Boeken over jaar 1870-heden

 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1993-B

  4 oktober 1993 Jan Foudraine kwam me een uurtje in mijn kamer drie hoog voor, opzoeken. (…) Voor zijn vertrek vroeg ik hem wat Alexander Smit als gerealiseerde mens, zoals zij dat noemen, nu met zijn leven deed. (…) „Jan, durf jij met een ernstig gezicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Dominique Moïsi boeken
  Dominique Moïsi - De geopolitiek van emotie

  Dominique Moïsi laat in De geopolitiek van emotie zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeert angst in het Westen, vernedering in de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Door de drijvende krachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Christ Klep boeken
  Christ Klep - Van wereldmacht tot ‘braafste jongetje’

  In de zeventiende eeuw had Nederland het beste leger van Europa. Prins Maurits had rond 1600 ongekende innovaties doorgevoerd. Op zee werden we de sterkste. We vereerden helden over wie we nog steeds leren op school. Hoe anders kijken we naar het militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Patrick Radden Keefe boeken
  Patrick Radden Keefe - Zeg niets

  Jean McConville, moeder van tien kinderen, wordt in 1972 door gemaskerde mannen ontvoerd. Iedereen in de buurt weet dat de IRA verantwoordelijk is voor haar verdwijning, maar niemand durft erover te praten. In 2003 worden op een strand botten en een blauwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Owen Matthews boeken
  Owen Matthews - De onfeilbare spion

  Sorge was een geboren verleider die charme combineerde met meedogenloze manipulatie. Hij infiltreerde in de hoogste kringen van de Duitse, Chinese en Japanse samenleving in de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn inlichtingen met betrekking tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Jean DEWAERHEID boeken
  Jean DEWAERHEID - De Vrouwen van Napoleon

  Napoleon, een man van staal op het slagveld, was bang om gedomineerd te worden door vrouwen. De vrouw was meestal een goed gewapende vijand die zich als zwak uitgaf. Vandaar dat hij zich vaak als een bruut toonde. Eenmaal binnen de intimiteit van het koppel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Frederick Taylor boeken
  Frederick Taylor - 1939

  Een nieuw perspectief op het begin van de Tweede Wereldoorlog In de vroege herfst van 1938 haalden Ruth Andreas-Friedrich en Susanne Simonis in de Duitse hoofdstad opgelucht adem. Terwijl de tanks de dag ervoor demonstratief door de straten rolden leek de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Koen Greven boeken
  Koen Greven - Verscheurd Catalonië

  De Catalaanse crisis uitgelegd door een expert Het optreden van de Spaanse ordetroepen die met geweld een illegaal referendum tegen probeerden te houden op 1 oktober 2017, werd internationaal nieuws. Beelden van gewonde Catalanen in stembureaus gingen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henk van de Biezen, Bob Hendriks, Peter Sigmond boeken
  Henk van de Biezen, Bob Hendriks, Peter Sigmond - Scheepshistorie

  Scheepshistorie verschijnt in het voor- en najaar. Dus 2x per jaar. Volledig in kleur, 128 pagina’s, formaat 275 x 210 mm. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Orlando Figes boeken
  Orlando Figes - Tragedie van een volk

  Klassieker, zowel een literair meesterwerk als een historisch standaardwerk. Tragedie van een volk is het eerste alomvattende werk over de Russische Revolutie in één boek. Orlando Figes laat ons de Revolutie begrijpen als een menselijk samenspel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Justus de Visser boeken
  Justus de Visser - Spagaat óf balans

  Jarenlang diende Justus de Visser als diplomaat Nederland. Steeds stond de Europese integratie hoog op zijn belangstellingslijstje. Hij verbleef in Parijs, Rome, Moskou, Warschau en Wenen, maar was ook lange jaren werkzaam op het Ministerie van Buitenlandse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Geert de Vriese, Frank van Laeken boeken
  Geert de Vriese, Frank van Laeken - Woodstock in België

  In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat in het Amerikaanse Bethel, een dorp met een paar duizend inwoners, een vierdaags muziekfestival werd georganiseerd, goed voor 400.000 op elkaar gepakte aanwezigen. Woodstock – want daar gaat het over – was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Christian De Borchgrave boeken
  Christian De Borchgrave - Zalig de armen van geest

  Sinds het einde van de negentiende eeuw wilde de christelijke arbeidersbeweging een structureel antwoord bieden op de sociaaleconomische wantoestanden die met de industrialisering gepaard gingen. Maar nog tijdens het interbellum kregen de gelovigen vanop de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Robert van Ee boeken
  Robert van Ee - De Strijd om Overschie

