Boeken over politieke geschiedenis

 • Ewoud van Laer boeken
  Ewoud van Laer - De wanhopige unie

  De wanhopige Unie, wat gaat er mis in West-Europa? gaat over cultuurverschillen. Nog steeds is er sprake van een grens tussen Noord- en Zuid-Europa, die terug te voeren is op de grens tussen Romeinen en Germanen. De Romeinen gingen anders om met gezag en hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Robert Jan Blom boeken
  Robert Jan Blom - Neoconservatisme als politieke stroming

  Dit essay gaat over neoconservatisme en over verschillen met conservatisme, liberalisme en socialisme. Neoconservatisme vormt in beginsel een conservatieve stroming maar heeft zich nooit tot een belangrijke 'politieke tak' ontwikkeld. In dit essay wordt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Vertrouwen in de toekomst

  Wat is het kabinet-Rutte III van plan? Handig om in boekvorm te hebben: het volledige Regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst van het derde kabinet-Rutte. Het boek bevat de letterlijke tekst van de plannen zoals op dinsdag 10 oktober 2017 gepresenteerd door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Peter H. Cramer Bornemann boeken
  Peter H. Cramer Bornemann - Het einde van de democratie en het begin van de nieuwe wereldorde

  Francis Fukuyama, na de val van de Berlijnse muur, suggereert in zijn boek "Het einde van de geschiedenis", een wereld zonder geweld. De koude oorlog tussen Amerika en de Sovjet Unie was beëindigd. De democratie zou wereldwijd worden overgenomen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Kaj Leers boeken
  Kaj Leers - Megafoonpolitiek

  Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ook ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici zelf als het hele land. Aan de hand van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Paul Moussault, Barbara Sahakian boeken
  Paul Moussault, Barbara Sahakian - Het Rood Verzetsfront in het vizier van de geheime dienst

  Het intensief bespioneren door geheime diensten van eigen onderdanen in naam van contraterrorisme is - zoals dit boek duidelijk aantoont - niet pas na de aanslagen van 11 september 2001 begonnen, maar nam al vroeg in de jaren zeventig een aanvang. Gestaafd met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Friso Wielenga, Carla van Baalen, Markus Wilp boeken
  Friso Wielenga, Carla van Baalen, Markus Wilp - Een versplinterd landschap

  Heden en verleden van alle dertien Nederlandse politieke partijen, sinds de verkiezingen van maart 2017 in de Tweede Kamer vertegenwoordigd Sinds de verkiezingen van maart 2017 zijn er in de Tweede Kamer dertien partijen vertegenwoordigd. De partijen VVD en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Casper van der Veen boeken
  Casper van der Veen - De Kim-dynastie

  Hoe heeft het zover kunnen komen? Die vraag klinkt de afgelopen tijd geregeld wanneer het over Noord-Korea gaat. In De Kim-dynastie vertelt journalist en historicus Casper van der Veen de geschiedenis van het communistische land dat geleid wordt door Kim… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hans Vollaard, Gerrit Voerman boeken
  Hans Vollaard, Gerrit Voerman - Mannen van Gods woord

  De Staatkundig Gereformeerde Partij, die in 2018 honderd jaar bestaat, is de oudste partij van Nederland. Deze orthodox-protestantse partij is ook een opvallende partij. Lange tijd wilden haar Kamerleden niet op tv optreden en tot 2006 konden vrouwen geen lid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Gerry van der List boeken
  Gerry van der List - Boven de partijen

  BOVEN DE PARTIJEN Dick Dolman sprak graag over het hoogste democratische ambt. De voormalig voorzitter van de Tweede Kamer beschouwde het in goede banen leiden van het werk van de volksvertegenwoordiging als de mooiste functie in de politiek. Een functie die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • John Lewis Gaddis boeken
  John Lewis Gaddis - Over strategisch denken

  John Lewis Gaddis wordt gezien als de meest vooraanstaande historicus van de Koude Oorlog en doceert over militaire- en politieke strategie aan Yale. Elk jaar wordt een selecte groep veelbelovende studenten en diplomaten toegelaten tot zijn colleges. Gaddis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Elise Nijmegen boeken
  Elise Nijmegen - Nederland, ons land!

