Boeken over sociaal economisch

 • Bram Bouwens, Joost Dankers, Yvonne van Mil, Reinout Rutte, Keetie Sluyterman, Jaap Verheul boeken
  Bram Bouwens, Joost Dankers, Yvonne van Mil, Reinout Rutte, Keetie Sluyterman, Jaap Verheul - Door staal gedreven

  Hoe overleef je als onderneming in een wereldeconomie die voortdurend in beweging is? Die vraag staat centraal in Door staal gedreven–Van Hoogovens tot Tata Steel 1918-2018. Het ijzer- en staalbedrijf in IJmuiden heeft zonder meer een bewogen geschiedenis.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Ton de Jong boeken
  Ton de Jong - Groot geld op Curaçao

  Uit een lumineus idee van een jonge Nederlandse notaris ontstaat na de Tweede Wereldoorlog een weelderig belastingparadijs. Curaçao wordt een fiscaal toevluchtsoord voor duizenden bedrijven die er wel geregistreerd maar niet daadwerkelijk gevestigd zijn. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Peter Luijten boeken
  Peter Luijten - Heerlijk Leven

  “Genealogie is ‘in’. Iedereen is op zoek naar zijn voorouders, verzamelt namen en data. Dat levert weelderige stambomen op met wortels tot in het verre verleden. Vaak ontbreekt dan het belangrijkste: het verhaal áchter de data. Peter Luijtens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Margriet van Dijken boeken
  Margriet van Dijken - Tiemen: melkboer van 't Hogeland

  Wie is er niet groot geworden met een melkboer (later SRV-man) aan de deur? Decennialang kwam in elke wijk, dorp of gehucht zo'n kleine ondernemer de zuivelproducten aan huis brengen. Het verhaal van dat uitstervende beroep moet hoognodig verteld worden. Dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Thomas E. Woods boeken
  Thomas E. Woods - De bouwmeesters van Europa

  Wie vandaag de dag de vraag stelt hoe de westerse beschaving ontstond, zal als antwoord krijgen dat het Westen is ontstaan uit Athene of Rome. Maar wat is de ultieme bron van de westerse beschaving? Bestsellerauteur en hoogleraar Thomas E. Woods geeft het lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer boeken
  Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer - Indisch leven in Den Haag, 1930-1940

  Onder zijn pseudoniem Melis Stoke schreef Herman Salomonson (1891-1942) in de jaren dertig in het weekblad De Indische Verlofganger driehonderd columns over de lotgevallen van 'Indische mensen' in Den Haag. Omdat ze ook nu nog zeer lezenswaardig zijn, worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Mijn ijsvogeldagen

  Mijn ijsvogeldagen - Een bevlogen fusie van een wetenschapper die verteller werd Met M?n ?svogeldagen heeft Willem Hendrik Gispen z?n tot nu toe meest complete boek geschreven over de cultuurgeschiedenis van de vogel die hem zo na aan het hart ligt. Met z?n… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Het Afrika van de IJsvogel

  Het Afrika van de ijsvogel, een zoektocht als inspiratieIn Het Afrika van de ijsvogel leren we de wereldwijde ijsvogelfamilie kennen met in de hoofdrollen de ijsvogelsoorten die Gispen op zijn zoektocht in Afrika in verhalen tegenkomt. Het leest als een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Matthias van Rossum boeken
  Matthias van Rossum - Werkers van de wereld

  'Maij fudede!' Met deze Portugese vloek sprak de Bengaalse zeeman Anthonij Corea zich uit tegen de Duitse koksmaat Paul Swaan. De mannen werkten op het VOC-schip Cats, dat in 1734 onderweg was van Bengalen naar Batavia. De ontmoeting vraagt aandacht voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Rob Melchers boeken
  Rob Melchers - De Beaufort

  Dit boek beschrijft de geschiedenis van de familie De Beaufort vanaf het moment dat de stamvader Pierre de Beaufort in 1613 in de Nederlanden arriveerde tot het overlijden in 1876 van zijn rechtstreekse afstammeling Pieter, die in 1868 in de adel werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Leen Roels boeken
  Leen Roels - Het tekort

  Het centrale thema van dit boek is het structurele tekort aan mijnwerkers in de Luikse kolenindustrie. In de meeste mijnbekkens in West-Europa was het moeilijk voldoende arbeiders te vinden en deze langdurig aan de mijn te binden. Men maakte dan ook overal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Martijn van den Bel, Lodewijk Hulsman, Lodewijk Wagenaar boeken
  Martijn van den Bel, Lodewijk Hulsman, Lodewijk Wagenaar - De reizen van Adriaan van Berkel naar Guiana

  Dit boek is de heruitgave van de reisverslagen van Adriaan van Berkel, oorspronkelijk gepubliceerd in 1695 door uitgever Johan ten Hoorn in Amsterdam. Het eerste deel beschrijft de avonturen van Adriaan van Berkel in Berbice, het oostelijk deel van het huidige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ronald Rommes boeken
  Ronald Rommes - Voor en door boeren?

