Boeken over oorlog en vrede

 • Adi Da boeken
  Adi Da - Niet-Twee Is Vrede

  Dit boek biedt een diepgaande diagnose van de hachelijke situatie waarin de mensheid zich momenteel bevindt. De visie van Adi Da, gebaseerd op het intrigerende principe van 'prior unity', is verstrekkend in zijn gevolgen. Hij roept op tot een nieuw bestuur van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Frank Becuwe boeken
  Frank Becuwe - Flirten met mars en venus

  Flirten met Mars en Venus.Oorlog en prostitutie, 1914-1918Een oorlog deelt veel meer littekens uit dan eretekens. Niet alleende soldaten aan het front maar ook de achtergebleven vrouwenvielen daarbij in de prijzen. Voor vele vrouwen werd prostitutiezelfs het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jelle Bosma boeken
  Jelle Bosma - Doopsgezinden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Doopsgezinde Bijdragen, nieuwe reeks 41 (2015)

  In dit themanummer aandacht voor de manier waarop het Doopsgezind Seminarium en de doopsgezinde gemeenten in verschillende plaatsen de Tweede Wereldoorlog hebben doorstaan. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke geschiedenissen, voor collaboratie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Harrie Bloemen boeken
  Harrie Bloemen - Over de Maas

  HARDCOVER SPECIAL EDITION | Na de mislukking van operatie Market Garden (25 september, 1944) trekken de geallieerden richting Venlo met het doel daar de Maas over te steken. Om de geallieerden in een fuik te vangen vormen de Duitsers een front in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Casper Postmaa boeken
  Casper Postmaa - Onder den vrijen hemel

  'Onder den vrijen hemel' is het avontuur van Henk Gerlach (Nijmegen, 1920 - Den Haag, 1986) en zijn drie vrienden, die in mei 1943 tijdens de tweede wereldoorlog besluiten om Nederland te ontvluchten om zich aan te sluiten bij de geallieerden. Juist als zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ann van Camp boeken
  Ann van Camp - The Art of War, Kunstenaars maken een aanklacht tegen oorlog

  In de 5de eeuw v.Chr. schreef de Chinese generaal Sun Tzu zijn handboek The Art of War over oorlogsvoering en strategieën voor conflictbeheersing. Tegenwoordig worden zijn opvattingen nog vaak gebruikt in het bedrijfsleven. Hoewel zijn geschriften handelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Simon Forty, Tom Timmermans boeken
  Simon Forty, Tom Timmermans - Arnhem - Market Garden 1944

  De Toen & Nu-boeken reconstrueren oorlogsgevechten en -operaties door beelden van vroeger naast hedendaagse foto's te zetten en zo monumenten en andere herinneringen aan slagvelden en de gebeurtenissen waar ze voor staan in beeld te brengen. Arnhem | Market… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Steven Smith boeken
  Steven Smith - Toen & nu: Leibstandarte - Ardennen 1944-1945

  De Toen & Nu-boeken reconstrueren oorlogsgevechten en -operaties door beeldenvan vroeger naast hedendaagse foto's te zetten en zo monumenten en andereherinneringen aan slagvelden en de gebeurtenissen waar ze voor staan in beeld tebrengen.Leibstandarte |… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ian Westwell boeken
  Ian Westwell - De Eerste Wereldoorlog dag na dag

  Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in augustus 1914 werd door vele Europese leiders gezien als een kans om de macht van hun economische en militaire rivalen in te tomen. Velen geloofden dat de oorlog gerechtvaardigd en van korte duur was. In december… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jeanne Dijkstra boeken
  Jeanne Dijkstra - Elspeet, baken van verzet

  Het is oorlog. In het slaperige dorpje Elspeet, ingeklemd tussen heide en bossen, weten aanvankelijk maar weinig bewoners wat zich afspeelt in de buitenwereld en in de vernietigingskampen. Toch zitten de Duitsers overal om hen heen: in de Feytahof, het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Daniël Maes boeken
  Daniël Maes - Hoe Poetin en Assad ons leven redden

  Het feit dat pater Daniël Maes sinds 2010 in een klooster in Syrië woont kwam hem al op brede belangstelling van de media te staan. Al voordat de oorlog in Syrië begon, houdt Maes een dagboek bij dat hij iedere week rondstuurt aan zijn contacten in Europa.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • H. van Capelle, A.P. van de Bovenkamp boeken
  H. van Capelle, A.P. van de Bovenkamp - Hitler, een tiran in beeld

  Dit boek geeft in ruim 1800 unieke foto's het leven van Hitler weer in al zijn facetten. Er zijn over deze twintigste-eeuwse tiran en massamoordenaar al vele duizenden boeken geschreven. Maar een biografie aan de hand van zowel historische foto's als foto's op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Bruno Benvindo, Martine Van Asch, Rudi Van Doorslaer boeken
  Bruno Benvindo, Martine Van Asch, Rudi Van Doorslaer - Oorlog in korte broek

