Boeken over biografieën

 • Sofie Hoebeeck boeken
  Sofie Hoebeeck - Een dans van woorden

  Poëzie is schrijven vanuit je hart, vanuit je ziel, vanuit wat je in je diepste raakt. Poëzie is een manier om je creatief te uiten, het ouderschap te beleven, je sensualiteit een plaats te geven,een weg van afscheid en nieuw leven... Sofie neemt je graag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,09
 • Frans Leidelmeijer, Chris Vellinga boeken
  Frans Leidelmeijer, Chris Vellinga - Basoeki Abdullah in Den Haag

  Bilingual (Dutch and English) biography on Basoeki Abdullah, Indonesian painter with emphasis on his years in The Hague.In de jaren dertig kwam Basoeki Abdullah naar Den Haag om te studeren aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Ook na de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Ilse Vorstenbosch boeken
  Ilse Vorstenbosch - IN BEELD

  Het leven van Ilse Vorstenbosch wordt gekenmerkt door groei en tegenslag, door afscheid en veerkracht. Zij groeide op in een adoptie­gezin, maar werd, eenmaal volwassen, door vier eigen kinderen omarmd. Haar leven kreeg ook vorm door de speurtocht naar haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Arthur Graaff, Michiel Roscam Abbing boeken
  Arthur Graaff, Michiel Roscam Abbing - Rembrandt voor Dummies

  Rembrandt van Rijn is zonder twijfel de grootste schilder die ons land heeft voortgebracht. Je hebt vast ooit een paar schilderijen van hem gezien en waarschijnlijk weet je ook wel iets over zijn liefdesleven en zijn faillissement.Maar wat voor een man was hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Danny Ilegems boeken
  Danny Ilegems - Tuymans volgens Tuymans

  Al twintig jaar volgt journalist Danny Ilegems het spoor van Luc Tuymans, de bekendste levende kunstenaar van België en zowat de meest invloedrijke schilder wereldwijd. Van het atelier naar het café, van twijfel naar triomf, van de Antwerpse underground naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught boeken
  Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught - Getekend Albert Geudens

  In 1969 schreef historicus Marcel Kocken in een herdenkingsbijdrage over Willem Geets (1838-1919) en Albert Geudens (1869-1949) dat de toekomst moest uitwijzen welke plaats beiden in de Mechelse kunstgeschiedenis van het einde van de negentiende tot het midden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dick Walda boeken
  Dick Walda - Koning der stations

  Auteur Dick Walda was een kwart eeuw bevriend met de kunstenaar en werd zijn onbezoldigd chauffeur, mantelzorger en praatpaal. In de tweede druk zijn bijna vergeten herinneringen opgenomen, genoteerd tijdens de ingewikkelde maar altijd boeiende vriendschap.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,50
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - 1900 en gisteren

  GENIAAL OF KNETTERGEK? Kunstcritici waren het er destijds niet over eens. Feit is wel dat de bekende, voormalige ballerina, filmster en actrice Ine Veen als eerste in 1973 zijn unieke talent herkende en hem de gelegenheid schonk zich maar eens te gaan bewijzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • G. Cafiero boeken
  G. Cafiero - Vincent

  Deze literaire maar goed gedocumenteerde Van Gogh-biografie legt de nadruk op de vrouwen die een sterke invloed hebben gehad op de gevoelsont-wikkeling van de schilder en onderscheidt zich daarin van andere werken. Cafiero volgt Van Gogh van jongs af, van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Martin J. S. Van Schaik boeken
  Martin J. S. Van Schaik - Bloeien op dood hout

  ‘Bloeien op dood hout’ is een zoektocht van drie vrouwen en vier mannen naar de essentie van het leven. Hoewel het uiteindelijk resultaat van hun zoektocht heel verschillend is, blijkt de overeenkomst in de jonge jeugd te liggen. Het zijn Fernando Miguel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Manja Croiset boeken
  Manja Croiset - Mijn leven achter onzichtbare tralies

  Manja Croiset roept suggestief haar Amsterdamse jeugd op in lyrisch proza. De fragmentarisch opgetekende belevingen zijn beeldend. Zonder fundamenten kun je niet bouwen. Waarna ‘behandelingen’ volgden, die haar verder traumatiseerden. In stukken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,35
 • Simon Schama boeken
  Simon Schama - De ogen van Rembrandt 1

  Simon Schama laat in ‘De ogen van Rembrandt’ zien dat Rembrandts ware verhaal in diens schilderwerk moet worden gelezen. Driehonderdvijftig jaar na zijn dood is Rembrandt van Rijn nog altijd de grootste schilder die Nederland ooit heeft gekend. Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ioannis Kontaxopoulos boeken
  Ioannis Kontaxopoulos - Jean Cocteau

