Boeken over gezondheid

 • Louis Ekas boeken
  Louis Ekas - De ins en outs van nierdonatie bij leven

  Nadat Louis Ekas (1959) de wanhopige oproep van een jonge moeder zag die dringend op zoek was naar een gezonde nier, wist hij het zeker. Hij zou haar een van zijn nieren schenken. Helaas bleken zij niet te ‘matchen’ en ging hij op zoek naar een andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gertrude van Driesten, Kees Wessels boeken
  Gertrude van Driesten, Kees Wessels - Zo werkt publieke gezondheidszorg

  Publieke gezondheidszorg raakt iedereen De impact van publieke gezondheidszorg is groot en heeft betrekking op elke Nederlander. Toch is de kans groot dat mensen stilvallen als je ze vraagt wat publieke gezondheidszorg is. Wat zijn de kerntaken van publieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Robin Fransman, Kees Kraaijeveld boeken
  Robin Fransman, Kees Kraaijeveld - Zo werkt de zorgverzekering

  Hoe werkt de zorgverzekering? De zorgverzekeraar speelt een onmisbare rol in het Nederlandse zorgstelsel. Alle Nederlanders zijn verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Maar hoe is de zorgverzekering georganiseerd, en hoe werkt de zorgverzekeraar? Met wie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan G. Carlier boeken
  Jan G. Carlier - MeToo en YouToo. Een kritische steunbetuiging

  Dr. J. G. Carlier (°1949) is dokter in de geneeskunde en seksuoloog en psychotherapeut. Hij heeft tientallen jaren ervaring in het werken met slachtoffers van seksueel misbruik en in het werken met daders ervan. Hij is tevens stichter en al vele jaren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Sabine Hauswald boeken
  Sabine Hauswald - Hormonen sturen mijn leven

  Insuline voor een mooi figuur, oxytocine voor liefde en ontspanning, vitamine D voor levensvreugde en sterke botten… we beginnen steeds beter te begrijpen hoe belangrijk hormonen zijn voor onze gezondheid en voor hoe we ons fysiek en mentaal voelen. Laat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Barbara Carellas boeken
  Barbara Carellas - Urban Tantra

  Barbara Carellas Urban Tantra Seksuele en spirituele gelukzaligheid is ook te vinden in de gehaaste samenleving van vandaag! In Urban Tantra heeft seksuologe Barbara Carrellas de eeuwenoude tantra beoefening vernieuwd voor de moderne, seksuele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Judith van den Reek boeken
  Judith van den Reek - Ik ben niet van suiker

  Judiths dochter wordt te vroeg geboren, waarna zij kampt met angststoornissen. Zij wordt opgenomen bij een COLK en volgt een EMDR-therapie. Haar diabetes blijkt een rol te spelen.Dit boek is de zoektocht van een jonge vrouw naar zichzelf en in die zoektocht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wineke van Aken boeken
  Wineke van Aken - De Metta cirkel

  Hoe blijf je bij jezelf in een wereld die zoveel van je vraagt? Iedere dag weer worden we geconfronteerd met tientallen grote en kleine keuzes: ga ik nu die mails beantwoorden of drink ik eerst een kop thee? Ga ik op zoek naar een nieuwe woning? Ga ik door met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Louise Hay, Heather Dane boeken
  Louise Hay, Heather Dane - Het geheim van bottenbouillon

  Als een vergeten, aloud traditioneel voedingsmiddel wordt herontdekt vanwege de gezondheids- en schoonheidsvoordelen, trekt dit ieders aandacht. In dit unieke culinaire avontuur verenigen internationaal befaamd zelfhulppionier Louise Hay en ‘21ste-eeuwse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Jacqueline van Lieshout boeken
  Jacqueline van Lieshout - Ontwijnen

  Jacqueline (auteur en detox coach) was een gezellige drinker, een paar dagen in de week was de witte wijn een vast onderdeel van de avond. In de zomer van 2016 besloot ze radicaal met alcohol te stoppen en merkte al snel dat drinken de norm is en ermee stoppen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hetty van der Kolk boeken
  Hetty van der Kolk - Mark

  Op 47-jarige leeftijd stapt Mark bewust uit het leven. Hetty van der Kolk vertelt haar persoonlijk verhaal als moeder van een volwassen zoon die lijdt aan depressie en alcoholverslaving en uiteindelijk bewust uit het leven stapt. Over het waarom en alles wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Linda Bijtebier boeken
  Linda Bijtebier - Medische Qigong & de kracht van loslaten

  Welke invloed heeft het loslaten op onze gezondheid en welbevinden? Je hoort het zo vaak; laat het los, maar hoe doe je dat? En hoe werkt dat nu eigenlijk? In dit boek krijg je achtergrondinformatie over de medische Qigong met praktische oefeningen om de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Thomas Beekman, Marilou Van der Keur boeken
  Thomas Beekman, Marilou Van der Keur - My Energy Notes

  Veel mensen denken dat vitaliteit te maken heeft met gezonde voeding en voldoende beweging. Maar het is veel meer dan dat. Vitaliteit is levenskracht. Energie die door je lijf stroomt. Je vitaal, krachtig en energiek voelen is een eerste levensbehoefte. Bouwen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ezra van Zadelhoff, Tosca Janssens boeken
  Ezra van Zadelhoff, Tosca Janssens - Dementie, hoe ga je ermee om?

