Boeken over niet-westers

 • Hans Alles boeken
  Hans Alles - De vele gezichten van Centraal-Azië

  Dit boek wil een licht werpen op de onbekende maar boeiende en veelkleurige geschiedenis van Centraal-Azië. Hieronder verstaat de schrijver, die historicus is, het gebied dat tegenwoordig de landen Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Oscar Garschagen boeken
  Oscar Garschagen - De Chinese Droom

  De Volksrepubliek China viert op 1 oktober 2019 haar zeventigste verjaardag. Trots wordt gevierd dat het ‘Land van het Midden’ welvarender en machtiger is dan ooit. Onder de strakke regie van partijleider en president Xi Jinping ontstaat een socialistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Petra Nelstein boeken
  Petra Nelstein - Indianen van Suriname

  Indianen van Suriname De indianen van Suriname zijn trots op hun land en hun tradities. De vondst van het Penardmanuscript uit 1908 over hun cultuur plaatst dit erfgoed in een nieuw daglicht. Een goede reden om op zoek te gaan naar hun huidige manier van leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Luk Van Haute boeken
  Luk Van Haute - Japan

  Weg van de veralgemeningen en voorbij de clichés schetst japanoloog Luk Van Haute een beeld van de Japanse samenleving, die veel diverser is dan sommigen willen doen geloven. Aan de hand van ruim dertig jaar persoonlijke ontmoetingen, ervaringen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Matthias van Rossum boeken
  Matthias van Rossum - Kleurrijke tragiek

  Onder de VOC in Azië werden lange tijd meer slaven gehouden dan in Suriname en Curaçao, maar toch is het Aziatische slavernijverleden nog maar zelden beschreven. Kleurrijke tragiek brengt dit Nederlandse Aziatische slavernijverleden op toegankelijke wijze in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wim Kamerbeek boeken
  Wim Kamerbeek - Atahuallpa's Vergissing

  Hoe is het mogelijk dat het grootste rijk op aarde als een kaartenhuis instortte door een legertje van 168 woestelingen? Was het omdat Atahuallpa, de heerser van het Inca-rijk, zich vergiste in de Spaanse conquistadores? Hoe had de wereld er uitgezien als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Félix Luna boeken
  Félix Luna - Beknopte geschiedenis van Argentinië

  Félix Luna laat ons op een mooie manier kennismaken met de bewogen geschiedenis van dit bijzondere land.In dit werk schetst de Argentijnse historicus Félix Luna de geschiedenis van zijn land vanaf de eerste stichting van de stad Buenos Aires in 1536 tot aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Sandew Hira boeken
  Sandew Hira - Eddy Jharap Vertrouwen in eigen kunnen

  Het Surinaamse bedrijf Staatsolie staat model voor een moderne industriële onder¬neming die in 25 jaar is uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven van Suriname met een aanzienlijke bijdrage aan de economie en de overheid. Met een omzet van US$ 270… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • M. Amoksi boeken
  M. Amoksi - De Marronvrouw in de stad

  ?Een meisje is de rijkdom van de bee?, een uitdrukking die de centrale rol van de vrouw in de Marrongemeenschap kenmerkt. De bee is een groep van marrons, waarbij matrilineaire verwantschap tussen de leden aangetoond kan worden. Marrons zijn de nazaten van tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Robert Joost Willink boeken
  Robert Joost Willink - Graf 106

  Graf 106. Reizen in het spoor van de Tinnes volgt de Afrikaanse reis van Alexine Tinne en haar moeder Henriëtte Tinne-van Capellen. Beide reislustige vrouwen vertrokken als 'toeristen' in 1861van Den Haag naar Zuid-Soedan, alwaar Henriëtte in 1863 overleed.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jo Van Steenbergen boeken
  Jo Van Steenbergen - Een nieuwe geschiedenis van de islamitische wereld

  De wereld die zich uitstrekt tussen de Middellandse Zee en de Centraal-Aziatische steppes, kent van oudsher een rijke en bepalende geschiedenis. Dit was niet anders toen Arabieren in de 7de eeuw, Turken in de 11de eeuw en Mongolen in de 13de eeuw hier eigen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  41,20
 • Adi Martis boeken
  Adi Martis - De geschiedenis van Aruba tot 1816

  Dit boek behandelt de geschiedenis van Aruba tot 1816. Het beschrijft de pre-koloniale periode (2500 v.Chr-1500), de jaren dat het eiland het bezit was van Spanje (1499-1634) en de periode onder het bestuur van de West-Indische Compagnie (1636-1791) en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • W.J. Boot boeken
  W.J. Boot - Keizers en Shogun

