Boeken over kunst

 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - De betovering van de kijkdoos

  62 kleurenfoto's en 5 gedichten (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Ben F. Wesdijk boeken
  Ben F. Wesdijk - Masala

  De auteur ziet een gedicht als een experiment en schrijft over ongeveer alles wat hij waarneemt, leest of ziet. De lezer probeert hij in de gedichten mee te nemen. Spelen met woorden en zinnen is zijn liefhebberij. Niet alleen het thema water komt aan bod,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Roberto Cavallo, Maurits van Ardenne, Joran Kuijper, Juul Heuvelmans boeken
  Roberto Cavallo, Maurits van Ardenne, Joran Kuijper, Juul Heuvelmans - City of the Future / Stad van de Toekomst

  How can we design and develop a transformation area in an integral way into an attractive and future-proof urban environment? This is the the central question of the research project Stad van de Toekomst (City of the Future). This question is motivated by… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Nienke Bakker, Ella Hendriks boeken
  Nienke Bakker, Ella Hendriks - Van Gogh en de zonnebloemen

  Zomertentoonstelling Van Gogh Museum - Van Gogh en de Zonnebloemen Van Gogh Museum, Amsterdam 21.06.2019 – 01.09.2019 boek bij tentoonstellingDe zonnebloemen-schilderijen behoren tot de bekendste werken van Vincent van Gogh. Hij maakte ze in Arles, in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Caf van Kempen boeken
  Caf van Kempen - Langs de schatten van Palladio

  Andrea Palladio (1508 - 1580), de beroemde Italiaanse architect uit de Renaissance in de 16e eeuw, greep in zijn ontwerpen terug op de Romeinse Oudheid en ontwikkelde een eigen stijl met een strakke eenvoud en symmetrie. Hij ontwierp vele villa’s,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ewout Huibers boeken
  Ewout Huibers - AXSTXRDXM

  Een fotograaf, vier seizoenen, duizenden grachten, straten, pleinen, parken en altijd weer ander weer. One photographer, four seasons, thousands of canals, streets, squares, parks and the ever changing weather. (Harde kaft)

  Lees meer...
  50,00
 • Yella Arnouts boeken
  Yella Arnouts - Het laatste gebaar

  Originele invalshoek om naar het oeuvre van een kunstenaar te kijken Ieder hoofdstuk vertelt een zoektocht naar het laatste kunstwerk dat voltooid dan wel onvoltooid is achtergebleven. Twaalf kunstenaars drongen zich aan Yella Arnouts op. Johannes Vermeer met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Ernest Kurpershoek boeken
  Ernest Kurpershoek - Italiaanse fresco's

  Het enige boek met chronologisch en topografisch overzicht en achtergrondinformatie over fresco's in Italië, het rijkste kunstland ter wereld.- Frescotechniek- Leven en werk van schilders- Kijken naar fresco's- Kunsthistorisch overzicht- Regiokaarten van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lisa Kuitert, Ton den Boon, Maia Swaanswijk boeken
  Lisa Kuitert, Ton den Boon, Maia Swaanswijk - Lucebert - De zin van het lezen

  Dichter en beeldend kunstenaar Lucebert was een verwoed lezer. Tijdens het lezen maakte hij aantekeningen in zijn boeken. Die commentaren, onderstrepingen en krabbels - de zogenoemde 'lezerssporen' - bieden een blik in de hersenpan van een van de belangrijkste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Nicole Schiffers boeken
  Nicole Schiffers - DURF TE LEVEN!

  Haar schilderijen werken als een spiegel.Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Kunstenares Nicole Schiffers wil met haar schilderijen het verhaal van onze hemelse Vader zichtbaar maken. Ze put daarbij uit haar eigen relatie met Hem en wat Hij voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ype Koopmans, Sacha Llewellyn boeken
  Ype Koopmans, Sacha Llewellyn - For Real

  Een overzicht van de Britse figuratieve kunst uit de jaren ’20 en ’30'For Real' toont met van 35 kunstenaars het beste, meest fascinerende en onverwachte van de Britse figuratieve kunst uit de jaren ‘20 en ’30. Lange tijd nam men aan dat de Britse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Hugo Renaerts boeken
  Hugo Renaerts - Waarheen met de kunst?

