Boeken over oudheid (tot 500)

 • Marcus Sidonius Falx, Jerry Toner boeken
  Marcus Sidonius Falx, Jerry Toner - Hoe word ik een Romein?

  ‘Vóór dit boek er was konden jullie, barbaren, alleen maar bewonderend opkijken tegen ons, Romeinen, en onze prestaties. Maar zelfs barbaren kunnen hogerop komen.’ Hoe word je een succesvolle Romein? Deze gids geeft het antwoord. Marcus Sidonius Falx is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Adrian Goldsworthy boeken
  Adrian Goldsworthy - De Muur van Hadrianus

  In 'De Muur van Hadrianus' schrijft oudhistoricus Adrian Goldsworthy over de Romeinse limes in Groot-Brittannië. Keizer Hadrianus besloot in het jaar 122 tijdens een rondreis door het rijk dat de noordgrens in Brittania versterkt moest worden. De 117… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - De sluipwesp en de leliën

  Wat hebben Seneca en Het liedboek voor de kerken met elkaar gemeen? Wat vonden de evangelisten van keizer Augustus? Waarom was Napoleon zo’n fan van Caesar? Is de schepping goed? Dit boek bevat een keur aan studies die de samenhang tussen heidendom en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Inger N.I. Kuin boeken
  Inger N.I. Kuin - Leven met de goden, Religie in de Oudheid

  Religieuze rituelen en festivals bepaalden het ritme van het dagelijks leven in de klassieke oudheid. Mensen vereerden veel verschillende goden. Soms kwamen er nieuwe bij en boetten andere aan populariteit in. Niet iedereen vereerde dezelfde goden en sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - Het verhaal van Apollonius. Historia Apolloni Regis Tyri

  Het verhaal van Koning Apollonius is het fictieve relaas over de Syrische koning Apollonius, afkomstig uit de stad Tyrus, die op zijn zwerftochten door het oostelijk Middellandse Zeegebied - van Egypte tot Klein-Azië - de meest ongelooflijke avonturen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Lorna Oakes boeken
  Lorna Oakes - Het oude Egypte - Heilige plaatsen

  Het Oude Egypte - De heilige plaatsenEen boeiende rondleiding langs de tempels van de goden en godinnen van het oude Egypte, onder meer de tempels van Philae, Karnak en Abydos.Een gedetailleerd overzicht van de graven van de farao's, hun vrouwen en hun hoge… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Lucia Gahlin boeken
  Lucia Gahlin - Het oude Egypte - Goden, mythen en religie

  Een fascinerende inleiding in de mythologie en religie van het oude Egypte en de ontzagwekkende tempels, graven en schatten van de eerste belangrijke beschaving.* Betrouwbare informatie over de complexe mythen, de goden en godinnen, de goddelijke rol van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - We zijn misleid

  De inhoud van dit boek gaat niet alleen maar over de joods/chris-telijke wereld, want er was en is veel meer aan de hand op het vlak van de massamisleiding en beïnvloeding en het is ook veel ouder. Massamisleiding en beïnvloeding op grote en geplande schaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Herodianus boeken
  Herodianus - Donkere wolken boven Rome

  Als keizer Marcus Aurelius in 180 overlijdt gaat het met het Romeinse rijk bergafwaarts. Binnen amper zestig jaar volgen minstens zeventien keizers elkaar op. Tirannen zoals Commodus en Caracalla, bizarre figuren zoals Heliogabalus, soldatenkeizers en keizers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Via Appia

  De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste traject tot Capua gereed. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Matthew Dennison boeken
  Matthew Dennison - Livia (midprice)

  Matthew Dennison schreef een fascinerende biografie van de machtigste vrouw van Rome: Livia Augusta. Zij was de echtgenote van keizer Augustus, de moeder van zijn opvolger Tiberius, de grootmoeder van Claudius en de overgrootmoeder van Caligula. Livia Drusilla… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - Terug naar de Plejaden

  Dit boek is veel meer realiteit dan fictie, ook al lijkt het voor sommigen niet zo. Het is vooral de geschiedenis door duizenden jaren heen en dat zet zich door naar het heden en de toekomst. De realiteit start al bij het eerste begin, nog van voor deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Adrian Goldsworthy boeken
  Adrian Goldsworthy - Augustus (midprice)

  Adrian Goldsworthy portretteert keizer Augustus in deze ontwapenende biografie. Augustus was de eerste keizer van Rome en ging de geschiedenisboeken in als 'vader des vaderlands' die zorgde voor vrede en voorspoed. Maar de weg naar de top werd gekenmerkt door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Plinius boeken
  Plinius - Mijn landhuizen

