Boeken over politieke geschiedenis

 • André Malraux boeken
  E-book
  André Malraux - Gevelde eiken

  Gevelde eiken IN GESPREK MET CHARLES DE GAULLE André Malraux Vertaald door Hans van Cuijlenborg. Met een voorwoord van Herman Van Rompuy en een inleiding van De Gaulle-biograaf Henk Wesseling. De Franse president Charles de Gaulle staat ruim veertig jaar na… (E-book)

  Lees meer...
  12,99
 • Derk Jan Eppink boeken
  E-book
  Derk Jan Eppink - De triomftocht van Trump

  DE TRIOMFTOCHT VAN TRUMP 'Yes he can,' antwoordde Derk Jan Eppink toen hem in september 2015 werd gevraagd of Donald Trump een kans had om het presidentschap te winnen. Eppink bleek een van de weinigen te zijn die deze steenrijke uitdager van de politieke… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Olli Salvatore boeken
  E-book
  Olli Salvatore - De redding van Europa

  Meer dan ooit staat Europa ter discussie. Voor- en tegenstanders vliegen elkaar in de haren. Olli Salvatore, de auteur van 'De Redding van Europa' is resoluut voorstander en bepleit met vuur een versnelde eenwording. In een bevlogen stijl legt hij met… (E-book)

  Lees meer...
    9,90
 • Bastiaan Rijpkema, René Cuperus, Paul Cliteur boeken
  E-book
  Bastiaan Rijpkema, René Cuperus, Paul Cliteur - Wat te doen met antidemocratische partijen?

  Wat te doen met antidemocratische partijen? De oratie van George van den Bergh uit 1936 Ingeleid en toegelicht door Bastiaan Rijpkema Met een voorwoord van René Cuperus en een nawoord van Paul Cliteur Wie met geweld een democratie omver wil werpen, zal zich… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Coos Huijsen, Geerten Waling boeken
  E-book
  Coos Huijsen, Geerten Waling - De geboortepapieren van Nederland

  Samengesteld en ingeleid door Coos Huijsen en Geerten Waling In deze bundel zijn - in een moderne vertaling - de drie documenten samengebracht die aan de basis liggen van de Nederlandse natie. Het gaat om: * de Unie van Utrecht (1579), een staatkundig verdrag… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Syp Wynia boeken
  E-book
  Syp Wynia - Vervlogen visioenen

  VERVLOGEN VISIOENEN Het begon zo opgewekt, de Europese eenwording. Maar gaandeweg worden steeds vaker dreigementen gebruikt om de overdracht van macht en geld aan Brussel te verkopen: de welvaart verdwijnt, met de vrede is het gedaan. Intussen vertilt de… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Koert Debeuf boeken
  E-book
  Koert Debeuf - Koorddansers van de macht

  Als bevoorrechte getuige van het Belgische politieke leven heeft Koert Debeuf het allemaal gezien: de tranen en triomfen, de grootse plannen en bescheiden verwezenlijkingen, de kelk die tot de bodem wordt geleegd. De analyse die Debeuf van de hedendaagse… (E-book)

  Lees meer...
  14,99
 • Ed van Thijn boeken
  E-book
  Ed van Thijn - Kroonprinsenleed

  Ed van Thijn Kroonprinsenleed Over de opvolger in de politiek 'Een waterscheiding, noemde Elco Brinkman het cdaprogram tijdens zijn eerste persconferentie als nieuwe lijsttrekker van het cda. 'Heb je dat gehoord?' vroeg ik opgewonden toen ik het Torentje… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Madelon de Keizer boeken
  E-book
  Madelon de Keizer - Frans Goedhart, journalist en politicus (1904-1990)

  Felle conflicten en grote controverses kenmerkten het leven van de markante Nederlandse journalist en politicus Frans Goedhart. Geboren in het decennium voor de Eerste Wereldoorlog en overleden enkele maanden na de val van de Muur omspande zijn leven bijna de… (E-book)

  Lees meer...
  19,99
 • Thierry Baudet boeken
  E-book
  Thierry Baudet - Pro Europa dus tegen de EU

  Verregaande eenwording van landen zoals bij de Europese integratie leidt altijd tot conflicten, stelt Thierry Baudet. In de vierde H.J. Schoo-lezing, georganiseerd door weekblad Elsevier, schetst Baudet een alternatief voor de EU dat meer recht doet aan de… (E-book)

  Lees meer...
    4,99
 • Madeleine Kemna boeken
  E-book
  Madeleine Kemna - Tartan Tales

  Op 18 september 2014 stemmen de inwoners van Schotland over de vraag of ze het Verenigd Koninkrijk willen verlaten. Aanvankelijk leek het erop dat een grote meerderheid `Nee zou zeggen, maar in de eerste helft van 2014 is het `Ja -kamp behoorlijk opgerukt. Het… (E-book)

  Lees meer...
    7,95
 • Daan Ballegeer boeken
  E-book
  Daan Ballegeer - Ons Europa is niet dat van hen

  Het gaat niet goed met ons Europa. Tenminste, dat is wat we zouden zeggen, mochten we er wat meer mee bezig zijn. Want we hebben het amper over ons continent, en dan nog zelden diepgaand. Europa, dat is boven ons hoofd en boeit niet. Het kost ons te veel, en… (E-book)

  Lees meer...
  15,99
 • Benjamin Constant boeken
  E-book
  Benjamin Constant - De waarde van vrijheid

