Boeken over kunst

 • Jochen Krimm boeken
  Jochen Krimm - Acoustically effective façades design

  The silhouettes of the great European metropolises are characterised by a high density of high-rise facades made of glass, metal or stone. On one hand this density stands for economic power and good employment values. On the other hand, the large… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Johanna Karssen-Schüürmann, Marianne van Lidth de Jeude boeken
  Johanna Karssen-Schüürmann, Marianne van Lidth de Jeude - John Bergmans (1892-1980)

  John Bergmans ontwikkelde zichzelf als plantenkenner en werkte als kweker, als auteur over de plantenwereld en als tuin- en parkontwerper. In Noord-Brabant en Limburg voorzag hij de industriële en burgerlijke elite, bedrijven en gemeenten van tuinen, parken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Colin Huizing, Antoon Melissen, Julia Mullié boeken
  Colin Huizing, Antoon Melissen, Julia Mullié - Manzoni in Holland

  For English, please see below Als een van de grootste wegbereiders van de internationale conceptuele kunst onderhield de Italiaanse kunstenaar Piero Manzoni (1933–1963) een bijzondere band met Nederland. Nu zijn intensieve correspondentie met de Rotterdamse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ilah boeken
  Ilah - Cordelia tot op het bot

  Na tweeëntwintig jaar is het zover: Cordelia heeft een hond. Kuifje beveelt Bobbie, Bollie babbelt met Billie, Charlie Brown mijmert met Snoopy en nu heeft Cordelia dus Kitsu. Of hij heeft haar, dat is niet helemaal duidelijk. Kitsu is geen Terriër, geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Jean Thomassen boeken
  Jean Thomassen - 1900 en gisteren

  GENIAAL OF KNETTERGEK? Kunstcritici waren het er destijds niet over eens. Feit is wel dat de bekende, voormalige ballerina, filmster en actrice Ine Veen als eerste in 1973 zijn unieke talent herkende en hem de gelegenheid schonk zich maar eens te gaan bewijzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Kees van Schoten boeken
  Kees van Schoten - Het interieurboek

  Alles over het interieur in één leerboek: technieken, stijl, kleur, materiaal. Het Interieurboek voorziet in de grote behoefte aan een betrouwbaar en actueel leerboek in het Nederlands. Het boek is gemaakt door Kees van Schoten (1958), ruim 25 jaar werkzaam… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • G. Cafiero boeken
  G. Cafiero - Vincent

  Deze literaire maar goed gedocumenteerde Van Gogh-biografie legt de nadruk op de vrouwen die een sterke invloed hebben gehad op de gevoelsont-wikkeling van de schilder en onderscheidt zich daarin van andere werken. Cafiero volgt Van Gogh van jongs af, van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Charo Crego boeken
  Charo Crego - Musea die we niet bezochten

  Musea die we niet bezochten is een prachtig geïllustreerd brievenboek dat getuigt van een dubbele toewijding: die van een kunstfilosofe aan de schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst, film en fotografie, en die van een moeder aan haar dochter. Toen Clara… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught boeken
  Jeroen Van der Auwera, François Van der Jeught - Getekend Albert Geudens

  In 1969 schreef historicus Marcel Kocken in een herdenkingsbijdrage over Willem Geets (1838-1919) en Albert Geudens (1869-1949) dat de toekomst moest uitwijzen welke plaats beiden in de Mechelse kunstgeschiedenis van het einde van de negentiende tot het midden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Meta Knol, Jori Zijlmans, Aukje Vergeest boeken
  Meta Knol, Jori Zijlmans, Aukje Vergeest - Museum De Lakenhal

  > Een kroon op 145 jaar museale geschiedenis > Verschijnt ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van VBLDit boek beschrijft de geschiedenis van Museum De Lakenhal. Een reeks artikelen, geschreven door conservatoren en andere deskundigen, belicht de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Maria Barnas, Esther Darley boeken
  Maria Barnas, Esther Darley - Helen Verhoeven, Schamerkat

  In de Hermitage Amsterdam is van 29 maart 2019 tot en met 5 januari 2020 Schamerkat te zien, een presentatie van beeldend kunstenaar Helen Verhoeven. Verhoeven (Leiden, 1974), is de winnaar van de achtste editie van de ABN AMRO Kunstprijs, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Michiel Hanon boeken
  Michiel Hanon - De betovering van de kijkdoos

  62 kleurenfoto's en 5 gedichten (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,95
 • Danny Ilegems boeken
  Danny Ilegems - Tuymans volgens Tuymans

