Boeken over vaderlands

 • Frans Lebret boeken
  Frans Lebret - Op reis met pen en penseel

  Op reis met pen en penseel Op 15 januari 1863 begon de Dordtse kunstenaar Frans Lebret, samen met zijn broer Jan Hendrik, aan een reis naar Java. Het doel hiervan was een bezoek aan hun broer Gerrit, suikerfabrikant te Pasuruan op Oost-Java. De broers Lebret… (Harde kaft)

  Lees meer...
  65,68
 • Gerard Mak boeken
  Gerard Mak - Toffe peren, rotte appels

  WARME WAARGEBEURDE POLITIEVERHALEN De vorming van de Nationale Politie gaat gepaard met grote problemen. De kritiek neemt met de dag toe en zelfs de top moet nu erkennen dat het allemaal te hoog gegrepen was. Zo hangt het personeelsplan van de reorganisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk Tijssen boeken
  Henk Tijssen - Jean de Labadie en zijn volgelingen

  Jean de Labadie heeft de gemoederen in de zeventiende eeuw behoorlijk bezig gehouden. Sommigen waren uiterst positief over zijn leer, anderen vonden het ketterij. Wie was Jean de Labadie eigenlijk? En wie waren zijn volgelingen? (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Andrea Kieskamp, Huub Slings boeken
  Andrea Kieskamp, Huub Slings - Canon van Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum

  Drie Nederlandse militairen trokken begin 1947 vier weken lang met hun manschappen al moordend over het Indonesische eiland Sulawesi. Ze doodden ongeveer 1.550 onbewapende burgers, vernietigden voedselvoorraden en brandden complete dorpen plat. Zeventig jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bruno Cheyns boeken
  Bruno Cheyns - Léon Degrelle

  Léon Degrelle was SS-Hauptsturmführer en door de Duitse propagandamachine uitgeroepen tot een van de grootste oorlogshelden van de campagne aan het Oostfront. Toch was h? geen Germaan, al meende h? dat de Walen dat wel degel?k waren. Iedere officier aan het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Robert Fruin boeken
  Robert Fruin - Het voorspel van de Tachtigjarige Oorlog

  Robert Fruin schreef 'Het voorspel van de Tachtigjarige Oorlog' in 1859, en het is nog steeds een van de beste publicaties die ooit over het conflict werden geschreven. Dit betoog over wat er voorafging aan de Oorlog - de Reformatie en de Beeldenstorm - is ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Henk Slechte, Huib Leeuwenberg, Theo van Staalduine boeken
  Henk Slechte, Huib Leeuwenberg, Theo van Staalduine - De Reformatie

  De kerkelijke twist die in 1517 rond de persoon van Maarten Luther uitbrak, heeft Europa kerkelijk, cultureel en politiek ingrijpend veranderd. Wat door Luther bedoeld was als vernieuwing van de theologie en vervolgens als hervorming van de bestaande kerk,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Maaike Koffeman, Alicia Montoya, Marc Smeets boeken
  Maaike Koffeman, Alicia Montoya, Marc Smeets - Literaire bruggenbouwers tussen Nederland en Frankrijk

  Over literatuur wordt meestal nagedacht binnen nationale kaders, mede onder invloed van de negentiende-eeuwse nationalistische context waarin de literatuurgeschiedschrijving is ontstaan. De werkelijkheid is echter weerbarstiger, zeker wanneer het gaat om een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Alain Mouton boeken
  Alain Mouton - 'Het geld is op!'

  'Het geld is op!' De uitspraak is van Guy Verhofstadt, die in tijden van hoogconjunctuur de staatsfinanciën niet onder controle hield en veel cadeaus uitdeelde. Politici zijn er zich van bewust dat we moeten saneren of besparen om onze economie en begroting… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - De GOSLAR-affaire

  Op 5 september 1939 voer de Goslar, een groot Duits koopvaardijschip, de Surinamerivier op. Na de bekendmaking op 10 mei 1940 dat Nederland in oorlog was met Duitsland, nam de overheid in de diverse koloniën Duitse schepen in beslag. Maar niet de Goslar. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Arnout Hauben, Eric Rinckhout boeken
  Arnout Hauben, Eric Rinckhout - De helden van Arnout

  Vroeger was de wereld groter dan vandaag. Reizen was moeilijker en avontuurlijker. Wie vertrok, kwam misschien nooit meer terug. In De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht, mensen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Ligthart boeken
  Jan Ligthart - Oudste geschiedenis West-Friesland

