Boeken over historische biografieën

 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Biografieën

  Dit vierde deel van de reeks (Parallelle) Biografieën van Plutarchus van Chaironeia (46-120 n.C.) bevat de levensbeschrijvingen van Marius, Sulla, Pyrros, Lysander en Aratos. Plutarchus geeft een dramatisch verslag van het gevaar van de invallen van Kimbren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Biografieen V Perikles, Fabius Maximus Cunctator, Alkibiades, Gaius Marcius Coriolanus, Artoxerxes

  Dit vijfde deel van de reeks (Parallelle) Biografieën van Plutarchus van Chaironeia (46-120 n.C.) bevat de levensbeschrijvingen van Perikles, Alkibiades, Fabius Maximus, Coriolanus en Artoxerxes. De grote staatsman Perikles die Athene na de Perzische Oorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,60
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Biografieen VII

  Dit zevende deel van de Biografieën van Plutarchus van Chaironeia (46-120 n.C.) bevat acht interessante levensbeschrijvingen: Lycurgus, Numa, Eumenes, Sertorius, Agis, Kleomenes, Tiberius en Gaius Gracchus. Lycurgus speelt een hoofdrol, omdat de latere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,55
 • W.F. Clifford Kocq van Breugel, Herman Schrijver boeken
  W.F. Clifford Kocq van Breugel, Herman Schrijver - Oorlog en adel

  Jonkheer Willem François Clifford Kocq van Breugel (1914) is de langst levende HUZAAR MET OPLEIDING TE PAARD in ons land. Hij is meerdere malen onderscheiden met militaire en civiele onderscheidingen en is lid van uiteenlopende gezelschappen die veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Vilan van de Loo boeken
  Vilan van de Loo - Johannes “Pa” van der Steur (1865-1945)

  Johannes 'Pa' van der Steur: (1865-1945): zijn leven, zijn werk en zijn Steurtjes Ooit genoot Pa van der Steur roem, eer en aanzien, zowel van het koninklijk huis als van de gewone man en vrouw. Zijn naam was vast verbonden met het tehuis "Oranje-Nassau"… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Gerrit P. van der Vorst boeken
  Gerrit P. van der Vorst - Het kapitaal van Sal Walvis

  'Het kapitaal van Sal Walvis' bundelt acht levensgeschiedenissen van vervolgde joden in de jaren tot 1945, die van elders naar Noord-Limburg waren gekomen. De auteur werd geïnspireerd tot deze herdenkingsbundel door het tragische verhaal over twee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,19
 • Tiekje Abraham boeken
  Tiekje Abraham - Geen kindje van God

  Dit is het verhaal van een volwassen vrouw, die als kind, geen kindje van God mocht zijn, als ze niet zou zwijgen. Geboren in een rooms-katholiek gezin, waar kerk en geestelijken een grote rol speelden. Na misbruik door de kapelaan, mijn vader, mijn familie,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,36
 • Jeroen de Bruyn, Joop van Wijk boeken
  Jeroen de Bruyn, Joop van Wijk - Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij

  De families die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het wereldberoemde Achterhuis ondergedoken zaten, werden van buitenaf ondersteund door een aantal helpers. Een van die helpers was Bep Voskuijl, een jonge kantoorbediende. Hoewel Anne Frank in haar dagboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Heres boeken
  Jan Heres - IETS VAN TOEN

  IETS VAN TOEN is een boek die gaat over mijn kinderjaren, en in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog. Ik was zeven jaar toen de oorlog uitbrak, mijn oom zat in het verzet, en daardoor heb ik als ooggetuige het nodige meegemaakt. De gebeurtenissen hebben op mij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Ingrid Baraitre boeken
  Ingrid Baraitre - Mevrouw Roosevelt

  Dit boek vertelt het levensverhaal van Eleanor Roosevelt, een van de sterkste en boeiendste vrouwen van de twintigste eeuw. In haar jeugd was ze het lelijke eendje van de familie, maar door haar grote empathische vermogen, haar menslievendheid en haar enorme… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Marnix van Aerssen boeken
  Marnix van Aerssen - Driemaal Oost

  François van Aerssen Beijeren van Voshol had een lange en veelzijdige loopbaan. Hij was marineofficier en koopman, maar bovenal was hij een prominent Nederlands diplomaat, vermoedelijk de enige met de Militaire Willemsorde. Van heel nabij zag hij - eerst als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Els Vermeir boeken
  Els Vermeir - De Geest van Pee Klak

  In 2014 kreeg vzw de Scriptomanen de steun van de Erfgoedcel Aalst om een cultureel erfgoedproject te starten rond Domien Camiel De Rop, de volksfiguur uit Moorsel die ook ruimere bekendheid verwierf als Pee Klak. Dorpsgenote Els Vermeir voelde zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • marian ellen boeken
  marian ellen - Dank u wel meneer

