Boeken over oudheid (tot 500)

 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Vrouwen en macht

  Met wrange humor begeeft Mary Beard, de beroemdste classicus van het Verenigd Koninkrijk, zich in de genderdiscussie. Ze toont ons hoe in de geschiedenis machtige vrouwen behandeld zijn. Haar voorbeelden komen uit de klassieke oudheid en het hier en nu, en ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - Zenobia van Palmyra

  Zenobia van Palmyra is een bekende figuur in de literatuur en kunsten van Europa en Arabië. Het beeld dat deze bronnen schetsen van de derde-eeuwse vorstin is zonder uitzondering kleurrijk, maar allesbehalve uniform. Het jaar 2008 markeerde een opleving in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • John Prevas boeken
  John Prevas - De dure eed van Hannibal

  Volgens de overlevering was Hannibal negen jaar oud toen zijn vader hem meenam naar de tempel van Carthago. Daar doopte hij de handen van de kleine jongen in het bloed van een mensenoffer. Hannibal zwoer in opdracht van zijn vader een dure eed aan de goden:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Lorna Oakes boeken
  Lorna Oakes - Het oude Egypte - Heilige plaatsen

  Het Oude Egypte - De heilige plaatsenEen boeiende rondleiding langs de tempels van de goden en godinnen van het oude Egypte, onder meer de tempels van Philae, Karnak en Abydos.Een gedetailleerd overzicht van de graven van de farao's, hun vrouwen en hun hoge… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hugo Koning, Hans Verheij boeken
  Hugo Koning, Hans Verheij - Het eiland van Pelops

  'Het eiland van Pelops' neemt je mee op een literaire (tijd)reis naar het grootste schiereiland van Griekenland: de Peloponnesos. Tekstfragmenten van auteurs en reizigers uit alle eeuwen - met name uit de Klassieke Oudheid maar ook uit latere tijden - bieden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - Ars Poetica

  Elke gymnasiast heeft de drie eenheden moeten leren: tijd, plaats, handeling. ‘Ontknoping’ is zelfs een standaardbegrip geworden. Toch hebben maar weinig mensen het boek gelezen waarin deze begrippen geïntroduceerd worden: de Poetica van Aristoteles.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Maarten Asscher boeken
  Maarten Asscher - De ontdekking van Rome

  Tot in onze tijd is de persoonlijke ontdekking van Rome een vormende gebeurtenis. Niet voor niets gaan alle Nederlandse gymnasia op Romereis. Aan de hand van drie beroemde Romereizigers (Montaigne, Goethe, Freud) schetst Asscher wat de betekenis is van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - De sluier van Cicero

  Op 8 november 63 v.Chr. sprak Cicero in de senaat van Rome de beroemde woorden: ‘Hoe lang nog, Catilina, zul je misbruik maken van ons geduld?’ Catilina wilde volgens Cicero na een leven vol misdaden en twee mislukte campagnes voor het consulaat een coup… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Jona Lendering, Vincent Hunink boeken
  Jona Lendering, Vincent Hunink - Het visioen van Constantijn

  In 'Het visioen van Constantijn' vertellen Jona Lendering en Vincent Hunink het ware verhaal over de eerste christelijke keizer. In het Romeinse Rijk werden christenen vervolgd en ter dood veroordeeld. Volgens de verhalen kreeg keizer Constantijn in 312 een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lidewij van Gils, Christiane Pieper, Olga Tellegen-Couperus, Rogier van der Wal boeken
  Lidewij van Gils, Christiane Pieper, Olga Tellegen-Couperus, Rogier van der Wal - Elementaire Deeltjes Cicero

  Een Elementair Deeltje over de grote Romeinse staatsman, advocaat en filosoof Marcus Tullius Cicero mag niet ontbreken. Cicero heeft niet alleen een imposant aantal redevoeringen op zijn naam staan, maar ook een substantieel filosofisch oeuvre dat zich in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper boeken
  Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper - De vereeuwigde stad

  Al sinds de Oudheid staat Rome bekend als de Eeuwige Stad. En terecht, want de stad herbergt talloze vroeg-Romeinse overblijfselen. Maar naast het fysieke Rome kennen we ook het Rome zoals dat is overgeleverd in de antieke literatuur. Talloze gebouwen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Lucia Gahlin boeken
  Lucia Gahlin - Het oude Egypte - Goden, mythen en religie

