Boeken over cultuurgeschiedenis

 • Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde boeken
  Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde - Allen zijn welkom

  Het Museumplein in Amsterdam trok 125 jaar geleden duizenden bezoekers die er naar sportwedstrijden kwamen kijken. De wereldtentoonstellingen op het plein waren nog veel populairder. Honderd meter verderop zaten op mooie zomeravonden liefhebbers van klassieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Daan de Clercq boeken
  Daan de Clercq - Nederland's Patriciaat 95 2016/2017

  In Nederland's Patriciaat, beter bekend als het 'Blauwe boekje', worden genealogieën opgenomen van families die de afgelopen 150 jaar (of langer) een vooraanstaande rol hebben gespeeld in de Nederlandse samenleving en waarvan de leden nog steeds op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  58,50
 • Elizabeth de Groot boeken
  Elizabeth de Groot - Laet doch niemant dese brief leesen

  In de historische familiearchieven van Tresoar zijn een groot aantal persoonlijke brieven van vrouwen te vinden, waarvan er nu een zestigtal gebundeld zijn in de uitgave 'Laet doch niemant dese brief leesen. Vrouwenbrieven uit Friese familiearchieven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Mieke Carpaij, Therese Carpaij boeken
  Mieke Carpaij, Therese Carpaij - Koning in het tussengebied

  Jan Groenen, pastoor in Nistelrode van 1919 tot 1961, is groot, heerszuchtig en gezegend met de gave van het woord. Hij is voor niets en niemand bang en alleen te corrigeren door zijn bisschop. Het is de bloeiperiode van het 'rijke roomse leven' waarin de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,50
 • Imke van Hellemondt boeken
  Imke van Hellemondt - De Paradijsmethode

  Het Nederlandse landschap was verouderd en voldeed niet meer aan eigentijdse eisen. Waar vernieuwing wel had plaatsgevonden was het onherkenbaar geworden. Dat was de opvatting van enkele landschapsarchitecten in de jaren zestig en zeventig van de twintigste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Fabian Van Samang boeken
  Fabian Van Samang - Doodgewone woorden

  De uitroeiing van de Europese joden is het symbool geworden van de moderne, gebureaucratiseerde massamoord. Als geen ander historisch thema heeft de judeocide ons gedwongen om na te denken over de vraag welke factoren aan de grondslag liggen van dit soort… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,50
 • Marnix Beyen, Luc Rombouts, Staf Vos boeken
  Marnix Beyen, Luc Rombouts, Staf Vos - De beiaard

  Sinds vijf eeuwen is beiaardmuziek een typisch kenmerk van de steden in de Lage Landen. De beiaard maakt zozeer deel uit van het klankbeeld dat hij nauwelijks nog wordt opgemerkt. Toch heeft precies zijn alomtegenwoordigheid ervoor gezorgd dat mensen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Martin Hinoul boeken
  Martin Hinoul - Geniale Geesten

  De Nobelprijs wordt door velen als de prijs aller prijzen beschouwd. De Zweedse filantroop Alfred Nobel liet in 1895 een testament na waarin hij de basis legde voor deze beroemde bekroning. In 1901 werden de eerste Nobelprijzen toegekend voor excellente… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Liesbet Nys boeken
  Liesbet Nys - De intrede van het publiek

  Een origineel portret van het museumbezoek in het negentiende-eeuwse België Aan het einde van de achttiende eeuw ontstonden op Belgisch grondgebied de eerste openbare musea. Die openden aan het begin van de negentiende eeuw hun deuren voor het publiek. Zo kon… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,50
 • Els De Vos boeken
  Els De Vos - Hoe zouden we graag wonen?

  Fascinerend overzicht van noden en wensen bij het bouwen, inrichten en bewonen De decennia 1960-70 vormen een scharniermoment in de geschiedenis van het wonen in Vlaanderen. De toename van de welvaart en de democratisering van het autobezit lagen aan de basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rajesh Heynickx, Yves Schoonjans, Sven Sterken boeken
  Rajesh Heynickx, Yves Schoonjans, Sven Sterken - Tekenen & betekenen

  Een bijzonder verhaal van tekenklas tot Faculteit Architectuur In het najaar van 2012 staat de architectuurschool Sint-Lucas, met campussen in Brussel en Gent, voor een kantelmoment. Enerzijds viert de school haar 125 jarig jubileum, anderzijds promoveert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Idesbald Goddeeris boeken
  Idesbald Goddeeris - Het wiel van Ashoka

  Publicatie in het kader van het internationaal festival 'Europalia India'. België en India hebben op het eerste gezicht weinig gemeen. Toch hebben beide landen elkaars paden regelmatig gekruist. Het Zuid-Aziatische subcontinent trok eeuwenlang handelaars,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Jo Tollebeek, Jean-Christophe Verstraete, Els van de Perre boeken
  Jo Tollebeek, Jean-Christophe Verstraete, Els van de Perre - Onweerstaanbaar veranderlijk

