Boeken over regionale geschiedenis

 • H.J. Hendriks e.a. boeken
  H.J. Hendriks e.a. - De Asser Rijks HBS/MMS

  Honderdvijftig jaar geleden gaat na enige politieke schermutselingen in Assen de Rijks Hoogere Burgerschool aan de Beilerstraat van start. Vlak voor het honderdjarig bestaan van de school gaat de deur dicht. In dit boek wordt het wel en wee van de Rijks HBS… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fred van Kan boeken
  Fred van Kan - Het Capittel van Sint-Joris te Amersfoort

  Tot de Reformatie kende Nederland 43 kapittels, gemeenschappen van kanunniken met als doel het verzorgen van het koorgebed, bestaande uit acht getijden die het grootste deel van de dag bestreken. Deze kapittels zijn bijna allemaal verdwenen, de meeste al in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Elise Wensvoort-Oranje boeken
  Elise Wensvoort-Oranje - De rijwielbrancard

  De dag- en nachtrapporten van de Schiedamse politie zijn voor genealogen zoals Elise Wensvoort- Oranje een bron van onschatbare waarde. Elise vond er informatie over de rijwielbrancard, een voor vele onbekend vervoer voor zieken vanaf 1914. Maar er is meer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Warner B. Banga, Piet de Haan boeken
  Warner B. Banga, Piet de Haan - Bierbrouwen in Dokkum

  In Dokkum wordt sinds kort weer Bonifatiusbier gebrouwen en op de markt gebracht. De geschiedenis van het Dokkumer bier lijkt op de geschiedenis van de stad Dokkum. Het brouwen en drinken van bier is bijna zo oud als de mens zelf. In de Bonifatiusstad is die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Derk Jansen, Nanny De Vries-Douma boeken
  Derk Jansen, Nanny De Vries-Douma - Een revolutionaire Kerk

  1798 – Een revolutionair jaar, waarbij ook de oprichting van de Verenigde Christelijke Gemeente van Dokkum behoort. De geschiedenis van deze gemeente werd al eerder vastgelegd door de toenmalige streekarchivaris W.T. Keune. Zijn feitelijke informatie over de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Theo van Daalhoff boeken
  Theo van Daalhoff - Poempeloem

  In het boek bespreekt Haags auteur en (amateur-)musicus Theo van Daalhoff op geheel eigen wijze zijn bijzondere ervaringen met ruim 40 jaar popmuziek in de Rockstad. Optredens in de Schilderswijk, Ockenburg maar ook Terneuzen en zelfs Mallorca komen aan bod.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jan Smets boeken
  Jan Smets - Mechelen, een stad vertelt 2

  Twee jaar geleden verscheen een eerste boek waarin Jan Smets een vijftigtal heel diverse Mechelaars portretteerde. Hij had niet de pretentie hét verhaal van deze stad te vertellen. Helemaal niet. Maar elk van deze Maneblussers bracht een puzzelstukje aan van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Gert van den Esschert boeken
  Gert van den Esschert - Epe mien däärpien 3

  Epe mien däärpien' deel 3, met als ondertitel 'Ik vergeat 't nooit', is de opvolger van de gelijknamige delen 1 en 2, die respectievelijk eind 2010 en eind 2013 verschenen. Epenaar Gert van den Esschert heeft net als bij de vorige delen uitgebreid de tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jan Goossensen boeken
  Jan Goossensen - Een nieuw begin in Den Haag

  Een nieuw begin in Den Haag vertelt het verhaal van een unieke, monumentale kerk. De protestantse Maranathakerk (1949) heeft veel vrienden. Ze prijzen het intieme gebouw vanwege zijn schoonheid: een verrassende ruimtewerking en een uitstekende akoestiek. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jacques Huinck boeken
  Jacques Huinck - Opstaan, het is oorlog

  Jacques Huinck – de auteur van 'Opstaan, het is oorlog' – was tussen de vijf en de tien jaar oud toen de Tweede Wereldoorlog over Nederland raasde. Ook zijn geboortestad Maastricht werd bezet en delen van de stad werden verwoest. Voor de jonge Jacques… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frans F. Hermans boeken
  Frans F. Hermans - Historische atlas van Venlo

  Venlo heeft een bewogen geschiedenis. De nederzetting Venlo, reeds traceerbaar in de Romeinse tijd, groeide in de Middeleeuwen uit tot een vooraanstaande handelsstad binnen het hertogdom Gelre. Haar lotgevallen waren altijd innig verbonden met de Maas, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • John Tamerus boeken
  John Tamerus - Als de muren konden spreken

  In de binnenstad van Woerden staat een ruim vierhonderd jaar oud Weeshuis. Een pand met geheimen en een turbulente geschiedenis. Het weeshuis herbergt tal van verhalen over de weeskinderen. Over de binnenvaders en binnenmoeders. Over een wonderkind die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Henk Wierts, B. de Vries, Willem G. van Wijnen boeken
  Henk Wierts, B. de Vries, Willem G. van Wijnen - Groningen in 3D

