Boeken over historische biografieën

 • Frank Krake boeken
  Frank Krake - De laatste getuige

  Wim Alosery (1923) zwerft als kleine jongen door de straten van Kattenburg in Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven. Daar leert hij te overleven en ontwikkelt hij eigenschappen die tien jaar later zijn leven zullen redden. Liggend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • P. de Zeeuw JGzn boeken
  P. de Zeeuw JGzn - Willem de Zwijger

  Toen keizer Karel V liet weten dat Willem, de oudste zoon van graaf Willem van Nassau, de bezittingen van René van Chalon had geërfd, gaf dat veel onrust op de Dillenburg. Willem werd prins van Oranje en kreeg rijke bezittingen in de Nederlanden. Hiervoor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pieter van Wissing boeken
  Pieter van Wissing - In louche gezelschap. Leven en werk van de broodschrijver Philippus Verbrugge (1750-1806)

  Naast bekende achttiende-eeuwse auteurs als Betje Wolff en Willem Bilderdijk, timmerden ook andere schrijvende tijdgenoten aan de weg. Soms is hun levensgeschiedenis de oorzaak van hun latere onbekendheid. Dat geldt zeker voor de gesjeesde predikant en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Guikje Roethof boeken
  Guikje Roethof - Gordon Bennett!

  'Gordon Bennett!' roepen de Engelsen wanneer zij een vloek willen vermijden. Zo leeft de Amerikaanse krantenmagnaat James Gordon Bennett voort in een hoekje van het collectieve geheugen. Zijn naam staat voor verwondering en voor uitzinnig gedrag. De steenrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Alpita de Jong boeken
  Alpita de Jong - Joost Halbertsma 1789-1869 een biografie

  Samen met zijn tijdgenoot Jacob van Lennep was Joost Halbertsma één van de meest opmerkelijke schrijvers en sprekers van de negentiende eeuw. De mannen wandelden met elkaar, schreven elkaar brieven en 'vochten' over van alles en nog wat. Naast Van Lennep had… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Etienne van den Steen boeken
  Etienne van den Steen - Carol Deutch

  Dit is een gedramatiseerde biografie van een kunstschilder van Antwerps-Hongaars-Joodse origine die gedurende het Interbellum in Oostende verblijft. Gedramatiseerd, omdat de auteur het hoofdpersonage in een levendige en authentieke context weet te plaatsen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Lucienne Damen boeken
  Lucienne Damen - Tijdreizen

  De schrijfster van dit boek neemt u, door middel van herinneringen uit haar leven, mee op een reis door de tijd. Luciënne Damen, in 1962 geboren in Den Haag en opgegroeid in het Haagse Laakkwartier, vertelt anekdotes, herinneringen, serieuze gedachtegangen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,09
 • Arjan Vliegenthart boeken
  Arjan Vliegenthart - ONDER AMSTERDAMMERS

  HET VERHAAL VAN EEN GEDREVEN POLITICUS Nadat een formatie met GroenLinks, VVD en D66 mislukte, werd in 2014 in Amsterdam voor het eerst een college geformeerd met de SP. Samen met Laurens Ivens werd Arjan Vliegenthart de eerste SP-wethouder. Verantwoordelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Lenie Degen boeken
  Lenie Degen - Versteende stilte

  Vanuit persoonlijke interesse naar haar familiegeschiedenis schrijft Lenie Degen (1951) over de stilte rondom haar grootvader vanwege zijn NSB-lidmaatschap. Zij is zich al schrijvende meer gaan verdiepen in de achtergrond en de motieven van haar grootvader.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Theo Huting boeken
  Theo Huting - Metzer

  Metzer is het verhaal van een vrije geest die zich niet laat inperken door de gevestigde orde en de heersende moraal. In zijn eentje gaat hij de strijd aan met de machtige katholieke kerk. Ook op amoureus gebied volgt hij wat zijn hart hem ingeeft. Het brengt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Luuc Kooijmans boeken
  Luuc Kooijmans - Frederik Ruysch

  Drie eeuwen voor Body Worlds bestond er al een wereldberoemde anatomische expositie: het museum van Frederik Ruysch aan de Amsterdamse Bloemgracht. Ruysch ontdekte een preparatietechniek waarmee hij wist te bereiken dat de anatomie niet langer huiver en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Renate Adriana Mathilde van Reine boeken
  Renate Adriana Mathilde van Reine - Poppenkind

  KORTE VERHALEN OVER EEN KINDERLIJKE BELEVINGSWERELD IN DE TWEEDE WERELDOORLOG.HOE KAN EEN KIND DAT IN DE OORLOG GEBOREN WORDT DAARIN OPGROEIEN? HET VOELT ZICH BEDREIGD.HOE VERWERKT EEN KIND DE SCHOKKENDE ERVARINGEN VAN LUCHTBOMBARDEMENTEN EN VERWOESTINGEN? HOE… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Kerst Huisman boeken
  Kerst Huisman - De Ariaantjesaga

