Boeken over oudheid (tot 500)

 • Marcus Aurelius boeken
  Marcus Aurelius - Evenveel van jou als van mezelf

  Marcus Aurelius (121-180) is bekend als Romeinse keizer en als filosoof. Een verzameling Latijnse brieven uit zijn jeugdjaren is bewaard gebleven: de privécorrespondentie met zijn oudere leermeester in de retorica, Marcus Cornelius Fronto (ca. 100-167). De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Tom Buijtendorp boeken
  Tom Buijtendorp - Het ware paradijs

  Tom Buijtendorp gaat in zijn boek ‘Het ware paradijs’ op expeditie naar de Tuin van Eden. Al duizenden jaren zijn avonturiers en zinzoekers op zoek naar het paradijs. Aan de hand van eeuwenoude bronnen en bezoeken ter plaatse neemt Tom Buijtendorp de lezer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Herodotus boeken
  Herodotus - Historiën

  Herodotus (ca. 484-424 v.Chr.) schreef het oudste bewaard gebleven prozawerk van Europa. Zijn uitgangspunt was oorlog. De slagen bij Marathon, Thermopylai en Salamis en Plataiai waren in Herodotus’ tijd al bekend als de grote confrontaties tussen de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  57,50
 • Philip Matyszak boeken
  Philip Matyszak - 24 uur in het oude Rome

  Stap terug in de tijd en volg gedurende een etmaal 24 inwoners van de eeuwige stad in het jaar 137 na Christus. Zo krijg je een verrassend compleet beeld van hoe het dagelijks leven was in het Rome van keizer Hadrianus. Lees de spannende verhalen van onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Adrian Goldsworthy boeken
  Adrian Goldsworthy - Hannibals meesterzet

  Meesterverteller Adrian Goldsworthy vertelt in 'Hannibals meesterzet' over de bekendste slag uit de Oudheid. Op 2 augustus 216 voor Christus behaalde generaal Hannibal in het Italiaanse Cannae zijn meest glorieuze overwinning voor Carthago. In een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Plinius boeken
  Plinius - Majesteit!

  Stel, je bent een Romeins gouverneur in een verre provincie en je krijgt te maken met financiële en juridische problemen en rellen. Wat doe je? Knopen doorhakken? Advies inwinnen? De Romeinse senator Plinius de Jongere (ca. 62-ca. 113) koos vaak voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Stijn Vennik boeken
  Stijn Vennik - Van de gladiatorenkeizer tot de gepensioneerde tiener

  Het laat-Romeinse rijk wordt in de geschiedenis vaak kort besproken. Komt het al aan bod, dan niet zelden in hoofdlijnen. En dat is jammer, want het is een fascinerende periode waarin veel gebeurde. De problemen in het Romeinse imperium stapelden zich op en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Kathryn Tempest boeken
  Kathryn Tempest - Brutus

  Historica Kathryn Tempest schetst in de biografie ‘Brutus’ een portret van een bijzondere Romeinse senator. Hij was filosoof, staatsman, vredestichters en legeraanvoerder. Maar bovenal is Marcus Junius Brutus bekend als ’s werelds beroemdste moordenaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Vincent Van Bijnen boeken
  Vincent Van Bijnen - Hekate

  De toekomst was toen. Hekate is het beklemmende verhaal van een groep tijdreizigers, die probeert het verleden zodanig te veranderen, dat de mensheid in de toekomst kan overleven. Morgans groep krijgt als opdracht mee, een einde te maken aan de gewelddadige en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,61
 • Ward Blondé boeken
  Ward Blondé - De Beta-traditie

  De Europese Beta-traditie is de tweede in de reeks van vijf Homerische verteltradities die Ward Blondé ontdekte in de Ilias. In tegenstelling tot de Mykeense Alpha-traditie heeft ze haar oorsprong in het proto-Keltische Europa van de Grafheuvelvolken en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,27
 • Michiel Verweij boeken
  Michiel Verweij - Ovidius

  Publius Ovidius Naso werd op 20 maart 43 v.Chr. geboren in Sulmona, een klein stadje in de Abruzzen. Volgens de bronnen overleed hij wellicht in 17/18 n.Chr., nu 2000 jaar geleden dus. Tot op de dag van vandaag blijven zijn sprankelende verzen boeien. Ovidius… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Josephine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn boeken
  Josephine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn - Mohammed en de Late Oudheid

  De wisselwerking met andere culturen tijdens het ontstaan van de islam is een van de zwaarst bediscussieerde historische thema’s van het moment. Dit is het directe gevolg van twee toevallig samenkomende omstandigheden. Enerzijds is de islamologie nog een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - Zenobia van Palmyra

