Boeken over jaar 1870-heden

 • Catherine Merridale boeken
  Catherine Merridale - Lenin in de trein

  Gebaseerd op vele jaren research, een levendige beschrijving hoe de Russische Revolutie begon In 1917 leek er nog lang geen einde te komen aan wo-1 en de Duitste regering kwam op het idee om verwarring te zaaien in Rusland door de revolutionaire extremist… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Gijsbert de Reuver, Stephan Sanders boeken
  Gijsbert de Reuver, Stephan Sanders - Gevaarlijke gekken?

  Iedereen komt ze weleens tegen in eigen kring of kent ze uit ondervinding: de bully op het schoolplein, de gewelddadige levenspartner, de maniakale manager, de tirannieke geestelijk leider, de crimineel. In het dagelijks spraakgebruik bestempelen we ze zonder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Roger Vanhoeck boeken
  Roger Vanhoeck - Haar getto

  Vanaf maart 1944, deporteert Adolf Eichmann in zes maanden tijd meer dan 400.000 Joden van het Hongaarse platteland naar Auschwitz.We ontmoeten de veertienjarige Katalin in een dorp ten noorden van Boedapest. Opa Sándor, arts en actief in het verzet, probeert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-C

  8 september 1990 De Nederlandse schrijvende pers is even ziek als de televisie. Allemaal dezelfde smoelen en brains. Pagina's vol over Ed Nijpels, Piet Vroon, Henk Hofland, over Henri Faas, Jan Blokker, Hans van Willigenburg, Jos Brink, Henk van der Meijden:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Denise Parengkuan boeken
  Denise Parengkuan - Nederlandse toespraken

  De 50 mooiste, beste en meest inspirerende Nederlandse toespraken Samengesteld en gedocumenteerd door Denise Parengkuan en ingeleid door Bob de Ruiter, speechschrijver van Hans van Mierlo, e.v.a. Het is hoog tijd dat het oordeel over Nederland als een land van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Uwe Klussmann, Joachim Mohr boeken
  Uwe Klussmann, Joachim Mohr - Het Duitse Keizerrijk

  In ‘Het Duitse Keizerrijk’ beschrijven Uwe Klussmann en Joachim Mohr hoe het ooit zo verbrokkelde Duitsland, bestaand uit een grote hoeveelheid staten, in minder dan een halve eeuw uit kon groeien tot een grootmacht. Onder Pruisische heerschappij bloeide… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Dirk Van Thuyne boeken
  Dirk Van Thuyne - Termont

  Daniël Termont is meer dan de burgemeester van een provinciehoofdstad. Hij is een fenomeen, met een naturel die bij vriend en vijand respect afdwingt. Goed tien jaar na zijn blijde intrede als dirigent van Gent en op een zucht van zijn pensioen, werd het tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Toen 4 nog 6 was

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor regiokrant Het Kompas. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,99
 • Mathilde Jansen, Nicoline van der Sijs, Fieke Van der Gucht, Johan De Caluwe boeken
  Mathilde Jansen, Nicoline van der Sijs, Fieke Van der Gucht, Johan De Caluwe - Atlas van de Nederlandse taal

  Taal boeit heel veel mensen. Kijk maar naar het succes van de jaarlijkse zoektocht naar het 'woord van het jaar'. Maar boeken over taal zijn vaak technisch, richten zich op één specifiek aspect en zijn meestal nogal saai. Daar maakt deze Atlas van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Charles Mann boeken
  Charles Mann - De Tovenaar en de Profeet

  Over veertig jaar zal de wereldbevolking de tien miljard bereiken. Dit gegeven legt volgens Mann twee radicaal verschillende typen mensen bloot – de profeten en de tovenaars. De profeten zijn de volgelingen van William Vogt, een van de grondleggers van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Willem Remmelink boeken
  Willem Remmelink - The Operations of the Navy in the Dutch East Indies and the Bay of Bengal

  Between 1966 and 1980, the War History Office of the National Defense College of Japan (now the Center for Military History of the National Institute for Defense Studies) published the 102-volume Senshi S?sho (War History Series). These volumes give a detailed… (Harde kaft)

  Lees meer...
  84,50
 • Thomas von der Dunk boeken
  Thomas von der Dunk - Zuid-Tirol is geen Italië

  ‘Su?dtirol ist nicht Italien!’ Wie vanuit Oostenrijk over de Brennerpas Italie? binnenrijdt, zal deze leus nog regelmatig op huizen of spandoeken aantreffen. Na de Eerste Wereldoorlog, waarbij het eerste land tot de verliezers en het tweede tot de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Ruud De Ridder boeken
  Ruud De Ridder - Dit had ik nooit verwacht