  Kunst is een woord dat in deze tijd wordt gebruikt voor alle soorten creaties op verschillende gebieden. In deze moderne tijd is iedereen kunstenaar of artiest. Als we de definitie van het wood 'kunst' gaan opzoeken, kan het ook niet anders. Iedere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Harmen de Jong boeken
  Harmen de Jong - Op de Klapstoel

  Op de Klapstoel is een veel gelezen rubriek in Het Parool. Fotograaf Harmen de Jong maakt er portretten van BN'ers voor, op een iconisch wit klapstoeltje. De foto's zijn populair onder de lezers van de krant. (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ralph Keuning, Richard den Dulk boeken
  Ralph Keuning, Richard den Dulk - Jeroen Krabbé - Gedroomde paradijzen

  Voor de nieuwste serie schilderijen van Jeroen Krabbé verdiepte hij zich in één van zijn helden: Paul Gauguin. Hij volgde de voetsporen van deze meester-schilder naar de paradijselijke eilanden Hiva Oa en Tahiti. Een reis die Krabbé zelf, net zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rini van Zaanen boeken
  Rini van Zaanen - Spelen met woorden en beelden

  Spelen met woorden en beelden is een selectie van 100 gedichten en 100 beeldende werken van Rini van Zaanen (1952). Van haar 16e tot haar 66e is ze op deze wijze creatief bezig geweest. Na haar doctoraal wijsbegeerte en haar eindexamen op kunstopleiding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paul En Menno de Nooijer boeken
  Paul En Menno de Nooijer - Nightmares

  NIGHTMARES bevat ca. 450 recente fotowerken van de Nederlandse kunstenaars PAUL & MENNO DE NOOIJER. 'Nightmares' is een zogeheten flipboek. Alle foto's zijn afkomstig uit de gelijknamige reeks animatiefilms waar Paul & Menno sinds 2019 aan werken. De foto's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Leo van den Berg, Madeleine Steigenga boeken
  Leo van den Berg, Madeleine Steigenga - Irenestraten

  Irenestraten Alledaags erfgoed van de wederopbouw – 392 straten, lanen, paden, wegen en pleinen vernoemd naar Irene In de periode kort na de oorlog moest worden voldaan aan een enorme vraag naar nieuwe en betaalbare woningen. In sneltreinvaart werden ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Sofie Hoebeeck boeken
  Sofie Hoebeeck - Een dans van woorden

  Poëzie is schrijven vanuit je hart, vanuit je ziel, vanuit wat je in je diepste raakt. Poëzie is een manier om je creatief te uiten, het ouderschap te beleven, je sensualiteit een plaats te geven,een weg van afscheid en nieuw leven... Sofie neemt je graag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,09
 • Josien Beltman, Paul Knolle boeken
  Josien Beltman, Paul Knolle - Johann Friedrich August Tischbein en de ontdekking van het gevoel

  Johann Friedrich August Tischbein was rond 1800 een begrip in Duitsland. Als ’s lands bekendste portretschilder vereeuwigde hij vorsten en vooraanstaande burgers in Duitsland en omringende landen. Dat deed hij op een zeer vernieuwende manier. De mannen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Winfred Evers, Eric Min boeken
  Winfred Evers, Eric Min - Utopia

  Het overzichtsboek UTOPIA OF LIGHT bevat een selectie van ca. 300 fotowerken uit het rijkgeschakeerde oeuvre dat WINFRED EVERS (1954, Haarlem) sinds 1975 heeft opgebouwd. In de vroege jaren '80 schikte Evers objecten tot kleine stillevens en maakte hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Hans Vos boeken
  Hans Vos - Maasheggen

  De MaasheggenDe Brabantse Maasheggen liggen in de uiterwaarden van de Maas in het gebied van de gemeente Boxmeer.De foto's in dit boek zijn gemaakt door fotograaf Hans Vos, tijdens de 4 seizoenen, bij de dorpen Oeffelt, Beugen, Boxmeer, Sambeek,Vortum,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Titus M. Eliëns boeken
  Titus M. Eliëns - Barbara Nanning - Eeuwige beweging

  In 2019 is het vier decennia geleden dat Barbara Nanning (1957) aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie afstudeerde in de keramiek. In die veertig jaar heeft Nanning zich ontwikkeld tot een internationaal gerespecteerde kunstenares wier werk in talloze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Arianne Baggerman, Rudolf Dekker, Michiel Plomp boeken
  Arianne Baggerman, Rudolf Dekker, Michiel Plomp - Jong in de 19de eeuw

  In de 19e eeuw veranderde onze kijk op kinderen radicaal. Aan het begin werden kinderen nog gezien als kleine volwassenen. Beroemde schilders als Jan Adam Kruseman, Adriaan de Lelie en Charles Howard Hodges beeldden ze ook zo af: rechtopstaand, statig, direct… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Bart Verbrugge boeken
  Bart Verbrugge - Johannes Mutters Jr. (1858-1930)

  Architect Johannes Mutters jr. (1858-1930) was een belangrijke protagonist van de Haagse art nouveau architectuur, maar was als ‘modebewust’ ontwerper ook thuis in tal van andere stijlen. Na zijn opleiding in Den Haag en Antwerpen startte Mutters een eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00