Boeken over kunstgeschiedenis

 • Jef Schaeps, Mart van Duijn boeken
  Jef Schaeps, Mart van Duijn - Rembrandt en de Universiteit Leiden

  Rembrandt is onlosmakelijk verbonden met de stad Leiden. Hij werd er geboren, ging er naar school en begon er zijn carrière als een van de grootste schilders in de Nederlandse geschiedenis. Eenzelfde verbondenheid is er tussen Rembrandt en de Universiteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • J.A. Begeer boeken
  J.A. Begeer - De ontwerpen van mijn opa Carel J.A. Begeer

  Carel Joseph Anton Begeer (1883-1956) was een veelzijdig ontwerper. Begeer kreeg een brede opleiding in binnen- en buitenland, op zowel het gebied van handel, als van kunst en techniek. In 1904 werd hij artistiek leider van het bedrijf van zijn vader, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Wessel Stoker boeken
  Wessel Stoker - God opnieuw verbeeld

  Stokers 'God opnieuw verbeeld' is het nieuwe standaardwerk over religieuze symboliek in de moderne kunst. De opvolger van Van der Leeuws 'Wegen en grenzen'.Het is verrassend hoe religieuze symboliek in de moderne kunst een breed publiek aanspreekt. Ook bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Armin Stein boeken
  Armin Stein - Albrecht Dürer

  Albrecht Dürer (Neurenberg, 21 mei 1471 - 6 april 1528) was een Duits kunstschilder, tekenaar, maker van houtsneden en koper-gravures, kunsttheoreticus en humanist uit de Noordelijke renaissance. De opkomst van de prentdrukkunst, die parallel loopt aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Jansen boeken
  Bert Jansen - "Chacun son Marcel"?

  Vaak verguisd, door velen bewonderd, hoe je het ook wendt of keert, Marcel Duchamp is zonder twijfel de meest invloedrijke kunstenaar van de twintigste eeuw. Zijn principe van het readymade kunstwerk, een industrieel object dat de kunstenaar met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Philippe Van Cauteren boeken
  Philippe Van Cauteren - S.M.A.K.

  In 2019 bestaat S.M.A.K. 20 jaar, en tegelijkertijd is het 20 jaar geleden dat er een collectiecatalogus van het S.M.A.K. verscheen. Met S.M.A.K. Highlights for a future verschijnt een boek dat een genereus beeld geeft van de collectie van het museum. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  46,80
 • Jos W.L. Hilkhuijsen boeken
  Jos W.L. Hilkhuijsen - Hermanus Willem Koekkoek (1867-1929)

  Het markante oeuvre en de bijzondere levensloop van H.W. Koekkoek, telg van de beroemde schildersfamilie, zijn het onderwerp van dit boek. De taferelen van de Frans-Duitse oorlog (1870/71), van eigentijdse internationale militaire typen en cavalerie- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Charo Crego boeken
  Charo Crego - Musea die we niet bezochten

  Musea die we niet bezochten is een prachtig geïllustreerd brievenboek dat getuigt van een dubbele toewijding: die van een kunstfilosofe aan de schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst, film en fotografie, en die van een moeder aan haar dochter. Toen Clara… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Heather Thornton McRae boeken
  Heather Thornton McRae - Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden

  ‘Religieuze kunst en cultuur in 100 beelden’ van Thornton McRae legt religieuze kunst uit in woord en beeld. Religie is door de eeuwen heen een goddelijke inspiratiebron voor kunstenaars als Picasso, Vincent van Gogh, Rembrandt en Jeroen Bosch. Gebouwen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Julien Volper boeken
  Julien Volper - Weergaloze kunst

  Dit boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de opening van het museum, ontsluiert een ensemble van 77 belangrijke werken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Het betreft stukken die door academici, conservatoren en kenners van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • The Making of

  'The Making of' brengt als een fotoalbum het verhaal van de renovatie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika tot leven. Aan de hand van talrijke foto's krijg je een uniek beeld van de ingrijpende renovatiewerken van het gebouw uit 1910 en van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Adrian David boeken
  Adrian David - Shit Shock Art

  De kunstmarkt lijkt vandaag enkel geïnteresseerd in een wereld van likes-robots. De artistieke waarden vervallen. De kunstliefhebber kijkt niet meer, maar rekent met zijn luisterend oor, 'eyes wide shut'! In deze wereld, waar de kunsthandel de kunstwereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Cristina Sirigatti boeken
  Cristina Sirigatti - Vincent van Gogh

  Het werk van Vincent van Gogh (1853-1890) valt onder het postimpressionisme die het 19eeeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Alessandro Guasti, Massimiliano Lombardi boeken
  Alessandro Guasti, Massimiliano Lombardi - Michelangelo

