Boeken over koningshuizen

 • David Hakkenberg boeken
  David Hakkenberg - Koninklijk afscheid

  Hoe verliep de reis van de overleden koning Willem I vanuit Berlijn naar Delft? Welke predikant sprak bij de begrafenis van koningin Emma? Welke woorden klonken er in de Nieuwe Kerk bij de bijzetting van koningin Juliana en prins Claus? Dit rijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Helen Rappaport boeken
  Helen Rappaport - Victoria

  De laatste jaren is een stroom aan nieuwe boeken over de Engelse koningin Victoria verschenen, ook in Nederland. Maar echt bekend bij het grote publiek werd ze hier door de prachtige tv-serie met Jenna Coleman in de hoofdrol. Dit 300 pagina's dikke boek is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Cees Fasseur boeken
  Cees Fasseur - Juliana & Bernhard

  Het huwelijk van Juliana en Bernhard maakte in de jaren vijftig een ernstige crisis door. Een echtscheiding dreigde. De huwelijkscrisis werd veroorzaakt door een geheimzinnige vrouw, Greet Hofmans, die grote invloed op koningin Juliana wist te verwerven.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Rob Knijff boeken
  Rob Knijff - Willem-Alexander

  Telegraaf-journalist Rob Knijff en fotograaf Hans Peters volgden het Koninklijk Huis ruim een kwart eeuw lang van dichtbij, met speciale belangstelling voor Willem-Alexander. Tot en met zijn Leidse studententijd speelde zijn leven zich grotendeels af buiten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Emerentia van Heuven-van Nes boeken
  Emerentia van Heuven-van Nes - Nassau en Oranje in gebrandschilderd glas 1503-2005

  In de loop van de eeuwen zijn talloze gebrandschilderde glas-in-loodramen gemaakt met voorstellingen die verwijzen naar het Huis Oranje-Nassau. Ze zijn door heel Nederland te vinden, enkele zelfs in het buitenland. Vroeger traden de prinsen van Oranje vaak op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • P.M. Kernkamp boeken
  P.M. Kernkamp - De Nederlandse leeuw aug/okt 2010

  Ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Carlos de Bourbon de Parme, de oudste zoon van prinses Irene, met Annemarie Gualthérie van Weezel zal in september een themanummer van De Nederlandsche Leeuw verschijnen over het voorgeslacht van de bruid. Het ruim… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Koninginnedag 2012

  Uitg. in samenw. met de gemeenten Rhenen en Veenendaal, www.bduboeken.nl en www.VeenendaalseKrant.nlPrachtig hardcover fotoboek! Een blijvende herinnering aan Koninginnedag 2012. Maandag 30 april 2012 was een hoogtepunt voor de provincie Utrecht en voor de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Barend Leyts, Brigitte Balfoort, Mark van den Wijngaert boeken
  Barend Leyts, Brigitte Balfoort, Mark van den Wijngaert - Koning Filip

  België heeft na twintig jaar een nieuwe koning, Filip. Wie is hij? Wie zijn de 'makers' van de nieuwe koning? Welke vorming heeft hij gekregen en hoe is hij op het koningschap voorbereid? En zal hij de hoge standaard van zijn oom Boudewijn of zijn vader… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Mark Van den Wijngaert, Emmanuel Gerard boeken
  Mark Van den Wijngaert, Emmanuel Gerard - Boudewijn

  'Boudewijn legt weinig of geen nuances in zijn oordeel, iets is goed of kwaad, daartussenin bestaan voor hem haast geen schakeringen.' Welke invloed had koning Boudewijn in het naoorlogse België? Vijfentwintig jaar na zijn overlijden maken Mark Van den… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • P.J.A.N. Rietbergen boeken
  P.J.A.N. Rietbergen - Lodewijk Napoleon

  Nederlands eerste koning, Louis Bonaparte (1778-1846), regeerde slechts vier jaar, van 1806 tot 1810. In dat jaar dwong zijn broer, Keizer Napoleon, die hem op de troon geplaatst had, hem ertoe daarvan ook weer afstand te doen. Hoewel Koning Lodewijk kon… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,90
 • Lennaert Lubberding boeken
  Lennaert Lubberding - Beatrix Tachtig

  Deze feestelijke bundel is samengesteld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix. Hiervoor is geput uit de beste reportages, beschouwingen, interviews en brieven die de afgelopen zes decennia over haar zijn verschenen in Elsevier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mariska Vonk boeken
  Mariska Vonk - Huis ten Bosch / De Oranjezaal

  Het meest indrukwekkende deel van Huis ten Bosch is ongetwijfeld de Oranjezaal. De inrichting van deze zaal uit de Gouden Eeuw werd in opdracht van Amalia van Solms gemaakt, ter nagedachtenis aan haar overleden echtgenoot, stadhouder Frederik Hendrik. In dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Justine Marcella boeken
  Justine Marcella - De prinsessen van Oranje

