Boeken over regionale geschiedenis

 • Jeanine Dekker boeken
  Jeanine Dekker - Middelburg, beeld van de stad

  Het gezicht van de stad Middelburg. Geïllustreerde uitgave over de Zeeuwse stad. (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Liesbet Nys boeken
  Liesbet Nys - Van mensen en muizen

  50 jaar onderwijs en onderzoek aan de Faculteit Geneeskunde. In 1963 werd de medische faculteit van de toen nog unitaire Leuvense universiteit gesplitst. Franstaligen en Nederlandstaligen volgden vanaf dan hun eigen koers. Aanvankelijk deelden zij nog de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Jan Smit boeken
  Jan Smit - Werken van de Vereniging Gelre Sporen van moderniteit

  De Oost-Gelderse regio de Liemers wordt begrensd door de Rijn, IJssel, de Oude IJssel en de grens met Duitsland en omvat tegenwoordig tien gemeenten: Angerlo, Bergh, Didam, Duiven, Gendringen, Herwen en Aerdt, Pannerden, Westervoort en Zevenaar. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Maurits Van Liedekerke boeken
  Maurits Van Liedekerke - Van Abbeloos tot Zeppos

  In Van Abbeloos tot Zeppos bundelt dichter, columnist, auteur, gewezen journalist en ereburger van de gemeente Herne Maurits van Liedekerke (°1945) 75 geïllustreerde portretten. Het is geen boek dat aanspraak maakt op encyclopedische volledigheid, wel een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Rudy Van Roy boeken
  Rudy Van Roy - HET GEHEUGEN VAN LIER

  Het geheugen van Lier vertelt de geschiedenis van een gemeenschap die stad wordt in het gebied tussen het waterrijke Land van Ryen en de droge Kempen.In de ziel van de inwoners, bij de enen in religieuze bij de anderenin folkloristische zin, leeft de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Jan Zwemer, Jeanine Dekker boeken
  Jan Zwemer, Jeanine Dekker - De kleine Geschiedenis van Zeeland voor Dummies

  Da's nog 's een makkelijk klein boekje! Zo lang als de Zeeuwse kustlijn is, zo kort is deze geschiedenis van Zeeland. Maak kennis met ringdijken en inlagen, met de opkomst van kerkdorpen, vissersstadjes en handelssteden, met stormvloeden en waterkeringen, met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Pieter van der Ende boeken
  Pieter van der Ende - Ken je Leeuwarden

  Leeuwarden. Stad van de Prinsentuin, de WTC, de kelders. Eindpunt van de Elfstedentocht. Een echt Friese stad bovendien. Over Leeuwarden is veel te ontdekken, zowel in het verleden als nu. Ga zitten met familie of vrienden en zie wie er over de meeste kennis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Paul van de Laar boeken
  Paul van de Laar - Coolsingel

  ‘We gaan naar de Coolsingel’ is een gevleugelde uitdrukking voor uitzinnige supporters van Feyenoord. Als er iets te vieren is, of als Rotterdammers boos of aangeslagen zijn, dan komen ze bijeen op de Coolsingel. De straat is vele malen het decor geweest… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Willem Kurstjens boeken
  Willem Kurstjens - Kleikoorts

  In KLEIKOORTS beschrijft Willem Kurstjens hoe het er in Tegelen aan toe ging toen rond 1870 de kleiwinning een hoge vlucht nam. Er waren vele gegadigden voor de klei, die door de gemeente werd uitgegeven. Dat leidde tot een verstrengeling van politieke en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Corrie Verkerk boeken
  Corrie Verkerk - Amsterdamse spookhuizen

  Bloedstollende verhalen, spookliederen, leuke lijstjes en onheilsplekken om te bezoeken De klopgeest van Tuschinski, de wraak van de vermoorde Heinrich, mysterieuze bloedsporen, poltergeisten en andere demonische verschijningen. Het spookt in Amsterdam.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Frank van Riet boeken
  Frank van Riet - Meer kommer en kwel in Rotterdam

  In deel 1 van Kommer en kwel in Rotterdam stonden politiefoto's betreffende moord, doodslag en andere misdrijven tussen 1904 en 1940 centraal. De fotograaf moest in diezelfde periode ook ander leed in Rotterdam en omstreken op de gevoelige plaat vastleggen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Karel Emmens, Jan Kuys, Elizabeth den Hartog, Anton van de Sande boeken
  Karel Emmens, Jan Kuys, Elizabeth den Hartog, Anton van de Sande - De Stevenskerk

  Hoewel de Stevenskerk al 750 jaar het hart van Nijmegen is, was de geschiedenis van deze bijzondere kerk nog nooit uitgebreid beschreven. Tijdens de restauratie van 2013 tot 2015 kon grondig bouw- en kunsthistorisch onderzoek worden gedaan, met vele nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • John Tamerus boeken
  John Tamerus - Als de muren konden spreken

