Boeken over sociaal economisch

 • Peter Luijten boeken
  Peter Luijten - Heerlijk Leven

  “Genealogie is ‘in’. Iedereen is op zoek naar zijn voorouders, verzamelt namen en data. Dat levert weelderige stambomen op met wortels tot in het verre verleden. Vaak ontbreekt dan het belangrijkste: het verhaal áchter de data. Peter Luijtens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Ton de Jong boeken
  Ton de Jong - Groot geld op Curaçao

  Uit een lumineus idee van een jonge Nederlandse notaris ontstaat na de Tweede Wereldoorlog een weelderig belastingparadijs. Curaçao wordt een fiscaal toevluchtsoord voor duizenden bedrijven die er wel geregistreerd maar niet daadwerkelijk gevestigd zijn. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Margriet van Dijken boeken
  Margriet van Dijken - Tiemen: melkboer van 't Hogeland

  Wie is er niet groot geworden met een melkboer (later SRV-man) aan de deur? Decennialang kwam in elke wijk, dorp of gehucht zo'n kleine ondernemer de zuivelproducten aan huis brengen. Het verhaal van dat uitstervende beroep moet hoognodig verteld worden. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas E. Woods boeken
  Thomas E. Woods - De bouwmeesters van Europa

  Wie vandaag de dag de vraag stelt hoe de westerse beschaving ontstond, zal als antwoord krijgen dat het Westen is ontstaan uit Athene of Rome. Maar wat is de ultieme bron van de westerse beschaving? Bestsellerauteur en hoogleraar Thomas E. Woods geeft het lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Mijn ijsvogeldagen

  Mijn ijsvogeldagen - Een bevlogen fusie van een wetenschapper die verteller werd Met M?n ?svogeldagen heeft Willem Hendrik Gispen z?n tot nu toe meest complete boek geschreven over de cultuurgeschiedenis van de vogel die hem zo na aan het hart ligt. Met z?n… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer boeken
  Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer - Indisch leven in Den Haag, 1930-1940

  Onder zijn pseudoniem Melis Stoke schreef Herman Salomonson (1891-1942) in de jaren dertig in het weekblad De Indische Verlofganger driehonderd columns over de lotgevallen van 'Indische mensen' in Den Haag. Omdat ze ook nu nog zeer lezenswaardig zijn, worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Daan van Rijn, Jaap van Raaij, Rutger Polderman boeken
  Daan van Rijn, Jaap van Raaij, Rutger Polderman - Tussen stoom en stroom

  Sinds de late Middeleeuwen vormen bemaling en gemalen onmisbare schakels in het proces van leefbaar en bewoonbaar maken van de Nederlanden. Vanaf de intrede van de mechanische bemaling heeft de aandrijving van gemalen plaatsgevonden door achtereenvolgens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Albert Buursma, Maarten Duijvendak boeken
  Albert Buursma, Maarten Duijvendak - Caritas in verandering

  Zorg voor armen, bejaarden en wezen was eeuwenlang een taak van de kerk. Dit boek gaat over de ontwikkeling van de rooms-katholieke sociale zorg in de stad Groningen gedurende 400 jaar. Het volgt de vele vormen van katholieke caritas vanaf de tijd van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Herman Kaptein boeken
  Herman Kaptein - Nijverheid op windkracht

  Vanaf 1600 voltrok zich in ons land een ware windmolenrevolutie. Deze maakte het niet alleen mogelijk dat meren werden drooggemalen, maar ook dat mechanisatie in het productieproces op veel grotere schaal werd toegepast. Hiermee begon de zegetocht van een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Harry Lintsen, Jan Korsten boeken
  Harry Lintsen, Jan Korsten - De veerkracht van de Brabantse economie

  'Het wonder van Brabant' wordt de wederopstanding van de Brabantse economie wel genoemd. De provincie ging in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw door een diep dal. De textiel-, sigaren-, schoenen- en leerindustrie verdwenen en imposante… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Peter van der Werff boeken
  Peter van der Werff - Schot in de leegte

  Een familiegeschiedenis van Bloemendaalse tuinbazen BLOEMENDAAL- Peter van der Werff tastte in het duister over zijn afkomst en ging daarom op zoek naar de familie van zijn vader. In die speurtocht, die begint in de Alblasserwaard en vanaf het begin van de 19e… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Het Afrika van de IJsvogel

  Het Afrika van de ijsvogel, een zoektocht als inspiratieIn Het Afrika van de ijsvogel leren we de wereldwijde ijsvogelfamilie kennen met in de hoofdrollen de ijsvogelsoorten die Gispen op zijn zoektocht in Afrika in verhalen tegenkomt. Het leest als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Matthias van Rossum boeken
  Matthias van Rossum - Werkers van de wereld

