Boeken over oorlog en vrede

 • De onvolkomen herinnering

  En toen was het zover. Plots kwamen hun kanonnen in positie, ze hadden het bereik berekend en vuurden erop los. Het geluid was oorverdovend, de flitsen verblindend en ook wij bleven in hun richting schieten. Ik merkte dat mijn eerste schok veranderde in een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Philip Vanoutrive boeken
  Philip Vanoutrive - De allerlaatste getuigen van WOI

  DIT BOEK GEEFT EEN STEM AAN MEER DAN 40 OORLOGSKINDEREN VAN 1914-1918: HOOGBEJAARDE, MAAR KRANIGE MANNEN EN VROUWEN.Op levendige wijze vertellen ze over hun ervaringen en belevenissen. Weerzinwekkende, maar ook ontroerende verhalen komen vaak voor het eerst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Michele Claire Lucas boeken
  Michele Claire Lucas - Een meisje uit Oradour

  Hoe de nazi's een Frans dorp vernietigden Te midden van de overblijfselen van haar verwoeste huis in het Franse dorpje Oradour zit een jong meisje met een gietijzeren pot in haar handen. Het meisje wordt meegenomen naar een klooster,waar ze opgroeit in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • Paul De Jongh boeken
  Paul De Jongh - Grenzeloos verzet

  Grenzeloos Verzet is een unieke gevalstudie van het verzet in de Tweede Wereldoorlog aan beide kanten van de Belgisch-Nederlandse grens.Grenzeloos Verzet is een unieke gevalstudie van het verzet in de Tweede Wereldoorlog aan beide kanten van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Perry Pierik boeken
  Perry Pierik - Holocaust

  ‘Waarom verduisterde de hemel niet?’, vroeg een Poolse dichter zich af, denkende aan de Holocaust. De wereld kampt tot de dag van vandaag met de gevolgen van een van de grootste verschrikkingen uit de wereldgeschiedenis: de Holocaust. In dit boek staan we… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Felix West boeken
  Felix West - De Waffen -SS

  Zij stonden in de brandhaarden van alle fronten, de Waffen-SS. Vanaf de zomer van 1943, na Stalingrad, ging er geen slag meer voorbij of de Waffen-SS vormde, als politiek legeronderdeel, de spil van de strijd. In dit naslagwerk staan we stil bij de beruchte… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Henk van der Linden boeken
  Henk van der Linden - De Eerste Wereldoorlog 1914-1918

  De afgelopen jaren is het besef van de invloed van de Eerste Wereldoorlog sterk toegenomen. Tegenwoordig wordt de oorlog die uitbrak in augustus 1914 meer en meer gezien als de oercatastrofe van de 20ste eeuw. Met de start van de oorlog werd een kettingreactie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ivan Petrus Adriaenssens boeken
  Ivan Petrus Adriaenssens - Oorlog in Waregem

  Oorlog in Waregem is een graphic novel met levensechte tekeningen en een historisch achtergronddossier. De strip brengt de verwoestende laatste weken van WO I in Waregem en omstreken in beeld.Als de studenten Jim en Sophia een schoolwerkje moeten maken voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Cristel Willems boeken
  Cristel Willems - Jij die hier verdween

  Jooris Verbeke verblijft liever in het bos dan in zijn dorp tot zijn vader hem in 1914 verplicht om zijn land te dienen. Soldaten aan het front in Diksmuide ervaren de rekruut als een bedreiging voor hun eigen veiligheid. Jooris worstelt met ook met een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,54
 • Kate ter Horst boeken
  Kate ter Horst - Engel van Arnhem

  Op 17 september 1944 krijgt Kate ter Horst het verzoek van Britse militairen om hun huis open te stellen als eerstehulppost. Spoedig ligt het huis vol gewonden en Kate doet wat ze kan om te helpen...Kate ter Horst-Arriëns woont tijdens de Slag om Arnhem met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rudi Vranckx boeken
  Rudi Vranckx - Mijn kleine oorlog

  Reeds dertig jaar brengt Rudi Vranckx voor VRT verslag uit over oorlogsconflicten. Van de val van het Oostblok in 1989 tot de recente val van het IS-kalifaat in Syrië en Irak: Rudi was erbij. In een waanzinnige wereld die wordt gedomineerd door buitensporig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Teun Voeten boeken
  Teun Voeten - Het Mexicaanse drugsgeweld

  Teun Voeten doet al vanaf 2009 onderzoek naar de Mexicaanse drugsoorlog, het bloedigste conflict in een modern, geïndustrialiseerd land. In tien jaar tijd vielen er 180.000 doden. Voeten beschrijft hoe een doorgedraaid neoliberaal systeem een klasse van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Mark De Geest boeken
  Mark De Geest - Een dure vrede

