Boeken over politieke geschiedenis

 • Jubileumuitgave christelijk-sociaal congres

  Deze Jubileumuitgave Christelijk-Sociaal Congres bestaat uit twee delen:1. Het visiedocument voor het Christelijk-Sociaal Congres 2016, getiteld: De kracht van verbondenheid; Perspectieven in een netwerksamenleving. 2. Een korte geschiedenis van 125 jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Kim van der Wijngaart boeken
  Kim van der Wijngaart - Bondgenootschap onder spanning

  Wat bepaalt de relatie tussen de Verenigde Staten, wereldspeler van formaat, en Nederland, één van de kleinere bondgenoten aan de andere kant van de Atlantische Oceaan? In de eerste helft van de jaren zeventig stond de bondgenootschappelijke samenwerking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Kees Schaapveld boeken
  Kees Schaapveld - Bestuur en bestuurders in Nedermaas, 1794-1814. Met bijzondere aandacht voor het lokale bestuur in het kanton Wittem/Gulpen

  In 1795 verdeelde het revolutionaire Frankrijk de in 1794 veroverde Zuidelijke Nederlanden in negen departementen en annexeerde deze. Nedermaas was een van deze departementen en bleef bijna twintig jaar Frans. In die periode was het hoogste gezag steeds in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Vertrouwen in de toekomst

  Wat is het kabinet-Rutte III van plan? Handig om in boekvorm te hebben: het volledige Regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst van het derde kabinet-Rutte. Het boek bevat de letterlijke tekst van de plannen zoals op dinsdag 10 oktober 2017 gepresenteerd door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • B. Izar boeken
  B. Izar - De macht van de onzichtbare bankiers

  Wie denkt dat de overheid er is om de belangen van de burger te dienen komt bedrogen uit. Wereldwijd is de burger de melkkoe van de failliete overheid. Waarom is de overheid failliet? Omdat reservebanken systematisch overheden beroven en op hoge schulden jagen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Carla van Baalen, Friso Wielenga, Markus Wilp boeken
  Carla van Baalen, Friso Wielenga, Markus Wilp - Een versplinterd landschap

  Heden en verleden van alle dertien Nederlandse politieke partijen, sinds de verkiezingen van maart 2017 in de Tweede Kamer vertegenwoordigdSinds de verkiezingen van maart 2017 zijn er in de Tweede Kamer dertien partijen vertegenwoordigd. De partijen VVD en SGP… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Leen Hoffman boeken
  Leen Hoffman - Waar is Arbeid gebleven?

  Sinds haar ontstaan heeft de sociaal-democratie geworsteld met het begrip Arbeid. In dit boek analyseert Leen Hoffman hoe gedurende honderd jaar, van 1914 tot en met 2014, de sociaal-democratie volledige werkgelegenheid nastreefde, en wat er van haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Roelof van Laar boeken
  Roelof van Laar - Eerlijk duurde niet zo lang - achter de schermen van de Tweede Kamer

  Roelof van Laar werd begin 2017 uitgeroepen tot eerlijkste politicus vanwege zijn inzet voor ontwikkelingslanden en kinderrechten. Hij schreef onder meer een baanbrekende initiatiefwet tegen kinderarbeid. Toch zat hij nog geen vier jaar in de Tweede Kamer. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Han Yuhai boeken
  Han Yuhai - Laten we over Mao Zedong lezen

  Dit nieuwe boek van Han Yuhai is een verslag van het leven van Mao Zedong. In "Laten we over Mao Zedong lezen" brengt Han het leven Mao's in beeld. Dit boek belicht de relatie tussen academische activiteiten en de politiek. Aristoteles omschrijft in zijn boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Elise Nijmegen boeken
  Elise Nijmegen - Nederland, ons land!

  Dit boek gaat over ons Nederland! Ik beschrijf mijn waarheid in dit boek. Een kritisch, niet politiek correct boek waarin ik de in mijn ogen bizarre situatie in ons land beschrijf. Het is geschreven door mij, samengesteld uit de stukken die ik dagelijks of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Verton boeken
  Peter Verton - Burgers & broeders

  Curaçao kijkt terug op een eeuw waarin olie, offshore, toerisme en drugs geld in het laatje brachten. Maar al dreef ook Curaçao mee op de golven van modernisering die de hele westerse wereld overspoelden, er bestaat nog steeds aanzienlijke armoede en sociale… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Peter H. Cramer Bornemann boeken
  Peter H. Cramer Bornemann - Het einde van de democratie en het begin van de nieuwe wereldorde

  Francis Fukuyama, na de val van de Berlijnse muur, suggereert in zijn boek "Het einde van de geschiedenis", een wereld zonder geweld. De koude oorlog tussen Amerika en de Sovjet Unie was beëindigd. De democratie zou wereldwijd worden overgenomen. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Dirk Rochtus boeken
  Dirk Rochtus - Duitsland. De macht van Merkel

