Boeken over kunstgeschiedenis

 • Armin Stein boeken
  Armin Stein - Albrecht Dürer

  Albrecht Dürer (Neurenberg, 21 mei 1471 - 6 april 1528) was een Duits kunstschilder, tekenaar, maker van houtsneden en koper-gravures, kunsttheoreticus en humanist uit de Noordelijke renaissance. De opkomst van de prentdrukkunst, die parallel loopt aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Jansen boeken
  Bert Jansen - "Chacun son Marcel"?

  Vaak verguisd, door velen bewonderd, hoe je het ook wendt of keert, Marcel Duchamp is zonder twijfel de meest invloedrijke kunstenaar van de twintigste eeuw. Zijn principe van het readymade kunstwerk, een industrieel object dat de kunstenaar met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • J.A. Begeer boeken
  J.A. Begeer - De ontwerpen van mijn opa Carel J.A. Begeer

  Carel Joseph Anton Begeer (1883-1956) was een veelzijdig ontwerper. Begeer kreeg een brede opleiding in binnen- en buitenland, op zowel het gebied van handel, als van kunst en techniek. In 1904 werd hij artistiek leider van het bedrijf van zijn vader, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Wessel Stoker boeken
  Wessel Stoker - God opnieuw verbeeld

  Stokers 'God opnieuw verbeeld' is het nieuwe standaardwerk over religieuze symboliek in de moderne kunst. De opvolger van Van der Leeuws 'Wegen en grenzen'.Het is verrassend hoe religieuze symboliek in de moderne kunst een breed publiek aanspreekt. Ook bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Jef Schaeps, Mart van Duijn boeken
  Jef Schaeps, Mart van Duijn - Rembrandt en de Universiteit Leiden

  Rembrandt is onlosmakelijk verbonden met de stad Leiden. Hij werd er geboren, ging er naar school en begon er zijn carrière als een van de grootste schilders in de Nederlandse geschiedenis. Eenzelfde verbondenheid is er tussen Rembrandt en de Universiteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Philippe Van Cauteren boeken
  Philippe Van Cauteren - S.M.A.K.

  In 2019 bestaat S.M.A.K. 20 jaar, en tegelijkertijd is het 20 jaar geleden dat er een collectiecatalogus van het S.M.A.K. verscheen. Met S.M.A.K. Highlights for a future verschijnt een boek dat een genereus beeld geeft van de collectie van het museum. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  46,80
 • Charo Crego boeken
  Charo Crego - Musea die we niet bezochten

  Musea die we niet bezochten is een prachtig geïllustreerd brievenboek dat getuigt van een dubbele toewijding: die van een kunstfilosofe aan de schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst, film en fotografie, en die van een moeder aan haar dochter. Toen Clara… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jos W.L. Hilkhuijsen boeken
  Jos W.L. Hilkhuijsen - Hermanus Willem Koekkoek (1867-1929)

  Het markante oeuvre en de bijzondere levensloop van H.W. Koekkoek, telg van de beroemde schildersfamilie, zijn het onderwerp van dit boek. De taferelen van de Frans-Duitse oorlog (1870/71), van eigentijdse internationale militaire typen en cavalerie- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Heather Thornton McRae boeken
  Heather Thornton McRae - Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden

  ‘Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden’ van Thornton McRae legt religieuze kunst uit in woord en beeld. Religie is door de eeuwen heen een goddelijke inspiratiebron voor kunstenaars als Picasso, Vincent van Gogh, Rembrandt en Jeroen Bosch. Gebouwen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Julien Volper boeken
  Julien Volper - Weergaloze kunst

  Dit boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de opening van het museum, ontsluiert een ensemble van 77 belangrijke werken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Het betreft stukken die door academici, conservatoren en kenners van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • The Making of

  'The Making of' brengt als een fotoalbum het verhaal van de renovatie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika tot leven. Aan de hand van talrijke foto's krijg je een uniek beeld van de ingrijpende renovatiewerken van het gebouw uit 1910 en van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Saskia Gras boeken
  Saskia Gras - Vrijplaats voor de kunsten

  De Haagse Vrije Academie, vanaf 1970 bekend als ‘Psychopolis’, stond wijd en zijd bekend als vrijgevochten kunstinstituut voor iedereen, jong en oud, met of zonder schoolopleiding. Een kunstacademie waar geen selectie- en beoordelingsprincipes bestonden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • H.M.J. Tromp boeken
  H.M.J. Tromp - De Nederlandse landschapsstijl in de achttiende eeuw

  Tot halverwege de twintigste eeuw was men er nog van overtuigd, dat men in Nederland niet over de landschapsstijl kan spreken vóór de negentiende eeuw. Dit beeld is echter de laatste decennia aanzienlijk gewijzigd. Incidenteel onderzoek en een symposium,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Daantje Meuwissen boeken
  Daantje Meuwissen - Gekoesterde traditie

