Boeken over oorlog en vrede

 • Tobias Van Gent, Hans Sakkers boeken
  Tobias Van Gent, Hans Sakkers - Slag om de Schelde 1944

  Deze groot formaat-uitgave (24 x 32 cm) is gebonden, prachtig vormgegeven en bevat ruim vijfhonderd foto’s en kaarten, waarvan vele in kleur.De Slag om de Schelde is één van de grootste militaire operaties uit de Tweede Wereldoorlog op Nederlands… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Samuel De Korte boeken
  Samuel De Korte - Executie aan de Meppelerstraatweg

  De Tweede Wereldoorlog was bijna afgelopen. Toch werden er op de vooravond van de bevrijding, op 31 maart 1945, vijf mannen doodgeschoten aan de Meppelerstraatweg in Zwolle als vergelding voor een aanslag op een spoorbrug. Wilhelmus van Dijk, Hermanus Bosch,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Aris de Bruijn boeken
  Aris de Bruijn - De geschiedenis van American Hospital B

  Op 15 januari 1915 opende in de gebouwen van het Collège de Juilly een hospitaal voor oorlogsgewonden, tot stand gekomen met Amerikaanse middelen en bemand met Amerikaanse vrijwilligers. Het was een dependance van het Amerikaanse hospitaal in Parijs. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerardus M.H.T. Straathof boeken
  Gerardus M.H.T. Straathof - Men zegt... Een Haarlems oorlogsdagboek 09|44 - 06|45

  Kort na ‘Dolle’ dinsdag 5 september 1944 besluit de Haarlemmer Gerardus Straathof (59) een dagboek bij te gaan houden. Net zoals veel andere Nederlanders is hij ervan overtuigd dat de geallieerde overwinning en de bevrijding van Nederland niet lang meer op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Mind-Control

  Mind Control Menselijke robots in onze samenlevingMK ULTRAKindermisbruikRituele moordenNieuwe Wereld OrdeNieuwe Wereld Regering en hun toekomstplannen met u en mij.De gruwelijke feiten op een rijHoe ze het doen en wie het doenHet Hele Verhaaldoor : Quasimodo. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul Besseling, Frans Nieuwenhuis, Jan-Willem Pieterse, Saskia Pieterse boeken
  Paul Besseling, Frans Nieuwenhuis, Jan-Willem Pieterse, Saskia Pieterse - Scholier in de Hongerwinter

  In de nalatenschap van Pim Nieuwenhuis vonden wij brieven en een dagboek uit de winter van 1944-1945, de hongerwinter. Pim was een Haagse scholier die op de vlucht ging voor de honger en voor de bombardementen op Den Haag. Maar meer nog vreesde hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Hennie Vaessen boeken
  Hennie Vaessen - De Slag om Arnhem September 1944

  In 1944 vindt een grote luchtlandingsoperatie om bruggen veilig te stellen plaats, zodat grondtroepen vanuit België via het noorden Duitsland kunnen binnenvallen. In Arnhem gaat het mis. (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Stefan Verstappen boeken
  Stefan Verstappen - De zesendertig oude Chinese krijgstactieken

  De Zesendertig krijgstactieken vormen een unieke verzameling van oude Chinese spreek­woorden die enkele van de meest doortrapte oorlogsstrategieën beschrijven.Waar andere Chinese militaire teksten, zoals Sun Zi?s Krijgskunst, zich richten op de militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Luc De Vos, Dave Warnier boeken
  Luc De Vos, Dave Warnier - 39-45. De Tweede Wereldoorlog

  Onmisbaar basiswerk. Unieke foto's, vaak nog niet eerder gepubliceerd, laten de harde werkelijkheid zien. 50 kaarten die speciaal voor deze publicatie werden ontwikkeld, tonen stap voor stap de militaire zetten. Met de inval in Polen wierp Hitler de lont in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Bas van der Plas boeken
  Bas van der Plas - "Ik ben moe en heb honger..."

  In dit boek een beschrijving van de vaak dramatische lotgevallen van de vele miljoenen inwoners van de Sovjet-Unie die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar nazi-Duitsland werden gedeporteerd en daar werden ingezet voor dwangarbeid. Het gaat om talloze mannen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Vincent Dumas boeken
  Vincent Dumas - Serial Killers

  Zij hielden de wereld in hun greep met hun afschuwelijke en ondenkbare daden: de seriemoordenaars, ogenschijnlijke gewone burgers die zich onder ons verborgen houden. Van het mysterie van Jack the Ripper in Londen tot de school shootings in de VS, in dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rogier Koedijk, Jan Janssen boeken
  Rogier Koedijk, Jan Janssen - Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht

  Met de oprichting van de Luchtvaartafdeeling, als onderdeel van de Koninklijke Landmacht, wordt op 1 juli 1913 de kiem gelegd voor de Nederlandse militaire luchtvaart. De ‘aviatiek’ staat dan nog in de kinderschoenen, maar al snel is het luchtwapen niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Eric Heres, Bruno Steinfort boeken
  Eric Heres, Bruno Steinfort - Van missie naar strijd

  InhoudTwaalf verhalen. Eerlijk. Ontroerend. Intiem. Uniek. Van oorlogsveteranen, hun partners, hun kinderen, hun hulpverleners. Over wat het betekent als 'onze jongens en meiden' na terugkeer van een uitzending de oorlog niet meer uit hun hoofd krijgen. Hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Carla Rus boeken
  Carla Rus - Zeeland bevrijd !