  Tot het einde van de negentiende eeuw was Japan een klein, afgelegen eilandenrijk in de luwte van het Aziatische vasteland waarvoor niemand veel belangstelling had en waarvan men in de rest van de wereld niets of weinig wist. Het feit dat Japan nu een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Christopher Goto-Jones boeken
  Christopher Goto-Jones - Modern Japan

  Japan is een van de succesvolste economieën ter wereld, een icoon van de moderne tijd, maar voor velen een raadsel. Het land lijkt voor ons een combinatie van bekend en vreemd, traditioneel en modern. Dit Elementaire Deeltje verkent de mythen en de realiteit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Ali M. Ansari boeken
  Ali M. Ansari - Iran

  Over Iran lezen we al decennia met regelmaat in de krant. Iran kent een veelzijdige en complexe cultuur en beschaving. Helaas leveren de meeste media ons geen goed beeld van de Iraanse politiek, cultuur, identiteit en bevolking. Dit Elementaire Deeltje geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Henk Schulte Nordholt boeken
  Henk Schulte Nordholt - Een geschiedenis van Zuidoost-Azië

  Zuidoost-Azië is op het eerste gezicht een regio vol diversiteit. Elf grote en kleine natiestaten, een veelheid aan religies, talen en culturen, en belangrijke geografische en ecologische verschillen lijken dit te bevestigen. In deze eerste Nederlandstalige… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Filip Reyntjens boeken
  Filip Reyntjens - De genocide van de Tutsi in Rwanda

  De genocide van de Tutsi in Rwanda analyseert alle aspecten van de volkenmoord die in 1994 in Rwanda plaatsvond. Het boek gaat op zoek naar wat vooraf ging tijdens de late prekoloniale periode, onder het Belgische bestuur en gedurende de eerste twintig jaar na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Gerrit De Vylder boeken
  Gerrit De Vylder - Sociaal-economisch dharma

  Over het boek: De auteur wil het enorme belang van Zuid- en Oost-Aziatische culturen in het ontstaan van het moderne sociaal-economische denken onderstrepen. In een geglobaliseerde wereld waar India en China een steeds belangrijkere plaats gaan innemen, is het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Tarek Osman boeken
  Tarek Osman - Egypte,een geschiedenis

  Egypte stond tot de jaren vijftig van de vorige eeuw bekend als tolerant. Sindsdien heeft de samenleving steeds meer te lijden gehad onder de repressie van de overheid, islamitisch fundamentalisme en godsdienstig sektarisme. Mubarak, de laatste en langst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wim Straathof boeken
  Wim Straathof - Agama Djawa Sunda

  In het religieuze landschap van het eiland Java, dat grotendeels islamitisch is, neemt de zogenoemde Agama Djawa Sunda-religie - van een bevolkingsgroep die in West-Java woont rond de plaats Ceribon - een bijzondere plaats in. Deze Agama Djawa-beweging is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Arendo Joustra boeken
  Arendo Joustra - Ons Brazilie

  Ons Brazilië In de zeventiende eeuw bezat Nederland korte tijd delen van het immense Brazilië, later waagden Nederlandse boeren de oversteek en tegenwoordig zijn er Nederlandse ondernemers die kansen wagen in booming Brasil. Aan de vooravond van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - Mohammed smeekt om genade

  Anno 21ste eeuw schrikt men in Nederland en de hele wereld op van de afschuwelijke daden, begaan uit naam van de Islamitische staat (IS). Strijders en sympathisanten, ook uit Nederland, roeren zich in het Midden-Oosten en in West-Europa. Dat zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - De executie van Diana Marquez' vader

  Op 30 mei 1940 werd de 43-jarige Curaçaoënaar Henri Benjamin Marquez doodgeschoten door de jonge marinier Camilius van Roseel. Marquez liet een vrouw en zes kinderen achter. De overheid liet zijn lichaam op een onbekende plek begraven, zonder de familie in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - Godfather van Justitie

  De Drutense predikantenzoon mr. Roelof Marius Ribbius werd in 1880 benoemd tot gegradueerd lid van het Hof van Justitie van Curaçao. Negen jaar later volgde zijn benoeming tot Hofpresident. Hij kreeg die functie, ondanks bezwaren van de gouverneur en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Joop Verstraten boeken
  Joop Verstraten - Minister van alles

  Genocide, etnische zuivering, volkerenmoord, massamoord, uitroeiing - welke term van toepassing is, mogen de juristen van het Internationaal Strafhof uitmaken. Zeker is dat de Rohingya, een van de vele etnische minderheden woonachtig op het grondgebied van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95