Boeken over beeldende kunst

 • Arianne Baggerman, Rudolf Dekker, Michiel Plomp boeken
  Arianne Baggerman, Rudolf Dekker, Michiel Plomp - Jong in de 19de eeuw

  In de 19e eeuw veranderde onze kijk op kinderen radicaal. Aan het begin werden kinderen nog gezien als kleine volwassenen. Beroemde schilders als Jan Adam Kruseman, Adriaan de Lelie en Charles Howard Hodges beeldden ze ook zo af: rechtopstaand, statig, direct… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Willy Florimond De Wuffel boeken
  Willy Florimond De Wuffel - Schilder zijn door de tijd heen

  In zijn biografie vertelt Willy De Wuffel hoe hij als kleine jongen telkens met zijn vader mee moest op café, zodat die op tijd naar huis zou terugkeren. Daar werd de basis gelegd voor zijn levenslange passie: schilderen. We volgen Willy op de schoolbanken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Quinten De Coene boeken
  Quinten De Coene - ASFALT

  Wie het oeuvre van Quinten De Coene verkent, zal opmerken dat steeds dezelfde onderwerpen terugkomen. Bepaalde plaatsen, personen en voorwerpen worden keer op keer herhaald in de picturale zoektocht naar de interpretatie van zijn onderwerp. De Coene flirt met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  85,39
 • Willy Florimond De Wuffel boeken
  Willy Florimond De Wuffel - Schilder zijn door de tijd heen

  In zijn biografie vertelt Willy De Wuffel hoe hij als kleine jongen telkens met zijn vader mee moest op café, zodat die op tijd naar huis zou terugkeren. Daar werd de basis gelegd voor zijn levenslange passie: schilderen. We volgen Willy op de schoolbanken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Frederiek Nelissen, Paul van Panhuys, Wil Uitgeest boeken
  Frederiek Nelissen, Paul van Panhuys, Wil Uitgeest - Faust

  Frederiek Nelissen schilderde voor dit boek 85 beelden. Anders dan op het toneel, waarvoor Goethe zijn drama schreef en waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterlijke enscenering, geeft de schilderkunst de mogelijkheid om ook de intimiteit van de ziel tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Wouter Stips boeken
  Wouter Stips - Ik zie je zo graag

  Wouter Stips zoekt in zijn schilderijen en gedichten naar dat wat in de loop van een mensenleven verloren gaat: kinderlijke onschuld, verwondering, ongebreidelde fantasie. Hij belicht steeds vanuit een andere invalshoek de kern van het mens-zijn en universele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Dolf Verlinden, Antoon Melissen boeken
  Dolf Verlinden, Antoon Melissen - Veld verkennen

  ‘Wat je níet schildert, is wat je wilt laten zien,’ zegt beeldend kunstenaar Dolf Verlinden over zijn eigen werk. Veld verkennen laat de ontwikkeling van het werk van Verlinden zien in deze eeuw. Een ontwikkeling waarbij de schilderijen steeds abstracter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Din Pieters boeken
  Din Pieters - Het grote Nederlandse kunst boek

  Het grote Nederlandse kunst boek biedt een overzicht van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. Werken van 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen worden erin afgebeeld en beschreven – van Jeroen Bosch tot Karel Appel, van Hendrick de Keyser… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Peter J.H. Pauwels boeken
  Peter J.H. Pauwels - Als een fonkelenden spiegel

  De ongerepte natuur en het eenvoudige landschap trokken vanaf het einde van de 19e eeuw tal van artiesten naar de boorden van de Leie. De kunst die in de dorpen tussen Gent en Deinze ontstond, vormde reeds het onderwerp van verschillende grote overzichten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  46,50
 • Schilders en schrijvers

  Deze overzichtstentoonstelling is een onderdompeling in de vijf decennia lange historiek van galerie De Zwarte Panter. Galerist Adriaan Raemdonck presenteert in de historische Nottebohmzaal een indrukwekkende keuze uit de 117 bibliofiele uitgaven die hij tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,50
 • Gert Wijlage boeken
  Gert Wijlage - Kunst, kennis, humor

  Kunst, kennis, humor - is een samenvatting en uitwerking van mijn boek 'Vrijheid en Openbaarheden' (2016) aan de hand van drie onderwerpen: openbaarheid, research en filosofie. Nu met meer aandacht voor humor als onderzoeksmethode en presentatievorm. Dit essay… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,88
 • Gino Campati boeken
  Gino Campati - Inside out