  Voor de Eerste Wereldoorlog was België de op vijf na grootste industriële macht ter wereld. Overal ter wereld legden Belgische firma's spoorwegen aan en reden Belgische treinen en trams, tot in. Belgische firma's bouwden de Parijse metro en legden de Oriënt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Dannie ten Zweege boeken
  Dannie ten Zweege - Neem mijn jeugd, die stierf vandaag

  28 juli 1914. De wereldbrand breekt uit. Duizenden jonge mannen worden opgeroepen om te gaan vechten, nog eens duizenden melden zich vrijwillig. Met goede moed en vol van heroïsche gedachten komen ze terecht in modderige, ijskoude loopgraven, bevolkt door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Harm Hofman boeken
  Harm Hofman - Naar de Verlichting en eeuwige vrede van Kant

  ‘Mens durf te denken!’ stelt filosoof Kant en vervolgt dat mensen meestal te lui zijn en zich liever laten leiden door bevoogders (elite). Deel I. kijkt met elementen uit ‘Naar een eeuwige vrede’ hoe we onze wereld construeren. Daarna volgen evaluaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,23
 • Gerrit Manders & Jeroen Koppes boeken
  Gerrit Manders & Jeroen Koppes - Een Helmondse kwajongen

  Gerrit Manders (1930) was 9 jaar toen de oorlog in mei 1940 uitbrak en 13 jaar toen in september 1944 de geallieerden Helmond bevrijdden. Manders schreef het verhaal zelf in 2016. Het werd in 2017 en 2018 verder uitgewerkt en voorzien van historische noten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Pieter Serrien boeken
  Pieter Serrien - Het elfde uur

  Op 11 november 1918, om iets na vijf uur 's ochtends, besloten de strijdende legers dat de wapens exact om 11 uur zouden zwijgen. Ondanks dat besluit ging op vele fronten - ook in België - de strijd onverminderd door. Die laatste oorlogsochtend vielen nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Adri van Oosten boeken
  Adri van Oosten - Nieuwdorp in oorlogstijd

  In 'Nieuwdorp in Oorlogstijd', de Slag om de Sloedam, heeft Adri van Oosten zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog opgeschreven zoals hij die als vijfjarig jongetje beleefde. De schrijver werd op 27 december 1938 in Nieuwdorp geboren. Bijna een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Simon Forty, Leo Marriott boeken
  Simon Forty, Leo Marriott - Het Ardennen offensief

  Ook na meer dan 70 jaar heeft het Ardennenoffensief nog niets van zijn fascinatie verloren. De grootste veldslag waaraan Amerikaanse eenheden op het Europese vasteland hebben meegedaan. In dit boek wordt belicht wat er tegenwoordig nog te zien is: materieel,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Simon Forty, Tom Timmermans boeken
  Simon Forty, Tom Timmermans - Operatie market garden

  Dit boek van Forty en Timmermans geeft een evenwichtig, actueel beeld van de operatie, volledig gebaseerd op recent onderzoek. Met meer dan 500 illustraties -waaronder veel kaarten, luchtfoto's en foto's die toen en nu vergelijken- is het een leesbaar verslag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Inge De Bruyne boeken
  Inge De Bruyne - Alles gaat opperbest!

  In Alles gaat opperbest! onderzoekt Inge De Bruyne de familiegeschiedenis van haar grootmoeder. Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, woont Maria met haar familie in Lombardsijde, een dorp bij Nieuwpoort. Op 27 oktober 1914, de dag van haar achttiende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Samuel De Korte boeken
  Samuel De Korte - Oorlog in het Oosten

  De Tweede Wereldoorlog was een bloedige strijd die over de hele wereld werd uitgevochten. Talloze mensen namen deel aan de gevechten die op allerlei fronten plaatsvonden. De focus ligt dan ook op de individuele beleving van dit conflict en niet op de grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Hendrikus Harderwyker boeken
  Hendrikus Harderwyker - Ten Wuesten van Wezel

  De titel verwijst naar de oude spelling van de bekende grensgemeente, die zowel in Nederland als in Vlaanderen als geen andere de overgang naar een andere staatsstructuur symboliseert. Niet zozeer het dorp, maar de ruim vier honderd jaar oude grens, die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Luc De Munck boeken
  Luc De Munck - Altijd troosten

  Een blik op hoe het leven echt was in de fronthospitalen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een meeslepend verhaal aan de hand van persoonlijke documenten en nooit eerder gepubliceerd fotomateriaal.Terwijl het kanonvuur de hele dag ruiten en ramen doet rammelen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wim Mertens boeken
  Wim Mertens - Op zoek naar de tweede compagnie

  Het boek Op zoek naar de Tweede Compagnie, een zoektocht naar de verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog van de Tweede Compagnie van de Binnenlandse Strijdkrachten van Den Haag beschrijft welke documenten de schrijver aantrof in de nalatenschap van zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95