Boeken over vaderlands

 • W.J. Muller boeken
  W.J. Muller - Vort Vort Bonneparte

  Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Eric Bauwens boeken
  Eric Bauwens - Vader Anseele

  EDWARD ANSEELE SR. (1856-1938) was de vader van het reformistisch socialisme, een van de oprichters van de Belgische Werkliedenpart? (de huidige sp.a) en van de coöperatieve maatschapp? Vooruit. Anseele, een van de meeste markante figuren uit ons verleden, is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Theo De Vos boeken
  Theo De Vos - Staalsplinters en schaduwhelden

  Staalsplinters en schaduwhelden neemt ons mee naar de ontzettend turbulente jaren van de Tweede Wereldoorlog. Het boek handelt deels over het militaire aspect van de oorlog en deels over de algehele politieke situatie in België, Nederland, Frankrijk en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gerard Mak boeken
  Gerard Mak - Toffe peren, rotte appels

  WARME WAARGEBEURDE POLITIEVERHALEN De vorming van de Nationale Politie gaat gepaard met grote problemen. De kritiek neemt met de dag toe en zelfs de top moet nu erkennen dat het allemaal te hoog gegrepen was. Zo hangt het personeelsplan van de reorganisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Jan Huijbrechts boeken
  Jan Huijbrechts - Antwerpen 14-18

  In november 2018 herdachten we in West-Europa het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wapenstilstand was voor de Antwerpenaren een welkome bevrijding van meer dan vier jaar oorlog, honger en ontbering. Vertrekkend vanuit nieuwe inzichten en een vaak onverwachte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Huijbrechts boeken
  Jan Huijbrechts - Antwerpen 40-45

  In september 2020 herdenkt Antwerpen de Bevrijding. Meer dan vier jaar leefden de Antwerpenaren onder de knoet van de Duitse bezetter. Vertrekkend vanuit nieuwe inzichten en een vaak onverwachte invalshoek is Jan Huijbrechts erin geslaagd om de bij tijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter Lintelo boeken
  Peter Lintelo - Odilia

  Over Odilia van Oldenbarnevelt (1556- 1628) is maar weinig bekend. Er zijn wat overervingsakten, een scheidingsakte en er zijn inboedelbeschrijvingen. We weten dat zij in 1591 in het huwelijk trad met Gerrit Gerritsz. van Raetsvelt, een huwelijk dat kinderloos… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,15
 • Marieke van Delft, Reinder Storm, Peter van der Krogt, Marleen Smit, Bram Vannieuwenhuyze, Huibert Crijns boeken
  Marieke van Delft, Reinder Storm, Peter van der Krogt, Marleen Smit, Bram Vannieuwenhuyze, Huibert Crijns - De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten

  Dit boek vertelt de geschiedenis van Nederland aan de hand van honderd bijzondere historische kaarten. Van het oudste bekende Nederlandse kaartje uit 1307 over de bouw van een kerk in de Aardenburgse moer tot een van de eerste fietskaarten uit 1896 en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  79,00
 • Yvonne Molenaar boeken
  Yvonne Molenaar - Muiderslot

  Stoer en eigenwijs. Dát is het Muiderslot. Het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland, onder de rook van Amsterdam. Een magische plek, omringd door groen en water. Het kasteel is gebouwd door graaf Floris V in 1285 en kent een lange geschiedenis waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Koreaoorlog

  De Koreaoorlog is de enige oorlog die onder de vlag van de Verenigde Naties werd gevoerd, zij het met een hoofdrol voor de Amerikanen. Een oorlog in een land met een geschiedenis van duizenden jaren, maar tot diep in de twintigste eeuw in het Westen nauwelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nel De Mûelenaere boeken
  Nel De Mûelenaere - Belgen, zijt gij ten strijde gereed?

  Een zeldzame geschiedenis van het Belgische legerBelgië stond in de decennia voor de Eerste Wereldoorlog niet bekend als een militaristische natie. Poor little Belgium voerde pas in 1913 algemene dienstplicht in, beschikte amper over een militaire traditie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Jaap R. Bruijn, Louwrens Hacquebord boeken
  Jaap R. Bruijn, Louwrens Hacquebord - Een zee van traan

  Er is sinds de publicatie van de driedelige Geschiedenis van de oude Nederlandse walvisvaart van de Zuid-Afrikaanse economisch historicus C. de Jong (1972, 1978 en 1979) veel verder onderzoek gedaan naar allerlei facetten van het Nederlandse walvisvangst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Albert van der Schoot boeken
  Albert van der Schoot - Kapitein Walther Boer en het galaconcert

