Boeken over vaderlands

 • Marieke van Delft, Reinder Storm, Peter van der Krogt, Marleen Smit, Bram Vannieuwenhuyze, Huibert Crijns boeken
  Marieke van Delft, Reinder Storm, Peter van der Krogt, Marleen Smit, Bram Vannieuwenhuyze, Huibert Crijns - De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten

  Dit boek vertelt de geschiedenis van Nederland aan de hand van honderd bijzondere historische kaarten. Van het oudste bekende Nederlandse kaartje uit 1307 over de bouw van een kerk in de Aardenburgse moer tot een van de eerste fietskaarten uit 1896 en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • W.J. Muller boeken
  W.J. Muller - Vort Vort Bonneparte

  Rode draad van Vort Vort Bonneparte is Berend Muller (1793-1815), geboren in Hattem en oom van schrijvers betovergrootvader. Het boek behandelt de periode van de inlijving van Nederland door het Keizerrijk Frankrijk tot de Slag bij Waterloo. Tussentijds komen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Yvonne Molenaar boeken
  Yvonne Molenaar - Muiderslot

  Stoer en eigenwijs. Dát is het Muiderslot. Het oudste en best bewaarde kasteel van Nederland, onder de rook van Amsterdam. Een magische plek, omringd door groen en water. Het kasteel is gebouwd door graaf Floris V in 1285 en kent een lange geschiedenis waarin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Gerard Mak boeken
  Gerard Mak - Toffe peren, rotte appels

  WARME WAARGEBEURDE POLITIEVERHALEN De vorming van de Nationale Politie gaat gepaard met grote problemen. De kritiek neemt met de dag toe en zelfs de top moet nu erkennen dat het allemaal te hoog gegrepen was. Zo hangt het personeelsplan van de reorganisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Nel De Mûelenaere boeken
  Nel De Mûelenaere - Belgen, zijt gij ten strijde gereed?

  Een zeldzame geschiedenis van het Belgische legerBelgië stond in de decennia voor de Eerste Wereldoorlog niet bekend als een militaristische natie. Poor little Belgium voerde pas in 1913 algemene dienstplicht in, beschikte amper over een militaire traditie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Koreaoorlog

  De Koreaoorlog is de enige oorlog die onder de vlag van de Verenigde Naties werd gevoerd, zij het met een hoofdrol voor de Amerikanen. Een oorlog in een land met een geschiedenis van duizenden jaren, maar tot diep in de twintigste eeuw in het Westen nauwelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Lintelo boeken
  Peter Lintelo - Odilia

  Over Odilia van Oldenbarnevelt (1556- 1628) is maar weinig bekend. Er zijn wat overervingsakten, een scheidingsakte en er zijn inboedelbeschrijvingen. We weten dat zij in 1591 in het huwelijk trad met Gerrit Gerritsz. van Raetsvelt, een huwelijk dat kinderloos… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,15
 • Albert van der Schoot boeken
  Albert van der Schoot - Kapitein Walther Boer en het galaconcert

  Bij het galaconcert op 5 januari 1937, ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana met prins Bernhard, gaf de Nederlandse regering het Residentie Orkest de opdracht het gehate Horst Wessellied te spelen, het partijlied van de nazi’s. Dirigent Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • François Van Kerckhoven boeken
  François Van Kerckhoven - Van Expo 58… with love

  De Wereldtentoonstelling van 1958 was een fantastisch evenement en een fenomenaal toonbeeld van vooruitgang na jaren van oorlog en miserie. Miljoenen bezoekers kwamen in Brussel in vrede bij elkaar. Expo 58 was een droom én een uniek moment in onze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jaap R. Bruijn, Louwrens Hacquebord boeken
  Jaap R. Bruijn, Louwrens Hacquebord - Een zee van traan

  Er is sinds de publicatie van de driedelige Geschiedenis van de oude Nederlandse walvisvaart van de Zuid-Afrikaanse economisch historicus C. de Jong (1972, 1978 en 1979) veel verder onderzoek gedaan naar allerlei facetten van het Nederlandse walvisvangst… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Mart Benders boeken
  Mart Benders - Leraar in oorlogstijd

  Johan Benders, charismatisch leraar Nederlands en geschiedenis aan het Amsterdams Lyceum, wordt op 5 april 1943 door de Duitsers opgepakt en opgesloten in het Huis van Bewaring aan de Amstelveenseweg. Hij wordt niet alleen verdacht van hulp aan Joden, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Johan Francke boeken
  Johan Francke - Al die willen te kaap'ren varen

  De Republiek was tijdens de Vierde Engelse Oorlog (1780-1784) niet opgewassen tegen de maritieme kracht van Groot-Brittannië. Na de Slag bij Doggersbank zouden alleen de Nederlandse kapers nog in actie komen om schepen te rantsoeneren (het vragen van losgeld)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Michael Riemens boeken
  Michael Riemens - ‘Majesteit, U kent het werkelijke leven niet’