  De waarde van vrijheid Te midden van revolutionaire ontwikkelingen pleitte Benjamin Constant voor het ‘juiste midden’, voor een bedachtzame middenkoers. Veel van zijn wijze aanbevelingen zijn gaan behoren tot het standaardrepertoire van de liberale… (E-book)

  Lees meer...
    6,95
 • Paul Bovend'Eert, Carla van Baalen, Alexander van Kessel boeken
  E-book
  Paul Bovend'Eert, Carla van Baalen, Alexander van Kessel - Zonder koningin

  Zonder koningin Koningin Beatrix had het nakijken in 2012. Het was de eerste formatie zonder regisserende rol van het staatshoofd. De leiding lag geheel bij de Tweede Kamer, met als resultaat het tweede kabinet-Rutte. In Zonder koningin vertellen drie experts… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Ludo De Witte boeken
  E-book
  Ludo De Witte - Huurlingen, geheim agenten en diplomaten

  Congo, 24 november 1964: honderden Belgische paracommandos worden gedropt boven Stanleystad en Paulis, waar rebellen een onbekend aantal blanken gijzelen. In de grootste humanitaire reddingsoperatie ooit worden ongeveer 2000 mensen bevrijd, voornamelijk Belgen… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Lambert J. Giebels boeken
  E-book
  Lambert J. Giebels - Geschiedenis van de democratie

  Dit boek geeft inzicht in de ontwikkeling van het democratisch denken door de eeuwen heen, vanaf de beroemde lijkrede van Perikles bij de gevallenen in de Peloponnesische oorlog, die als het wiegelied van de democratie wordt beschouwd. Er worden twee… (E-book)

  Lees meer...
    6,99
 • Syp Wynia boeken
  E-book
  Syp Wynia - Achter de dijken

  Achter de dijken Een kleine geschiedenis van het moderne Nederland Veel Nederlanders zien het niet, maar hun land is helemaal niet zo gewoon. Buitenlanders zijn verbaasd over zaken die hier 'normaal' worden gevonden. Syp Wynia kijkt naar zijn land met het oog… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Deelen Bart boeken
  E-book
  Deelen Bart - De race naar het Witte Huis

  2016 staat volop in het teken van de langste, meest onvoorspelbare en wellicht belangrijkste politieke show op aarde: de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Bart Deelen woont sinds 1999 in Washington en is daardoor een bevoorrechte getuige van de vijf… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Andrew Hosken boeken
  E-book
  Andrew Hosken - Waar angst regeert

  In Waar angst regeert beschrijft Andrew Hosken hoe IS mogelijk verslagen kan worden en stelt hij een zorgelijke vraag: als IS verslagen zou worden, is het dan mogelijk om een nog ergere opvolger te voorkomen? In juni 2014 begon de Islamitische Staat een… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Teun van Dongen boeken
  E-book
  Teun van Dongen - Radicalisering ontrafeld

  In het huidige politieke en publieke debat over wat mensen tot terrorisme drijft, staan twee opvattingen lijnrecht tegenover elkaar. Politiek rechts ziet radicalisering hoofdzakelijk als een teken van religieus en politiek fanatisme, terwijl links… (E-book)

  Lees meer...
    8,99
 • Maurits Martijn, Cees Wiebes boeken
  E-book
  Maurits Martijn, Cees Wiebes - Operatie leunstoel

  Een Nederlands bedrijfje uit Noordwijk speelde, samen met de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), een sleutelrol bij een van de grootste afluisterschandalen uit de Koude Oorlog. Dat onthult correspondent Maurits Martijn van online journalistiek platform De… (E-book)

  Lees meer...
    5,00
 • Marijn Kruk boeken
  E-book
  Marijn Kruk - Het Koerdische moment

  Van zestiende-eeuwse prinsen tot marxistische guerrilla’s, al eeuwenlang strijden Koerden voor onafhankelijkheid. Hun onderlinge verdeeldheid en hun geografische ligging speelt hen daarbij parten. De circa 30 miljoen Koerden wonen in het hart van het… (E-book)

  Lees meer...
    3,00
 • Ronald A.R. Aarsen boeken
  E-book
  Ronald A.R. Aarsen - De Kanselier

  “In de buitenlandse dienst was het nooit saai, verre van dat,” zegt de schrijver. En al helemaal niet als er ook nog eens een moord plaatsvindt, voegt de verteller daar aan toe. Ronald Aarsen beschrijft gebeurtenissen in de diplomatieke dienst die hij… (E-book)

  Lees meer...
    9,95
 • Dirk Rochtus boeken
  E-book
  Dirk Rochtus - Turkije

  De Turkse AKP-regering van vrome moslims richt de blik almaar meer op het islamitische Midden-Oosten. Haar conservatieve moraal wint veld in de Turkse samenleving, maar ook bij de Turken in België, Nederland en elders in Europa. President Erdogan gedraagt… (E-book)

  Lees meer...
    9,99
 • Peter Knoope boeken
  E-book
  Peter Knoope - Het Westen onder vuur

  De afgelopen vier jaar is het terrorisme fors toegenomen in frequentie en intensiteit. Dagelijks worden grote delen van de wereld opgeschrikt door terroristische aanslagen die in het Westen en vooral daarbuiten veel slachtoffers eisen. Dit angstwekkende… (E-book)

  Lees meer...
    8,99