Boeken over jaar 1870-heden

 • Piet Emmer boeken
  Piet Emmer - Het zwart-witdenken voorbij

  Geschiedenis is een permanent proces van verandering; de trotse zekerheden van toen zijn de schaamte en schande van nu. Dat wéét bijna iedereen, maar in de praktijk worden steeds vaker moderne morele maatstaven op het verleden geprojecteerd. De Gouden Eeuw,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Peter Longerich boeken
  Peter Longerich - De wannseeconferentie

  Hoe in minder dan twee uur het lot van de Joden werd bepaald Op 20 januari 1942 kwamen vijftien hooggeplaatste vertegenwoordigers van het nationaalsocialisme op uitnodiging van Richard Heydrich bijeen in een villa aan de Wannsee, niet ver van Berlijn. De… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires Willem Oltmans Memoires 1989-C

  10-10-1989 Televisienieuws "goes Hollywood", aldus Richard Zoglin. ABC TV World News Tonight liet op het nieuws een gedramatiseerde overhandiging van een aktetas door de spion Felix Bloch aan een KGB-man zien. Mam zei altijd al: "Truth is stranger than fiction… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Aart Vos boeken
  Aart Vos - Als ik in Vught ben probeer dan eens te schrijven

  In 2012 is begonnen met het leggen van gedenksteentjes, de zogenaamde Stolpersteine, voor de omgekomen joodse inwoners in Zaltbommel, Rossum en Herwijnen. Maar wie waren de slachtoffers? In dit boek wordt gepoogd elke naam een gezicht te geven. Wie waren de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires Willem Oltmans Memoires 1989-B

  12 juli 1989 Ik reed naar Pretoria en had een intens gesprek met Theo Albrecht in Burocadia. "I may be a junior diplomat," zei hij, "but I studied Anthropology. I do place myself into the shoes of blacks. I saw how my parents treated them. I think, you are… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz boeken
  Barry Rubin, Wolfgang G. Schwartz - Nazi's, islamisten en het moderne Midden-Oosten

  Dit boek behandelt de islam zoals die reëel bestaat in het hedendaagse Midden-Oosten. Daarbij maken de auteurs het onderscheid tussen islam en islamisme, tussen gewone moslims en aanhangers van de politieke islam. De moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Volkert Greveling boeken
  Volkert Greveling - Geboren Rangers

  November 1942, het Amerikaanse leger landt op de kust van Noord-Afrika. De start van Operatie Toorts en daarmee de daadwerkelijke inmenging van de Verenigde Staten op het westelijke strijdtoneel is een feit. Sergeant Cody Lafayette is ‘first sergeant’ bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Rebecca Skloot boeken
  Rebecca Skloot - Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks

  Haar naam was Henrietta Lacks, maar de medische wereld kent haar als HeLa. In de jaren '50 werden haar kankercellen zonder dat zij dat wist bij haar weggenomen. Met behulp van deze cellen, die letterlijk onsterfelijk zijn, werden de meest uiteenlopende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires Willem Oltmans Memoires 1988-B

  21 september 1988 Londen Ik sprak twee uur met Hein de Villefort du Toit tijdens een gezamenlijk ontbijt in het Hilton. Hij waarschuwde dat Roy Sherwood op de ambassade in Den Haag nu ook een zwart kruis achter mijn naam had gezet. "Jij bent een probleem. Je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Klaas de Jong boeken
  Klaas de Jong - Kristallnacht en Kamp Westerbork

  Slaagden we voor de test van Hitler in november 1938? Nadat in de Kristallnacht alle synagogen in brand waren gestoken, keek Hitler naar de reacties in het buitenland. De krantenkoppen logen er niet om maar de regeringen van de vrije landen zwegen. Ons kabinet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires Willem Oltmans Memoires 1989-A

  22 januari 1989 Ik heb weer eens iets vreselijks gehoord. Herman von der Dunk vertelde me telefonisch dat toen hij in NRC Handelsblad een positief artikel schreef over mijn Memoires, oud-ambassadeur H.N. Boon hem onmiddellijk een brandbrief had gezonden hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Stephan Steinmetz boeken
  Stephan Steinmetz - De Wieg: Reisleider langs verschoven idealen

  Ruim zestig jaar doet een wieg nu al dienst en tot nu toe hebben er 46 baby’s in gelegen. De baby’s die er sinds 1959 in gelegen hebben, waren merendeels kinderen (van kinderen) van kameraden in de CPN. Met de wieg als reisleider vertelt Stephan Steinmetz… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Een groen verleden: Hoe groen was mijn dorp?

