Boeken over geschiedenis

 • David van Reybrouck boeken
  E-book
  David van Reybrouck - Congo

  Er is aan het begin van de eenentwintigste eeuw nauwelijks een roeriger natie dan Congo, het reusachtige land in het hart van Afrika, dat barst van de grondstoffen die onontbeerlijk zijn in onze moderne tijd én van de gruwelijke conflicten. Hoe kon de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Mathieu Segers boeken
  E-book
  Mathieu Segers - Reis naar het continent

  Nooit waren de uitdagingen voor de Europese integratie groter dan vandaag. Nooit lag het integratieproces zo onder vuur. Nooit werd de positie van Nederland in Europa heviger bediscussieerd. Inzicht in het hoe en waarom van de Europese integratie en het… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Reinout J. Sterk boeken
  E-book
  Reinout J. Sterk - De missie Mali

  Na zijn uitzending naar Mali schreef Reinout Sterk, militair-jurist, dit onthullende boek over zijn ervaringen. Gedreven door een milde vorm van idealisme besluit Reinout Sterk na zijn universitaire studie rechten dienst te nemen als militair. Hij komt in… (E-book)

  Lees meer...
    7,99
 • Anne Groen-Koen boeken
  E-book
  Anne Groen-Koen - Bamboe buigt maar breekt niet

  Bamboe buigt maar breekt niet is het indrukwekkende levens-verhaal van Anne Koen, die samen met haar ouders de Japanse interneringskampen in voormalig Nederlands Indië overleefde. In 1946 repatrieerde zij met haar moeder naar Nederland, studeerde aan de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Michel Veering boeken
  E-book
  Michel Veering - Een liefde in Dresden

  Eind 1944 leert de jonge dwangarbeider Jan Veering in Dresden de half-joodse Therese uit Oostenrijk kennen. Het is liefde op het eerste gezicht. Veel tijd is ze echter niet gegund: enkele maanden later, in de nacht van 13 op 14 februari breekt de hel los. Met… (E-book)

  Lees meer...
  10,99
 • Leonard Rutgers boeken
  E-book
  Leonard Rutgers - De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

  Dat de klassieke wereld onuitwisbare sporen heeft nagelaten in de onze, is duidelijk. Maar wat is er nu werkelijk overgebleven van het gedachtegoed en de prestaties van toen? In dit rijkgeïllustreerde boek neemt archeoloog Leonard Rutgers de lezer mee op een… (E-book)

  Lees meer...
  10,99
 • Paula Bermann boeken
  E-book
  Paula Bermann - Deze ontspoorde wereld

  Van 1940 tot 1944 houdt de in Nederland wonende Duits-Joodse Paula Bermann een dagboek bij. Dat doet ze in het Kurrentschrift, een Duitse schrijfmethode die nog maar weinigen kunnen lezen. Het dagboek vormt een beklemmend verslag over de wereld in oorlog, haar… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Joke Korteweg boeken
  E-book
  Joke Korteweg - Grondleggers

  De wereldberoemde Palmeilanden in Dubai, de Nieuwe Afsluitdijk, de Zuiderzeewerken, de Deltawerken: de waterbouwer Van Oord is de spil in al deze gigantische projecten. Honderdvijftig jaar geleden stond aan de wieg van dit bijzondere bedrijf een zekere Govert… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Harald Meller, Kai Michel boeken
  E-book
  Harald Meller, Kai Michel - De hemelschijf van Nebra

  De hemelschijf van Nebra is een van de belangrijkste archeologische vondsten van de afgelopen eeuw. In 1999 werd de schijf door illegale schatzoekers ontdekt in Midden-Duitsland, maar na een avontuurlijke odyssee wist archeoloog Harald Meller hem veilig te… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Peter Brusse boeken
  E-book
  Peter Brusse - Ach, Engeland

  Rare jongens, die Engelsen. De zee die ons scheidt is niet eens zo breed, maar tussen de zandstranden hier en de krijtrotsen aan de overkant bestaat een wereld van verschil. Hoewel? Nederland en Groot-Brittannië zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Ramachandra Guha boeken
  E-book
  Ramachandra Guha - Gandhi

  De ‘halfnaakte fakir’, zoals Churchill hem minachtend noemde, trotseerde in zijn eentje het Britse Rijk en vocht tot aan het eind van zijn leven voor tolerantie, geweldloosheid en de waardigheid van ieder mens. Nog steeds is hij een groot voorbeeld voor… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Kees Schuyt boeken
  E-book
  Kees Schuyt - R.P. Cleveringa

  Over R.P. Cleveringa - Recht, onrecht en de vlam der gerechtigheid 'Toen het op handelen aankwam, op 26 november 1940, had hij geen aansporing nodig om voor zichzelf te weten wat hij moest doen. Hij zag zijn houding zo helder als een bliksemschicht. Daar was… (E-book)

  Lees meer...
  20,00
 • Margaret MacMillan boeken
  E-book
  Margaret MacMillan - Vredestichters

  Margaret MacMillan vertelt in ‘Parijs 1919’ over de onderhandelingen en de uitkomst van het Verdrag van Versailles en over degenen die de wereldkaart opnieuw intekenden. Wilson, Lloyd George en Clemenceau zaten aan de onderhandelingstafel, maar duizenden… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Piet Meijer boeken
  E-book
  Piet Meijer - A New Perspective on Antisthenes

