Boeken over kunst

 • Greta Van Broeckhoven boeken
  Greta Van Broeckhoven - Moderne kunst uit het interbellum

  Deze publicatie biedt een blik op de bruisende kunstwereld tijdens het Interbellum, van post-impressionisme over abstractie en expressionisme tot de mengvormen typisch voor die periode, met werk van Jules Schmalzigaug, Marthe Donas, Oscar en Floris Jespers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Alister Duke, Ger Luijten, Jan Teeuwisse boeken
  Alister Duke, Ger Luijten, Jan Teeuwisse - Vrijheid en Tolerantie Een sculptuur van Willem van Oranje in Parijs

  Willem van Oranje (1533-1584) realiseerde zich in Parijs hoeveel vrijheid en verdraagzaamheid voor de Nederlanden en voor hemzelf betekenden. Die waarden heeft hij omarmd en uitgedragen, wat grote gevolgen heeft gehad voor de Nederlandse natie en voor hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Siebe van Sijen boeken
  Siebe van Sijen - Dockumer Granaetsjes Bouwstijlen in Dokkum

  Deze publicatie is deel 2 in de serie Dockumer GranaetsjesVoor deze publicatie over bouwstijlen en bouwgeschiedenis in de oude binnenstad heeft de stichting architect Siebe van Seijen als auteur benaderd. Van Seijen is werkzaam bij Adema Architecten en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • SERRANO ANDRES, Rétrospective (NL)

  Hedendaagse kunst als provocatie: het rauwe leven gezien door de lens van Amerikaans fotograaf Andres Serrano.De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren een retrospectieve gewijd aan de hedendaagse fotograaf Andres Serrano, hij die zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,50
 • Alexandra Midal boeken
  Alexandra Midal - EAMES & HOLLYWOOD (E/F/NL)

  Charles Eames nam door de jaren heen meer dan 239 foto's op de filmsets van Billy Wilder. Dit boek baseert zich op deze nooit eerder uitgegeven foto's. Een ongekend facet van het ontwerpersduo Ray en Charles Eames komt hier aan bod. Onder de vele reeksen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Klaas Teunis Hoefnagel boeken
  Klaas Teunis Hoefnagel - Fotoboek Verleden in Heden Fotoboek verleden in heden

  Fotoboek Verleden in Heden Oosterbeek september 1944 Mooi fotoboek van 40 pagina's. Met historisch gecontroleerde feiten. In Oosterbeek heeft één van de meest heftige gevechten van de Tweede Wereldoorlog plaatsgevonden. Klaas Teunis Hoefnagel is fotograaf en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,44
 • Eliane Van den Ende boeken
  Eliane Van den Ende - De Rossaert en zijn passanten

  De Rossaert was oorspronkelijk een winkel van zeemansgerei: matrozen kochten hun petten bij Rossaert en Luc Tuymans schafte er een zeeofficieren-kostuum aan. Het middeleeuwse huisje in de Nosestraat vleit zich tegen de Sint-Pauliskerk aan, met zijn museale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Inge van den Berg boeken
  Inge van den Berg - Bouwen in Leiden

  Iedereen kan zien dat er aan de randen van de stad in de laatste jaren veel is gebouwd in Leiden, maar vaak rijst de vraag: waarom zo en waarom daar? Aan de hand van veel markante gebouwen beschrijft architecte Inge van den Berg de stedenbouwkundige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Bram Pietersen boeken
  Bram Pietersen - Houtskool door Bram Pietersen

  Hier vindt u verschillende houtskool tekeningen uit de afgelopen periode van Bram Pietersen. De tekeningen zijn gemaakt van slechts alleen houtskool, alleen op verschillende manieren gebruikt. Door het verschillend te gebruiken kun je zien dat er op een andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Jaap Janzen boeken
  Jaap Janzen - Een kwestie van overleven

  De in Nederlands Indië geboren Jacob Willem Janzen schrijft in dit boek zijn leven van zich af. Voor de lezer een geluk dat hij dit gedaan heeft, ook al zegt hij niet te zijn opgeschoten met deze als therapie bedoelde oefening. Het verhaal leest vlot en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75
 • Rutger J.B. Brandt, Axel Rüger boeken
  Rutger J.B. Brandt, Axel Rüger - Carlos Sagrera - Inside the shadow

  Carlos Sagrera (1987, Madrid) toont in zijn schilderijen interieurs, ateliers of ruimtes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. De ruimtes roepen meteen associaties op uit het verleden, als kijker vraag je je af of het bestaande interieurs zijn of dat ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tsaiher Cheng boeken
  Tsaiher Cheng - Red Light City

  What is the significance of sex work for the architecture of the city? With reports from Amsterdam, Antwerp, Hong Kong, Montreal, and Taipei, this book makes clear that every red light district is the specific outcome of the morphology of the city, the legal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Rob Smolders boeken
  Rob Smolders - Jolanda van Gennip - saturation/lightness

