Boeken over historische biografieën

 • Tom van den Berge boeken
  Tom van den Berge - H.J. van Mook 1894-1965

  De biografie van de controversiële laatste landvoogd van Nederlands- Indië, H.J. van Mook (1894-1965), die in juli 1947 een grootscheepse militaire actie tegen de Republiek Indonesië ontketende. Desondanks was Van Mook de man die gedurende zijn hele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Kathleen Brandt-Carey boeken
  Kathleen Brandt-Carey - Knight Without Fear and Beyond Reproach

  A forgotten hero George Maduro was a household name in the Netherlands of the 1930s. He was the handsome, charismatic son of a well-to-do Jewish family from Curaçao and had garnered national fame as a university student when he tried to kidnap the mascot of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wim Blockmans boeken
  Wim Blockmans - Karel V

  ‘Karel V: Keizer van een wereldrijk 1500-1558’ van Wim Blockmans is het standaardwerk over het leven van keizer Karel de vijfde. Karel V werd in 1500 geboren in Gent en was de eerste keizer die veertig jaar lang regeerde over een immens rijk. Hij streefde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Big History Institute boeken
  Big History Institute - Het big history boek

  Big History beschrijft onze geschiedenis op een totaal nieuwe manier. Niet alleen de mens, maar het hele universum staat hierbij centraal. Dit boek is een geschiedenis van alles.Big History staat voor zeer grote geschiedenis. Groot in de zin van 'heel ver… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Esther Shaya boeken
  Esther Shaya - Harry & Sieny

  Harry: ‘Ik ben toch tot de conclusie gekomen dat wij ook behoorlijk wat meegemaakt hebben.’ Harry Cohen en Sieny Kattenburg leren elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werkt voor de Joodse Raad, zij is kinderverzorgster in de crèche, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • V.A.J. Klooster, Dirk Hendrik Kolff boeken
  V.A.J. Klooster, Dirk Hendrik Kolff - Driftig van spraak, levendig van gang

  Dit maritieme zelfportret van Dirk Hendrik Kolff (1761-1835) bestrijkt zijn 38 actieve jaren in dienst van de zeemacht van achtereenvolgens de Republiek onder stadhouder Willem V, de Bataafse Republiek, de nieuwe soevereine staat van 1813 en het Koninkrijk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Ton Crijnen boeken
  Ton Crijnen - Kardinaal Ad Simonis

  Zelden is een kerkleider in ons land zozeer het onderwerp geweest van kritiek, hoon en verwensingen als Adrianus Simonis. Zijn onverholen dogmatisme en onvoorwaardelijke trouw aan Rome maakten hem in de periode 1970-1990 tot middelpunt van de heersende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Richard Snow boeken
  Richard Snow - Henry Ford

  Ford Henry Ford, uitvinder van de moderne tijd, is een nieuwe biografie in de reeks van Historisch Nieuwsblad. Ford, die aan de basis stond van de lopende band met zijn grootste uitvinding, de auto model T, vond de lopende band uit. Zijn T-Ford, door velen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Jasper Houtman boeken
  Jasper Houtman - De man die de wereld koffie leerde drinken

  Het bijzondere levensverhaal van de invloedrijkste koffieondernemer van Nederland We drinken iedere dag koffie en toch kent vrijwel niemand Alfred Peet (1920-2007), de koffiepionier uit Alkmaar die zo bepalend was voor de koffiecultuur. Geëmigreerd naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Biografieën III Dion, Brutus, Demetrios, Antonius

  Dit derde deel bevat de biografieën van M.Antonius, Brutus, Dion en Demetrios. Plutarchus geeft een dramatisch tijdsbeeld van de Romeinse burgeroorlogen in het laatste deel van de 1e eeuw v.C. Hij beschrijft de dictatuur op Sicilië rond 350 en de eindeloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Biografieën

  Dit vierde deel van de reeks (Parallelle) Biografieën van Plutarchus van Chaironeia (46-120 n.C.) bevat de levensbeschrijvingen van Marius, Sulla, Pyrros, Lysander en Aratos. Plutarchus geeft een dramatisch verslag van het gevaar van de invallen van Kimbren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,20
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Biografieen V Perikles, Fabius Maximus Cunctator, Alkibiades, Gaius Marcius Coriolanus, Artoxerxes

  Dit vijfde deel van de reeks (Parallelle) Biografieën van Plutarchus van Chaironeia (46-120 n.C.) bevat de levensbeschrijvingen van Perikles, Alkibiades, Fabius Maximus, Coriolanus en Artoxerxes. De grote staatsman Perikles die Athene na de Perzische Oorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,60
 • Marianka Spanjaard, Paul Denekamp boeken
  Marianka Spanjaard, Paul Denekamp - Family and Fabric

  The history of this textile family starts in the early 19th century with Salomon Jacob, a Jewish pedlar from near Bonn. He settled in the village of Borne in the east of the Netherlands, where he married and took the family name of Spanjaard. There Salomon… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Plutarchus boeken
  Plutarchus - Biografieen VII

