Boeken over historische biografieën

 • Frank Krake boeken
  Frank Krake - De laatste getuige

  Wim Alosery (1923) zwerft als kleine jongen door de straten van Kattenburg in Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven. Daar leert hij te overleven en ontwikkelt hij eigenschappen die tien jaar later zijn leven zullen redden. Liggend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • P. de Zeeuw JGzn boeken
  P. de Zeeuw JGzn - Willem de Zwijger

  Toen keizer Karel V liet weten dat Willem, de oudste zoon van graaf Willem van Nassau, de bezittingen van René van Chalon had geërfd, gaf dat veel onrust op de Dillenburg. Willem werd prins van Oranje en kreeg rijke bezittingen in de Nederlanden. Hiervoor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Guikje Roethof boeken
  Guikje Roethof - Gordon Bennett!

  'Gordon Bennett!' roepen de Engelsen wanneer zij een vloek willen vermijden. Zo leeft de Amerikaanse krantenmagnaat James Gordon Bennett voort in een hoekje van het collectieve geheugen. Zijn naam staat voor verwondering en voor uitzinnig gedrag. De steenrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tjeu Strous boeken
  Tjeu Strous - Porgy in de polder

  Op de dag van de bevrijding, in 1945 marcheerde een zwarte man aan het hoofd van de bevrijders het Marktplein van Terneuzen op. Wat niemand toen kon bevroeden, was dat deze man, Frank Koulen, Terneuzen veel zou brengen. Hij werd de stichter en uitbater van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Aline Pennewaard boeken
  Aline Pennewaard - Van kleermaker tot kapo

  Kleermaker Heinz Bontscheck was een van de ruim 34.000 Joden die Nazi-Duitsland ontvluchtten en in Nederland belandden. Na verraad door zijn zwager kwam hij via Westerbork in concentratiekamp Auschwitz-Birkenau terecht. Daar werd hij ‘Kapo’, een gevangene… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jelmer Krom boeken
  Jelmer Krom - De reizen van Willem de Wijs

  Willem de Wijs (1696-1756) leidde een onwaarschijnlijk leven: deze Rotterdamse zeeman zeilde keer op keer voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) naar de Oost. Hij overleefde dat niet alleen, hij klom op tot de hoogste rangen aan boord. Willem werd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Diederick Slijkerman boeken
  Diederick Slijkerman - Liberaal zwaargewicht

  Eigenlijk had Henk Vonhoff (1931-2010) toneelspeler willen worden, maar uiteindelijk wendde hij zijn imposante stemgeluid en voorkomen aan voor andere doeleinden: eerst voor het geven van geschiedenisles en later voor de politiek. Met zijn Churchill-achtige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Inge de Wilde boeken
  Inge de Wilde - Een sterke wilskracht

  Aletta H. Jacobs is een van de bekendste vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Zij was de eerste vrouwelijke student en voorvechtster van vrouwenkiesrecht. Zij stond op de bres voor anticonceptie en was een vredes- activiste. Over zichzelf schreef ze dat ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Etienne van den Steen boeken
  Etienne van den Steen - Carol Deutch

  Dit is een gedramatiseerde biografie van een kunstschilder van Antwerps-Hongaars-Joodse origine die gedurende het Interbellum in Oostende verblijft. Gedramatiseerd, omdat de auteur het hoofdpersonage in een levendige en authentieke context weet te plaatsen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  60,00
 • Femke Deen boeken
  Femke Deen - Anna van Saksen

  De tweede vrouw van Willem van Oranje, Anna van Saksen, is misschien wel de meest verguisde vrouw in de vroege Nederlandse geschiedenis. Ze stond bekend als verdorven en egoïstisch, een overspelige vrouw die uiteindelijk haar verstand verloor. Lange tijd is… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jan J.M. van Dijk boeken
  Jan J.M. van Dijk - Iet

  Iet - Hoe een Amsterdamse studente 150 Joodse kinderen hielp onderduiken Het boek vertelt het verhaal van het fanatiekste lid van de Amsterdamse Studentenverzetsgroep, de medicijnenstudente Iet van Dijk. Samen met haar vriendinnen heeft zij honderden Joodse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Herman Broers boeken
  Herman Broers - De man die miljoenen levens redde

  Uitvinder-arts Willem Johan Kolff (1911-2009) is een van de belangrijkste medische pioniers die Nederland heeft voortgebracht. Hij deed wat niemand voor hem had gedurfd: machines gebruiken om menselijke organen te vervangen. Direct na de Tweede Wereldoorlog,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Kerst Huisman boeken
  Kerst Huisman - De Ariaantjesaga

