Boeken over vaderlands

 • Barbara Kooij boeken
  Barbara Kooij - Spaanse ooggetuigen over het beleg van Haarlem (1572-1573)

  De belegering van Haarlem (1572-1573) is minder bekend dan het ontzet van Alkmaar (1573) en Leiden (1574). De voornaamste reden hiervoor is wellicht dat Haarlem uiteindelijk geen stand heeft gehouden tegen het leger van Alva, Alkmaar en Leiden wel. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • J.N. Lodders boeken
  J.N. Lodders - Den vaderland getrouwe?

  Er wordt in de media veel bericht over Defensie en het nut en de noodzaak daarvan. Oud-landmachtofficier Joop Lodders volgt het allemaal met interesse. In 2015 verscheen een artikel in de NRC met daarin de uitspraak: ‘De landmacht heeft in Nederland nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Gerard Mak boeken
  Gerard Mak - Toffe peren, rotte appels

  WARME WAARGEBEURDE POLITIEVERHALEN De vorming van de Nationale Politie gaat gepaard met grote problemen. De kritiek neemt met de dag toe en zelfs de top moet nu erkennen dat het allemaal te hoog gegrepen was. Zo hangt het personeelsplan van de reorganisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Els Kloek boeken
  Els Kloek - 1001 vrouwen in de 20ste eeuw

  De 20ste eeuw was een tijd vol doorbraken voor en door vrouwen. 1001 vrouwen in de 20ste eeuw is een goudmijn van verhalen over opmerkelijke, krachtige en inspirerende vrouwen. De verzameling van 1001 vrouwenlevens zet de 20ste eeuw in een ander, completer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Wim van de Waal boeken
  Wim van de Waal - Een roeping, een taak!

  In november 1959, enkele maanden na zijn hbs-eindexamen, vertrekt Wim van de Waal naar Nederlands Nieuw-Guinea om in Hollandia de opleiding tot bestuursambtenaar te gaan volgen. Hij is net twintig geworden wanneer hij wordt aangesteld als districtshoofd van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Ruud Bruijns boeken
  Ruud Bruijns - Liever revolutie dan oorlog

  In de jaren 1930 taande het principiële antimilitarisme in de internationale sociaaldemocratie. Als antwoord daarop ontstond de Internationale Socialistische Anti-Oorlogsliga in Nederland én België. Socialistische oud-strijders en militante jongeren sloegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wim Klooster boeken
  Wim Klooster - Tussen honger en zwaard

  Dat de Nederlanders in de zeventiende eeuw in Azië aan een koloniaal rijk bouwden weet iedereen. Het is veel minder bekend dat hetzelfde ook in het Atlantische gebied gebeurde. In Tussen honger en zwaard laat Wim Klooster zien dat het Atlantische imperium van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Gerard Noodt boeken
  Gerard Noodt - Over de vrijheid van godsdienst

  Over de vrijheid van godsdienst Een mijlpaal in de Europese ideeëngeschiedenis. Zo kenschetst prof.dr. Joris van Eijnatten de rede over de vrijheid van godsdienst die Gerard Noodt in 1706 hield bij zijn afscheid als rector van de Leidse universiteit. Noodt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gerard de Ruijter boeken
  Gerard de Ruijter - Onvolledige en niet helemaal ware Historie van de meestal niet Vere(e)nigde Nederlanden

  Dit is geen geschiedenisboek. “50 kilo gras en 150 liter water leiden bij een juiste behandeling tot 3 kilo kaas”. Er zijn weinig geschiedenisboeken waarin je naast sonnetten en andere onzin ook dit soort nuttige informatie vindt. Misschien is het een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Peter Dorleijn boeken
  Peter Dorleijn - Vierendertig voet in de kiel

  Peter Dorleijn (bekend van de serie 'Van gaand en staand want') heeft in zijn boek 'Vierendertig voet in de kiel – De bouw van een botter' een monument opgericht voor een oer-Hollands scheepstype. Het luxe formaat doet Dorleijns levenswerk ten volle recht:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  89,50
 • Frits Palmboom boeken
  Frits Palmboom - IJsselmeergebied

  Het IJsselmeer is de binnenzee van Nederland: een weidse ruimte met vele gezichten en een bewogen geschiedenis, die grotendeels schuilgaat achter hoge dijken. Tot de aanleg van de Afsluitdijk was het een open zeearm, met eb en vloed, met zout en zoet water en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman, Maarten Vanderbeke boeken
  Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman, Maarten Vanderbeke - Honderd keer Vlaanderen

  Waar liggen de Vlaamse Eilanden? Wie zijn de Vlamingen op het Tapijt van Bayeux? Waar staat het hoogste vredesmonument van Europa? Ligt de oorsprong van de Flamenco in Vlaanderen? Hoeveel betalen Chinezen voor Vlaamse duiven? Wat zijn Walenmannen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • J.W. Stolk boeken
  J.W. Stolk - Nederland, anders bekeken

