Boeken over beeldende kunst

 • Frederiek Nelissen, Paul van Panhuys, Wil Uitgeest boeken
  Frederiek Nelissen, Paul van Panhuys, Wil Uitgeest - Faust

  Frederiek Nelissen schilderde voor dit boek 85 beelden. Anders dan op het toneel, waarvoor Goethe zijn drama schreef en waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterlijke enscenering, geeft de schilderkunst de mogelijkheid om ook de intimiteit van de ziel tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Joost Bakker boeken
  Joost Bakker - Veere daar moest je geweest zijn

  Joost Bakker (Eindhoven, 1945) raakte als zeeloods vanaf 1970 dusdanig verknocht aan de Zeeuwse, Vlaamse en Hollandse kunstschilders die op Walcheren werkten en vaak ook woonden, dat hij in 1996 een kleine galerie, kunsthandel startte. Na zijn pensionering in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Wouter Stips boeken
  Wouter Stips - Ik zie je zo graag

  Wouter Stips zoekt in zijn schilderijen en gedichten naar dat wat in de loop van een mensenleven verloren gaat: kinderlijke onschuld, verwondering, ongebreidelde fantasie. Hij belicht steeds vanuit een andere invalshoek de kern van het mens-zijn en universele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Dolf Verlinden, Antoon Melissen boeken
  Dolf Verlinden, Antoon Melissen - Veld verkennen

  ‘Wat je níet schildert, is wat je wilt laten zien,’ zegt beeldend kunstenaar Dolf Verlinden over zijn eigen werk. Veld verkennen laat de ontwikkeling van het werk van Verlinden zien in deze eeuw. Een ontwikkeling waarbij de schilderijen steeds abstracter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Schilders en schrijvers

  Deze overzichtstentoonstelling is een onderdompeling in de vijf decennia lange historiek van galerie De Zwarte Panter. Galerist Adriaan Raemdonck presenteert in de historische Nottebohmzaal een indrukwekkende keuze uit de 117 bibliofiele uitgaven die hij tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,50
 • Gino Campati boeken
  Gino Campati - Inside out

  'Ik werk door tot twee weken na mijn dood.' Gino Campati (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Din Pieters boeken
  Din Pieters - Het grote Nederlandse kunst boek

  Het grote Nederlandse kunst boek biedt een overzicht van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. Werken van 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen worden erin afgebeeld en beschreven – van Jeroen Bosch tot Karel Appel, van Hendrick de Keyser… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Terry van Druten, Esther van Gelder boeken
  Terry van Druten, Esther van Gelder - 200 soorten groen

  De aquarellen van Franz en Ferdinand Bauer behoren tot de uitzonderlijkste botanische kunstwerken ooit gemaakt. Ferdinand Bauer (1760-1826) reisde als botanisch kunstenaar mee met een gevaarlijke wetenschappelijke expeditie naar het Ottomaanse Rijk en met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Gert Wijlage boeken
  Gert Wijlage - Kunst, kennis, humor

  Kunst, kennis, humor - is een samenvatting en uitwerking van mijn boek 'Vrijheid en Openbaarheden' (2016) aan de hand van drie onderwerpen: openbaarheid, research en filosofie. Nu met meer aandacht voor humor als onderzoeksmethode en presentatievorm. Dit essay… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,88
 • Paul Dujardin boeken
  Paul Dujardin - Kunst in de Zebrastraat

  EN - Kunst in de Zebrastraat elucidates the unique collection of the Liedts-Meesen Foundation.The work of more than thirty well-known and lesser-known Belgian and foreign artists is covered in short, lucid texts: from Panamarenko and Bill Viola to Sonia… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Jean-Marie Dallet boeken
  Jean-Marie Dallet - Mémoires vives

  NL - (Her)ontdek het werk van onder meer de 'vader' van de videokunst Nam June Paik en van Steina en Woody Vasulka in Mémoires vives.Het boek behandelt de relatie tussen de videokunst uit de jaren 1960 en de digitale kunst van de jaren 1990. In de publicatie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Lily van der Stokker, Leontine Coelewij, Raphael Gygax boeken
  Lily van der Stokker, Leontine Coelewij, Raphael Gygax - Friendly Good

  Lily van der Stokker is recognised for her exuberant and decorative murals. Her work is ostensibly about things like beauty, friendship, and kindness, or about everyday activities such as tidying up or visiting the doctor – subjects seldom encountered in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,15
 • Hans den Hartog Jager boeken
  Hans den Hartog Jager - Vrijheid

  Vrijheid brengt de belangrijkste kunstwerken bij elkaar die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt. Natuurlijk is zo’n keuze subjectief, maar daar gaat het ook om: juist in deze tijden waarin de geschiedenis voortdurend wordt herschreven, blaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Lieve Watteeuw, Hanne Itterbeke boeken
  Lieve Watteeuw, Hanne Itterbeke - De Besloten Hofjes van Mechelen

