Boeken over kunsttheorie

 • Jeroen Lutters boeken
  Jeroen Lutters - Cy Twombly’s Quattro Stagioni

  The fourth instalment of the ‘Teaching Objects’ series revolves around “Creation”. In this art novella the reader is guided by Lisa, a young artist who is facing death. A dialogue with four works by the American painter Cy Twombly emerges from the… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Joris Vermassen boeken
  Joris Vermassen - Heilige tekst, goddeloos beeld

  Joris Vermassen tekent cartoons voor De Standaard. De aanslag op Charlie Hebdo raakte hem diep. Zijn interesse in de gespannen relatie tussen de ‘heilige’ tekst en het ‘goddeloze’ beeld leidde tot dit boek. Vermassen bekijkt het conflict in een bredere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joachim Naudts, Rein Deslé boeken
  Joachim Naudts, Rein Deslé - Extra: Elitair

  Is 'Extra' elitair? Als we er de strikte definitie volgens Van Dale op nalezen, "voor een select groepje" dan is 'Extra' in essentie een elitair tijdschrift. Er worden slechts duizend exemplaren gedrukt en verspreid enkel in de "gespecialiseerde" boekhandel.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,35
 • Erik Hagoort boeken
  Erik Hagoort - Ik weet niet wat jij gaat zeggen

  Dit boek geeft een beeld van wat er hardop werd gedacht tijdens enkele bijeenkomsten die Erik Hagoort initieerde. In essays bouwt hij voort op gedachten over nabijheid van onder anderen Ilse Bulhof, Emmanuel Levinas en Cornelis Verhoeven. 'Ik weet niet wat jij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Joan B. Vert boeken
  Joan B. Vert - De kunst van het afbeelden

  Afbeeldingen zijn belangrijke objecten. Ze zijn een rijke bron van informatie, onmisbaar voor een effectieve communicatie. Afbeeldingen zijn ook bijzondere objecten. Ze bestaan uit verf- of inktvlekken maar we zien er dingen in: mensen, bomen, huizen enz. Dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  54,95
 • U. Seiler-Hugova boeken
  U. Seiler-Hugova - Kleuren

  Een praktisch boek over de wereld van de kleuren, met veel experimenten en informatie voor ouders en leerkrachten. (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Ben van den Bercken, Willem van Haarlem boeken
  Ben van den Bercken, Willem van Haarlem - Eeuwig Egypte

  Eeuwig Egypte biedt een handzaam chronologisch overzicht van de Egyptische geschiedenis. Vanaf de prehistorie tot en met de omwenteling van 2011 komen alle perioden aan bod. Van de vondst van vuurstenen werktuigen tot de bouw van de piramides. Van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Mieke Rijnders boeken
  Mieke Rijnders - Realisme in Nederland 1925-1945

  Omstreeks 1925 begroetten kunstcritici het nieuwe realisme in de schilderkunst als een welkome koerswijziging van het internationale modernisme naar een heroriëntatie op de nationale schilderkunstige traditie. Hiermee baanden zij ongewild het pad voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Jonneke Jobse, Catrien Schreuder boeken
  Jonneke Jobse, Catrien Schreuder - Whats happening!

  What's happening? neemt de lezer mee naar de roerige jaren zestig en zeventig. Het Stedelijk Museum schudde kunstwereld en publiek wakker met tentoonstellingen als 'Bewogen Beweging', 'Dylaby' en 'Op Losse Schroeven'. Het Van Abbemuseum organiseerde de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Marijke de Groot, Jan de Vries boeken
  Marijke de Groot, Jan de Vries - Van sintels vuurwerk maken, 1905-1925

  Van sintels vuurwerk maken laat zien hoe Nederlandse kunstcritici reageerden op het internationale modernisme dat door het werk van Kees van Dongen, Piet Mondriaan en Jan Sluijters vanaf 1905 hevige opschudding in de kunstwereld veroorzaakte. Het publiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Annemarie Kok boeken
  Annemarie Kok - Kunstkritiek in een tijd van vervagende grenzen 1989-2015

  Wereldwijde politieke, economische en maatschappelijke verschuivingen zorgden na 1989 ook voor ingrijpende veranderingen op cultureel gebied. Kunstenaars staken steeds vaker grenzen over, naar andere landen en tussen disciplines. Ook het veld van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Sander Kletter boeken
  Sander Kletter - Turbulentie rond videokunst

  Turbulentie rond videokunst laat zien hoe videokunst een podium vond in de Nederlandse kunstwereld. In de beginfase nam slechts een handvol critici deze nieuwe kunstvorm echt serieus. Eind twintigste eeuw was het medium echter niet meer weg te denken op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Frits Gierstberg, Anne Ruygt boeken
  Frits Gierstberg, Anne Ruygt - Tussen kunst en document

