Boeken over theoretisch

 • Peter Huistra boeken
  Peter Huistra - Bouwmeesters, zedenmeesters

  In de negentiende eeuw stond geschiedenis in hoog aanzien. Talloze geschiedbeoefenaars togen aan het werk om zo veel mogelijk historische kennis te vergaren en in te zetten tot nut van de natie, de regio of zelfs de eigen familie. Pieter Huistra volgt hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Floris van de Vooren boeken
  Floris van de Vooren - Opkomst en ondergang van beschavingen

  Wat bepaalt opkomst, bloei en ondergang van beschavingen? Aan de hand van een scenarioanalyse onderzoekt econoom Floris van de Vooren de factoren die de ontwikkeling van beschavingen bepalen.Als we denken aan de toekomst, zijn we vaak pessimistisch en geloven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Sandra Langereis boeken
  Sandra Langereis - Geschiedenis als ambacht

  In de Gouden Eeuw verschenen voor het eerst geleerden ten tonele die van de geschiedbeoefening hun vak probeerden te maken. De studie van het vaderlandse verleden was in deze tijd vooral een vrijetijdsbesteding van bestuurders, juristen, predikanten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Fred Teunissen boeken
  Fred Teunissen - Hemel onder Vuur

  Journalist Fred Teunissen verdiepte zich twee jaar lang in het mysterie van de chemtrails. In dit boek doet hij verslag van zijn bevindingen en maakt hij de lezer deelgenoot van zijn intense bezorgdheid.Chemtrails bevatten nanodeeltjes van metalen en andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Harry Jansen boeken
  Harry Jansen - Triptiek van de tijd

  De afgelopen jaren heeft de geschiedenis sterk aan populariteit gewonnen. Kennis over het verleden en de doorwerking ervan in het heden worden van groot belang geacht. De geschiedenis is weer helemaal terug in ons nationale zelfbeeld. Wie aan het vak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Reginald de Schryver boeken
  Reginald de Schryver - Historiografie 2013

  Met dit boek krijgt de lezer een overzicht van vijfentwintig eeuwen geschiedschrijving van West-Europa. In het eerste deel, over de Oudheid, behandelt de auteur de historiografie in het klassieke Hellas, het Romeinse Rijk, het oude Israël en het vroege… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,50
 • J. Tollebeek, T. Verschaffel, L.H.M. Wessels boeken
  19,00
 • J. Tollebeek, T. Verschaffel, L.H.M. Wessels boeken
  29,00
 • Herman Paul boeken
  E-book
  Herman Paul - Secularisatie

  Voor het eerst is het zover: Nederland telt meer ongelovigen dan gelovigen', kopte Trouw in 2015. Zeventien procent van de Nederlanders gelooft in God, zo bleek uit onderzoek, en 25 procent onderschrijft de stelling 'er bestaat geen God of hogere macht of… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Frank Ankersmit boeken
  Frank Ankersmit - Meaning, truth, and reference in historical representation

  Co-edition with Cornell University Press. Selling rights for Europe A powerful and provocative contribution to the debate about the nature of historical writing Frank Ankersmit is the author of many books and essays on the theory of history. In this original… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Herman Paul boeken
  E-book
  Herman Paul - Secularisatie

  'Voor het eerst is het zover: Nederland telt meer ongelovigen dan gelovigen', kopte Trouw in 2015. Zeventien procent van de Nederlanders gelooft in God, zo bleek uit onderzoek, en 25 procent onderschrijft de stelling 'er bestaat geen God of hogere macht of… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Chiel van den Akker boeken
  E-book
  Chiel van den Akker - The Exemplifying Past

  This book addresses a wide range of philosophical problems about history and the semantics of time. Point of departure is the distinction between events under the description of past witnesses and their contemporaries and events under the description of… (E-book)

  Lees meer...
  84,99