  Je kunt gefascineerd zijn door een uitbundig verflandschap zoals Jolanda van Gennip ze schildert, en toch geen woorden weten voor wat het voorstelt of wat het met je doet. Moest je het aan een ander uitleggen, dan zou je iets kunnen proberen als: een gestold… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kimberly van Aart, Ineke van Hamersveld boeken
  Kimberly van Aart, Ineke van Hamersveld - Boekman 111 Kunst en de publieke ruimte

  Het zomernummer van Boekman gaat over de rol die kunst speelt in de publieke ruimte. Steeds meer kunstenaars, uit een toenemend aantal disciplines, beschouwen de publieke ruimte als hun werkterrein. Zij werken doorgaans inter- of multidisciplinair en bewegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Martijn Doolaard boeken
  Martijn Doolaard - Fiction Romance

  FICTION ROMANCE bevat 14 nieuwe zwart-witportretten van de Nederlandse fotograaf MARTIJN DOOLAARD. Met zijn ongebruikelijke digitale ingrepen gaat Doolaard nog een stap verder dan bij zijn foto's uit de serie CRIME PASSIONNEL. Het gaat om het beeld dat wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Negin Zendegani boeken
  Negin Zendegani - Waarom ik van je houd

  Waarom ik van je houd toont 24 portretten van 'gemengde' gezinnen in Nederland. De partners zijn afkomstig uit verschillende culturen. Wat betekenen de culturele verschillen in hun relatie en wat geven ze als ouders door aan hun kinderen? Negin Zendegani… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Merel Bem boeken
  Merel Bem - Kuno Grommers. In Perspective

  Kuno Grommers (1946) speelt een spel met het waarnemingsvermogen. Wat 2D is lijkt 3D en vice versa. Maar de term 'spel' is eigenlijk een woord dat wezensvreemd is aan zijn werk. De foto's hebben een soort onopgesmukte oprechtheid die niet stroken met het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Inge Braeckman boeken
  Inge Braeckman - Hendrik Vermeulen. Et Dieu crea l'ascenseur

  25 jaar lang al geldt Hendrik Vermeulen als een goed bewaard geheim in de Belgische kunstwereld. Hij tekent, schildert, beeldhouwt, maakt video's en doet performances, telkens met één rode draad: het landschap, als scène van leven en dood. Hij idealiseert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jojanneke Clarijs boeken
  Jojanneke Clarijs - Bollenburg. Het huis van Oldenbarnevelt

  Bollenburg is een uniek en beroemd muurhuis uit circa 1400 in de historische binnenstad van Amersfoort. Het pand is een van de oudste en gaafste muurhuizen van de stad. Landelijk gezien vormen deze kolossale muurhuizen een bijzonder huistype door hun zeer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Fred C. Wilson IV boeken
  Fred C. Wilson IV - Flora en Fauna Nederland

  Een boek boordevol foto´s van het natuur in Nederland. Diverse soorten dieren, vogels en bloemetjes komen aan bod.Leuk pocketboekje voor een geschenk aan familie en/of kennissen. (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jos Maes boeken
  Jos Maes - De leraar die de wolken meet

  Het belang van kunsteducatie wordt door een breed publiek erkend. Kunst en cultuur zijn vaste ingrediënten van ons bestaan. Ze helpen ons de wereld te begrijpen en onze levens kleur geven. Net daarom is het verrassend dat in het Vlaamse onderwijs kunstzinnige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Eddy Baris Cohen, Max Baris boeken
  Eddy Baris Cohen, Max Baris - Pablo Rueda Lara - Keramisch Creatión

  Pablo Rueda Lara werd geboren 30 juli 1945 te Castillo de Locubin in Andalusië, Spanje. In 1969 kwam hij naar Rotterdam en volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten. Tijdens deze opleiding kreeg hij steeds meer belangstelling voor keramiek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Siegfried Gohr boeken
  Siegfried Gohr - René Magritte. Tentative de l'impossible

  René Magritte. Tentative de l'impossible contient plus de 300 œuvres ainsi qu'une quantité importante de matériel inédit. Chaque chapitre traite en détail une oeuvre clé et brosse le context intellectuel et historique qui a conduit à sa creation, y… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Nicole Halsberghe, Paul Kongs, Johan Van Cauwenberge, W.F. Vande Walle boeken
  Nicole Halsberghe, Paul Kongs, Johan Van Cauwenberge, W.F. Vande Walle - Sporen onderweg / Traces on the way

  Eerste monografie van de Gentse kunstenares Nicole Halsberghe First monograph of Ghent artist Nicole Halsberghe In deze eerste monografie geeft Nicole Halsberghe je een overzicht van haar werk van de afgelopen vijftig jaar. Tijdens haar vele reizen naar het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Sandra Smets boeken
  Sandra Smets - Luchtspoor Rotterdam

  Otto Snoek photographed the railway bridges in Rotterdam in their last years of existence. One hundred and twenty-three panoramic photographs in a heartbreaking book. Text in Dutch by Sandra Smets. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00