Boeken over kunst

 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • marcellus boeken
  marcellus - Dierbare herinneringen

  Vijftig herinneringen van vijftig herinneringen.Fotograaf marcellus maakte een bundeling van portretten van mensen op hoge leeftijd na hen gevraagd te hebben wat hun mooiste herinneringen zijn. Ook deze verhalen zijn in dit boekje opgenomen. Een gedeeld en te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lisa de Visscher, Jan de Zutter boeken
  Lisa de Visscher, Jan de Zutter - Statie Stuifduin

  In dit boek belichten de architecten van het Belgische bureau a2o hun onderzoekende en verbindende benadering van architectuur door middel van een evocatieve analyse van hun nieuwste project, crematorium Statie Stuifduin in Lommel, België. Dit ingetogen maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Hans den Hartog Jager boeken
  Hans den Hartog Jager - Vrijheid

  Vrijheid brengt de belangrijkste kunstwerken bij elkaar die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt. Natuurlijk is zo’n keuze subjectief, maar daar gaat het ook om: juist in deze tijden waarin de geschiedenis voortdurend wordt herschreven, blaast… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Johanna Karssen-Schüürmann, Marianne van Lidth de Jeude boeken
  Johanna Karssen-Schüürmann, Marianne van Lidth de Jeude - John Bergmans (1892-1980)

  John Bergmans ontwikkelde zichzelf als plantenkenner en werkte als kweker, als auteur over de plantenwereld en als tuin- en parkontwerper. In Noord-Brabant en Limburg voorzag hij de industriële en burgerlijke elite, bedrijven en gemeenten van tuinen, parken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Lisa Diedrich boeken
  Lisa Diedrich - Landscape Metropolis #5

  In June 2018, professionals and scholars, from various fields dealing with public open spaces, put politics up for discussion. In the conference series x–LArch at the University of Natural Resources and Life Sciences, BOKU/Vienna, issues are raised that are… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Julien Volper boeken
  Julien Volper - Weergaloze kunst

  Dit boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de opening van het museum, ontsluiert een ensemble van 77 belangrijke werken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Het betreft stukken die door academici, conservatoren en kenners van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Joris Vermassen boeken
  Joris Vermassen - Heilige tekst, goddeloos beeld

  Joris Vermassen tekent cartoons voor De Standaard. De aanslag op Charlie Hebdo raakte hem diep. Zijn interesse in de gespannen relatie tussen de ‘heilige’ tekst en het ‘goddeloze’ beeld leidde tot dit boek. Vermassen bekijkt het conflict in een bredere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Nils Büttner boeken
  Nils Büttner - Bruegel

  2019 is Bruegeljaar: in o.a. Antwerpen, Brussel en Wenen wordt zijn 450e sterftejaar herdacht met grote tentoonstellingen Bruegel de Oude is een fenomeen. Zijn werken zijn ruim 450 jaar oud, maar nog steeds meer dan indrukwekkend. Al tijdens zijn leven was hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Kees Thijn boeken
  Kees Thijn - Erasmus Bernardus von Dülmen Krumpelmann 1897-1987

  Deze uitgave over Bernard von Dülmen Krumpelmann geeft op beknopte wijze een beeld van deze kunstschilder en de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in het kunstleven van Drenthe. Als jonge kunstenaar verhuisde hij van Amsterdam naar het dorp Zeegse in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Hans Vogel boeken
  Hans Vogel - Als de avond valt

  Hier is de vijfde bundel van amateurdichter Hans Vogel. Hij dicht al sinds 1987 en na honderden gedichten blijft dit één van zijn favoriete bezigheden naast computers en sport. Met zijn 56 jaar levenservaring en opleidingen Havo en MTS hoopt hij met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • The Making of

  'The Making of' brengt als een fotoalbum het verhaal van de renovatie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika tot leven. Aan de hand van talrijke foto's krijg je een uniek beeld van de ingrijpende renovatiewerken van het gebouw uit 1910 en van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Peter Luscuere boeken
  Peter Luscuere - Circulariteit, op weg naar 2050?