  Al twintig jaar volgt journalist Danny Ilegems het spoor van Luc Tuymans, de bekendste levende kunstenaar van België en zowat de meest invloedrijke schilder wereldwijd. Van het atelier naar het café, van twijfel naar triomf, van de Antwerpse underground naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Ben F. Wesdijk boeken
  Ben F. Wesdijk - Masala

  De auteur ziet een gedicht als een experiment en schrijft over ongeveer alles wat hij waarneemt, leest of ziet. De lezer probeert hij in de gedichten mee te nemen. Spelen met woorden en zinnen is zijn liefhebberij. Niet alleen het thema water komt aan bod,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,00
 • Rob Smolders boeken
  Rob Smolders - Voorgoed voorbij bestaat niet

  In 1994 maakte de jonge schilder Paul van Dongen kennis met de toen 90-jarige tekenaar en portretschilder Sierk Schröder. Na een bezoek aan zijn huis in Wassenaar schreef hij: ’Vrijheid zonder fundament leidt tot oppervlakkigheid. Het fundament dat uw werk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Peter Van den Eede, Wannes Gyselinck, Willem De Wolf ea boeken
  Peter Van den Eede, Wannes Gyselinck, Willem De Wolf ea - Koe doet boek

  “Dertig jaar de KOE. Dit boek wil daarop terugkijken door vooruit te blikken. Dit boek wil een poging doen u uit te leggen hoe wij werken, wat wij belangrijk vinden, hoe wij praten, schrijven en onderhandelen. Het wil laten zien hoe wij een voorstelling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Hidde Feenstra, Albert Reinstra boeken
  Hidde Feenstra, Albert Reinstra - Nijhuizum

  Net ten oosten van Workum ligt verscholen in het landschap de 'boerebuorren Nijhúzum'. In dit eeuwenoude dorpje dat omringd is door water en landerijen staat Frieslands kleinste kerk. In het Godshuis uit 1721, omringd door het oude kerkhof, lijkt de tijd te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gino Campati boeken
  Gino Campati - Inside out

  'Ik werk door tot twee weken na mijn dood.' Gino Campati (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Erwin Joos boeken
  Erwin Joos - Eugeen van Mieghem

  In 1872 reisde Clement Griscom, een jonge ondernemer uit Philadelphia, naar Antwerpen om er de Belgische vennootschap Société Anonyme deNavigation Belge-Américaine (kortweg sanba ) op te richten. Tijdens een periode van ongeveer 60 jaar, tussen 1873 en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Titus M. Eliëns boeken
  Titus M. Eliëns - Mesdag & Colenbrander

  Kunstschilder en verzamelaar Hendrik Willem Mesdag begon, samen met zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten, aan het einde van de 19de eeuw decoratief aardewerk van de ontwerper Theo Colenbrander te verzamelen. Zij brachten een belangrijke collectie bij elkaar,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Roel Stavorinus boeken
  Roel Stavorinus - Logo x LogoII

  In Logo × Logo 2 geven 66 grafisch ontwerpers een antwoord op de vraag: wat is jouw favoriete logo? Op de linkerpagina zie je het logo dat ze zelf hebben ontworpen. Rechts het logo van een collega. In de begeleidende teksten geven zij zelf een toelichting op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marcel Kocken boeken
  Marcel Kocken - Mechelen in prentkaarten - Alfred Ost

  Uit het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van Alfred Ost wordt in dit boek aandacht besteed aan de prentkaarten die Ost tekende en schilderde van het Mechelen van omstreeks 1900 - 1914. Het is zijn kijk op een periode die voor de huidige Mechelaars pure… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Lisa Diedrich boeken
  Lisa Diedrich - Landscape Metropolis

  In June 2018, professionals and scholars, from various fields dealing with public open spaces, put politics up for discussion. In the conference series x–LArch at the University of Natural Resources and Life Sciences, BOKU/Vienna, issues are raised that are… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Donald van Tol boeken
  Donald van Tol - Sleep Naked

  Lasciate ogni speranza, o voi che entrate … (Gij die hier binnentreedt, laat alle hoop varen). Een citaat uit Dante’s ‘Inferno’ (La divina commedia) en één van de boodschappen die fotograaf Donald van Tol aantrof bij de ingang van een school in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dolf Verlinden, Antoon Melissen boeken
  Dolf Verlinden, Antoon Melissen - Veld verkennen

  ‘Wat je níet schildert, is wat je wilt laten zien,’ zegt beeldend kunstenaar Dolf Verlinden over zijn eigen werk. Veld verkennen laat de ontwikkeling van het werk van Verlinden zien in deze eeuw. Een ontwikkeling waarbij de schilderijen steeds abstracter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50