Boeken over kunst

 • Marieke Kuipers boeken
  Marieke Kuipers - Van Nellefabriek Rotterdam

  De iconische Van Nellefabriek is onlosmakelijk verbonden met de dynamische wereldhaven van Rotterdam. Dit modernistische meesterwerk langs de Schie is oorspronkelijk gebouwd voor de verwerking en verpakking van koffie, thee en tabak. De lichtreclame op het dak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • H. van 't Veld boeken
  H. van 't Veld - Jan Luyken (1649-1712).

  Jan Luyken geldt als de grootste dichter uit de zeventiende eeuw na Vondel. Hij was 26 jaar oud toen hij tot bekering kwam en wordt wel het ‘zingend hart’ van de Reformatie genoemd. Over Luyken is in de loop der tijd veel geschreven. Meestal in artikelen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Linsey Kuijpers boeken
  Linsey Kuijpers - Charlotte

  De afgelopen jaren heeft Linsey Kuijpers Charlotte gefotografeerd. Hiermee begon ze toen Charlotte 17 jaar was, een tiener. Ondertussen is haar muze 22 jaar en uitgegroeid tot een jonge vrouw. Haar verhaal is intrigerend. Er zijn een hoop gezinnen in Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Natuurlijk Drenthe

  "Ik ben in een prachtig land"; deze woorden schreef Vincent van Gogh in 1883 aan zijn broer Theo, naar aanleiding van zijn verblijf in Drenthe. Ook nu nog is Drenthe een prachtig land, met haar eigen flora, fauna en landschap. In dit fotoboek geeft Ronald… (Harde kaft)

  Lees meer...
  74,95
 • Jan Fabre, Joanna De Vos boeken
  Jan Fabre, Joanna De Vos - HET VLOT. KUNST IS (NIET) EENZAAM

  Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam gaat, net als de gelijknamige tentoonstelling in Oostende, over de verbeelding van de expeditie en de bestemming van de kunstenaar. Curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos nodigden 73 kunstenaard uit die zich in het panorama van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Michel Draguet boeken
  Michel Draguet - Magritte, Broodthaers en de hedendaagse kunst

  50 jaar na zijn overlijden, boeit René Magritte nog steeds. Hij brengt onze zekerheden voortdurend aan het wankelen. Magrittes mysterieus en uitdagend werk blijft de generaties na hem beïnvloeden, van pop art en conceptuele kunst tot de meest hedendaagse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Negentiende-eeuwse kunst

  Een zeer handzaam formaat met aandacht voor het leven en werk van een aantalberoemde schilders en de bekendste kunstrichtingen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rick Arnold boeken
  Rick Arnold - Ink Issues

  A chance encounter with a tattooed lady on De Kaap provided the starting point for this book by photographer Rick Arnold. Ink Issues contains portraits of around 30 ladies and their stories. They have one obvious thing in common: lots of large tattoos in a… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Frederik Willem Daem boeken
  Frederik Willem Daem - Oogst - Vol.12

  Oogst is een onafhankelijk tijdschrift over beeldende kunst, literatuur en film. In tijden van clicks en snelheid kiezen we bewust voor papier en traagheid. De inhoud is niet gebonden aan de actualiteit en daardoor tijdloos. Medewerkers Oogst 12: Olivié Keck… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Vilis Inde, Alistair Rider, Cees de Boer boeken
  Vilis Inde, Alistair Rider, Cees de Boer - Cecilia Vissers. Flatness in Space

  Cecilia Vissers maakt deel uit van de beweging New Minimalism. Hoewel haar werk geïnspireerd is door kunstenaars als Donald Judd, gaat zij veel verder dan zijn formele thema's. De industriële perfectie van Vissers staat duidelijk op gelijke hoogte als die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Maki boeken
  Maki - Tees

  TEES shows the work of 80 of the most creative t-shirt designers around the world. Designs are included from t-shirt studios that exclusively make t-shirts and from established designers who also produce t-shirts as a sideline. Contact details for purchases… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin boeken
  Peter van Trigt, Chris Reinewald, Liesbeth Crommelin - Marijke van Os - Keramiek, beelden, tekeningen

  De keramiek en tekeningen van Marijke van Os verrassen door het unieke kleurgebruik en haar aanstekelijke fantasie. Het keramische werk van Marijke van Os (Den Haag, 1950) is uniek in zijn soort. Daarin spelen haar fantasierijke vazen een belangrijke rol.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Koen Fillet boeken
  Koen Fillet - Koen Fillet. The trail

  In The Trail bekijkt Koen Fillet één object - een houten trap - vanuit verschillende gezichtspunten. De uitgebreide reeks bestaat uit zes kleine paneeltjes, zes doeken die vier keer zo groot zijn, en één monumentaal werk van 275 bij 250 centimeter. Wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  50,00
 • Hans Hoevenaar boeken
  Hans Hoevenaar - Hoevenaar en Sneewins Klokken- en Instrumentmakers uit de 17e en 18e eeuw

