Boeken over oudheid (tot 500)

 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Pompeii

  Een bevlogen rondleiding in de verdwenen stad Pompeii, bedolven na een explosie van de Vesuvius in 79 n.Chr., blijft de belangrijkste bron voor onze kennis van het dagelijks leven in het Romeinse rijk. In dit opzienbarende boek reconstrueert Beard het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Philip Matyszak boeken
  Philip Matyszak - De Grieken

  Dit is het oude Griekenland – maar niet zoals wij het kennen. Wat maar weinigen weten is dat de Griekse beschaving zich heeft uitgestrekt rond de Zwarte Zee en in het hele Midden-Oosten, en dat er zelfs Griekse steden waren in de uitlopers van de Himalaya.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Seneca boeken
  Seneca - Levenskunst

  Wijsheid. Inzicht. Inspiratie. Wie daarnaar op zoek is in de Romeinse literatuur komt snel uit bij de filosoof Seneca. Als geen andere antieke auteur richt Seneca zich op de belangrijkste vragen die mensen zich stellen. Hoe moet ik leven? Wat moet ik doen om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - Ontmaskerd

  Wereldwijd gezien geloven de mensen van alles. De vraag is wat is juist? Dat weet men niet en men gaat weer verder. Deze vraag blijft doorgaans achterwege, maar niet in dit boek. Dit is al sinds zeer oude tijden aan de gang. We bezien hier allerlei geloven en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Tom Buijtendorp boeken
  Tom Buijtendorp - Caesar in de Lage Landen

  Tom Buijtendorp geeft in ‘Caesar in de Lage Landen’ duidelijkheid over Julius Caesars aanwezigheid in de Nederlanden, iets wat lange tijd in nevelen gehuld was. Julius Caesar sloeg een tijdlang met zijn legers kamp op in de Lage Landen en hij vocht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Vrouwen en macht

  Met wrange humor begeeft Mary Beard, de beroemdste classicus van het Verenigd Koninkrijk, zich in de genderdiscussie. Ze toont ons hoe in de geschiedenis machtige vrouwen behandeld zijn. Haar voorbeelden komen uit de klassieke oudheid en het hier en nu, en ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - Zenobia van Palmyra

  Zenobia van Palmyra is een bekende figuur in de literatuur en kunsten van Europa en Arabië. Het beeld dat deze bronnen schetsen van de derde-eeuwse vorstin is zonder uitzondering kleurrijk, maar allesbehalve uniform. Het jaar 2008 markeerde een opleving in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Julius Caesar boeken
  Julius Caesar - Oorlog in Gallië

  Hij is waarschijnlijk de beroemdste Romein aller tijden. En de man van veni vidi vici (‘ik kwam, ik zag, ik overwon’). Roemrucht generaal, meedogenloos strateeg, slim politicus en bovenal meesterlijk schrijver. Want Julius Caesar (ca. 100-44 v.Chr.)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Suetonius boeken
  Suetonius - Keizers van Rome

  Twaalf keizers bespreekt Suetonius. Hij beschrijft systematisch hun persoonlijkheid en gedrag in het openbaar en in huislijke kring. Hij is de meester van de anekdote. Hij houdt van roddel en achterklap. Ook is hij van belang als historische bron: nooit houdt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • John Prevas boeken
  John Prevas - De dure eed van Hannibal

  Volgens de overlevering was Hannibal negen jaar oud toen zijn vader hem meenam naar de tempel van Carthago. Daar doopte hij de handen van de kleine jongen in het bloed van een mensenoffer. Hannibal zwoer in opdracht van zijn vader een dure eed aan de goden:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jona Lendering, Vincent Hunink boeken
  Jona Lendering, Vincent Hunink - Het visioen van Constantijn

  In 'Het visioen van Constantijn' vertellen Jona Lendering en Vincent Hunink het ware verhaal over de eerste christelijke keizer. In het Romeinse Rijk werden christenen vervolgd en ter dood veroordeeld. Volgens de verhalen kreeg keizer Constantijn in 312 een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Plinius boeken
  Plinius - De wereld

  Dit is een overzicht van antieke kennis: alles wat de Romeinen en de Grieken wisten over de hemel, de aarde, mensen, dieren, planten, geneesmiddelen, stenen, metalen en kunstwerken. Plinius schrijft over insecten, vogels, exotische beesten, rare mensen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Maarten Asscher boeken
  Maarten Asscher - De ontdekking van Rome

