Boeken over oudheid (tot 500)

 • G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman boeken
  G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman - Lampas 4 december 2007

  GERARD BOTER/EMILY HEMELRIJK/RUURD NAUTA, Van de redactie RUURD NAUTA, Inleiding CASPER DE JONGE, Gracieus Grieks, lapidair Latijn ANDRÉ P.M.H. LARDINOIS, Seks à la Sappho VLADIMIR STISSI, Het Parthenon Kleurkatern FIK MEIJER, De trireme EMILIE VAN OPSTALL,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • L. van den Hengel boeken
  L. van den Hengel - Imago

  Beelden van de Romeinse keizers waren alomtegenwoordig in de antieke wereld. Met name portretsculptuur was een geijkt middel om het gezag van de heerser uit te dragen naar alle lagen van de samenleving. Deze studie gaat in op de betekenis van het Romeinse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Bert van den Berg boeken
  Bert van den Berg - Alexandrië. Lampas 44 (2011) 4

  Dit themanummer wil de traditionele ideeën over Alexandrië toetsen aan nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het eerste deel biedt een historische en archeologische inleiding. Het tweede deel belicht een viertal intellectuele disciplines die mede dankzij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Maruulke Prins boeken
  Maruulke Prins - Romanisering. Lampas 42 (2009) 3

  Romanisering werd aanvankelijk voorgesteld als de simpele, vanzelfsprekende progressie van barbarij naar beschaving, waarbij inheemse groepen en individuen hun eigen identiteit opgaven en inruilden voor een Romeinse identiteit. Tot ca. 1960 legde men daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Stephan Mols, Jan Willem Drijvers, Rolf Strootman boeken
  Stephan Mols, Jan Willem Drijvers, Rolf Strootman - Politiek en de oudheid. Lampas. Tijdschrift voor classici 48 (2015) 4

  De Grieks-Romeinse oudheid kent een rijke receptie. De westerse cultuur is zonder de oudheid zelfs ondenkbaar. Ook op het terrein van de politieke cultuur wordt vaak teruggegrepen op de oudheid. Zo kunnen de verschillende pogingen door de geschiedenis heen om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Via Appia

  De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste traject tot Capua gereed. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Tom Buijtendorp boeken
  Tom Buijtendorp - Het jaar 117

  In 'Het jaar 117' beschrijft Tom Buijtendorp wat er 1900 jaar geleden in de Lage Landen gebeurde Precies 1900 jaar geleden overleed keizer Trajanus. Hij werd opgevolgd door Hadrianus. De expansiestrategie van Trajanus maakte plaats voor consolidatie. Waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - Terug naar de Plejaden

  Dit boek is veel meer realiteit dan fictie, ook al lijkt het voor sommigen niet zo. Het is vooral de geschiedenis door duizenden jaren heen en dat zet zich door naar het heden en de toekomst. De realiteit start al bij het eerste begin, nog van voor deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Plinius boeken
  Plinius - Mijn landhuizen

  Hoe zou het zijn om te wonen als een rijke Romeinse gentleman? En dan bij voorkeur in een grandioos buitenverblijf ergens in Italië, ver van het jachtige Rome, en voorzien van alle denkbare comfort. De Romeinse senator en redenaar Plinius de Jongere (ca.… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - De oer-geschiedenissen van de reizende planeet

  Dit boek legt de oudste informaties bloot van onze planeet en van de mensheid die er al duizenden jaren op woont. Wat in dit boek na vele jaren van literatuuronderzoek naar voren komt was tot nu toe onbekend en onbekend maakt onbemind. Dit werd en wordt nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Tacitus boeken
  Tacitus - Het leven van Agricola

  Hij was actief in Brittannië, waar hij Romes macht wist te consolideren en sterk uit te breiden. Zijn expedities voerden hem tot in onbekende contreien als Ierland en Schotland. Gnaeus Julius Agricola (40-93), succesvol Romeins generaal en gouverneur,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Gladiatoren

  Gladiatorenshows waren gruwelijk en wreed en mateloos populair in Rome. Vele eeuwen hebben miljoenen toeschouwers zich vergaapt aan het spel met de dood in de arena. In Gladiatoren beschrijft Fik Meijer de gevechten en alles wat daarbij hoorde. Wat was de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marcel Hulspas boeken
  Marcel Hulspas - Wie is er bang voor Mohammed?

