Boeken over kunst

 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • marcellus boeken
  marcellus - Dierbare herinneringen

  Vijftig herinneringen van vijftig herinneringen.Fotograaf marcellus maakte een bundeling van portretten van mensen op hoge leeftijd na hen gevraagd te hebben wat hun mooiste herinneringen zijn. Ook deze verhalen zijn in dit boekje opgenomen. Een gedeeld en te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jeroen van den Eijnde, Hans Ansems boeken
  Jeroen van den Eijnde, Hans Ansems - De vijf pijlers van design

  Hoe verschillend ontwerpers ook zijn, basiskennis van de vijf belangrijkste thematische pijlers waarop elk product is gebouwd, is onmisbaar: materiaal, constructie, functie, betekenis en markt. Kennis van deze pijlers helpt de ontwerper bij het kritisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,50
 • Johanna Karssen-Schüürmann, Marianne van Lidth de Jeude boeken
  Johanna Karssen-Schüürmann, Marianne van Lidth de Jeude - John Bergmans (1892-1980)

  John Bergmans ontwikkelde zichzelf als plantenkenner en werkte als kweker, als auteur over de plantenwereld en als tuin- en parkontwerper. In Noord-Brabant en Limburg voorzag hij de industriële en burgerlijke elite, bedrijven en gemeenten van tuinen, parken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Jos Houweling boeken
  Jos Houweling - Veranderingen

  VERANDERINGEN - JOS HOUWELING - FOTOBOEK JOS HOUWELING: 'Het begon met Henrik B., die een oude foto mailde waarop zijn sportwagen. Met de computer heb ik de auto kromgebogen en teruggestuurd. Fotomail van Serge-Henri V. Korte leren broeken. Ik heb de broeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Frans van Burkom boeken
  Frans van Burkom - Erich Wichman

  Erich Wichman (1890-1929) was eigenlijk teveel tegelijk: schilder, tekenaar, graficus, beeldhouwer en ontwerper, excentriekeling, antiparlementair dwarsligger, antiburgerlijk scribent, principieel alcoholist, medeoprichter van de Amsterdamse Rapaillepartij,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,00
 • Colin Huizing, Antoon Melissen, Julia Mullié boeken
  Colin Huizing, Antoon Melissen, Julia Mullié - Manzoni in Holland

  For English, please see below Als een van de grootste wegbereiders van de internationale conceptuele kunst onderhield de Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni (1933–1963) een bijzondere band met Nederland. Nu zijn intensieve correspondentie met de Rotterdamse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ilah boeken
  Ilah - Cordelia tot op het bot

  Na tweeëntwintig jaar is het zover: Cordelia heeft een hond. Kuifje beveelt Bobbie, Bollie babbelt met Billie, Charlie Brown mijmert met Snoopy en nu heeft Cordelia dus Kitsu. Of hij heeft haar, dat is niet helemaal duidelijk. Kitsu is geen Terriër, geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Stefan de Groot boeken
  Stefan de Groot - We gaan naar Zandvoort!

  De tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’ een digitale reis van verleden naar heden’ trekt een recordaantal bezoekers in het Zandvoorts Museum in Zandvoort. Dit boek geeft een goed beeld van deze tentoonstelling, die werd samengesteld door gastcurator… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Schilders en schrijvers - 50 jaar Galerie De Zwarte Panter in druk

  Deze overzichtstentoonstelling is een onderdompeling in de vijf decennia lange historiek van galerie De Zwarte Panter. Galerist Adriaan Raemdonck presenteert in de historische Nottebohmzaal een indrukwekkende keuze uit de 117 bibliofiele uitgaven die hij tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,50
 • Marieke Uildriks, Marcia Biesheuvel, Marlous Voshol boeken
  Marieke Uildriks, Marcia Biesheuvel, Marlous Voshol - Almost Unreal

  De kunstschilder Willem van Veldhuizen (Rotterdam, 1954) werkt in modern realistische en hyperrealistische stijl met als voornaamste thema museuminterieurs. De oorsprong daarvan is zijn fascinatie voor architectonische vormen, reflecties en vloerstructuren. In… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Peter J.H. Pauwels boeken
  Peter J.H. Pauwels - Als een fonkelenden spiegel

  De ongerepte natuur en het eenvoudige landschap trokken vanaf het einde van de 19e eeuw tal van artiesten naar de boorden van de Leie. De kunst die in de dorpen tussen Gent en Deinze ontstond, vormde reeds het onderwerp van verschillende grote overzichten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,50
 • Nils Büttner boeken
  Nils Büttner - Rembrandt

