Boeken over jaar 1870-heden

 • Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade boeken
  Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade - Poetins rechtbank

  Onder president Poetin zijn in de afgelopen jaren politici en activisten, maar ook demonstranten, kunstenaars en gewone burgers aangeklaagd in politiek gemotiveerde processen. De rechtszaken tegen punkband Pussy Riot, oppositieleider Aleksej Navalny en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Stephen Bull boeken
  Stephen Bull - Het Westelijk Front 1914-1918

  Een beeldverhaal van de IJzer tot de Alpen. Met nooit eerder gepubliceerde foto's uit deze tijd en uit de afgelopen eeuw. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-B

  3 mei 1990 Vanmorgen stond opeens generaal Hein de Villefort du Toit voor mijn deur. Omdat mijn flat nog leeg is (de container is onderweg van Durban naar hier) gingen we naar het Wiener Café in Hillbrow. Hij wilde me waarschuwen dat mij donkere tijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Robert van Ee boeken
  Robert van Ee - De Strijd om Overschie

  Bij de gevechtshandelingen aan het begin van WOII heeft Overschie een onderscheidende rol gespeeld maar het dorp zelf speelde een passieve rol. Hierover werd niet eerder gepubliceerd. Het was een dorp gelegen tegen de noordgrens van Overschie die door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Ian Kershaw boeken
  Ian Kershaw - Een naoorlogse achtbaan

  Geweldige nieuwe Kershaw Na twee verwoestende oorlogen in de eerste helft van de twintigste eeuw begint Europa aan zijn wederopbouw. Ian Kershaw beschrijft de eerste stappen naar een nieuwe, ogenschijnlijk welvarende toekomst, die echter wordt geteisterd door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Jeroen Dewulf boeken
  Jeroen Dewulf - Grijs slavernijverleden?

  ‘Redimoesoegedrag’ staat in Suriname voor ‘verraad tegen de eigen groep’. Het begrip gaat terug op slaven die in de 18de eeuw in ruil voor vrijheid aan de zijde van de gouvernementssoldaten vochten tegen de ‘marrons’, gevluchte slaven. Zij droegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Annemiek Bal boeken
  Annemiek Bal - De verdoemde kolonie

  Minder dan 150 jaar geleden werd alles wat exotisch was, inclusief mensen, tentoongesteld in wereldsteden zoals Parijs en Londen. Wat van ver kwam werd vreemd bevonden, maar tegelijkertijd ook verleidelijk. Verleidelijk vanwege de kleurenpracht van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Herinneringen aan Jimmy

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Imke Müller-Hellmann boeken
  Imke Müller-Hellmann - Verdwenen in Duitsland

  Verdwenen in Duitsland vertelt het verhaal van elf slachtoffers van het concentratiekamp in het Oost-Friese dorpje Engerhafe. Dit kamp werd als een buitenkamp van Neuengamme ingericht ten behoeve van de aanleg van de zogenaamde Friesenwall. Er vielen in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Frits Boer, John Jansen van Galen, Bert Vuijsje boeken
  Frits Boer, John Jansen van Galen, Bert Vuijsje - Het dispuut BAART

  BAART, met 'beschermheer' Gerard Reve, was geen traditioneel studentendispuut maar een brandpunt van de culturele omwenteling in de jaren zestig. Popmuziek, thrillers en jazz werden er ongebruikelijk serieus genomen. Het genootschap, opgericht in 1963, werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alies Pegtel boeken
  Alies Pegtel - Buitengewone vrouwen

  Een eeuw vrouwengeschiedenis aan de hand van portretten van o.a. Aletta Jacobs, Marga Klompé, Els Borst en Angela Maas. Naar aanleiding van het 100-jarig jubileum van de VVAO.In haar zwartste scenario ziet Aletta Jacobs zichzelf als een ongehuwde dame uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Willy Lindwer, Aline Pennewaard boeken
  Willy Lindwer, Aline Pennewaard - De treinreis

  De treinreis beschrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland. Historica Aline Pennewaard ontdekte dat in 1943 met vijf transporten 89 Hongaars-Joodse gezinnen vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Rania Abouzeid, Ankie Klootwijk boeken
  Rania Abouzeid, Ankie Klootwijk - Geen weg terug

  Nachtelijke bombardementen en militaire klopjachten, vreedzame protesten die in geweld eindigen, we zijn er als lezer op intense wijze getuige van. De bekroonde journalist Rania Abouzeid neemt ons mee naar haar ontmoetingen met rebellen en ballingen, radicale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz boeken
  Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz - Nazi's, islamisten en het moderne Midden-Oosten

