Boeken over oorlog en vrede

 • Sytze van der Zee boeken
  Sytze van der Zee - Voor Fuhrer, volk en vaderland

  Het standaardwerk over de SS in Nederland en over Nederlanders in de SS. Een politieke stoottroep, een moordenaarsbende en een elite-eenheid: de SS als onderwerp dat afschrikt en tegelijkertijd fascineert. Opgericht in 1935 gold de Waffen-SS als de militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Helmut Ortner boeken
  Helmut Ortner - Carrière-Nazi's

  Helmut Ortner beschrijft in een haarscherp relaas de onthutsende geschiedenis van daders, slachtoffers en omstanders in Hitler-Duitsland. Het zijn schokkende bewijsstukken van een genadeloos tijdperk - en van de beschamende nalatigheden van de naoorlogse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Roger Moorhouse boeken
  Roger Moorhouse - Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen

  Van bizar tot sinister, een museum op papier van Hitlers Derde Rijk. Het Lugerpistool, een speelgoedfiguurtje van Hitler, een blik Zyklon-B-gifgas en Hermann Görings zelfmoordpil. Het zijn slechts vier voorwerpen van de honderd uit Hitlers Derde Rijk in 100… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Martin Gilbert boeken
  Martin Gilbert - Kristallnacht

  Het is de nacht van 9 op 10 november 1938. De nacht die de geschiedenisboeken in zou gaan als Kristallnacht. Overal in Duitsland worden synagogen in brand gestoken, winkels en bedrijven vernield. Eenzelfde lot treft Joodse huizen, scholen, ziekenhuizen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jacob Moerman boeken
  Jacob Moerman - De grote oorlog in herinnering

  Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog losbarstte. Nog steeds zijn er veel plekken die aan deze oorlog herinneren. Journalist Jacob Moerman gaat er naar op zoek. In de Vlaamse Westhoek bezoekt hij de soms door particulieren gerunde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Menno Wielinga boeken
  Menno Wielinga - Het Engelse kamp in Groningen

  Om de Duitse opmars in België tot staan te brengen werden begin oktober 1941 Engelse troepen ingezet bij de strijd om Antwerpen. Toen deze vestingstad onhoudbaar bleek volgde een chaotische terugtocht waarbij 1.500 Engelse manschappen van de First Royal Naval… (Harde kaft)

  Lees meer...
  33,90
 • Anselm J. van der Peet boeken
  Anselm J. van der Peet - Out-of-area

  Out-of-area De Koninklijke Marine en multinationale vlootoperaties 1945-2001 'A tool of first resolve', zo staat in de Angelsaksische wereld veelal het teruggrijpen van regeringen op de eigen vloot bekend bij interventies in wereldwijde brandhaarden. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Tom Duurland boeken
  Tom Duurland - De wereld kwam naar Woensdrecht

  Medio jaren tachtig van de twintigste eeuw woedde in Nederland een felle maatschappelijke discussie over kernwapens, die de bevolking en politiek Den Haag diepgaand verdeelde. De Vliegbasis Woensdrecht vormde het epicentrum van deze nationale verdeeldheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Frieda Joris boeken
  Frieda Joris - Grote liefdes in de Grote Oorlog

  Een zwaar gewonde soldaat uit Poperinge komt terecht in een Brits ziekenhuis. Iedereen denkt dat hij dood is. Maar een verpleegster in het lijkenhuis ziet zijn vinger bewegen. Ze redt zijn leven. De soldaat wil maar één ding: haar weerzien en met haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marc Verschooris boeken
  Marc Verschooris - Hoe zwart in het donker gedijt

  ?Hoe zwart in het donker gedijt beschrijft de duistere bewegingen van verraad en verklikking, van valse beschuldigingen en profitariaat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij nacht en ontij werden vermeende 'terroristen' van hun bed gelicht door de Duitse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Cyril Rubens boeken
  Cyril Rubens - Een briefkaart redde ons leven

  Wenen, 13 maart 1938. De Anschluss van Oostenrijk is een feit. Kitty Haber ziet hoe joodse vrouwen en mannen gedwongen worden om straten te schrobben met handborstels. Joden worden verdreven uit hun appartementen, inboedels worden op straat gegooid. Het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Rudi Vranckx boeken
  Rudi Vranckx - Stemmen uit de oorlog

  En de oorlog in Irak, hij ging genadeloos door. Wat er in Irak gebeurt, bepaalt onze tijd. Rudi Vranckx heeft het Iraakse drama van bij het begin van de vijandelijkheden nauwlettend gevolgd. Hij deed dat als oorlogsjournalist, maar ook als mens. En zo is hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ben Verduijn boeken
  Ben Verduijn - Door de vrijheid geroepen

