Boeken over geschiedenis

 • David van Reybrouck boeken
  E-book
  David van Reybrouck - Congo

  Er is aan het begin van de eenentwintigste eeuw nauwelijks een roeriger natie dan Congo, het reusachtige land in het hart van Afrika, dat barst van de grondstoffen die onontbeerlijk zijn in onze moderne tijd én van de gruwelijke conflicten. Hoe kon de… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Joost Houtman, Philip Roose boeken
  E-book
  Joost Houtman, Philip Roose - Bella figura

  Waarom zijn de Italianen zo bijgelovig? Waarom blijven volwassen mannen tot voorbij hun 30e bij hun mamma wonen? Waarom zijn de Italianen allergisch aan alles wat de staat dicteert? Waarom is er niets mis met een politicus die elf keer van partij verandert? En… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Deborah Cadbury boeken
  E-book
  Deborah Cadbury - Koningin Victoria als huwelijksmakelaar

  In de late negentiende eeuw had koningin Victoria meer dan dertig levende kleinkinderen. Om de macht in Europa te behouden en te versterken, hoopte ze hen in dynastieke huwelijken te kunnen manoeuvreren. Ze mikte daarbij op de internationale royalty. Maar… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Ivo van de Wijdeven boeken
  E-book
  Ivo van de Wijdeven - De spoken van Visegrád

  De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije De vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn verenigd in de Visegrád-groep, een naam die verwijst naar een conferentie uit de 14e eeuw. Na de val van het… (E-book)

  Lees meer...
  13,99
 • Egbert van de Schootbrugge boeken
  E-book
  Egbert van de Schootbrugge - De Tweede Wereldoorlog en het verzet

  In ‘De Tweede Wereldoorlog en het verzet’ geeft Egbert van de Schootbrugge een overzicht in woord en beeld van het verzet in Nederland. Na de bevrijding ontstond al snel het beeld dat de Nederlandse bevolking zich in de Tweede Wereldoorlog op grote schaal… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Brecht Deseure boeken
  E-book
  Brecht Deseure - Onhoudbaar verleden

  De weergave van het verleden is nooit neutraal. Zeker tijdens periodes van ingrijpende maatschappelijke veranderingen krijgt het verleden een omstreden politiek potentieel. Nooit was dit meer het geval in België dan rond 1800, tijdens de turbulente… (E-book)

  Lees meer...
  41,00
 • Hendrik Callewier boeken
  E-book
  Hendrik Callewier - De papen van Brugge

  Het 15de-eeuwse Brugge was een middeleeuwse grootstad. In deze metropool floreerden luxenijverheden, internationale handel en maakte het Bourgondische hof grote sier. Brugge telde in deze periode enkele honderden geestelijken: kanunniken en pastoors, maar ook… (E-book)

  Lees meer...
  41,00
 • Matthias Meirlaen boeken
  E-book
  Matthias Meirlaen - Revoluties in de klas

  Verrassend portret van de politieke debatten en didactische praktijk in het eerste geschiedenisonderwijs. Tussen 1750 en 1850 vormden de Zuidelijke Nederlanden het toneel van verschillende politieke omwentelingen. De Oostenrijkse, Franse revolutionaire,… (E-book)

  Lees meer...
  37,00
 • Idesbald Goddeeris boeken
  E-book
  Idesbald Goddeeris - Het wiel van Ashoka

  België en India hebben op het eerste gezicht weinig gemeen. Toch hebben beide landen elkaars paden regelmatig gekruist. Het Zuid-Aziatische subcontinent trok eeuwenlang handelaars, missionarissen en avonturiers uit onze regio's aan. Maar India fascineerde ook… (E-book)

  Lees meer...
  22,00
 • Gust De Preter boeken
  E-book
  Gust De Preter - Over koningen, kruisvaarders en jihadi’s

  Een unieke blik op de kruistochten naar het Midden-Oosten. Het Midden-Oosten is vandaag een kruitvat, een strijdtoneel van grootmachten, een slagveld van religieus radicalisme. Tijdens de kruistochten in de twaalfde eeuw was het vaak niet anders. Om tot… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Liesbet Nys boeken
  E-book
  Liesbet Nys - Van mensen en muizen

  50 jaar onderwijs en onderzoek aan de Faculteit Geneeskunde. In 1963 werd de medische faculteit van de toen nog unitaire Leuvense universiteit gesplitst. Franstaligen en Nederlandstaligen volgden vanaf dan hun eigen koers. Aanvankelijk deelden zij nog de… (E-book)

  Lees meer...
  44,00
 • Lyvia Diser boeken
  E-book
  Lyvia Diser - Wetenschap op de proef

  Verborgen allianties tussen staat en wetenschap in België. Het laboratorium met zijn glanzende proefbuizen en steriele witte jassen geniet vandaag een onbetwiste autoriteit als bron van kennis. Universiteiten waren de eersten om het laboratorium als site van… (E-book)