  For French see below -- Jean Cocteau is een tot de verbeelding sprekend kunstenaar. Hij uitte zich in bijna alle artistieke media: van poëzie en literatuur, beeldende kunst en vormgeving tot theater en zijn favoriete medium: film. Maar meer nog dan om zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Wim Zaal boeken
  Wim Zaal - Jan Toorop

  De belangstelling voor Jan Toorop stijgt snel: ieder jaar verschijnen nieuwe studies over hem, en zijn werk komt uit de kelders van onze musea weer naar de tentoonstellingszalen.Alleen al daarom is dit nieuwe boek welkom.Maar het biedt iets extra's: het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cyp Quarles van Ufford boeken
  Cyp Quarles van Ufford - Andreas Schelfhout (1787-1870)

  Andreas Schelfhout was ongetwijfeld de belangrijkste en meest succesvolle landschapschilder uit de periode van de Romantiek. Hij schiep een groot oeuvre en vervulde een belangrijke rol in het culturele leven van zijn tijd. Deze uitvoerig geannoteerde en fraai… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • J.F. Heijbroek boeken
  J.F. Heijbroek - Frits Lugt 1884-1970

  Leven voor de kunst is het levensverhaal van de markante verzamelaar, kunsthandelaar, onderzoeker en auteur Frits Lugt. Van 1901 tot 1915 was hij werkzaam bij een Amsterdams veilingbedrijf, dat mede door zijn impulsen tot grote bloei kwam. Vanaf 1915… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Joost Ramaer boeken
  Joost Ramaer - Afgemeten en uitgebeend

  Johannes Vermeer Prijs 2010 De Johannes Vermeer Prijs is een staatsprijs voor de kunsten, ingesteld door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om uitzonderlijk artistiek talent te eren en verder te stimuleren. De realisatie is in handen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ans van Berkum boeken
  Ans van Berkum - Alex is een meisjesnaam

  Alex is een meisjesnaamIn dit boek onderzoekt de auteur het werk van kunstenaar Alex Jan Naber. Man met een syndroom van Down, die in zijn travestie zijn verlangen vervult naar liefde en seks. Zij volgt zijn grillig parcours van discipline naar discipline, tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Wio Joustra boeken
  Wio Joustra - Kunst kleurt het leven

  Hij was een fijnschilder en een levensgenieter. Hij veroverde de harten van de welgestelden in het Britse Empire. Maar in eigen land werd Sir Lawrence Alma Tadema (1836-1912) verguisd en vernederd.Wie was deze telg uit een doopsgezind Fries geslacht? Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hanneke Boonstra boeken
  Hanneke Boonstra - Mijn Mata Hari

  Op 15 oktober is het honderd jaar geleden dat Mata Hari in de buurt van Parijs gefusilleerd werd. Ze was daarmee een van de miljoenen doden van de Eerste Wereldoorlog. Maar juist haar naam leeft voort. Hoe komt dat? Journalist Hanneke Boonstra ging op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Rob van Eijck boeken
  Rob van Eijck - Jan van Haasteren

  Striptekenaar is een beroep dat op zich al tot de verbeelding spreekt. Maar een tijdloze 'verbeelder' als Jan van Haasteren verstaat de kunst telkens weer te boeien en te verrassen, humor tot leven te wekken en blijvende herinneringen te schetsen. Dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Reinier Lucassen, Ron Kaal, Peter van der Meijden boeken
  Reinier Lucassen, Ron Kaal, Peter van der Meijden - Lucassen

  Ron Kaal en Peter van der MeijdenLucassenLucassen (Amsterdam, 1939) is een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse kunstenaars. Hij was een van de wegbereiders van de Nieuwe Figuratie (1965-1980). Van meet af aan is Lucassen in zijn werk op zoek naar een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Piet Schreuders, Windig, Fake Booij, Chris Ware boeken
  Piet Schreuders, Windig, Fake Booij, Chris Ware - De triomf van het tekenen

  'Ik kan niks. Alleen tekenen.' Aldus Mark Smeets (1942-1999), die bekend is geworden als de dichter onder de (strip)tekenaars. Hij schiep een uniek en intrigerend oeuvre, laverend tussen de kunst- en de stripwereld. 'Tekenen, dat is mijn dagindeling: de hele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  51,30
 • Rick de Leeuw, Remco Sleiderink boeken
  Rick de Leeuw, Remco Sleiderink - Ik, Jan Smeken

  Sprankelende roman over een nieuwe mens in een oude wereld In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Historische feiten en zijn bewaard gebleven oeuvre vormen nu, vijfhonderd jaar later, de basis voor een prikkelende roman over deze avontuurlijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Henk Johannes Van den Heuvel boeken
  Henk Johannes Van den Heuvel - Dadaman

  Kunstenaar Allard Budding (1963-2017) werd in 1963 in Veenendaal geboren, groeide er op en vormde zich er als jonge kunstenaar. In 1986 zou hij naar Ateliers 63 in Haarlem verhuizen en werd daar al snel als aanstormend jong talent herkend. In 1992 ontving hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50