  Hoe zou het zijn om te wonen als een rijke Romeinse gentleman? En dan bij voorkeur in een grandioos buitenverblijf ergens in Italië, ver van het jachtige Rome, en voorzien van alle denkbare comfort. De Romeinse senator en redenaar Plinius de Jongere (ca.… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - De oer-geschiedenissen van de reizende planeet

  Dit boek legt de oudste informaties bloot van onze planeet en van de mensheid die er al duizenden jaren op woont. Wat in dit boek na vele jaren van literatuuronderzoek naar voren komt was tot nu toe onbekend en onbekend maakt onbemind. Dit werd en wordt nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bert van den Berg boeken
  Bert van den Berg - Alexandrië. Lampas 44 (2011) 4

  Dit themanummer wil de traditionele ideeën over Alexandrië toetsen aan nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het eerste deel biedt een historische en archeologische inleiding. Het tweede deel belicht een viertal intellectuele disciplines die mede dankzij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Gladiatoren

  Gladiatorenshows waren gruwelijk en wreed en mateloos populair in Rome. Vele eeuwen hebben miljoenen toeschouwers zich vergaapt aan het spel met de dood in de arena. In Gladiatoren beschrijft Fik Meijer de gevechten en alles wat daarbij hoorde. Wat was de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marcel Hulspas boeken
  Marcel Hulspas - Mohammed en het ontstaan van de islam

  Wie was Mohammed? Wat was zijn boodschap? En hoe konde islam zich in zo korte tijd zo enorm verbreiden?In dit boek schetst Marcel Hulspas een genuanceerd enrealistisch beeld van de Profeet en de wereld om hem heen. Aande hand van niet-islamitische bronnen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Herman Clerinx boeken
  Herman Clerinx - Een paleis voor de doden

  Herman Clerinx beschrijft de beschavingen die zo’n vijfduizend jaar geleden hunebedden en dolmens bouwden en menhirs rechtop zetten. Ze plaatsten die monumenten niet zozeer om hun doden te eren, maar vooral om hun eigen leefwereld te verbeteren.Voor dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Maruulke Prins boeken
  Maruulke Prins - Romanisering. Lampas 42 (2009) 3

  Romanisering werd aanvankelijk voorgesteld als de simpele, vanzelfsprekende progressie van barbarij naar beschaving, waarbij inheemse groepen en individuen hun eigen identiteit opgaven en inruilden voor een Romeinse identiteit. Tot ca. 1960 legde men daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Davis Potter boeken
  Davis Potter - De keizers van Rome

  De geschiedenis van het Romeinse keizerrijk van Gaius Julius Caesar tot de val van RomeIn 27 voor Christus, na zeventien stormachtige jaren van burgeroorlog die volgden op de moord op Gaius Julius Caesar, werd Octavianus tot eerste keizer van het Romeinse Rijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal boeken
  Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal - Alexander en Darius

  Nog altijd zijn Oost en West gefascineerd door Alexander van Macedonië, de roemruchte veroveraar van het Perzische Wereldrijk, die in 323 v.Chr. in Babylon stierf. Het beeld van de vorst is als een lakmoesproef van tijd en cultuur: iedere periode en iedere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Rolf Strootman boeken
  Rolf Strootman - De klassieke oudheid in de islamitische wereld (Lampas 46(2013)3)

  Is alleen de Europese beschaving erfgenaam van de cultuur van de klassieke oudheid, of werd het klassieke erfgoed ook behouden en doorgegeven in het islamitische oosten en zuiden van de mediterrane wereld? Al meer dan tien jaar woedt er een hevig debat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ben Esser boeken
  Ben Esser - Van Principaat tot Dominaat

  Tot 193 na Christus waren de keizers geworteld in de Romeinse cultuur en traditie. Zij gingen er prat op dat zij meer 'auctoritas' (gezag), niet meer macht, bezaten dan de burger. In werkelijkheid trokken zij alle macht naar zich toe. Na hun dood werden zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Visser boeken
  Jan Visser - Ravenhart

  In het jaar 12 voor Christus onderwerpen de Friezen zich aan het machtige Rome. Ze zijn daarna verplicht een jaarlijkse belasting af te staan aan de Romeinse keizer. De Friezen profiteren van de aanwezigheid van de Romeinen, want er breekt een periode van rust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50