  Tot in onze tijd is de persoonlijke ontdekking van Rome een vormende gebeurtenis. Niet voor niets gaan alle Nederlandse gymnasia op Romereis. Aan de hand van drie beroemde Romereizigers (Montaigne, Goethe, Freud) schetst Asscher wat de betekenis is van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Josine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn boeken
  Josine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn - Mohammed en de Late Oudheid

  De wisselwerking met andere culturen tijdens het ontstaan van de islam is een van de zwaarst bediscussieerde historische thema’s van het moment. Dit is het directe gevolg van twee toevallig samenkomende omstandigheden. Enerzijds is de islamologie nog een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - De sluier van Cicero

  Op 8 november 63 v.Chr. sprak Cicero in de senaat van Rome de beroemde woorden: ‘Hoe lang nog, Catilina, zul je misbruik maken van ons geduld?’ Catilina wilde volgens Cicero na een leven vol misdaden en twee mislukte campagnes voor het consulaat een coup… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Lidewij van Gils, Christiane Pieper, Olga Tellegen-Couperus, Rogier van der Wal boeken
  Lidewij van Gils, Christiane Pieper, Olga Tellegen-Couperus, Rogier van der Wal - Cicero

  Een Elementair Deeltje over de grote Romeinse staatsman, advocaat en filosoof Marcus Tullius Cicero mag niet ontbreken. Cicero heeft niet alleen een imposant aantal redevoeringen op zijn naam staan, maar ook een substantieel filosofisch oeuvre dat zich in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper boeken
  Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper - De vereeuwigde stad

  Al sinds de Oudheid staat Rome bekend als de Eeuwige Stad. En terecht, want de stad herbergt talloze vroeg-Romeinse overblijfselen. Maar naast het fysieke Rome kennen we ook het Rome zoals dat is overgeleverd in de antieke literatuur. Talloze gebouwen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Hugo Koning, Hans Verheij boeken
  Hugo Koning, Hans Verheij - Het eiland van Pelops

  'Het eiland van Pelops' neemt je mee op een literaire (tijd)reis naar het grootste schiereiland van Griekenland: de Peloponnesos. Tekstfragmenten van auteurs en reizigers uit alle eeuwen - met name uit de Klassieke Oudheid maar ook uit latere tijden - bieden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Adrian Goldsworthy boeken
  Adrian Goldsworthy - De Muur van Hadrianus

  In 'De Muur van Hadrianus' schrijft oudhistoricus Adrian Goldsworthy over de Romeinse limes in Groot-Brittannië. Keizer Hadrianus besloot in het jaar 122 tijdens een rondreis door het rijk dat de noordgrens in Brittania versterkt moest worden. De 117… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - Ars Poetica

  Elke gymnasiast heeft de drie eenheden moeten leren: tijd, plaats, handeling. ‘Ontknoping’ is zelfs een standaardbegrip geworden. Toch hebben maar weinig mensen het boek gelezen waarin deze begrippen geïntroduceerd worden: de Poetica van Aristoteles.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - De sluipwesp en de leliën

  Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed? Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Inger N.I. Kuin boeken
  Inger N.I. Kuin - Leven met de goden

  Religieuze rituelen en festivals bepaalden het ritme van het dagelijks leven in de klassieke oudheid. Mensen vereerden veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Marcus Sidonius Falx, Jerry Toner boeken
  Marcus Sidonius Falx, Jerry Toner - Hoe word ik een Romein?

  ‘Vóór dit boek er was konden jullie, barbaren, alleen maar bewonderend opkijken tegen ons, Romeinen, en onze prestaties. Maar zelfs barbaren kunnen hogerop komen.’ Hoe word je een succesvolle Romein? Deze gids geeft het antwoord. Marcus Sidonius Falx is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - Het verhaal van Apollonius

  Het verhaal van Koning Apollonius is het fictieve relaas over de Syrische koning Apollonius, afkomstig uit de stad Tyrus, die op zijn zwerftochten door het oostelijk Middellandse Zeegebied - van Egypte tot Klein-Azië - de meest ongelooflijke avonturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Vitruvius boeken
  Vitruvius - Handboek bouwkunde

  Vitruvius hielp Caesar door belegeringswerktuigen voor hem te ontwerpen, en keizer Augustus door diens aquaducten te restaureren. De invloed van dit boek is eeuwenlang groot geweest. Da Vinci, Michelangelo, Rafaël, Dürer: allemaal lazen ze het Handboek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00