Boeken over oudheid (tot 500)

 • Herodianus boeken
  Herodianus - Donkere wolken boven Rome

  Als keizer Marcus Aurelius in 180 overlijdt gaat het met het Romeinse rijk bergafwaarts. Binnen amper zestig jaar volgen minstens zeventien keizers elkaar op. Tirannen zoals Commodus en Caracalla, bizarre figuren zoals Heliogabalus, soldatenkeizers en keizers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Via Appia

  De naam Via Appia heeft al vele eeuwen een magische klank. In 312 v.Chr. werd het startsein voor de aanleg gegeven en nog geen vijf jaar later was het eerste traject tot Capua gereed. In 191 v.Chr. was de weg voltooid en konden reizigers zonder onderbrekingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - Terug naar de Plejaden

  Dit boek is veel meer realiteit dan fictie, ook al lijkt het voor sommigen niet zo. Het is vooral de geschiedenis door duizenden jaren heen en dat zet zich door naar het heden en de toekomst. De realiteit start al bij het eerste begin, nog van voor deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Bram Snoek boeken
  Bram Snoek - De oer-geschiedenissen van de reizende planeet

  Dit boek legt de oudste informaties bloot van onze planeet en van de mensheid die er al duizenden jaren op woont. Wat in dit boek na vele jaren van literatuuronderzoek naar voren komt was tot nu toe onbekend en onbekend maakt onbemind. Dit werd en wordt nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bert van den Berg boeken
  Bert van den Berg - Alexandrië. Lampas 44 (2011) 4

  Dit themanummer wil de traditionele ideeën over Alexandrië toetsen aan nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het eerste deel biedt een historische en archeologische inleiding. Het tweede deel belicht een viertal intellectuele disciplines die mede dankzij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Plinius boeken
  Plinius - Mijn landhuizen

  Hoe zou het zijn om te wonen als een rijke Romeinse gentleman? En dan bij voorkeur in een grandioos buitenverblijf ergens in Italië, ver van het jachtige Rome, en voorzien van alle denkbare comfort. De Romeinse senator en redenaar Plinius de Jongere (ca.… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Maruulke Prins boeken
  Maruulke Prins - Romanisering. Lampas 42 (2009) 3

  Romanisering werd aanvankelijk voorgesteld als de simpele, vanzelfsprekende progressie van barbarij naar beschaving, waarbij inheemse groepen en individuen hun eigen identiteit opgaven en inruilden voor een Romeinse identiteit. Tot ca. 1960 legde men daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman boeken
  G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman - Lampas 4 december 2007

  GERARD BOTER/EMILY HEMELRIJK/RUURD NAUTA, Van de redactie RUURD NAUTA, Inleiding CASPER DE JONGE, Gracieus Grieks, lapidair Latijn ANDRÉ P.M.H. LARDINOIS, Seks à la Sappho VLADIMIR STISSI, Het Parthenon Kleurkatern FIK MEIJER, De trireme EMILIE VAN OPSTALL,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • L. van den Hengel boeken
  L. van den Hengel - Imago

  Beelden van de Romeinse keizers waren alomtegenwoordig in de antieke wereld. Met name portretsculptuur was een geijkt middel om het gezag van de heerser uit te dragen naar alle lagen van de samenleving. Deze studie gaat in op de betekenis van het Romeinse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Gladiatoren

  Gladiatorenshows waren gruwelijk en wreed en mateloos populair in Rome. Vele eeuwen hebben miljoenen toeschouwers zich vergaapt aan het spel met de dood in de arena. In Gladiatoren beschrijft Fik Meijer de gevechten en alles wat daarbij hoorde. Wat was de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tom Buijtendorp boeken
  Tom Buijtendorp - Het jaar 117

  In 'Het jaar 117' beschrijft Tom Buijtendorp wat er 1900 jaar geleden in de Lage Landen gebeurde Precies 1900 jaar geleden overleed keizer Trajanus. Hij werd opgevolgd door Hadrianus. De expansiestrategie van Trajanus maakte plaats voor consolidatie. Waar de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Herman Clerinx boeken
  Herman Clerinx - Een paleis voor de doden

  Herman Clerinx beschrijft de beschavingen die zo’n vijfduizend jaar geleden hunebedden en dolmens bouwden en menhirs rechtop zetten. Ze plaatsten die monumenten niet zozeer om hun doden te eren, maar vooral om hun eigen leefwereld te verbeteren.Voor dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marcel Hulspas boeken
  Marcel Hulspas - Mohammed en het ontstaan van de islam

