Boeken over jaar 1870-heden

 • Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade boeken
  Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade - Poetins rechtbank

  Onder president Poetin zijn in de afgelopen jaren politici en activisten, maar ook demonstranten, kunstenaars en gewone burgers aangeklaagd in politiek gemotiveerde processen. De rechtszaken tegen punkband Pussy Riot, oppositieleider Aleksej Navalny en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Robert D. Kaplan boeken
  Robert D. Kaplan - De terugkeer van de wereld van Marco Polo - essays

  De gerenommeerde Amerikaanse politiek analist Robert D. Kaplan buigt zich in zestien scherpe en weldoordachte artikelen over de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten in de laatste twintig jaar. Hij onderzoekt de rol van de VS in de globale politiek en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ilse Raaijmakers boeken
  Ilse Raaijmakers - De stilte en de storm

  Op 4 en 5 mei voelen Nederlanders zich met elkaar verbonden, meer dan op andere nationale momenten. Waarom is er dan toch bijna ieder jaar discussie rond deze dagen? Wat herdenken we, wie herdenken we, en hoe kunnen we dat het beste doen? Elke generatie heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-A

  23 januari 1990 Ik bedankte de president voor de gastvrijheid die ik thans vier jaar in zijn land had genoten. Ik legde uit hoe een verkeerd beeld ik me van Zuid-Afrika had gevormd voor ik hier arriveerde. Ook vertelde ik over mijn ervaringen in townships en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Stephen Bull boeken
  Stephen Bull - Het Westelijk Front 1914-1918

  Een beeldverhaal van de IJzer tot de Alpen. Met nooit eerder gepubliceerde foto's uit deze tijd en uit de afgelopen eeuw. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Annemiek Bal boeken
  Annemiek Bal - De verdoemde kolonie

  Minder dan 150 jaar geleden werd alles wat exotisch was, inclusief mensen, tentoongesteld in wereldsteden zoals Parijs en Londen. Wat van ver kwam werd vreemd bevonden, maar tegelijkertijd ook verleidelijk. Verleidelijk vanwege de kleurenpracht van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Alex Perry boeken
  Alex Perry - Maffiamoeders

  De ’Ndrangheta is de machtigste maffiaorganisatie ter wereld, met vertakkingen in meer dan vijftig landen. Mannen en jongens zwaaien er de scepter. Meisjes worden uitgehuwelijkt, mishandeling van vrouwen is aan de orde van de dag. Wanneer in 2009 de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kemal Rijken boeken
  Kemal Rijken - Van der Laan

  Kemal Rijken schreef met Van der Laan een complete en geactualiseerde biografie over een van de invloedrijkste bestuurders uit de naoorlogse Nederlandse geschiedenis: Eberhard van der Laan. Als gast in het tv-programma Zomergasten sprak burgemeester Eberhard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anne-Goaitske Breteler boeken
  Anne-Goaitske Breteler - De traanjagers

  Als scholier werkte Anne-Goaitske Breteler in café De Bûnte Bok in het Friese dorpje Lioessens, voorheen een walvisvaarderscafé. De ornamenten in het café en de sterke verhalen en bijnamen van de stamgasten maakten dat ze gefascineerd raakte door het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Aart Vos boeken
  Aart Vos - Als ik in Vught ben probeer dan eens te schrijven

  In 2012 is begonnen met het leggen van gedenksteentjes, de zogenaamde Stolpersteine, voor de omgekomen joodse inwoners in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen. Maar wie waren de slachtoffers? In dit boek wordt gepoogd elke naam een gezicht te geven. Wie waren de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires Willem Oltmans Memoires 1989-B

  12 juli 1989 Ik reed naar Pretoria en had een intens gesprek met Theo Albrecht in Burocadia. "I may be a junior diplomat," zei hij, "but I studied Anthropology. I do place myself into the shoes of blacks. I saw how my parents treated them. I think, you are… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Imke Müller-Hellmann boeken
  Imke Müller-Hellmann - Verdwenen in Duitsland

  Verdwenen in Duitsland vertelt het verhaal van elf slachtoffers van het concentratiekamp in het Oost-Friese dorpje Engerhafe. Dit kamp werd als een buitenkamp van Neuengamme ingericht ten behoeve van de aanleg van de zogenaamde Friesenwall. Er vielen in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jan Werkman boeken
  Jan Werkman - Achterhaalde waarheden

