Boeken over kunst

 • Marieke Kuipers boeken
  Marieke Kuipers - Van Nellefabriek Rotterdam

  De iconische Van Nellefabriek is onlosmakelijk verbonden met de dynamische wereldhaven van Rotterdam. Dit modernistische meesterwerk langs de Schie is oorspronkelijk gebouwd voor de verwerking en verpakking van koffie, thee en tabak. De lichtreclame op het dak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Natuurlijk Drenthe

  "Ik ben in een prachtig land"; deze woorden schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo, naar aanleiding van zijn verblijf in Drenthe. Ook nu nog is Drenthe een prachtig land, met haar eigen flora, fauna en landschap. In dit fotoboek geeft Ronald… (Harde kaft)

  Lees meer...
  74,95
 • Michel Draguet boeken
  Michel Draguet - Magritte, Broodthaers en de hedendaagse kunst

  50 jaar na zijn overlijden, boeit René Magritte nog steeds. Hij brengt onze zekerheden voortdurend aan het wankelen. Magrittes mysterieus en uitdagend werk blijft de generaties na hem beïnvloeden, van pop art en conceptuele kunst tot de meest hedendaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Negentiende-eeuwse kunst

  Een zeer handzaam formaat met aandacht voor het leven en werk van een aantalberoemde schilders en de bekendste kunstrichtingen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Frederik Willem Daem boeken
  Frederik Willem Daem - Oogst - Vol.12

  Oogst is een onafhankelijk tijdschrift over beeldende kunst, literatuur en film. In tijden van clicks en snelheid kiezen we bewust voor papier en traagheid. De inhoud is niet gebonden aan de actualiteit en daardoor tijdloos. Medewerkers Oogst 12: Olivié Keck… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Vilis Inde, Alistair Rider, Cees de Boer boeken
  Vilis Inde, Alistair Rider, Cees de Boer - Cecilia Vissers. Flatness in Space

  Cecilia Vissers maakt deel uit van de beweging New Minimalism. Hoewel haar werk geïnspireerd is door kunstenaars als Donald Judd, gaat zij veel verder dan zijn formele thema's. De industriële perfectie van Vissers staat duidelijk op gelijke hoogte als die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Maki boeken
  Maki - Tees

  TEES shows the work of 80 of the most creative t-shirt designers around the world. Designs are included from t-shirt studios that exclusively make t-shirts and from established designers who also produce t-shirts as a sideline. Contact details for purchases… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Nicolas Cauwe boeken
  Nicolas Cauwe - Oceania. Reizen in het Onmetelijke

  Dit boek voert ons mee op 4 uitzonderlijke reizen. Een eerste reis brengt het verhaal van de kolonisatie van de Stille Oceaan. Een tweede reis belicht de ontdekkingstochten in dit gebied. Een 3de tocht brengt België op het Paaseiland terwijl de 4de reis de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Bread & Roses

  Bread & Roses bevat een verzameling woorden en beelden die op prachtige wijze de wereld van werkende vrouwen toont in een tijd van grote verandering. Met een selectie indrukwekkende foto's van toonaangevende en prijswinnende fotografen en begeleidende essays… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Koen Fillet boeken
  Koen Fillet - Koen Fillet. The trail

  In The Trail bekijkt Koen Fillet één object - een houten trap - vanuit verschillende gezichtspunten. De uitgebreide reeks bestaat uit zes kleine paneeltjes, zes doeken die vier keer zo groot zijn, en één monumentaal werk van 275 bij 250 centimeter. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  50,00
 • Hans Hoevenaar boeken
  Hans Hoevenaar - Hoevenaar en Sneewins Klokken- en Instrumentmakers uit de 17e en 18e eeuw

  Verschillende nakomelingen van het oorspronkelijk uit Vianen/Culemborg afkomstige geslacht Hoevenaar (Hoevenaer) waren getalenteerd op het gebied van teken- en schilderkunst, het graveren van glazen en het maken van klokken en instrumenten. De collecties van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Sophie Tates boeken
  Sophie Tates - Let Me Be Your Guide (NL), Collectie Gids Stedelijk Museum

  Aan de hand van 100 kunstwerken leidt deze gids je langs de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. Leer meer over de baanbrekende abstracte schilderijen van Kazimir Malevich, de vernuftig geknoopte stoel van Marcel Wanders, de haast kitscherige kunst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin boeken
  Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin - Marijke van Os - Keramiek, beelden, tekeningen

  De keramiek en tekeningen van Marijke van Os verrassen door het unieke kleurgebruik en haar aanstekelijke fantasie. Het keramische werk van Marijke van Os (Den Haag, 1950) is uniek in zijn soort. Daarin spelen haar fantasierijke vazen een belangrijke rol.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Eelke Lok, Annemieke Schors boeken
  Eelke Lok, Annemieke Schors - Mijn Jopie

  Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van het Jopie Huisman Museum in Workum werd onder de titel Mijn Jopie een tentoonstelling georganiseerd waarin 30 mensen met een voorwerp aangaven hoe ze een band kregen met de in 2000 overleden schilder Jopie Huisman.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Danila Cahen, Jasper Coppes, Kees van Dijkhuizen, Ilse van Rijn boeken
  Danila Cahen, Jasper Coppes, Kees van Dijkhuizen, Ilse van Rijn - ABN AMRO Kunstprijs #+33.00¹ Packaging must not be damaged. Observe the best before date.

