Boeken over kunst

 • Peter Luscuere boeken
  Peter Luscuere - Circulariteit, op weg naar 2050?

  Dit boek is geschreven naar aanleiding van de ministeriële publicatie ‘Rijksbreed programma Circulaire Economie’ uit september 2016, waarin de ambitieuze doelstelling wordt uitgesproken dat Nederland zich voor 2050 moet ontwikkelen naar een volledig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Remsen Wolff boeken
  Remsen Wolff - All American Girls

  Remsen Wolff's liefdevolle portretten van New Yorkse travestieten, transseksuelen en transgenders.Remsen Wolff (1940-1998) was een autodidact straat- en studiofotograaf die zelden met zijn werk naar buiten is getreden. Zijn in 2019 ontdekte archief, dat een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Illand Pietersma boeken
  Illand Pietersma - Wim Biewenga-Langs berg en dal klinkt hoorngeschal

  Een hamer, een zaag, een rasp en een schaar. Het is niet meteen het gereedschap dat je verwacht in een schildersatelier. Op de werktafel van Wim Biewenga liggen wel meer opvallende dingen: stukjes gekleurd papier, houten speelblokken en een bouwseltje van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Keith Haring

  Keith Haring (1958-1990) geniet wereldwijde faam om zijn kleurrijke schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en muurschilderingen. In de vroege jaren 1980 veroverde hij stormenderhand de New Yorkse kunstscene met zijn levendige, op graffiti geïnspireerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Visible Goal boeken
  Visible Goal - De keuze voor zonwering

  Poëzie op het podium (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jan Bulsink boeken
  Jan Bulsink - de keuze van zonwering

  Poëzie op het podium (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Faidra Filippidou boeken
  Faidra Filippidou - Energy performance progress of the Dutch non-profit housing stock: a longitudinal assessment

  This research seeks to provide insight into the energy performance progress, of the existing non-profit housing stock in the Netherlands, through the application of energy renovations. The non-profit housing stock comprises 30% of the housing market in the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ilse Vorstenbosch boeken
  Ilse Vorstenbosch - IN BEELD

  Het leven van Ilse Vorstenbosch wordt gekenmerkt door groei en tegenslag, door afscheid en veerkracht. Zij groeide op in een adoptie­gezin, maar werd, eenmaal volwassen, door vier eigen kinderen omarmd. Haar leven kreeg ook vorm door de speurtocht naar haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Sofia Dupon, Jouke van der Werf boeken
  Sofia Dupon, Jouke van der Werf - Het Amsterdamse Bos

  Het is voorjaar 1934. In een modderige polder ten zuiden van Amsterdam gaat de eerste schep de grond in voor wat het grootste stadsbos ter wereld zou worden: het Amsterdamse Bos. In de decennia hierna groeide het Bosplan uit tot een uniek project. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Eddy Wegman

  Eddy (Everhardus Antonius) Wegman (17 februari 1918 - 12 mei 1998) werd geboren in Doetinchem. In zijn jonge jaren was hij een fanatiek bokser en wielrenner. In de oorlog heeft hij als lid van de Knokploeg van Johannes Post vele levens gered. Hiervoor is hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Willy Florimond De Wuffel boeken
  Willy Florimond De Wuffel - Schilder zijn door de tijd heen

  In zijn biografie vertelt Willy De Wuffel hoe hij als kleine jongen telkens met zijn vader mee moest op café, zodat die op tijd naar huis zou terugkeren. Daar werd de basis gelegd voor zijn levenslange passie: schilderen. We volgen Willy op de schoolbanken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Hidde Feenstra, Albert Reinstra boeken
  Hidde Feenstra, Albert Reinstra - Nijhuizum

  Net ten oosten van Workum ligt verscholen in het landschap de 'boerebuorren Nijhúzum'. In dit eeuwenoude dorpje dat omringd is door water en landerijen staat Frieslands kleinste kerk. In het Godshuis uit 1721, omringd door het oude kerkhof, lijkt de tijd te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Laura De Coninck boeken
  Laura De Coninck - Saudade

  Met het boek 'Saudade' doet Laura een oproep naar ambassadeurs van het woord. Ze hoopt zo veel mogelijk mensen te 'besmetten' met de liefde voor dit woord, zodat het gedeeld en gemeengoed wordt. Toen ze het woord hoorde en de betekenis bij herhaling tot haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Amsterdam toen en nu

  Het fotoboek laat de markante plekken in de historische binnenstad van Amsterdam zien die herinneren aan het leven van Vincent van Gogh. Het is een sensatie om aan de hand van oude foto's en brieffragmenten de sporen van Vincent in Amsterdam te volgen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Armin Stein boeken
  Armin Stein - Albrecht Dürer