  In het Duitse Huis aan de Springweg in Utrecht hangt een portretserie met alle landcommandeurs van de Utrechtse Balije van de Ridderlijke Duitsche Orde sinds 1231. Deze orde, opgericht ten tijde van de kruistochten, bestaat nog steeds. Uitzonderlijk is dat ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Anique C. de Kruijf boeken
  Anique C. de Kruijf - Miraculeus bewaard

  Op veilingsites worden regelmatig eigendommen van popsterren en sporthelden aangeboden. De wc-bril van John Lennon, maar ook de rijstkom van Mahatma Gandhi wisselden onlangs voor grof geld van eigenaar. In de middeleeuwen was het niet anders, al waren toen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  54,50
 • Rudi Fuchs boeken
  Rudi Fuchs - Anselm Kiefer und Rembrandt

  Anselm Kiefer, einer der bekanntesten deutschen Künstler der Gegenwart, wurde vom Rijksmuseum gebeten, ein Kunstwerk zu schaffen, bei dem er sich von Rembrandts Nachtwache inspirieren lassen möge. Dabei wurde dem Maler, Plastiker und Arrangeur völlig freie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ernst Friedrich boeken
  Ernst Friedrich - Krieg dem Kriege

  Ernst Friedrichs 1924 zum ersten Mal erschienenes Buch »Krieg dem Kriege« ist ein Meilenstein der Friedensliteratur und der Friedenspädagogik. Das durchgehend viersprachig (Deutsch / Französisch / Englisch / Holländisch) gedruckte Werk wurde weltweit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Joes Segal boeken
  Joes Segal - Kunst en politiek

  Kunst en politiek lijken tegengestelde grootheden: politiek richt zich op de alledaagse werkelijkheid en kunst creëert een eigen fantasiewereld. Maar beide werelden zijn op talloze, vaak verrassende manieren nauw met elkaar verweven. In dit boek wordt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Jan Smits boeken
  Jan Smits - Met een oog op oneindig

  HISTORISCH STANDAARDWERK OVER PERSPECTIEF Met een oog op oneindig Een geschiedenis van de samenhang tussen zien, perspectief en schilderkunst door Jan Smits met een bijdrage over 'Perspectief als verteltechniek' van Gerard Rooijakkers Het streven van vele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Bert Broeckaert, Chris de Lauwer, Els de Palmenaer, Willem Elias boeken
  Bert Broeckaert, Chris de Lauwer, Els de Palmenaer, Willem Elias - Leven en dood

  Het thema Leven en Dood gaat ons allen aan. Het neemt in het Antwerpse MAS twee van de vijf permanente verdiepingen in beslag en vertrekt van de grote existentiële vragen: waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? Wat gebeurt er na de dood? In alle tijden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Erna E. Kok boeken
  Erna E. Kok - Netwerkende kunstenaars in de Gouden Eeuw

  Govert Flinck (1615-1660) en Ferdinand Bol (1616-1680) waren succesvolle portret- en historieschilders in de Gouden Eeuw. Ze kunstenaars waren leerlingen van Rembrandt, maar eenmaal op eigen benen streefden zij hun befaamde meester voorbij in sociale en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Y. Bleyerveld boeken
  Y. Bleyerveld - Hoe bedriechlijck dat die vrouwen zijn

  Prachtig geïllustreerde studie naar de uitbeelding van verhalen uit de bijbel, oudheid en middeleeuwse legenden waarin machtige, sterke of intelligente mannen zwichten voor een vrouw: Adam/Eva, Samson/Delila, Judith/Holofernes etc.Prachtig geïllustreerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Dutch and Flemisch artists in Britain 1550-1750

  During the period 1550-1750 Dutch artists and Dutch culture had its influence in the British Isles. In this book many relevant themes concerning the role of artists and works of art from the Netherlands are addressed, often based on new scientific approaches… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Roy Michielsen boeken
  Roy Michielsen - Stijl en iconografie van de comtoise

  Dit doorwrochte werk is geschreven voor verzamelaars en liefhebbers van klokken, met name de comtoise, van Franse origine en geproduceerd van ongeveer 1700 tot 1900. Het boek completeert de bestaande literatuur der comtoise van Ton Bollen Comtoiseklokken,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  79,50
 • Meta A. Prins - Schimmel boeken
  Meta A. Prins - Schimmel - De Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Harderwijk

  De Grote Kerk te Harderwijk heeft in de periode 1968 tot 1980 een grondige restauratie ondergaan. De restauratie betrof vooral de kapconstructies, daken, goten en het muurwerk vanwege inwaterings- en vochtproblemen en zettingen. Dankzij de restauratie heeft de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95