Boeken over oorlog en vrede

 • J.H.J. Andriessen boeken
  J.H.J. Andriessen - WO I en WO II met dvd

  Ter nagedachtenis aan degenen die vielen is deze speciale editie uitgebracht, 100 jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Het boek begint in 1870, wanneer de Frans-Pruisische oorlog uitbreekt. Je leest over een tijd waarin het verwerven van zoveel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Rende van de Kamp, Jeoffrey van Woensel boeken
  Rende van de Kamp, Jeoffrey van Woensel - Operatie Keystone

  In dit boek wordt voor het eerst de unieke geschiedenis verteld van het detachement Nederlanders bij de befaamde Special Air Service (SAS), ook wel 'het spookleger' genoemd. Deze speciale Britse eenheid voerde in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika en Zuid-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • J.A. Mol, P.L.G. van der Meer boeken
  J.A. Mol, P.L.G. van der Meer - De Friese volkslegers tussen 1480 en 1560. Met een editie van De Monsterlijsten van Friesland 1552 en Ameland 1558

  In de late middeleeuwen deden vrije mannen overal in Noordwest-Europa als dienstplichtigen mee aan raids, belegeringen en veldslagen. Omdat ze als amateurs te boek staan, heeft de militaire geschiedschrijving tot dusver weinig oog voor hun inzet gehad. Dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Ellen Soetens boeken
  Ellen Soetens - Prostitutie in de Eerste Wereldoorlog

  Prostitutie is een onderwerp dat nog al te vaak omgeven wordt door clichés en veralgemeningen. In populaire media is reeds een kentering te zien. Bijvoorbeeld in tv-series worden prostituees steeds meer verbeeld als onafhankelijke vrouwen die keuzes kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ian Westwell boeken
  Ian Westwell - De Eerste Wereldoorlog dag na dag

  Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in augustus 1914 werd door vele Europese leiders gezien als een kans om de macht van hun economische en militaire rivalen in te tomen. Velen geloofden dat de oorlog gerechtvaardigd en van korte duur was. In december… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ann van Camp boeken
  Ann van Camp - The Art of War, Kunstenaars maken een aanklacht tegen oorlog

  In de 5de eeuw v.Chr. schreef de Chinese generaal Sun Tzu zijn handboek The Art of War over oorlogsvoering en strategieën voor conflictbeheersing. Tegenwoordig worden zijn opvattingen nog vaak gebruikt in het bedrijfsleven. Hoewel zijn geschriften handelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Joris Van Grieken, Robert Nouwen boeken
  Joris Van Grieken, Robert Nouwen - België in oude prenten / La Belgique en estampes anciennes

  NL - Door de uitvinding van de boekdrukkunst was de prent (een gedrukte tekening) gedurende vier eeuwen lang wat de foto is vandaag: een getrouwe weergave van de werkelijkheid. Deze unieke selectie prenten, die voor het eerst wordt verzameld, geeft een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  89,00
 • Henri Smeets boeken
  Henri Smeets - Militaria-Limburgensia: Het Limburgsche Bondscontingent 1842-(1867)

  Het Limburgsche Bondscontingent, het enige echte Limburgse leger ooit. Als verplichting naar de Duitsche Bond alias Duitsland toe, in het leven geroepen in 1842, heeft het trouw in dienst en onder exclusieve auspiciën van de Duitsche Bond gestaan. In 1859… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Casper Postmaa boeken
  Casper Postmaa - Onder den vrijen hemel

  'Onder den vrijen hemel' is het avontuur van Henk Gerlach (Nijmegen, 1920 - Den Haag, 1986) en zijn drie vrienden, die in mei 1943 tijdens de tweede wereldoorlog besluiten om Nederland te ontvluchten om zich aan te sluiten bij de geallieerden. Juist als zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jeanne Dijkstra boeken
  Jeanne Dijkstra - Elspeet, baken van verzet

  Het is oorlog. In het slaperige dorpje Elspeet, ingeklemd tussen heide en bossen, weten aanvankelijk maar weinig bewoners wat zich afspeelt in de buitenwereld en in de vernietigingskampen. Toch zitten de Duitsers overal om hen heen: in de Feytahof, het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Fred van Iersel, Patrick de Pooter, Theo de Wit, Paul Lansu boeken
  Fred van Iersel, Patrick de Pooter, Theo de Wit, Paul Lansu - Religie en Veiligheid Weg van geweld

  ‘Weg van geweld’ sluit aan bij de ambiguïteit van geweld. In de toepassing van geweld blijkt beheersbaarheid een moeilijke opgave. Er is hoe dan ook geen reden om, in figuurlijk zin, ‘weg’ te zijn van geweld. Deze bundel onderzoekt de militaristische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Steven Smith boeken
  Steven Smith - Toen & nu: Leibstandarte - Ardennen 1944-1945

  De Toen & Nu-boeken reconstrueren oorlogsgevechten en -operaties door beeldenvan vroeger naast hedendaagse foto's te zetten en zo monumenten en andereherinneringen aan slagvelden en de gebeurtenissen waar ze voor staan in beeld tebrengen.Leibstandarte |… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Harrie Bloemen boeken
  Harrie Bloemen - Over de Maas

