Boeken over regionale geschiedenis

 • Peter Karstkarel boeken
  Peter Karstkarel - 36x Leeuwarden

  Uit het voorwoord van burgemeester Crone: De titel van dit boekje is veelzeggend. Daaruit blijkt namelijk al dat er veel is veranderd in 'Leeuwarden' de laatste jaren.Vijf jaar geleden bestond deze gemeente weliswaar uit één stad en negen dorpen, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Elzenga Gert boeken
  Elzenga Gert - Leeuwarden - De mooiste stadsgezichten(Ned. editie)

  In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Het Historisch Centrum Leeuwarden grijpt dit culturele kroonjaar aan om een selectie van de fraaiste schilderijen, prenten en tekeningen van de Friese hoofdstad vanaf het begin van de zeventiende eeuw tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ad Knotter, Willebrord Rutten boeken
  Ad Knotter, Willebrord Rutten - Jaarboek 2017

  In het jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (Jaarboek Limburg) worden wetenschappelijke artikelen opgenomen over de geschiedenis van Limburg in samenhang met de omliggende gebieden in België en Duitsland. De positie van Limburg als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erik Hagelstein boeken
  Erik Hagelstein - Parels van de Achterhoek

  Achterhoekers zijn doorgaans bescheiden. Zelfs als ze uitzonderlijke prestaties leveren en succesvol zijn. In dit boek twintig indringende levensverhalen van Achterhoekers die het ultieme hebben bereikt in hun vak. Zij hebben of hadden een succesvolle… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter Jan Margry, Jenny Reynaerts, Jurjen Vis boeken
  Peter Jan Margry, Jenny Reynaerts, Jurjen Vis - Het verdwenen hofje

  Tussen 1869 en 1956 stond aan de 'Parijsche boulevard' van Amsterdam, de Stadhouderskade, het Henriëtte Hofje, gebouwd in oud-Hollandse stijl. Het was gesticht door Jacob de Vos en Henriëtte Wurfbain, rijke Amsterdammers die hun vermogen gebruikten voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Elise Wensvoort-Oranje boeken
  Elise Wensvoort-Oranje - De rijwielbrancard

  De dag- en nachtrapporten van de Schiedamse politie zijn voor genealogen zoals Elise Wensvoort- Oranje een bron van onschatbare waarde. Elise vond er informatie over de rijwielbrancard, een voor vele onbekend vervoer voor zieken vanaf 1914. Maar er is meer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Heleen Kole boeken
  Heleen Kole - Polderen of niet? Participatie in het bestuur van de waterschappen Bunschoten en Mastenbroek vóór 1800

  'Polderen' is in de hedendaagse politiek een vertrouwd begrip, maar hoe zat het met polderen in de vroegere Nederlandse waterschappen? Waarover werd onderhandeld achter de middeleeuwse dijken en wie beslisten mee? Uitgerekend toen de beste jaren van de Gouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Herwig De Lannoy boeken
  Herwig De Lannoy - Een stad in omwenteling

  De periode tussen de Franse revolutie van 1789 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 wordt bestempeld als de 'lange' negentiende eeuw. Zij doet denken aan de arme fabrieksarbeiders, de opkomende vervuilende industrie en een bitsige politieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Aad Koster boeken
  Aad Koster - 'n goeie bakker!

  Gerard Schoep vestigt in 1868 zijn bakkerij aan de 's-Gravenweg in Rotterdam Kralingen. De gebroeders Piet en Jan van der Meer openen jaren later, aanvankelijk los van elkaar, een bakkerij aan de Oudaenstraat en aan de Crooswijkseweg. In 1908 besluiten zij om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Robin te Slaa boeken
  Robin te Slaa - Daar dit een immorele aanslag is

  Tijdens de bezetting voerden de Duitse autoriteiten een antisemitische politiek die in het teken stond van het ontrechten en het beroven van Joden als opmaat tot hun deportatie. Ook onroerend goed viel onder de zorgvuldig geregisseerde roofoperatie van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chris Brunner boeken
  Chris Brunner - De Adriaan

  Welke Haarlemmer kent De Adriaan niet, de molen die zo prachtig aan het Spaarne en aan de rand van de oude binnenstad ligt? Veel minder mensen weten echter iets over de bewogen, 240 jaar lange geschiedenis van deze bijzondere windmolen. Ooit belangrijke, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pieter van der Ende boeken
  Pieter van der Ende - Ken je Leeuwarden

  Leeuwarden. Stad van de Prinsentuin, de WTC, de kelders. Eindpunt van de Elfstedentocht. Een echt Friese stad bovendien. Over Leeuwarden is veel te ontdekken, zowel in het verleden als nu. Ga zitten met familie of vrienden en zie wie er over de meeste kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem Kurstjens boeken
  Willem Kurstjens - Kleikoorts

