Boeken over kunstbeleid

 • Peter Van den Eede, Wannes Gyselinck, Willem De Wolf ea boeken
  Peter Van den Eede, Wannes Gyselinck, Willem De Wolf ea - Koe doet boek

  “Dertig jaar de KOE. Dit boek wil daarop terugkijken door vooruit te blikken. Dit boek wil een poging doen u uit te leggen hoe wij werken, wat wij belangrijk vinden, hoe wij praten, schrijven en onderhandelen. Het wil laten zien hoe wij een voorstelling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Marjolijn Boterenbrood boeken
  Marjolijn Boterenbrood - Atlas Haarlem Oost

  De Atlas Haarlem Oost verbeeldt het interdisciplinaire kunstproject Kijken naar Haarlem Oost (2006-2009), een initiatief van beeldend kunstenaar Marjolijn Boterenbrood. In dit kunstproject werden, met de inbreng van kunstenaars, ontwerpers en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Cees BG Langeveld boeken
  Cees BG Langeveld - Zaken van Zalen

  Nederland kent zo'n 300 officiële theaters, concertzalen, pop- en andere muziekpodia die moeten worden geëxploiteerd, en als het even kan efficiënt, met sluitende jaarrekeningen en hoge culturele prestaties. Maar deze podia moeten werken met beperkte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Cas Smithuijsen, Annemoon van Hemel, Andre Nucjelmans boeken
  Cas Smithuijsen, Annemoon van Hemel, Andre Nucjelmans - Cultuurbeleid in Nederland

  Cultuurbeleid in Nederland, editie 2007, geeft inzicht in het beleid van de Nederlandse overheid op het gebied van de kunsten, het erfgoed en de media. Het is een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich beweegt in de wereld van kunst en cultuur.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Petra Timmer, Auke Kok, Truus Gubbels boeken
  Petra Timmer, Auke Kok, Truus Gubbels - Niets gaat verloren

  Tijdens het congres Grenzen aan de groei in 1999 werd door de aanwezige Nederlandse museumwereld unaniem het belang van selectie en afstoting van onderdelen uit collecties onderkend. Dit resulteerde in 2000 in de Leidraad voor het afstoten van museale… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ineke van Hamersveld, Truus Gubbels boeken
  Ineke van Hamersveld, Truus Gubbels - Bondgenoten of Tegenpolen?

  'Particuliere verzamelaars dragen net als musea verantwoordelijkheid voor het openbaar kunstbezit ' Kai van Hasselt, verzamelaar 'Het beste wat een museum kan overkomen is dat het kan kopen van een verzamelaar.' Martin Visser, verzamelaar 'Verzamelen is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Carla Bodo, Christopher Gordon, Dorota Ilczuk boeken
  Carla Bodo, Christopher Gordon, Dorota Ilczuk - Gambling on culture

  Gambling on Culture: state lotteries as a source of funding for Culture - the Arts and Heritage vergelijkt de doelen, organisatiestructuren en distributie-systemen van staatsloterijen in een groot aantal landen van Europa, waaronder nieuwe EU-staten, en in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Hans Kraaijeveld boeken
  Hans Kraaijeveld - Offstage

  Offstage biedt podiumorganisaties en verwante instellingen een praktische leidraad bij de formulering van een visie of het bijstellen van de missie. Het boek bevat daarnaast adviezen over een efficiënte inrichting van de organisatie en een kwalitatief… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Claartje Bunnik, Edwin van Huis boeken
  Claartje Bunnik, Edwin van Huis - Niet tellen maar wegen

  "Argumenten moet je niet tellen, maar wegen" (Cicero, 106-43 v. Chr.) Welke mogelijkheden hebben cultuurinstellingen en subsidiërende overheden om het onderlinge gesprek en hun afspraken over resultaten te verbeteren? Claartje Bunnik en Edwin van Huis geven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Kunst op een keerpunt

  'Koers Kunst laat zien dat vernieuwing hardnodig én mogelijk is'Johan Idema'Weggeven is een investering'Niels Aalberts'Iedere kunstenaar is een keiharde zakenman'Alex de Vries De kunstwereld staat op een keerpunt. Grootscheepse bezuinigingen dwingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Anita Twaalfhoven boeken
  Anita Twaalfhoven - Volkscultuur?

