Boeken over historische biografieën

 • Jannie Boerema boeken
  Jannie Boerema - JAPANSE CONCENTRATIEKAMPEN

  Met trots stellen wij aan u voor: 'Japanse Concentratiekampen'. Dit boek behelst het verhaal van Jeppe Mellema, een nu oudere man die als kind onder de koloniale vlag van Nederland in de buurt van Soerabaja op het eiland Java in Indië woonde. Samen met zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,45
 • Jaap Vinke boeken
  Jaap Vinke - Terug naar Epe.

  Jaap Vinke, 10 jaar, wordt als NSB-kind, door Huub de Man opgenomen in diens gezin in Epe. Dat is niet zonder gevaar wegens het verzetswerk van Huub, die als politieman werkzaam is.Jaap is gelukkig in het gezin, ondanks de spanning diehet dubbele leven met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,91
 • Kees Smit boeken
  Kees Smit - Van Aswan tot Isfahan

  Kees Smit heeft in 1967 als dertigjarige student vier maanden door het Midden-Oosten gezworven. Met 350 dollar op zak, waarvan hij algauw de helft verloor, en een enorme behoefte om met eigen ogen de bijzondere cultuurschatten van het Midden-Oosten te zien,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Max Wettstein boeken
  Max Wettstein - Het leven van een BLANKE INDO in Nederland

  In deze autobiografie beschrijft Max Wettstein zijn jeugd in Indonesië. Hij was Nederlander, maar door zijn Indisch-Duitse ouders, was hij voor de kolonialen een mof. De Japanse bezetting tijd, die hij als tienjarige jongen mee heeft gemaakt, hebben bij hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,90
 • Renate Adriana Mathilde van Reine boeken
  Renate Adriana Mathilde van Reine - "Poppenkind"

  KORTE VERHALEN OVER EEN KINDERLIJKE BELEVINGSWERELD IN DE TWEEDE WERELDOORLOG.HOE KAN EEN KIND DAT IN DE OORLOG GEBOREN WORDT DAARIN OPGROEIEN? HET VOELT ZICH BEDREIGD.HOE VERWERKT EEN KIND DE SCHOKKENDE ERVARINGEN VAN LUCHTBOMBARDEMENTEN EN VERWOESTINGEN? HOE… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Vilan van de Loo boeken
  Vilan van de Loo - Johannes “Pa” van der Steur (1865-1945)

  Johannes 'Pa' van der Steur: (1865-1945): zijn leven, zijn werk en zijn Steurtjes Ooit genoot Pa van der Steur roem, eer en aanzien, zowel van het koninklijk huis als van de gewone man en vrouw. Zijn naam was vast verbonden met het tehuis "Oranje-Nassau"… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Alexander Courtmans boeken
  Alexander Courtmans - Journael van een Scheepschirurgijn

  In 1598 monstert de chirurgijn Alexander Courtmans op uitnodiging van Olivier van Noort aan op diens avontuurlijke expeditie naar de 'Specerijen Eilanden' via Straat Magelhaen en de Stille Oceaan. Blaeuschuyt (scheurbuik) en Roode Loop (dysenterie) eisen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ramachandra Guha boeken
  Ramachandra Guha - Gandhi de biografie

  Tot op de dag van vandaag is Gandhi een inspiratiebron voor velen. Dit deel van zijn biografie omvat zijn jonge jaren en geeft een fascinerend beeld van de wereld waarin hij opgroeide, zijn jeugd in India, studiejaren in Engeland en zijn tijd in Zuid-Afrika… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Kathleen Brandt-Carey boeken
  Kathleen Brandt-Carey - Ridder zonder vrees of blaam

  Een vergeten held George Maduro was aan het eind van de jaren dertig een Bekende Nederlander. Hij was de jonge, knappe zoon van een gefortuneerde Joodse familie uit Curaçao en hij had in alle kranten gestaan met een studentikoze stunt om de eer van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo boeken
  Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo - Casablanca voorbij

  Corinne Van Tongerloo wordt in 1936 als Cornelis Van Tongerloo geboren in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Cor voelt al vroeg dat er iets niet klopt. Het liefst wil hij net zoals zijn zussen zijn. Maar dat is in die tijd niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Big History Institute boeken
  Big History Institute - Het big history boek

  Big History beschrijft onze geschiedenis op een totaal nieuwe manier. Niet alleen de mens, maar het hele universum staat hierbij centraal. Dit boek is een geschiedenis van alles.Big History staat voor zeer grote geschiedenis. Groot in de zin van 'heel ver… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Luuc Kooijmans boeken
  Luuc Kooijmans - Frederik Ruysch (1638-1731)

  Drie eeuwen voor Body Worlds bestond er al een wereldberoemde anatomische expositie: het museum van Frederik Ruysch aan de Amsterdamse Bloemgracht. Ruysch ontdekte een preparatietechniek waarmee hij wist te bereiken dat de anatomie niet langer huiver en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Fikry El Azzouzi boeken
  Fikry El Azzouzi - Malcolm X

