Boeken over vaderlands

 • Paul van der Steen boeken
  Paul van der Steen - De ongehoorde helft

  ‘Als ik als Kamerlid mislukte, dan zouden de vrouwen het gedaan hebben’, zei Suze Groeneweg over haar verantwoordelijkheid als eerste vrouwelijke parlementarie?r van Nederland. Politieke pioniers als zij voelden een last drukken. Het vergde moed om als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Filip De Pillecyn boeken
  Filip De Pillecyn - Tegen de muur

  Wat beleefde en dacht een alom gerespecteerd Vlaams romanschrijver, journalist en intellectueel Filip De Pillecyn toen hij van 1944 tot 1949 wegens collaboratie in de gevangenis zat? Hoe verwerkte hij de nederlaag van de zaak waarvoor hij zich als flamingant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gerard Mak boeken
  Gerard Mak - Toffe peren, rotte appels

  WARME WAARGEBEURDE POLITIEVERHALEN De vorming van de Nationale Politie gaat gepaard met grote problemen. De kritiek neemt met de dag toe en zelfs de top moet nu erkennen dat het allemaal te hoog gegrepen was. Zo hangt het personeelsplan van de reorganisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Pieter Jan Verstraete boeken
  Pieter Jan Verstraete - De eerste populist

  Als vakbondsman, pacifist, antimilitarist, flamingant, socialist, utopist, feminist, communist, wereldverbeteraar en 'technocraat' deed Leo Frenssen van zich spreken. Op straat demonstreerde hij in het centrum van Antwerpen allerhande turnoefeningen en reed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Piet de Rooy, Henk te Velde boeken
  Piet de Rooy, Henk te Velde - Met Kok

  In 2003 en 2004 interviewden historici Piet de Rooy en Henk te Velde oud-premier Wim Kok over zijn leven en loopbaan. Er was een jaar verstreken sinds zijn aftreden en ze voerden lange gesprekken, waarin Kok terugblikte op zijn tijd als vakbondsman, politicus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wilfried Uitterhoeve boeken
  Wilfried Uitterhoeve - De zaak Oldenbarnevelt

  Vierhonderd jaar geleden, op 13 mei 1619, werd op het Binnenhof Johan van Oldenbarnevelt onthoofd, ‘de grootste staatsman die Nederland in al de eeuwen van zijn bestaan heeft gekend’. Het was de beslechting van de hevige conflicten die vanaf 1617 waren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Jan Raymaekers boeken
  Jan Raymaekers - Kinderen van de kolonie

  Het is ruim zestig jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd. Dat zijn vier generaties die vanuit hun eigen ervaringen kunnen terugblikken op de koloniale tijd en hoe het de onafhankelijke republiek Congo na 1960 is vergaan. Kinderen van de kolonie bevat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Marianne Eekhout boeken
  Marianne Eekhout - Werk, bid en bewonder

  Kunst en calvinisme. Het lijken onverenigbare grootheden. Kunst wordt geassocieerd met rijkdom en luxe. Calvinisme met soberheid, striktheid en spaarzaamheid. Werk, bid & bewonder laat zien dat het hier slechts om een schijnbare tegenstelling gaat. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wim Klooster boeken
  Wim Klooster - Tussen honger en zwaard

  Dat de Nederlanders in de zeventiende eeuw in Azië aan een koloniaal rijk bouwden weet iedereen. Het is veel minder bekend dat hetzelfde ook in het Atlantische gebied gebeurde. In Tussen honger en zwaard laat Wim Klooster zien dat het Atlantische imperium van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Gerard Noodt boeken
  Gerard Noodt - Over de vrijheid van godsdienst

  Over de vrijheid van godsdienst Een mijlpaal in de Europese ideeëngeschiedenis. Zo kenschetst prof.dr. Joris van Eijnatten de rede over de vrijheid van godsdienst die Gerard Noodt in 1706 hield bij zijn afscheid als rector van de Leidse universiteit. Noodt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pierre Lierneux, Natasja Peeters boeken
  Pierre Lierneux, Natasja Peeters - De Groote Oorlog voorbij

  Op 11 november 1918 zwijgen de kanonnen aan het westelijk front. Het kruim van de Belgische historici legt uit hoe België na vier jaren van oorlogsellende moeizaam de rug rechtte.Heel wat steden en dorpen zijn verwoest en de Belgische kustregio is herschapen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Jos de Jong boeken
  Jos de Jong - Democratie in kinderschoenen

  Ruim tweehonderd jaar geleden vond in Nederland een ongekend democratisch experiment plaats: in twee referenda stemden Nederlandse burgers voor een grondwet, waarmee een democratische en vrije eenheidsstaat een feit werd. Over deze twee referenda is weinig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Krimoorlog