  Is de islam gevaarlijk? Wil ze echt de wereld veroveren? Kunnen terroristen hun gruwelijke daden écht rechtvaardigen met een beroep op de Koran? En zaken als eerwraak, kledingvoorschriften, uithuwelijken, lijfstraffen, jihadisme... hoe zit het daar mee? Is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Herman Clerinx boeken
  Herman Clerinx - Een paleis voor de doden

  Herman Clerinx beschrijft de beschavingen die zo’n vijfduizend jaar geleden hunebedden en dolmens bouwden en menhirs rechtop zetten. Ze plaatsten die monumenten niet zozeer om hun doden te eren, maar vooral om hun eigen leefwereld te verbeteren.Voor dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Diederik Burgersdijk boeken
  Diederik Burgersdijk - De macht van de traditie

  In De macht van de traditie behandelt Diederik Burgersdijk de manier waarop Constantijn de Grote zijn revolutionaire keizerschap baseerde op dat van de eerste keizer van het Romeinse rijk, Augustus. Diens beschermgod Apollo, de lichtgod, stond model voor veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Paul Veyne boeken
  Paul Veyne - Palmyra

  ‘Tijdens mijn werkende leven heb ik de klassieke oudheid bestudeerd, en daarbij kwam keer op keer Palmyra op mijn pad. Toen de ruïnes van die stad onlangs met de grond gelijk werden gemaakt door de terroristen van IS, vloog daarmee een belangrijk deel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Plinius boeken
  Plinius - Geneeskunde

  Gaius Plinius Secundus (23-79) stelde een unieke encyclopedie samen. Hij biedt een overzicht van de antieke kennis, gebaseerd op honderden Griekse en Romeinse bronnen. In 37 boeken beschrijft hij zo ongeveer alles: van geografie en kosmologie tot flora en… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Charles Hupperts boeken
  Charles Hupperts - Olympische Spelen

  Sport is een sleutel tot de Griekse cultuur. Sportbeoefening was een zeer belangrijk onderdeel van de opvoeding van de Griekse jeugd, zij vormde de basis voor de militaire opleiding en was de vrijetijdsbesteding bij uitstek voor de Griekse man. Ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Appianus boeken
  Appianus - De Burgeroorlogen

  Rome, de eerste eeuw v.Chr. Marius en Sulla en daarna Caesar en Pompeius voeren een strijd op leven en dood. Ongekende burgertwisten houden aan tot het keizerschap van Augustus. Na de moord op Caesar komen de politieke en persoonlijke ambities aan het licht… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Marcel Hulspas boeken
  Marcel Hulspas - Mohammed en het ontstaan van de islam

  Wie was Mohammed? Wat was zijn boodschap? En hoe konde islam zich in zo korte tijd zo enorm verbreiden?In dit boek schetst Marcel Hulspas een genuanceerd enrealistisch beeld van de Profeet en de wereld om hem heen. Aande hand van niet-islamitische bronnen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Pieter W. van der Horst boeken
  Pieter W. van der Horst - Het Joodse koninkrijk van Himyar en de christelijke martelaars van Nadjrân

  In dit boekje wordt een onbekende maar fascinerende episode uit de vroege joodse geschiedenis behandeld. Het gaat om het joodse koninkrijk in het Zuid-Arabische Himyar (het huidige Jemen) en de christenvervolging die daar plaatsvond in de jaren twintig van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Petrus

  Petrus was Jezus' meest vooraanstaande leerling, maar wat weten we van hem? Fik Meijer gaat op zoek. Hij volgt Petrus in de Evangeliën en De handelingen van de apostelen. De visser uit Kapernaüm lijkt voorbestemd voor een grote carrière in de beweging van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hein L. van Dolen boeken
  Hein L. van Dolen - Passie, intriges en politiek

  Gedurende ruim elf eeuwen hebben in het Byzantijnse rijk niet minder dan negenennegentig keizerinnen op de troon gezeten. Sommigen van hen drukten hun stempel op de geschiedenis, anderen zijn vergeten. Velen bleven op de achtergrond en blonken slechts uit door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • René van Royen boeken
  René van Royen - Goede keizers, slechte keizers

  Goede keizers zijn almachtige heersers – maar slechte ook. Hun onderdanen kunnen in de praktijk niet veel anders doen dan buigen en gehoorzamen. Ze kunnen hooguit hopen dat een goede keizer blijft en dat een slechte wordt vervangen. Geregeerd worden betekent… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Denken over Carthago.De erfenis van Duilius.

  Fik Meijer:Denken over Carthago. De erfenis van DuiliusHuizinga-lezing 2014De strijd tussen de Romeinen en de Carthagers heeft meer dan een eeuw geduurd. Uiteindelijk werd Carthago, de trotse stad aan de Noord-Afrikaanse kust (nabij het huidige Tunis), in 146… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50