Boeken over biografieën

 • Arthur Graaff, Michiel Roscam Abbing boeken
  Arthur Graaff, Michiel Roscam Abbing - Rembrandt voor Dummies

  Rembrandt van Rijn is zonder twijfel de grootste schilder die ons land heeft voortgebracht. Je hebt vast ooit een paar schilderijen van hem gezien en waarschijnlijk weet je ook wel iets over zijn liefdesleven en zijn faillissement.Maar wat voor een man was hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Ilse Vorstenbosch boeken
  Ilse Vorstenbosch - IN BEELD

  Het leven van Ilse Vorstenbosch wordt gekenmerkt door groei en tegenslag, door afscheid en veerkracht. Zij groeide op in een adoptie­gezin, maar werd, eenmaal volwassen, door vier eigen kinderen omarmd. Haar leven kreeg ook vorm door de speurtocht naar haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Dick Walda boeken
  Dick Walda - Koning der stations

  Auteur Dick Walda was een kwart eeuw bevriend met de kunstenaar en werd zijn onbezoldigd chauffeur, mantelzorger en praatpaal. In de tweede druk zijn bijna vergeten herinneringen opgenomen, genoteerd tijdens de ingewikkelde maar altijd boeiende vriendschap.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,50
 • Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught boeken
  Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught - Getekend Albert Geudens

  In 1969 schreef historicus Marcel Kocken in een herdenkingsbijdrage over Willem Geets (1838-1919) en Albert Geudens (1869-1949) dat de toekomst moest uitwijzen welke plaats beiden in de Mechelse kunstgeschiedenis van het einde van de negentiende tot het midden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Danny Ilegems boeken
  Danny Ilegems - Tuymans volgens Tuymans

  Al twintig jaar volgt journalist Danny Ilegems het spoor van Luc Tuymans, de bekendste levende kunstenaar van België en zowat de meest invloedrijke schilder wereldwijd. Van het atelier naar het café, van twijfel naar triomf, van de Antwerpse underground naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • G. Cafiero boeken
  G. Cafiero - Vincent

  Deze literaire maar goed gedocumenteerde Van Gogh-biografie legt de nadruk op de vrouwen die een sterke invloed hebben gehad op de gevoelsont-wikkeling van de schilder en onderscheidt zich daarin van andere werken. Cafiero volgt Van Gogh van jongs af, van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Martin J. S. Van Schaik boeken
  Martin J. S. Van Schaik - Bloeien op dood hout

  ‘Bloeien op dood hout’ is een zoektocht van drie vrouwen en vier mannen naar de essentie van het leven. Hoewel het uiteindelijk resultaat van hun zoektocht heel verschillend is, blijkt de overeenkomst in de jonge jeugd te liggen. Het zijn Fernando Miguel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Simon Schama boeken
  Simon Schama - De ogen van Rembrandt 1

  Simon Schama laat in ‘De ogen van Rembrandt’ zien dat Rembrandts ware verhaal in diens schilderwerk moet worden gelezen. Driehonderdvijftig jaar na zijn dood is Rembrandt van Rijn nog altijd de grootste schilder die Nederland ooit heeft gekend. Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ioannis Kontaxopoulos boeken
  Ioannis Kontaxopoulos - Jean Cocteau

  For French see below -- Jean Cocteau is een tot de verbeelding sprekend kunstenaar. Hij uitte zich in bijna alle artistieke media: van poëzie en literatuur, beeldende kunst en vormgeving tot theater en zijn favoriete medium: film. Maar meer nog dan om zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Raymond Coremans boeken
  Raymond Coremans - Magnum Opus

  Voor de eerste maal wordt het leven van Jan Van Eyck en familie te boek gesteld in een biografische roman. De historische gegevens zijn schaars, maar werden alle opgenomen en vormen mede het stramien van het verhaal. Ondanks een doolhof van theorieën… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Paul Faber boeken
  Paul Faber - Stuart Robles de Medina

  Stuart Robles de Medina (1930-2006) Pionier van de moderne Surinaamse kunst Paul Faber Stuart Robles de Medina (1930-2006) behoorde tot de kleine groep wegbereiders die het gezapige Surinaamse kunstklimaat van de jaren vijftig en zestig in beweging brachten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Karl Ove Knausgård boeken
  Karl Ove Knausgård - Zoveel verlangen op zo'n klein oppervlak

  Karl Ove Knausgård wijdde zich in 2017 aan het werk van de Noorse schilder Edvard Munch. In Oslo organiseerde hij een tentoonstelling waarvoor hij tientallen minder bekende meesterwerken van hem uitkoos, en die op geheel eigen wijze interpreteerde en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • Maarten Bertheux, Brenda Zwart boeken
  Maarten Bertheux, Brenda Zwart - Corneille, zijn wereld

  De kunst van Corneille (1922–2010) kent vele gezichten. Corneille, zijn wereld toont dit. Net als zijn inspiratiebronnen, de invloed van andere kunstenaars, zijn passie voor verre reizen en zijn liefde voor Afrikaanse etnografica. In de Cobra-periode maakt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - 1900 en gisteren

