Boeken over oudheid (tot 500)

 • Plinius boeken
  Plinius - Majesteit!

  Stel, je bent een Romeins gouverneur in een verre provincie en je krijgt te maken met financiële en juridische problemen en rellen. Wat doe je? Knopen doorhakken? Advies inwinnen? De Romeinse senator Plinius de Jongere (ca. 62-ca. 113) koos vaak voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Olivier Hekster, Corjo Jansen boeken
  Olivier Hekster, Corjo Jansen - Diocletianus

  Keizer Diocletianus (244-311) kwam aan de macht op moment dat het Romeinse Rijk geteisterd werd door interne twisten en oorlogen en het economisch verval had ingezet. De heersers dreigden hun macht te verliezen. Dat liet Diocletianus echter niet zomaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Michiel Verweij boeken
  Michiel Verweij - Ovidius

  Publius Ovidius Naso werd op 20 maart 43 v.Chr. geboren in Sulmona, een klein stadje in de Abruzzen. Volgens de bronnen overleed hij wellicht in 17/18 n.Chr., nu 2000 jaar geleden dus. Tot op de dag van vandaag blijven zijn sprankelende verzen boeien. Ovidius… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Josephine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn boeken
  Josephine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn - Mohammed en de Late Oudheid

  De wisselwerking met andere culturen tijdens het ontstaan van de islam is een van de zwaarst bediscussieerde historische thema’s van het moment. Dit is het directe gevolg van twee toevallig samenkomende omstandigheden. Enerzijds is de islamologie nog een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Pompeii

  Een bevlogen rondleiding in de verdwenen stad Pompeii, bedolven na een explosie van de Vesuvius in 79 n.Chr., blijft de belangrijkste bron voor onze kennis van het dagelijks leven in het Romeinse rijk. In dit opzienbarende boek reconstrueert Beard het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Philip Matyszak boeken
  Philip Matyszak - De Grieken

  Dit is het oude Griekenland – maar niet zoals wij het kennen. Wat maar weinigen weten is dat de Griekse beschaving zich heeft uitgestrekt rond de Zwarte Zee en in het hele Midden-Oosten, en dat er zelfs Griekse steden waren in de uitlopers van de Himalaya.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Seneca boeken
  Seneca - Levenskunst

  Wijsheid. Inzicht. Inspiratie. Wie daarnaar op zoek is in de Romeinse literatuur komt snel uit bij de filosoof Seneca. Als geen andere antieke auteur richt Seneca zich op de belangrijkste vragen die mensen zich stellen. Hoe moet ik leven? Wat moet ik doen om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Vrouwen en macht

  Met wrange humor begeeft Mary Beard, de beroemdste classicus van het Verenigd Koninkrijk, zich in de genderdiscussie. Ze toont ons hoe in de geschiedenis machtige vrouwen behandeld zijn. Haar voorbeelden komen uit de klassieke oudheid en het hier en nu, en ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Tom Buijtendorp boeken
  Tom Buijtendorp - Caesar in de Lage Landen

  Tom Buijtendorp geeft in ‘Caesar in de Lage Landen’ duidelijkheid over Julius Caesars aanwezigheid in de Nederlanden, iets wat lange tijd in nevelen gehuld was. Julius Caesar sloeg een tijdlang met zijn legers kamp op in de Lage Landen en hij vocht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - Zenobia van Palmyra

  Zenobia van Palmyra is een bekende figuur in de literatuur en kunsten van Europa en Arabië. Het beeld dat deze bronnen schetsen van de derde-eeuwse vorstin is zonder uitzondering kleurrijk, maar allesbehalve uniform. Het jaar 2008 markeerde een opleving in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Julius Caesar boeken
  Julius Caesar - Oorlog in Gallië

  Hij is waarschijnlijk de beroemdste Romein aller tijden. En de man van veni vidi vici (‘ik kwam, ik zag, ik overwon’). Roemrucht generaal, meedogenloos strateeg, slim politicus en bovenal meesterlijk schrijver. Want Julius Caesar (ca. 100-44 v.Chr.)… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Suetonius boeken
  Suetonius - Keizers van Rome

  Twaalf keizers bespreekt Suetonius. Hij beschrijft systematisch hun persoonlijkheid en gedrag in het openbaar en in huislijke kring. Hij is de meester van de anekdote. Hij houdt van roddel en achterklap. Ook is hij van belang als historische bron: nooit houdt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • John Prevas boeken
  John Prevas - De dure eed van Hannibal

  Volgens de overlevering was Hannibal negen jaar oud toen zijn vader hem meenam naar de tempel van Carthago. Daar doopte hij de handen van de kleine jongen in het bloed van een mensenoffer. Hannibal zwoer in opdracht van zijn vader een dure eed aan de goden:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Maarten Asscher boeken
  Maarten Asscher - De ontdekking van Rome