  Hij was tegelijkertijd een van de meest gehate en geliefde mannen van zijn tijd. Droeg de geuzentitel angriest man in America. Voerde een kruistocht tegen de onderdrukking van de zwarten in de VS. Vervelde van militant van het schimmige Nation of Islam tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Johan Temmerman boeken
  Johan Temmerman - Maarten Luther

  In 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther het wereldbeeld hervormde. Wie was deze man en wat heeft hij ons vandaag nog te vertellen? Wat heeft de reformatie teweeggebracht? We wandelen langs 500 jaar cultuurgeschiedenis, vertrekkend vanuit het leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,95
 • Diederick Slijkerman boeken
  Diederick Slijkerman - Liberaal zwaargewicht

  Eigenlijk had Henk Vonhoff (1931-2010) toneelspeler willen worden, maar uiteindelijk wendde hij zijn imposante stemgeluid en voorkomen aan voor andere doeleinden: eerst voor het geven van geschiedenisles en later voor de politiek. Met zijn Churchill-achtige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Angela Dekker, Jessica Voeten boeken
  Angela Dekker, Jessica Voeten - Moed en overmoed

  Angela Dekker en Jessica Voeten vertellen in Moed en overmoed het verhaal van Margaretha Geertruida MacLeod-Zelle (1876-1917), die in 1904 man en kind en de benepen Hollandse mores achter zich liet en zich een nieuwe identiteit aanmat: Mata-Hari. Tien jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Wim Blockmans boeken
  Wim Blockmans - Karel V

  ‘Karel V: Keizer van een wereldrijk 1500-1558’ van Wim Blockmans is het standaardwerk over het leven van keizer Karel de vijfde. Karel V werd in 1500 geboren in Gent en was de eerste keizer die veertig jaar lang regeerde over een immens rijk. Hij streefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Ben J.P. Crul boeken
  Ben J.P. Crul - Keizer Frederik II

  Ben Crul laat in Keizer Frederik II: een moderne wetenschapper uit de middeleeuwen zien waarom de middeleeuwse keizer Frederik II zijn tijd ver vooruit wasKeizer Frederik II van Hohenstaufen stond bekend als de 'stupor mundi', hij die de wereld versteld deed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • P.J. Schipperus boeken
  P.J. Schipperus - Philips Willem

  In de monumentale biografie 'Philips Willem, de verloren zoon van Willem van Oranje' doet P.J. Schipperus deze onbekende erfprins eindelijk recht. Op 21 februari 2018 is het 400 jaar geleden dat de oudste zoon van Willem van Oranje stierf in Brussel, tijdens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Inge de Wilde boeken
  Inge de Wilde - Een sterke wilskracht

  Aletta H. Jacobs is een van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zij was de eerste vrouwelijke student en voorvechtster van vrouwenkiesrecht. Zij stond op de bres voor anticonceptie en was een vredes- activiste. Over zichzelf schreef ze dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Paul P.J. Overvoorde boeken
  Paul P.J. Overvoorde - Als het maar tot iets leidt...

  Erfgoedzorg wordt geassocieerd met conservatieve, deftige heren. Dat deftige klopt wellicht, maar het eerste behoeft bijstelling: er waren ook idealisten die streefden naar een mooiere en betere wereld, met verheffing van de arbeider en de emancipatie van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Dik van der Meulen boeken
  Dik van der Meulen - Jac. P. Thijsse - natuurbeschermer en schrijver 1

  Natuurmonumenten, Vogelbescherming, de Verkade-Albums, de Flora: zonder Jac. P. Thijsse was Nederland een ander land geweest. Een land met minder natuur en, nog erger, minder liefde voor het onbedorven landschap. Het Naardermeer en andere beroemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Aline Pennewaard boeken
  Aline Pennewaard - Van kleermaker tot kapo

  Kleermaker Heinz Bontscheck was een van de ruim 34.000 Joden die Nazi-Duitsland ontvluchtten en in Nederland belandden. Na verraad door zijn zwager kwam hij via Westerbork in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau terecht. Daar werd hij ‘Kapo’, een gevangene… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Etienne van den Steen boeken
  Etienne van den Steen - Carol Deutch

  Dit is een gedramatiseerde biografie van een kunstschilder van Antwerps-Hongaars-Joodse origine die gedurende het Interbellum in Oostende verblijft. Gedramatiseerd, omdat de auteur het hoofdpersonage in een levendige en authentieke context weet te plaatsen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Marielle Saegaert boeken
  Marielle Saegaert - Nooit meer buigen

  Nooit meer buigen is het waargebeurde levensverhaal van riek H. dat haar van het wonderlijke Nederlands-indië via de ontberingen van de Jappenkampen naar een melkveeboerderij in australië en een nieuwe start in ierland naar het einde van haar dagen in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95