  Tijdens de late middeleeuwen ontstond in de Lage Landen een unieke religieuze kunstvorm, die gebruikmaakte van een grote verscheidenheid aan artefacten en memorabilia: de Besloten Hofjes. Deze unieke mixed-mediaobjecten stellen een ideale spirituele en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Erik Pape boeken
  Erik Pape - Dingen die mij opvielen

  Al 40 jaar is Parijs de inspiratiebron in het werk van beeldend kunstenaar Erik Pape (1942). Sinds 1980 geeft hij de stad een eigen vorm en betekenis in reeksen als: Canal St. Martin, Bassin Rond (de Tuilerieën), Paris en 8 Jours en Place de la Bataille de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Roel H. Smit-Muller boeken
  Roel H. Smit-Muller - De schilders van Staphorst

  Staphorst intrigeert. Dat vonden de kunstenaars die vanaf de negentiende eeuw het dorp bezochten. In het Overijsselse dorp vonden ze motieven in de mensen, de huizen en het boerenlandschap. Staphorst werd nooit kunstenaarskolonie zoals Laren of Bergen. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Maite van Dijk, Joost van der Hoeven boeken
  Maite van Dijk, Joost van der Hoeven - Gauguin en Laval op Martinique

  In 1887 brachten Paul Gauguin en Charles Laval vier maanden door op het Caraïbische eiland Martinique, een verblijf dat beslissend werd voor hun artistieke ontwikkeling. Beide kunstenaars droomden ervan hier een idyllische omgeving te vinden. Ze gaven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Peter J.H. Pauwels boeken
  Peter J.H. Pauwels - Als een fonkelenden spiegel

  De ongerepte natuur en het eenvoudige landschap trokken vanaf het einde van de 19e eeuw tal van artiesten naar de boorden van de Leie. De kunst die in de dorpen tussen Gent en Deinze ontstond, vormde reeds het onderwerp van verschillende grote overzichten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  46,50
 • Alexandra Van Dongen, Katrien Lichtert, Abdelkader Benali boeken
  Alexandra Van Dongen, Katrien Lichtert, Abdelkader Benali - Voorwerp van gesprek

  Strijd tussen Carnval en Vasten is een meesterwerk van Pieter Bruegel de Oude (ca. 1525/30-1569), die 450 jaar geleden overleed. Het wereldberoemde schilderij uit 1559 barst van de bijzondere verhalen en personages. Dit boek zoomt in op de talrijke alledaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Maarten Doorman, Dick van Arkel boeken
  Maarten Doorman, Dick van Arkel - Dick van Arkel

  Overzicht van het werk van de kunstenaar Dick van Arkel van 1985-2018 (p35-p144), voorafgegaan door een artikel van Maarten Doorman over dit werk met de titel 'Tussen de takken' (p5-p10) en een tweede artikel van de hand van Dick van Arkel zelf met als titel… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Michael Kwakkelstein, Michiel Plomp boeken
  Michael Kwakkelstein, Michiel Plomp - Leonardo da Vinci

  Leonardo da Vinci (1452-1519) is zonder twijfel de bekendste kunstenaar aller tijden. Tijdens zijn leven was hij al beroemd om zijn ongekende gave om menselijke karakters en emoties uit te beelden. Hij was een van de eerste kunstenaars die geboeid was door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hans Den Hartog Jager boeken
  Hans Den Hartog Jager - Hockney - Van Gogh

  Het boek beschrijft de fascinatie van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en het experimenteren met perspectief.Nederlandstalige catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in het Van Gogh Museum, 1 maart 2019 - 26 mei 2019.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Piet Augustijn, Lloyd W. Benjamin III boeken
  Piet Augustijn, Lloyd W. Benjamin III - Frans & Marja de Boer Lichtveld

  Frans (1942-2015) en Marja (1941) de Boer Lichtveld bezochten in dezelfde tijd het Instituut voor Kunstnijverheids Onderwijs, de voorloper van de huidige Rietveldacademie in Amsterdam. Aanvankelijk werkten zij als twee individuele kunstenaars. Niet veel later… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Vanriet boeken
  Jan Vanriet - Ex Voto

  Met EX VOTO schildert Jan Vanriet een biografie in verf, een zelfportret in beelden. Voor deze reeks schilderijen boort hij een ruim picturaal reservoir met persoonlijke ijkpunten aan: hij zet in de verf wat hem heeft geraakt, gebeurtenissen die hem hebben… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Kunst door Bram Pietersen

  In dit boekje vind u verschillende schilderijen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De tekeningen geven voornamelijk indrukken weer van impressionistische landschappen en schilderijen. Door het gebruik van natuurlijke kleuren en mengingen komen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95