Boeken over kunst

 • Marieke Kuipers boeken
  Marieke Kuipers - Van Nellefabriek Rotterdam

  De iconische Van Nellefabriek is onlosmakelijk verbonden met de dynamische wereldhaven van Rotterdam. Dit modernistische meesterwerk langs de Schie is oorspronkelijk gebouwd voor de verwerking en verpakking van koffie, thee en tabak. De lichtreclame op het dak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Vilis Inde, Alistair Rider, Cees de Boer boeken
  Vilis Inde, Alistair Rider, Cees de Boer - Cecilia Vissers. Flatness in Space

  Cecilia Vissers maakt deel uit van de beweging New Minimalism. Hoewel haar werk geïnspireerd is door kunstenaars als Donald Judd, gaat zij veel verder dan zijn formele thema's. De industriële perfectie van Vissers staat duidelijk op gelijke hoogte als die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Maki boeken
  Maki - Tees

  TEES shows the work of 80 of the most creative t-shirt designers around the world. Designs are included from t-shirt studios that exclusively make t-shirts and from established designers who also produce t-shirts as a sideline. Contact details for purchases… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Hans Hoevenaar boeken
  Hans Hoevenaar - Hoevenaar en Sneewins Klokken- en Instrumentmakers uit de 17e en 18e eeuw

  Verschillende nakomelingen van het oorspronkelijk uit Vianen/Culemborg afkomstige geslacht Hoevenaar (Hoevenaer) waren getalenteerd op het gebied van teken- en schilderkunst, het graveren van glazen en het maken van klokken en instrumenten. De collecties van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  37,99
 • Eelke Lok, Annemieke Schors boeken
  Eelke Lok, Annemieke Schors - Mijn Jopie

  Naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van het Jopie Huisman Museum in Workum werd onder de titel Mijn Jopie een tentoonstelling georganiseerd waarin 30 mensen met een voorwerp aangaven hoe ze een band kregen met de in 2000 overleden schilder Jopie Huisman.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jaap Röell boeken
  Jaap Röell - Anutosh

  De schilderijen van kunstenaar Anutosh lijken een blik te werpen op ondefinieerbare landschappen waarbinnen mysterieuze vormen zich vrij kunnen bewegen. De kunstenaar geeft de kijker de ruimte om vormen en kleuren naar eigen inzicht een betekenis te geven en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marius van Dokkum boeken
  Marius van Dokkum - van Heren tot Peren

  van Heren tot Peren "Een peer is voor mij een komische vrucht. Het woord alleen al is inspirerend! De peer heeft met zijn rondbuikige vorm iets weg van de moderne welvarende mens. Hij leent zicht uitstekend om die te belichamen." In dit boekje treft u… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo boeken
  Anne Adriaens-Pannier, Hans Sizoo - Guy Leclercq

  Schuwde Guy Leclercq zich aanvankelijk niet om aan zijn schilderijen een narratieve inhoud toe te kennen, vaak met citaten ontleend aan tribale culturen en symbolen uit de etnografie, vanaf 1990 is daarvan nog weinig van te merken. In zijn meest recente… (Harde kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Lambert van der Aalsvoort boeken
  Lambert van der Aalsvoort - Onder een glazen hemel

  Noord-Korea met eigen ogen In Onder een glazen hemel brengt fotograaf Lambert van der Aalsvoort het gewone leven in beeld van een eigenzinnig land dat voortdurend in de schijnwerpers van de wereldpolitiek staat. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Klaas Jacob Kort boeken
  Klaas Jacob Kort - Leven en Rood

  De Groninger kunstenaar Klaas Jacob Kort (1970) schilderde een jaar lang iedere dag in de kleur rood. Het resultaat is een indrukwekkende serie monochrome schilderijen die reflecteren op de seizoenen van het leven. In dit prachtig verzorgde gebonden boekwerk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joachim Naudts, Rein Deslé boeken
  Joachim Naudts, Rein Deslé - Populair

  Fotografie is populair. Letterlijk dan. Het medium is gekend bij iedereen en bemind door velen. Al van bij haar uitvinding is fotografie omgeven door een aura van betovering en verrukking. Anno 2018 is het fotografisch beeld bijna even flexibel en inzetbaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn, Marie-Leen Ryckaert boeken
  Jeroen van den Eijnde, Jorn Konijn, Marie-Leen Ryckaert - Composing the new carpet

  Ontwerpers kunnen de wereld niet in hun eentje veranderen, maar als visionaire veldwerkers kunnen ze hiertoe wel de eerste aanzetten geven. Voor 'Composing the New Carpet' daagde Future Makers van ArtEZ hogeschool voor de kunsten ontwerpers en ontwerpstudenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bridget Watson Payne boeken
  Bridget Watson Payne - Kunst maakt gelukkig

