Boeken over jaar 1870-heden

 • Kazerne Dossin - Holocaust en Mensenrechten

  Het verhaal van de Belgische Holocaust in een uniek en rijk geïllustreerd boek.Kazerne Dossin. Holocaust & mensenrechten belicht de Belgische kant van de Holocaust. Het boek behandelt de opkomst van de nazidictatuur in Duitsland, het antisemitisme, het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • Thijs Postma boeken
  Thijs Postma - Luchtvaart in vogelvlucht 1

  Luchtvaart in vogelvlucht deel 1 bestaat uit een serie gebundelde verhalen uit de internationale luchtvaartgeschiedenis. In deze prettig leesbare artikelen staan vaak verrassende, avontuurlijke en merkwaardige feiten, rijk geïllustreerd met mooie historische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kurt Van Camp boeken
  Kurt Van Camp - Het verzet van De Zwarte Hand

  Op 27 oktober 1941 werd De Zwarte Hand opgerold. Wat begonnen was als een spannende poging om de Duitse bezetter en zijn lokale medewerkers uit te dagen en te intimideren kwam daarmee abrupt ten einde. Van de prille verzetsgroep, die vooral bestond uit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Frank Dikötter boeken
  Frank Dikötter - Acht dictators uit de twintigste eeuw

  De dictoriale macht van persoonsverheerlijking Of het nou gaat om het fascistische Italië onder Mussolini of om de communistische Volksrepubliek China onder Mao Zedong, over één gegeven waren alle dictators uit de vorige eeuw het eens: angst en geweld zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Hans Feijten boeken
  Hans Feijten - Postje Klarendal

  Postje Klarendal Een Arnhemse medische post in oorlogstijd Postje Klarendal was een EHBO-post in de Arnhemse wijk Klarendal, waar vrijwilligers zich bekommerden om slachtoffers tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. De hulpverleners kwamen zelfs met hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Gorki in Nederland

  De afgelopen jaren staat Kiev vrijwel dagelijks in het nieuws. In het Westen weten wij heel weinig over het grootste Europese grensland en zij bezien ons daar door een roze bril. Via een aantal maatschappelijke vraagstukken neemt de auteur de lezer mee op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Stefaan Van Laere, Frans & Jozef Craeninckx boeken
  Stefaan Van Laere, Frans & Jozef Craeninckx - Het drama van Meensel-Kiezegem '44

  Heruitgave van Een klein dorp, een zware tol. Meensel-Kiezegem, een landelijk dorpje in het Brabantse Hageland. Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog viel het dorpsleven even stil, maar na een tijd ging het gewone leven min of meer door... tot die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Paarelketting

  In Jenevercity verkeert burgemeester Paarelketting in zwaar weer en wordt beticht van vriendjespolitiek, machtsmisbruik en het scheppen van een angstcultuur. De democratisch gekozen zwaargewichten van de gemeenteraad laten het integriteitsbureau U vraagt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Remmers in Vaste Dienst

  Frank rolde tijdens de economische crisis van de jaren 80 in een beleidsfunctie bij de directie Economische Zaken van de gemeente Rotterdam met destijds 33.000 ambtenaren. Na een start als een kat in een vreemd pakhuis werd hij al snel topambtenaar. Hij zette… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Drs.P.A.J. Coelewij boeken
  Drs.P.A.J. Coelewij - Overzicht van de geschiedenis van de molen De Dankbaarheid

  De korenmolen De Dankbaarheid werd in 1841 gesticht en heeft honderd en twintig jaar lang koren gemalen tot 1960 het malen op windkracht niet meer rendabel was. Vanaf 1964 werd de molen als recreatiewoning gebruikt. De gebroeders Coelewij deden vanaf 1979… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,02
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Rotterdamse Beren

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,51
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1993-B

  4 oktober 1993 Jan Foudraine kwam me een uurtje in mijn kamer drie hoog voor, opzoeken. (…) Voor zijn vertrek vroeg ik hem wat Alexander Smit als gerealiseerde mens, zoals zij dat noemen, nu met zijn leven deed. (…) „Jan, durf jij met een ernstig gezicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Robert van Ee boeken
  Robert van Ee - De Strijd om Overschie

