Boeken over historische biografieën

 • J.M. Euwijk boeken
  J.M. Euwijk - Ter herinnering Eppo Doeve

  Eppo Doeve was een van de meest geliefde tekenaars van de afgelopen eeuw. Geen techniek liet hij onberoerd en hij waagde zich aan vrijwel alle grafische uitingen. De autodidact maakte alles; van boekillustraties en reclametekeningen tot politieke spotprenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Rik Kuethe boeken
  Rik Kuethe - De adelaars van het Witte Huis

  De adelaars van het Witte Huis De minister van Buitenlandse Zaken geeft leiding aan het oudste departement van de Amerikaanse overheid. Hij staat daarmee boven zijn collega-ministers in het kabinet van de president van de Verenigde Staten. Namens het Witte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Karl Hammer boeken
  Karl Hammer - De zetel van Franciscus

  Een fascinerend onderzoek naar religie, relieken en roofAl tijdens zijn leven was Franciscus van Assisi beroemder dan onze hedendaagse Albert Einstein of Nelson Mandela. Zijn losbandige en gewelddadige jeugd leest als een spannend jongensboek. Maar zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hekke Gaemers boeken
  Hekke Gaemers - Willem Drees (1886-1988)

  Ter Herinnering Willem Drees (1886-1988) Zeventig jaar geleden - in de zomer van 1945 - werd Willem Drees minister van Sociale Zaken. De sociaal-democraat was toen al 58 jaar, maar hij zou nog tot 1958 deel uitmaken van de regering, de laatste tien jaar als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Sebastian Haffner boeken
  Sebastian Haffner - Churchill

  Met enorme vaart en toewijding beschrijft Sebastian Haffner het leven van Sir Winston Churchill (1874-1965). Vanaf zijn ongelukkige schooltijd naar zijn korte militaire en lange politieke loopbaan, zijn premierschap en de sombere laatste jaren van zijn leven.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00
 • Mercedes Garcia-Arenal, Gerard Wiegers boeken
  Mercedes Garcia-Arenal, Gerard Wiegers - Samuel Pallache

  Drie religies, twee continenten, vijf landen: een korte typering van het veelbewogen leven van Samuel Pallache.Deze reconstructie van het leven van Pallache, een jood van Spaanse afkomst, die opgroeide in Marokko, is een geslaagde microgeschiedenis van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Mario R. Dederichs boeken
  Mario R. Dederichs - Heydrich

  Reinhard Heydrich groeide tijdens zijn korte leven - hij werd slechts 38 jaar - uit tot een van de meest beruchte nazikopstukken. Blond, slank, rijzig, blauwe ogen, intelligent en gewetenloos: Heydrich was de nationaal-socialist bij uitstek. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Hans van der Wereld boeken
  Hans van der Wereld - Meester Bosman

  Voorliggend boekje beschrijft het interessante leven van de Hoogmadese hoofd-onderwijzer Theo Bosman (1883-1953), die van 1925 tot 1943 de plaatselijke parochieschool bestierde. De auteur is van mening dat Bosman een markante persoonlijkheid in de geschiedenis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bert Koene boeken
  Bert Koene - De diligences van Bouricius

  Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam 'de wagen van Bouricius'. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en reed ook van Arnhem naar Duitsland.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Pieter van Wissing boeken
  Pieter van Wissing - In louche gezelschap

  Naast bekende achttiende-eeuwse auteurs als Betje Wolff en Willem Bilderdijk, timmerden ook andere schrijvende tijdgenoten aan de weg. Soms is hun levensgeschiedenis de oorzaak van hun latere onbekendheid. Dat geldt zeker voor de gesjeesde predikant en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Deborah Cadbury boeken
  Deborah Cadbury - Koningin Victoria als huwelijksmakelaar

  In de late negentiende eeuw had koningin Victoria meer dan dertig levende kleinkinderen. Om de macht in Europa te behouden en te versterken, hoopte ze hen in dynastieke huwelijken te kunnen manoeuvreren. Ze mikte daarbij op de internationale royalty. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Willy Schaeken boeken
  Willy Schaeken - Dubbele moord op Martin Luther King, Jr.

  Martin Luther King, Jr. neemt vandaag een voorname plaats in binnen de Amerikaanse historiografie. Zijn Nobelprijs voor de Vrede, tweehonderd eredoctoraten en de oprichting van het King Memorial bevestigen die positie. In 1964 en 1965 bezocht hij Nederland en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,90
 • Oebele Vries boeken
  Oebele Vries - Bernardus Bucho Aytta van Swichum

  Biografische schets van het leven van de diplomaat-humanist Bernardus Bucho van Aytta, oom van Viglius van Aytta. Hij was net als Viglius, een geleerde jurist en geestelijke, maar speelde in dienst van de Habsburgers ook een belangrijke rol in de politieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Henk Scheermeijer boeken
  Henk Scheermeijer - Spion X.005 Het geheim van Iran