  'Mijn leven is een aaneenschakeling van dingen die ik nooit had verwacht. Ik had nooit verwacht dat ik een boek zou schrijven, nooit verwacht dat ik überhaupt zou schrijven. Hoewel, dat laatste is niet helemaal waar. Dat ik zou schrijven stond eigenlijk al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Chiara Pasqualetti Johnson boeken
  Chiara Pasqualetti Johnson - 50 sterke vrouwen die de wereld veranderden

  Het boek ‘50 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ beschrijft de buitengewone levens van vijftig vrouwen die eeuwenoude vooroordelen overwonnen. Ze verstoorden en veranderden de samenleving en verworven stilaan maar vastberaden een positie in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Adam Tooze boeken
  Adam Tooze - Gecrasht

  Hoe tien jaar financiële crises de wereld veranderde In het najaar van 2018 is het tien jaar geleden dat de wereld werd geschokt door de ineenstorting van de Amerikaanse banken. Maar waar velen de financiële crisis als een Amerikaans georiënteerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Tobias van Gent, Ron van Maanen boeken
  Tobias van Gent, Ron van Maanen - Luctor et Emergo

  Op 8 juli 1905 werd op de werf van de Koninklijke Maatschappij De Schelde de eerste onderzeeboot te water gelaten. Na deze ‘Luctor et Emergo’ zouden in Vlissingen nog eens negentien onderzeeërs van stapel lopen. Dit boek vertelt het fascinerende verhaal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Dirk Tieleman, Lut Baten boeken
  Dirk Tieleman, Lut Baten - ¡Viva Cuba!

  ¡Viva Cuba! Een nieuwe tijd is aangebroken. Voor het eerst staat er geen Castro meer aan het roer. Een illustere onbekende, die niet eens meevocht in de Cubaanse revolutie van 1959, heeft de macht overgenomen. Wat hebben de Castro's na 60 jaar nagelaten? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ian Kershaw boeken
  Ian Kershaw - Een naoorlogse achtbaan

  Geweldige nieuwe Kershaw Na twee verwoestende oorlogen in de eerste helft van de twintigste eeuw begint Europa aan zijn wederopbouw. Ian Kershaw beschrijft de eerste stappen naar een nieuwe, ogenschijnlijk welvarende toekomst, die echter wordt geteisterd door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-B

  3 mei 1990 Vanmorgen stond opeens generaal Hein de Villefort du Toit voor mijn deur. Omdat mijn flat nog leeg is (de container is onderweg van Durban naar hier) gingen we naar het Wiener Café in Hillbrow. Hij wilde me waarschuwen dat mij donkere tijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Robert van Ee boeken
  Robert van Ee - De Strijd om Overschie

  Bij de gevechtshandelingen aan het begin van WOII heeft Overschie een onderscheidende rol gespeeld maar het dorp zelf speelde een passieve rol. Hierover werd niet eerder gepubliceerd. Het was een dorp gelegen tegen de noordgrens van Overschie die door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Herinneringen aan Jimmy

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Jeroen Dewulf boeken
  Jeroen Dewulf - Grijs slavernijverleden?

  ‘Redimoesoegedrag’ staat in Suriname voor ‘verraad tegen de eigen groep’. Het begrip gaat terug op slaven die in de 18de eeuw in ruil voor vrijheid aan de zijde van de gouvernementssoldaten vochten tegen de ‘marrons’, gevluchte slaven. Zij droegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Hans Buiter, Peter Staal boeken
  Hans Buiter, Peter Staal - Het avontuur van de ANWB

  Op snelwegen en in steden zijn de gele Wegenwachtauto’s niet te missen. Op de radio klinkt de ANWB-verkeersinformatie en in bijna elke grotere plaats is een ANWB-winkel aanwezig. Ruwweg één op de twee huishoudens in Nederland is lid van de vereniging. Twee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Annemiek Bal boeken
  Annemiek Bal - De verdoemde kolonie

  Minder dan 150 jaar geleden werd alles wat exotisch was, inclusief mensen, tentoongesteld in wereldsteden zoals Parijs en Londen. Wat van ver kwam werd vreemd bevonden, maar tegelijkertijd ook verleidelijk. Verleidelijk vanwege de kleurenpracht van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Alex Perry boeken
  Alex Perry - Maffiamoeders

  De ’Ndrangheta is de machtigste maffiaorganisatie ter wereld, met vertakkingen in meer dan vijftig landen. Mannen en jongens zwaaien er de scepter. Meisjes worden uitgehuwelijkt, mishandeling van vrouwen is aan de orde van de dag. Wanneer in 2009 de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99