  Door de vrijheid geroepen geeft negen indringende portretten van Edese verzetsstrijders die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven hebben gegeven voor de vrede. Ben Verduijn vertelt hun levensverhaal op basis van interviews met nabestaanden. Deze mensen die… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Richard Schuurman boeken
  Richard Schuurman - Spoor naar Woeste Hoeve

  Op 8 maart 1945 schoot een Duits vuurpeloton bij Woeste Hoeve 117 mannen dood als vergelding voor de aanslag op SS-generaal Hanns Rauter. Onder de doden bevond zich de 23-jarige Poolse oorlogsvlieger Czeslaw Oberdak. Niemand (her)kende hem en hij werd naamloos… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Bertjan Kers boeken
  Bertjan Kers - Dagboek van Annie Steeman

  Het dagboek van Annie Steeman is het verhaal over een doodgewoon meisje uit Zaltbommel. Haar vijftiende verjaardag wordt ruw verstoord door de Duitse aanval op Nederland. Het beeld dat ontstaat is een opgroeiend meisje in een gezin dat probeert om een zo… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joost Rosendaal boeken
  Joost Rosendaal - De bevrijding in beeld

  Op 17 september 1944 begon Market Garden, een van de grootste militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden zouden in Duitsland snel de Rijn oversteken en nog vóór de kerst de nazi's verslaan. De grondtroepen begonnen hun opmars in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hans Schippers boeken
  Hans Schippers - De Westerweelgroep en de Palestinapioniers

  Dit boek beschrijft de fascinerende geschiedenis van de door de links-socialistische onderwijzer Joop Westerweel aangevoerde verzetsgroep, die bestond uit niet-Joodse linkse activisten en zogeheten Palestinapioniers. Dit waren merendeels Duitse Joden die zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mily Weisglas-Kaufmann boeken
  Mily Weisglas-Kaufmann - De knipoog

  Mily Weisglas-Kaufmann was 17 toen de Duitsers op 10 mei 1940 Nederland binnen vielen. Mily kwam uit een Joods gezin en hoewel er in het begin van de bezetting niet veel veranderde voor de Joden bleek al gauw dat de Duitsers de Nederlandse Joden net zo slecht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bert Bouman boeken
  Bert Bouman - Succes in een verloren oorlog

  Luitenant Ben Bouman is een van de 200.000 militairen die kort na de Tweede Wereldoorlog werden ingezet in onze voormalige kolonie Nederlands-Indië. De jonge officier, als oorlogsvrijwilliger in Engeland opgeleid, dient bij de 2e afdeling van het 6e Regiment… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,45
 • Michiel Severein boeken
  Michiel Severein - Alles is gedaan om het recht te vinden

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerden vele Nederlanders met de Duitsers. Zij werkten voor Duitse diensten of traden toe tot het Duitse leger. In totaal ging het om ongeveer 100.000 landgenoten die onvaderlandslievend gedrag lieten zien. Na de oorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jeanne Dijkstra boeken
  Jeanne Dijkstra - Elspeet, baken van verzet

  Het is oorlog. In het slaperige dorpje Elspeet, ingeklemd tussen heide en bossen, weten aanvankelijk maar weinig bewoners wat zich afspeelt in de buitenwereld en in de vernietigingskampen. Toch zitten de Duitsers overal om hen heen: in de Feytahof, het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Martin Hillenga boeken
  Martin Hillenga - Groningen 40-45

  Op 2 mei 1945 werd Farmsum bevrijd, als laatste plaats in Groningen. De oorlog had vijf jaar geduurd. Meteen al op de dag van de Duitse inval in 1940 was een groot deel van de provincie bezet. Groningers moesten maar het beste ervan maken.Het verzet was… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Johanna Wycoff - de Wilde boeken
  Johanna Wycoff - de Wilde - Dansen in schuilkelders

  'Dansen in schuilkelders. Mijn dagboek uit de Tweede Wereldoorlog.' is geschreven door Johanna Wycoff- de Wilde (Arnhem, 25 november 1925). Zij groeide als in een Nijmeegs gezin van 12 kinderen waarvan de oudste dochter en haar man in de Tweede Wereldoorlog… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Frans van Dreumel boeken
  Frans van Dreumel - We liepen naast de vijand

  Op 25 juni 1950 viel Noord-Korea buurland Zuid-Korea binnen met een enorme troepenmacht met als doel om van heel Korea een communistische staat te maken. De Russen hadden in Noord-Korea na het einde van de Tweede Wereldoorlog gebouwd aan een sterke krijgsmacht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,25
 • Ingrid Hadders boeken
  Ingrid Hadders - De geillustreerde geschiedenis van de twintigste eeuw

  De complete geschiedenis van de 20e eeuw is een informatief en rijk geïllustreerd portret van de 20e eeuw. Alle belangrijke gebeurtenissen van 1900 tot 2000 passeren de revue in tekst en foto?s: politieke incidenten, ontwikkelingen in wetenschap en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95