Boeken over historische biografieën

 • Bart Van der Lugt boeken
  Bart Van der Lugt - zo'n áárdige man

  Duco Anton Schreuder werd op 11 januari 1931 geboren in Rotterdam. Hij maakte in Breda de tweede wereldoorlog mee, en verhuisde in 1949 naar Delft om te gaan studeren aan de Technische Hogeschool. Als dienstplichtig eerste luitenant bij de Koninklijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Perry Pierik boeken
  Perry Pierik - Tiran

  Van Hitler tot Mao, van Cuba tot Korea. In dit boek staan de wereld¬leiders centraal die met ijzeren vuist over het eigen volk heersten: de dictators. Naast de voor de hand liggende voorbeelden komen er ook een aantal minder bekende leiders voor het voetlicht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Pieter Niemeijer boeken
  Pieter Niemeijer - Aanstekelijk vertrouwen

  In 2019 is het 75 jaar geleden dat tijdens de Duitse bezetting van ons land de Vrijmaking begon: het ontstaan van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Dit boek geeft door artikelen van Anko Scholtens een inkijk in de spirituele kant ervan. Anko Scholtens was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Rudolf de Korte boeken
  Rudolf de Korte - Vrijheid in gemeenschap

  “Rudolf de Korte deed in het bedrijfsleven ruime maatschappelijke ervaring op alvorens hij – daarmee gewapend – als Tweede Kamerlid een gefundeerde bijdrage ging leveren aan de politiek. Tevoren had hij als partijbestuurder leiding gegeven aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Marco Krijnsen boeken
  Marco Krijnsen - Pionier en prof

  Vernieuwer, technoloog, manager en ondernemer: Harry van den Kroonenberg (1933-1996) was het allemaal. Letterlijk en figuurlijk een hardloper. Altijd een paar stappen verder dan de rest. Onorthodox en gedurfd. Haagse ambtenaren en toezichthouders trotserend.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Derk Boswijk boeken
  Derk Boswijk - Waarom ik vertrok

  December 1913. Veehandelaar P.V. uit Ter Aar is zonder dat iemand daarvan wist naar Amerika vertrokken, zonder orde op zaken te stellen en achterlatende vrouw en 9 kinderen. Menig landbouwer in de gemeente is hiervan de dupe. Met dit korte krantenartikel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Anneke van Loggem boeken
  Anneke van Loggem - Toen...Vroeger...

  Dit is het verhaal van Anneke van Loggem-Kouwenhoven. Zij haalt herinneringen op aan haar jeugd in toenmalig Nederlands-Indië, haar verblijven in jappenkampen aldaar, en aan de jaren daarna tot aan haar terugkeer in 1948 in een Nederland dat haar vrijwel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Willem Gerritsen boeken
  Willem Gerritsen - Verhalen van de drakendochter

  Als een van de eerste onderzoekers in Nederland richtte Maartje Draak (1907-1995) zich op de relatie tussen de mondelinge overlevering van volksverhalen (zoals sprookjes) en de opkomst van schriftelijk vastgelegde middeleeuwse literatuursoorten (zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Jaap De Kam boeken
  Jaap De Kam - Vaarwel Vlissingen

  Jo werd wakker van haar huilende babytje op die vroege ochtend van 10 mei 1940 in Vlissingen. Toen hoorde ze geronk van vliegtuigmotoren en ratelende mitrailleurs. Geen huis in Vlissingen bleef onbeschadigd door tientallen luchtbombardementen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Robert Speijer boeken
  Robert Speijer - Verdwenen paradijs

  Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderende Japanners werd hij op de boot vooruit gestuurd naar vrienden in Batavia, Nederlands-Indië. Zijn ouders zouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wim de Wagt boeken
  Wim de Wagt - De barones en de vluchteling

  Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog maakt de Nederlandse barones en diplomatendochter Mellina van Asbeck (1886?1962) de balans op van haar leven en de dreigende toestand in Europa. Zij heeft zich teruggetrokken in een pension in Genève, waar ze werkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • S.M. Barrett boeken
  S.M. Barrett - Ik, Geronimo

  Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken. Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Ja'Akov Adler boeken
  Ja'Akov Adler - Van droefheid naar vreugde

  Geschiedenis Joodse arts 1933-1949Onafscheidelijk In het Nederlandsch Israëlietisch Ziekenhuis leren Jacques (Ja’akov) en Betsy (Beckel) elkaar kennen. Hun liefde leidt hen door een dramatische tijd naar hun nieuwe thuisland. De littekens van de Holocaust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Johan van Merriënboer boeken
  Johan van Merriënboer - Mansholt

  Sicco Mansholt (1908-1995) staat voor de ontwikkeling van Europa vanaf de beginjaren van de Europese Gemeenschap, voor socialisme, voor naoorlogse internationale politiek, voor rationale landbouw gericht op productieverhoging, maar ook, aan het eind van zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Lucia Nankoe, Jean Jacques Vrij boeken
  Lucia Nankoe, Jean Jacques Vrij - Trouwportretten.