  OUDSTE GESCHIEDENIS WEST-FRIESLAND- EINDE VRO CULTUUR. De geschiedenis van West-Friesland is voor een belangrijk deel in de nevelen van de tijd verborgen. Want wie was erbij en deed verslag van de ontwikkelingen in pakweg de Bronstijd, of in de eerste eeuwen… (Losbladig)

  Lees meer...
    8,95
 • Jan J.B. Kuipers boeken
  Jan J.B. Kuipers - Willem III

  Koning Gorilla of Willem de Goede? De eerstgenoemde bijnaam van Willem III (1817-1890) is bekender. Willems leven werd geteisterd door schandalen. Hij regeerde lang, van 1849-1890. Zijn koningschap is vooral van belang door de periode waarin het viel: een tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Huib Stam boeken
  Huib Stam - Haring

  De geschiedenis, de economie en de cultuur van de haring in Nederland vanaf de vijftiende eeuwDe grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de oppermachtige Nederlandse koopvaardij.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • David Nicholas boeken
  David Nicholas - Vlaanderen in de middeleeuwen

  Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Evelien Pieterse boeken
  Evelien Pieterse - Sporen van smaragd

  Sinds 1867 groeide het spoorwegnet op Java en elders in de archipel gestaag, zowel door particulier Nederlands initiatief als door de investeringen van de Nederlandse staat. Die raakte er meer en meer van overtuigd dat goede spoorverbindingen de export en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • W.J. Muller boeken
  W.J. Muller - Vort Vort Bonneparte

  Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Gerben G. Hellinga boeken
  Gerben G. Hellinga - Geschiedenis van Nederland

  Geschiedenis leeft nog steeds! De zesde druk van de canon van onze vaderlandse geschiedenis is een feit! De Canon van Nederland is een lijst van vijftig thema's die chronologisch een samenvatting geeft van de geschiedenis van Nederland. De Canon werd in 2006… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Feico Houweling boeken
  Feico Houweling - Steden van Erasmus, de opmerkelijke rol van Rotterdam en Gouda in de Nederlandse Opstand

  Steden als Rotterdam en Gouda waren dankzij het daar heersende erasmianisme de bakermat van de Nederlandse religieuze tolerantie.Soms lijkt het of een heel stuk van de geschiedenis van de Nederlandse Opstand onder het tapijt is weggemoffeld. Wie kan dat gedaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bart Verheijen boeken
  Bart Verheijen - Nederland onder Napoleon

  De napoleontische periode was voor Nederland een tijd van ingrijpende veranderingen. Na zijn coup d'état breidde Napoleon Bonaparte vanuit Frankrijk zijn macht langzaam uit over het Europese vasteland. Zijn oog viel ook op Nederland, dat worstelde met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Zesdaagse Oorlog

  Weinig oorlogen duurden zo kort en hadden zo'n langdurig effect op de wereldpolitiek als de Zesdaagse Oorlog van 5-10 juni 1967. De grote militaire overwinning van de jonge staat Israël, behaald binnen een week, beïnvloedt zelfs vijftig jaar na dato nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Houter boeken
  Jan Houter - 400 Jaar Strandingen en Reddingen op en rond Vlieland

  400 Jaar Strandingen en reddingen op en rond Vlieland Zware stormen, een woeste Noordzee, een alles vernielende branding! Schepen die op zee vergaan, schepen en wrakken op het strand van Vlieland! * Moedige kerels, met touw aan elkaar geknoopt, gingen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Marko Otten boeken
  Marko Otten - Provo

  Tussen mei 1965 en mei 1967 ontketenden de provo's in Amsterdam hun ludieke opstand. Er kwam een lawine los van maatschappelijke, politieke en culturele effecten die doorwerken tot op de dag van vandaag. PROVO, De Ludieke Opstand Tegen Bom En Regentendom… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Siegfried Evens boeken
  Siegfried Evens - De brand in de Innovation

  Op 22 mei 1967 voltrekt zich, op het drukste moment van de dag, in het commerciële hart van onze hoofdstad, een van de grootste rampen die België ooit heeft gekend: de brand in de Innovation. 251 mensen, die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Grens/Frontiere 1713/2013

  In 1713 werd met de Vrede van Utrecht de grens vastgelegd tussen het Franse Koninkrijk en de Oostenrijkse Nederlanden. Die grens is sindsdien nauwelijks nog gewijzigd en bakent nu België af van Frankrijk. Driehonderd jaar later wil dit boek, dat in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00