  Tot in onze tijd is de persoonlijke ontdekking van Rome een vormende gebeurtenis. Niet voor niets gaan alle Nederlandse gymnasia op Romereis. Aan de hand van drie beroemde Romereizigers (Montaigne, Goethe, Freud) schetst Asscher wat de betekenis is van een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    4,99
 • Plinius boeken
  Plinius - De wereld

  Dit is een overzicht van antieke kennis: alles wat de Romeinen en de Grieken wisten over de hemel, de aarde, mensen, dieren, planten, geneesmiddelen, stenen, metalen en kunstwerken. Plinius schrijft over insecten, vogels, exotische beesten, rare mensen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - De sluier van Cicero

  Op 8 november 63 v.Chr. sprak Cicero in de senaat van Rome de beroemde woorden: ‘Hoe lang nog, Catilina, zul je misbruik maken van ons geduld?’ Catilina wilde volgens Cicero na een leven vol misdaden en twee mislukte campagnes voor het consulaat een coup… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Lidewij van Gils, Christiane Pieper, Olga Tellegen-Couperus, Rogier van der Wal boeken
  Lidewij van Gils, Christiane Pieper, Olga Tellegen-Couperus, Rogier van der Wal - Cicero

  Een Elementair Deeltje over de grote Romeinse staatsman, advocaat en filosoof Marcus Tullius Cicero mag niet ontbreken. Cicero heeft niet alleen een imposant aantal redevoeringen op zijn naam staan, maar ook een substantieel filosofisch oeuvre dat zich in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper boeken
  Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper - De vereeuwigde stad

  Al sinds de Oudheid staat Rome bekend als de Eeuwige Stad. En terecht, want de stad herbergt talloze vroeg-Romeinse overblijfselen. Maar naast het fysieke Rome kennen we ook het Rome zoals dat is overgeleverd in de antieke literatuur. Talloze gebouwen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Marcel Hulspas boeken
  Marcel Hulspas - Mohammed en het ontstaan van de islam

  Wie was Mohammed? Wat was zijn boodschap? En hoe konde islam zich in zo korte tijd zo enorm verbreiden?In dit boek schetst Marcel Hulspas een genuanceerd enrealistisch beeld van de Profeet en de wereld om hem heen. Aande hand van niet-islamitische bronnen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Aristoteles boeken
  Aristoteles - Ars Poetica

  Elke gymnasiast heeft de drie eenheden moeten leren: tijd, plaats, handeling. ‘Ontknoping’ is zelfs een standaardbegrip geworden. Toch hebben maar weinig mensen het boek gelezen waarin deze begrippen geïntroduceerd worden: de Poetica van Aristoteles.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Hugo Koning, Hans Verheij boeken
  Hugo Koning, Hans Verheij - Het eiland van Pelops

  'Het eiland van Pelops' neemt je mee op een literaire (tijd)reis naar het grootste schiereiland van Griekenland: de Peloponnesos. Tekstfragmenten van auteurs en reizigers uit alle eeuwen - met name uit de Klassieke Oudheid maar ook uit latere tijden - bieden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal boeken
  Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal - Alexander en Darius

  Nog altijd zijn Oost en West gefascineerd door Alexander van Macedonië, de roemruchte veroveraar van het Perzische Wereldrijk, die in 323 v.Chr. in Babylon stierf. Het beeld van de vorst is als een lakmoesproef van tijd en cultuur: iedere periode en iedere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman boeken
  G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman - Lampas 4 december 2007

  GERARD BOTER/EMILY HEMELRIJK/RUURD NAUTA, Van de redactie RUURD NAUTA, Inleiding CASPER DE JONGE, Gracieus Grieks, lapidair Latijn ANDRÉ P.M.H. LARDINOIS, Seks à la Sappho VLADIMIR STISSI, Het Parthenon Kleurkatern FIK MEIJER, De trireme EMILIE VAN OPSTALL,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Vincent Hunink, Hans van Reisen, P. van Geest boeken
  Vincent Hunink, Hans van Reisen, P. van Geest - Augustinus en het onderwijs

  Augustinus is hot. Ook in het Nederland van de eenentwintigste eeuw blijkt de oude kerkvader (354-430) onverminderd populair. Er verschijnen regelmatig nieuwe vertalingen van zijn werken en ze worden veel gelezen en bestudeerd. Augustinus is en blijft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • L. van den Hengel boeken
  L. van den Hengel - Imago

  Beelden van de Romeinse keizers waren alomtegenwoordig in de antieke wereld. Met name portretsculptuur was een geijkt middel om het gezag van de heerser uit te dragen naar alle lagen van de samenleving. Deze studie gaat in op de betekenis van het Romeinse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00