  In deze familiekroniek beschrijft Kerst Huisman het verhaal van de mooie schippersdochter Ariaantje Nieman, uit Ouddorp op Goeree-Overflakkee en haar nazaten. Toen ze zes was, stierf haar moeder. En toen ze zelf in 1924 stierf, pas 35 jaar oud, liet ze vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Koos Snijder boeken
  Koos Snijder - Geluk was niet gewoon

  ‘Geluk was niet gewoon’ is een bundel van ruim 80 korte levensverhalen in het decor van Haarlem tijdens de sobere jaren na de oorlog. Koos Snijder (1945) is kunstenaar met een liefde voor het schrijversvak. Met een scherp oog voor details vertelt hij over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Paul P.J. Overvoorde boeken
  Paul P.J. Overvoorde - Als het maar tot iets leidt...

  Erfgoedzorg wordt geassocieerd met conservatieve, deftige heren. Dat deftige klopt wellicht, maar het eerste behoeft bijstelling: er waren ook idealisten die streefden naar een mooiere en betere wereld, met verheffing van de arbeider en de emancipatie van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo boeken
  Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo - Casablanca voorbij

  Corinne Van Tongerloo wordt in 1936 als Cornelis Van Tongerloo geboren in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Cor voelt al vroeg dat er iets niet klopt. Het liefst wil hij net zoals zijn zussen zijn. Maar dat is in die tijd niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • marian ellen boeken
  marian ellen - Dank u wel meneer

  Aan het einde van het pad omringd door het water Doet mij beseffen wat vrijheid is De pijn in mijn lichaam even vergeten Laten gaan, gedragen door water en wind Marian (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,72
 • Carla Van Beers boeken
  Carla Van Beers - zo orden je het familiearchief

  Deze Handleiding is bedoeld voor degenen die orde willen scheppen in een berg familiepapieren. Je wilt er voor zorgen dat je opgeborgen documenten ook weer terug kunt vinden. Zo kan je de informatie doorgeven aan volgende generaties. Het familiearchief is een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Maarten F. Otto boeken
  Maarten F. Otto - Will Otto (1919-2008)

  Dr.ir. W.M. Otto was directeur van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders van 1963 tot 1976. Zijn bijdrage aan de eerste ontwikkeling van Flevoland was zo belangrijk dat de naam 'startmotor van Flevoland' op zijn plaats is. Deze biografie vertelt hoe hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Deborah Cadbury boeken
  Deborah Cadbury - Koningin Victoria als huwelijksmakelaar

  In de late negentiende eeuw had koningin Victoria meer dan dertig levende kleinkinderen. Om de macht in Europa te behouden en te versterken, hoopte ze hen in dynastieke huwelijken te kunnen manoeuvreren. Ze mikte daarbij op de internationale royalty. Maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Bert Steinmetz boeken
  Bert Steinmetz - Ruud Lubbers, ter herinnering 1939-2018

  Ter Herinnering Ruud Lubbers (1939-2018) Ruud Lubbers is niet alleen de langstzittende premier van Nederland, maar misschien ook wel de kleurrijkste. Hij kende triomf, adoratie en succes. Maar ook verraad, deceptie en verlatenheid. Er waren affaires met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,95
 • Inge Van Schaik boeken
  Inge Van Schaik - Marie Heerema

  Marie Heerema, Herinneringen aan een Amsterdams leven, is het verhaal van een gewone Amsterdamse jonge vrouw uit Amsterdam-Oost. Twee van de grootste rampen die Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog treffen zijn de deportatie van de Joodse Amsterdammers en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • P. de Zeeuw JGzn, M.J. Ruissen boeken
  P. de Zeeuw JGzn, M.J. Ruissen - De eerste martelaren

  De eerste martelaren Jan de Bakker en Wendelmoet van Monnickendam P. de Zeeuw JGzn, bewerkt door MJ Ruissen Jan de Bakker, zoon van de koster te Woerden, krijgt op de Hiëronymusschool les van Hinne Rode. Hierdoor leert hij de dwalingen van de Rooms-Katholieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Geoffrey Parker boeken
  Geoffrey Parker - Filips II

  De Spaanse koning Filips II is niet weg te denken uit onze schoolboeken. Zijn bloedige vervolging van de Nederlandse protestanten dreef de Noordelijke Nederlanden tot een opstand die aan de basis lag van de Republiek en de Gouden Eeuw. Met twee speelfilms over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Alpita de Jong boeken
  Alpita de Jong - Joost Halbertsma 1789-1869 een biografie

  Samen met zijn tijdgenoot Jacob van Lennep was Joost Halbertsma één van de meest opmerkelijke schrijvers en sprekers van de negentiende eeuw. De mannen wandelden met elkaar, schreven elkaar brieven en 'vochten' over van alles en nog wat. Naast Van Lennep had… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00