  ‘Rembrandt is zo diep mysterieus dat hij dingen zegt waarvoor geen woorden in welke taal dan ook zijn.’ Vincent van Gogh In Rembrandt neemt de bekende kunsthistoricus Nils Büttner de lezer mee naar de Gouden Eeuw. Büttner presenteert aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kees van Schoten boeken
  Kees van Schoten - Het interieurboek

  Alles over het interieur in één leerboek: technieken, stijl, kleur, materiaal. Het Interieurboek voorziet in de grote behoefte aan een betrouwbaar en actueel leerboek in het Nederlands. Het boek is gemaakt door Kees van Schoten (1958), ruim 25 jaar werkzaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Lars Hendrikman boeken
  Lars Hendrikman - Meester van Elsloo

  Aan het einde van de middeleeuwen bestond in het huidige provincie Nederlands Limburg en aangrenzende gebieden in Duitsland en België een levendige productie van houtsculptuur. De vraag ernaar was groot want de Luiks-Bourgondische oorlogen van de vijftiende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Christophe Van Gerrewey, David Peleman, Bart Decroos boeken
  Christophe Van Gerrewey, David Peleman, Bart Decroos - OASE 102 Scholen & docenten / Schools & Teachers

  Architectural training seems to be more difficult to organize than ever before. After May 1968, education was radically democratized, or at least that was the intention. However, the 1999 Bologna Declaration radically changed the structure of architecture… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Toon Lauwen boeken
  Toon Lauwen - Best Buildings - Holland

  Following Best Buildings – Belgium, Luster brings a second title in the new Best Buildings series: Best Buildings – Holland. The concept is the same: this book presents over 90 buildings completed after 1900 in the Netherlands, with a photo and a short… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Jeroen Dijkstra, Rudi Fuchs, Cherry Duyns boeken
  Jeroen Dijkstra, Rudi Fuchs, Cherry Duyns - Klaas Gubbels - Tafels, Tables, Tische, Tavoli

  De naam Klaas Gubbels is synoniem aan de Koffiepot, maar ooit was dit anders. Voor 1990 was dit de Tafel. Thom Mercuur kwam in 1992 in de catalogus ‘Koffiepot – Klaas Gubbels’ tot de conclusie dat de Koffiepot de ‘centrale plaats’ heeft overgenomen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Williëtte Wolters- Groeneveld boeken
  Williëtte Wolters- Groeneveld - Arthur Briët - Rembrandt van de Veluwe

  Arthur Briët (Madioen, Ned. Indië 1867-1939 Nunspeet) werd door zijn vriend, de kunstenaar Willem Witsen, ‘een curieuze jongen’ genoemd. Met een grote eigenzinnigheid volgde hij zijn eigen artistieke weg zonder zich te willen binden aan één bepaalde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Juffrouw Raadgever boeken
  Juffrouw Raadgever - Uit het nest geklikt Deel Twee

  Hallo lezer, Wat een goed idee van je om mijn tweede bundel columns te kiezen om te lezen. Ik beloof je het zal weer een leuke ervaring voor je worden. Nog steeds loop en ik met de gedachte; dit moet ik opschrijven, dit wil ik delen. Om mij heen zie ik zoveel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gino Campati boeken
  Gino Campati - Inside out

  'Ik werk door tot twee weken na mijn dood.' Gino Campati (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Titus M. Eliëns boeken
  Titus M. Eliëns - Mesdag & Colenbrander

  Kunstschilder en verzamelaar Hendrik Willem Mesdag begon, samen met zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, aan het einde van de 19de eeuw decoratief aardewerk van de ontwerper Theo Colenbrander te verzamelen. Zij brachten een belangrijke collectie bij elkaar,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erwin Joos boeken
  Erwin Joos - Eugeen van Mieghem

  In 1872 reisde Clement Griscom, een jonge ondernemer uit Philadelphia, naar Antwerpen om er de Belgische vennootschap Société Anonyme deNavigation Belge-Américaine (kortweg sanba ) op te richten. Tijdens een periode van ongeveer 60 jaar, tussen 1873 en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joris Vermassen boeken
  Joris Vermassen - Heilige tekst, goddeloos beeld

  Joris Vermassen tekent cartoons voor De Standaard. De aanslag op Charlie Hebdo raakte hem diep. Zijn interesse in de gespannen relatie tussen de ‘heilige’ tekst en het ‘goddeloze’ beeld leidde tot dit boek. Vermassen bekijkt het conflict in een bredere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Lisa Diedrich boeken
  Lisa Diedrich - Landscape Metropolis

  In June 2018, professionals and scholars, from various fields dealing with public open spaces, put politics up for discussion. In the conference series x–LArch at the University of Natural Resources and Life Sciences, BOKU/Vienna, issues are raised that are… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95