Boeken over historische biografieën

 • P. de Zeeuw JGzn boeken
  P. de Zeeuw JGzn - Willem de Zwijger

  Toen keizer Karel V liet weten dat Willem, de oudste zoon van graaf Willem van Nassau, de bezittingen van René van Chalon had geërfd, gaf dat veel onrust op de Dillenburg. Willem werd prins van Oranje en kreeg rijke bezittingen in de Nederlanden. Hiervoor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Pieter van Wissing boeken
  Pieter van Wissing - In louche gezelschap. Leven en werk van de broodschrijver Philippus Verbrugge (1750-1806)

  Naast bekende achttiende-eeuwse auteurs als Betje Wolff en Willem Bilderdijk, timmerden ook andere schrijvende tijdgenoten aan de weg. Soms is hun levensgeschiedenis de oorzaak van hun latere onbekendheid. Dat geldt zeker voor de gesjeesde predikant en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Erik Schaap boeken
  Erik Schaap - Walraven van Hall

  De Zaandamse bankier Walraven van Hall speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog een cruciale rol bij het verstrekken van geld aan vrijwel de gehele Nederlandse illegaliteit, talloze gezinnen van zeelieden, 30.000 spoorwegstakers en duizenden ondergedoken joden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Kerst Huisman boeken
  Kerst Huisman - De Ariaantjesaga

  In deze familiekroniek beschrijft Kerst Huisman het verhaal van de mooie schippersdochter Ariaantje Nieman, uit Ouddorp op Goeree-Overflakkee en haar nazaten. Toen ze zes was, stierf haar moeder. En toen ze zelf in 1924 stierf, pas 35 jaar oud, liet ze vier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Anthony McCarten boeken
  Anthony McCarten - In duistere tijden

  Een nieuwe, fascinerende blik op Churchill; begin 2018 verschijnt de bijbehorende film The Darkest Hour Mei 1940: Groot-Brittannië is in oorlog. Winston Churchill is onverwacht premier geworden. De verschrikkingen van de Blitzkrieg leiden tot de val van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Alexander Courtmans boeken
  Alexander Courtmans - Journael van een Scheepschirurgijn

  In 1598 monstert de chirurgijn Alexander Courtmans op uitnodiging van Olivier van Noort aan op diens avontuurlijke expeditie naar de 'Specerijen Eilanden' via Straat Magelhaen en de Stille Oceaan. Blaeuschuyt (scheurbuik) en Roode Loop (dysenterie) eisen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Els Simons boeken
  Els Simons - Oma vertelt

  Els Simons is in 1935 geboren in Antwerpen. In dit boek 'Oma vertelt - Ik was vijf in 1940' heeft ze herinneringen aan haar kindertijd, de oorlogsjaren en daarna neergeschreven. Via alledaagse, gewone dingen krijgt men een beeld van de tijd van toen. Zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,30
 • Renate Adriana Mathilde van Reine boeken
  Renate Adriana Mathilde van Reine - Poppenkind

  KORTE VERHALEN OVER EEN KINDERLIJKE BELEVINGSWERELD IN DE TWEEDE WERELDOORLOG.HOE KAN EEN KIND DAT IN DE OORLOG GEBOREN WORDT DAARIN OPGROEIEN? HET VOELT ZICH BEDREIGD.HOE VERWERKT EEN KIND DE SCHOKKENDE ERVARINGEN VAN LUCHTBOMBARDEMENTEN EN VERWOESTINGEN? HOE… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Anne Fulda boeken
  Anne Fulda - Emmanuel Macron, De wonderbaarlijke opkomst van een jonge politicus

  Begin 2017 kijkt heel Europa met verbazing naar de snelle opkomst en verkiezing van de 39-jarige Emmanuel Macron en zijn nieuwe beweging En Marche! Wie is deze ex-bankier die werd verkozen tot de nieuwe Franse president? Al vanaf zijn kindertijd wordt Macron… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Bert Koene boeken
  Bert Koene - De diligences van Bouricius. Anderhalve eeuw bedrijvigheid langs ’s heren wegen

  Wie in de achttiende eeuw met zo weinig mogelijk ongerief van Amsterdam naar Arnhem wilde, nam 'de wagen van Bouricius'. De familie Bouricius had in 1698 het monopolie op het diligencevervoer tussen die steden verworven en reed ook van Arnhem naar Duitsland.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo boeken
  Linda Asselbergs, Corinne Van Tongerloo - Casablanca voorbij

  Corinne Van Tongerloo wordt in 1936 als Cornelis Van Tongerloo geboren in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Cor voelt al vroeg dat er iets niet klopt. Het liefst wil hij net zoals zijn zussen zijn. Maar dat is in die tijd niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Christian Führer boeken
  Christian Führer - Geloof laat een Muur vallen

  'Geloof laat een Muur vallen' vallen is een uniek document waarin een van de grootste politieke omwentelingen van de vorige eeuw een persoonlijk gezicht krijgt. Onder het totalitaire, atheïstische DDR-regime groeide de Oost-Duitse lutherse predikant Christian… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Margriet Hunfeld boeken
  Margriet Hunfeld - Waarom mijn vader 258.175 sigaretten rookte