  Dit zevende deel van de Biografieën van Plutarchus van Chaironeia (46-120 n.C.) bevat acht interessante levensbeschrijvingen: Lycurgus, Numa, Eumenes, Sertorius, Agis, Kleomenes, Tiberius en Gaius Gracchus. Lycurgus speelt een hoofdrol, omdat de latere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,55
 • A.G. Verhulst boeken
  A.G. Verhulst - Dagboek 1943-1945

  Ad Verhulst was in de tweede wereldoorlog gevangen in het krijgsgevangenenkamp Stalag IV-B (Stammlager) in Mühlberg a/d Elbe. Het boek gaat over de strijd om voedsel, de strijd tegen ziektes, de strijd tegen onderdrukking en de strijd tegen verveling.Ad… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,19
 • Carla van Beers boeken
  Carla van Beers - Huis van een herinnering

  Uit het geschakeerde leven van drie generaties vrouwen: Wim, Willy en Ems, blijkt hoe waardevol het is om herinneringen in een familie te koesteren. De vraag is alleen voor hoe lang en wie is de bewaarder?Huis van een herinnering is een vertelling gebaseerd op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,85
 • Harry van der Laan boeken
  Harry van der Laan - De Blokkade van Delfzijl

  De Blokkade van Delfzijl. Journaal wegens het voorgevallene in en bij Appingedam, gedurende de Blokkade van Delfzijl, van November 1813 tot in Maij 1814. Opgetekend door R.P. Cleveringa toenmaals Burgermeester der Stad en Gemeente van Appingedam .Sommige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,54
 • W.F. Clifford Kocq van Breugel, Herman Schrijver boeken
  W.F. Clifford Kocq van Breugel, Herman Schrijver - Oorlog en adel

  Jonkheer Willem François Clifford Kocq van Breugel (1914) is de langst levende HUZAAR MET OPLEIDING TE PAARD in ons land. Hij is meerdere malen onderscheiden met militaire en civiele onderscheidingen en is lid van uiteenlopende gezelschappen die veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Gerrit en Jan Kuipers boeken
  Gerrit en Jan Kuipers - Kennemers, Watermannen en Rijstvogels

  Het verhaal van de vier gebroeders Kuipers die als oorlogsvrijwilligers (OVW-ers) naar Nederlands-Indie gingen om het te bevrijden van het Japanse monster. Toen zij daar aankwamen was de situatie volledig gewijzigd en kwamen zij terecht in een verschrikkelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,74
 • Carla R. Josephus Jitta boeken
  Carla R. Josephus Jitta - Ik worstel en kom boven

  Eind 18e eeuw kwam Nathan Josephus, de stamvader van de familie Josephus Jitta, vanuit Bamberg naar de Nederlanden. In 1812 nam hij in Amsterdam de huidige achternaam aan. De schrijfster is de vijfde generatie die in Amsterdam geboren werd. Degenen met wie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,37
 • Jan Loogman boeken
  Jan Loogman - Een temperamentvolle man

  Deze soepel lezende kroniek schetst het leven van Toon Loogman en dat van zijn vader en grootvader. De verhalen geven een mooi inkijkje in het dagelijks doen en laten van bewoners van Osdorp, Sloten en Badhoevedorp aan de rand van Amsterdam, in de periode van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,51
 • Hans Vervoort boeken
  Hans Vervoort - Het raadsel Joop van Tijn

  Joop van Tijn was een bijzonder mens en een goed journalist. Maar hoe was hij als hoofdredacteur van Vrij Nederland, het blad dat zijn leven beheerste? Hans Vervoort, uitgever van het blad, vertelt over zijn belevenissen met Van Tijn in 18 haarscherpe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Tiny Doensen-Steuten boeken
  Tiny Doensen-Steuten - Herinneringen uit mijn jeugd

  Dit boek beschrijft het leven van een kind in de naoorlogse jaren. Zij vertelt hierin over de situatie waarin zij opgroeide en over haar belevenissen in een gezin met zeven broers en vier zusjes. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,51
 • Kees Visschedijk boeken
  Kees Visschedijk - Pilon

  Jan Pilon (1911-1974) was een man die zijn hele werkzame leven huisarts was in Alphen aan den Rijn. Zelf uit Amsterdam, begon hij in 1936 zijn praktijk in de Hooftstraat en trouwde in hetzelfde jaar met zijn nichtje Corrie van Leeuwen uit Arnhem. Vier jaar na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Willem van den Berg boeken
  Willem van den Berg - Het korte, bewogen leven van Willem Gabriel Vervloet (1807-1847), Haags uitgever

  In 1827 stapte Willem Gabriel Vervloet (1807-1847) luidruchtig de boekenwereld binnen in Den Haag. Zijn opdringerige reclametechnieken hadden succes. Hij werd de belangrijkste importeur en pleitbezorger van op Belgische persen nagedrukte Franse romantische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00