Boeken over oorlog en vrede

 • Dick de Mildt boeken
  Dick de Mildt - Straatgenoten. Een drieluik over de maat der dingen

  Dit boek omvat een speurtocht naar 'de maat der dingen' in drie delen. Het eerste deel beschrijft de dramatische lotgevallen van een Joodse man uit de Utrechtse wijk Oog in Al, die in1943 samen met zijn vrouw en zoontje in het vernietigingskamp Sobibor om het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Dick de Midt boeken
  Dick de Midt - De rechter en de deporteurs

  In De rechter en de deporteurs staat de strafvervolging en berechting centraal van een aantal personen die hoofdverantwoordelijk waren voor de wegvoering van de Joden uit Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het middelpunt van dit onderzoek staat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dirk Leendert Roth boeken
  Dirk Leendert Roth - Broze Burchten

  Dirk Leendert Roth (Middelburg, 1934) brengt in Broze Burchten verslag uit van zijn onderzoek naar de vervolging van de Middelburgse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteur belicht deze lokale geschiedenis tegen de achtergrond van een brede nationale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • James M. Deem boeken
  James M. Deem - De gevangenen van Breendonk

  Na de invasie van België door de nazi's in 1940 werd het Fort van Breendonk door de SS omgebouwd tot een opvangkamp. Voor veel gevangenen was dit de laatste halte vóór de concentratiekampen.De Amerikaanse auteur James M. Deem verdiepte zich vier jaar lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jean DEWAERHEID boeken
  Jean DEWAERHEID - NAPOLEON en de gevolgen van zijn beleid

  Dit boek, onder de vorm van een voordracht, legt niet alleen de nadruk op de geniale veldheer en hervormer van Europa. Napoleon was ook een dictator, een despoot, de Attila van de 19de eeuw die een spoor van vernieling achter zou laten. Wat zijn de gevolgen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Wim Mertens boeken
  Wim Mertens - OP ZOEK NAAR DE TWEEDE COMPAGNIE 2e druk

  Het boek Op zoek naar de Tweede Compagnie, een zoektocht naar de verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog van de Tweede Compagnie van de Binnenlandse Strijdkrachten van Den Haag beschrijft welke documenten de schrijver aantrof in de nalatenschap van zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Tini Visser boeken
  Tini Visser - Jaren van verduistering

  De geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog is in dit boek verbonden met het lot van een plaats in het spanningsveld tussen de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Schiphol: Nieuwer-Amstel, het huidige Amstelveen. In de crisisjaren leefde daar een gemengde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Rein Bijkerk, Christ Klep boeken
  Rein Bijkerk, Christ Klep - De oorlog van nu

  Onze wereld lijkt gevaarlijker geworden. Europa wordt geconfronteerd met instabiliteit in het Midden-Oosten en een agressief optredend Rusland, terwijl aanslagen en de stroom vluchtelingen en migranten duidelijk maken dat de problemen niet aan de buitengrenzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Birger Stichelbaut boeken
  Birger Stichelbaut - Sporen van oorlog

  Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was het landschap langs de frontlijn omgevormd tot een grote woestenij. Na de oorlog kwam de bevolking terug en wachtte hen de enorme uitdaging om de regio opnieuw op te bouwen en bewoonbaar te maken. Op dat moment… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Erik Larson boeken
  Erik Larson - Tiergartenstrasse

  'Verreweg Larsons beste en boeiendste werk van narratieve non-fictie.' - New York TimesBerlijn 1933. William E. Dodd wordt de eerste Amerikaanse ambassadeur in het Duitsland van Adolf Hitler, in het jaar dat een keerpunt in de moderne geschiedenis zou blijken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Helmut Ortner boeken
  Helmut Ortner - Carriere-nazi's

  Helmut Ortner beschrijft in een haarscherp relaas de onthutsende geschiedenis van daders, slachtoffers en omstanders in Hitler-Duitsland. Het zijn schokkende bewijsstukken van een genadeloos tijdperk - en van de beschamende nalatigheden van de naoorlogse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gordon Corera boeken
  Gordon Corera - Voor God en vaderland

  Iedereen heeft al gehoord van de Britse geheime diensten MI5 en MI6. Maar wie kent MI14(d), de Secret Pigeon Service die tijdens de Tweede Wereldoorlog met postduiven berichten overbracht uit het bezette Europa? In het noordwesten van Frankrijk, België en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ian Westwell boeken
  Ian Westwell - De Eerste Wereldoorlog dag na dag

  Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in augustus 1914 werd door vele Europese leiders gezien als een kans om de macht van hun economische en militaire rivalen in te tomen. Velen geloofden dat de oorlog gerechtvaardigd en van korte duur was. In december… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ann van Camp boeken
  Ann van Camp - The Art of War, Kunstenaars maken een aanklacht tegen oorlog

  In de 5de eeuw v.Chr. schreef de Chinese generaal Sun Tzu zijn handboek The Art of War over oorlogsvoering en strategieën voor conflictbeheersing. Tegenwoordig worden zijn opvattingen nog vaak gebruikt in het bedrijfsleven. Hoewel zijn geschriften handelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Casper Postmaa boeken
  Casper Postmaa - Onder den vrijen hemel

  'Onder den vrijen hemel' is het avontuur van Henk Gerlach (Nijmegen, 1920 - Den Haag, 1986) en zijn drie vrienden, die in mei 1943 tijdens de tweede wereldoorlog besluiten om Nederland te ontvluchten om zich aan te sluiten bij de geallieerden. Juist als zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jeanne Dijkstra boeken
  Jeanne Dijkstra - Elspeet, baken van verzet

  Het is oorlog. In het slaperige dorpje Elspeet, ingeklemd tussen heide en bossen, weten aanvankelijk maar weinig bewoners wat zich afspeelt in de buitenwereld en in de vernietigingskampen. Toch zitten de Duitsers overal om hen heen: in de Feytahof, het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • J.H.J. Andriessen boeken
  J.H.J. Andriessen - WO I en WO II met dvd

  Ter nagedachtenis aan degenen die vielen is deze speciale editie uitgebracht, 100 jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Het boek begint in 1870, wanneer de Frans-Pruisische oorlog uitbreekt. Je leest over een tijd waarin het verwerven van zoveel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ton Roozeboom boeken
  Ton Roozeboom - De Nazi moordfabrieken

  De Nazi moordfabrieken: Chelmno, Belzec, Treblinka en Sobibor.Dit 280 bladzijden tellende boek over de nazivernietigingskampen in Polen beschrijft de ontstellende methodiek waarmee de nazi's het uitmoorden van volkeren industrialiseerden. Met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Harrie Bloemen boeken
  Harrie Bloemen - Over de Maas

  HARDCOVER SPECIAL EDITION | Na de mislukking van operatie Market Garden (25 september, 1944) trekken de geallieerden richting Venlo met het doel daar de Maas over te steken. Om de geallieerden in een fuik te vangen vormen de Duitsers een front in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Philippe Moureaux boeken
  Philippe Moureaux - De waarheid over Molenbeek

  Sinds de tragische terreuraanslagen in Parijs op 13 november van vorig jaar staat Molenbeek volop in de belangstelling. De Brusselse gemeente werd plots wereldberoemd door de betrokkenheid van extremisten uit Molenbeek bij de aanslagen. 'Een broeihaard voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kevin Prenger boeken
  Kevin Prenger - Het masker van de massamoordenaar

  Op 25 juli 1944 verschijnt Arthur Nebe onaangekondigd niet op zijn werk. Dat is ongebruikelijk; de chef van de Duitse Kriminalpolizei is een workaholic die nooit zonder reden verstek laat gaan. Niemand weet nog dat hij ondergedoken is. De grond is hem te heet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,25
 • Giles Milton boeken
  Giles Milton - Churchills ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering

  Een uniek stuk geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog 'Opzienbarend... een fascinerend en spectaculair verslag.' - The Times 'Een geweldig verhaal, briljant geschreven.'- Bestsellerauteur Anthony Horowitz Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog werd in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Sven Tuytens boeken
  Sven Tuytens - Las mamás belgas

  In 1937 vertrekt een groep jonge, Joodse vrijwilligsters vanuit België naar het door burgeroorlog verscheurde Spanje. Ze willen de Tweede Spaanse Republiek steunen tegen de oprukkende fascistische generaal Franco. Samen met enkele Nederlandse verpleegsters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Philip Vanoutrive boeken
  Philip Vanoutrive - Meneer de champetter

  Dit boek is een hommage aan de champetter, de garde, de booi, die dag en nacht bereikbaar was om het welzijn van de plattelanders te beschermen. Avond-, nacht- en weekendwerk waren zijn deel en daar werd hij niet extra voor vergoed. Met een luisterend oor, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hendrikus Harderwyker boeken
  Hendrikus Harderwyker - Ten Wuesten van Wezel

  De titel verwijst naar de oude spelling van de bekende grensgemeente, die zowel in Nederland als in Vlaanderen als geen andere de overgang naar een andere staatsstructuur symboliseert. Niet zozeer het dorp, maar de ruim vier honderd jaar oude grens, die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95