  GENIAAL OF KNETTERGEK? Kunstcritici waren het er destijds niet over eens. Feit is wel dat de bekende, voormalige ballerina, filmster en actrice Ine Veen als eerste in 1973 zijn unieke talent herkende en hem de gelegenheid schonk zich maar eens te gaan bewijzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Gert-Jan Veenstra, Bob Hardus boeken
  Gert-Jan Veenstra, Bob Hardus - Hobbe Smith

  Hobbe Smith (1862 Witmarsum - 1942 Amsterdam) Fries en Amsterdammer. Ladies man, impressionist en watervriend. Kwalificaties voor een kunstschilder die op basis van zijn uitzonderlijke talent met de wind in de zeilen, vrolijk door het leven laveerde, totdat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Wilma van Giersbergen boeken
  Wilma van Giersbergen - Op zoek naar werk

  Op zoek naar werk – Wilma van Giersbergen De productieve kunstenaarsfamilies Hauck – Bakker - Van de Laar in Rotterdam 1770-1920 Begin december 1776 arriveert August Christian Hauck (1742-1801) met zijn vrouw en twee kinderen in Rotterdam. Hij wil er als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Annemieke Jurgens boeken
  Annemieke Jurgens - Harry van Kruiningen: Een leven in zwart-wit en kleur

  De beeldend kunstenaar Harry van Kruiningen (1906-1996) was een multitalent. Naast schilder, graficus, keramist en monumentaal kunstenaar was hij schrijver en illustrator van jeugdboeken en docent grafische kunsten aan de Academie voor Beeldende Kunst te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Cees Rutgers boeken
  Cees Rutgers - Los van de aarde

  Piet Mondriaan (1872 - 1944) is wereldberoemd. Samen met Rembrandt en Van Gogh behoort hij tot de top drie van Nederlandse kunstschilders. Mondriaan heeft teksten geschreven waarin hij de bedoeling van zijn nieuwe kunst uitlegt. Als schrijver is hij echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,23
 • Wim Zaal boeken
  Wim Zaal - Jan Toorop

  De belangstelling voor Jan Toorop stijgt snel: ieder jaar verschijnen nieuwe studies over hem, en zijn werk komt uit de kelders van onze musea weer naar de tentoonstellingszalen.Alleen al daarom is dit nieuwe boek welkom.Maar het biedt iets extra's: het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Piet Schreuders, Windig, Fake Booij, Chris Ware boeken
  Piet Schreuders, Windig, Fake Booij, Chris Ware - De triomf van het tekenen

  'Ik kan niks. Alleen tekenen.' Aldus Mark Smeets (1942-1999), die bekend is geworden als de dichter onder de (strip)tekenaars. Hij schiep een uniek en intrigerend oeuvre, laverend tussen de kunst- en de stripwereld. 'Tekenen, dat is mijn dagindeling: de hele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  51,30
 • Rick de Leeuw, Remco Sleiderink boeken
  Rick de Leeuw, Remco Sleiderink - Ik, Jan Smeken

  Sprankelende roman over een nieuwe mens in een oude wereld In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Historische feiten en zijn bewaard gebleven oeuvre vormen nu, vijfhonderd jaar later, de basis voor een prikkelende roman over deze avontuurlijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Henk Johannes Van den Heuvel boeken
  Henk Johannes Van den Heuvel - Dadaman

  Kunstenaar Allard Budding (1963-2017) werd in 1963 in Veenendaal geboren, groeide er op en vormde zich er als jonge kunstenaar. In 1986 zou hij naar Ateliers 63 in Haarlem verhuizen en werd daar al snel als aanstormend jong talent herkend. In 1992 ontving hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Hans Olink boeken
  Hans Olink - De Idealisten

  In de jaren dertig van de vorige eeuw vluchtten miljoenen mensen uit Duitsland. Omdat ze jood, communist of sociaaldemocraat waren en de naziterreur vreesden. Na de oorlog keren veel overlevenden terug naar de Heimat. Een groot aantal vestigt zich in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk Johannes van den Heuvel boeken
  Henk Johannes van den Heuvel - Dadaman

  Beschrijving: Kunstenaar Allard Budding (1963-2017) werd in 1963 in Veenendaal geboren, groeide er op en vormde zich er als jonge kunstenaar. In 1986 zou hij naar Ateliers '63 in Haarlem verhuizen en werd daar al snel als aanstormend jong talent herkend. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Cyp Quarles van Ufford boeken
  Cyp Quarles van Ufford - Andreas Schelfhout (1787-1870)

  Andreas Schelfhout was ongetwijfeld de belangrijkste en meest succesvolle landschapschilder uit de periode van de Romantiek. Hij schiep een groot oeuvre en vervulde een belangrijke rol in het culturele leven van zijn tijd. Deze uitvoerig geannoteerde en fraai… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50