Boeken over sociaal economisch

 • Jean Wanningen boeken
  Jean Wanningen - Eurodynamica

  In april 2014 publiceerde Jean Wanningen Het Eurobedrog, over de ontstaansgeschiedenis van de Europese Unie, de invoering van de euro, de structuur van de muntunie en de gevolgen daarvan voor de economieën van de eurozonelanden. Inmiddels zijn we vijf jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Huub Sanders boeken
  Huub Sanders - Het virus der betrokkenheid

  Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) is een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op het terrein van de sociale geschiedenis, zowel in het wetenschappelijk onderzoek als in het verzamelen en beheren van een unieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Josephine Hoegaerts, Yves Segers boeken
  Josephine Hoegaerts, Yves Segers - Bestiarium

  Hebben dieren een geschiedenis? Dit boek toont alvast aan dat samenleven met huis-, boerderij- en andere dieren allesbehalve nieuw is. In twintig verhalen over ‘beroemde’ dieren (zoals de hond van Bismarck of de schildpad van Batibouw), bescheiden beestjes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Andrew Pettegree, Arthur Der Weduwen boeken
  Andrew Pettegree, Arthur Der Weduwen - De boekhandel van de wereld

  In ‘De boekhandel van de wereld’ vertellen Andrew Pettegree en Arthur der Weduwen het verhaal van de opkomst en het grote succes van het bloeiende zeventiende-eeuwse Nederlandse boekenbedrijf. In de zeventiende eeuw was Nederland het centrum van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Yves Segers, Femke Paulussen, Bert Woestenborghs boeken
  Yves Segers, Femke Paulussen, Bert Woestenborghs - Tractor

  De landbouwer en zijn tractor. Ze vormen een onafscheidelijke twee-eenheid. Van 1904 tot aan de Tweede Wereldoorlog laat de agrarische sector zich langzaamaan verleiden door de kracht van gemotoriseerde pk’s. Na 1945 is de doorbraak totaal. Het trekpaard… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Peter Luijten boeken
  Peter Luijten - Heerlijk Leven

  “Genealogie is ‘in’. Iedereen is op zoek naar zijn voorouders, verzamelt namen en data. Dat levert weelderige stambomen op met wortels tot in het verre verleden. Vaak ontbreekt dan het belangrijkste: het verhaal áchter de data. Peter Luijtens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Bram Bouwens, Joost Dankers, Yvonne van Mil, Reinout Rutte, Keetie Sluyterman, Jaap Verheul boeken
  Bram Bouwens, Joost Dankers, Yvonne van Mil, Reinout Rutte, Keetie Sluyterman, Jaap Verheul - Door staal gedreven

  Hoe overleef je als onderneming in een wereldeconomie die voortdurend in beweging is? Die vraag staat centraal in Door staal gedreven–Van Hoogovens tot Tata Steel 1918-2018. Het ijzer- en staalbedrijf in IJmuiden heeft zonder meer een bewogen geschiedenis.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Het Afrika van de IJsvogel

  Het Afrika van de ijsvogel, een zoektocht als inspiratieIn Het Afrika van de ijsvogel leren we de wereldwijde ijsvogelfamilie kennen met in de hoofdrollen de ijsvogelsoorten die Gispen op zijn zoektocht in Afrika in verhalen tegenkomt. Het leest als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Ton de Jong boeken
  Ton de Jong - Groot geld op Curaçao

  Uit een lumineus idee van een jonge Nederlandse notaris ontstaat na de Tweede Wereldoorlog een weelderig belastingparadijs. Curaçao wordt een fiscaal toevluchtsoord voor duizenden bedrijven die er wel geregistreerd maar niet daadwerkelijk gevestigd zijn. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Matthias van Rossum boeken
  Matthias van Rossum - Werkers van de wereld

  'Maij fudede!' Met deze Portugese vloek sprak de Bengaalse zeeman Anthonij Corea zich uit tegen de Duitse koksmaat Paul Swaan. De mannen werkten op het VOC-schip Cats, dat in 1734 onderweg was van Bengalen naar Batavia. De ontmoeting vraagt aandacht voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Rob Melchers boeken
  Rob Melchers - De Beaufort

  Dit boek beschrijft de geschiedenis van de familie De Beaufort vanaf het moment dat de stamvader Pierre de Beaufort in 1613 in de Nederlanden arriveerde tot het overlijden in 1876 van zijn rechtstreekse afstammeling Pieter, die in 1868 in de adel werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Leen Roels boeken
  Leen Roels - Het tekort

  Het centrale thema van dit boek is het structurele tekort aan mijnwerkers in de Luikse kolenindustrie. In de meeste mijnbekkens in West-Europa was het moeilijk voldoende arbeiders te vinden en deze langdurig aan de mijn te binden. Men maakte dan ook overal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Martijn van den Bel, Lodewijk Hulsman, Lodewijk Wagenaar boeken
  Martijn van den Bel, Lodewijk Hulsman, Lodewijk Wagenaar - De reizen van Adriaan van Berkel naar Guiana

  Dit boek is de heruitgave van de reisverslagen van Adriaan van Berkel, oorspronkelijk gepubliceerd in 1695 door uitgever Johan ten Hoorn in Amsterdam. Het eerste deel beschrijft de avonturen van Adriaan van Berkel in Berbice, het oostelijk deel van het huidige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ronald Rommes boeken
  Ronald Rommes - Voor en door boeren?

