Boeken over regionale geschiedenis

 • Alphons Siebelt boeken
  Alphons Siebelt - Leidse voedselvoorziening in de Hongerwinter

  Het woord 'Hongerwinter' roept bij vrijwel iedereen beelden op van de winter 1944-1945: hongerige mensen die in de rij staan bij gaarkeukens, hongertochten die zijn ondernomen om bij boeren levensmiddelen te kopen of te ruilen, voedsel dat gretig werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jerzy Gawronski, Ranjith Jayasena boeken
  Jerzy Gawronski, Ranjith Jayasena - Oeroud Amsterdam

  Oeroud Amsterdam ontrafelt de vroegste geschiedenis van Amsterdam, die al veel eerder begint dan het officiële jaar 1275, toen de stad tolprivilege kreeg van Floris V. Archeologen constateren na meer dan zestig jaar minutieus onderzoek dat de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ad Knotter, Willebrord Rutten boeken
  Ad Knotter, Willebrord Rutten - Jaarboek 2017

  In het jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (Jaarboek Limburg) worden wetenschappelijke artikelen opgenomen over de geschiedenis van Limburg in samenhang met de omliggende gebieden in België en Duitsland. De positie van Limburg als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Luc Surdiacourt boeken
  Luc Surdiacourt - De Marollen

  De Marollen. Een eeuwenoud misverstand werpt een volledig nieuw licht op de naam en de evolutie van de bekendste volksbuurt in België. Wat begon als een eenvoudige voorbereiding van een gidswandeling door de Marollenwijk, mondde uit in zeven jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Elise Wensvoort-Oranje boeken
  Elise Wensvoort-Oranje - De rijwielbrancard

  De dag- en nachtrapporten van de Schiedamse politie zijn voor genealogen zoals Elise Wensvoort- Oranje een bron van onschatbare waarde. Elise vond er informatie over de rijwielbrancard, een voor vele onbekend vervoer voor zieken vanaf 1914. Maar er is meer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Heleen Kole boeken
  Heleen Kole - Polderen of niet? Participatie in het bestuur van de waterschappen Bunschoten en Mastenbroek vóór 1800

  'Polderen' is in de hedendaagse politiek een vertrouwd begrip, maar hoe zat het met polderen in de vroegere Nederlandse waterschappen? Waarover werd onderhandeld achter de middeleeuwse dijken en wie beslisten mee? Uitgerekend toen de beste jaren van de Gouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Dita van Wieren-Maan boeken
  Dita van Wieren-Maan - Met tranen in mijn ogen

  "Met tranen in myn ooggen vat ik de pen op," zo schrijft Maria Malijs in 1828 vanuit een kolonie van Weldadigheid in Drenthe aan de regenten en regentessen van het Heilige Geest Weeshuis. Ze heeft heimwee naar Leiden en voelt zich diep ongelukkig. Maria's… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Herwig De Lannoy boeken
  Herwig De Lannoy - Een stad in omwenteling

  De periode tussen de Franse revolutie van 1789 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 wordt bestempeld als de 'lange' negentiende eeuw. Zij doet denken aan de arme fabrieksarbeiders, de opkomende vervuilende industrie en een bitsige politieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Robin te Slaa boeken
  Robin te Slaa - Daar dit een immorele aanslag is

  Tijdens de bezetting voerden de Duitse autoriteiten een antisemitische politiek die in het teken stond van het ontrechten en het beroven van Joden als opmaat tot hun deportatie. Ook onroerend goed viel onder de zorgvuldig geregisseerde roofoperatie van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elzenga Gert boeken
  Elzenga Gert - Leeuwarden - De mooiste stadsgezichten(Ned. editie)

  In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Het Historisch Centrum Leeuwarden grijpt dit culturele kroonjaar aan om een selectie van de fraaiste schilderijen, prenten en tekeningen van de Friese hoofdstad vanaf het begin van de zeventiende eeuw tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Willem van Ham, Karel Leenders boeken
  Willem van Ham, Karel Leenders - Polders in kaart

  In 1565 en 1590 werden twee grote kaarten van de Noord-Brabantse Noordwesthoek gemaakt. De ene kaart is bekend geworden als de Gastelse kaart, de andere als de Mauritskaart. Ze waren bestemd voor hoogstaande ogen: die van een markies, een abt en de stadhouder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Meindert Schroor boeken
  Meindert Schroor - Van Hemdijk tot Klif

  Zuidwest-Fryslân, of zoals de Friezen meestal zeggen de Zuidwesthoek, is het hart van het Friese Merengebied. Ook liggen hier zeven van de elf Friese steden, waarvan drie aan de prachtige IJsselmeerkust met zijn kliffen, natuurterreinen en stranden. Daarnaast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Pieter van der Ende boeken
  Pieter van der Ende - Ken je Leeuwarden