  'Volkscultuur staat niet op sterk water' Jan Jaap Knol 'Komt er kunst voort uit etnische tradities?' Pablo Cabenda 'De geest van cultureel nationalisme is uit de fles'Rob van der Laarse 'Houtsnijwerk is volkskunst, figuurzagen niet' Alex de Vries 'Shoarma is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Draagvlak voor kunst

  'Straal uit dat cultuur waardevol is'Alexander Rinnooy Kan 'Zolang er tafelzilver is, is er geld'Rinus van Schendelen 'Bankwereld geeft kunstsector vaste grond onder de voeten'Eric Holterhues' Waar blijft de stem van de kunstconsument?' Josine Meurs 'Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • De vergrijzing

  'Actrices van boven de zestig weer hot'Constant Meijers'Bedaarde rust is uit musea verbannen'Alex de Vries'Oudere popliefhebber is melkkoe voor muziekindustrie' André Nuchelmans'Grootouders nieuwe kans voor cultuureducatie'Dirk Sikkel2011 is het Jaar van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kunst en religie

  'De heiligheid van kunst is in hoog tempo aan het verdampen'Thije Adams'Het onzichtbare manifesteert zich altijd in mijn werk'Babeth VanLoo'Verhalen hebben we nodig om het onvoorspelbare leven aan te kunnen'Franca Treur'Er is voor mij geen scherpe grens tussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Beroep: kunstenaar

  'Als je maar geld voor bier en sigaretten had was het goed'Huub van der Lubbe (muzikant)'Dit is wat ik leuk vind, en ik krijg er ook nog geld voor.'Marijn Frank (documentairemaakster)'Ik zal altijd blijven schrijven, stug en onverdroten'. Gerbrand Bakker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Festivals

  "Festivals vergroten het maatschappelijk draagvlak voor kunst."Anita Twaalfhoven (hoofdredacteur Boekman)"McFestivalisatie belemmert de ontwikkeling van lokale festivals."Monica Sassatelli (Universiteit van Ferrara en Universiteit van Sussex)"Bij de meeste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kunst over de grens

  In de kunstwereld zet globalisering steeds sterker de toon, maar het internationale cultuurbeleid van de overheid hobbelt hier nog moeizaam achteraan met haar uiteenlopende beleidsdoelen en een wirwar aan geldstromen. Centrale vragen in dit nummer zijn: Kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • De canondiscussie

  De canondiscussie Lijdt Nederland aan een canonepidemie? Is een culturele canon een kans om de sociale cohesie te bevorderen of fungeert hij juist als sociale splijtzwam? Is canoniseren een vorm van culturele dijkbewaking? Kan een canon zowel hoge als lage… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • De opkomst van de regio

  Het Zeeuwse Film by the Sea is toonaangevend, festival Karavaan bouwt een breed netwerk in de kop van Noord-Holland en het Drents Museum in Assen heeft internationale allure. De regio's buiten de Randstad komen cultureel steeds steviger op de kaart te staan.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Particulier initiatief

  Of de miljoenennota nu meer of minder gunstig uitpakt voor de kunstwereld: particulier initiatief heeft de toekomst. Dat is de conclusie in Boekman 76. Deze Boekman is geheel gewijd aan sponsoring, vrijgevige miljonairs, particuliere verzamelaars,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kunst en politiek

  Heeft Thorbecke, die stelde dat de overheid geen oordelaar is van kunst, zijn langste tijd gehad? Mogen politici meer grip krijgen op het kunstbeleid? Of maakt dit de kunstwereld tot een speelbal van de politiek?Inclusief stembiljet! Centrale vragen in dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Kunst en natuur

  De natuursector en de cultuursector moeten de handen ineen slaan' Jan Jaap de Graeff in Boekman 90| Kunst en natuur In een periode van economische crisis draait het om de logica van de markt en survival of the fittest. Maar juist duurzaamheid is noodzakelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Boekman cultuuroverdracht

  Cultuureducatie is al jaren speerpunt van het kunstbeleid. Beleidsmakers en politici zetten er stevig op in en hebben er relatief veel subsidie voor over, ook het huidige kabinet. Maar de effecten van educatiebeleid zijn moeilijk te meten. En wat nog meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Quirijn van den Hoogen, Letty Ranshuysen, Jan Simons, Teunis IJdens boeken
  Quirijn van den Hoogen, Letty Ranshuysen, Jan Simons, Teunis IJdens - effectief cultuurbeleid

  Effectief cultuurbeleid: leren van evalueren van Quirijn van den Hoogen, met medewerking van Letty Ranshuysen, Jan Simons, Teunis IJdens en Rudi Turksema. In dit boek onder meer tien gouden tips voor het opzetten van een bruikbare en betrouwbare evidence base… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Culturele koersen

  Onder de titel Culturele koersen laat Boekman 105 de (soms) grote verschuivingen zien die in de culturele sector gaande zijn. Het zijn gemengde berichten van meer en minder aanbod, bezoek en consumptie. Tegenover de verschraling van het aanbod in kleine… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00