Boeken over politieke geschiedenis

 • Abel Janssens, Melissa Veth boeken
  Abel Janssens, Melissa Veth - Het communisme in Nederland, vergane glorie of springlevend?

  Als opdracht voor het vak Nederlands, niveau HAVO 3, moesten wij, Abel Janssens en Melissa Veth, een werkstuk schrijven over een zelfverzonnen onderwerp. Wij hadden gekozen voor ‘Wat is de invloed van het communisme in Nederland’. Maar alleen wat tekst op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Janneke Monshouwer boeken
  Janneke Monshouwer - Trump, Grondwet en Wereld

  Winston Churchill: ‘In oorlogstijd is de waarheid zo kostbaar dat ze altijd begeleid hoort te worden door een bodyguard van leugens’ Laten wij ons ophitsen tot haat en oorlog? Wat is de bedoeling van het waanzinnig Amerikaans militair budget van 700… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Angelica Balabanoff boeken
  Angelica Balabanoff - Rebel

  Wat zou er met Angelica Balabanoffs nalatenschap zijn gebeurd als zij net zo beroemd was geworden als haar vriendinnen Rosa Luxemburg, Clara Zetkin, Alexandra Kollontaj en Emma Goldman? Dat vraagt Elsbeth Etty zich in het nawoord bij deze uitgave van Rebel -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Herman van Rompuy boeken
  Herman van Rompuy - Anti-memoires

  Wij zijn het product van zoveel toevalligheden. Wat is gegeven en wat is vrijheid? Als er al wijsheid is, dan is het dat we gebruik maken van dat toeval op onze weg. Het leven is een compromis, een ‘enerzijds, anderzijds’. Evenwicht tussen macht en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Carla Hoetink boeken
  Carla Hoetink - Macht der gewoonte

  De Tweede Kamer is net een klein koninkrijk, met eigen regels en routines, een eigen taal, eigen helden en eigen verhalen. Buitenstaanders, maar ook insiders blijven zich verbazen over de dwingende kracht die uitgaat van deze zo specifieke sociale omgeving. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter H. Cramer Bornemann boeken
  Peter H. Cramer Bornemann - Het einde van de democratie en het begin van de nieuwe wereldorde

  Francis Fukuyama, na de val van de Berlijnse muur, suggereert in zijn boek "Het einde van de geschiedenis", een wereld zonder geweld. De koude oorlog tussen Amerika en de Sovjet Unie was beëindigd. De democratie zou wereldwijd worden overgenomen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Thomas Colignatus boeken
  Thomas Colignatus - Democratie met en door Wetenschap

  De Staatscommissie parlementair stelsel (met voorzitter Johan Remkes) geeft eind 2018 advies aan de Tweede Kamer. Er bestaat breed onbehagen over het functioneren van de politiek. De kritiek betreft vooral het gedrag van politici, terwijl het democratisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Mirjam Tassing boeken
  Mirjam Tassing - Mali een kaartenhuis

  2012. In het noorden van Mali vallen rebellen verscheidene militaire kampen aan. Het Malinese leger, dat zich niet voorbereid voelt op de situatie, begint een muiterij die uitloopt op een staatsgreep. Binnen enkele dagen lopen de rebellen, gesteund door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Elise Nijmegen boeken
  Elise Nijmegen - Nederland, ons land!

  Dit boek gaat over ons Nederland! Ik beschrijf mijn waarheid in dit boek. Een kritisch, niet politiek correct boek waarin ik de in mijn ogen bizarre situatie in ons land beschrijf. Het is geschreven door mij, samengesteld uit de stukken die ik dagelijks of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John Lewis Gaddis boeken
  John Lewis Gaddis - Over strategisch denken

  John Lewis Gaddis wordt gezien als de meest vooraanstaande historicus van de Koude Oorlog en doceert over militaire- en politieke strategie aan Yale. Elk jaar wordt een selecte groep veelbelovende studenten en diplomaten toegelaten tot zijn colleges. Gaddis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Casper van der Veen boeken
  Casper van der Veen - De Kim-dynastie

  Hoe heeft het zover kunnen komen? Die vraag klinkt de afgelopen tijd geregeld wanneer het over Noord-Korea gaat. In De Kim-dynastie vertelt journalist en historicus Casper van der Veen de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerry van der List boeken
  Gerry van der List - Boven de partijen

  BOVEN DE PARTIJEN Dick Dolman sprak graag over het hoogste democratische ambt. De voormalig voorzitter van de Tweede Kamer beschouwde het in goede banen leiden van het werk van de volksvertegenwoordiging als de mooiste functie in de politiek. Een functie die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Jan Blom boeken
  Robert Jan Blom - Neoconservatisme als politieke stroming