  Bij de gevechtshandelingen aan het begin van WOII heeft Overschie een onderscheidende rol gespeeld maar het dorp zelf speelde een passieve rol. Hierover werd niet eerder gepubliceerd. Het was een dorp gelegen tegen de noordgrens van Overschie die door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Evertjan van Roekel boeken
  Evertjan van Roekel - Veldgrauw

  Nederlanders in de Waffen-SS Binnen de Waffen-SS dienden circa 25.000 Nederlanders, de grootste groep vrijwilligers van de bezette Noordwest-Europese gebieden. Zij vochten voornamelijk aan het Oostfront maar ook binnen de eigen landsgrenzen. Wie waren deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Angela Stent boeken
  Angela Stent - Het rusland van Poetin

  Analyse van het Rusland van Poetin en de Russische identiteit in een moderne wereld Hoe kon Rusland na de politieke chaos en economische ondergang van eind jaren negentig weer herrijzen als een grote speler op het wereldtoneel? Vult Rusland het vacuüm dat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jan van der Mast boeken
  Jan van der Mast - Jacques van Marken

  Jacques van Marken (1845-1906) besloot zich als negentienjarige corpsstudent ‘nuttig te maken voor de maatschappij’. Hij richtte de Nederlandse Gist & Spiritusfabriek (het huidige DSM) en Calvé op en creëerde voorzieningen voor zijn arbeiders, die pas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1993-A

  25 februari 1993 Theo van Gogh zag er ongeschoren en vies uit, en zei al lange tijd niet meer te hebben gedronken. Jan Mets had me aangemoedigd hem te ontmoeten en kreeg gelijk. Hij was inderdaad buitengewoon aardig, zoals Jan Mets voorspeld had. Het viel me… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Joris Verbeurgt boeken
  Joris Verbeurgt - Weldra zal ik onder de guillotine liggen

  Grace Dalrymple Elliott (1754-1823) wist op wonderbaarlijke wijze aan de guillotine te ontsnappen. Als maîtresse van Louis- Philippe d’Orléans, intrigant en neef van de onthoofde Fransekoning Lodewijk XVI, maakte ze de Franse Revolutie van nabij mee. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gianni Morelli, Roberto Mottadelli boeken
  Gianni Morelli, Roberto Mottadelli - De invloedrijkste mensen van onze tijd

  Welke mensen hebben onze wereld voorgoed veranderd? Namen als Marie Curie, Le Corbusier en Mao Zedong klinken je wellicht bekend in de oren, maar weet je nog waarom precies ze zo belangrijk zijn? Fris je geheugen op met deze vijftig portretten in woord en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jan van Oudheusden, Erik Schumacher boeken
  Jan van Oudheusden, Erik Schumacher - 1944

  1944, een jaar van valse hoop Op 6 juni 1944 komt eindelijk de dag waar bezet Nederland al jaren verlangend naar uitkijkt: in Normandië landen de geallieerden op het stran verstoorde verwachtingen. Als op 4 september Antwerpen wordt bevrijd en de Britse radio… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1992-B

  3 augustus 1992 Eenmaal in hun kantoor gezeten, werd meegedeeld dat uitstel van mijn vertrek niet mogelijk was. Ik bevond me reeds illegaal in het land, en zou nu worden aangehouden. Onder politiebegeleiding kreeg ik de kans om mijn laatste zaken te regelen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • John Prendergast, Fidel Bafilemba, Ryan Gosling boeken
  John Prendergast, Fidel Bafilemba, Ryan Gosling - Congo Stories

  Geen enkel land ter wereld wordt zo uitgebuit als Congo. Voor de hebzucht van de Congolese overheid, Europa en de Verenigde Staten betaalt de Congolese bevolking al vijf eeuwen een vreselijke tol. Tijdens het koloniale bewind van de Belgische koning Leopold II… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Mark van den Wijngaert, Patrick Nefors, Dimitri Roden, Tine Jorissen, Olivier van der Wilt boeken
  Mark van den Wijngaert, Patrick Nefors, Dimitri Roden, Tine Jorissen, Olivier van der Wilt - Beulen van Breendonk

  Het Fort van Breendonk werd als gevangenis en doorgangskamp gebruikt door de Sipo-SD, de ergste van de Duitse politiediensten. De levensomstandigheden die er heersten, zijn vergelijkbaar met die in de concentratiekampen. De gevangenen werden door de SS… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Koninklijke Olie: Van het verleden naar het heden

  Van een op Sumatra in lampolie gewikkelde fakkel tot de wereldtop onder de oliemaatschappijen. Zo laat de geschiedenis van Royal Dutch Shell zich in één zin het beste omschrijven. Van Beursgenoten bent u gewend dat bedrijven kort onder de loep worden genomen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95