Boeken over oudheid (tot 500)

 • Ovidius boeken
  Ovidius - Heldinnenbrieven

  Sterke vrouwen als Penelope, Medea en Dido zijn bekend uit de mythologie, waarin mannen de dienst uitmaken. Nu zijn de vrouwen aan het woord. Ze schrijven brieven aan hun geliefden. Ze voelen zich in de steek gelaten, verdrietig, boos, soms zelfs radeloos.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Philip Matyszak boeken
  Philip Matyszak - 24 uur in het oude Rome

  Stap terug in de tijd en volg gedurende een etmaal 24 inwoners van de eeuwige stad in het jaar 137 na Christus. Zo krijg je een verrassend compleet beeld van hoe het dagelijks leven was in het Rome van keizer Hadrianus. Lees de spannende verhalen van onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tom Buijtendorp boeken
  Tom Buijtendorp - Het ware paradijs

  Tom Buijtendorp gaat in zijn boek ‘Het ware paradijs’ op expeditie naar de Tuin van Eden. Al duizenden jaren zijn avonturiers en zinzoekers op zoek naar het paradijs. Aan de hand van eeuwenoude bronnen en bezoeken ter plaatse neemt Tom Buijtendorp de lezer… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Stijn Vennik boeken
  Stijn Vennik - Van de gladiatorenkeizer tot de gepensioneerde tiener

  Het laat-Romeinse rijk wordt in de geschiedenis vaak kort besproken. Komt het al aan bod, dan niet zelden in hoofdlijnen. En dat is jammer, want het is een fascinerende periode waarin veel gebeurde. De problemen in het Romeinse imperium stapelden zich op en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marcus Aurelius boeken
  Marcus Aurelius - Evenveel van jou als van mezelf

  Marcus Aurelius (121-180) is bekend als Romeinse keizer en als filosoof. Een verzameling Latijnse brieven uit zijn jeugdjaren is bewaard gebleven: de privécorrespondentie met zijn oudere leermeester in de retorica, Marcus Cornelius Fronto (ca. 100-167). De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Adrian Goldsworthy boeken
  Adrian Goldsworthy - Hannibals meesterzet

  Meesterverteller Adrian Goldsworthy vertelt in 'Hannibals meesterzet' over de bekendste slag uit de Oudheid. Op 2 augustus 216 voor Christus behaalde generaal Hannibal in het Italiaanse Cannae zijn meest glorieuze overwinning voor Carthago. In een van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Herodotus boeken
  Herodotus - Historiën

  Herodotus (ca. 484-424 v.Chr.) schreef het oudste bewaard gebleven prozawerk van Europa. Zijn uitgangspunt was oorlog. De slagen bij Marathon, Thermopylai en Salamis en Plataiai waren in Herodotus’ tijd al bekend als de grote confrontaties tussen de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  57,50
 • Kathryn Tempest boeken
  Kathryn Tempest - Brutus

  Historica Kathryn Tempest schetst in de biografie ‘Brutus’ een portret van een bijzondere Romeinse senator. Hij was filosoof, staatsman, vredestichters en legeraanvoerder. Maar bovenal is Marcus Junius Brutus bekend als ’s werelds beroemdste moordenaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Ward Blondé boeken
  Ward Blondé - De Beta-traditie

  De Europese Beta-traditie is de tweede in de reeks van vijf Homerische verteltradities die Ward Blondé ontdekte in de Ilias. In tegenstelling tot de Mykeense Alpha-traditie heeft ze haar oorsprong in het proto-Keltische Europa van de Grafheuvelvolken en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,27
 • Fik Meijer boeken
  Fik Meijer - Vreemd volk

  De woorden integratie, discriminatie, xenofobie, allochtonen en autochtonen vullen bijna dagelijks de kranten. Dat het Griekse en Romeinse woorden zijn die verwijzen naar een zeer oude vreemdelingenproblematiek is minder bekend. Vreemd volk begint bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Plinius boeken
  Plinius - Majesteit!

  Stel, je bent een Romeins gouverneur in een verre provincie en je krijgt te maken met financiële en juridische problemen en rellen. Wat doe je? Knopen doorhakken? Advies inwinnen? De Romeinse senator Plinius de Jongere (ca. 62-ca. 113) koos vaak voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Olivier Hekster, Corjo Jansen boeken
  Olivier Hekster, Corjo Jansen - Diocletianus

  Keizer Diocletianus (244-311) kwam aan de macht op moment dat het Romeinse Rijk geteisterd werd door interne twisten en oorlogen en het economisch verval had ingezet. De heersers dreigden hun macht te verliezen. Dat liet Diocletianus echter niet zomaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Michiel Verweij boeken
  Michiel Verweij - Ovidius