  Nederland op een andere manier bekeken. In korte, leesbare verhalen wordt de lezer door het Nederland uit zowel heden als verleden gevoerd. Beslist geen zware kost maar makkelijk leesbaar en leuk om te weten. Geschikt voor een ieder van 10 tot 100 jaar. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Cor Scholten boeken
  Cor Scholten - Zeilrederij van Starckeborg van Straten

  Zeilrederij Van Starckenborg van Straten is het product van langjarig bronnenonderzoek en levert andere inzichten op dan in gebruikelijke maritieme literatuur. Zo werpt het een geheel ander licht op een aantal 'bekende rederijthema's'. Het grootste hoofdstuk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Hendrik Vuye, Veerle Wouters boeken
  Hendrik Vuye, Veerle Wouters - Vlaanderen voltooid

  De grenzen van Vlaanderen liggen vast. De instellingen ook: er is een Vlaams Parlement en er is een Vlaamse regering. Vlaanderen mist wel nog een aantal belangrijke bevoegdheden. Hoe men deze bevoegdheidsoverdracht kan bewerkstelligen is besproken in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • W.J. Muller boeken
  W.J. Muller - Vort Vort Bonneparte

  Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • François Van Kerckhoven boeken
  François Van Kerckhoven - Expo 58

  Prachtig boek over Expo 58, een toonaangevend toonbeeld van exponentiële vooruitgang. - Mark Eyskens, minister van Staat De Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel was een uniek en belangwekkend spektakel. In de zes maanden dat Expo 58 open was, veranderde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • J.H.G. Smits boeken
  J.H.G. Smits - Naverteld verleden

  De auteur Johan Smits (1961) van 'Naverteld verleden' doet al jaren onderzoek naar de vroege geschiedenis van jiujitsu in Nederland. Daarbij heeft de periode van de Tweede Wereldoorlog altijd zijn bijzondere belangstelling gehad. Bij de auteur is de vraag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Tiendaagse veldtocht

  Dit boek gaat over de burgeroorlog van bijna tweehonderd jaar geleden in het Koninkrijk der Nederlanden. Centraal staat de Tiendaagse Veldtocht (2-12 augustus 1831): de belangrijkste militaire actie die werd afgebroken door ingrijpen van Frankrijk.De kern van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Van der Haegen boeken
  Herman Van der Haegen - De eerste Vlaamse ruimte

  Het huidig Vlaamse Gewest is ouder dan gedacht. Zijn wortels liggen in een kerkelijke organisatie in 1559.De Vlaamse Gemeenschap werd in 1559 voor het eerst in de geschiedenis als één geheel erkend en ruimtelijk omschreven binnen de net ontstane Nederlanden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan de Vries boeken
  Jan de Vries - Verzwegen Zeeheld

  Over Jacob Benckes was weinig bekend en zijn positie op de oorlogsvloot was een mysterie: Hoewel hij geen hoofdofficiersrang had, werd hij drie keer uitgezonden als leider van belangrijke missies. Verzwegen zeeheld werpt nieuw licht op de herovering van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Francisco de Brito Freire boeken
  Francisco de Brito Freire - Bahia, Recief en ander ongerief

  Van 1630 tot 1654 probeerde de West-Indische Compagnie een deel van Brazilië te koloniseren en daarmee de Portugezen uit dit gebied te verdrijven. De Braziliaanse suikerproductie, die voor rekening kwam van de door de Compagnie uit Afrika gehaalde slaven, zou… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Wil Schackmann boeken
  Wil Schackmann - De kinderkolonie

  In 1824 arriveren de eerste ‘weezen, vondelingen en verlaten kinderen’ in het kinderetablissement Veenhuizen. Hier moeten ’s lands meest kansarme kinderen worden opgevoed tot nijvere landarbeiders. Er wonen er uiteindelijk in totaal zo’n 8600; steeds… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Wil Schackmann boeken
  Wil Schackmann - De kinderkolonie

  In ’De kinderkolonie’ beschrijft Wil Schackmann de lotgevallen van de wezen, hun opzieners en de bestuurders met mededogen en humor. In 1824 arriveren de eerste ‘weezen, vondelingen en verlaten kinderen’ in de kinderkolonie Veen-huizen. Hier moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Simon Groenveld boeken
  Simon Groenveld - Facetten van de tachtigjarige oorlog

  Dit boek bevat artikelen van S. Groenveld over politieke en bestuurlijke, sociale en militaire aspecten van de Tachtigjarige Oorlog, met aandacht voor de rol die religie hierin speelde. Een groot deel van de artikelen is eerder gepubliceerd, in moeilijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00