  Lees meer...
  44,00
 • Vincent Viaene, David van Reybrouck, Bambi Ceuppens boeken
  E-book
  Vincent Viaene, David van Reybrouck, Bambi Ceuppens - Congo in België

  België schiep Congo, maar schiep Congo ook België? In hoeverre werd het 20ste-eeuwse België voor een stuk gevormd door zijn kolonie? Die vraag stelde de toonaangevende Congolese historicus Isidore Ndaywel enige jaren geleden. Deze interdisciplinaire bundel… (E-book)

  Lees meer...
  22,00
 • Fabian Van Samang boeken
  E-book
  Fabian Van Samang - Doodgewone woorden

  De uitroeiing van de Europese joden is het symbool geworden van de moderne, gebureaucratiseerde massamoord. Als geen ander historisch thema heeft de judeocide ons gedwongen om na te denken over de vraag welke factoren aan de grondslag liggen van dit soort… (E-book)

  Lees meer...
  44,50
 • Staf Vos boeken
  E-book
  Staf Vos - Dans in België 1890-1940

  Pioniersstudie over dans in de Belgische kunstwereld. Dans in België brengt het boeiende verhaal van vijftig jaar dansgeschiedenis. Lang vóór er sprake was van De Keersmaeker of Béjart dacht men in Brussel en Antwerpen al na over de plaats van dans tussen… (E-book)

  Lees meer...
  25,00
 • Ruben Mantels boeken
  E-book
  Ruben Mantels - Geleerd in de tropen

  Van de dagen van Leopold II tot de dag dat koning Boudewijn Congo onafhankelijk verklaarde, was de Leuvense universiteit actief in de kolonie. Hoogleraren en onderzoekers ondernamen tropische expedities en volgden de veranderende kennis van Congo in Leuven op.… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Piet de Rooy boeken
  E-book
  Piet de Rooy - Republiek van rivaliteiten

  In het pas gestichte Koninkrijk der Nederlanden onder Willem I onderwierp de samenleving zich aan een modernisering die grote sociale druk tot eenvormigheid met zich meebracht: iedereen moest een beschaafde burger worden, doordrongen van christelijke en… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Jeroen Dewulf boeken
  E-book
  Jeroen Dewulf - Grijs slavernijverleden?

  'Redimoesoegedrag' staat in Suriname voor 'verraad tegen de eigen groep'. Het begrip gaat terug op slaven die in de 18de eeuw in ruil voor vrijheid aan de zijde van de gouvernementssoldaten vochten tegen de 'marrons', gevluchte slaven. Zij droegen een rode… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Matthew Dennison boeken
  E-book
  Matthew Dennison - Keizer Vitellius

  ‘Keizer Vitellius’ van Matthew Dennison is een short read over één van de eerste twaalf keizers van Rome. Matthew Dennison schreef ‘De twaalf Caesars’ in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Matthew Dennison boeken
  E-book
  Matthew Dennison - Keizer Vespasianus

  ‘Keizer Vespasianus’ van Matthew Dennison is een short read over één van de eerste twaalf keizers van Rome. Matthew Dennison schreef ‘De twaalf Caesars’ in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Matthew Dennison boeken
  E-book
  Matthew Dennison - Keizer Titus

  ‘Keizer Titus’ van Matthew Dennison is een short read over één van de eerste twaalf keizers van Rome. Matthew Dennison schreef ‘De twaalf Caesars’ in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de levens… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Matthew Dennison boeken
  E-book
  Matthew Dennison - Keizer Domitianus

  ‘Keizer Domitianus’ van Matthew Dennison is een short read over één van de eerste twaalf keizers van Rome. Matthew Dennison schreef ‘De twaalf Caesars’ in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Matthew Dennison boeken
  E-book
  Matthew Dennison - Keizer Galba

  ‘Keizer Galba’ van Matthew Dennison is een short read over één van de eerste twaalf keizers van Rome. Matthew Dennison schreef ‘De twaalf Caesars’ in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de levens… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Matthew Dennison boeken
  E-book
  Matthew Dennison - Nero

  ‘Nero’ van Matthew Dennison is een short read over één van de eerste twaalf keizers van Rome. Matthew Dennison schreef ‘De twaalf Caesars’ in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de levens van… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Matthew Dennison boeken
  E-book
  Matthew Dennison - Keizer Augustus

  ‘Keizer Augustus’ van Matthew Dennison is een short read over één van de eerste twaalf keizers van Rome. Matthew Dennison schreef ‘De twaalf Caesars’ in navolging van de beroemde Gaius Suetonius Tranquillus, die in het begin van de tweede eeuw de… (E-book)

  Lees meer...
    4,99