  De Nederlandse landbouw maakte na 1850 ingrijpende veranderingen door. De snelle ontwikkelingen maakten de boeren kwetsbaar. Ze reageerden daarop door zich aaneen te sluiten in landbouworganisaties, zoals coöperaties. Deze organisaties verrichtten voor boeren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Robert Vonk boeken
  Robert Vonk - Recht of schade 1900-2006

  Aan de vooravond van de invoering van de Zorgverzekeringswet in 2006 was ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking particulier verzekerd tegen ziektekosten. Nederland had hiermee in relatief opzicht de grootste particuliere ziektekostenverzekeringssector… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Henk van Mierlo boeken
  Henk van Mierlo - Tabakswerkers, landbouwers en patroons

  Vanaf de jaren 1860 maakte Noord-Brabant een langdurig industrialisatieproces door dat de samenleving ingrijpend zou veranderen. In Valkenswaard kwam één allesoverheersende bedrijfstak tot ontwikkeling - de sigarenindustrie - die tegen 1900 aan het merendeel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Henk Boels boeken
  Henk Boels - Overheidsfinanciën tijdens de Republiek en het Koninkrijk, 1600-1850

  De wijze waarop een overheid aan haar geld moet komen en de problemen die daarbij ontstaan, is een zaak van alle tijden. In deze bundel wordt dat geïllustreerd aan de hand van studies over de gang van zaken in diverse regio's. Vóór de Bataafse revolutie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Serge Langeweg boeken
  Serge Langeweg - Mijnbouw en arbeidsmarkt in Limburg

  Het centrale thema van dit boek is de arbeidsmarkt voor mijnwerkers in de periode 1900-1965. Serge Langeweg beschrijft door welke overwegingen de mijndirecties zich lieten leiden bij de werving, selectie en binding van het personeel aan het bedrijf. Ook laat… (Harde kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Pit Dehing boeken
  Pit Dehing - Geld in Amsterdam

  De Amsterdamse Wisselbank gold in de zeventiende en achttiende eeuw als sieraad, melkkoe en mysterie van de stad. Het zou de machtigste financiële instelling in Europa zijn geweest. Ook de moderne historiografie ziet de bank als een van de succesfactoren voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • J.A.A. van Doorn, Kees Schuyt boeken
  J.A.A. van Doorn, Kees Schuyt - De stagnerende verzorgingsstaat

  De houdbaarheid van de verzorgingsstaat in crisistijd.Is de verzorgingsstaat, paradepaard van onze na-oorlogse politiek, inderdaad een succes gebleken? Is er geen afstand gegroeid tussen gewekte verwachtingen en feitelijke realisering? Sluit de bureaucratische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Het gestolde land

  Ooit was België een van de economische grootmachten die de moderne wereld beheersten. In een eeuw tijd is er echter heel wat veranderd. Twee wereldoorlogen, ettelijke crisissen en technologische revoluties later is België een klein Europees land met een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • J. de la Vega boeken
  J. de la Vega - Verwarring der verwarringen

  Dit zeventiende-eeuwse meesterwerk wordt nog steeds beschouwd als één van de tien beste boeken die ooit werden geschreven over het beurswezen. Josseph de la Vega was een begaafd en productief schrijver, koopman en intellectueel, die er bovendien een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,75
 • Jan Paulussen boeken
  Jan Paulussen - Philips

  Philips, familie van ondernemers, Zaltbommel - Eindhoven Gerard en Anton Philips behoorden tot de grootste Nederlandse ondernemers van de twintigste eeuw. De broers Philips waren afkomstig uit een familie van doortastende Zaltbommelse ondernemers met veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Jurjen Vis boeken
  Jurjen Vis - Sint Jacob in de Plantage

  Tegenover Artis in Amsterdam verrees in 1866 het St.-Jacobsgesticht. Dit grootste rooms-katholieke bejaardenhuis boven de grote rivieren was oorspronkelijk bestemd voor een paar honderd arme, oude lieden. De Zusters van Liefde van Tilburg zwaaiden er de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Rockefeller en Utrecht

  Rockefeller en Utrecht, steekspel om het grote geld Rockefeller en Utrecht is het verhaal van Utrechtse professoren in nood. Groeiende studentenaantallen en verouderende gebouwen vormen een schijnbaar onoplosbaar financieel probleem. Dan roept de Utrechtse… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Willem Hendrik Gispen boeken
  Willem Hendrik Gispen - Ik adem Utrecht

  Ik adem Utrecht. Een getuigenis. Een bekentenis bijna. Oud-rector magnificus en honorair universiteitshoogleraar Willem Hendrik Gispen neemt je mee naar zijn jeugd en naar de stad van zijn hart. Wortels en vertakkingen. Persoonlijke ontboezemingen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00