Boeken over jaar 1870-heden

 • Jeremy Rifkin boeken
  Jeremy Rifkin - De derde industriele revolutie

  De economie van de twintigste eeuw, mogelijk gemaakt door olie en andere fossiele brandstoffen, lijkt in een eindfase gekomen. Met wellicht een nieuwe wereldwijde crisis in het vooruitzicht zijn we wanhopig op zoek naar een duurzaam economisch model. Rifkin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Doch seht wir leben

  "Das Verlangen, Zeugnis abzulegen, wächst dennoch, als sei ich der letzte, der noch lebt und reden kann, und ich richte meine Worte gleichsam an jene, die die Sintflut, den Schwefelregen oder die Eiszeit überleben - biblische Zeiten, große, schwere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • G.F.W. Borel boeken
  G.F.W. Borel - Onze vestiging in Atjeh

  De Atjehoorlog was de bloedigste en meest langdurige strijd die het Nederlandse leger ooit gevoerd heeft. Het kostte de schatkist miljoenen guldens, er vielen vele doden, maar de bewoners van Atjeh onderwierpen zich nooit geheel aan het Nederlandse bestuur. Na… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Peter Kimenai boeken
  Peter Kimenai - Nederlandse Marineschepen 1940-1945 1

  Vlak voor de Tweede Wereldoorlog werden in Nederland een aantal kruisers, torpedobootjagers, onderzeeboten en kanonneerboten op stapel gezet om de te kleine oorlogsvloot uit te breiden. Er waren zelfs plannen voor de bouw van drie slagkruisers. Sinds de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Frank Philippart boeken
  Frank Philippart - Bunkers uit de Tweede Wereldoorlog in Belgie

  Dit is het meest complete boek over de Atlantikwall in België. Een historisch boek en een reisgids in één, met unieke foto's en verduidelijkend kaartmateriaal. Langs de hele West-Europese kust, van Noorwegen tot de Spaanse grens, bouwden de Duitsers tijdens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Vincent van der Vinne boeken
  Vincent van der Vinne - De autoproblematiek in Nederland

  Dit boek biedt inzicht in het ontstaan en de complexiteit van de hedendaagse autoproblematiek, dat veel verder gaat dan de file s en kilometerheffing. Het maakt tevens duidelijk dat we aan de vooravond staan van grote veranderingen. Al voor de komst van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marlies Hummelen, Piet van Cruyningen, J.E. Korteweg boeken
  Marlies Hummelen, Piet van Cruyningen, J.E. Korteweg - Het kloppend hart

  Het kloppend hart Arnhemsche Scheepsbouw Maatschappij 1889-1978 In het hart van Arnhem bevond zich bijna 90 jaar lang een bloeiende scheepswerf en machinefabriek: de Arnhemsche Scheepsbouw Maatschappij (ASM). De ASM was decennialang een van de grootste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Maarten Frankenhuis boeken
  Maarten Frankenhuis - Overleven in de dierentuin

  Voormalig directeur van Artis Maarten Frankenhuis verzamelde meer dan twintig jaar lang archiefmateriaal, verhalen, artikelen, foto's en andere gegevens over hoe zijn dierentuin de oorlog heeft doorstaan. Hoe hield het personeel de honderden dieren in leven in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Dick Engelen, Constant Hijzen boeken
  Dick Engelen, Constant Hijzen - Sporen van spionage

  In oktober 2013 verwoestte een uitslaande brand in Leeuwarden het geboortehuis van dubbelspionne Mata Hari. In diezelfde periode was het klokkenluider Edward Snowden die de aandacht van de wereld vestigde op de omvangrijke afluisterprogramma's van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Henk de Vries boeken
  Henk de Vries - Karels koffer

  Nooit sprak het Indische echtpaar Karel en Marie von Ende over hun woelige tijd in Indië en het latere Indonesië. Een kleine koffer met unieke documenten en foto's doorbreekt vele jaren na hun dood het zwijgen. De inhoud, aangevuld met informatie uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Marlies Hummelen, Han Lörzing boeken
  Marlies Hummelen, Han Lörzing - De weg van de wederopbouw

  Zo gewoon als de snelwegen die ons land doorkruisen: wederopbouwarchitectuur. Maar in de jaren veertig, vijftig en zestig was die architectuur, net als de snelweg, splinternieuw en bijzonder. En wie goed kijkt, kan dat nog steeds zien. Zeker langs de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Alies Pegtel boeken
  Alies Pegtel - Buitengewone vrouwen

  Een eeuw vrouwengeschiedenis aan de hand van portretten van o.a. Aletta Jacobs, Marga Klompé, Els Borst en Angela Maas. Naar aanleiding van het 100-jarig jubileum van de VVAO.In haar zwartste scenario ziet Aletta Jacobs zichzelf als een ongehuwde dame uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Jan Werkman boeken
  Jan Werkman - Achterhaalde waarheden

