Boeken over oorlog en vrede

 • Inge De Bruyne boeken
  Inge De Bruyne - Alles gaat opperbest!

  In Alles gaat opperbest! onderzoekt Inge De Bruyne de familiegeschiedenis van haar grootmoeder. Het verhaal begint halverwege de 17de eeuw als de familie in Middelkerke, vlak achter de duinen, op kleine lapjes grond hoveniert – volledig overgeleverd aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Adri van Oosten boeken
  Adri van Oosten - Nieuwdorp in oorlogstijd

  In 'Nieuwdorp in Oorlogstijd', de Slag om de Sloedam, heeft Adri van Oosten zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog opgeschreven zoals hij die als vijfjarig jongetje beleefde. De schrijver werd op 27 december 1938 in Nieuwdorp geboren. Bijna een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Benedict Janssen boeken
  Benedict Janssen - Peleliu

  Het eerste deel in de serie Onbekend WOII vertelt acht verschillende verhalen, waarbij verwondering centraal staat: hoe heeft dat ooit zo kunnen gebeuren? Hoe het toch nog fout kon gaan op Kreta, ook al waren de Duitse aanvalsplannen in detail bekend. Hoe de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Samuel De Korte boeken
  Samuel De Korte - Oorlog in het Oosten

  De Tweede Wereldoorlog was een bloedige strijd die over de hele wereld werd uitgevochten. Talloze mensen namen deel aan de gevechten die op allerlei fronten plaatsvonden. De focus ligt dan ook op de individuele beleving van dit conflict en niet op de grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Luc De Munck boeken
  Luc De Munck - Altijd troosten

  Een blik op hoe het leven echt was in de fronthospitalen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een meeslepend verhaal aan de hand van persoonlijke documenten en nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal.Terwijl het kanonvuur de hele dag ruiten en ramen doet rammelen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dick de Mildt boeken
  Dick de Mildt - De rechter en de deporteurs

  In De rechter en de deporteurs staat de strafvervolging en berechting centraal van een aantal personen die hoofdverantwoordelijk waren voor de wegvoering van de Joden uit Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het middelpunt van dit onderzoek staat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ian Westwell boeken
  Ian Westwell - De Eerste Wereldoorlog dag na dag

  Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in augustus 1914 werd door vele Europese leiders gezien als een kans om de macht van hun economische en militaire rivalen in te tomen. Velen geloofden dat de oorlog gerechtvaardigd en van korte duur was. In december… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter Bak boeken
  Peter Bak - Een oord van bang wachten

  Tijdens de Duitse bezetting werden in het gebouw van het grootseminarie bij Haaren, tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch, vooraanstaande politici, zakenlieden en andere notabelen als gijzelaars vastgehouden. Onder hen waren de latere premier Jan de Quay, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Casper Postmaa boeken
  Casper Postmaa - Onder den vrijen hemel

  'Onder den vrijen hemel' is het avontuur van Henk Gerlach (Nijmegen, 1920 - Den Haag, 1986) en zijn drie vrienden, die in mei 1943 tijdens de tweede wereldoorlog besluiten om Nederland te ontvluchten om zich aan te sluiten bij de geallieerden. Juist als zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Samson Spin boeken
  Samson Spin - Het Verborgen Graf

  Vier mannen moeten voor de Engelsen een transport overvallen. Hun opdracht slaagt, ze vermoorden de chauffeur en zijn officier. De mannen mannen blijven over met een onbekende buit want het koffertje met de papieren weegt erg zwaar, tenminste voor papier. Na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,40
 • Harrie Bloemen boeken
  Harrie Bloemen - Over de Maas

  HARDCOVER SPECIAL EDITION | Na de mislukking van operatie Market Garden (25 september, 1944) trekken de geallieerden richting Venlo met het doel daar de Maas over te steken. Om de geallieerden in een fuik te vangen vormen de Duitsers een front in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Pieter Broertjes, Margot Kistemaker boeken
  Pieter Broertjes, Margot Kistemaker - Opdat wij niet vergeten

  In Hilversum-Noord zijn midden jaren vijftig enkele straten naar verzetsstrijders genoemd. Drie decennia later is een plaquette met hun namen aangebracht in het stadhuis. Toen Pieter Broertjes (1952) in 2011 burgemeester van Hilversum werd, besloot hij in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Johnny Shabo boeken
  Johnny Shabo - De genocide op arameeërs