  Een eeuw huwelijken in Suriname in woord en beeld Aan de hand van bijna honderd bruidsfoto's en tientallen verhalen geeft dit boek een beeld van door huwelijk verbonden levens van Surinamers tussen 1845 en 1950. Niet alleen in eigen land, want Surinamers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jan Willem Stutje boeken
  Jan Willem Stutje - Ferdinand Domela Nieuwenhuis

  Weinigen spraken in Nederland zo tot de verbeelding als Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919). Tallozen zagen in hem een Verlosser. Waar Domela sprak, stroomden de zalen vol. Onder zijn charismatische leiding groeide de Sociaal-Democratische Bond uit tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • John Klein Nagelvoort boeken
  John Klein Nagelvoort - Toean Stammeshaus

  Deze historische biografie beschrijft het wonderbaarlijke leven van F.W. Stammeshaus, een Indische Nederlander met Chinees en Duits bloed, geboren te Sigli in Atjeh in voormalig Nederlands-Indië. Zijn nauwkeurige beschrijvingen van de duizenden verzamelde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Marie-Cécile van Hintum boeken
  Marie-Cécile van Hintum - Lokerman

  Op een avond in mei 1944 wordt Jo Lokerman in Maastricht door de Duitsers gearresteerd. De voorman van een Maastrichtse verzetsgroep en helper van vele onderduikers valt in handen van Richard Nitsch, ‘de beul van de Sicherheitsdienst’. Tientallen leden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jacques Baartmans boeken
  Jacques Baartmans - Pieter van Schelle (1749-1792), veelzijdig en verlicht

  Pieter van Schelle was een veelzijdige man. Hij schreef een opmerkelijk proefschrift over de mens als van nature vegetariër. Hij was een zorgzame stadsdokter in Leiden, maar hij schreef ook gedichten. Zijn ‘heldinnenbrieven’ werden door Bilderdijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Lida Sanders boeken
  Lida Sanders - Louise, vrouw in verzet.

  Deze verzetsroman is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Louise Chambon, Ardèche 1891, trouwde in Parijs met de Zaankanter Henk Ero. Ze droomden van een toekomst in de Franse hoofdstad, tot de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Ze waren genoodzaakt te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,51
 • Rogier Chorus boeken
  Rogier Chorus - Alfons Chorus: Beeld van de mens en psycholoog

  Het team waarin Alfons Chorus werkte, ontdekte de categorie "autistische kinderen" en zo werd Chorus wereldwijd de eerste die daaraan een wetenschappelijke publicatie wijdde.Deze biografie, beschrijft het leven van Alfons Chorus (1909-1998), die als Limburgse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Ellen NAGTZAAM boeken
  Ellen NAGTZAAM - SEX IS MY FAVORITE BUSINESS

  “Alles sal reg kom” spookt het door Monieks hoofd als ze vlak na het stuklopen van haar huwelijk ontdekt dat manlief de nodige duistere geheimen met zich meedraagt. Samen met haar twee kinderen probeert ze het hoofd boven water te houden, ondertussen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • G.M.W. Acda boeken
  G.M.W. Acda - Op de deining van de wetenschap

  Gustaaf Frederik Tydeman (1858-1939) is een intrigerende figuur. Hij wist in zijn leven wetenschap en actieve dienst als marine-officier te combineren, en dat hebben weinigen hem nagedaan. In deze eerste biografie van Tydeman komt deze bijzondere figuur tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Stefan Zweig boeken
  Stefan Zweig - Marie Antoinette

  Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd. - The New Republic Uitstekende biografie. - The New York Times Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Laurens Windig boeken
  Laurens Windig - Korte verhalen

  Waargebeurde korte humoristische verhalen met een lintje droefheid. Voornamen zijn vanwege privacy gewijzigd. Dit boek lees je als je even zin hebt in een vrolijk moment: achter de wolken schijnt de zon! Laurens Windig (1943) is een ras Amsterdammer. Hij heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,77