Boeken over politieke geschiedenis

 • Paul Tang boeken
  Paul Tang - Dijk van Europa

  Een van de boodschappen in ‘Dijk van Europa’, van Europarlementariër en econoom Paul Tang, is dat we Europa weer moeten durven te verdedigen. Maar welk Europa moeten we verdedigen, en tegen wie? De EU heeft het tij niet mee in de publieke opinie. Iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Angelica Balabanoff boeken
  Angelica Balabanoff - Rebel

  Wat zou er met Angelica Balabanoffs nalatenschap zijn gebeurd als zij net zo beroemd was geworden als haar vriendinnen Rosa Luxemburg, Clara Zetkin, Alexandra Kollontaj en Emma Goldman? Dat vraagt Elsbeth Etty zich in het nawoord bij deze uitgave van Rebel -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mart de Kruif boeken
  Mart de Kruif - Zandhappen

  In het najaar van 2007 wordt Mart de Kruif gevraagd om als generaal-majoor de leiding op zich te nemen van de International Security Assistance Force (ISAF) in Zuid-Afghanistan. Voor Nederland bestaat Afghanistan op dat moment vooral uit Uruzgan, waar een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Chris Aalberts boeken
  Chris Aalberts - Palermo aan het Marsdiep

  Den Helder kreeg de afgelopen jaren de reputatie van probleem­gemeente waar alles mis lijkt te gaan. Bestuur en gemeenteraad vallen hier meer op door onderling gekrakeel dan door daadkrachtig optreden. Met als resultaat: mislukte projecten, hoogoplopende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Carla Hoetink boeken
  Carla Hoetink - Macht der gewoonte

  De Tweede Kamer is net een klein koninkrijk, met eigen regels en routines, een eigen taal, eigen helden en eigen verhalen. Buitenstaanders, maar ook insiders blijven zich verbazen over de dwingende kracht die uitgaat van deze zo specifieke sociale omgeving. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Fred Hamburg boeken
  Fred Hamburg - De ondergang van de Westerse democratie

  Onze politici hebben gefaald in het verdedigen van de Europese kerncultuur. Ze hebben de adviezen van de Bergrede in de wind geslagen en in plaats daarvan ‘debt servitude,’ speculatie en woekerrente tot hoeksteen gemaakt van onze economie. En mochten de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,55
 • Miriyam Aouragh, Ina Brouwer, René Danen boeken
  Miriyam Aouragh, Ina Brouwer, René Danen - Mohamed Rabbae

  In dit boek geven politici, wetenschappers en activisten hun visie op het werk van Mohamed Rabbae door de jaren heen. Met bijdragen van: Miriyam Aouragh, Ina Brouwer, René Danen, Corina Duijndam, Bas de Gaay Fortman, Thom de Graaf, Abdou Menebhi, Anja… (Harde kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Annemarie Gualthérie van Weezel boeken
  Annemarie Gualthérie van Weezel - De smaak van de macht

  De smaak van de macht schetst een uniek beeld hoe vijf Nederlandse oud-minister-presidenten hun ambtsperiode ervaren hebben. Piet de Jong, Dries van Agt, Ruud Lubbers, Wim Kok en Jan Peter Balkenende vertellen ieder op hun eigen manier hoe zij deze veeleisende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Peter d' Hamecourt boeken
  Peter d' Hamecourt - Vladimir Poetin Het koningsdrama

  Boris Jeltsin maakte van Rusland een soort monarchie. Hij zette op de laatste dag van 1999 zijn kroon op het hoofd van Vladimir Poetin. De KGB-kolonel vervolmaakte de rol van gekozen monarch en autocraat. Hij plantte na acht jaar een kroon op het hoofd van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Janneke Monshouwer boeken
  Janneke Monshouwer - Trump, Grondwet en Wereld

  Winston Churchill: ‘In oorlogstijd is de waarheid zo kostbaar dat ze altijd begeleid hoort te worden door een bodyguard van leugens’ Laten wij ons ophitsen tot haat en oorlog? Wat is de bedoeling van het waanzinnig Amerikaans militair budget van 700… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Ybeltje Berckmoes boeken
  Ybeltje Berckmoes - Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn

  In 2011 belandde Ybeltje Berckmoes tot haar eigen verbazing als VVD-Kamerlid op het Binnenhof. Ze was geen beroepspolitica en zou het ook nooit worden. Ze beleefde Den Haag als een Alice in Wonderland, viel van de ene in de andere verbazing. Ervaringen die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hans Ramsoedh boeken
  Hans Ramsoedh - Surinaams onbehagen

  Surinaams Onbehagen beschrijft de sociale en politieke geschiedenis van Suriname in onderlinge samenhang over de periode 1865-2015. Met een bevolking van ruim een half miljoen en een diversiteit aan bevolkingsgroepen, talen en godsdiensten is Suriname een van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Joost Niemöller boeken
  Joost Niemöller - Kwaad

