Boeken over kunst

 • Hans Hoevenaar boeken
  Hans Hoevenaar - Hoevenaar en Sneewins Klokken- en Instrumentmakers uit de 17e en 18e eeuw

  Verschillende nakomelingen van het oorspronkelijk uit Vianen/Culemborg afkomstige geslacht Hoevenaar (Hoevenaer) waren getalenteerd op het gebied van teken- en schilderkunst, het graveren van glazen en het maken van klokken en instrumenten. De collecties van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Serge Lemoine, Marianne Le Pommeré boeken
  Serge Lemoine, Marianne Le Pommeré - Actie Reactie

  Kinetische kunst speelde na de Tweede Wereldoorlog - toen de kunst streed voor haar autonomie - een belangrijke rol in het de-materialiseren van de kunst. Kunst werd pas kunst als de kijker haar waarnam of ervoer.Ook in de huidige, postmoderne tijd waarin de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Piet Boyens boeken
  Piet Boyens - De Nieuwe Morgen

  In het Europa van ruim honderd jaar geleden is de beeldende kunst volop in beweging. Na jaren van betrekkelijke rust maakt zij zich op voor een schuimende dageraad. Zestig Vlaamse meesterwerken uit deze periode begeleiden de lezer op een boeiend traject in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Liliane Vertessen

  NL/F/ Eng editie. Artiste rare sur la scène artistique, Liliane Vertessen a développé une œuvre inclassable dans laquelle, loin du narcissique selfie, elle use de son corps comme d'un matériau, à l'égal d'une danseuse, en offrant la troublante empreinte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Wessel Krul boeken
  Wessel Krul - Hannema museumdirecteur

  Hannema, museumdirecteur is een biografie van de meest omstreden figuur uit de twintigste-eeuwse Nederlandse museumgeschiedenis. Door zijn dynamische aankoopbeleid, zijn baanbrekende tentoonstellingen en zijn uitstekende relaties met een aantal vermogende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Karl Ove Knausgård boeken
  Karl Ove Knausgård - Zoveel verlangen op zo'n klein oppervlak

  Karl Ove Knausgård wijdde zich in 2017 aan het werk van de Noorse schilder Edvard Munch. In Oslo organiseerde hij een tentoonstelling waarvoor hij tientallen minder bekende meesterwerken van hem uitkoos, en die op geheel eigen wijze interpreteerde en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Loes Botman, Ton Lemaire, Annelijn Steenbruggen boeken
  Loes Botman, Ton Lemaire, Annelijn Steenbruggen - Stille levens / Still lives

  Al 25 jaar tekent Loes Botman (Nijmegen 1968) met pastelkrijt. Met dit zachte materiaal, dat puur pigment is, geeft zij op een zeer eigen intuïtieve manier vorm aan het leven om ons heen. Haar lijnvoering en vrije kleurgebruik verraden haar vakmanschap en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Cristina Sirigatti boeken
  Cristina Sirigatti - Vincent van Gogh

  Het werk van Vincent van Gogh (1853-1890) valt onder het postimpressionisme die het 19eeeuwse impressionisme opvolgde. Van Goghs invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm en kan worden gezien in vele andere aspecten van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alessandro Guasti boeken
  Alessandro Guasti - Caravaggio

  Michelangelo Merisi (Caravaggio) wordt beschouwd als de belangrijkste schilder van de vroege barok. Hij beeld de religieuze thema's op bijzondere realistische wijze uit. Het werk van Caravaggio (1571-1610) wordt gekenmerkt door een karakteristieke licht/donker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Alessandro Guasti, Massimiliano Lombardi boeken
  Alessandro Guasti, Massimiliano Lombardi - Michelangelo

  Een van de beroemdste kunstenaars ter wereld is Michelangelo Buonarroti (1475- 1564). Hij was niet alleen schilder, maar ook beeldhouwer, architect en dichter. Michelangelo wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse renaissance. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Allessandro Guasti boeken
  Allessandro Guasti - Leonardo da Vinci

  Leonardo Da Vinci (1452-1519) is het toonbeeld van de Italiaanse Renaissance. Hij was onder meer een uitvinder, wetenschapper en componist. Daarnaast was hij kunstenaar; een van de bekendste schilderijen van de wereld, de Mona Lisa, is van zijn hand. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Jasper Léonard boeken
  Jasper Léonard - Amsterdam Resized