  In 1915 werd er genocide gepleegd op Arameeërs en andere christelijke minderheden in het Turks-Ottomaanse Rijk. Deze volkerenmoord staat bekend als de Armeense genocide. In dit boek maakt Johnny Shabo op een indrukwekkende wijze duidelijk hoe de genocide op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Steven Slos, Bart Debeer boeken
  Steven Slos, Bart Debeer - Poppy

  Inmiddels zijn de allerlaatste veteranen die zich de gruwelijkheden van de loopgraven konden herinneren al jaren geleden overleden. Maar de 'Groote Oorlog van '14 - '18' leeft bij nieuwe generaties als nooit tevoren. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Tim van Veelen boeken
  Tim van Veelen - Zij die stierven voor vrede

  1945 | Zutphen zucht onder de laatste dagen van de oorlog. Gedesillusioneerde nazi's bieden tegenstand, feller dan ooit. Als vader moet A.C. Oskam zijn gezin veilig stellen, maar als verzetsman moet hij soms risico's nemen. Negen andere verzetshelden maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Roger Moorhouse boeken
  Roger Moorhouse - Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen

  Van bizar tot sinister, een museum op papier van Hitlers Derde Rijk. Het Lugerpistool, een speelgoedfiguurtje van Hitler, een blik Zyklon-B-gifgas en Hermann Görings zelfmoordpil. Het zijn slechts vier voorwerpen van de honderd uit Hitlers Derde Rijk in 100… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hendrikus Harderwyker boeken
  Hendrikus Harderwyker - Ten Wuesten van Wezel

  De titel verwijst naar de oude spelling van de bekende grensgemeente, die zowel in Nederland als in Vlaanderen als geen andere de overgang naar een andere staatsstructuur symboliseert. Niet zozeer het dorp, maar de ruim vier honderd jaar oude grens, die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Benedict Janssen boeken
  Benedict Janssen - De weg naar Singapore

  Het tweede deel in de serie 'Onbekend WOII' gaat over de dramatische gebeurtenissen in het Verre Oosten. Op 7 december 1941 valt Japan de twee grootmachten van die tijd, de Verenigde Staten en het Britse Rijk, tegelijkertijd aan. Het leidt voor de Britten tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rein Bijkerk, Christ Klep boeken
  Rein Bijkerk, Christ Klep - De oorlog van nu

  Onze wereld lijkt gevaarlijker geworden. Europa wordt geconfronteerd met instabiliteit in het Midden-Oosten en een agressief optredend Rusland, terwijl aanslagen en de stroom vluchtelingen en migranten duidelijk maken dat de problemen niet aan de buitengrenzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerard Kremer boeken
  Gerard Kremer - De achtertuin van het Achterhuis

  Een meeslepend waargebeurd verhaal vol spanning en verraad. Als Gerard Kremer in 1941 huismeester wordt van een kantoorpand aan de Westermarkt 2 (Huize Labor) in Amsterdam, om de hoek van wat we nu kennen als het Achterhuis, heeft hij nog geen idee welke rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tom Duurland boeken
  Tom Duurland - De wereld kwam naar Woensdrecht

  Medio jaren tachtig van de twintigste eeuw woedde in Nederland een felle maatschappelijke discussie over kernwapens, die de bevolking en politiek Den Haag diepgaand verdeelde. De Vliegbasis Woensdrecht vormde het epicentrum van deze nationale verdeeldheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dirk Leendert Roth boeken
  Dirk Leendert Roth - Broze burchten

  Dirk Leendert Roth (Middelburg, 1934) brengt in Broze Burchten verslag uit van zijn onderzoek naar de vervolging van de Middelburgse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteur belicht deze lokale geschiedenis tegen de achtergrond van een brede nationale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Dick de Mildt boeken
  Dick de Mildt - Straatgenoten

  Dit boek omvat een speurtocht naar 'de maat der dingen' in drie delen. Het eerste deel beschrijft de dramatische lotgevallen van een Joodse man uit de Utrechtse wijk Oog in Al, die in1943 samen met zijn vrouw en zoontje in het vernietigingskamp Sobibor om het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Wim Mertens boeken
  Wim Mertens - Op zoek naar de tweede compagnie

  Het boek Op zoek naar de Tweede Compagnie, een zoektocht naar de verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog van de Tweede Compagnie van de Binnenlandse Strijdkrachten van Den Haag beschrijft welke documenten de schrijver aantrof in de nalatenschap van zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Birger Stichelbaut boeken
  Birger Stichelbaut - Sporen van oorlog

  Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was het landschap langs de frontlijn omgevormd tot een grote woestenij. Na de oorlog kwam de bevolking terug en wachtte hen de enorme uitdaging om de regio opnieuw op te bouwen en bewoonbaar te maken. Op dat moment… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50