  De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariana mogen zich verheugen in een warme belangstelling van het Nederlandse volk. Temeer, daar hun ouders Willem-Alexander en Máxima hun privacy zo goed mogelijk afschermen, desnoods tot in de rechtszaal. Uit dit kroonjuweel… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Justine Marcella boeken
  Justine Marcella - Koningin Máxima

  Zij groeit op met de Argentijnse tango, hij met het Wilhelmus. Hij droomt in het Nederlands, zij in het Spaans. Hun wiegjes staan op meer dan elfduizend kilometer van elkaar. En toch weet koning Willem-Alexander zijn grote liefde te vinden. Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Justine Marcella boeken
  Justine Marcella - Koning Willem-Alexander

  'Posters van Lionel Richie en Kim Wilde hangen aan de muur, de deur is beplakt met stickers, op de stoel hangt een puber met op schoot zijn hond en in zijn handen de oorlogsroman De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans... Op het eerste… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Jutta Chorus boeken
  Jutta Chorus - Prinses der Nederlanden Beatrix

  Openingen, onthullingen, vieringen, uitreikingen, ontvangsten - het is vijf jaar geleden dat koningin Beatrix haar ambt aflegde, maar als prinses levert ze nog altijd volop haar bijdrage aan de publieke zaak.Typerend voor die altijd aan haar plichten voorrang… (Harde kaft)

  Lees meer...
    4,95
 • Ernest Renan boeken
  Ernest Renan - Wat is een natie

  Wat is een natie? Volgens de Franse historicus Ernest Renan (1823-1892) bestaat een natie alleen als inwoners de wil hebben om bij elkaar te horen. De natie heeft weinig met ras, taal of godsdienst te maken; het is een historisch principe. Samen terug kunnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • José Bernard, Lennaert Lubberding boeken
  José Bernard, Lennaert Lubberding - De Bernhard interviews

  De Bernhard-interviews 12 in Elsevier verschenen gesprekken met het idool van martiaal en behoudend Nederland Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld (1911-2004) liet zich niet opsluiten in zijn officiële functies. Hij was een charmeur en, zo gaf hij zelf toe,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Tom de Graaf, Wim Kok, Mark Rutte boeken
  Tom de Graaf, Wim Kok, Mark Rutte - Kwetsbaar koningschap

  Kwetsbaar koningschap Voor en tegen de modernisering van de monarchie Sinds de eeuwwisseling wordt gesproken over een modernisering van de monarchie. Daarmee bedoelen voorstanders vooral dat het staatshoofd een meer ceremoniële rol moet krijgen. Veel succes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • J. Th. J. van den Berg boeken
  J. Th. J. van den Berg - Macht verloren, gezag versterkt

  Macht verloren, gezag versterkt In deze bundel heeft de gezaghebbende kenner van de Nederlandse politieke en parlementaire geschiedenis J.Th.J. van den Berg al zijn stukken bijeengebracht die hij vanaf de jaren zeventig heeft geschreven over de wisselwerking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mark Van den Wijngaert boeken
  Mark Van den Wijngaert - Tegen de stroom in. Leopold III

  Overtuigd van de dominante rol die hij als koning moest spelen, weigerde Leopold III compromissen te sluiten met de politieke wereld. Ligt daar de oorsprong van de Koningskwestie of waren andere factoren van betekenis? Het referendum rond zijn terugkeer toonde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan J.B. Kuipers boeken
  Jan J.B. Kuipers - Der Kaiser!

  Wilhelm II was de laatste Duitse keizer. Zijn regeerperiode van 1888 tot 1918 besloeg ongeveer tweederde van het hele 'tweede' keizerrijk. De fascinatie voor der Kaiser is voor een belangrijk deel te danken aan zijn belangrijke rol in de aanloop naar de Eerste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • De troonswisseling

  Van koningin Beatrix naar koning Willem-Alexander Dit bewaarnummer van 100 pagina's met alle verhalen uit het weekblad Elsevier (én meer) rondom de Troonswisseling op 30 april 2013. Een fraaie herinnering aan de Troonswisseling en een ideaal cadeau voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Han van Bree, Patrick van Katwijk boeken
  Han van Bree, Patrick van Katwijk - Willem-Alexander vijf jaar koning

  Vijf jaar koning Willem-Alexander Een lustrum is het moment om de balans op te maken. Hoe vult Willem-Alexander zijn koningschap in? Waarin verschilt zijn aanpak met die van zijn moeder? Welke veranderingen zijn zichtbaar? Heeft hij de verwachtingen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Yvonne Hoebe boeken
  Yvonne Hoebe - Máxima

  30 april 2018 markeert 5 jaar koningschap van Willem Alexander, maar natuurlijk ook de periode dat Máxima onze koningin is. Royaltyjournalist Yvonne Hoebe volgt Máxima al sinds augustus 1999, toen de eerste foto's van Máxima aan boord van De Groene Draeck… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99