  Eelco Nicolaas van Kleffens geldt als een van de belangrijkste en invloedrijkste Nederlandse ministers van Buitenlandse Zaken (1939-1946) uit de twintigste eeuw. In Majesteit, U kent het werkelijke leven niet worden de vijf dagboeken die Van Kleffens tijdens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Mathijs van de Waardt boeken
  Mathijs van de Waardt - De man van 1848

  Het negentiende-eeuwse liberalisme en het succes van het jaar 1848: ze worden vaak vereenzelvigd met Thorbecke. Toch was één man voor beide minstens zo belangrijk: Dirk Donker Curtius (1792-1864). Donker was één van de weinigen die contacten onderhield met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Pieter Jan Verstraete boeken
  Pieter Jan Verstraete - De eerste populist

  Als vakbondsman, pacifist, antimilitarist, flamingant, socialist, utopist, feminist, communist, wereldverbeteraar en 'technocraat' deed Leo Frenssen van zich spreken. Op straat demonstreerde hij in het centrum van Antwerpen allerhande turnoefeningen en reed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Paul van der Steen boeken
  Paul van der Steen - De ongehoorde helft

  ‘Als ik als Kamerlid mislukte, dan zouden de vrouwen het gedaan hebben’, zei Suze Groeneweg over haar verantwoordelijkheid als eerste vrouwelijke parlementarie?r van Nederland. Politieke pioniers als zij voelden een last drukken. Het vergde moed om als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wilfried Uitterhoeve boeken
  Wilfried Uitterhoeve - De zaak Oldenbarnevelt

  Vierhonderd jaar geleden, op 13 mei 1619, werd op het Binnenhof Johan van Oldenbarnevelt onthoofd, ‘de grootste staatsman die Nederland in al de eeuwen van zijn bestaan heeft gekend’. Het was de beslechting van de hevige conflicten die vanaf 1617 waren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • J.N. Lodders boeken
  J.N. Lodders - Den vaderland getrouwe?

  Er wordt in de media veel bericht over Defensie en het nut en de noodzaak daarvan. Oud-landmachtofficier Joop Lodders volgt het allemaal met interesse. In 2015 verscheen een artikel in de NRC met daarin de uitspraak: ‘De landmacht heeft in Nederland nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Jos de Jong boeken
  Jos de Jong - Democratie in kinderschoenen

  Ruim tweehonderd jaar geleden vond in Nederland een ongekend democratisch experiment plaats: in twee referenda stemden Nederlandse burgers voor een grondwet, waarmee een democratische en vrije eenheidsstaat een feit werd. Over deze twee referenda is weinig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Krimoorlog

  De Krim, nu omstreden, maar ook 165 jaar geleden. Mondiale spanningen in de eenentwintigste eeuw, ze waren er ook al ten tijde van de door velen vergeten wereldoorlog van 1853-1856. Want dat was de Krimoorlog: een wereldwijd conflict. Het speelde allemaal een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Piet de Rooy, Henk te Velde boeken
  Piet de Rooy, Henk te Velde - Met Kok

  In 2003 en 2004 interviewden historici Piet de Rooy en Henk te Velde oud-premier Wim Kok over zijn leven en loopbaan. Er was een jaar verstreken sinds zijn aftreden en ze voerden lange gesprekken, waarin Kok terugblikte op zijn tijd als vakbondsman, politicus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lotte Jensen boeken
  Lotte Jensen - Wij tegen het water

  De geschiedenis van Nederland is onlosmakelijk verbonden met overstromingen en watersnoodrampen. Denk aan de Sint-Elisabethsvloed van 1421, de Kerstvloed van 1717 of de watersnoodramp van 1953. Ook vandaag de dag vormt het water een reële bedreiging. Velen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Jan Raymaekers boeken
  Jan Raymaekers - Kinderen van de kolonie

  Het is ruim zestig jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd. Dat zijn vier generaties die vanuit hun eigen ervaringen kunnen terugblikken op de koloniale tijd en hoe het de onafhankelijke republiek Congo na 1960 is vergaan. Kinderen van de kolonie bevat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Pierre Lierneux, Natasja Peeters boeken
  Pierre Lierneux, Natasja Peeters - De Groote Oorlog voorbij

  Op 11 november 1918 zwijgen de kanonnen aan het westelijk front. Het kruim van de Belgische historici legt uit hoe België na vier jaren van oorlogsellende moeizaam de rug rechtte.Heel wat steden en dorpen zijn verwoest en de Belgische kustregio is herschapen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Barbara Kooij boeken
  Barbara Kooij - Spaanse ooggetuigen over het beleg van Haarlem (1572-1573)

  De belegering van Haarlem (1572-1573) is minder bekend dan het ontzet van Alkmaar (1573) en Leiden (1574). De voornaamste reden hiervoor is wellicht dat Haarlem uiteindelijk geen stand heeft gehouden tegen het leger van Alva, Alkmaar en Leiden wel. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00