  Albrecht Dürer (Neurenberg, 21 mei 1471 - 6 april 1528) was een Duits kunstschilder, tekenaar, maker van houtsneden en koper-gravures, kunsttheoreticus en humanist uit de Noordelijke renaissance. De opkomst van de prentdrukkunst, die parallel loopt aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Van den Eede, Wannes Gyselinck, Willem De Wolf ea boeken
  Peter Van den Eede, Wannes Gyselinck, Willem De Wolf ea - Koe doet boek

  “Dertig jaar de KOE. Dit boek wil daarop terugkijken door vooruit te blikken. Dit boek wil een poging doen u uit te leggen hoe wij werken, wat wij belangrijk vinden, hoe wij praten, schrijven en onderhandelen. Het wil laten zien hoe wij een voorstelling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Inge de Neef boeken
  Inge de Neef - Paul Briët

  Architect Paul Briët werkte in het bureau van Hanrath te Hilversum. Na de dood van Hanrath zette hij het bureau voort. In de jaren ‘20 tot ‘50 van de vorige eeuw is er veel ontworpen en gebouwd door dit bureau in opdracht van Philips in Eindhoven. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Frederiek Nelissen, Paul van Panhuys, Wil Uitgeest boeken
  Frederiek Nelissen, Paul van Panhuys, Wil Uitgeest - Faust

  Frederiek Nelissen schilderde voor dit boek 85 beelden. Anders dan op het toneel, waarvoor Goethe zijn drama schreef en waarbij gebruik wordt gemaakt van uiterlijke enscenering, geeft de schilderkunst de mogelijkheid om ook de intimiteit van de ziel tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Maarten Dings, Joachim Naudts boeken
  Maarten Dings, Joachim Naudts - De maan in de fotografie 1840-nu

  28 X 23 CM – 224 PAGINA’S – HARDCOVER – NEDERLANDSTALIGE EDITIE – €39,95 – ISBN 978 94 9267 779 2 UITGEVERIJ HANNIBAL WWW.UITGEVERIJHANNIBAL.BE Op 21 juli 1969, om 2.56 uur UTC, zet Neil Alden Armstrong als eerste mens een voet op de maan.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Marian Plug boeken
  Marian Plug - Achter de voorstelling ontstaat het schilderij

  Uitgave in samenwerking met Fondation Custodia, Parijs Marian Plug (1937) is een romantisch landschapschilder anno nu. Ze gebruikt ongeveer dezelfde bestanddelen als Caspar David Friedrich twee eeuwen geleden, met dat verschil dat bergen, bossen, rotsen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Groeten uit Arnhem

  Ronald Wilfred Jansen zocht tal van oude foto's en prentbriefkaarten van Arnhem op in het Gelders Archief en maakte vervolgens van elke oude foto en prentbriefkaart een recente foto vanaf dezelfde plek, waar ooit een andere fotograaf werd 'gegrepen' door een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  104,95
 • Bert Jansen boeken
  Bert Jansen - "Chacun son Marcel"?

  Vaak verguisd, door velen bewonderd, hoe je het ook wendt of keert, Marcel Duchamp is zonder twijfel de meest invloedrijke kunstenaar van de twintigste eeuw. Zijn principe van het readymade kunstwerk, een industrieel object dat de kunstenaar met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Alice Taatgen boeken
  Alice Taatgen - Het Universum van Amsterdam

  De grootste kaarten ter wereld liggen in de vloer van de Burgerzaal, in het hart van het Koninklijk Paleis Amsterdam. De drie ronde mozaïeken hebben elk een diameter van ruim zes meter en laten de wereld en de sterrenhemel zien. Ze zijn tot op de dag van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker boeken
  Nico Daswani, Fumio Nanjo, Carol Becker - Daan Roosegaarde

  De Nederlandse kunstenaar, Daan Roosegaarde, is een van de meest prominente innovatieve kunstenaars van de laatste 10 jaar. Zijn sculpturen en installaties, gemaakt in samenwerking met een team van ingenieurs en ontwerpers, hebben als doel om betere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Eric Min, Miro Svolik boeken
  Eric Min, Miro Svolik - Homage to all my inspirations

  MIRO SVOLIK - HOMAGE TO ALL MY INSPIRATIONS met een boeiende inleiding van ERIC MIN in het Nederlands, Engels en Tsjechisch. Sinds het prille begin van zijn kunstenaarsloopbaan voert MIRO SVOLIK [CZ, 1960] een permanente dialoog met het platte vlak. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00