  Een fascinerende inleiding in de mythologie en religie van het oude Egypte en de ontzagwekkende tempels, graven en schatten van de eerste belangrijke beschaving.* Betrouwbare informatie over de complexe mythen, de goden en godinnen, de goddelijke rol van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Adrian Goldsworthy boeken
  Adrian Goldsworthy - De Muur van Hadrianus

  In 'De Muur van Hadrianus' schrijft oudhistoricus Adrian Goldsworthy over de Romeinse limes in Groot-Brittannië. Keizer Hadrianus besloot in het jaar 122 tijdens een rondreis door het rijk dat de noordgrens in Brittania versterkt moest worden. De 117… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - De sluipwesp en de leliën

  Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed? Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marcus Sidonius Falx, Jerry Toner boeken
  Marcus Sidonius Falx, Jerry Toner - Hoe word ik een Romein?

  ‘Vóór dit boek er was konden jullie, barbaren, alleen maar bewonderend opkijken tegen ons, Romeinen, en onze prestaties. Maar zelfs barbaren kunnen hogerop komen.’ Hoe word je een succesvolle Romein? Deze gids geeft het antwoord. Marcus Sidonius Falx is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Inger N.I. Kuin boeken
  Inger N.I. Kuin - Leven met de goden, Religie in de Oudheid

  Religieuze rituelen en festivals bepaalden het ritme van het dagelijks leven in de klassieke oudheid. Mensen vereerden veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - Het verhaal van Apollonius. Historia Apolloni Regis Tyri

  Het verhaal van Koning Apollonius is het fictieve relaas over de Syrische koning Apollonius, afkomstig uit de stad Tyrus, die op zijn zwerftochten door het oostelijk Middellandse Zeegebied - van Egypte tot Klein-Azië - de meest ongelooflijke avonturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - We zijn misleid

  De inhoud van dit boek gaat niet alleen maar over de joods/chris-telijke wereld, want er was en is veel meer aan de hand op het vlak van de massamisleiding en beïnvloeding en het is ook veel ouder. Massamisleiding en beïnvloeding op grote en geplande schaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Herodianus boeken
  Herodianus - Donkere wolken boven Rome

  Als keizer Marcus Aurelius in 180 overlijdt gaat het met het Romeinse rijk bergafwaarts. Binnen amper zestig jaar volgen minstens zeventien keizers elkaar op. Tirannen zoals Commodus en Caracalla, bizarre figuren zoals Heliogabalus, soldatenkeizers en keizers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Plinius boeken
  Plinius - Mijn landhuizen

  Hoe zou het zijn om te wonen als een rijke Romeinse gentleman? En dan bij voorkeur in een grandioos buitenverblijf ergens in Italië, ver van het jachtige Rome, en voorzien van alle denkbare comfort. De Romeinse senator en redenaar Plinius de Jongere (ca.… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Matthew Dennison boeken
  Matthew Dennison - Livia (midprice)

  Matthew Dennison schreef een fascinerende biografie van de machtigste vrouw van Rome: Livia Augusta. Zij was de echtgenote van keizer Augustus, de moeder van zijn opvolger Tiberius, de grootmoeder van Claudius en de overgrootmoeder van Caligula. Livia Drusilla… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Via Appia

  De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste traject tot Capua gereed. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - Terug naar de Plejaden

  Dit boek is veel meer realiteit dan fictie, ook al lijkt het voor sommigen niet zo. Het is vooral de geschiedenis door duizenden jaren heen en dat zet zich door naar het heden en de toekomst. De realiteit start al bij het eerste begin, nog van voor deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Bert van den Berg boeken
  Bert van den Berg - Alexandrië. Lampas 44 (2011) 4

  Dit themanummer wil de traditionele ideeën over Alexandrië toetsen aan nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het eerste deel biedt een historische en archeologische inleiding. Het tweede deel belicht een viertal intellectuele disciplines die mede dankzij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Adrian Goldsworthy boeken
  Adrian Goldsworthy - Augustus (midprice)

  Adrian Goldsworthy portretteert keizer Augustus in deze ontwapenende biografie. Augustus was de eerste keizer van Rome en ging de geschiedenisboeken in als 'vader des vaderlands' die zorgde voor vrede en voorspoed. Maar de weg naar de top werd gekenmerkt door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00