Boeken over regionale geschiedenis

 • Drents Prehistorische Vereniging boeken
  Drents Prehistorische Vereniging - Nieuwe Drentse Volksalmanak 2018

  De Nieuwe Drents(ch)e Volksalmanak, opvolger van de Drentsche Volksalmanak (1837-1851), verschijnt sinds 1883. In de loop van de jaren is de almanak uitgegroeid tot historisch en archeologisch jaarboek van Drenthe. Het is hét podium voor zowel professionele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Tom Oversteegen boeken
  Tom Oversteegen - Vier artikelen over de Bokkenrijders

  Dit boekje bestaat uit vier artikelen over de Bokkenrijders. Deze geruchtmakende achttiende-eeuwse Limburgse roversbende wordt belicht aan de hand van gedegen historisch bronnenonderzoek. Illegaal kaarten om geld was de Bokkenrijders niet vreemd. In Duitsland,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Egbert Brink boeken
  Egbert Brink - De nacht van Byrman

  November 1950. Met een geheim transport komen 24 gevangenen uit voormalig Nederlands-Indië aan in de Rijkswerkinrichting Veenhuizen. Vier dagen later overlijdt hier één van hen onder verdachte omstandigheden: sergeant Ferdinand Byrman, 22 jaar jong, pas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Margot C. Berends, Liza van Kuik, Jolly van der Velden boeken
  Margot C. Berends, Liza van Kuik, Jolly van der Velden - Laan van Meerdervoort

  De Laan van Meerdervoort wordt wel de langste laan van Nederland en zelfs van Europa genoemd: bijna zes kilometer lang. De laan is een letterlijke en figuurlijke dwarsdoorsnede van Den Haag. Alles is er te vinden: winkels, scholen, bedrijven, instellingen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wouter Loeff boeken
  Wouter Loeff - De kleine Geschiedenis van Noord-Brabant voor Dummies

  Brabanders staan bekend om hun gezelligheid en voorliefde voor goed eten en drinken. ‘Bourgondisch’, noem je dat. Maar wie waren de Bourgondiërs? En wat hebben ze met Brabant te maken? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen lees je in De kleine… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • John Tamerus boeken
  John Tamerus - Als de muren konden spreken

  In de binnenstad van Woerden staat een ruim vierhonderd jaar oud Weeshuis. Een pand met geheimen en een turbulente geschiedenis. Het weeshuis herbergt tal van verhalen over de weeskinderen. Over de binnenvaders en binnenmoeders. Over een wonderkind die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Harry de Raad, Paul Post boeken
  Harry de Raad, Paul Post - Historische atlas van Alkmaar

  Alkmaar, gelegen op een oude strandwal, groeide al in de twaalfde en dertiende eeuw uit tot een stad. Het moest zijn positie als regionaal markt- en handels- centrum herhaaldelijk bevechten. Mede door de vestiging van vluchtelingen uit de Zuidelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Kees Gerritsen boeken
  Kees Gerritsen - Leven in Arnhem in de jaren 70

  Arnhem in de jaren 70 kunnen we omschrijven als een onrustige stad met veel demonstraties, problemen rond de Nieuwe Brug, spectaculaire branden, ruzie in de gemeenteraad, loodvergiftiging Billiton ...Na het vorige deel over Arnhem in de jaren 60 beschrijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Fred Feddes boeken
  Fred Feddes - De Dam

  De navel van Nederland, het hart van Amsterdam: de Dam is het nationale plein van Nederland.Hier staan het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk. Sinds mensenheugenis is dit plein de uitverkoren locatie voor officiële gebeurtenissen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Corien Glaudemans boeken
  Corien Glaudemans - Vijfde Terugblik

  Medewerkers van het Haags Gemeentearchief verzorgen in de krant Den Haag Centraal wekelijks de rubriek Terugblik. Foto’s en verhalen uit het Haags Gemeentearchief. Zij gebruiken voor deze rubriek foto’s uit de omvangrijke fotocollectie van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Fred van Kan boeken
  Fred van Kan - Het Capittel van Sint-Joris te Amersfoort

  Tot de Reformatie kende Nederland 43 kapittels, gemeenschappen van kanunniken met als doel het verzorgen van het koorgebed, bestaande uit acht getijden die het grootste deel van de dag bestreken. Deze kapittels zijn bijna allemaal verdwenen, de meeste al in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Gerda Godrie-van Gils boeken
  Gerda Godrie-van Gils - Woonwagenbewoners laten zich niet afschaffen

  Woonwagenbewoners roepen vanaf hun ontstaan in het begin van de twintigste negatieve beelden op. Het was en is een gesloten gemeenschap met eigen normen en waarden. Woonwagenbewoners leefden soms op gespannen voet met de rest van de bevolking en vooroordelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Henk de Vries boeken
  Henk de Vries - Tussen twee bruggen