  "Oorlogje spelen wordt het favoriete spel. De jongens hebben houten zwaarden, een bolhoed met een wortel erdoor fungeert als pinhelm en de artillerie bestaat uit ronde stoofbuizen gemonteerd op rollende zeepkisten en fruitbakken. Verpleegsters met hoofddeksels… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Fred van Iersel, Jan Peter van Bruggen, Rene de Boer boeken
  Fred van Iersel, Jan Peter van Bruggen, Rene de Boer - Trouw aan jezelf

  Militairen kunnen voor gecompliceerde morele keuzes geplaatst worden met grote gevolgen. Ook vervullen zij op moreel vlak een voorbeeldfunctie. Hoe ontwikkelt zich het morele besef van militairen? Het belangrijkste is dat moreel besef groeit door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Hendrikus Harderwyker boeken
  Hendrikus Harderwyker - Ten Wuesten van Wezel

  De titel verwijst naar de oude spelling van de bekende grensgemeente, die zowel in Nederland als in Vlaanderen als geen andere de overgang naar een andere staatsstructuur symboliseert. Niet zozeer het dorp, maar de ruim vier honderd jaar oude grens, die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Sven Tuytens boeken
  Sven Tuytens - Las mamás belgas

  In 1937 vertrekt een groep jonge, Joodse vrijwilligsters vanuit België naar het door burgeroorlog verscheurde Spanje. Ze willen de Tweede Spaanse Republiek steunen tegen de oprukkende fascistische generaal Franco. Samen met enkele Nederlandse verpleegsters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Susan Hogervorst boeken
  Susan Hogervorst - Onwrikbare herinnering

  Overlevenden van concentratiekamp Ravensbrück hebben hun herinneringen 65 jaar lang uitgedragen aan een breed publiek. Daarmee vestigden ze een beeld van het kamp dat door de jaren heen nagenoeg onveranderd bleef. Het was voor hen een houvast in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Kevin Lacz boeken
  Kevin Lacz - De laatste Punisher

  'De laatste Punisher neemt je mee naar het heetst van de strijd op het slagveld. Een zeldzaam inkijkje in de geest van een Navy SEAL - je kunt het niet wegleggen.' - Clint Emerson, New York Times-bestsellerauteur van 100 Deadly Skills De laatste Punisher is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Henri Smeets boeken
  Henri Smeets - Militaria-Limburgensia: Het Limburgsche Bondscontingent 1842-(1867)

  Het Limburgsche Bondscontingent, het enige echte Limburgse leger ooit. Als verplichting naar de Duitsche Bond alias Duitsland toe, in het leven geroepen in 1842, heeft het trouw in dienst en onder exclusieve auspiciën van de Duitsche Bond gestaan. In 1859… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  77,98
 • Philip Vanoutrive boeken
  Philip Vanoutrive - Meneer de champetter

  Dit boek is een hommage aan de champetter, de garde, de booi, die dag en nacht bereikbaar was om het welzijn van de plattelanders te beschermen. Avond-, nacht- en weekendwerk waren zijn deel en daar werd hij niet extra voor vergoed. Met een luisterend oor, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jonathan Trigg boeken
  Jonathan Trigg - Vlaamse Waffen-SS

  Niet minder dan 23.000 Vlamingen namen dienst bij de Waffen-SS, de paramilitaire tak van de Duitse nazipartij NSDAP. Hun motivatie was complex: van flamingantisme over anti-communisme tot nazisme. Velen sneuvelden tijdens de bloederige nederlaag aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Sonja van den Ende boeken
  Sonja van den Ende - De dwaze moeders van Odessa

  In 2013 begon volgens het westen de opstand of revolutie in Oekraïne, zo wordt het beschreven. Op 21 november 2013 ontstonden er protesten tegen de regering Viktor Janoekovytsj naar aanleiding van diens niet ondertekening van het associatieverdrag tussen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Jan van Hout boeken
  Jan van Hout - Tanks op de Boschdijk

  Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd door de geallieerden en daarmee kwam een einde aan een angstige tijd van vier en een half jaar bezetting. De in die tijd circa 120.000 inwoners beleefden een euforisch gevoel van vreugde en vrijheid. Nu gedenken wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Marlies ter Borg-Neervoort boeken
  Marlies ter Borg-Neervoort - Pré-Politionele Actie in Palembang

  Op 1 januari 1947 begon De Oorlog van Vijf Dagen en Vijf Nachten in Palembang. Op dag 5 werden de Indonesische verzetsstrijders verbannen tot 20 km buiten de stad. Het economisch belang lag in olie (Pladjoe). Door de export op gang te brengen kon men deviezen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,62
 • Sytze van der Zee boeken
  Sytze van der Zee - Voor Fuhrer, volk en vaderland

  Het standaardwerk over de SS in Nederland en over Nederlanders in de SS. Een politieke stoottroep, een moordenaarsbende en een elite-eenheid: de SS als onderwerp dat afschrikt en tegelijkertijd fascineert. Opgericht in 1935 gold de Waffen-SS als de militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95