  In Achterhaalde waarheden zet Jan Werkman de oorlogsgeschiedenis rond Friedrich Weinreb op overtuigende wijze in een heel nieuw licht. De auteur maakte in 1974 voor het eerst kennis met Weinreb en zijn werk. Twee jaar later, op 5 oktober 1976 presenteerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Frits Boer, John Jansen van Galen, Bert Vuijsje boeken
  Frits Boer, John Jansen van Galen, Bert Vuijsje - Het dispuut BAART

  BAART, met 'beschermheer' Gerard Reve, was geen traditioneel studentendispuut maar een brandpunt van de culturele omwenteling in de jaren zestig. Popmuziek, thrillers en jazz werden er ongebruikelijk serieus genomen. Het genootschap, opgericht in 1963, werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Bernie Sanders boeken
  Bernie Sanders - Onze revolutie

  In het eerste deel van Onze revolutie beschrijft Bernie Sanders hoe hij er in april 2015 toe is gekomen zich kandidaat te stellen voor de Democratische nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Aanvankelijk nam niemand zijn kandidatuur serieus,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Alies Pegtel boeken
  Alies Pegtel - Buitengewone vrouwen

  Een eeuw vrouwengeschiedenis aan de hand van portretten van o.a. Aletta Jacobs, Marga Klompé, Els Borst en Angela Maas. Naar aanleiding van het 100-jarig jubileum van de VVAO.In haar zwartste scenario ziet Aletta Jacobs zichzelf als een ongehuwde dame uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willy Lindwer, Aline Pennewaard boeken
  Willy Lindwer, Aline Pennewaard - De treinreis

  De treinreis beschrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland. Historica Aline Pennewaard ontdekte dat in 1943 met vijf transporten 89 Hongaars-Joodse gezinnen vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Suzanne Liem boeken
  Suzanne Liem - De Weduwen van Rawagede

  Op 9 december 1947 richten Nederlandse militairen een bloedbad aan onder de bevolking van het West-Javaanse dorpje Rawagede. Zonder enige vorm van proces executeren Nederlandse soldaten daar 431 mannen en jongens. De levens van talloze weduwen en andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Rania Abouzeid, Ankie Klootwijk boeken
  Rania Abouzeid, Ankie Klootwijk - Geen weg terug

  Nachtelijke bombardementen en militaire klopjachten, vreedzame protesten die in geweld eindigen, we zijn er als lezer op intense wijze getuige van. De bekroonde journalist Rania Abouzeid neemt ons mee naar haar ontmoetingen met rebellen en ballingen, radicale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz boeken
  Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz - Nazi's, islamisten en het moderne Midden-Oosten

  Dit boek behandelt de islam zoals die reëel bestaat in het hedendaagse Midden-Oosten. Daarbij maken de auteurs het onderscheid tussen islam en islamisme, tussen gewone moslims en aanhangers van de politieke islam. De moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Ivo van de Wijdeven boeken
  Ivo van de Wijdeven - De spoken van Visegrád

  De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije De vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn verenigd in de Visegrád-groep, een naam die verwijst naar een conferentie uit de 14e eeuw. Na de val van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • J.P. van der Laan-Boelens, Femke van der Laan boeken
  J.P. van der Laan-Boelens, Femke van der Laan - Lieve Eberhard, in antwoord op je vragen

  Dit boek is ontstaan uit een aantal vragen over de bezettingstijd die Eberhard van der Laan zijn moeder voorlegde. Zij schreef hierop een zeer persoonlijk en authentiek verslag over wat zij, haar man en hun vrienden in het verzet meemaakten. Haar verhaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Elias van der Plicht boeken
  Elias van der Plicht - Leven in bezet Nederland 1943

  1943 is het jaar van de ommekeer. Door de Duitse nederlagen in Rusland en Noord-Afrika en het geleidelijk terugdringen van de Japanners in de Grote Oceaan wordt duidelijk dat nazi-Duitsland de oorlog niet gaat winnen. In januari eisen de geallieerden de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Bert Cornelis boeken
  Bert Cornelis - De zaak van de zwarten

  Oorlogen vernietigen mensenlevens. Om dat ten volle te beseffen zijn lokale geschiedenissen over mensen van vlees en bloed onontbeerlijk. Dit boek over Rotselaar is er een uitmuntend voorbeeld van. - Prof. dr. Bruno De WeverIn 1944 bezet een militie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kishore Mahbubani boeken
  Kishore Mahbubani - Is het Westen de weg kwijt?

  Eeuwenlang waren China en India de twee grootste economieën. Pas in de afgelopen 200 jaar werden Europa en Amerika succesvol. Er is geen westerse leider die durft te zeggen dat er nu aan deze periode van westerse hegemonie een einde komt. Maar de bevolking… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50