  Wie was Mohammed? Wat was zijn boodschap? En hoe konde islam zich in zo korte tijd zo enorm verbreiden?In dit boek schetst Marcel Hulspas een genuanceerd enrealistisch beeld van de Profeet en de wereld om hem heen. Aande hand van niet-islamitische bronnen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Davis Potter boeken
  Davis Potter - De keizers van Rome

  De geschiedenis van het Romeinse keizerrijk van Gaius Julius Caesar tot de val van RomeIn 27 voor Christus, na zeventien stormachtige jaren van burgeroorlog die volgden op de moord op Gaius Julius Caesar, werd Octavianus tot eerste keizer van het Romeinse Rijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal boeken
  Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal - Alexander en Darius

  Nog altijd zijn Oost en West gefascineerd door Alexander van Macedonië, de roemruchte veroveraar van het Perzische Wereldrijk, die in 323 v.Chr. in Babylon stierf. Het beeld van de vorst is als een lakmoesproef van tijd en cultuur: iedere periode en iedere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Rolf Strootman boeken
  Rolf Strootman - De klassieke oudheid in de islamitische wereld (Lampas 46(2013)3)

  Is alleen de Europese beschaving erfgenaam van de cultuur van de klassieke oudheid, of werd het klassieke erfgoed ook behouden en doorgegeven in het islamitische oosten en zuiden van de mediterrane wereld? Al meer dan tien jaar woedt er een hevig debat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henk Singor boeken
  Henk Singor - Sicilië in de Oudheid

  Het grootste eiland in de Middellandse Zee, ongeveer halverwege het oostelijk en het westelijk bekken, is ongeveer tweeëneenhalfduizend jaar een brug tussen volken en beschavingen geweest. Tegen het einde van het tweede millennium v.Chr. moet die brugfunctie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henriette Broekema boeken
  Henriette Broekema - Inanna heerseres van hemel en aarde

  Inanna was de grote godin van de Sumeriërs, een volk dat vijfduizend jaar geleden in het huidige Irak de eerste grote stedelijke beschaving creëerde. Inanna was een liefdesgodin, godin van de planeet Venus, en verantwoordelijk voor de vruchtbaarheid van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Ben Esser boeken
  Ben Esser - Van Principaat tot Dominaat

  Tot 193 na Christus waren de keizers geworteld in de Romeinse cultuur en traditie. Zij gingen er prat op dat zij meer 'auctoritas' (gezag), niet meer macht, bezaten dan de burger. In werkelijkheid trokken zij alle macht naar zich toe. Na hun dood werden zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wim Jurg boeken
  Wim Jurg - De vierde eeuw

  In de vierde eeuw na Christus kreeg het christendom, aan het begin van de eeuw nog een vrij kleine godsdienst, plotseling politieke macht en aan het eind van de eeuw was het de staatsgodsdienst van het Romeinse rijk geworden. De eeuw die begon met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Jan Visser boeken
  Jan Visser - Ravenhart

  In het jaar 12 voor Christus onderwerpen de Friezen zich aan het machtige Rome. Ze zijn daarna verplicht een jaarlijkse belasting af te staan aan de Romeinse keizer. De Friezen profiteren van de aanwezigheid van de Romeinen, want er breekt een periode van rust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Patrick De Rynck, Toon Van Houdt boeken
  Patrick De Rynck, Toon Van Houdt - De nieuwe Grieken en Romeinen

  De klassieke oudheid leeft - al was het maar in de vorm van oneliners en oppervlakkige vergelijkingen. Maar leeft de oudheid echt? Heeft zij nog iets wezenlijks te vertellen? Of is ze een onherroepelijk vreemde plek geworden, een alibi zelfs? Is de oudheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,90
 • Frits Naerebout boeken
  Frits Naerebout - Griekse democratie

  Het democratisch ideaal is in gevaar, zo horen we dezer dagen. Maar waar komt dat gevaar vandaan? Van de kant van vermeende 'vijanden van de democratie'? Of van de kant van degenen die zeggen de democratie te verdedigen? Om ons hierover een oordeel te kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Huub Pragt, Hans Schoens boeken
  Huub Pragt, Hans Schoens - Rijk der farao's Opper-Nubie

  Rijk der farao's Opper-Nubië, het huidige Soedan, was rijk aan grondstoffen zoals goud, wierook, ivoor en ebbenhout. Daarom werden er al ten tijde van het Oude Rijk handelsexpedities naar dit gebied geleid vanuit Egypte. Door de eeuwen heen veranderde het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Charles Hupperts boeken
  Charles Hupperts - Olympische Spelen

  Sport is een sleutel tot de Griekse cultuur. Sportbeoefening was een zeer belangrijk onderdeel van de opvoeding van de Griekse jeugd, zij vormde de basis voor de militaire opleiding en was de vrijetijdsbesteding bij uitstek voor de Griekse man. Ook… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90