ontwikkelde in de loop der jaren een unieke techniek waarbij ze grootse portretten schildert en traditionele frescotechnieken combineert met het gebruik van olieverf. Door de verflaag van deze imposante werken vervolgens te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Rick de Leeuw, Remco Sleiderink boeken
  Rick de Leeuw, Remco Sleiderink - Ik Jan Smeken

  In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Nu vormen historische feiten en zijn oeuvre de basis voor een prikkelende roman over deze avontuurlijke dichter en toneelvernieuwer.In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Nu, vijfhonderd jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Hendrik van Leeuwen boeken
  Hendrik van Leeuwen - Atelier Warffemius III

  De schilderijen zijn teder en poëtisch, de sculpturen krachtig en stoer, maar vrijwel steeds roept het werk van Warffemius (Den Haag, 1956) meer of minder direct associaties op met de natuur. Daar gaat het hem echter niet om, betoogt auteur Hendrik van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Margot Fretz boeken
  Margot Fretz - Sasja Wagenaar

  Een eerbetoon aan de traditionele stillevens, maar dan wel met een knipoog. Het tweede boek van Sasja Wagenaar laat nog meer haar eigen handschrift zien. Monumentale stillevens, gekenmerkt door rust en sereniteit, vertellen een verhaal over leven en over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Masha Trebukova, Henk van Os, Marike van der Knaap boeken
  Masha Trebukova, Henk van Os, Marike van der Knaap - Cathedral

  Enkele jaren terug is Masha Trebukova gefascineerd geraakt door de Romaanse kunst en in het bijzonder door de beeldhouwkunst. Reizend langs oude pelgrimroutes zag ze de directheid van de folkloristische en onschuldige uitdrukking van deze beelden die door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Annemieke Jurgens boeken
  Annemieke Jurgens - Harry van Kruiningen: Op zoek naar waarheid en schoonheid

  Harry van Kruiningen (1906-1996) was in de twintigste eeuw één van de toonaangevende kunstenaars en kunstdocenten in Nederland. Vóór de Tweede Wereldoorlog schilderde hij voornamelijk in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid en maakte hij politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Margreet van der Hut boeken
  Margreet van der Hut - Barend Graat (1628-1709)

  De schilder Barend Graat woonde zijn hele leven in Amsterdam en heeft van 1645 tot 1709 tekeningen en schilderijen vervaardigd waarvan er nu nog ruim honderd bekend zijn. Opgeleid door zijn oom Hans Bodt tot landschaps- en dierschilder ontwikkelde hij zich in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95