  Dit essay gaat over neoconservatisme en over verschillen met conservatisme, liberalisme en socialisme. Neoconservatisme vormt in beginsel een conservatieve stroming maar heeft zich nooit tot een belangrijke 'politieke tak' ontwikkeld. In dit essay wordt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Paul Moussault, Barbara Sahakian boeken
  Paul Moussault, Barbara Sahakian - Het Rood Verzetsfront in het vizier van de geheime dienst

  Het intensief bespioneren door geheime diensten van eigen onderdanen in naam van contraterrorisme is - zoals dit boek duidelijk aantoont - niet pas na de aanslagen van 11 september 2001 begonnen, maar nam al vroeg in de jaren zeventig een aanvang. Gestaafd met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Elise Nijmegen boeken
  Elise Nijmegen - Nederland, ons land! Deel 2

  Dit boek gaat over ons Nederland! Net zoals in deel 1 van Nederland, ons land!, beschrijf ik ook in dit boek met een kritische noot de bizarre situatie die is ontstaan in ons Nederland door wanbeleid dat gevoerd is en nog gevoerd wordt door het eurofiele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Hans Vollaard, Gerrit Voerman boeken
  Hans Vollaard, Gerrit Voerman - Mannen van Gods woord

  De Staatkundig Gereformeerde Partij, die in 2018 honderd jaar bestaat, is de oudste partij van Nederland. Deze orthodox-protestantse partij is ook een opvallende partij. Lange tijd wilden haar Kamerleden niet op tv optreden en tot 2006 konden vrouwen geen lid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mark Landler boeken
  Mark Landler - Alter ego's

  Mark Landler werkte ruim zes jaar als Witte Huis-correspondent voor The New York Times. In Alter ego'sportretteert hij de twee boeiendste figuren in het machtigste land ter wereld en beschrijft hij hoe de aankomende aardverschuiving in de Amerikaanse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hans Van Zon boeken
  Hans Van Zon - De verwarring van links

  In hoeverre is het electorale falen van centrumlinkse partijen in het Westen te wijten aan de ideologische ommekeer die zich sinds 1968 binnen die partijen heeft voltrokken? Naast de erfenis van de libertaire revolutie van de jaren zestig is er het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,44
 • Jan Pronk boeken
  Jan Pronk - Strijd rond de grote meren

  In 1994 werd een miljoen mensen vermoord in Rwanda. De genocide op Tutsi's schokte de wereld, maar niemand greep in, men keek toe. Pas later kwam de hulp op gang. Die ging niet naar de slachtoffers, maar naar 'het andere' Rwanda: de twee miljoen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Janneke Monshouwer boeken
  Janneke Monshouwer - Ander Nieuws

  Ander NieuwsWat het Journaal niet uitzondzwart/wit versie (oude print machine)- aanbieden voor de prijs van 48,75versie in kleur (voor liefhebbers) : 121 Euro617 pagina'sDit boek ANDER NIEUWS Wat het Journaal niet uitzond is het eerste deel van een hele reeks.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  121,00
 • Paul Van Damme boeken
  Paul Van Damme - Propaganda in België (1934-1951)

  'Verdoken propaganda is als gif: traag werkend, maar dodelijk efficiënt.'Aan de hand van 10 universele technieken toont Paul Van Damme glashelder hoe propaganda werkt. Hij belicht 35 concrete verhalen, die rijkelijk geïllustreerd zijn met dikwijls nooit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Henk Moerman boeken
  Henk Moerman - Iuliu Maniu

  In 1947 werd het laatste grote obstakel voor de communistische machtsovername in Roemenië, Iuliu Maniu, in een schijnproces uitgeschakeld. In de communistische periode na 1947 werden het optreden en de ideeën van Maniu doodgezwegen of in uiterst negatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ewoud van Laer boeken
  Ewoud van Laer - De wanhopige unie

  De wanhopige Unie, wat gaat er mis in West-Europa? gaat over cultuurverschillen. Nog steeds is er sprake van een grens tussen Noord- en Zuid-Europa, die terug te voeren is op de grens tussen Romeinen en Germanen. De Romeinen gingen anders om met gezag en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kaj Leers boeken
  Kaj Leers - Megafoonpolitiek

  Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ook ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land. Aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • B. Izar boeken
  B. Izar - De macht van de onzichtbare bankiers

  Oorlogen worden bewust gecreëerd om de wapenindustrie te dienen. Centrale bankiers bestelen systematisch overheden en de failliete overheden bestelen op hun beurt de burger. Zij met een BSN (Burger “Slaven” Nummer) betalen de rekening. Rijken worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95