  Dit boek behandelt de islam zoals die reëel bestaat in het hedendaagse Midden-Oosten. Daarbij maken de auteurs het onderscheid tussen islam en islamisme, tussen gewone moslims en aanhangers van de politieke islam. De moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Ivo van de Wijdeven boeken
  Ivo van de Wijdeven - De spoken van Visegrád

  De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije De vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn verenigd in de Visegrád-groep, een naam die verwijst naar een conferentie uit de 14e eeuw. Na de val van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jan Werkman boeken
  Jan Werkman - Achterhaalde waarheden

  In Achterhaalde waarheden zet Jan Werkman de oorlogsgeschiedenis rond Friedrich Weinreb op overtuigende wijze in een heel nieuw licht. De auteur maakte in 1974 voor het eerst kennis met Weinreb en zijn werk. Twee jaar later, op 5 oktober 1976 presenteerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Anne-Goaitske Breteler boeken
  Anne-Goaitske Breteler - De traanjagers

  Als scholier werkte Anne-Goaitske Breteler in café De Bûnte Bok in het Friese dorpje Lioessens, voorheen een walvisvaarderscafé. De ornamenten in het café en de sterke verhalen en bijnamen van de stamgasten maakten dat ze gefascineerd raakte door het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Hans Buiter, Peter Staal boeken
  Hans Buiter, Peter Staal - Het avontuur van de ANWB

  Op snelwegen en in steden zijn de gele Wegenwachtauto’s niet te missen. Op de radio klinkt de ANWB-verkeersinformatie en in bijna elke grotere plaats is een ANWB-winkel aanwezig. Ruwweg één op de twee huishoudens in Nederland is lid van de vereniging. Twee… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Alex Perry boeken
  Alex Perry - Maffiamoeders

  De ’Ndrangheta is de machtigste maffiaorganisatie ter wereld, met vertakkingen in meer dan vijftig landen. Mannen en jongens zwaaien er de scepter. Meisjes worden uitgehuwelijkt, mishandeling van vrouwen is aan de orde van de dag. Wanneer in 2009 de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • John Reed boeken
  John Reed - 10 dagen die de wereld deden wankelen

  10 dagen die de wereld deden wankelen is John Reeds meeslepende ooggetuigenverslag van de Russische Revolutie. Dit journalistieke boek geeft een nauwkeurig beeld van de overweldigende gebeurtenissen in Petrograd, toen Lenin en de Bolsjewisten in 1917 de macht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-A

  23 januari 1990 Ik bedankte de president voor de gastvrijheid die ik thans vier jaar in zijn land had genoten. Ik legde uit hoe een verkeerd beeld ik me van Zuid-Afrika had gevormd voor ik hier arriveerde. Ook vertelde ik over mijn ervaringen in townships en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Kemal Rijken boeken
  Kemal Rijken - Van der Laan

  Kemal Rijken schreef met Van der Laan een complete en geactualiseerde biografie over een van de invloedrijkste bestuurders uit de naoorlogse Nederlandse geschiedenis: Eberhard van der Laan. Als gast in het tv-programma Zomergasten sprak burgemeester Eberhard… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Suzanne Liem boeken
  Suzanne Liem - De Weduwen van Rawagede

  Op 9 december 1947 richten Nederlandse militairen een bloedbad aan onder de bevolking van het West-Javaanse dorpje Rawagede. Zonder enige vorm van proces executeren Nederlandse soldaten daar 431 mannen en jongens. De levens van talloze weduwen en andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Ilse Raaijmakers boeken
  Ilse Raaijmakers - De stilte en de storm

  Op 4 en 5 mei voelen Nederlanders zich met elkaar verbonden, meer dan op andere nationale momenten. Waarom is er dan toch bijna ieder jaar discussie rond deze dagen? Wat herdenken we, wie herdenken we, en hoe kunnen we dat het beste doen? Elke generatie heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Elias van der Plicht boeken
  Elias van der Plicht - 1943

  1943 is het jaar van de ommekeer. Door de Duitse nederlagen in Rusland en Noord-Afrika en het geleidelijk terugdringen van de Japanners in de Grote Oceaan wordt duidelijk dat nazi-Duitsland de oorlog niet gaat winnen. In januari eisen de geallieerden de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99