Boeken over oorlog en vrede

 • Dick de Mildt boeken
  Dick de Mildt - Straatgenoten. Een drieluik over de maat der dingen

  Dit boek omvat een speurtocht naar 'de maat der dingen' in drie delen. Het eerste deel beschrijft de dramatische lotgevallen van een Joodse man uit de Utrechtse wijk Oog in Al, die in1943 samen met zijn vrouw en zoontje in het vernietigingskamp Sobibor om het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Pieter Broertjes, Margot Kistemaker boeken
  Pieter Broertjes, Margot Kistemaker - Opdat wij niet vergeten. Verhalen van 25 verzetshelden van Hilversum

  In Hilversum-Noord zijn midden jaren vijftig enkele straten naar verzetsstrijders genoemd. Drie decennia later is een plaquette met hun namen aangebracht in het stadhuis. Toen Pieter Broertjes (1952) in 2011 burgemeester van Hilversum werd, besloot hij in zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Peter Bak boeken
  Peter Bak - Een oord van bang wachten

  Tijdens de Duitse bezetting werden in het gebouw van het grootseminarie bij Haaren, tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch, vooraanstaande politici, zakenlieden en andere notabelen als gijzelaars vastgehouden. Onder hen waren de latere premier Jan de Quay, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Benedict Janssen boeken
  Benedict Janssen - Peleliu

  Het eerste deel in de serie Onbekend WOII vertelt acht verschillende verhalen, waarbij verwondering centraal staat: hoe heeft dat ooit zo kunnen gebeuren? Hoe het toch nog fout kon gaan op Kreta, ook al waren de Duitse aanvalsplannen in detail bekend. Hoe de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Steven Slos, Bart Debeer boeken
  Steven Slos, Bart Debeer - Poppy

  Inmiddels zijn de allerlaatste veteranen die zich de gruwelijkheden van de loopgraven konden herinneren al jaren geleden overleden. Maar de 'Groote Oorlog van '14 - '18' leeft bij nieuwe generaties als nooit tevoren. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Roger Moorhouse boeken
  Roger Moorhouse - Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen

  Van bizar tot sinister, een museum op papier van Hitlers Derde Rijk. Het Lugerpistool, een speelgoedfiguurtje van Hitler, een blik Zyklon-B-gifgas en Hermann Görings zelfmoordpil. Het zijn slechts vier voorwerpen van de honderd uit Hitlers Derde Rijk in 100… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gerard Kremer boeken
  Gerard Kremer - De achtertuin van het Achterhuis

  Een meeslepend waargebeurd verhaal vol spanning en verraad. Als Gerard Kremer in 1941 huismeester wordt van een kantoorpand aan de Westermarkt 2 (Huize Labor) in Amsterdam, om de hoek van wat we nu kennen als het Achterhuis, heeft hij nog geen idee welke rol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gordon Corera boeken
  Gordon Corera - Voor God en vaderland

  Iedereen heeft al gehoord van de Britse geheime diensten MI5 en MI6. Maar wie kent MI14(d), de Secret Pigeon Service die tijdens de Tweede Wereldoorlog met postduiven berichten overbracht uit het bezette Europa? In het noordwesten van Frankrijk, België en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Wim Mertens boeken
  Wim Mertens - OP ZOEK NAAR DE TWEEDE COMPAGNIE 2e druk

  Het boek Op zoek naar de Tweede Compagnie, een zoektocht naar de verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog van de Tweede Compagnie van de Binnenlandse Strijdkrachten van Den Haag beschrijft welke documenten de schrijver aantrof in de nalatenschap van zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Dick de Mildt boeken
  Dick de Mildt - De rechter en de deporteurs

  In De rechter en de deporteurs staat de strafvervolging en berechting centraal van een aantal personen die hoofdverantwoordelijk waren voor de wegvoering van de Joden uit Nederland gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het middelpunt van dit onderzoek staat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ian Westwell boeken
  Ian Westwell - De Eerste Wereldoorlog dag na dag

  Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in augustus 1914 werd door vele Europese leiders gezien als een kans om de macht van hun economische en militaire rivalen in te tomen. Velen geloofden dat de oorlog gerechtvaardigd en van korte duur was. In december… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ann van Camp boeken
  Ann van Camp - The Art of War, Kunstenaars maken een aanklacht tegen oorlog

  In de 5de eeuw v.Chr. schreef de Chinese generaal Sun Tzu zijn handboek The Art of War over oorlogsvoering en strategieën voor conflictbeheersing. Tegenwoordig worden zijn opvattingen nog vaak gebruikt in het bedrijfsleven. Hoewel zijn geschriften handelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Casper Postmaa boeken
  Casper Postmaa - Onder den vrijen hemel

