Boeken over historische biografieën

 • S.M. Barrett boeken
  S.M. Barrett - Ik, Geronimo

  Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken. Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Marga Coesel boeken
  Marga Coesel - Eli Heimans

  Heimans en Thijsse. Hun namen worden vaak in één adem genoemd. Samen legden zij rond 1900 de basis voor de moderne natuurbeweging. Wie Jac. P. Thijsse was, is ook nu nog vrij algemeen bekend. De naam van Eli Heimans raakte wat op de achtergrond. Hij kwam in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Marga Coesel boeken
  Marga Coesel - Frederik Willem van Eeden

  Frederik Willem van Eeden? Dat is toch de man van Walden, de schrijver van De kleine Johannes? Jazeker! Maar dit boek gaat niet over hem, het gaat over zijn vader die voluit dezelfde namen droeg. De oude Van Eeden was minstens zo begaafd als zijn zoon en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Marga Coesel boeken
  Marga Coesel - Van vuilnisbelt tot natuurmonument

  Het Naardermeer gebruiken als vuilnisbelt? Onvoorstelbaar? Toch had het zomaar kunnen gebeuren. Begin vorige eeuw wilde B en W van Amsterdam het Naardermeer kopen om het vol te laten storten met stadsvuil. Het leek een ideale oplossing voor het afvalprobleem.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Michaël Max Fuld boeken
  Michaël Max Fuld - Het schriftje van oom Max

  In 1942 gaat hij op de vlucht voor de bezetter en laat de joodse Max Fuld zijn belangrijkste bezittingen achter bij de familie Mulié. Bijna zeventig jaar later ruimt Hans Mulié, nu ook zijn moeder is overleden, het ouderlijk huis leeg en vindt hij onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,53
 • Roos Smeets boeken
  Roos Smeets - Van de pot gerukt

  Hét protestboek van 2015! Een boek waarin de bezuinigingen in de zorg en andere absurde regels in Nederland aan de kaak worden gesteld. Ook een boek om aandacht voor de gewone mensen, die moeten leven van een schamele uitkering of pensioen en in de steek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Esther Shaya boeken
  Esther Shaya - Harry & Sieny

  Harry: ‘Ik ben toch tot de conclusie gekomen dat wij ook behoorlijk wat meegemaakt hebben.’ Harry Cohen en Sieny Kattenburg leren elkaar kennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij werkt voor de Joodse Raad, zij is kinderverzorgster in de crèche, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jurjen Zeilstra boeken
  Jurjen Zeilstra - Visser 't Hooft - Biografie

  Biografie van dr. Willem Visser 't Hooft (1900-1985), de eerste secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken.Diplomaat van God, de paus van de oecumene, de Hammarskjöld van de kerken, maar ook: barse theoloog en lastig mens. Zo karakteriseerden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Sanne Van Hautem boeken
  Sanne Van Hautem - Alleen, maar toch samen

  Alleen, maar toch samen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Martine Nijsters boeken
  Martine Nijsters - Ongebroken

  Hoeveel klappen kun je incasseren in een leven? Hoe vaak kun je tot op het tandvlees gaan en weer recht krabbelen? Word je dan niet bitter, of maakt het je wijzer, sterker, warmer? Moet je altijd op de barricaden staan en grote geschiedenis schrijven om een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Kathleen Brandt-Carey boeken
  Kathleen Brandt-Carey - Knight Without Fear and Beyond Reproach

  A forgotten hero George Maduro was a household name in the Netherlands of the 1930s. He was the handsome, charismatic son of a well-to-do Jewish family from Curaçao and had garnered national fame as a university student when he tried to kidnap the mascot of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Verstraete boeken
  Jan Verstraete - René Victor

  René Victor (1897-1984) was niet alleen veruit de belangrijkste Vlaamse advocaat van zijn tijd, hij was ook een vooraanstaande getuige en actor van de Vlaamse Beweging in de waanzinnige 20ste eeuw. Hij liep school in het Antwerpse atheneum, waar vele later… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Herbert Verhey boeken
  Herbert Verhey - Brieven van Bet

  Adriana Elisabeth (Bet) Verhey [Brielle 1832], dochter uit een kinderrijke Brielse familie, is meteen na haar huwelijk in 1859 met haar echtgenoot Rein Rauws naar Indië gegaan, heeft er een gezin gesticht en is aldaar overleden. Haar brieven vanuit Parijs in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Aline Pennewaard boeken
  Aline Pennewaard - Van kleermaker tot kapo