  Dit boek gaat over ons Nederland! Ik beschrijf mijn waarheid in dit boek. Een kritisch, niet politiek correct boek waarin ik de in mijn ogen bizarre situatie in ons land beschrijf. Het is geschreven door mij, samengesteld uit de stukken die ik dagelijks of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Janneke Monshouwer boeken
  Janneke Monshouwer - Ander Nieuws

  Ander NieuwsWat het Journaal niet uitzondzwart/wit versie (oude print machine)- aanbieden voor de prijs van 48,75versie in kleur (voor liefhebbers) : 121 Euro617 pagina'sDit boek ANDER NIEUWS Wat het Journaal niet uitzond is het eerste deel van een hele reeks.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  121,00
 • Friso Wielenga, Carla van Baalen, Markus Wilp boeken
  Friso Wielenga, Carla van Baalen, Markus Wilp - Eine zersplitterte Landschaft

  Die politische Landschaft der Niederlande wurde viele Jahre lang von drei Strömungen - den Christdemokraten, den Sozialdemokraten und den Liberalen - dominiert. Die Lage veränderte sich ab Mitte der 1960er Jahre: An die Stelle der vorherigen Stabilität trat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Mark Landler boeken
  Mark Landler - Alter ego's

  Mark Landler werkte ruim zes jaar als Witte Huis-correspondent voor The New York Times. In Alter ego'sportretteert hij de twee boeiendste figuren in het machtigste land ter wereld en beschrijft hij hoe de aankomende aardverschuiving in de Amerikaanse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hans Van Zon boeken
  Hans Van Zon - De verwarring van links

  In hoeverre is het electorale falen van centrumlinkse partijen in het Westen te wijten aan de ideologische ommekeer die zich sinds 1968 binnen die partijen heeft voltrokken? Naast de erfenis van de libertaire revolutie van de jaren zestig is er het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,44
 • Jan Pronk boeken
  Jan Pronk - Strijd rond de grote meren

  In 1994 werd een miljoen mensen vermoord in Rwanda. De genocide op Tutsi's schokte de wereld, maar niemand greep in, men keek toe. Pas later kwam de hulp op gang. Die ging niet naar de slachtoffers, maar naar 'het andere' Rwanda: de twee miljoen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Paul Van Damme boeken
  Paul Van Damme - Propaganda in België (1934-1951)

  'Verdoken propaganda is als gif: traag werkend, maar dodelijk efficiënt.'Aan de hand van 10 universele technieken toont Paul Van Damme glashelder hoe propaganda werkt. Hij belicht 35 concrete verhalen, die rijkelijk geïllustreerd zijn met dikwijls nooit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Coen Vermeeren boeken
  Coen Vermeeren - 9/11 is gewoon een complot

  Er is geen enkele twijfel of de aanslagen van 11 september 2001 op de Twin Towers in New York en het Pentagon in Washington het resultaat waren van een goed voorbereid complot. Maar wiens complot was het eigenlijk? In dit toegankelijke overzichtswerk leest u… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Henk Moerman boeken
  Henk Moerman - Iuliu Maniu

  In 1947 werd het laatste grote obstakel voor de communistische machtsovername in Roemenië, Iuliu Maniu, in een schijnproces uitgeschakeld. In de communistische periode na 1947 werden het optreden en de ideeën van Maniu doodgezwegen of in uiterst negatieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Elise Nijmegen boeken
  Elise Nijmegen - Nederland, ons land! Deel 2

  Dit boek gaat over ons Nederland! Net zoals in deel 1 van Nederland, ons land!, beschrijf ik ook in dit boek met een kritische noot de bizarre situatie die is ontstaan in ons Nederland door wanbeleid dat gevoerd is en nog gevoerd wordt door het eurofiele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Leen Hoffman boeken
  Leen Hoffman - Waar is Arbeid gebleven?

  Sinds haar ontstaan heeft de sociaal-democratie geworsteld met het begrip Arbeid. In dit boek analyseert Leen Hoffman hoe gedurende honderd jaar, van 1914 tot en met 2014, de sociaal-democratie volledige werkgelegenheid nastreefde, en wat er van haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Arendo Joustra boeken
  Arendo Joustra - Wacht op onze daden

  Deze geïllustreerde bundel bevat alle 29 Regeringsverklaringen die sinds 1945 zijn gehouden, inclusief de Regeringsverklaring van het derde kabinet-Rutte. In de Regeringsverklaring legt de nieuwe minister-president verantwoording af over de kabinetsformatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Fleur de Beaufort, Peter van den Berg, Ron de Jong, Henk van der Kolk, Patrick van Schie boeken
  Fleur de Beaufort, Peter van den Berg, Ron de Jong, Henk van der Kolk, Patrick van Schie - Tussen geschiktheid en grondrecht

  Wie kreeg in Nederland kiesrecht en waarom? In 1795 vonden de eerste verkiezingen voor een nationaal vertegenwoordigend orgaan plaats, de Nationale Vergadering. Sindsdien werden er tot de invoering van het algemeen vrouwenkiesrecht in 1919 op gezette tijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • B. Izar boeken
  B. Izar - De macht van de onzichtbare bankiers

  Oorlogen worden bewust gecreëerd om de wapenindustrie te dienen. Centrale bankiers bestelen systematisch overheden en de failliete overheden bestelen op hun beurt de burger. Zij met een BSN (Burger “Slaven” Nummer) betalen de rekening. Rijken worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95