Boeken over vaderlands

 • Grens/Frontiere 1713/2013

  In 1713 werd met de Vrede van Utrecht de grens vastgelegd tussen het Franse Koninkrijk en de Oostenrijkse Nederlanden. Die grens is sindsdien nauwelijks nog gewijzigd en bakent nu België af van Frankrijk. Driehonderd jaar later wil dit boek, dat in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Jan Ligthart boeken
  Jan Ligthart - Oudste geschiedenis West-Friesland

  OUDSTE GESCHIEDENIS WEST-FRIESLAND- EINDE VRO CULTUUR. De geschiedenis van West-Friesland is voor een belangrijk deel in de nevelen van de tijd verborgen. Want wie was erbij en deed verslag van de ontwikkelingen in pakweg de Bronstijd, of in de eerste eeuwen… (Losbladig)

  Lees meer...
    8,95
 • Lieve Compernolle, Winne Gobyn, Bregje Provo boeken
  Lieve Compernolle, Winne Gobyn, Bregje Provo - Boetiek België. 195 souvenirs uit het grootste kleine land ter wereld

  Wist je dat het plastieken regenkapje, de 'mille- croquettes' en de 'passe-vite' Belgische uitvindingen zijn? Boetiek België biedt in een stoet van objecten een eigenzinnige kijk op de materiële herinnering van België. Leuk, herkenbaar en verrassend: kunst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Frans Lebret boeken
  Frans Lebret - Op reis met pen en penseel

  Op reis met pen en penseel Op 15 januari 1863 begon de Dordtse kunstenaar Frans Lebret, samen met zijn broer Jan Hendrik, aan een reis naar Java. Het doel hiervan was een bezoek aan hun broer Gerrit, suikerfabrikant te Pasuruan op Oost-Java. De broers Lebret… (Harde kaft)

  Lees meer...
  65,68
 • Nicolette Mout boeken
  Nicolette Mout - “Met lust en volharding”

  De Commissie voor Geschied- en Oudheidkunde is de oudste Commissie van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en telde in de loop der tijd vele kleurrijke leden; historici van allerlei soort alsmede archeologen. Het doel van de Commissie was vanaf het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Elise Wensvoort-Oranje boeken
  Elise Wensvoort-Oranje - 18 juni 1815 Slag bij Waterloo

  Heden - 2015. Ook Schiedam heeft een grote bijdrage geleverd aan de ondergang van Napoleon in de Slag bij Waterloo in 1815, nu 200 jaar geleden. Hoeveel Schiedamse mannen hierbij meevochten is niet bekend, van 64 soldaten wel, zij worden in dit boek beschreven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Hendrik Vuye, Veerle Wouters boeken
  Hendrik Vuye, Veerle Wouters - Sleutels tot ontgrendeling

  België is een land waar de wetgever het status quo te allen tijde probeert te handhaven. Ze heeft de instellingen, maar voornamelijk de Franstalige voorrechten, vergrendeld. Sommige van deze grendels zijn berucht en kent iedereen (de alarmbel, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jan Schoeman boeken
  Jan Schoeman - Vastgoed onder vuur

  'Fort in Nieuwe Hollandse Waterlinie te koop', zo kopte dagblad De Telegraaf op woensdag 4 juni 2014. Het ging om Fort Everdingen van de Dienst Landelijk Gebied, die het fort een maand eerder van Defensie overnam. De nieuwe eigenaar mocht zelf verzinnen wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Henk Slechte, Huib Leeuwenberg, Theo van Staalduine boeken
  Henk Slechte, Huib Leeuwenberg, Theo van Staalduine - De Reformatie

  De kerkelijke twist die in 1517 rond de persoon van Maarten Luther uitbrak, heeft Europa kerkelijk, cultureel en politiek ingrijpend veranderd. Wat door Luther bedoeld was als vernieuwing van de theologie en vervolgens als hervorming van de bestaande kerk,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Arnout Hauben, Eric Rinckhout boeken
  Arnout Hauben, Eric Rinckhout - De helden van Arnout

  Vroeger was de wereld groter dan vandaag. Reizen was moeilijker en avontuurlijker. Wie vertrok, kwam misschien nooit meer terug. In De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht, mensen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • W.J. Muller boeken
  W.J. Muller - Vort Vort Bonneparte

  Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marianne Foncke boeken
  Marianne Foncke - De oproep