  Het aantal mensen met dementie neemt toe en daarmee ook het aantal mantelzorgers. Partners, familieleden en andere naasten nemen de zorg dan op zich. Dementie begint vaak met geheugenproblemen en desoriëntatie, maar gaandeweg worden de problemen groter. Veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ludzer de Boer boeken
  Ludzer de Boer - Holistisch handboek voor de ziekte van Lyme

  Steeds meer mensen krijgen te maken met de multisysteemziekte Lyme. Het is bijna een volksziekte geworden. Lyme is voor veel mensen een ware nachtmerrie. Het heeft hun gezondheid broos gemaakt. De weg naar genezing is lang en zwaar. Wil je een duidelijker… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,75
 • Karel-Peter Companje, Ton Kappelhof, Robert Mouton, Patrick Jeurissen boeken
  Karel-Peter Companje, Ton Kappelhof, Robert Mouton, Patrick Jeurissen - Vijftig jaar kostenbeheersing in de zorg. Deel I: 1966-1995

  Kostenbeheersing is al vele decennia een centraal thema in de geschiedenis van de gezondheidszorg en collectieve uitgaven. De auteurs gaan in een tweeluik in op de vraag hoe het kostenbeheersingsbeleid in de jaren 1966-2017 werd ontwikkeld onder invloed van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Roelie Roorda, Silvie Kamphuis boeken
  Roelie Roorda, Silvie Kamphuis - Belevingsgerichte zorg aan huis

  Belevingsgerichte zorg aan huis is een pleidooi voor menselijke, betaalbare thuiszorg. Dit boek beschrijft Roelie Roorda’s werk en wordt geïllustreerd door verhalen over bijzondere relaties met cliënten.‘Nou, stapt u maar in mevrouw Zeeuw. Deze is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marjolein Dubbers boeken
  Marjolein Dubbers - Eet meer energie

  Wie wil zich niet fitter voelen, met meer energie? In ‘Eet meer energie’ van Marjolein Dubbers lees je hoe je je lichaam aanzet de eigen vetten te gebruiken als bron van energie. Je leert daarbij over te stappen van vooral suikers en granen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Carine Green boeken
  Carine Green - Gezonder in 3 stappen

  Hoe goed voel jij je in je vel? In 'Gezonder in 3 stappen' reikt Carine Green, de auteur van 'Stress Reset', een aantal eenvoudige methoden aan om je algemene gezondheid te bevorderen. Maar ook mensen met specifieke klachten, gaande van chronische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Harry Grob boeken
  Harry Grob - Laat je de kop niet gek maken!

  Balans of Balanceren? Dit boek doet beseffen dat bij het vinden van balans, balanceren hoort. Dat het zinloos is om compleet door te slaan in een dieet, lifestyle of sport, maar dat juist dosering, relativering en evenwichtige zelfzorg een prettige(r) staat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marcel Reijmerink boeken
  Marcel Reijmerink - Gezonddoorwerken

  "Het is vandaag de dag ondubbelzinnig duidelijk dat gezondheid hand in hand gaat met innovatiekracht en productiviteit -dus vaardigheden van medewerkers waar organisaties onvoorwaardelijk op aangewezen zijn. Organisaties die met een holistische blik oog hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leroy Naarden boeken
  Leroy Naarden - Haal meer uit je leven

  Wil jij meer uit je leven halen? Dan moet je dit boek hebben. Veel mensen voelen zich ontevreden, ongezond, futloos en gespannen. Het is niet moeilijk om je veel vitaler te voelen. Maar vaak zie je zelf de oplossing niet, of houd je gezond gedrag niet vol. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marc Moens boeken
  Marc Moens - Ik heb drie nieren

  Nierpatiënt Marc Moens onderging een niertransplantatie en beschrijft in zijn boek Ik heb drie nieren zijn verhaal vanaf het eerste moment dat hij ziek werd tot twee jaar na zijn operatie. Een periode van ongeveer 5 jaar. 'Toen mijn nieren steeds slechter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Karine Hoenderdos, Hanno Pijl boeken
  Karine Hoenderdos, Hanno Pijl - Hart- en vaatziekten?

  Nederland telt zo'n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Dagelijks: - sterven 106 mensen aan een hart- of vaatziekte: meer vrouwen dan mannen - worden zo'n 750 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte Het boek Hart- en vaatziekten?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Sylvie Kroef boeken
  Sylvie Kroef - Over Afscheid

  Hoe ga je om met iemand die niet lang meer te leven heeft? Wat zeg je tegen je zieke buurvrouw in de supermarkt? En wat bespreek je met je vader als het einde nadert? Moeilijke vragen waar je het antwoord niet altijd op weet. Ben je zelf ziek, ga je een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95