  Leeuwarden. Stad van de Prinsentuin, de WTC, de kelders. Eindpunt van de Elfstedentocht. Een echt Friese stad bovendien. Over Leeuwarden is veel te ontdekken, zowel in het verleden als nu. Ga zitten met familie of vrienden en zie wie er over de meeste kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Kurstjens boeken
  Willem Kurstjens - Kleikoorts

  In KLEIKOORTS beschrijft Willem Kurstjens hoe het er in Tegelen aan toe ging toen rond 1870 de kleiwinning een hoge vlucht nam. Er waren vele gegadigden voor de klei, die door de gemeente werd uitgegeven. Dat leidde tot een verstrengeling van politieke en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Aarts Herman boeken
  Aarts Herman - De Zwolse lente

  Zwolle na de oorlog. Voor veel mensen een stilstaande, misschien zelfs slapende stad. Maar de foto's van persfotograaf Dolf Henneke laten toch een genuanceerder beeld zien. Er wordt gewerkt aan de toekomst, er wordt cultuur be4dreven, gesport. De Koningin komt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elio Pelzers boeken
  Elio Pelzers - Ken je de mijnstreek ?

  Het bruist en borrelt in de Mijnstreek. Een internationale conventie in de VS riep Parkstad zelfs uit tot beste toeristische bestemming ter wereld. In dit deel van Limburg is veel industrieel erfgoed weggevaagd, maar de invloed van de mijnhistorie op stad en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frank van Riet boeken
  Frank van Riet - Meer kommer en kwel in Rotterdam

  In deel 1 van Kommer en kwel in Rotterdam stonden politiefoto's betreffende moord, doodslag en andere misdrijven tussen 1904 en 1940 centraal. De fotograaf moest in diezelfde periode ook ander leed in Rotterdam en omstreken op de gevoelige plaat vastleggen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Raymond van den Boogaard boeken
  Raymond van den Boogaard - De religieuze rebellen van de Vrije Gemeente

  Wie de Amsterdamse poptempel Paradiso binnengaat, ziet boven de ingang nog staan: De Vrije Gemeente. Die vereniging zette in 1880 het gebouw neer, met grootse plannen. Weg met de dogma’s en het conformisme in de kerk! Ruim baan voor wetenschap, vrije… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Corry van Munster, Willem Kurstjens boeken
  Corry van Munster, Willem Kurstjens - Vlucht naar Tegelen

  In dit boek wordt een beeld geschetst van de massale vlucht van Venlonaren naar Tegelen in het najaar van 1944. Door de verwoestingen die de geallieerde bombardementen op de Maasbruggen aanrichten en de angst voor nieuwe bombardementen stroomt de bevolking van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Klaas Bouwer boeken
  Klaas Bouwer - Brakkenstein. Een Nijmeegse buitenplaats en zijn bewoners

  Brakkenstein is een van de weinige goed bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Nijmegen. Het is bekend door de witte villa, het prachtige park met zijn lanen en sterrenbos en de hortus. In Brakkenstein. Een Nijmeegse buitenplaats en zijn bewoners wordt de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • John Tamerus boeken
  John Tamerus - Als de muren konden spreken

  In de binnenstad van Woerden staat een ruim vierhonderd jaar oud Weeshuis. Een pand met geheimen en een turbulente geschiedenis. Het weeshuis herbergt tal van verhalen over de weeskinderen. Over de binnenvaders en binnenmoeders. Over een wonderkind die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Jan van Oudheusden boeken
  Jan van Oudheusden - Geloven in vriendschap - 700 jaar Zwanenbroeders in ’s-Hertogenbosch

  In 1318 stichtte een groepje geestelijken in de Bossche Sint-Jan een religieuze broederschap. Samen vereerden zij met gezang en gebed de Moedermaagd Maria. Hun initiatief groeide uit tot een religieus, maatschappelijk en cultureel instituut van de eerste orde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adri van Beelen boeken
  Adri van Beelen - De familie Duinen

  Deze kroniek van de Katwijkse familie Duinen begint in 1922. Het verhaal neemt de lezer vervolgens mee door de afgelopen eeuw tot aan de nieuwjaarsnacht op de drempel van het nieuwe millennium. Adri van Beelen plaatst de lotgevallen van de Duinens tegen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Jan Ybema boeken
  Jan Ybema - De kleine Geschiedenis van Friesland voor Dummies

  Je woont in Friesland en je wilt meer over de geschiedenis van je eigen omgeving weten. Of misschien ken je Friesland vooral vanuit je zeilboot. Klim dan ook eens aan wal! Deze gids neemt je mee naar de rijke historie die je zult aantreffen. Naar de terpen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Lia van Zalinge-Spooren boeken
  Lia van Zalinge-Spooren - Gemeint en gemeenschap. Jaargeboden in Peelland, circa 1300-1795

  De Brabantse hertog en de plaatselijke heren gaven vanaf circa 1300 gemeenschappelijke gronden uit aan lokale gemeenschappen in Peelland. De inwoners van de gemeenschappen kregen niet alleen het recht om deze gemeint te gebruiken, ze mochten die ook beheren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00