  In deze familiekroniek beschrijft Kerst Huisman het verhaal van de mooie schippersdochter Ariaantje Nieman, uit Ouddorp op Goeree-Overflakkee en haar nazaten. Toen ze zes was, stierf haar moeder. En toen ze zelf in 1924 stierf, pas 35 jaar oud, liet ze vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Dik van der Meulen boeken
  Dik van der Meulen - Jac. P. Thijsse - Natuurbeschermer en schrijver

  Natuurmonumenten, Vogelbescherming, de Verkade-Albums, de Flora: zonder Jac. P. Thijsse was Nederland een ander land geweest. Een land met minder natuur en, nog erger, minder liefde voor het onbedorven landschap. Het Naardermeer en andere beroemde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ronald de Graaf boeken
  Ronald de Graaf - De Prins

  Wie was Willem van Oranje? Tijdgenoten beschreven hem als charmant, vrolijk en diplomatiek. Hij was iemand die graag de leiding nam, maar uit later onderzoek kwam naar voren dat hij daarbij fouten maakte. Hij kon berekenend zijn en zelfzuchtig. Was hij dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo boeken
  Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo - Casablanca voorbij

  Corinne Van Tongerloo wordt in 1936 als Cornelis Van Tongerloo geboren in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Cor voelt al vroeg dat er iets niet klopt. Het liefst wil hij net zoals zijn zussen zijn. Maar dat is in die tijd niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bert Steinmetz boeken
  Bert Steinmetz - Ter Herinnering Ruud Lubbers

  Ter Herinnering Ruud Lubbers (1939-2018) Ruud Lubbers is niet alleen de langstzittende premier van Nederland, maar misschien ook wel de kleurrijkste. Hij kende triomf, adoratie en succes. Maar ook verraad, deceptie en verlatenheid. Er waren affaires met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • P.J. Schipperus boeken
  P.J. Schipperus - Philips Willem

  In de monumentale biografie 'Philips Willem, de verloren zoon van Willem van Oranje' doet P.J. Schipperus deze onbekende erfprins eindelijk recht. Op 21 februari 2018 is het 400 jaar geleden dat de oudste zoon van Willem van Oranje stierf in Brussel, tijdens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Alexander Courtmans boeken
  Alexander Courtmans - Journael van een Scheepschirurgijn

  In 1598 monstert de chirurgijn Alexander Courtmans op uitnodiging van Olivier van Noort aan op diens avontuurlijke expeditie naar de 'Specerijen Eilanden' via Straat Magelhaen en de Stille Oceaan. Blaeuschuyt (scheurbuik) en Roode Loop (dysenterie) eisen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Angela Dekker, Jessica Voeten boeken
  Angela Dekker, Jessica Voeten - Moed en overmoed

  Angela Dekker en Jessica Voeten vertellen in Moed en overmoed het verhaal van Margaretha Geertruida MacLeod-Zelle (1876-1917), die in 1904 man en kind en de benepen Hollandse mores achter zich liet en zich een nieuwe identiteit aanmat: Mata-Hari. Tien jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Anthony McCarten boeken
  Anthony McCarten - In duistere tijden

  Een nieuwe, fascinerende blik op Churchill; begin 2018 verschijnt de bijbehorende film The Darkest Hour Mei 1940: Groot-Brittannië is in oorlog. Winston Churchill is onverwacht premier geworden. De verschrikkingen van de Blitzkrieg leiden tot de val van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jeroen de Bruyn, Joop van Wijk boeken
  Jeroen de Bruyn, Joop van Wijk - Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij

  De families die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het wereldberoemde Achterhuis ondergedoken zaten, werden van buitenaf ondersteund door een aantal helpers. Een van die helpers was Bep Voskuijl, een jonge kantoorbediende. Hoewel Anne Frank in haar dagboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Maarten F. Otto boeken
  Maarten F. Otto - Will Otto (1919-2008)

  Dr.ir. W.M. Otto was directeur van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders van 1963 tot 1976. Zijn bijdrage aan de eerste ontwikkeling van Flevoland was zo belangrijk dat de naam 'startmotor van Flevoland' op zijn plaats is. Deze biografie vertelt hoe hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Pramod Kapoor boeken
  Pramod Kapoor - Gandhi

  Samen met Nelson Mandela en Martin Luther King is Mahatma Gandhi een van de meest inspirerende iconen uit onze geschiedenis. Hij is onlosmakelijk verbonden met het geweldloze verzet en werd na zijn gewelddadige dood een martelaar voor de mensenrechten.In deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Antoni Mulder boeken
  Antoni Mulder - De dodendraad en andere belevenissen van Antoni Mulder, belastingambtenaar 1890-1963

  Na een aantal jaren in het leger gediend te hebben begon Antoni Mulder in 1916 aan zijn loopbaan als belastingambtenaar. Zijn eerste standplaatsen waren in Zeeland, aan de grens met België. Hij had daar te maken met de zogenaamde 'dodendraad', het hekwerk met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95