  Verschillende nakomelingen van het oorspronkelijk uit Vianen/Culemborg afkomstige geslacht Hoevenaar (Hoevenaer) waren getalenteerd op het gebied van teken- en schilderkunst, het graveren van glazen en het maken van klokken en instrumenten. De collecties van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Sophie Tates boeken
  Sophie Tates - Let Me Be Your Guide (NL), Collectie Gids Stedelijk Museum

  Aan de hand van 100 kunstwerken leidt deze gids je langs de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. Leer meer over de baanbrekende abstracte schilderijen van Kazimir Malevich, de vernuftig geknoopte stoel van Marcel Wanders, de haast kitscherige kunst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Eelke Lok, Annemieke Schors boeken
  Eelke Lok, Annemieke Schors - Mijn Jopie

  Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van het Jopie Huisman Museum in Workum werd onder de titel Mijn Jopie een tentoonstelling georganiseerd waarin 30 mensen met een voorwerp aangaven hoe ze een band kregen met de in 2000 overleden schilder Jopie Huisman.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Carel Blotkamp boeken
  Carel Blotkamp - Blikseminslag - Stukjes over kunst

  Kunst werkt verslavend. Sommigen halen kunst het liefst naar zich toe om er alleen of met familie en vrienden thuis van te genieten. Anderen gaan zo vaak als ze kunnen op pad om musea, kerken, galeries en andere plaatsen te bezoeken waar kunst getoond wordt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Susan Bakx-Pasman boeken
  Susan Bakx-Pasman - De Zeeuwse streekdrachten

  De Zeeuwse streekdrachten keren terug! Niet als kleding die dagelijks ons straatbeeld bepaalt, maar als een onuitputtelijke bron van inspiratie voor een eigentijdse kledingstijl. Dit boek borgt de unieke en specialistische kennis rond het maken van Zeeuwse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Koen Leemans boeken
  Koen Leemans - Photo Friction

  Fotografie wordt in de regel omschreven als een referentieel medium, afbeeldend wat is, wat er zich afspeelt. Slechts zelden verwijst men naar de fotografie als een verbeeldingsvol of verhalend genre. Nochtans spelen heel wat fotografen met denkbeelden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Jan Veen, Hanneke Dallmeijer boeken
  Jan Veen, Hanneke Dallmeijer - Griend eiland voor vogels

  GRIEND - eiland voor vogels Als je met de boot van Harlingen naar Terschelling vaart zie je het liggen, het kleine vogeleiland Griend, middenin de Waddenzee. In 2016 is Griend als natuurreservaat honderd jaar in beheer bij de Vereniging Natuurmonumenten. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Renze Dijkema boeken
  Renze Dijkema - Panorama Pieterburen-Pietersberg

  Renze Dijkema fotografeerde het bekende Pieterpad tijdens een wandeling van 500 km dwars door Nederland. Zijn panoramische zwart-wit foto's tonen Nederland als een leeg en verlaten gebied, dat door de mens is gemaakt en waarin de mens overal aanwezig is. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Jef Paepen, Eric Min boeken
  Jef Paepen, Eric Min - Le goût de l'éternel

  LE GOÛT DE 'ÉTERNEL bevat twintig zwart-wit fotowerken van de Belgische fotograaf JEF PAEPEN. Hij heeft zich hiervoor geïnspireerd op gedichten van de Franse dichter CHARLES BAUDELAIRE uit diens bundel 'Les Fleurs du mal'. De betreffende gedichten van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Gerard Wagemakers, Marieke van der Giessen boeken
  Gerard Wagemakers, Marieke van der Giessen - De Visser

  Gerard heeft de bemanning van de visserskotter GO-26 vijf dagen gevolgd op de Noordzee. Hij is onder de indruk van hun werkethos. Het werk van Gerard Wagemakers gaat over mensen. Hij is geïnteresseerd in wat hen drijft of vormt en is nieuwsgierig naar het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • L.M. Almering-Strik boeken
  L.M. Almering-Strik - Lodewijk Schelfhout (1881-1943), Nederlands eerste kubist

  Over kunstenaar-graficus Lodewijk Schelfhout, kleinzoon van de bekende romantische landschapschilder Andreas Schelfhout (1787-1870), kwam nooit eerder een boek uit, al speelde hij een belangrijke rol voor het modernisme in Nederland. In dit boek ligt niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Fransje Kuyvenhoven boeken
  Fransje Kuyvenhoven - Rijkscollectie in beeld

  Dit is een boekje met een keur aan verrassende kunstwerken, puttend uit de collectie van ongeveer 104.000 stuks van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Elke afbeelding is voorzien van een origineel, anekdotisch commentaar. De tekst prikkelt en nodigt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95