  'Maij fudede!' Met deze Portugese vloek sprak de Bengaalse zeeman Anthonij Corea zich uit tegen de Duitse koksmaat Paul Swaan. De mannen werkten op het VOC-schip Cats, dat in 1734 onderweg was van Bengalen naar Batavia. De ontmoeting vraagt aandacht voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Rob Melchers boeken
  Rob Melchers - De Beaufort

  Dit boek beschrijft de geschiedenis van de familie De Beaufort vanaf het moment dat de stamvader Pierre de Beaufort in 1613 in de Nederlanden arriveerde tot het overlijden in 1876 van zijn rechtstreekse afstammeling Pieter, die in 1868 in de adel werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Leen Roels boeken
  Leen Roels - Het tekort

  Het centrale thema van dit boek is het structurele tekort aan mijnwerkers in de Luikse kolenindustrie. In de meeste mijnbekkens in West-Europa was het moeilijk voldoende arbeiders te vinden en deze langdurig aan de mijn te binden. Men maakte dan ook overal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Ik adem Utrecht

  Ik adem Utrecht. Een getuigenis. Een bekentenis bijna. Oud-rector magnificus en honorair universiteitshoogleraar Willem Hendrik Gispen neemt je mee naar zijn jeugd en naar de stad van zijn hart. Wortels en vertakkingen. Persoonlijke ontboezemingen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Rockefeller en Utrecht

  Rockefeller en Utrecht, steekspel om het grote geld Rockefeller en Utrecht is het verhaal van Utrechtse professoren in nood. Groeiende studentenaantallen en verouderende gebouwen vormen een schijnbaar onoplosbaar financieel probleem. Dan roept de Utrechtse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Martijn van den Bel, Lodewijk Hulsman, Lodewijk Wagenaar boeken
  Martijn van den Bel, Lodewijk Hulsman, Lodewijk Wagenaar - De reizen van Adriaan van Berkel naar Guiana

  Dit boek is de heruitgave van de reisverslagen van Adriaan van Berkel, oorspronkelijk gepubliceerd in 1695 door uitgever Johan ten Hoorn in Amsterdam. Het eerste deel beschrijft de avonturen van Adriaan van Berkel in Berbice, het oostelijk deel van het huidige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Arie Groenevelt boeken
  Arie Groenevelt - De lotgevallen van een crisiskind

  De lotgevallen van een crisiskindArie Groenevelt werd op 25 januari 1927 in Leiden geboren aan de vooravond van de grootste economische crisis die de wereld tot dan toe gekend had. Hij groeide op in Utrecht en werd daar lid van de AJC (Arbeiders Jongeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Het gestolde land

  Ooit was België een van de economische grootmachten die de moderne wereld beheersten. In een eeuw tijd is er echter heel wat veranderd. Twee wereldoorlogen, ettelijke crisissen en technologische revoluties later is België een klein Europees land met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Véronique Goossens boeken
  Véronique Goossens - De geldmakers

  Sinds haar oprichting in 1850 wordt de Nationale Bank van België (NBB) gezien als een van de betrouwbaarste, maar ook geheimzinnigste instellingen van het land. Na de invoering van de euro verdwenen onze Belgische briefjes en munten, en leek de NBB een relict… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ronald Rommes boeken
  Ronald Rommes - Voor en door boeren?

  De Nederlandse landbouw maakte na 1850 ingrijpende veranderingen door. De snelle ontwikkelingen maakten de boeren kwetsbaar. Ze reageerden daarop door zich aaneen te sluiten in landbouworganisaties, zoals coöperaties. Deze organisaties verrichtten voor boeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Cees Smit, K. Korevaart, J.J. Cremer boeken
  Cees Smit, K. Korevaart, J.J. Cremer - Kinderarbeid

  Kinderarbeid wordt nu vaak geassocieerd met de Derde Wereld. Nederland kent echter ook een geschiedenis van kinderarbeid. Daarin speelde de Leidse industrie een prominente rol. Op 7 maart 1863 droeg de schrijver J.J. Cremer zijn aanklacht tegen kinderarbeid in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • J.A.A. van Doorn, Kees Schuyt boeken
  J.A.A. van Doorn, Kees Schuyt - De stagnerende verzorgingsstaat

  De houdbaarheid van de verzorgingsstaat in crisistijd.Is de verzorgingsstaat, paradepaard van onze na-oorlogse politiek, inderdaad een succes gebleken? Is er geen afstand gegroeid tussen gewekte verwachtingen en feitelijke realisering? Sluit de bureaucratische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Joop Visser, Matthijs Dicke, Annelies van der Zouwen boeken
  Joop Visser, Matthijs Dicke, Annelies van der Zouwen - Noord- en Zuid-Holland

  Terwijl van de arbeidersbeweging al jaren een meerdelig biografisch woordenboek bestaat, ontbrak tot nog toe een dergelijk goed gestructureerd overzicht van Nederlandse ondernemers. 'Noord- en Zuid-Holland' is het vierde deel van de zesdelige, rijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50