Boeken over cultuurgeschiedenis

 • Ignus Maes, Gerard Jaspers, Marten Hofstede boeken
  Ignus Maes, Gerard Jaspers, Marten Hofstede - Kasteel Keukenhof

  Dit negende Jaarboek Kasteel Keukenhof belicht enkele aspecten van het cultureel erfgoed. Er zijn bijdragen over de historische behangsels in de salons, kamers en andere ruimten van het kasteel en over de evacuatievan de schilderijencollectie tijdens de Tweede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Femke Knoop boeken
  Femke Knoop - Hirsch & Cie. in Amsterdam (1882-1976)

  In september 1882 opende modehuis Hirsch & Cie haar deuren aan het Leidseplein in Amsterdam. Oprichters Sally Berg en Sylvain Kahn voorzagen hiermee in een grote behoefte. Voor het eerst konden vrouwen uit de elite in eigen land haute couture aanschaffen. In… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Thijs Broer boeken
  Thijs Broer - Mooi Samen

  In het voorjaar en de zomer van 2018 reisden de fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra in een oud campertje rond de voormalige Zuiderzee om het verenigingsleven langs de kusten te verkennen en in beeld te brengen. Van de showband op het voormalige eiland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hendrik Defoort boeken
  Hendrik Defoort - Als het om de natie gaat

  De belangrijkste teksten van Eric Defoort over natie en natievorming, Vlaamse beweging en Vlaamse identiteit.Hoewel dit boek aanvangt met een portret van Eric Defoort, geeft dit geen volledig beeld van zijn leven en werk. Wel biedt dit boek de ideeën van Eric… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Remieg Aerts, Klaas van Berkel, Babette Hellemans boeken
  Remieg Aerts, Klaas van Berkel, Babette Hellemans - Alles is cultuur

  De cultuurgeschiedenis heeft de laatste dertig jaar een onstuimige groei doorgemaakt. Huizinga maakte een revival door, er kwam aandacht voor de sociale geschiedenis van cultuuruitingen en dankzij de opkomst van de mentaliteitsgeschiedenis en cultural turn in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Myriam Everard, Ulla Jansz boeken
  Myriam Everard, Ulla Jansz - Sekse

  De Nederlandse taal kent van oudsher een aantal woorden waarin de verschillen in lichaam, macht en status tussen vrouwen en mannen worden uitgedrukt: het allesomvattende ‘sekse’, het meer specifieke ‘geslacht’ en het ouderwetse ‘kunne’, woorden die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Hay Swinkels boeken
  Hay Swinkels - Babyboomers

  Je ziet ze overal: de babyboomers, die als kind nog op de puinhopen van de stad speelden en ‘stadsratten’ werden genoemd. Die voor een stuiver schuimdrop gingen kopen en in flanellen pyjama’s onder de wol gingen. Die Pipo en Mammaloe op een zwart-wit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Hermann Hülsmann boeken
  Hermann Hülsmann - Mijn reis naar Indië

  Mijn reis naar Indië (1928-1929) Persoonlijk dagboek Hermann Hülsmann In dit rijkelijk geïllustreerd dagboek neemt Hermann Hülsmann ons mee op reis naar het toen nog verre Nederlands-Indië. Hülsmann was samen met drie andere studenten uitgenodigd door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Michiel C. de Jong boeken
  Michiel C. de Jong - De komediant, de piraat en de geschiedvervalser

  Gewapend met een internetverbinding en gezond verstand speurt De Jong de historie af naar aanwijzingen over het ontstaan van de Nederlandse sinterklaastraditie. Het resulteert in een boeiende geschiedenis die start in de 17e eeuw en uitmondt in het bewijs voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Harold de Haan boeken
  Harold de Haan - Voortleven-living on

  Op 17 juli 2017 is het nationaal monument MH17 onthuld in Vijfhuizen (nabij Schiphol). Een bomenmonument, in de vorm van het symbolische lint, met een gedenkteken van de kunstenaar Ronald Westerhuis. Het herinnert ons aan de ramp met vlucht MH17 van Malaysia… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Cees Banning, Ed Voigt boeken
  Cees Banning, Ed Voigt - Cornelis Lely

  Cornelis Lely - Ingenieur van het nieuwe Nederland De afsluiting en droogmaking van de Zuiderzee zijn het levenswerk van ingenieur Cornelis Lely (1854-1929). Zonder hem zou er in 1932 geen Afsluitdijk - en geen IJsselmeer - zijn gekomen. Maar ook geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Fernando Martínez Luna boeken
  Fernando Martínez Luna - Een ondraaglijk juk

  Historici beschouwen de Nederlanden als brandpunt van het vroegmoderne antihispanisme. Toch is er tot dusver amper onderzoek gedaan naar anti-Spaanse bronnen uit de Nederlanden. Aan de hand van pamfletten en ander propagandistisch materiaal onderzoekt Fernando… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Het dagboek van de Amsterdamse koopman Isaac Pool (1663-1678)