  De Krim, nu omstreden, maar ook 165 jaar geleden. Mondiale spanningen in de eenentwintigste eeuw, ze waren er ook al ten tijde van de door velen vergeten wereldoorlog van 1853-1856. Want dat was de Krimoorlog: een wereldwijd conflict. Het speelde allemaal een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Barbara Kooij boeken
  Barbara Kooij - Spaanse ooggetuigen over het beleg van Haarlem (1572-1573)

  De belegering van Haarlem (1572-1573) is minder bekend dan het ontzet van Alkmaar (1573) en Leiden (1574). De voornaamste reden hiervoor is wellicht dat Haarlem uiteindelijk geen stand heeft gehouden tegen het leger van Alva, Alkmaar en Leiden wel. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Peter Dorleijn boeken
  Peter Dorleijn - Vierendertig voet in de kiel

  Peter Dorleijn (bekend van de serie 'Van gaand en staand want') heeft in zijn boek 'Vierendertig voet in de kiel – De bouw van een botter' een monument opgericht voor een oer-Hollands scheepstype. Het luxe formaat doet Dorleijns levenswerk ten volle recht:… (Harde kaft)

  Lees meer...
  89,50
 • Wim van de Waal boeken
  Wim van de Waal - Een roeping, een taak!

  In november 1959, enkele maanden na zijn hbs-eindexamen, vertrekt Wim van de Waal naar Nederlands Nieuw-Guinea om in Hollandia de opleiding tot bestuursambtenaar te gaan volgen. Hij is net twintig geworden wanneer hij wordt aangesteld als districtshoofd van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Ruud Bruijns boeken
  Ruud Bruijns - Liever revolutie dan oorlog

  In de jaren 1930 taande het principiële antimilitarisme in de internationale sociaaldemocratie. Als antwoord daarop ontstond de Internationale Socialistische Anti-Oorlogsliga in Nederland én België. Socialistische oud-strijders en militante jongeren sloegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Els Kloek boeken
  Els Kloek - 1001 vrouwen in de 20ste eeuw

  De 20ste eeuw was een tijd vol doorbraken voor en door vrouwen. 1001 vrouwen in de 20ste eeuw is een goudmijn van verhalen over opmerkelijke, krachtige en inspirerende vrouwen. De verzameling van 1001 vrouwenlevens zet de 20ste eeuw in een ander, completer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • W.J. Muller boeken
  W.J. Muller - Vort Vort Bonneparte

  Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Simon Groenveld boeken
  Simon Groenveld - Facetten van de tachtigjarige oorlog

  Dit boek bevat artikelen van S. Groenveld over politieke en bestuurlijke, sociale en militaire aspecten van de Tachtigjarige Oorlog, met aandacht voor de rol die religie hierin speelde. Een groot deel van de artikelen is eerder gepubliceerd, in moeilijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • J.N. Lodders boeken
  J.N. Lodders - Den vaderland getrouwe?

  Er wordt in de media veel bericht over Defensie en het nut en de noodzaak daarvan. Oud-landmachtofficier Joop Lodders volgt het allemaal met interesse. In 2015 verscheen een artikel in de NRC met daarin de uitspraak: ‘De landmacht heeft in Nederland nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman, Maarten Vanderbeke boeken
  Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman, Maarten Vanderbeke - Honderd keer Vlaanderen

  Waar liggen de Vlaamse Eilanden? Wie zijn de Vlamingen op het Tapijt van Bayeux? Waar staat het hoogste vredesmonument van Europa? Ligt de oorsprong van de Flamenco in Vlaanderen? Hoeveel betalen Chinezen voor Vlaamse duiven? Wat zijn Walenmannen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Cor Scholten boeken
  Cor Scholten - Zeilrederij van Starckeborg van Straten

  Zeilrederij Van Starckenborg van Straten is het product van langjarig bronnenonderzoek en levert andere inzichten op dan in gebruikelijke maritieme literatuur. Zo werpt het een geheel ander licht op een aantal 'bekende rederijthema's'. Het grootste hoofdstuk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Frits Palmboom boeken
  Frits Palmboom - IJsselmeergebied

  Het IJsselmeer is de binnenzee van Nederland: een weidse ruimte met vele gezichten en een bewogen geschiedenis, die grotendeels schuilgaat achter hoge dijken. Tot de aanleg van de Afsluitdijk was het een open zeearm, met eb en vloed, met zout en zoet water en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Hendrik Vuye, Veerle Wouters boeken
  Hendrik Vuye, Veerle Wouters - Vlaanderen voltooid

  De grenzen van Vlaanderen liggen vast. De instellingen ook: er is een Vlaams Parlement en er is een Vlaamse regering. Vlaanderen mist wel nog een aantal belangrijke bevoegdheden. Hoe men deze bevoegdheidsoverdracht kan bewerkstelligen is besproken in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95