  ...Voordat ik begon in te zoomen op het leven van mijn vader, stuitte ik al meteen op een waarschuwing van Connie Palmen: 'Iedereen die meewerkt aan een biografie', zegt ze in een interview, 'pleegt verraad. Als alleen jouw zogenaamde vrienden meewerken, komt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ben J.P. Crul boeken
  Ben J.P. Crul - Keizer Frederik II

  Ben Crul laat in Keizer Frederik II: een moderne wetenschapper uit de middeleeuwen zien waarom de middeleeuwse keizer Frederik II zijn tijd ver vooruit wasKeizer Frederik II van Hohenstaufen stond bekend als de 'stupor mundi', hij die de wereld versteld deed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Han Albers boeken
  Han Albers - Waar ik vandaan kom

  Wij – de Albersen van de Heijenseweg – zijn opgegroeid binnen een vierkante familie. Mijn vader is in zijn leven namelijk drie keer weduwnaar geworden. Dus hadden wij vier Opa’s en vier Oma’s en een overvolle zitkamer op verjaardagen. Niet dat ik al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,07
 • Maarten F. Otto boeken
  Maarten F. Otto - Will Otto (1919-2008)

  Dr.ir. W.M. Otto was directeur van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders van 1963 tot 1976. Zijn bijdrage aan de eerste ontwikkeling van Flevoland was zo belangrijk dat de naam 'startmotor van Flevoland' op zijn plaats is. Deze biografie vertelt hoe hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Pramod Kapoor boeken
  Pramod Kapoor - Gandhi

  Samen met Nelson Mandela en Martin Luther King is Mahatma Gandhi een van de meest inspirerende iconen uit onze geschiedenis. Hij is onlosmakelijk verbonden met het geweldloze verzet en werd na zijn gewelddadige dood een martelaar voor de mensenrechten.In deze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Big History Institute boeken
  Big History Institute - Het Big History Boek

  Big History beschrijft onze geschiedenis op een totaal nieuwe manier. Niet alleen de mens, maar het hele universum staat hierbij centraal. Dit boek is een geschiedenis van alles.Big History staat voor zeer grote geschiedenis. Groot in de zin van 'heel ver… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Antoni Mulder boeken
  Antoni Mulder - De dodendraad en andere belevenissen van Antoni Mulder, belastingambtenaar 1890-1963

  Na een aantal jaren in het leger gediend te hebben begon Antoni Mulder in 1916 aan zijn loopbaan als belastingambtenaar. Zijn eerste standplaatsen waren in Zeeland, aan de grens met België. Hij had daar te maken met de zogenaamde 'dodendraad', het hekwerk met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • P. de Zeeuw JGzn, M.J. Ruissen boeken
  P. de Zeeuw JGzn, M.J. Ruissen - De eerste martelaren

  De eerste martelaren Jan de Bakker en Wendelmoet van Monnickendam P. de Zeeuw JGzn, bewerkt door MJ Ruissen Jan de Bakker, zoon van de koster te Woerden, krijgt op de Hiëronymusschool les van Hinne Rode. Hierdoor leert hij de dwalingen van de Rooms-Katholieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gerard Saes boeken
  Gerard Saes - De strijd rond St.-Oedenrode

  Het verhaal begint op 17 september 1944 als twee regimenten parachutisten van de 101e Airborne Divisie ten zuiden van St.-Oedenrode landen. Dit is het begin van Operatie Market Garden. Market Garden was een geallieerd offensief in september 1944, aan het eind… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Max Wettstein boeken
  Max Wettstein - Het leven van een BLANKE INDO in Nederland

  In deze autobiografie beschrijft Max Wettstein zijn jeugd in Indonesië. Hij was Nederlander, maar door zijn Indisch-Duitse ouders, was hij voor de kolonialen een mof. De Japanse bezetting tijd, die hij als tienjarige jongen mee heeft gemaakt, hebben bij hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,90
 • Michèle de Waard boeken
  Michèle de Waard - Angela Merkel

  Zij bedwong de eurocrisis, maar lukt het haar Europa net zo doortastend bij elkaar te houden? Angela Merkel is de ongekroonde leider van Europa. 'Kanselier van de vrije wereld' noemde TIME haar zelfs. Voor haar betekent vrijheid verantwoordelijkheid nemen:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Ramachandra Guha boeken
  Ramachandra Guha - Gandhi

  Tot op de dag van vandaag is Gandhi een inspiratiebron voor velen. Dit deel van zijn biografie omvat zijn jonge jaren en geeft een fascinerend beeld van de wereld waarin hij opgroeide, zijn jeugd in India, studiejaren in Engeland en zijn tijd in Zuid-Afrika… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Ineke van Geest boeken
  Ineke van Geest - Vingerafdrukken van een ZZP'er

  We leiden allemaal het leven van een ZZP'er ofwel dat van een zelfstandige zonder personeel. Opvoeding en opleiding helpen ons om een vorm te vinden die recht doet aan de ontwikkeling van onze talenten. Daarna komen we wellicht toe aan een zinvolle invulling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95