  Publius Ovidius Naso werd op 20 maart 43 v.Chr. geboren in Sulmona, een klein stadje in de Abruzzen. Volgens de bronnen overleed hij wellicht in 17/18 n.Chr., nu 2000 jaar geleden dus. Tot op de dag van vandaag blijven zijn sprankelende verzen boeien. Ovidius… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,99
 • Mary Beard boeken
  Mary Beard - Pompeii

  Een bevlogen rondleiding in de verdwenen stad Pompeii, bedolven na een explosie van de Vesuvius in 79 n.Chr., blijft de belangrijkste bron voor onze kennis van het dagelijks leven in het Romeinse rijk. In dit opzienbarende boek reconstrueert Beard het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Josephine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn boeken
  Josephine van den Bent, Floris van den Eijnde, Johan Weststeijn - Mohammed en de Late Oudheid

  De wisselwerking met andere culturen tijdens het ontstaan van de islam is een van de zwaarst bediscussieerde historische thema’s van het moment. Dit is het directe gevolg van twee toevallig samenkomende omstandigheden. Enerzijds is de islamologie nog een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Philostratos boeken
  Philostratos - Schilderijen en Levens van Sofisten

  De Griekse auteur Philostratos beschreef in de vroege derde eeuw van het Romeinse keizerrijk op even pakkende als innemende wijze een verzameling fictieve schilderijen. Hierin komen thema's, kleuren en composities ter sprake. Schilderijen is van groot belang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal boeken
  Diederik Burgerdijk, Wouter Henkelman, Willemijn Waal - Alexander en Darius

  Nog altijd zijn Oost en West gefascineerd door Alexander van Macedonië, de roemruchte veroveraar van het Perzische Wereldrijk, die in 323 v.Chr. in Babylon stierf. Het beeld van de vorst is als een lakmoesproef van tijd en cultuur: iedere periode en iedere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman boeken
  G. Boter, E. Hemelrijk, Sam A. Herman - Lampas 4 december 2007

  GERARD BOTER/EMILY HEMELRIJK/RUURD NAUTA, Van de redactie RUURD NAUTA, Inleiding CASPER DE JONGE, Gracieus Grieks, lapidair Latijn ANDRÉ P.M.H. LARDINOIS, Seks à la Sappho VLADIMIR STISSI, Het Parthenon Kleurkatern FIK MEIJER, De trireme EMILIE VAN OPSTALL,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Vincent Hunink, Hans van Reisen, P. van Geest boeken
  Vincent Hunink, Hans van Reisen, P. van Geest - Augustinus en het onderwijs

  Augustinus is hot. Ook in het Nederland van de eenentwintigste eeuw blijkt de oude kerkvader (354-430) onverminderd populair. Er verschijnen regelmatig nieuwe vertalingen van zijn werken en ze worden veel gelezen en bestudeerd. Augustinus is en blijft een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Casper de Jonge boeken
  Casper de Jonge - Heracles 47-4 2014

  Dit rijk geïllustreerde themanummer van Lampas geeft een impressie van de vele, zeer diverse interpretaties en verbeeldingen van Heracles, de beroemde krachtpatser uit de Griekse mythologie. De bijdragen behandelen onder meer de wijze waarop Heracles en zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Maruulke Prins boeken
  Maruulke Prins - Romanisering

  Romanisering werd aanvankelijk voorgesteld als de simpele, vanzelfsprekende progressie van barbarij naar beschaving, waarbij inheemse groepen en individuen hun eigen identiteit opgaven en inruilden voor een Romeinse identiteit. Tot ca. 1960 legde men daarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rolf Strootman boeken
  Rolf Strootman - De klassieke oudheid in de islamitische wereld

  Is alleen de Europese beschaving erfgenaam van de cultuur van de klassieke oudheid, of werd het klassieke erfgoed ook behouden en doorgegeven in het islamitische oosten en zuiden van de mediterrane wereld? Al meer dan tien jaar woedt er een hevig debat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Hugo Koning, Suzanne Luger boeken
  Hugo Koning, Suzanne Luger - De Klassieken en de populaire cultuur

  Dit themanummer van Lampas verkent de raakvlakken tussen de oudheid en populaire media als films, tv-series, popsongs, strips en tatoeages. De auteurs onderzoeken hoe de antieke bronnen worden gebruikt en aangepast aan de eisen van het nieuwe medium en het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • L. van den Hengel boeken
  L. van den Hengel - Imago

  Beelden van de Romeinse keizers waren alomtegenwoordig in de antieke wereld. Met name portretsculptuur was een geijkt middel om het gezag van de heerser uit te dragen naar alle lagen van de samenleving. Deze studie gaat in op de betekenis van het Romeinse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Bert van den Berg boeken
  Bert van den Berg - Alexandrië

  Dit themanummer wil de traditionele ideeën over Alexandrië toetsen aan nieuwe wetenschappelijke inzichten. Het eerste deel biedt een historische en archeologische inleiding. Het tweede deel belicht een viertal intellectuele disciplines die mede dankzij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00