  Aan het einde van het pad omringd door het water Doet mij beseffen wat vrijheid is De pijn in mijn lichaam even vergeten Laten gaan, gedragen door water en wind Marian (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,05
 • Ivan Dockx boeken
  Ivan Dockx - De laatste vorsten ter wereld

  Anno 2016 is het koningschap een eenzaam bestaan geworden. Vroeger had elk zichzelf respecterend land wel een vorst als staatshoofd. Doorheen de geschiedenis is hier echter verandering in gekomen en verloren tal van vorsten hun tronen. Vooral de Eerste en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Rosine De Dijn boeken
  Rosine De Dijn - Einstein en Elisabeth

  Hij was een wereldberoemde wetenschapper die de Nobelprijs voor Natuurkunde won dankzij zijn relativiteitstheorie. Zij was een nichtje van de sprookjesachtige Oostenrijkse keizerin Sissi en zelf koningin van een klein landje, België. Hij shockeerde de wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Froukje Pitstra boeken
  Froukje Pitstra - Ontelbare enkelvouden

  Een biografie die recht doet aan het veelzijdige leven van Anne Zernike: eerste predikante van Nederland, kunstliefhebster, vredesactiviste, vrouw van de jong overleden kunstenaar Jan Mankes. Anne Zernike leefde in de tumultueuze eerste helft van de twintigste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Jasper Houtman boeken
  Jasper Houtman - De man die de wereld koffie leerde drinken

  Het bijzondere levensverhaal van de invloedrijkste koffieondernemer van Nederland We drinken iedere dag koffie en toch kent vrijwel niemand Alfred Peet (1920-2007), de koffiepionier uit Alkmaar die zo bepalend was voor de koffiecultuur. Geëmigreerd naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Deborah Cadbury boeken
  Deborah Cadbury - Koningin Victoria als huwelijksmakelaar

  In de late negentiende eeuw had koningin Victoria meer dan dertig levende kleinkinderen. Om de macht in Europa te behouden en te versterken, hoopte ze hen in dynastieke huwelijken te kunnen manoeuvreren. Ze mikte daarbij op de internationale royalty. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Kees Visschedijk boeken
  Kees Visschedijk - Pilon

  Jan Pilon (1911-1974) was een man die zijn hele werkzame leven huisarts was in Alphen aan den Rijn. Zelf uit Amsterdam, begon hij in 1936 zijn praktijk in de Hooftstraat en trouwde in hetzelfde jaar met zijn nichtje Corrie van Leeuwen uit Arnhem. Vier jaar na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Willem van den Berg boeken
  Willem van den Berg - Het korte, bewogen leven van Willem Gabriel Vervloet (1807-1847), Haags uitgever

  In 1827 stapte Willem Gabriel Vervloet (1807-1847) luidruchtig de boekenwereld binnen in Den Haag. Zijn opdringerige reclametechnieken hadden succes. Hij werd de belangrijkste importeur en pleitbezorger van op Belgische persen nagedrukte Franse romantische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • A.G. Verhulst boeken
  A.G. Verhulst - Dagboek 1943-1945

  Ad Verhulst was in de tweede wereldoorlog gevangen in het krijgsgevangenenkamp Stalag IV-B (Stammlager) in Mühlberg a/d Elbe. Het boek gaat over de strijd om voedsel, de strijd tegen ziektes, de strijd tegen onderdrukking en de strijd tegen verveling.Ad… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,19
 • Mercedes Garcia-Arenal, Gerard Wiegers boeken
  Mercedes Garcia-Arenal, Gerard Wiegers - Samuel Pallache

  Drie religies, twee continenten, vijf landen: een korte typering van het veelbewogen leven van Samuel Pallache.Deze reconstructie van het leven van Pallache, een jood van Spaanse afkomst, die opgroeide in Marokko, is een geslaagde microgeschiedenis van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Carla van Beers boeken
  Carla van Beers - Huis van een herinnering

  Uit het geschakeerde leven van drie generaties vrouwen: Wim, Willy en Ems, blijkt hoe waardevol het is om herinneringen in een familie te koesteren. De vraag is alleen voor hoe lang en wie is de bewaarder?Huis van een herinnering is een vertelling gebaseerd op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,85
 • Harry van der Laan boeken
  Harry van der Laan - De Blokkade van Delfzijl

  De Blokkade van Delfzijl. Journaal wegens het voorgevallene in en bij Appingedam, gedurende de Blokkade van Delfzijl, van November 1813 tot in Maij 1814. Opgetekend door R.P. Cleveringa toenmaals Burgermeester der Stad en Gemeente van Appingedam .Sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,54
 • Gerrit en Jan Kuipers boeken
  Gerrit en Jan Kuipers - Kennemers, Watermannen en Rijstvogels

  Het verhaal van de vier gebroeders Kuipers die als oorlogsvrijwilligers (OVW-ers) naar Nederlands-Indie gingen om het te bevrijden van het Japanse monster. Toen zij daar aankwamen was de situatie volledig gewijzigd en kwamen zij terecht in een verschrikkelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,74