  Een bloedige strijd van 85 dagen in Zeeland en West-Brabant resulteerde uiteindelijk in de bevrijding van Nederland, 75 jaar geleden. Dit boekje maakt de Slag om de Schelde , waardoor de haven van Antwerpen voor de geallieerden toegankelijk werd, in kort… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Bernard Goovaerts boeken
  Bernard Goovaerts - Drie broers

  Als de portretschilder Henri Goovaerts in 1912 plotseling overlijdt, breekt voor zijn vrouw en drie zoons een onzekere periode aan. De weduwe verhuist met twee zoons naar haar zus in Duitsland, waar ze langzaam maar zeker als Nederlanders gevangen raken in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Emerson Vermaat boeken
  Emerson Vermaat - Architect van de Holocaust

  Heinrich Himmler, één van de grootste massamoordenaars aller tijden en architect van de holocaust, was afkomstig uit een conservatief katholiek Beiers gezin. Himmler en zijn SS waren verantwoordelijk voor de moord op meer dan 6 miljoen Joden. Hierover wisten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wannes Devos, Kevin Gony boeken
  Wannes Devos, Kevin Gony - Oorlog. Bezetting. Bevrijding

  De Tweede Wereldoorlog blijft tot vandaag de ophefmakendste periode in de Belgische geschiedenis. Vijfenzeventig jaar na de bevrijding is het debat over de donkere oorlogsjaren nog altijd brandend actueel. Met dit nieuwe referentiewerk over België en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Perry Pierik, Mireille Bregman boeken
  Perry Pierik, Mireille Bregman - Nazi Evil

  Zij hielden de wereld in hun greep met hun afschuwelijke en ondenkbare daden: de seriemoordenaars, ogenschijnlijke gewone burgers die zich onder ons verborgen houden. Van het mysterie van Jack the Ripper in Londen tot de school shootings in de VS, in dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Felix West boeken
  Felix West - Adolf Hitler aan de macht

  Nadat Hitler in 1933 de macht greep en hij via noodverordeningen als een dictator kon regeren kreeg het Derde Rijk zijn definitieve vorm. Met behulp van Propagandaminister Joseph Goebbels werd er gewerkt aan de Führermythe en de Führerstaat. Hitler werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Samuel De Korte boeken
  Samuel De Korte - Executie aan de Meppelerstraatweg

  De Tweede Wereldoorlog was bijna afgelopen. Toch werden er op de vooravond van de bevrijding, op 31 maart 1945, vijf mannen doodgeschoten aan de Meppelerstraatweg in Zwolle als vergelding voor een aanslag op een spoorbrug. Wilhelmus van Dijk, Hermanus Bosch,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Carla Rus boeken
  Carla Rus - Breekbare helden

  Breekbare Helden is een boek over het verzet in Zeeland. We krijgen inkijk in de beweegredenen van mensen zoals hoofdpersoon Jaap rus die als 17-jarige in het verzet terecht komt. (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • D-Day 75 jaar

  D-Day: Decision Day. 6 juni 1944. Na jaren van opbouw en tegenslagen opent het westelijke front zich aan de Normandische kust. Terwijl het Rode Leger in het Oosten voor zijn land vecht, zijn de voorbereidingen in Groot-Brittannië voor een landing aan de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Mieke Meiboom boeken
  Mieke Meiboom - Foute Groningers?

  Duizenden mensen werden direct na de bevrijding in april/mei 1945 opgepakt en vastgezet als'politiek delinquent'. Politiek delinquent is iedereen die verdacht of (anoniem) beschuldigd wordt van collaboratie met de vijand of misdaden heeft gepleegd onder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Volker Griesser boeken
  Volker Griesser - De leeuwen van Carentan

  Deze uitgave beschrijft en toont de geschiedenis van het beroemde Fallschirmjäger-Regiment 6, dat tussen 1943 en 1945 onder andere vocht in Rome, Normandië, noord België en zuid Nederland.Het Fallschirmjäger-Regiment 6 behoorde tot de bekendste en meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Louis Boeckmans, Pieter Serrien boeken
  Louis Boeckmans, Pieter Serrien - De laatste getuige

  Als 19-jarige sloot Louis Boeckmans uit Tessenderlo zich aan bij het verzet. Nadat hij werd verklikt, werd Louis zwaar gefolterd in het SS-kamp van Breendonk. Dat bleek slechts de prelude van de onmenselijke omstandigheden die hij moest doormaken in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99