  Winner of the 2017 ABN AMRO Art Award, Saskia Noor van Imhoff is an artist who explores her surroundings in an idiosyncratic manner, and in doing so makes unexpected connections. The process of ordering, exhibiting, and archiving art plays a key role in her… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Jaap Röell boeken
  Jaap Röell - Anutosh

  De schilderijen van kunstenaar Anutosh lijken een blik te werpen op ondefinieerbare landschappen waarbinnen mysterieuze vormen zich vrij kunnen bewegen. De kunstenaar geeft de kijker de ruimte om vormen en kleuren naar eigen inzicht een betekenis te geven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Ivana Smudja, Gradimir Smudja boeken
  Ivana Smudja, Gradimir Smudja - Smudja - Op tijdreis door de schilderkunst 1 (van 2)

  Van de grot van Lascaux tot de Sixtijnse kapel, van het Rome uit de renaissance tot de baroktijd in Amsterdam: dit bijzondere boek neemt je mee op een reis langs de hoogtepunten uit de geschiedenis van de schilderkunst. Met grote kennis van zaken en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lam de Wolf boeken
  Lam de Wolf - Het bij elkaar geraapte gezicht

  Onder de titel HET BIJ ELKAAR GERAAPTE GEZICHT maakte LAM DE WOLF in 2016-18 een groep muurwerken. En ja, het zijn gezichten. Geen gezichten als portretten van bestaande mensen, maar gezichten van imaginaire personen met heel verschillende karakters en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marius van Dokkum boeken
  Marius van Dokkum - van Heren tot Peren

  van Heren tot Peren "Een peer is voor mij een komische vrucht. Het woord alleen al is inspirerend! De peer heeft met zijn rondbuikige vorm iets weg van de moderne welvarende mens. Hij leent zicht uitstekend om die te belichamen." In dit boekje treft u… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Jos Houweling boeken
  Jos Houweling - Portretcatalogus

  JOS HOUWELING over PORTRETCATALOGUS: ‘Het maken van dit fotoboek begon met een fotoserie neusgaten. Ik dacht dat de neusgaten, bij elkaar, op een maanlandschap zouden lijken. Maar het bleven neuzen. Via een serie monden kwamen de portretten. Eerst van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Hans Klein Hofmeijer boeken
  Hans Klein Hofmeijer - Artefact nr. 953 – Gapingen van mijn geest

  Hans Klein Hofmeijer nummert sinds 1979 consequent zijn kunstwerken. Na bijna veertig jaar nadert hij het duizendste 'artefact'. De publicatie 'Artefact nr. 953 - Gapingen van mijn geest' heeft een status aparte in zijn oeuvre. Collega-kunstenaars, fotografen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Jan Six boeken
  Jan Six - Project X

  Toen het oog van kunsthandelaar Jan Six op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. De laatste keer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo boeken
  Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo - Guy Leclercq

  Schuwde Guy Leclercq zich aanvankelijk niet om aan zijn schilderijen een narratieve inhoud toe te kennen, vaak met citaten ontleend aan tribale culturen en symbolen uit de etnografie, vanaf 1990 is daarvan nog weinig van te merken. In zijn meest recente… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Romy Cockx, Iris De Feijter boeken
  Romy Cockx, Iris De Feijter - DIVA. Briljante verhalen

  Bijna elke diamant reist minstens éénmaal door Antwerpen. De Scheldestad is al eeuwenlang een handelscentrum voor ruwe en geslepen steentjes. DIVA, het nieuwe Antwerpse diamantmuseum, ontsluiert graag deze fascinerende wereld vol luxe. Het museum toont… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Beb Mulder, Pieter de Groot, Anne Feddema boeken
  Beb Mulder, Pieter de Groot, Anne Feddema - Must es kieke

  Toen Leeuwarden gekozen werd tot Culturele Hoofdstad 2018 was dat voor kunstenaar Beb Mulder aanleiding om 42 schilderijen van plekken in de binnenstad te maken, waaronder een negendelig ‘Panorama van de Voorstreek’ vanaf het dak van zijn woning. Deze blik… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50