  'Ik werk door tot twee weken na mijn dood.' Gino Campati (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Terry van Druten, Esther van Gelder boeken
  Terry van Druten, Esther van Gelder - 200 soorten groen

  De aquarellen van Franz en Ferdinand Bauer behoren tot de uitzonderlijkste botanische kunstwerken ooit gemaakt. Ferdinand Bauer (1760-1826) reisde als botanisch kunstenaar mee met een gevaarlijke wetenschappelijke expeditie naar het Ottomaanse Rijk en met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Paul Dujardin boeken
  Paul Dujardin - Kunst in de Zebrastraat

  EN - Kunst in de Zebrastraat elucidates the unique collection of the Liedts-Meesen Foundation.The work of more than thirty well-known and lesser-known Belgian and foreign artists is covered in short, lucid texts: from Panamarenko and Bill Viola to Sonia… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Jean-Marie Dallet boeken
  Jean-Marie Dallet - Mémoires vives

  NL - (Her)ontdek het werk van onder meer de 'vader' van de videokunst Nam June Paik en van Steina en Woody Vasulka in Mémoires vives.Het boek behandelt de relatie tussen de videokunst uit de jaren 1960 en de digitale kunst van de jaren 1990. In de publicatie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Hans den Hartog Jager boeken
  Hans den Hartog Jager - Vrijheid

  Vrijheid brengt de belangrijkste kunstwerken bij elkaar die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt. Natuurlijk is zo’n keuze subjectief, maar daar gaat het ook om: juist in deze tijden waarin de geschiedenis voortdurend wordt herschreven, blaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Lieve Watteeuw, Hanne Itterbeke boeken
  Lieve Watteeuw, Hanne Itterbeke - De Besloten Hofjes van Mechelen

  Tijdens de late middeleeuwen ontstond in de Lage Landen een unieke religieuze kunstvorm, die gebruikmaakte van een grote verscheidenheid aan artefacten en memorabilia: de Besloten Hofjes. Deze unieke mixed-mediaobjecten stellen een ideale spirituele en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Lily van der Stokker, Leontine Coelewij, Raphael Gygax boeken
  Lily van der Stokker, Leontine Coelewij, Raphael Gygax - Friendly Good

  Lily van der Stokker is recognised for her exuberant and decorative murals. Her work is ostensibly about things like beauty, friendship, and kindness, or about everyday activities such as tidying up or visiting the doctor – subjects seldom encountered in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,15
 • Dominic van den Boogerd boeken
  Dominic van den Boogerd - Grote verleidingen

  "Ik kan aan alles weerstand bieden", schreef Oscar Wilde, "behalve aan verleiding". Wat maakt een schilderij zo aantrekkelijk, zo onweerstaanbaar? In deze verzamelde essays schrijft Dominic van den Boogerd met gedrevenheid over de tentoonstellingen doe hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,35
 • Erik Pape boeken
  Erik Pape - Dingen die mij opvielen

  Al 40 jaar is Parijs de inspiratiebron in het werk van beeldend kunstenaar Erik Pape (1942). Sinds 1980 geeft hij de stad een eigen vorm en betekenis in reeksen als: Canal St. Martin, Bassin Rond (de Tuilerieën), Paris en 8 Jours en Place de la Bataille de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Kunst door Bram Pietersen

  In dit boekje vind u verschillende schilderijen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De tekeningen geven voornamelijk indrukken weer van impressionistische landschappen en schilderijen. Door het gebruik van natuurlijke kleuren en mengingen komen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Art by Bram Pietersen

  Hier vind u verschillende schilderijen en tekeningen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De schilderijen en tekeningen zijn voornamelijk gemaakt met acryl verf maar ook met andere materialen. De tekeningen en schilderijen zijn voornamelijk indrukken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Kunst door Bram Pietersen

  Hier vindt u verschillende schilderijen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De schilderijen zijn voornamelijk indrukken van impressionistische schilderijen. De kleuren en de mengingen zijn natuurlijk van aard en geven goede indruk van het idee of de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  54,95
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Kunst door Bram Pietersen

  In dit boek vindt u verschillende schilderijen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De schilderijen zijn voornamelijk indrukken van impressionistische schilderijen. Door het gebruik van natuurlijke kleuren en mengingen komen de schilderijen echt tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Houtskool door Bram Pietersen

  Hier vindt u verschillende houtskool tekeningen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De tekeningen zijn gemaakt van slechts alleen houtskool, alleen op verschillende manieren gebruikt. Door het verschillend te gebruiken kun je zien dat er op een andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95