  In de winter van 1942-'43 kreeg Leen Hoogerwerf de gevreesde oproep. Hij moest zich melden op het arbeidsbureau, beter bekend als 'Villa Golgotha'. Niet lang daarna vertrok hij als gastarbeider naar Duitsland. Hij was 18 jaar en nog niet eerder ver van huis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Fruin boeken
  Robert Fruin - Het voorspel van de Tachtigjarige Oorlog

  Robert Fruin schreef 'Het voorspel van de Tachtigjarige Oorlog' in 1859, en het is nog steeds een van de beste publicaties die ooit over het conflict werden geschreven. Dit betoog over wat er voorafging aan de Oorlog - de Reformatie en de Beeldenstorm - is ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - De GOSLAR-affaire

  Op 5 september 1939 voer de Goslar, een groot Duits koopvaardijschip, de Surinamerivier op. Na de bekendmaking op 10 mei 1940 dat Nederland in oorlog was met Duitsland, nam de overheid in de diverse koloniën Duitse schepen in beslag. Maar niet de Goslar. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Andrea Kieskamp, Huub Slings boeken
  Andrea Kieskamp, Huub Slings - Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum

  Drie Nederlandse militairen trokken begin 1947 vier weken lang met hun manschappen al moordend over het Indonesische eiland Sulawesi. Ze doodden ongeveer 1.550 onbewapende burgers, vernietigden voedselvoorraden en brandden complete dorpen plat. Zeventig jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maaike Koffeman, Alicia Montoya, Marc Smeets boeken
  Maaike Koffeman, Alicia Montoya, Marc Smeets - Literaire bruggenbouwers tussen Nederland en Frankrijk

  Over literatuur wordt meestal nagedacht binnen nationale kaders, mede onder invloed van de negentiende-eeuwse nationalistische context waarin de literatuurgeschiedschrijving is ontstaan. De werkelijkheid is echter weerbarstiger, zeker wanneer het gaat om een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Jan-Willem van den Braak boeken
  Jan-Willem van den Braak - Spion tegen Churchill

  Spion tegen Churchill is het verslag van een zoektocht naar de in vergetelheid geraakte Jan Willem ter Braak, die voor de Duitsers in Engeland spioneerde en die in 1941 doodgeschoten in een kelder in Cambridge werd teruggevonden. Met behulp van nieuw ontdekte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan J.B. Kuipers boeken
  Jan J.B. Kuipers - Willem III

  Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender. Willems leven werd geteisterd door schandalen. Hij regeerde lang, van 1849-1890. Zijn koningschap is vooral van belang door de periode waarin het viel: een tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Anne Doedens, Marijke van de Vrugt boeken
  Anne Doedens, Marijke van de Vrugt - Moord en doodslag

  In Moord en Doodslag worden zestien gevallen van moord beschreven. Historisch en verjaard. Het is in rechte niet meer mogelijk om actie te nemen. Rest de pen om de zaak te beschrijven. Moord is opzettelijk het leven van een mens beëindigen, met of zonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Houter boeken
  Jan Houter - 400 Jaar Strandingen en Reddingen op en rond Vlieland

  400 Jaar Strandingen en reddingen op en rond Vlieland Zware stormen, een woeste Noordzee, een alles vernielende branding! Schepen die op zee vergaan, schepen en wrakken op het strand van Vlieland! * Moedige kerels, met touw aan elkaar geknoopt, gingen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Huib Stam boeken
  Huib Stam - Haring

  De geschiedenis, de economie en de cultuur van de haring in Nederland vanaf de vijftiende eeuwDe grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de oppermachtige Nederlandse koopvaardij.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Zesdaagse Oorlog

  Weinig oorlogen duurden zo kort en hadden zo'n langdurig effect op de wereldpolitiek als de Zesdaagse Oorlog van 5-10 juni 1967. De grote militaire overwinning van de jonge staat Israël, behaald binnen een week, beïnvloedt zelfs vijftig jaar na dato nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • David Nicholas boeken
  David Nicholas - Vlaanderen in de middeleeuwen

  Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Marko Otten boeken
  Marko Otten - Provo

  Tussen mei 1965 en mei 1967 ontketenden de provo's in Amsterdam hun ludieke opstand. Er kwam een lawine los van maatschappelijke, politieke en culturele effecten die doorwerken tot op de dag van vandaag. PROVO, De Ludieke Opstand Tegen Bom En Regentendom… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Evelien Pieterse boeken
  Evelien Pieterse - Sporen van smaragd

  Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95