  Zenobia van Palmyra is een bekende figuur in de literatuur en kunsten van Europa en Arabië. Het beeld dat deze bronnen schetsen van de derde-eeuwse vorstin is zonder uitzondering kleurrijk, maar allesbehalve uniform. Het jaar 2008 markeerde een opleving in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Olivier Hekster, Corjo Jansen boeken
  Olivier Hekster, Corjo Jansen - Diocletianus

  Keizer Diocletianus (244-311) kwam aan de macht op moment dat het Romeinse Rijk geteisterd werd door interne twisten en oorlogen en het economisch verval had ingezet. De heersers dreigden hun macht te verliezen. Dat liet Diocletianus echter niet zomaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Pompeii

  Een bevlogen rondleiding in de verdwenen stad Pompeii, bedolven na een explosie van de Vesuvius in 79 n.Chr., blijft de belangrijkste bron voor onze kennis van het dagelijks leven in het Romeinse rijk. In dit opzienbarende boek reconstrueert Beard het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • John Prevas boeken
  John Prevas - De dure eed van Hannibal

  Volgens de overlevering was Hannibal negen jaar oud toen zijn vader hem meenam naar de tempel van Carthago. Daar doopte hij de handen van de kleine jongen in het bloed van een mensenoffer. Hannibal zwoer in opdracht van zijn vader een dure eed aan de goden:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Vrouwen en macht

  Met wrange humor begeeft Mary Beard, de beroemdste classicus van het Verenigd Koninkrijk, zich in de genderdiscussie. Ze toont ons hoe in de geschiedenis machtige vrouwen behandeld zijn. Haar voorbeelden komen uit de klassieke oudheid en het hier en nu, en ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - De sluier van Cicero

  Op 8 november 63 v.Chr. sprak Cicero in de senaat van Rome de beroemde woorden: ‘Hoe lang nog, Catilina, zul je misbruik maken van ons geduld?’ Catilina wilde volgens Cicero na een leven vol misdaden en twee mislukte campagnes voor het consulaat een coup… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Philip Matyszak boeken
  Philip Matyszak - De Grieken

  Dit is het oude Griekenland – maar niet zoals wij het kennen. Wat maar weinigen weten is dat de Griekse beschaving zich heeft uitgestrekt rond de Zwarte Zee en in het hele Midden-Oosten, en dat er zelfs Griekse steden waren in de uitlopers van de Himalaya.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Seneca boeken
  Seneca - Levenskunst

  Wijsheid. Inzicht. Inspiratie. Wie daarnaar op zoek is in de Romeinse literatuur komt snel uit bij de filosoof Seneca. Als geen andere antieke auteur richt Seneca zich op de belangrijkste vragen die mensen zich stellen. Hoe moet ik leven? Wat moet ik doen om… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper boeken
  Nathasja van Luijn, Mark Oldenhave, Christoph Pieper - De vereeuwigde stad

  Al sinds de Oudheid staat Rome bekend als de Eeuwige Stad. En terecht, want de stad herbergt talloze vroeg-Romeinse overblijfselen. Maar naast het fysieke Rome kennen we ook het Rome zoals dat is overgeleverd in de antieke literatuur. Talloze gebouwen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal boeken
  Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal - Alexander en Darius

  Nog altijd zijn Oost en West gefascineerd door Alexander van Macedonië, de roemruchte veroveraar van het Perzische Wereldrijk, die in 323 v.Chr. in Babylon stierf. Het beeld van de vorst is als een lakmoesproef van tijd en cultuur: iedere periode en iedere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman boeken
  G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman - Lampas 4 december 2007

  GERARD BOTER/EMILY HEMELRIJK/RUURD NAUTA, Van de redactie RUURD NAUTA, Inleiding CASPER DE JONGE, Gracieus Grieks, lapidair Latijn ANDRÉ P.M.H. LARDINOIS, Seks à la Sappho VLADIMIR STISSI, Het Parthenon Kleurkatern FIK MEIJER, De trireme EMILIE VAN OPSTALL,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Vincent Hunink, Hans van Reisen, P. van Geest boeken
  Vincent Hunink, Hans van Reisen, P. van Geest - Augustinus en het onderwijs

  Augustinus is hot. Ook in het Nederland van de eenentwintigste eeuw blijkt de oude kerkvader (354-430) onverminderd populair. Er verschijnen regelmatig nieuwe vertalingen van zijn werken en ze worden veel gelezen en bestudeerd. Augustinus is en blijft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Casper de Jonge boeken
  Casper de Jonge - Heracles 47-4 2014

  Dit rijk geïllustreerde themanummer van Lampas geeft een impressie van de vele, zeer diverse interpretaties en verbeeldingen van Heracles, de beroemde krachtpatser uit de Griekse mythologie. De bijdragen behandelen onder meer de wijze waarop Heracles en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00