  Dit boek is geschreven naar aanleiding van de ministeriële publicatie ‘Rijksbreed programma Circulaire Economie’ uit september 2016, waarin de ambitieuze doelstelling wordt uitgesproken dat Nederland zich voor 2050 moet ontwikkelen naar een volledig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Groeten uit Hoogeveen

  Iedereen kent wel de vervreemdende sensatie van het kijken naar oude prentbriefkaarten en foto’s. Mensen zagen er anders uit, deden ander werk, gedroegen zich anders en waren ’s avonds nog veel op straat, terwijl we nu voor de TV of achter de computer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Faidra Filippidou boeken
  Faidra Filippidou - Energy performance progress of the Dutch non-profit housing stock: a longitudinal assessment

  This research seeks to provide insight into the energy performance progress, of the existing non-profit housing stock in the Netherlands, through the application of energy renovations. The non-profit housing stock comprises 30% of the housing market in the… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ilse Vorstenbosch boeken
  Ilse Vorstenbosch - IN BEELD

  Het leven van Ilse Vorstenbosch wordt gekenmerkt door groei en tegenslag, door afscheid en veerkracht. Zij groeide op in een adoptie­gezin, maar werd, eenmaal volwassen, door vier eigen kinderen omarmd. Haar leven kreeg ook vorm door de speurtocht naar haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Utrecht, Caravaggio en Europa

  Rom ist um 1600 das Zentrum der Welt. Angelockt von Caravaggios aufsehenerregendem Erfolg ziehen junge Künstler aus ganz Europa in die pulsierende Metropole. Die aufstrebenden Maler studieren dieselben Werke, tauschen sich aus und finden im Stil Caravaggios… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Sophie Elpers boeken
  Sophie Elpers - Wederopbouwboerderijen

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in Nederland meer dan 9000 boerderijen verwoest. Gedurende de wederopbouwperiode werd er een spanningsveld voelbaar tussen behoud en innovatie. Hieraan ten grondslag lag de gedachte dat boerderijen twee functies hadden te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - Aagten

  Boven op de berg ligt aan de rand van het Stammenderbos de indrukwekkende hoeve Stammenhof (het huis met het rode dak) ligt, een middeleeuwse boerenhoeve die in 1696 afbrandde en weer werd opgebouwd. De hoeve aan de Stammen is nog steeds in functie (akkerbouw)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mark Goslinga, Martin Hiemink boeken
  Mark Goslinga, Martin Hiemink - Assen gephotographeerd

  In de tweede helft van de negentiende eeuw was Assen sterk in ontwikkeling en dankzij het nieuwe medium fotografie is daarvan veel vastgelegd. Niet eerder is een uitgave met foto's uit de jaren omstreeks 1860 tot 1910 verschenen. Ruim 200 unieke foto's zijn in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Susan van den Berg boeken
  Susan van den Berg - FRYSK 100 jaar schilderskunst in Friesland

  Een breed overzicht van de schilderkunst in Friesland van 1909 – het jaar waarin Jan Mankes zich vestigt in De Knipe nabij het huidige Museum Belvédère – tot nu. De schetsmatige selectie vindt plaats naar aanleiding van onderscheidende thema’s en toont… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Amsterdam toen en nu

  Het fotoboek laat de markante plekken in de historische binnenstad van Amsterdam zien die herinneren aan het leven van Vincent van Gogh. Het is een sensatie om aan de hand van oude foto's en brieffragmenten de sporen van Vincent in Amsterdam te volgen. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Armin Stein boeken
  Armin Stein - Albrecht Dürer

  Albrecht Dürer (Neurenberg, 21 mei 1471 - 6 april 1528) was een Duits kunstschilder, tekenaar, maker van houtsneden en koper-gravures, kunsttheoreticus en humanist uit de Noordelijke renaissance. De opkomst van de prentdrukkunst, die parallel loopt aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vanessa Everts, Pauline Van Lynden boeken
  Vanessa Everts, Pauline Van Lynden - Levend ijzer

  IJzer kleurt ons bloed en de aarde; het zit diep in ons en is overal om ons heen. Wij bewonderen mensen met een ijzeren constitutie of stalen zenuwen en bijna alles wat we doen heeft met ijzer en staal te maken. Toch lijken we nauwelijks te beseffen hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Eva Storgaard, Eireen Schreurs, Rajesh Rajesh Heijnickx, Frédie Floré, Marius Grootveld, William Mann boeken
  Eva Storgaard, Eireen Schreurs, Rajesh Rajesh Heijnickx, Frédie Floré, Marius Grootveld, William Mann - Microkosmos

  In de moderne stad verplaatst zicht het leven van alledag zich steeds meer naar de binnenkant van gebouwen. De interieurs van de warenhuizen, markthallen, administratiegebouwen, musea of theaters worden onderdeel van de ervaring van de stedeling. Iedere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95