  De aanleg van het Nieuwe Kanaal in 1895 betekende een uitbreiding van Leeuwarden naar het oosten. Aan de nieuwe levensader ontstond aan weerszijden een zeer gevarieerde bebouwing van statige herenhuizen, afgewisseld met pakhuizen en fabrieken. In combinatie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • H.J. Hendriks e.a. boeken
  H.J. Hendriks e.a. - De Asser Rijks HBS/MMS

  Honderdvijftig jaar geleden gaat na enige politieke schermutselingen in Assen de Rijks Hoogere Burgerschool aan de Beilerstraat van start. Vlak voor het honderdjarig bestaan van de school gaat de deur dicht. In dit boek wordt het wel en wee van de Rijks HBS… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Derk Jansen, Nanny De Vries-Douma boeken
  Derk Jansen, Nanny De Vries-Douma - Een revolutionaire Kerk

  1798 – Een revolutionair jaar, waarbij ook de oprichting van de Verenigde Christelijke Gemeente van Dokkum behoort. De geschiedenis van deze gemeente werd al eerder vastgelegd door de toenmalige streekarchivaris W.T. Keune. Zijn feitelijke informatie over de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Warner B. Banga, Piet de Haan boeken
  Warner B. Banga, Piet de Haan - Bierbrouwen in Dokkum

  In Dokkum wordt sinds kort weer Bonifatiusbier gebrouwen en op de markt gebracht. De geschiedenis van het Dokkumer bier lijkt op de geschiedenis van de stad Dokkum. Het brouwen en drinken van bier is bijna zo oud als de mens zelf. In de Bonifatiusstad is die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jan Smets boeken
  Jan Smets - Mechelen, een stad vertelt 2

  Twee jaar geleden verscheen een eerste boek waarin Jan Smets een vijftigtal heel diverse Mechelaars portretteerde. Hij had niet de pretentie hét verhaal van deze stad te vertellen. Helemaal niet. Maar elk van deze Maneblussers bracht een puzzelstukje aan van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Theo van Daalhoff boeken
  Theo van Daalhoff - Poempeloem

  In het boek bespreekt Haags auteur en (amateur-)musicus Theo van Daalhoff op geheel eigen wijze zijn bijzondere ervaringen met ruim 40 jaar popmuziek in de Rockstad. Optredens in de Schilderswijk, Ockenburg maar ook Terneuzen en zelfs Mallorca komen aan bod.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gert van den Esschert boeken
  Gert van den Esschert - Epe mien däärpien 3

  Epe mien däärpien' deel 3, met als ondertitel 'Ik vergeat 't nooit', is de opvolger van de gelijknamige delen 1 en 2, die respectievelijk eind 2010 en eind 2013 verschenen. Epenaar Gert van den Esschert heeft net als bij de vorige delen uitgebreid de tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Herman Aarts boeken
  Herman Aarts - Assendorp

  Eeuwenlang was de Zwolse wijk Assendorp niet meer dan een boerenstreek buiten de stadsmuren. De groei van Zwolle, eind negentiende eeuw, kwam mede door de opening van het station en de vestiging van de centrale werkplaats van de Staatsspoorwegen. In de wijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan Goossensen boeken
  Jan Goossensen - Een nieuw begin in Den Haag

  Een nieuw begin in Den Haag vertelt het verhaal van een unieke, monumentale kerk. De protestantse Maranathakerk (1949) heeft veel vrienden. Ze prijzen het intieme gebouw vanwege zijn schoonheid: een verrassende ruimtewerking en een uitstekende akoestiek. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jacques Huinck boeken
  Jacques Huinck - Opstaan, het is oorlog

  Jacques Huinck – de auteur van 'Opstaan, het is oorlog' – was tussen de vijf en de tien jaar oud toen de Tweede Wereldoorlog over Nederland raasde. Ook zijn geboortestad Maastricht werd bezet en delen van de stad werden verwoest. Voor de jonge Jacques… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frans Hermans boeken
  Frans Hermans - Historische atlas van Venlo

  Venlo heeft een bewogen geschiedenis. De nederzetting Venlo, reeds traceerbaar in de Romeinse tijd, groeide in de Middeleeuwen uit tot een vooraanstaande handelsstad binnen het hertogdom Gelre. Haar lotgevallen waren altijd innig verbonden met de Maas, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Henk Wierts, B. de Vries, Willem G. van Wijnen boeken
  Henk Wierts, B. de Vries, Willem G. van Wijnen - Groningen in 3D

  GRONINGEN IN 3D De stad in stereofoto’s 1868-1940 In 1855 maakte Nederland voor het eerst serieus kennis met de sensatie van stereofotografie. Zo overweldigend was het effect, dat ons land geheel in de ban raakte van deze nieuwe werkelijkheidsillusie. Ook in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Paul Brood boeken
  Paul Brood - De kleine Geschiedenis van Drenthe voor Dummies

  Moj! Een woord van drie letters als begroeting. Het staat voor de Drentsevriendelijkheid en gastvrijheid, maar tegelijk ook voor de eenvoud.Want daar houden Drenten van: doe mar gewoon, dan doej al gek genog. Dieeigenschappen hebben een lange historie die gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99