  Bij het galaconcert op 5 januari 1937, ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana met prins Bernhard, gaf de Nederlandse regering het Residentie Orkest de opdracht het gehate Horst Wessellied te spelen, het partijlied van de nazi’s. Dirigent Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Michael Riemens boeken
  Michael Riemens - ‘Majesteit, U kent het werkelijke leven niet’

  Eelco Nicolaas van Kleffens geldt als een van de belangrijkste en invloedrijkste Nederlandse ministers van Buitenlandse Zaken (1939-1946) uit de twintigste eeuw. In Majesteit, U kent het werkelijke leven niet worden de vijf dagboeken die Van Kleffens tijdens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Johan Francke boeken
  Johan Francke - Al die willen te kaap'ren varen

  De Republiek was tijdens de Vierde Engelse Oorlog (1780-1784) niet opgewassen tegen de maritieme kracht van Groot-Brittannië. Na de Slag bij Doggersbank zouden alleen de Nederlandse kapers nog in actie komen om schepen te rantsoeneren (het vragen van losgeld)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • François Van Kerckhoven boeken
  François Van Kerckhoven - Van Expo 58… with love

  De Wereldtentoonstelling van 1958 was een fantastisch evenement en een fenomenaal toonbeeld van vooruitgang na jaren van oorlog en miserie. Miljoenen bezoekers kwamen in Brussel in vrede bij elkaar. Expo 58 was een droom én een uniek moment in onze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mart Benders boeken
  Mart Benders - Leraar in oorlogstijd

  Johan Benders, charismatisch leraar Nederlands en geschiedenis aan het Amsterdams Lyceum, wordt op 5 april 1943 door de Duitsers opgepakt en opgesloten in het Huis van Bewaring aan de Amstelveenseweg. Hij wordt niet alleen verdacht van hulp aan Joden, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Mathijs van de Waardt boeken
  Mathijs van de Waardt - De man van 1848

  Het negentiende-eeuwse liberalisme en het succes van het jaar 1848: ze worden vaak vereenzelvigd met Thorbecke. Toch was één man voor beide minstens zo belangrijk: Dirk Donker Curtius (1792-1864). Donker was één van de weinigen die contacten onderhield met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Pieter Jan Verstraete boeken
  Pieter Jan Verstraete - De eerste populist

  Als vakbondsman, pacifist, antimilitarist, flamingant, socialist, utopist, feminist, communist, wereldverbeteraar en 'technocraat' deed Leo Frenssen van zich spreken. Op straat demonstreerde hij in het centrum van Antwerpen allerhande turnoefeningen en reed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • J.N. Lodders boeken
  J.N. Lodders - Den vaderland getrouwe?

  Er wordt in de media veel bericht over Defensie en het nut en de noodzaak daarvan. Oud-landmachtofficier Joop Lodders volgt het allemaal met interesse. In 2015 verscheen een artikel in de NRC met daarin de uitspraak: ‘De landmacht heeft in Nederland nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Paul van der Steen boeken
  Paul van der Steen - De ongehoorde helft

  ‘Als ik als Kamerlid mislukte, dan zouden de vrouwen het gedaan hebben’, zei Suze Groeneweg over haar verantwoordelijkheid als eerste vrouwelijke parlementarie?r van Nederland. Politieke pioniers als zij voelden een last drukken. Het vergde moed om als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wilfried Uitterhoeve boeken
  Wilfried Uitterhoeve - De zaak Oldenbarnevelt

  Vierhonderd jaar geleden, op 13 mei 1619, werd op het Binnenhof Johan van Oldenbarnevelt onthoofd, ‘de grootste staatsman die Nederland in al de eeuwen van zijn bestaan heeft gekend’. Het was de beslechting van de hevige conflicten die vanaf 1617 waren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Cees Biezeveld boeken
  Cees Biezeveld - Kamp Amersfoort

  Kamp Amersfoort, het beruchte concentratiekamp van de Sicherheitsdienst in de jaren 1940-1945, is lange tijd relatief onbekend gebleven. Hoewel het al in 1947 als ?Nationaal Monument? werd aangewezen, lukte het maar niet om een goede gedenkplaats te creëren.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marita Mathijsen boeken
  Marita Mathijsen - Historiezucht

  Tot de negentiende eeuw was geschiedenis een voorrecht, een luxe voor geleerden en de elite. Rond 1800 veranderde dit: in heel Europa eigenden burgers zich de geschiedenis toe, waardoor de historische belangstelling explosief groeide. Monumenten werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Jos de Jong boeken
  Jos de Jong - Democratie in kinderschoenen

  Ruim tweehonderd jaar geleden vond in Nederland een ongekend democratisch experiment plaats: in twee referenda stemden Nederlandse burgers voor een grondwet, waarmee een democratische en vrije eenheidsstaat een feit werd. Over deze twee referenda is weinig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95