  Een van de beroemdste kunstenaars ter wereld is Michelangelo Buonarroti (1475- 1564). Hij was niet alleen schilder, maar ook beeldhouwer, architect en dichter. Michelangelo wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse renaissance. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Allessandro Guasti boeken
  Allessandro Guasti - Leonardo da Vinci

  Leonardo Da Vinci (1452-1519) is het toonbeeld van de Italiaanse Renaissance. Hij was onder meer een uitvinder, wetenschapper en componist. Daarnaast was hij kunstenaar; een van de bekendste schilderijen van de wereld, de Mona Lisa, is van zijn hand. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Alessandro Guasti boeken
  Alessandro Guasti - Caravaggio

  Michelangelo Merisi (Caravaggio) wordt beschouwd als de belangrijkste schilder van de vroege barok. Hij beeld de religieuze thema's op bijzondere realistische wijze uit. Het werk van Caravaggio (1571-1610) wordt gekenmerkt door een karakteristieke licht/donker… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Josse De Pauw, Jan Decleir boeken
  Josse De Pauw, Jan Decleir - Ercola 1968-2018

  Vijftig jaar geleden ontstond in Antwerpen ERCOLA, het 'Experimental Research Center of Liberal Arts', een underground kunstenaarscollectief dat niet veel later het comicsmagazine Spruit lanceerde, 'een maandelijks mannekensblad'.Door de jaren heen waren heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Wessel Krul boeken
  Wessel Krul - Hannema museumdirecteur

  Hannema, museumdirecteur is een biografie van de meest omstreden figuur uit de twintigste-eeuwse Nederlandse museumgeschiedenis. Door zijn dynamische aankoopbeleid, zijn baanbrekende tentoonstellingen en zijn uitstekende relaties met een aantal vermogende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Saskia Gras boeken
  Saskia Gras - Vrijplaats voor de kunsten

  De Haagse Vrije Academie, vanaf 1970 bekend als ‘Psychopolis’, stond wijd en zijd bekend als vrijgevochten kunstinstituut voor iedereen, jong en oud, met of zonder schoolopleiding. Een kunstacademie waar geen selectie- en beoordelingsprincipes bestonden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Pieter Jan Verstraete boeken
  Pieter Jan Verstraete - Friese portretten

  Tussen 1988 en 2008 bezocht Pieter Jan Verstraete samen met zijn echtgenote jaarlijks een regio in Friesland of een van de Waddeneilanden. Steevast werd ook een bezoek gebracht aan het Fries Letterkundig Museum (thans Tresoar) in Leeuwarden. Daar werd het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joes Segal boeken
  Joes Segal - Kunst en politiek

  Kunst en politiek lijken tegengestelde grootheden: politiek richt zich op de alledaagse werkelijkheid en kunst creëert een eigen fantasiewereld. Maar beide werelden zijn op talloze, vaak verrassende manieren nauw met elkaar verweven. In dit boek wordt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • H.M.J. Tromp boeken
  H.M.J. Tromp - De Nederlandse landschapsstijl in de achttiende eeuw

  Tot halverwege de twintigste eeuw was men er nog van overtuigd, dat men in Nederland niet over de landschapsstijl kan spreken vóór de negentiende eeuw. Dit beeld is echter de laatste decennia aanzienlijk gewijzigd. Incidenteel onderzoek en een symposium,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Daantje Meuwissen boeken
  Daantje Meuwissen - Gekoesterde traditie

  In het Duitse Huis aan de Springweg in Utrecht hangt een portretserie met alle landcommandeurs van de Utrechtse Balije van de Ridderlijke Duitsche Orde sinds 1231. Deze orde, opgericht ten tijde van de kruistochten, bestaat nog steeds. Uitzonderlijk is dat ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Anique C. de Kruijf boeken
  Anique C. de Kruijf - Miraculeus bewaard

  Op veilingsites worden regelmatig eigendommen van popsterren en sporthelden aangeboden. De wc-bril van John Lennon, maar ook de rijstkom van Mahatma Gandhi wisselden onlangs voor grof geld van eigenaar. In de middeleeuwen was het niet anders, al waren toen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  54,50
 • H. Rooseboom boeken
  H. Rooseboom - De schaduw van de fotograaf

  Ooit was de fotografie nieuw en onbekend en moest ze zich, zoals iedere nieuwe vinding, een plaats zien te veroveren. Dat ging niet zonder slag of stoot. Niet iedereen was gecharmeerd van deze wel erg realistische manier van weergeven van de werkelijkheid.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50