  Selectie uit 10 jaar 'Karakter. Tijdschrift van Wetenschap' In 2013 viert Karakter. Tijdschrift van Wetenschap zijn tienjarig bestaan. De hoofdredacteurs van het tijdschrift selecteerden vijftien essays uit de voorbije jaren, die samen een beeld geven van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Martin Hinoul boeken
  Martin Hinoul - Iconen van onze economie

  Hommage aan de iconen van onze welvaart Na een reeks van boeken over innovatieve regio's, netwerken, technologie en Nobelprijswinnaars is het de hoogste tijd om ook een passende hommage te brengen aan de spilfiguur van onze maatschappelijke vooruitgang, aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Matthias Meirlaen boeken
  Matthias Meirlaen - Revoluties in de klas

  Verrassend portret van de politieke debatten en didactische praktijk in het eerste geschiedenisonderwijs. Tussen 1750 en 1850 vormden de Zuidelijke Nederlanden het toneel van verschillende politieke omwentelingen. De Oostenrijkse, Franse revolutionaire,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Inge Bertels, Jan Hein Furnee, Tom Sintobin boeken
  Inge Bertels, Jan Hein Furnee, Tom Sintobin - Tussen beleving en verbeelding

  Onderzoek naar de complexe negentiende-eeuwse stadsbeleving. Negentiende-eeuwers hadden het niet bepaald gemakkelijk om hun eigen steden te begrijpen. Hoe kon het ook anders: industrialisering, technologische vooruitgang en verhoogde mobiliteit veranderden de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Nelleke Teughels boeken
  Nelleke Teughels - Mag het iets meer zijn?

  Van de kleine kruidenier om de hoek tot vernieuwende winkelketen. Tegelijk met de opkomst van het grootwarenhuis deed omstreeks 1870 nog een innovatief winkelconcept zijn intrede: de winkelketen in voedingswaren. Met de oprichting van 'Delhaize Frères & Cie'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Laure Messiaen, Emmie Segers, Liesbet Depauw boeken
  Laure Messiaen, Emmie Segers, Liesbet Depauw - Kwestie van konijnen

  Waarom is de paashaas een konijn? Wat hebben ooievaars met baby's? Hoezo brengt 13 ongeluk? En waarom eten we eigenlijk met een vork? Ons dagelijkse leven zit vol verborgen kleine geschiedenissen van alledaagse gebruiken. Op een bondige, heldere en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Pieter Breuker boeken
  Pieter Breuker - Kostelijke koopwaar

  Pieter Breuker Kostelijke koopwaar. De handel in Friese kievitseieren (1850 - 1900) Met een heruitgave van De kunst van het eijer zoeken (1857) van Fokke Atzes Dijkstra Het zoeken naar kievitseieren was in Fryslân tot in de twintigste eeuw voornamelijk een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,90
 • Esther van Gelder, Tom Rooduijn boeken
  Esther van Gelder, Tom Rooduijn - Bloeiende kennis

  De wetenschappelijke bloei van de zeventiende eeuw wordt vaak geassocieerd met de ontdekkingen op het gebied van astronomie en natuurkunde. Maar de werkelijke 'Big Science' van die tijd was de natuurhistorie: in geen enkele andere tak van kennis werden zulke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Ayse Ustun boeken
  Ayse Ustun - Hollanda

  In het boek 'Hollanda' vertelt een aantal eerste generatie Turken 65-plussers over hun leven in Turkije, hun komst naar Nederland en over het leven in Nederland. Door middel van diepte-interviews zijn hun bijzondere, vaak ontroerende verhalen vastgelegd om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Erik de Bom boeken
  Erik de Bom - Een nieuwe wereld

  De manier waarop we over politiek denken is bepaald door zes cruciale denkers uit de Lage Landen: Desiderius Erasmus, Juan Luis Vives, Justus Lipsius, Leonardus Lessius, Hugo Grotius en Benedictus de Spinoza. In 'Een nieuwe wereld' worden ze uitgebreid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Annine E. G. van der Meer boeken
  Annine E. G. van der Meer - Nieuw Licht op Nehalennia

  Onlangs is Nehalennia als eenzeemeermin opgedoken uit de Zeeuwsewateren. Zij is verreweg de meestbekende godin van Nederlandsebodem; er zijn maar liefst 370 altaren,beelden en figurines van haar opgevist.Echter, haar naam heeft de vaderlandsegeschiedenis- en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • F.J. Meijman, S. Snelders, O. de Wit boeken
  F.J. Meijman, S. Snelders, O. de Wit - Leonardo voor het publiek

  Wetenschapscommunicatie behelst meer dan informatie verstrekken over de stand en vorderingen van de verschillende takken van wetenschap. Veelal wordt wetenschapscommunicatie gezien als een van bovenaf gestuurd proces, waarbij informatie vanuit de wereld van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,50
 • Chris Quispel boeken
  Chris Quispel - Anti-Joodse beeldvorming en Jodenhaat

  Van alle vormen van etnisch en raciaal vooroordeel heeft het antisemitisme verreweg de langste geschiedenis. Al in de Oudheid gaven de eerste christenen de Joden de schuld van Jezus' kruisiging. In de Middeleeuwen kwamen daar nieuwe beschuldigingen bij zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,00