  Leer hoe kunst kan bijdragen aan je geluk en je dagelijkse leven glans kan geven Is kunst altijd vrolijk? Zeker niet, net zomin als ze altijd mooi, comfortabel of makkelijk is. Maar dat neemt niet weg dat een beetje extra kunst in je leven wel degelijk voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • B.C. Epker, Peter Du Gardijn boeken
  B.C. Epker, Peter Du Gardijn - Poolkoorts / Arctic Fever

  Poolkoorts | Arctic Fever - 22 tekeningen van B.C. Epker en 20 gedichten van Peter du Gardijn Geïnspireerd door het dagboek van de Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat (1747-1824) (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Fransje Kuyvenhoven boeken
  Fransje Kuyvenhoven - Rijkscollectie in beeld

  Dit is een boekje met een keur aan verrassende kunstwerken, puttend uit de collectie van ongeveer 104.000 stuks van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Elke afbeelding is voorzien van een origineel, anekdotisch commentaar. De tekst prikkelt en nodigt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,95
 • IJsbrand van Veelen, Edo Dijksterhuis, Bertus Pieters, Mirjam Beerman boeken
  IJsbrand van Veelen, Edo Dijksterhuis, Bertus Pieters, Mirjam Beerman - Jan Wattjes - The White Cube Concept

  Na zijn succesvolle werkperiode in de studio van Livingstone Projects Berlijn in 2014, waar hij met verfblik en al rondzwierf door de stad en onder meer de gevels van de belangrijkste galeries en musea portretteerde, gaat Jan Wattjes (Den Haag, 1981) weer een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Anne van Lienden, H.R. Tupan boeken
  Anne van Lienden, H.R. Tupan - Hermann Markard

  Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, op zestienjarige leeftijd, ging Hermann Markard kunstgeschiedenis studeren. De consensus in die tijd wat betreft kunst en kunstonderwijs was even chaotisch als de politieke en economische situatie. In deze periode kreeg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jet Nijkamp boeken
  Jet Nijkamp - Boom

  woord vooraf van ellen Witsen Elias Alles verandert, niets vergaat Jo (81) harkt het kleine stukje grond waarin de lindeboom staat nauwkeurig aan en Gerard (75) klimt op een trapje om het mos van de bast te schrapen. Mos doet rotten. Na de vuurwerkramp in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mischa Andriessen, Peter Bakker boeken
  Mischa Andriessen, Peter Bakker - Theo Eissens - Linea Recta from A to B

  Theo Eissens - Linea Recta from A to B On 22 March 2015 the exhibition Theo Eissens - Berlin Calling opened at the Livingstone gallery with a series of new works: unique silkscreened images on canvas of abandoned and burdened places in and around Berlin.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Johan Creten, Joost Bergman boeken
  Johan Creten, Joost Bergman - Naked Roots / Naakte Wortels

  EN - Together with Lucio Fontana and Thomas Schütte, Johan Creten is considered one of the pioneers of the revival of ceramics in contemporary art. He has been using clay in a highly innovative and personal manner since as far back as the 1980s. His… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Portretten van Frans Hals

  Frans Hals (1582/83-1666) behoort tot de belangrijkste portretschilders van de Hollandse Gouden Eeuw. Deze tentoonstelling is de eerste die aan zijn familieportretten is gewijd en belicht, samen met de bijbehorende catalogus, zijn vier familieportretten, naast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Manish Nai

  De in Mumbai wonende Manish Nai (Gujarat, 1980) voltooide zijn opleiding teken- en schilderkunst aan de L.S. Raheja School of Art. Hij is een van de weinigen van zijn generatie in India die consequent de abstractie aanhoudt. De kunstenaar werkt uitsluitend met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Siemen Dijkstra, Robin d'Arcy Shillcock boeken
  Siemen Dijkstra, Robin d'Arcy Shillcock - Arctische Landschappen

  Siemen Dijkstra Arctische landschappen - Dreams of a landscapist In dit boek vertelt meester-kleurenhoutsnijder Siemen Dijkstra over zijn fascinatie voor het kale oerlandschap dat hij kent van zijn tochten naar Spitsbergen en Groenland. Hij toont de schetsen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Magdalena De Coninck boeken
  Magdalena De Coninck - AARDEZANG

  Magdalena de Coninck is kunstschilder en dichter. Na het verschijnen van ‘Zweefpauze in de Lucht – schilderijen en gedichten’ ligt hier haar tweede boek ‘Aardezang – schilderijen en gedichten’. Het thema is de aarde als bezielde planeet en de mens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00