  Pas rond 1980 ontstond in Nederland een brede publieke en museale belangstelling voor het medium fotografie. Met tentoonstellingen, publicaties, festivals en eigen instituten werd fotografie in relatief korte tijd als een serieuze (artistieke) discipline… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Peter de Ruiter boeken
  Peter de Ruiter - Wegwijzers in oude en moderne kunst, 1918-1965

  Kort na de Eerste Wereldoorlog treden enkele jonge, getalenteerde kunstcritici op de voorgrond die een heel eigen geluid laten horen. In niet mis te verstane bewoordingen schrijven ze over tentoonstellingen van oude en moderne kunst. Kasper Niehaus, A.M.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • J. Ranciere boeken
  J. Ranciere - Jacques Ranciere set a 2 ex

  De Franse filosoof Jacques Rancière (Algiers, 1940) is een van de toonaangevende denkers van dit moment. Hij is emeritus hoogleraar filosofie aan de Université Paris VIII en heeft ruim twintig boeken geschreven over onderwerpen die uiteenlopen van politiek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jonas Staal boeken
  Jonas Staal - Macht?... Aan Welk Volk?!

  Macht?... Aan welk volk?!Jonas Staal, onder redactie van Vincent W.J. van Gerven OeiDeze Nederlandstalige publicatie is een verzameling hedendaagse pamflettische teksten en manifesten rondom het verzamelde beeldende werk van beeldend kunstenaar Jonas Staal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Veronica Hekking, Sabrina Lindemann, Annechien Meier boeken
  Veronica Hekking, Sabrina Lindemann, Annechien Meier - OpTrek in Transvaal

  Deze publicatie gaat inhoudelijk over de betekenis van kunst in de stedelijke vernieuwing, de rol van de kunstenaar daarin, de ontwikkeling van het initiatief OpTrek, reflecties op de praktijk, persoonlijke ervaringen die middels interviews met kunstenaars en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Wapke Feenstra boeken
  Wapke Feenstra - Huisboomfeest

  Huisboomfeest richt zich op de cyclische tijd in de vooronderstelling daarmee de cultuur te versterken. Wandelen en data verzamelen in het Piushavengebied in Tilburg zijn de uitgangspunten. Wapke Feenstra startte in 2004 met huisboomfeest en belicht de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Boris Groys boeken
  Boris Groys - Logica van de verzameling

  In het boek "Logica van de verzameling" stelt Boris Groys de vraag wat het voor een museum betekent om kunst te verzamelen. Elke verzameling is de uitkomst van bepaalde keuzes en verwijst daarmee tegelijkertijd naar hetgeen er geen deel van uitmaakt, naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Jeroen Lutters boeken
  Jeroen Lutters - Sprekende objecten

  'Teaching Objects' is a journey through art and culture. Jeroen Lutters takes us to see a number of artworks that give new insights into the foundations of twenty-first century civilisation and humanity. In this highly personal and passionate account, he… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,05
 • Gunay Uslu, Jorrit Kelder, Omer Faruk, Serofiglu boeken
  Gunay Uslu, Jorrit Kelder, Omer Faruk, Serofiglu - Troje

  Troje werd een legendarische stad, een stad van gedichten, schilderijen, opera's en films. Maar de stad heeft ook echt bestaan: in 1871 vond de Duitse archeoloog Heinrich Schliemann de overblijfselen van Troje tijdens opgravingen in Turkije. Sinds het einde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ype Koopmans boeken
  Ype Koopmans - Japi en Bavink en de doorbraak van de moderne kunst

  In Japi en Bavink en de doorbraak van de moderne kunst legt Ype Koopmans een verband tussen Nescio's verhalen 'De uitvreter' en 'Titaantjes' en de opkomst van stromingen als het luminisme en het ontstaan van de vroege abstracte kunst in de periode omstreeks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Frank Reijnders boeken
  Frank Reijnders - Meesterwerken meesterzetten

  In MEESTERWERKEN MEESTERZETTEN wordt niet zozeer uitgegaan van het idee of concept 'meesterwerk', maar van kunstwerken die steeds aan de vraag onderworpen worden: 'wat is er IN het kunstwerk gaande dat dit al dan niet tot een meesterwerk of meesterzet maakt?'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Hessel Miedema boeken
  Hessel Miedema - Theorie en praktijk

  De Nederlandse schilderkunst van de zeventiende eeuw blijft fascineren. De Tachtigjarige Oorlog maakte dat mensen in grote groepen van Zuid- naar Noord-Nederland trokken. De bevolking van de Noord-Nederlandse steden groeide explosief, het aantal schilders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Sietske de Boer boeken
  Sietske de Boer - Over het werk van Jacques Rancière

  Jacques Rancière is een veelzijdig denker. Zijn oeuvre omvat werken die uiteenlopen van politiek, geschiedschrijving en emancipatie tot film, kunst en literatuur. Steeds probeert hij te ontsnappen aan de grenzen van die disciplines. Deze uitgave geeft met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50