  HARDCOVER SPECIAL EDITION | Na de mislukking van operatie Market Garden (25 september, 1944) trekken de geallieerden richting Venlo met het doel daar de Maas over te steken. Om de geallieerden in een fuik te vangen vormen de Duitsers een front in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Kevin Lacz boeken
  Kevin Lacz - De laatste Punisher

  'De laatste Punisher neemt je mee naar het heetst van de strijd op het slagveld. Een zeldzaam inkijkje in de geest van een Navy SEAL - je kunt het niet wegleggen.' - Clint Emerson, New York Times-bestsellerauteur van 100 Deadly Skills De laatste Punisher is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Daniël Maes boeken
  Daniël Maes - Hoe Poetin en Assad ons leven redden

  Het feit dat pater Daniël Maes sinds 2010 in een klooster in Syrië woont kwam hem al op brede belangstelling van de media te staan. Al voordat de oorlog in Syrië begon, houdt Maes een dagboek bij dat hij iedere week rondstuurt aan zijn contacten in Europa.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Sven Tuytens boeken
  Sven Tuytens - Las mamás belgas

  In 1937 vertrekt een groep jonge, Joodse vrijwilligsters vanuit België naar het door burgeroorlog verscheurde Spanje. Ze willen de Tweede Spaanse Republiek steunen tegen de oprukkende fascistische generaal Franco. Samen met enkele Nederlandse verpleegsters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • H. van Capelle, A.P. van de Bovenkamp boeken
  H. van Capelle, A.P. van de Bovenkamp - Hitler, een tiran in beeld

  Dit boek geeft in ruim 1800 unieke foto's het leven van Hitler weer in al zijn facetten. Er zijn over deze twintigste-eeuwse tiran en massamoordenaar al vele duizenden boeken geschreven. Maar een biografie aan de hand van zowel historische foto's als foto's op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Philip Vanoutrive boeken
  Philip Vanoutrive - Meneer de champetter

  Dit boek is een hommage aan de champetter, de garde, de booi, die dag en nacht bereikbaar was om het welzijn van de plattelanders te beschermen. Avond-, nacht- en weekendwerk waren zijn deel en daar werd hij niet extra voor vergoed. Met een luisterend oor, een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Hendrikus Harderwyker boeken
  Hendrikus Harderwyker - Ten Wuesten van Wezel

  De titel verwijst naar de oude spelling van de bekende grensgemeente, die zowel in Nederland als in Vlaanderen als geen andere de overgang naar een andere staatsstructuur symboliseert. Niet zozeer het dorp, maar de ruim vier honderd jaar oude grens, die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Simon Forty, Tom Timmermans boeken
  Simon Forty, Tom Timmermans - Arnhem - Market Garden 1944

  De Toen & Nu-boeken reconstrueren oorlogsgevechten en -operaties door beelden van vroeger naast hedendaagse foto's te zetten en zo monumenten en andere herinneringen aan slagvelden en de gebeurtenissen waar ze voor staan in beeld te brengen. Arnhem | Market… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henri Smeets boeken
  Henri Smeets - Militaria-Limburgensia: Het Limburgsche Bondscontingent 1842-(1867)

  Het Limburgsche Bondscontingent, het enige echte Limburgse leger ooit. Als verplichting naar de Duitsche Bond alias Duitsland toe, in het leven geroepen in 1842, heeft het trouw in dienst en onder exclusieve auspiciën van de Duitsche Bond gestaan. In 1859… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  77,98
 • Jonathan Trigg boeken
  Jonathan Trigg - Vlaamse Waffen-SS

  Niet minder dan 23.000 Vlamingen namen dienst bij de Waffen-SS, de paramilitaire tak van de Duitse nazipartij NSDAP. Hun motivatie was complex: van flamingantisme over anti-communisme tot nazisme. Velen sneuvelden tijdens de bloederige nederlaag aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Sonja van den Ende boeken
  Sonja van den Ende - De dwaze moeders van Odessa

  In 2013 begon volgens het westen de opstand of revolutie in Oekraïne, zo wordt het beschreven. Op 21 november 2013 ontstonden er protesten tegen de regering Viktor Janoekovytsj naar aanleiding van diens niet ondertekening van het associatieverdrag tussen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Jan van Hout boeken
  Jan van Hout - Tanks op de Boschdijk

  Op 18 september 1944 werd Eindhoven bevrijd door de geallieerden en daarmee kwam een einde aan een angstige tijd van vier en een half jaar bezetting. De in die tijd circa 120.000 inwoners beleefden een euforisch gevoel van vreugde en vrijheid. Nu gedenken wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Manon van den Brekel boeken
  Manon van den Brekel - Massaexecuties op Sulawesi

  Drie Nederlandse militairen trokken begin 1947 vier weken lang met hun manschappen al moordend over het Indonesische eiland Sulawesi. Ze doodden ongeveer 1.550 onbewapende burgers, vernietigden voedselvoorraden en brandden complete dorpen plat. Zeventig jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95