  Kleermaker Heinz Bontscheck was een van de ruim 34.000 Joden die Nazi-Duitsland ontvluchtten en in Nederland belandden. Na verraad door zijn zwager kwam hij via Westerbork in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau terecht. Daar werd hij ‘Kapo’, een gevangene… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jelmer Krom boeken
  Jelmer Krom - De reizen van Willem de Wijs

  Willem de Wijs (1696-1756) leidde een onwaarschijnlijk leven: deze Rotterdamse zeeman zeilde keer op keer voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) naar de Oost. Hij overleefde dat niet alleen, hij klom op tot de hoogste rangen aan boord. Willem werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Frederick Douglass boeken
  Frederick Douglass - Het levensverhaal van Frederick Douglass

  Frederick Douglass werd geboren als Amerikaanse slaaf en leerde zichzelf lezen en schrijven. Hij werd een gedreven strijder tegen de slavernij, briljant schrijver, journalist en spreker, wiens speeches het abolitionisme aanwakkerden. In zijn jeugd werd hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Michelle Marly boeken
  Michelle Marly - Mademoiselle Coco en het parfum van de liefde

  Parijs 1919: het is Coco Chanel gelukt een succesvol mode-imperium op te bouwen. Haar mode is revolutionair, bevrijdend en het toppunt van elegantie. Maar als haar minnaar Boy Capel omkomt bij een ongeluk, is ze verlamd van verdriet. Pas als zij het plan opvat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Anusja Croonen boeken
  Anusja Croonen - Brieven aan mama

  Anuja, geboren in India, wordt door haar mama naar een kindertehuis gebracht om haar een veilig onderdak te kunnen bieden. Anuja betekent "jongere zus". Wanneer ze geadopteerd wordt door Belgische ouders, wordt haar naam veranderd naar Anusja. Van haar mama is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Femke Deen boeken
  Femke Deen - Anna van Saksen

  ‘Anna van Saksen’, van historica Femke Deen, vertelt over het leven van Anna van Saksen, de tweede vrouw van Willem van Oranje. Willem van Oranje is achtereenvolgens met vier vrouwen getrouwd geweest, van wie er drie een min of meer onberispelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Herman Broers boeken
  Herman Broers - De man die miljoenen levens redde

  Uitvinder-arts Willem Johan Kolff (1911-2009) is een van de belangrijkste medische pioniers die Nederland heeft voortgebracht. Hij deed wat niemand voor hem had gedurfd: machines gebruiken om menselijke organen te vervangen. Direct na de Tweede Wereldoorlog,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Maarten F. Otto boeken
  Maarten F. Otto - Will Otto (1919-2008)

  Dr.ir. W.M. Otto was directeur van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders van 1963 tot 1976. Zijn bijdrage aan de eerste ontwikkeling van Flevoland was zo belangrijk dat de naam 'startmotor van Flevoland' op zijn plaats is. Deze biografie vertelt hoe hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Koos Snijder boeken
  Koos Snijder - Geluk was niet gewoon

  ‘Geluk was niet gewoon’ is een bundel van ruim 80 korte levensverhalen in het decor van Haarlem tijdens de sobere jaren na de oorlog. Koos Snijder (1945) is kunstenaar met een liefde voor het schrijversvak. Met een scherp oog voor details vertelt hij over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Frank Krake boeken
  Frank Krake - De laatste getuige

  Wim Alosery (1923) zwerft als kleine jongen door de straten van Kattenburg in Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven. Daar leert hij te overleven en ontwikkelt hij eigenschappen die tien jaar later zijn leven zullen redden. Liggend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tjeu Strous boeken
  Tjeu Strous - Porgy in de polder

  Op de dag van de bevrijding, in 1945 marcheerde een zwarte man aan het hoofd van de bevrijders het Marktplein van Terneuzen op. Wat niemand toen kon bevroeden, was dat deze man, Frank Koulen, Terneuzen veel zou brengen. Hij werd de stichter en uitbater van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Paul P.J. Overvoorde boeken
  Paul P.J. Overvoorde - Als het maar tot iets leidt...

  Erfgoedzorg wordt geassocieerd met conservatieve, deftige heren. Dat deftige klopt wellicht, maar het eerste behoeft bijstelling: er waren ook idealisten die streefden naar een mooiere en betere wereld, met verheffing van de arbeider en de emancipatie van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50