  In KLEIKOORTS beschrijft Willem Kurstjens hoe het er in Tegelen aan toe ging toen rond 1870 de kleiwinning een hoge vlucht nam. Er waren vele gegadigden voor de klei, die door de gemeente werd uitgegeven. Dat leidde tot een verstrengeling van politieke en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Rick Scholten boeken
  Rick Scholten - Geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal

  Eeuwen lang telt de Veluwe economisch, landschappelijk en geografisch niet mee. Een achtergebleven en woest gebied, moeilijk begaanbaar. In kleine dorpen en buurtschappen proberen keuterboertjes het hoofd boven water te houden op de schrale en onvruchtbare… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Meindert Schroor boeken
  Meindert Schroor - Historical Atlas of Leeuwarden. Capital of Friesland, European Capital of Culture 2018

  eeuwarden is al ruim vijf eeuwen de hoofdstad van Fryslân, maar de nederzetting is minstens tweemaal zo oud. De Historical Atlas of Leeuwarden/Historische atlas van Leeuwarden brengt de ontwikkeling in kaart van een terpdorp aan een arm van de zee, via de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Elio Pelzers boeken
  Elio Pelzers - Ken je de mijnstreek ?

  Het bruist en borrelt in de Mijnstreek. Een internationale conventie in de VS riep Parkstad zelfs uit tot beste toeristische bestemming ter wereld. In dit deel van Limburg is veel industrieel erfgoed weggevaagd, maar de invloed van de mijnhistorie op stad en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Thijs Löwenthal boeken
  Thijs Löwenthal - Dit is ons Arnhem

  Een stad wordt gevormd door gebouwen, straten, huizen en bruggen. Herkenningspunten die in de loop van de tijd veranderen; soms heel subtiel, soms onherkenbaar. Locaties die een eigen verhaal en een eigen geschiedenis hebben.Maar de ziel van een stad is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frank van Riet boeken
  Frank van Riet - Meer kommer en kwel in Rotterdam

  In deel 1 van Kommer en kwel in Rotterdam stonden politiefoto's betreffende moord, doodslag en andere misdrijven tussen 1904 en 1940 centraal. De fotograaf moest in diezelfde periode ook ander leed in Rotterdam en omstreken op de gevoelige plaat vastleggen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Corrie Verkerk boeken
  Corrie Verkerk - Amsterdamse spookhuizen

  Bloedstollende verhalen, spookliederen, leuke lijstjes en onheilsplekken om te bezoekenDe klopgeest van Tuschinski, de wraak van de vermoorde Heinrich, mysterieuze bloedsporen, poltergeisten en andere demonische verschijningen. Het spookt in Amsterdam.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Corry van Munster, Willem Kurstjens boeken
  Corry van Munster, Willem Kurstjens - Vlucht naar Tegelen

  In dit boek wordt een beeld geschetst van de massale vlucht van Venlonaren naar Tegelen in het najaar van 1944. Door de verwoestingen die de geallieerde bombardementen op de Maasbruggen aanrichten en de angst voor nieuwe bombardementen stroomt de bevolking van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Harm van der Veen boeken
  Harm van der Veen - De duivel en zijn moer

  De duivel en zijn moer vertelt over het veen. Over het Bourtangermoor, het uitgestrekte veengebied in het noordoosten van ons land. Ooit warmden generaties Nederlanders en Duitsers zich aan de miljoenen turven die hier gestoken zijn. Maar De duivel en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bruno Klappe boeken
  Bruno Klappe - Impressies van Schokland

  Schokland was eeuwenlang een eenzaam, afgelegen eiland in de Zuiderzee, de zee die later het IJsselmeer zou worden. Een ietwat geheimzinnig, vreemd wereldje, slechts zelden bezocht door bewoners van de vaste wal.Toch waren er mensen die zich naar Schokland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • John Tamerus boeken
  John Tamerus - Als de muren konden spreken

  In de binnenstad van Woerden staat een ruim vierhonderd jaar oud Weeshuis. Een pand met geheimen en een turbulente geschiedenis. Het weeshuis herbergt tal van verhalen over de weeskinderen. Over de binnenvaders en binnenmoeders. Over een wonderkind die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Adri van Beelen boeken
  Adri van Beelen - De familie Duinen

  Deze kroniek van de Katwijkse familie Duinen begint in 1922. Het verhaal neemt de lezer vervolgens mee door de afgelopen eeuw tot aan de nieuwjaarsnacht op de drempel van het nieuwe millennium. Adri van Beelen plaatst de lotgevallen van de Duinens tegen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Kees Gerritsen boeken
  Kees Gerritsen - Leven in Arnhem in de jaren '60

  De jaren '60 waren opwindend, verrassend en rumoerig. Wie die periode beleefde heeft ongetwijfeld veel beelden op zijn/haar netvlies staan van de oorlog in Vietnam, studentenopstanden, de moord op John F. Kennedy, de opkomst van de popmuziek, de minirok en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00