  EN - Photographer Jasper Léonard previously resized Antwerp and New York and now points his special tilt shift lenses towards Amsterdam. Amsterdam Resized shows you the city like you've never seen it before: the famous canals of Amsterdam have been reduced to… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Kijk boeken
  Kijk - KIJK op de wereld

  Rond de aarde cirkelen een kleine 1750 actieve satellieten en ruim 300 daarvan maken foto’s van ons aardoppervlak. Dankzij deze haarscherpe beelden kun je onder meer via Google Earth bijna elke plek ter wereld van bovenaf bekijken. Vanuit je luie stoel zoom… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Writingplace Journal for Architecture and Literature

  Writingplace Journal for Architecture and Literature is an international, open-access, peer-reviewed journal focusing on architecture and literature.This journal is a vehicle for the Writingplace platform to continue its exploration of the relationship between… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rick de Leeuw, Remco Sleiderink boeken
  Rick de Leeuw, Remco Sleiderink - Ik Jan Smeken, Boek met CD

  In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Nu vormen historische feiten en zijn oeuvre de basis voor een prikkelende roman over deze avontuurlijke dichter en toneelvernieuwer.In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Nu, vijfhonderd jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • David Keuning boeken
  David Keuning - Tjeerd Dijkstra (1931)

  Tjeerd Dijkstra (1931) speelde een belangrijke rol in de Nederlandse architectuur en cultuur tijdens de tweede helft van de twintigste eeuw en het begin van deze eeuw. Zijn architectonische productie is zelfbewust en doordacht. Zijn invloed reikt echter veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Wim Huyskens boeken
  Wim Huyskens - Harrie Gerritz onderweg

  Aarde, water, lucht en vuur vormen al sinds jaar en dag de grondstoffen voor het beeldend werk van Harrie Gerritz (Wijchen, 1940). Landschappen dus? Zo ervaart hij het zelf wel, maar in zijn schilderijen, grafiek en sculpturen tilt hij elk landschap ver boven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Hendrik van Leeuwen boeken
  Hendrik van Leeuwen - Atelier Warffemius III

  De schilderijen zijn teder en poëtisch, de sculpturen krachtig en stoer, maar vrijwel steeds roept het werk van Warffemius (Den Haag, 1956) meer of minder direct associaties op met de natuur. Daar gaat het hem echter niet om, betoogt auteur Hendrik van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Margot Fretz boeken
  Margot Fretz - Sasja Wagenaar

  Een eerbetoon aan de traditionele stillevens, maar dan wel met een knipoog. Het tweede boek van Sasja Wagenaar laat nog meer haar eigen handschrift zien. Monumentale stillevens, gekenmerkt door rust en sereniteit, vertellen een verhaal over leven en over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Piet Stockmans boeken
  Piet Stockmans - No China

  De creaties van ontwerper en keramist Piet Stockmans zijn tot ver voorbij onze landsgrenzen bekend en geliefd. Zijn hele leven staat in het teken van porselein, een materiaal waarvan hij de grenzen aftast. Bij velen zullen vooral zijn porseleinen serviezen een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Maite van Dijk, Joost van der Hoeven boeken
  Maite van Dijk, Joost van der Hoeven - Gauguin en Laval op Martinique

  In 1887 brachten Paul Gauguin en Charles Laval vier maanden door op het Caraïbische eiland Martinique, een verblijf dat beslissend werd voor hun artistieke ontwikkeling. Beide kunstenaars droomden ervan hier een idyllische omgeving te vinden. Ze gaven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Quentin Buvelot boeken
  Quentin Buvelot - National Trust

  Winter 2018/2019 toonde het Haagse Mauritshuis Hollandse meesters uit de omvangrijke schilderijenverzameling van de Britse National Trust. De in 1895 opgerichte Trust zorgt in Engeland, Wales en Noord-Ierland voor het behoud en beheer van vele historische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Francis Smets boeken
  Francis Smets - Het Scrovegni-alternatief

  Wat gebeurt er als we de kunst teruggeven aan het leven? De vraag wordt dan: welke impact heeft kunst op jouw bestaan? Kunstwerken hebben immers de kracht je aan te grijpen en diepgaand te veranderen; zij zijn een oefening in levenskunst. De geschiedenis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Bert Overbeek boeken
  Bert Overbeek - Een liefde sterker dan wat kon

  Liefde kan zomaar weer opleven. Terwijl degene die het overkomt, dacht dat hij haar doorgrondde en begreep. Er is veel over geschreven en geanalyseerd, maar niemand begrijpt het mysterie echt. Je ontmoet iemand en er is magie. Overbeek beschrijft in deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95