  Antisthenes (c. 445- c. 365 BC), was a prominent follower of Socrates and bitter rival of Plato. In this revisionary account of his philosophy in all its aspects, P. A. Meijer claims that Plato and Aristotle have corrupted our perspective on this witty and… (E-book)

  Lees meer...
  94,99
 • Joost Houtman, Philip Roose boeken
  E-book
  Joost Houtman, Philip Roose - Bella figura

  Waarom zijn de Italianen zo bijgelovig? Waarom blijven volwassen mannen tot voorbij hun 30e bij hun mamma wonen? Waarom zijn de Italianen allergisch aan alles wat de staat dicteert? Waarom is er niets mis met een politicus die elf keer van partij verandert? En… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Egbert van de Schootbrugge boeken
  E-book
  Egbert van de Schootbrugge - De Tweede Wereldoorlog en het verzet

  In ‘De Tweede Wereldoorlog en het verzet’ geeft Egbert van de Schootbrugge een overzicht in woord en beeld van het verzet in Nederland. Na de bevrijding ontstond al snel het beeld dat de Nederlandse bevolking zich in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Brecht Deseure boeken
  E-book
  Brecht Deseure - Onhoudbaar verleden

  De weergave van het verleden is nooit neutraal. Zeker tijdens periodes van ingrijpende maatschappelijke veranderingen krijgt het verleden een omstreden politiek potentieel. Nooit was dit meer het geval in België dan rond 1800, tijdens de turbulente… (E-book)

  Lees meer...
  41,00
 • Hendrik Callewier boeken
  E-book
  Hendrik Callewier - De papen van Brugge

  Het 15de-eeuwse Brugge was een middeleeuwse grootstad. In deze metropool floreerden luxenijverheden, internationale handel en maakte het Bourgondische hof grote sier. Brugge telde in deze periode enkele honderden geestelijken: kanunniken en pastoors, maar ook… (E-book)

  Lees meer...
  41,00
 • Matthias Meirlaen boeken
  E-book
  Matthias Meirlaen - Revoluties in de klas

  Verrassend portret van de politieke debatten en didactische praktijk in het eerste geschiedenisonderwijs. Tussen 1750 en 1850 vormden de Zuidelijke Nederlanden het toneel van verschillende politieke omwentelingen. De Oostenrijkse, Franse revolutionaire,… (E-book)

  Lees meer...
  37,00
 • Idesbald Goddeeris boeken
  E-book
  Idesbald Goddeeris - Het wiel van Ashoka

  België en India hebben op het eerste gezicht weinig gemeen. Toch hebben beide landen elkaars paden regelmatig gekruist. Het Zuid-Aziatische subcontinent trok eeuwenlang handelaars, missionarissen en avonturiers uit onze regio's aan. Maar India fascineerde ook… (E-book)

  Lees meer...
  22,00
 • Gust De Preter boeken
  E-book
  Gust De Preter - Over koningen, kruisvaarders en jihadi’s

  Een unieke blik op de kruistochten naar het Midden-Oosten. Het Midden-Oosten is vandaag een kruitvat, een strijdtoneel van grootmachten, een slagveld van religieus radicalisme. Tijdens de kruistochten in de twaalfde eeuw was het vaak niet anders. Om tot… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Liesbet Nys boeken
  E-book
  Liesbet Nys - Van mensen en muizen

  50 jaar onderwijs en onderzoek aan de Faculteit Geneeskunde. In 1963 werd de medische faculteit van de toen nog unitaire Leuvense universiteit gesplitst. Franstaligen en Nederlandstaligen volgden vanaf dan hun eigen koers. Aanvankelijk deelden zij nog de… (E-book)

  Lees meer...
  44,00
 • Lyvia Diser boeken
  E-book
  Lyvia Diser - Wetenschap op de proef

  Verborgen allianties tussen staat en wetenschap in België. Het laboratorium met zijn glanzende proefbuizen en steriele witte jassen geniet vandaag een onbetwiste autoriteit als bron van kennis. Universiteiten waren de eersten om het laboratorium als site van… (E-book)

  Lees meer...
  44,00
 • Vincent Viaene, David van Reybrouck, Bambi Ceuppens boeken
  E-book
  Vincent Viaene, David van Reybrouck, Bambi Ceuppens - Congo in België

  België schiep Congo, maar schiep Congo ook België? In hoeverre werd het 20ste-eeuwse België voor een stuk gevormd door zijn kolonie? Die vraag stelde de toonaangevende Congolese historicus Isidore Ndaywel enige jaren geleden. Deze interdisciplinaire bundel… (E-book)

  Lees meer...
  22,00
 • Fabian Van Samang boeken
  E-book
  Fabian Van Samang - Doodgewone woorden

  De uitroeiing van de Europese joden is het symbool geworden van de moderne, gebureaucratiseerde massamoord. Als geen ander historisch thema heeft de judeocide ons gedwongen om na te denken over de vraag welke factoren aan de grondslag liggen van dit soort… (E-book)

  Lees meer...
  44,50