  Angela Merkel laat niemand onberoerd. De Duitse bondskanselier wekte de laatste jaren heel wat controverse op. De linkerzijde viel haar aan omwille van haar harde besparingspolitiek, nu is het de rechterzijde die haar op de korrel neemt wegens haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Alex Krijger boeken
  Alex Krijger - JFK: idealist zonder illusies Actuele ideeën van John F. Kennedy over politiek, democratie en leiderschap

  Den Haag, het Plein. Augustus 1937. Een twintigjarige Amerikaanse student zit op de bumper van zijn uit New York meegenomen Ford Convertible. Samen met een studievriend maakt hij twee reizen door Europa aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, in 1937 en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ybeltje Berckmoes boeken
  Ybeltje Berckmoes - ‘Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn’

  In 2011 belandde Ybeltje Berckmoes tot haar eigen verbazing als VVD-Kamerlid op het Binnenhof. Ze was geen beroepspolitica en zou het ook nooit worden. Ze beleefde Den Haag als een Alice in Wonderland, viel van de ene in de andere verbazing. Ervaringen die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adriaan Andringa, Daniël Schut boeken
  Adriaan Andringa, Daniël Schut - Het gevecht om Amerika

  Waar zijn die Amerikanen nu helemaal mee bezig? Gaat het Trump echt lukken om de bizarre regels van het Amerikaanse kiesstelsel in zijn voordeel te manipuleren of wint 'crooked' Hillary Clinton? Op deze vragen (en meer) vind je antwoord in dit boek. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Karel Beckman boeken
  Karel Beckman - De Staat Voorbij

  De Staat is het probleem, niet de oplossingIn De Staat Voorbij schetst Karel Beckman een toekomstvisie die een uitweg biedt uit de politieke crisis in de wereld. Hij gaat in tegen het heersende geloof - van zowel "links" als "rechts" - dat de Staat kan zorgen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jo Cortenraedt, Maarten van Laarhoven boeken
  Jo Cortenraedt, Maarten van Laarhoven - Het Verdrag van Maastricht 25 jaar later

  Een verstrekkend akkoord tussen elf Europese regeringsleiders en de Franse president over de toekomst van Europa en de invoering van een gezamenlijke munt gaf Maastricht in 1992 van het ene op het andere moment wereldwijd bekendheid. Een kwart eeuw na de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • William Taubman boeken
  William Taubman - Gorbatsjov

  Michael Gorbatsjov bracht de grootste omwenteling in de Russische geschiedenis teweeg sinds de Oktoberrevolutie van 1917. De gevolgen waren enorm: de Sovjet-Unie viel uiteen, de Berlijnse muur werd neergehaald, het IJzeren Gordijn opgetrokken. Glasnost.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Jörg Baberowski boeken
  Jörg Baberowski - Hoe geweld gewoon wordt

  Het Europa van vandaag de dag is grotendeels een vreedzame samenleving. Echter, de recente wreedheden in Syrië, Mexico en eerder in Rwanda en op de Balkan doen het tegenovergestelde vermoeden. Is het beeld van een steeds minder gewelddadige wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • F. Hamburg boeken
  F. Hamburg - Kan democratie terreur weerstaan?

  Bestaat er in een hedonistische samenleving voldoende wil om genadeloos te zijn tegen terrorisme? Zal de bevolking in een democratie het neutraliseren van terroristen tegen de prijs van vrijheidsbenemende maatregelen voor haar rekening durven of willen nemen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,87
 • Peter Siebelt boeken
  Peter Siebelt - Modus Operandi

  Er is een tendens te bespeuren van een steeds negatiever sentiment in Nederland jegens Israël. Waar komt dit vandaan?Auteur Peter Siebelt, bekend van diverse spraakmakende boeken, brengt aan het licht dat hier een machtig en geolied netwerk achter schuilgaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hans van Santen boeken
  Hans van Santen - Op bezoek bij de Groot-Mogol

  In de 17de en 18de eeuw importeerde de VOC uit Azie niet alleen specerijen uit Indonesië, maar ook vele miljoenen katoenen en zijden stoffen uit India. In het Mogol-rijk, dat het grootste deel van het huidige India, Pakistan en Bangladesh omvatte, waren meer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ellen de Vries boeken
  Ellen de Vries - Mediastrijd om Suriname

  'Nederlandse journalisten hebben niet bijgedragen aan een ontspanning tussen hun land en Suriname, integendeel', aldus toenmalig bevelhebber Desi Bouterse in de Ware Tijd van 22 september 1987 Dit boek zoomt in op de rol van de media in de recente, turbulente… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Michail Chodorkovski boeken
  Michail Chodorkovski - Bajesvolk

  Michail Chodorkovski laat de lezer in deze 21 portretjes niet alleen kennismaken met een aantal mensen die hij in de gevangenis ontmoette. De toon is laconiek, de verhalen zijn kort, soms ontroerend of hartverscheurend, maar tussen de regels door geeft hij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95