  Henk Scheermeijer, alias Henri Martin, alias meneer Hessels, alias Spion X.005, alias Lucky Spy krijgt van de IDB (Inlichtingendienst Buitenland) een schier onmogelijke opdracht: het zoeken naar nucleaire installaties in... Iran. Zijn ervaringen als succesvol… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Rob Hufen Hzn. boeken
  Rob Hufen Hzn. - Meesters voor God en Kerk

  De veertienjarige Rob Hufen Hzn. werd er in de zomervakantie van 1962 op uitgestuurd om zijn oom Willem, de man die 'bij Brom het licht uitdeed', te helpen bij de finale ontmanteling van de werkplaatsen en modellenkamer. Robs bijdrage aan het einde van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Ruud Kurris boeken
  Ruud Kurris - Terugblik vanaf de zijlijn

  Op verlof in Nederland in 2009 zette Ruud Kurris (1929-2011) zich na een kort verblijf in het ziekenhuis - waar 'een knappe vaatchirurg hem van een dreigend hartinfarct had bevrijd' - op verzoek van zijn familie aan het schrijven van zijn memoires over zestig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bertus Mulder boeken
  Bertus Mulder - De nazi’s te slim af zijn

  De Zeeuwse landarbeidersdochter Sophie Louisa Kwaak (1901-1990), in het dagelijks leven Fietje genoemd, was iemand die zichzelf gemakkelijk wegcijferde. Ze brak haar studie aan de Rijkskweekschool voor Onderwijzeressen in Apeldoorn af om voor haar moeder te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • A. Bantzinger, H. Croiser, J.M. Euwijk, M. Schapelhouman boeken
  A. Bantzinger, H. Croiser, J.M. Euwijk, M. Schapelhouman - Cees Bantzinger

  Cover gebruikt als brondocument.Ter herinnering Cees Bantzinger Hij stamt uit de tijd dat de reportagefotografie nog in de kinderschoenen stond en de verhalen in Elsevier - dat toen nog het formaat had van een groot dagblad - door tekenaars werden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • G.A. van der List boeken
  G.A. van der List - Godfried Bomans

  Op 2 maart 2013 is het honderd jaar geleden dat Godfried Bomans werd geboren. Bomans was vele jaren de meest gelezen schrijver van Nederland. Naast meer dan zestig boeken heeft hij vele andere geschriften op zijn naam staan, zoals toneelstukken, korte verhalen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Arendo Joustra, P. ter Mors boeken
  Arendo Joustra, P. ter Mors - Ter herinnering Joseph Luns

  JOSEPH LUNS - 9789035250451 'Voor mij komt eerst het Nederlandse belang, dan een hele tijd niets en dan weer het Nederlandse belang'. Een typerende uitspraak van Joseph Luns, een van de grootste staatslieden van naoorlogs Nederland. Van 1952 tot 1971 was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Arendo Joustra boeken
  Arendo Joustra - Fidel Castro

  Fotogeniek was Fidel Castro (1926-2016) zeker, zo blijkt uit deze prachtig geïllustreerde uitgave over de Cubaanse leider, die vrijdag 25 november 2016 overleed. In deze ruim 100 pagina's tellende biografie wordt zijn leven door kenners uitvoerig geschetst en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Fons Plasschaert, Gerd Rosenbusch, Jan Brabers boeken
  Fons Plasschaert, Gerd Rosenbusch, Jan Brabers - Professoren op Heyendael

  Dit boek bevat 277 korte biografieën van hoogleraren en lectoren uit het verleden van de Nijmeegse Faculteit der Medische Wetenschappen, onlosmakelijk bestanddeel van het Radboudumc. Het betreft alle hoogleraren en lectoren die in de periode tussen oktober… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • J.A.S Joustra, R. van Rijckevorsel boeken
  J.A.S Joustra, R. van Rijckevorsel - Ter herinnering 1917-1963 John F. Kennedy

  Ter Herinnering John F.Kennedy John Fitzgerald Kennedy was 1.037 dagen president toen hij op vrijdag 22 november 1963 in Dallas werd vermoord. In deze ruim geïllustreerde Ter Herinnering-uitgave John F. Kennedy (1917-1963) brengt Elsevier het leven van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • K. De Muynck, M. Vandepitte boeken
  K. De Muynck, M. Vandepitte - Fidel Castro

  Fidel Castro is ongetwijfeld een van de meest fascinerende én omstreden politieke leiders van de laatste vijftig jaar. Het kleine en weerbarstige Cuba heeft onder zijn leiding een uitzonderlijke en merkwaardige rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Sebastian Haffner boeken
  Sebastian Haffner - Kanttekeningen bij Hitler

  Sebastian Haffner was een van de meest vooraanstaande historici in het twintigste-eeuwse Duitsland en werd beroemd met dit fenomenale boek. Het is een verbijsterend heldere kijk op de Führer. Haffner maakte de?nitief een einde aan alle ééndimensionale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,00