  'Onder den vrijen hemel' is het avontuur van Henk Gerlach (Nijmegen, 1920 - Den Haag, 1986) en zijn drie vrienden, die in mei 1943 tijdens de tweede wereldoorlog besluiten om Nederland te ontvluchten om zich aan te sluiten bij de geallieerden. Juist als zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Harrie Bloemen boeken
  Harrie Bloemen - Over de Maas

  HARDCOVER SPECIAL EDITION | Na de mislukking van operatie Market Garden (25 september, 1944) trekken de geallieerden richting Venlo met het doel daar de Maas over te steken. Om de geallieerden in een fuik te vangen vormen de Duitsers een front in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dirk Leendert Roth boeken
  Dirk Leendert Roth - Broze Burchten

  Dirk Leendert Roth (Middelburg, 1934) brengt in Broze Burchten verslag uit van zijn onderzoek naar de vervolging van de Middelburgse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteur belicht deze lokale geschiedenis tegen de achtergrond van een brede nationale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Patricia Posner boeken
  Patricia Posner - De apotheker van Mengele

  Patricia Posner beschrijft in 'De apotheker van Mengele' het waargebeurde verhaal van Victor Capesius. Deze vriendelijke artsenbezoeker van farmaceutisch bedrijf Bayer ging in 1943 bij de SS en beheerde in Auschwitz het dodelijke gas Zyklon B. Hij leverde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Tom Duurland boeken
  Tom Duurland - DE WERELD KWAM NAAR WOENSDRECHT

  Medio jaren tachtig van de twintigste eeuw woedde in Nederland een felle maatschappelijke discussie over kernwapens, die de bevolking en politiek Den Haag diepgaand verdeelde. De Vliegbasis Woensdrecht vormde het epicentrum van deze nationale verdeeldheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Leo Feijten boeken
  Leo Feijten - Glassplinters

  Met de hoop Horst een betere jeugd te bezorgen, stuurden zijn ouders hem kort na de Kristallnacht in 1938 naar familie in Arnhem, ver buiten het bereik van de nazi’s. Althans… dat dachten ze. Helaas verliep het allemaal anders. Tijdens de Duitse bezetting… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Tim van Veelen boeken
  Tim van Veelen - Zij die stierven voor vrede

  1945 | Zutphen zucht onder de laatste dagen van de oorlog. Gedesillusioneerde nazi's bieden tegenstand, feller dan ooit. Als vader moet A.C. Oskam zijn gezin veilig stellen, maar als verzetsman moet hij soms risico's nemen. Negen andere verzetshelden maken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Wim Mertens boeken
  Wim Mertens - DE TWEEDE HAAGSE COMPAGNIE 2e druk

  Het boek Op zoek naar de Tweede Compagnie, een zoektocht naar de verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog van de Tweede Compagnie van de Binnenlandse Strijdkrachten van Den Haag beschrijft welke documenten de schrijver aantrof in de nalatenschap van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hendrikus Harderwyker boeken
  Hendrikus Harderwyker - Ten Wuesten van Wezel

  De titel verwijst naar de oude spelling van de bekende grensgemeente, die zowel in Nederland als in Vlaanderen als geen andere de overgang naar een andere staatsstructuur symboliseert. Niet zozeer het dorp, maar de ruim vier honderd jaar oude grens, die de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • James M. Deem boeken
  James M. Deem - De gevangenen van Breendonk

  Na de invasie van België door de nazi's in 1940 werd het Fort van Breendonk door de SS omgebouwd tot een opvangkamp. Voor veel gevangenen was dit de laatste halte vóór de concentratiekampen.De Amerikaanse auteur James M. Deem verdiepte zich vier jaar lang… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Benedict Janssen boeken
  Benedict Janssen - De weg naar Singapore

  Het tweede deel in de serie 'Onbekend WOII' gaat over de dramatische gebeurtenissen in het Verre Oosten. Op 7 december 1941 valt Japan de twee grootmachten van die tijd, de Verenigde Staten en het Britse Rijk, tegelijkertijd aan. Het leidt voor de Britten tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rein Bijkerk, Christ Klep boeken
  Rein Bijkerk, Christ Klep - De oorlog van nu

  Onze wereld lijkt gevaarlijker geworden. Europa wordt geconfronteerd met instabiliteit in het Midden-Oosten en een agressief optredend Rusland, terwijl aanslagen en de stroom vluchtelingen en migranten duidelijk maken dat de problemen niet aan de buitengrenzen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Erik Schaap boeken
  Erik Schaap - Strijd

  De Tweede Wereldoorlog was smerig, rommelig en ongewis. De Zaankanters die zich keerden tegen de bezetter en zijn handlangers pionierden en probeerden, onwennig als ze waren met de spelregels van de nieuwe, nazistische orde. Dat leidde tot grootse daden, maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50