  De Nederlandse landbouw maakte na 1850 ingrijpende veranderingen door. De snelle ontwikkelingen maakten de boeren kwetsbaar. Ze reageerden daarop door zich aaneen te sluiten in landbouworganisaties, zoals coöperaties. Deze organisaties verrichtten voor boeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Henk van Mierlo boeken
  Henk van Mierlo - Tabakswerkers, landbouwers en patroons

  Vanaf de jaren 1860 maakte Noord-Brabant een langdurig industrialisatieproces door dat de samenleving ingrijpend zou veranderen. In Valkenswaard kwam één allesoverheersende bedrijfstak tot ontwikkeling - de sigarenindustrie - die tegen 1900 aan het merendeel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Henk Boels boeken
  Henk Boels - Overheidsfinanciën tijdens de Republiek en het Koninkrijk, 1600-1850

  De wijze waarop een overheid aan haar geld moet komen en de problemen die daarbij ontstaan, is een zaak van alle tijden. In deze bundel wordt dat geïllustreerd aan de hand van studies over de gang van zaken in diverse regio's. Vóór de Bataafse revolutie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Serge Langeweg boeken
  Serge Langeweg - Mijnbouw en arbeidsmarkt in Limburg

  Het centrale thema van dit boek is de arbeidsmarkt voor mijnwerkers in de periode 1900-1965. Serge Langeweg beschrijft door welke overwegingen de mijndirecties zich lieten leiden bij de werving, selectie en binding van het personeel aan het bedrijf. Ook laat… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Pit Dehing boeken
  Pit Dehing - Geld in Amsterdam

  De Amsterdamse Wisselbank gold in de zeventiende en achttiende eeuw als sieraad, melkkoe en mysterie van de stad. Het zou de machtigste financiële instelling in Europa zijn geweest. Ook de moderne historiografie ziet de bank als een van de succesfactoren voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Pim Reinders, Aad Vernooij boeken
  Pim Reinders, Aad Vernooij - Alles van melk

  Het eerste overzichtswerk over een bijna 150 jaar oude bedrijfstak waar miljarden en miljarden euro's in omgaan. Nederland zuivelland is over de hele wereld een begrip, Edam en Gouda zijn synoniemen voor kaas, terwijl Frau Antje leeft met ruim een half miljoen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frank de Kruif, Sjaak van der Velden boeken
  Frank de Kruif, Sjaak van der Velden - Pensioenmiljoenen

  In 2014 kwam er een einde aan de strijd om de pensioenmiljoenen van duizenden havenwerkers in Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen en Terneuzen. Hun vermogen verdween nadat het pensioenfonds PVH van de zeehavens speelbal werd in de wereld van het grote geld. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,25
 • Cor Trompetter boeken
  Cor Trompetter - Eén grote familie

  Ten tijde van de Republiek speelden doopsgezinden in Friesland een uiterst belangrijke rol in het economisch en maatschappelijk leven. Met name in de Friese Zuidwesthoek dreef de welvaart grotendeels op hun inzet. De doopsgezinden vormden in Sneek, Bolsward,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Paul de Hen boeken
  Paul de Hen - Alle 19 presidenten van De Nederlandsche Bank

  Alle 18 presidenten van De Nederlandsche BankPaul de Hen beschrijft in dit boek het leven en werk van de achttien presidenten dieDe Nederlandsche Bank sinds de oprichting in maart 1814 gekend heeft, van deAmsterdamse notabele Paul Iwan Hogguer tot de Groningse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Daan van Rijn, Jaap van Raaij, Rutger Polderman boeken
  Daan van Rijn, Jaap van Raaij, Rutger Polderman - Tussen stoom en stroom

  Sinds de late Middeleeuwen vormen bemaling en gemalen onmisbare schakels in het proces van leefbaar en bewoonbaar maken van de Nederlanden. Vanaf de intrede van de mechanische bemaling heeft de aandrijving van gemalen plaatsgevonden door achtereenvolgens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Arie Groenevelt boeken
  Arie Groenevelt - De lotgevallen van een crisiskind

  De lotgevallen van een crisiskindArie Groenevelt werd op 25 januari 1927 in Leiden geboren aan de vooravond van de grootste economische crisis die de wereld tot dan toe gekend had. Hij groeide op in Utrecht en werd daar lid van de AJC (Arbeiders Jongeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • J. de la Vega boeken
  J. de la Vega - Verwarring der verwarringen

  Dit zeventiende-eeuwse meesterwerk wordt nog steeds beschouwd als één van de tien beste boeken die ooit werden geschreven over het beurswezen. Josseph de la Vega was een begaafd en productief schrijver, koopman en intellectueel, die er bovendien een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,75