  In de binnenstad van Woerden staat een ruim vierhonderd jaar oud Weeshuis. Een pand met geheimen en een turbulente geschiedenis. Het weeshuis herbergt tal van verhalen over de weeskinderen. Over de binnenvaders en binnenmoeders. Over een wonderkind die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Herwig De Lannoy boeken
  Herwig De Lannoy - Een stad in omwenteling

  De periode tussen de Franse revolutie van 1789 en het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1914 wordt bestempeld als de 'lange' negentiende eeuw. Zij doet denken aan de arme fabrieksarbeiders, de opkomende vervuilende industrie en een bitsige politieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Chris Kwant boeken
  Chris Kwant - Piraten, migranten en lokatellies

  Dat de eerste omroepuitzending ter wereld uit de Haagse Beukstraat kwam, is iets waar de stad stiekem een beetje trots op is. Tel daarbij op de Haagse bijdrage aan de zeezenders van weleer en het grote aantal piratenzenders, en je snapt dat Den Haag toch een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Jeroen Cornilly boeken
  Jeroen Cornilly - Architect en ambtenaar

  Het ambt van provinciaal architect in de 19e-eeuwse Belgische architectuur. De provinciaal architecten wisten met hun ontwerpen voor plattelandskerken, pastorieën, lagere scholen en andere openbare gebouwen sterk hun stempel op de 19e-eeuwse Belgische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Adri van Beelen boeken
  Adri van Beelen - De familie Duinen

  Deze kroniek van de Katwijkse familie Duinen begint in 1922. Het verhaal neemt de lezer vervolgens mee door de afgelopen eeuw tot aan de nieuwjaarsnacht op de drempel van het nieuwe millennium. Adri van Beelen plaatst de lotgevallen van de Duinens tegen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Pieter Vlaardingerbroek boeken
  Pieter Vlaardingerbroek - Adriaan Dortsman (1635-1682)

  Amsterdam beleefde in de zeventiende eeuw een economisch hoogtepunt dat nooit meer is geëvenaard. De stad groeide hierdoor enorm tot 200.000 inwoners. Deze constante aanwas van mensen leidde tot grote stadsuitbreidingen, waarvan de bekendste de Derde (1613)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Elio Pelzers boeken
  Elio Pelzers - Ken je de mijnstreek ?

  Het bruist en borrelt in de Mijnstreek. Een internationale conventie in de VS riep Parkstad zelfs uit tot beste toeristische bestemming ter wereld. In dit deel van Limburg is veel industrieel erfgoed weggevaagd, maar de invloed van de mijnhistorie op stad en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wim Buitenhuis boeken
  Wim Buitenhuis - Geschiedenis van de Harderwijker gasfabriek 1 1857 - 1907

  Van 1857 tot 1957 stond er in Harderwijk een gasfabriek, voor gaswinning uit steenkool. Meer dan een eeuw bepaalde de markante gashouwer het stadsbeeld. De markante gashouder werd in de jaren zeventig gesloopt. Tot halverwege de negentiende eeuw was het vooral… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Chris Brunner boeken
  Chris Brunner - De Adriaan

  Welke Haarlemmer kent De Adriaan niet, de molen die zo prachtig aan het Spaarne en aan de rand van de oude binnenstad ligt? Veel minder mensen weten echter iets over de bewogen, 240 jaar lange geschiedenis van deze bijzondere windmolen. Ooit belangrijke, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Thijs Löwenthal boeken
  Thijs Löwenthal - Dit is ons Arnhem

  Een stad wordt gevormd door gebouwen, straten, huizen en bruggen. Herkenningspunten die in de loop van de tijd veranderen; soms heel subtiel, soms onherkenbaar. Locaties die een eigen verhaal en een eigen geschiedenis hebben. Maar de ziel van een stad is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ad Knotter, Willibrord Putten boeken
  Ad Knotter, Willibrord Putten - Studies over de sociaal-economische geschiedenis van Limburg Jaarboek 2016

  In het jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg worden wetenschappelijke artikelen opgenomen over de geschiedenis van Limburg in samenhang met de omliggende gebieden in België en Duitsland. De positie van Limburg als grensregio staat daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Pim Ligtvoet boeken
  Pim Ligtvoet - In de schaduw van de oorlog

  De annexatie van de gemeente Sloten door Amsterdam lag nog geen twee decennia terug toen de oorlog uitbrak. Nieuw-West bestond alleen op de tekentafel. In de 'tuinen van Amsterdam' liet de oorlog de hechte gemeenschappen van dorpelingen, boeren en tuinders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Onno Boonstra, René Nijhof, Peter Wouters boeken
  Onno Boonstra, René Nijhof, Peter Wouters - 200 jaar De Kempenaer, advocaten in Arnhem

  Op 20 juli 1816 vestigde Jacob Mattheus de Kempenaer zich als advocaat in Arnhem. Het was het begin van een bijzondere geschiedenis van 200 jaar De Kempenaer. Maar liefst zes generaties De Kempenaer volgden elkaar op als advocaat. Gedurende dat proces groeide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00