Boeken over politieke geschiedenis

 • Derk Jan Eppink boeken
  14,95
 • Henk de Smaele boeken
  25,00
 • Willem Oltmans boeken
  14,75
 • D. Hellema, H. Reiding boeken
  35,00
 • Harm Ramkema boeken
    6,90
 • Kaj Leers boeken
  E-book
  Kaj Leers - Megafoonpolitiek

  Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land. Aan de hand van… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Joost Niemöller boeken
  E-book
  Joost Niemöller - Kwaad

  Miljoenen Nederlanders zijn kwaad. Door de massamigratie veranderde de samenstelling van de bevolking, een proces waarvan het einde nog lang niet in zicht is. De meerderheid van de Nederlanders - zo blijkt uit onderzoek - ervaart dat als een negatieve… (E-book)

  Lees meer...
    6,95
 • Paul Tang boeken
  E-book
  Paul Tang - Dijk van Europa

  Een van de boodschappen in ‘Dijk van Europa’, van Europarlementariër en econoom Paul Tang, is dat we Europa weer moeten durven te verdedigen. Maar welk Europa moeten we verdedigen, en tegen wie? De EU heeft het tij niet mee in de publieke opinie. Iedereen… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Casper van der Veen boeken
  E-book
  Casper van der Veen - De Kim-dynastie

  Hoe heeft het zover kunnen komen? Die vraag klinkt de afgelopen tijd geregeld wanneer het over Noord-Korea gaat. In De Kim-dynastie vertelt journalist en historicus Casper van der Veen de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • E-book
  De macht van de onzichtbare bankiers

  Wie denkt dat de overheid er is om de belangen van de burger te dienen komt bedrogen uit. Wereldwijd is de burger de melkkoe van de failliete overheid. Waarom is de overheid failliet? Omdat reservebanken systematisch overheden beroven en op hoge schulden jagen… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Henk de Smaele boeken
  E-book
  Henk de Smaele - Rechts Vlaanderen

  In de loop van de negentiende eeuw komt 'rechts Vlaanderen' tegenover 'links Wallonië' te staan. Bij elke parlementsverkiezing bleek (en blijkt) het Vlaamse kiesgedrag af te wijken van het Waalse. Hoe is het ontstaan van rechts Vlaanderen te verklaren?… (E-book)

  Lees meer...
  19,00
 • Ybeltje Berckmoes boeken
  E-book
  Ybeltje Berckmoes - Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn

  In 2011 belandde Ybeltje Berckmoes tot haar eigen verbazing als VVD-Kamerlid op het Binnenhof. Ze was geen beroeps­politica en zou het ook nooit worden. Ze beleefde Den Haag als een Alice in Wonderland, viel van de ene in de andere verbazing. Ervaringen die… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Peter Kropotkin boeken
  26,90
 • Lien Verpoest boeken
  Lien Verpoest - Rusland, onveranderlijk anders?

  Een hedendaagse blik op RuslandRond de eeuwwisseling liet Rusland de moeizame politieke en economische transitiejaren van de post-Sovjetperiode achter zich en veranderde het land in snel tempo. Patriottisme, respect voor tradities en het roemrijke verleden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • W. Prof. Dr. Banning boeken
  20,00
 • Frank Libertas boeken
  E-book
  Frank Libertas - Paarelketting

  In Jenevercity verkeert burgemeester Paarelketting in zwaar weer en wordt beticht van vriendjespolitiek, machtsmisbruik en het scheppen van een angstcultuur. De democratisch gekozen zwaargewichten van de gemeenteraad laten het integriteitsbureau U vraagt en… (E-book)

  Lees meer...
  10,95
 • Frank Libertas boeken
  E-book
  Frank Libertas - Paarelketting

  In deze kroniek vernoemd naar de 3 broers die Kiev zouden hebben gesticht wordt de geschiedenis van deze bijzondere stad compact geschetst vanaf de oude Steentijd tot heden. Dit grensland bevindt zich thans op een breukvlak en heeft alles in zich om een succes… (E-book)

  Lees meer...
  10,95
 • Ronan Farrow boeken
  E-book
  Ronan Farrow - Oorlog tegen vrede

  Oorlog tegen vrede van Ronan Farrow is een uiterst relevant boek over waarom Amerika steeds vaker militair ingrijpen en inzet van inlichtingendiensten verkiest boven diplomatie en vredesonderhandelingen.Oorlog tegen vrede van Ronan Farrow is een uiterst… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Heinrich Geiselberger boeken
  E-book
  Heinrich Geiselberger - De grote regressie

  In De grote regressie duiden vijftien grote denkers, onder wie David Van Reybrouck, Zygmunt Bauman, Nancy Fraser, Pankaj Mishra en Slavoj Žižek, de politieke crisis waarin de wereld terecht is gekomen. De krachten van extreemrechts, populisme en nationalisme… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Koen Petersen boeken
  E-book
  Koen Petersen - Showtime!

  SHOWTIME! In deze geestige maar vooral nuttige gids belicht Amerika-kenner Koen Petersen de vier hoogtepunten van de verkiezingsstrijd tussen de presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump: - De partijconventies in Philadelphia en Cleveland in juli -… (E-book)

  Lees meer...
    6,95
 • John Lewis Gaddis boeken
  E-book
  John Lewis Gaddis - Over strategisch denken

  John Lewis Gaddis wordt gezien als de meest vooraanstaande historicus van de Koude Oorlog en doceert over militaire- en politieke strategie aan Yale. Elk jaar wordt een selecte groep veelbelovende studenten en diplomaten toegelaten tot zijn colleges. Gaddis… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Meindert Fennema boeken
  E-book
  Meindert Fennema - Geert Wilder tovenaarsleerling

  Toen politicoloog Meindert Fennema in 2009 bezig was zijn Wildersbiografie te schrijven zeiden zijn collega's aan de Universiteit van Amsterdam: 'Tegen de tijd dat je die af hebt weet niemand meer wie Wilders is.' Toen het boek in augustus 2010 uitkwam, was… (E-book)

  Lees meer...
  11,99
 • Dirk Rochtus boeken
  E-book
  Dirk Rochtus - Duitsland

  Angela Merkel laat niemand onberoerd. De Duitse bondskanselier wekte de laatste jaren heel wat controverse op. De linkerzijde viel haar aan omwille van haar harde besparingspolitiek, nu is het de rechterzijde die haar op de korrel neemt wegens haar… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Edwin Bakker, Jeanine de Roy van Zuijdewijn boeken
  E-book
  Edwin Bakker, Jeanine de Roy van Zuijdewijn - Terrorisme

  De aanslagen in Parijs en Brussel gingen als een schokgolf door Europa en grote delen van de wereld. Met deze en andere acties weten terroristen burgers wereldwijd bang te maken, en dwingen ze overheden tot het nemen van allerlei maatregelen, waaronder… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Gertjan van Schoonhoven, Joppe Gloerich, Lennaert Lubberding boeken
  E-book
  Gertjan van Schoonhoven, Joppe Gloerich, Lennaert Lubberding - Enkele reis Nederland

  Enkele reis Nederland Hoe massa-immigratie ons land veranderde In mei 1986 brengt Elsevier onder de kop 'De Nieuwe Nederlanders' een omslagartikel waarin de auteurs stellen dat de stroom immigranten naar Nederland tot problemen leidt. Maar wie zich in die tijd… (E-book)

  Lees meer...
    9,95