  Miljoenen Nederlanders zijn kwaad. Door de massamigratie veranderde de samenstelling van de bevolking, een proces waarvan het einde nog lang niet in zicht is. De meerderheid van de Nederlanders - zo blijkt uit onderzoek - ervaart dat als een negatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kees Schaapveld boeken
  Kees Schaapveld - Bestuur en bestuurders in Nedermaas, 1794-1814

  In 1795 verdeelde het revolutionaire Frankrijk de in 1794 veroverde Zuidelijke Nederlanden in negen departementen en annexeerde deze. Nedermaas was een van deze departementen en bleef bijna twintig jaar Frans. In die periode was het hoogste gezag steeds in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Michel Frequin, R. Coops boeken
  Michel Frequin, R. Coops - Ja minister, nee minister

  Het is niet erg gebruikelijk dat topambtenaren schrijven over hun werkrelatie met ministers. En als zij al daarover schrijven, is dat na het be digen van hun loopbaan. Mark Frequin doorbreekt met dit boek deze ongeschreven regel, omdat hij ook het ambtelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,75
 • Jelle Bijl boeken
  Jelle Bijl - Op het scherp van de ideologische snede

  'For the West, the demonization of Vladimir Putin is not a policy; it is an alibi for the absence of one.' Met deze spitsvondige woorden stelde Henry Kissinger op 5 maart 2014 de Oekraïnepolitiek van het Westen onder kritiek. Het citaat maakt duidelijk dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Kim van der Wijngaart boeken
  Kim van der Wijngaart - Bondgenootschap onder spanning

  Wat bepaalt de relatie tussen de Verenigde Staten, wereldspeler van formaat, en Nederland, één van de kleinere bondgenoten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan? In de eerste helft van de jaren zeventig stond de bondgenootschappelijke samenwerking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Ada Peele boeken
  Ada Peele - Een uitzonderlijke erfgenaam

  In 1702, na de dood van Willem III, ontstond tussen Johan Willem Friso en de Pruisische koning Frederik I een erfenisstrijd. Frederik was de sterkste partij, omdat hij via zijn militaire inzet in de Spaanse Successieoorlog de verdeling van de nalatenschap kon… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Ronald Kroeze boeken
  Ronald Kroeze - Een kwestie van politieke moraliteit

  Tegenwoordig staat Nederland bekend als een van de minst corrupte landen ter wereld. De vestiging van vrije verkiezingen, een moderne markteconomie een professionele bureaucratie en een democratische rechtsstaat ging echter gepaard met corruptieschandalen, zo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Hans van Santen boeken
  Hans van Santen - Op bezoek bij de Groot-Mogol

  In de 17de en 18de eeuw importeerde de VOC uit Azie niet alleen specerijen uit Indonesië, maar ook vele miljoenen katoenen en zijden stoffen uit India. In het Mogol-rijk, dat het grootste deel van het huidige India, Pakistan en Bangladesh omvatte, waren meer… (Harde kaft)

  Lees meer...
  74,95
 • Alexander Heldring boeken
  Alexander Heldring - Het Saramacca Project

  Vanaf 1946 tot midden 1948 onderhandelde een Amerikaans-Joodse organisatie, de Freeland League, met de Nederlandse en Surinaamse regeringen over hervestiging van joodse ontheemden uit Centraal- en Oost-Europa in het Saramaccadistrict, ten westen van Paramaribo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Hans van Santen boeken
  Hans van Santen - Op bezoek bij de Groot-Mogol

  In de 17de en 18de eeuw importeerde de VOC uit Azie niet alleen specerijen uit Indonesië, maar ook vele miljoenen katoenen en zijden stoffen uit India. In het Mogol-rijk, dat het grootste deel van het huidige India, Pakistan en Bangladesh omvatte, waren meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jelle Bijl boeken
  Jelle Bijl - Europese lessen van Groen

  De antirevolutionaire staatsman en historicus Guillaume Groen van Prinsterer (1801-1876) staat bekend om zijn naar binnen gekeerde nationalisme, calvinisme en orangisme. Ook wordt hij door menigeen als conservatief denker beschouwd. In het eerste deel van dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Benny Morris boeken
  Benny Morris - Een staat, twee staten

  Wat zo opvallend is aan Morris' werk als historicus is dat niemand er zijnvooroordelen in bevestigd vindt, de schrijver zelf wel het minst, zo steldeDavid Remnick in een artikel in de New Yorker. Met hetzelfde strevennaar objectiviteit dat steeds kenmerkend is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Michiel van Groesen, Judith Pollmann, Hans Cools boeken
  Michiel van Groesen, Judith Pollmann, Hans Cools - Het gelijk van de Gouden Eeuw

  Recht, onrecht en reputatie waren in de Gouden Eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit gold voor de legitimatie van het verzet tegen Filips II, maar ook voor de lastercampagnes van verschillende politieke facties in het Rampjaar. Deze bundel biedt een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00