  GRONINGEN IN 3D De stad in stereofoto’s 1868-1940 In 1855 maakte Nederland voor het eerst serieus kennis met de sensatie van stereofotografie. Zo overweldigend was het effect, dat ons land geheel in de ban raakte van deze nieuwe werkelijkheidsillusie. Ook in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Paul Brood boeken
  Paul Brood - De kleine Geschiedenis van Drenthe voor Dummies

  Moj! Een woord van drie letters als begroeting. Het staat voor de Drentse vriendelijkheid en gastvrijheid, maar tegelijk ook voor de eenvoud. Want daar houden Drenten van: doe mar gewoon, dan doej al gek genog. Die eigenschappen hebben een lange historie die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Erik Dijkstra boeken
  Erik Dijkstra - Spitten voor de vijand

  Meer dan honderdduizend mannen werden vanaf september 1944 opgeroepen om te werken aan Duitse verdedigingswerken in Nederland. In de nog bezette provincies werden de arbeiders gedwongen tewerkgesteld aan de bouw van tankgrachten, loopgraven en schuttersputjes,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Paul van der Heijden boeken
  Paul van der Heijden - De kleine geschiedenis van Nijmegen voor Dummies

  In deze beknopte gids maak je kennis met de lange, fascinerende geschiedenis van de noordelijkste stad van Zuid-Nederland. In de Romeinse tijd was Nijmegen veruit de belangrijkste plek van ons land. Karel de Grote en de Duitse keizers bouwden hier de grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Carel Damsté boeken
  Carel Damsté - Volgende halte: Keizerstraat

  Nu de laatste Haagse Trams vervangen worden door ‘light-rail’-treintjes, zal het voor velen onder ons een genoegen zijn nog eens terug te keren naar de tijd, toen de tram nog werkelijk een tram was. Lijnen naar Scheveningen hebben daarin een pioniersrol… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gerard Seyger boeken
  Gerard Seyger - Hanzestad Oldenzaal

  In een levensbeschrijving van de Merowingische edelman Gombertus treffen we de plaatsnaam Altisalja (Oldenzaal) voor de eerste keer in een historische context (7e eeuw) aan. Ongeveer twintig tot vijfentwintig jaar voordat de rondtrekkende Angelsaksische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Herman Smit boeken
  Herman Smit - Sporen van de Tweede Wereldoorlog

  ‘De oorlog blijft ons achtervolgen als een hardnekkige hond, die achter je aan blijft lopen en wacht bij iedere winkel waar je binnen gaat’. Het is de ervaring van veel mensen, die de oorlog hebben meegemaakt. Zelfs al zouden ze het willen, ze kúnnen de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Freke Sens boeken
  Freke Sens - De kleine geschiedenis van Eindhoven voor dummies

  In dit boekje maak je kennis met de verrassend rijke geschiedenis van Eindhoven. Je leest over de oorlogen met Gelre, de verwoestende stadsbrand van 1486, het Beleg van Eindhoven en de onstuimige groei van het stadje na de vestiging van gloeilampenfabriek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Lennert Savenije boeken
  Lennert Savenije - Nijmegen. Collaboratie en verzet

  Wat gebeurt er als een stad door een vijandelijk leger wordt bezet? Is het noodzakelijk en verstandig om samen te werken met de nieuwe machthebber? Of moet er weerstand worden geboden tegen zijn aanwezigheid en beleid? Deze vragen speelden voortdurend tijdens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Jerzy Gawronski, Ranjith Jayasena boeken
  Jerzy Gawronski, Ranjith Jayasena - Oeroud Amsterdam

  Oeroud Amsterdam ontrafelt de vroegste geschiedenis van Amsterdam, die al veel eerder begint dan het officiële jaar 1275, toen de stad tolprivilege kreeg van Floris V. Archeologen constateren na meer dan zestig jaar minutieus onderzoek dat de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dita van Wieren-Maan boeken
  Dita van Wieren-Maan - Met tranen in mijn ogen

  "Met tranen in myn ooggen vat ik de pen op," zo schrijft Maria Malijs in 1828 vanuit een kolonie van Weldadigheid in Drenthe aan de regenten en regentessen van het Heilige Geest Weeshuis. Ze heeft heimwee naar Leiden en voelt zich diep ongelukkig. Maria's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Alphons Siebelt boeken
  Alphons Siebelt - 'Het is een raadsel waarvan de bevolking heeft geleefd'

  Het woord 'Hongerwinter' roept bij vrijwel iedereen beelden op van de winter 1944-1945: hongerige mensen die in de rij staan bij gaarkeukens, hongertochten die zijn ondernomen om bij boeren levensmiddelen te kopen of te ruilen, voedsel dat gretig werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Adriaan van den Berge boeken
  Adriaan van den Berge - Toermalijn

  Als babyboomer geboren in 1949 met de veiligheid en de isolatie van een gesloten dorp binnen de dijken van een Zeeuws eiland. Vervolgens de ontsluiting door het Deltaplan met alle veranderingen en mijn weg die grote wereld in. Met een buitenlandse reis van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95