  Bij de gevechtshandelingen aan het begin van WOII heeft Overschie een onderscheidende rol gespeeld maar het dorp zelf speelde een passieve rol. Hierover werd niet eerder gepubliceerd. Het was een dorp gelegen tegen de noordgrens van Overschie die door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Christ Klep boeken
  Christ Klep - Van wereldmacht tot ‘braafste jongetje’

  In de zeventiende eeuw had Nederland het beste leger van Europa. Prins Maurits had rond 1600 ongekende innovaties doorgevoerd. Op zee werden we de sterkste. We vereerden helden over wie we nog steeds leren op school. Hoe anders kijken we naar het militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Dominique Moïsi boeken
  Dominique Moïsi - De geopolitiek van emotie

  Dominique Moïsi laat in De geopolitiek van emotie zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeert angst in het Westen, vernedering in de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Door de drijvende krachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Koen Greven boeken
  Koen Greven - Verscheurd Catalonië

  De Catalaanse crisis uitgelegd door een expert Het optreden van de Spaanse ordetroepen die met geweld een illegaal referendum tegen probeerden te houden op 1 oktober 2017, werd internationaal nieuws. Beelden van gewonde Catalanen in stembureaus gingen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Frederick Taylor boeken
  Frederick Taylor - 1939

  Een nieuw perspectief op het begin van de Tweede Wereldoorlog In de vroege herfst van 1938 haalden Ruth Andreas-Friedrich en Susanne Simonis in de Duitse hoofdstad opgelucht adem. Terwijl de tanks de dag ervoor demonstratief door de straten rolden leek de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jean DEWAERHEID boeken
  Jean DEWAERHEID - De Vrouwen van Napoleon

  Napoleon, een man van staal op het slagveld, was bang om gedomineerd te worden door vrouwen. De vrouw was meestal een goed gewapende vijand die zich als zwak uitgaf. Vandaar dat hij zich vaak als een bruut toonde. Eenmaal binnen de intimiteit van het koppel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Owen Matthews boeken
  Owen Matthews - De onfeilbare spion

  Sorge was een geboren verleider die charme combineerde met meedogenloze manipulatie. Hij infiltreerde in de hoogste kringen van de Duitse, Chinese en Japanse samenleving in de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn inlichtingen met betrekking tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Patrick Radden Keefe boeken
  Patrick Radden Keefe - Zeg niets

  Jean McConville, moeder van tien kinderen, wordt in 1972 door gemaskerde mannen ontvoerd. Iedereen in de buurt weet dat de IRA verantwoordelijk is voor haar verdwijning, maar niemand durft erover te praten. In 2003 worden op een strand botten en een blauwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Orlando Figes boeken
  Orlando Figes - Tragedie van een volk

  Klassieker, zowel een literair meesterwerk als een historisch standaardwerk. Tragedie van een volk is het eerste alomvattende werk over de Russische Revolutie in één boek. Orlando Figes laat ons de Revolutie begrijpen als een menselijk samenspel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henk van de Biezen, Bob Hendriks, Peter Sigmond boeken
  Henk van de Biezen, Bob Hendriks, Peter Sigmond - Scheepshistorie

  Scheepshistorie verschijnt in het voor- en najaar. Dus 2x per jaar. Volledig in kleur, 128 pagina’s, formaat 275 x 210 mm. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Evertjan van Roekel boeken
  Evertjan van Roekel - Veldgrauw

  Nederlanders in de Waffen-SS Binnen de Waffen-SS dienden circa 25.000 Nederlanders, de grootste groep vrijwilligers van de bezette Noordwest-Europese gebieden. Zij vochten voornamelijk aan het Oostfront maar ook binnen de eigen landsgrenzen. Wie waren deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Geert de Vriese, Frank van Laeken boeken
  Geert de Vriese, Frank van Laeken - Woodstock in België

  In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat in het Amerikaanse Bethel, een dorp met een paar duizend inwoners, een vierdaags muziekfestival werd georganiseerd, goed voor 400.000 op elkaar gepakte aanwezigen. Woodstock – want daar gaat het over – was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Justus de Visser boeken
  Justus de Visser - Spagaat óf balans

  Jarenlang diende Justus de Visser als diplomaat Nederland. Steeds stond de Europese integratie hoog op zijn belangstellingslijstje. Hij verbleef in Parijs, Rome, Moskou, Warschau en Wenen, maar was ook lange jaren werkzaam op het Ministerie van Buitenlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50