  In Achterhaalde waarheden zet Jan Werkman de oorlogsgeschiedenis rond Friedrich Weinreb op overtuigende wijze in een heel nieuw licht. De auteur maakte in 1974 voor het eerst kennis met Weinreb en zijn werk. Twee jaar later, op 5 oktober 1976 presenteerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Peter van Dam boeken
  Peter van Dam - Wereldverbeteraars

  Vijftig jaar geleden werd de beweging voor fair trade geboren. Vanuit Nederland waaierde de beweging uit over de hele wereld. Tegenwoordig ligt fair trade in de schappen van elke supermarkt.Historicus Peter van Dam onderzocht de geschiedenis van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Carl De Keyzer boeken
  Carl De Keyzer - Brugge in glasplaten

  Carl De Keyzer & David Van Reybrouck. Het fotoboek van de Eerste Wereldoorlog: Magnum fotograaf Carl De Keyzer selecteerde en bewerkte honderd originele glasplaten uit de Eerste Wereldoorlog uit diverse archieven in binnen- en buitenland. (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Noud Ingen-Housz boeken
  Noud Ingen-Housz - Zo bezig met zichzelf

  Noud Ingen-Housz woont en werkt al decennia lang in Parijs en kent de Fransen door en door. Als geen ander land kan Frankrijk intens met zichzelf bezig zijn. In twee gelijkwaardige delen schetst hij enerzijds de naoorlogse en vooral actuele situatie van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz boeken
  Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz - Nazi's, islamisten en het moderne Midden-Oosten

  Dit boek behandelt de islam zoals die reëel bestaat in het hedendaagse Midden-Oosten. Daarbij maken de auteurs het onderscheid tussen islam en islamisme, tussen gewone moslims en aanhangers van de politieke islam. De moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Klaas de Jong boeken
  Klaas de Jong - Kristallnacht en Kamp Westerbork

  Slaagden we voor de test van Hitler in november 1938? Nadat in de Kristallnacht alle synagogen in brand waren gestoken, keek Hitler naar de reacties in het buitenland. De krantenkoppen logen er niet om maar de regeringen van de vrije landen zwegen. Ons kabinet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Klaas de Jong boeken
  Klaas de Jong - Kristallnacht en Kamp Westerbork

  Slaagden we voor de test van Hitler in november 1938? Nadat in de Kristallnacht alle synagogen in brand waren gestoken, keek Hitler naar de reacties in het buitenland. De krantenkoppen logen er niet om maar de regeringen van de vrije landen zwegen. Ons kabinet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Imke Müller-Hellmann boeken
  Imke Müller-Hellmann - Verdwenen in Duitsland

  Verdwenen in Duitsland vertelt het verhaal van elf slachtoffers van het concentratiekamp in het Oost-Friese dorpje Engerhafe. Dit kamp werd als een buitenkamp van Neuengamme ingericht ten behoeve van de aanleg van de zogenaamde Friesenwall. Er vielen in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Tobias van Gent, Ron van Maanen boeken
  Tobias van Gent, Ron van Maanen - Luctor et Emergo

  Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van de bouw van geavanceerde onderwatervaartuigen én van hun inzet in vredes- en oorlogstijd.Op 8 juli 1905 werd op de werf van de Koninklijke Maatschappij De Schelde de eerste onderzeeboot te water gelaten. Na deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Trudy van der Wees boeken
  Trudy van der Wees - De kookschool van Oom Iwan

  Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Matthijs de Ridder boeken
  Matthijs de Ridder - De eeuw van Charlie Chaplin

  Toen Charlie Chaplin begin 1914 zijn camera voor het eerst op de wereld richtte, had hij geen idee wat hij van de moderne tijd kon verwachten. Alles ging razendsnel. Binnen een jaar was hij de beroemdste man ter wereld. Maar de nieuwe tijd had ook een andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99
 • Peter Cozzens boeken
  Peter Cozzens - De aarde huilt

  De aarde huilt vertelt het meeslepende verhaal van de decennialange strijd tussen het Amerikaanse leger en de stammen van de Great Plains en de Rocky Mountains aan het eind van de negentiende eeuw. Na afloop van de Burgeroorlog zette het Amerikaanse leger zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1988-A

  6 februari 1988"Wim heeft er altijd bij willen horen, wat nooit is gelukt. Nu zoekt hij erkenning in zijn dagboeken," aldus André. Kletskoek. Ik heb nooit "erbij" willen horen, om te beginnen omdat ik in een vroeg stadium ontdekte uit wat voor rotkliekjes dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00