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • John Reed boeken
  John Reed - 10 dagen die de wereld deden wankelen

  10 dagen die de wereld deden wankelen is John Reeds meeslepende ooggetuigenverslag van de Russische Revolutie. Dit journalistieke boek geeft een nauwkeurig beeld van de overweldigende gebeurtenissen in Petrograd, toen Lenin en de Bolsjewisten in 1917 de macht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Klaas de Jong boeken
  Klaas de Jong - Kristallnacht en Kamp Westerbork

  Slaagden we voor de test van Hitler in november 1938? Nadat in de Kristallnacht alle synagogen in brand waren gestoken, keek Hitler naar de reacties in het buitenland. De krantenkoppen logen er niet om maar de regeringen van de vrije landen zwegen. Ons kabinet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sarah Heynssens boeken
  Sarah Heynssens - De kinderen van Save

  Aan het einde van de jaren 1950 werden zo'n driehonderd kinderen uit Rwanda en Burundi 'geëvacueerd' en ondergebracht bij Belgische pleeggezinnen. Het waren metissen, 'mulatten', buitenechtelijke kinderen van Belgische kolonialen en Afrikaanse vrouwen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Els van Diggele boeken
  Els van Diggele - We haten elkaar meer dan de Joden

  Dit boek gaat over verdeeldheid tussen Palestijnen onderling en niet over Israël en de bezetting van de Palestijnse gebieden. Het handelt over een vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Timothy Ryback boeken
  Timothy Ryback - Hitlers eerste slachtoffers

  Op 13 april 1933, om negen uur in de ochtend, krijgt de Münchener openbare aanklager, Jozef Hartinger, een telefoontje uit het kort daarvoor in gebruik genomen concentratiekamp Dachau. Vier gevangenen blijken te zijn neergeschoten. Op de vlucht, beweren de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Peter Cozzens boeken
  Peter Cozzens - De aarde huilt

  De aarde huilt vertelt het meeslepende verhaal van de decennialange strijd tussen het Amerikaanse leger en de stammen van de Great Plains en de Rocky Mountains aan het eind van de negentiende eeuw. Na afloop van de Burgeroorlog zette het Amerikaanse leger zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Yuri Slezkine boeken
  Yuri Slezkine - Het huis van de regering II

  Een familiesaga uit de Sovjet-tijd Deel II Het Huis van de Regering vertelt het verhaal van de bewoners van een monumentaal pand in Moskou, aan de oever van de gelijknamige rivier. De bouw vond plaats tussen 1928 en 1931 als onderdeel van het eerste, door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Yuri Slezkine boeken
  Yuri Slezkine - Het huis van de regering I

  Een familiesaga uit de sovjet-tijd Deel I Het Huis van de Regering vertelt het verhaal van de bewoners van een monumentaal pand in Moskou, aan de oever van de gelijknamige rivier. De bouw vond plaats tussen 1928 en 1931 als onderdeel van het eerste, door… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Marcel Vleugels boeken
  Marcel Vleugels - Benelux Rail 9

  Dit negende deel is gewijd aan de onstuimige privatiserings jaren van de railbedrijven in de Benelux. Het verhaal van de veranderingen wordt in het Nederlands en Engels verteld mede aan de hand van 349 karakteristieke foto's en 3 landkaarten. Harde kaft, 264… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Shrabani Basu boeken
  Shrabani Basu - Victoria & Abdul

  Victoria & Abdul is het ontroerende, ware verhaal van de innige vriendschap tussen koningin Victoria en haar bediende Abdul Karim. De Indiase Karim kwam op 24-jarige leeftijd naar Engeland om tijdens het gouden regeringsjubileum van koningin Victoria als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Max Wallace boeken
  Max Wallace - Himmlers geheime deal

  In de vroege ochtend van 26 november 1944 werd het crematorium van concentratiekamp Auschwitz getroffen door een zware explosie die het gebouw volledig verwoestte. De explosie was niet het gevolg van sabotage, zoals de gevangenen dachten, maar kwam uit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Everyone loves Jimmy

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99