  Het dagboek van de Amsterdamse koopman Isaac Pool, zoon van een binnenvaartschipper, bestrijkt de periode 1663-1678 en omvat ruwweg 220 dicht beschreven pagina’s. Uit de uitvoerige beschrijving van zijn zakelijke activiteiten in de wijnhandel, houthandel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Heleen B. van der Weel boeken
  Heleen B. van der Weel - François en Pieter Hemony

  De broers François en Pieter Hemony uit Lotharingen kregen rond 1642 van het Zutphense stadsbestuur opdracht een welluidend klokkenspel te gieten. Hun toreninstrumenten en luidklokken blonken uit door toen ongeëvenaarde toonzuiverheid. Hun faam verspreidde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • J. Vrieler boeken
  J. Vrieler - Het poetisch accent

  In de Republiek waren pamfletten het medium bij uitstek om snel op actuele ontwikkelingen te reageren. Ze zijn daarom tot dusver vooral object van historisch onderzoek geweest. Joost Vrieler laat hier zien, dat zij vanwege hun talrijke literaire vormen echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Ruben Gowricharn boeken
  Ruben Gowricharn - Onbeschreven erfgoed

  Onbeschreven erfgoed geeft een impressie van het Hindostaanse verleden in Suriname. Veel kennis van dat verleden is verloren gegaan omdat die niet in woord of beeld is vastgelegd. Het gaat om thema's als muziek en muziekinstrumenten, sieraden, dansen, kleding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • André De Vries boeken
  André De Vries - Vlaanderen

  Andre de Vries exploreert de vele culturele hoogtepunten van Vlaanderen, zowel stedelijk als landelijk, om zo het unieke karakter van de regio bloot te leggen. Via historisch belangrijke steden als Gent, Antwerpen en Brugge, ontrafelt hij de ontwikkeling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Hans Geybels boeken
  Hans Geybels - Heiligen en tradities in Vlaanderen

  Ommegangen, Halloweentochten, kaarsenprocessies, Sint-Maartensstoeten, Sinterklaasfeesten, adventskransen, kerstmarkten, driekoningenzingen, carnaval ... Ook in de herfst en winter bruist Vlaanderen van de volkse tradities: meestal eeuwenoude gebruiken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • H. Ronnes, N.H. Bijleveld, J.C.C.F.M. van den Borne boeken
  H. Ronnes, N.H. Bijleveld, J.C.C.F.M. van den Borne - Virtus 24/2017

  Dit meertalige tijdschrift is een forum voor wetenschappelijke artikelen over onderzoek naar de geschiedenis van adel en patriciaat en verwante onderzoeksgebieden zoals genealogie, heraldiek en kastelen. De artikelen kennen verschillende invalshoeken:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Yvette Kopijn boeken
  Yvette Kopijn - Antara Nusa

  Door de jaren heen is er heel wat geschreven over afwikkeling en verwerking van het einde van Indië. Opvallend dominant is daarbij de stem van de totoks [witte Nederlanders]. Dit boek wil de lezer een alternatief, meerstemmig perspectief aanbieden. Aan het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • J. Prins, M. Teeuwen boeken
  J. Prins, M. Teeuwen - Harmonisch Labyrint

  Eeuwenlang bloeide de overtuiging dat muziek een spiegel vormt voor de perfecte ordening die de schepper in zijn wereld heeft aangebracht. De wetten van deze perfecte wereld, waarin muziek, wiskunde en filosofie een geheel vormen, liggen volgens deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • David Beck boeken
  David Beck - Mijn voornaamste daden en ontmoetingen

  Het dagboek van David Beck uit 1624, uitgegeven onder de titel Spiegel van mijn leven, is een van de bekendste zeventiende-eeuwse dagboeken. Beck, in 1594 geboren in Keulen, had toen een Franse school in Den Haag. Enige tijd geleden dook nóg een dagboek van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marcel Bas boeken
  Marcel Bas - Zwarte Piet: discriminerend of fascinerend?

  Is Zwarte Piet een in essentie racistisch fenomeen? Met deze moderne, tegenwoordig vaak gestelde vraag in het achterhoofd neemt Marcel Bas ons mee naar de nog versluierd aanwezige wereld van uitbundige volksrituelen en voorchristelijke griezels. Want anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Augustinus Freschot boeken
  Augustinus Freschot - Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht

  In de jaren 1712-1715 verbleef een kleurrijk internationaal gezelschap in Utrecht om een einde te maken aan de Spaanse Successieoorlog, met als resultaat de Vrede van Utrecht. De stad was het politieke middelpunt van Europa en beleefde gouden tijden. Talrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Y.B. Kuiper, R.H. Alma, N.H. Bijleveld boeken
  Y.B. Kuiper, R.H. Alma, N.H. Bijleveld - Virtus 20 (2013)

  Virtus is een onafhankelijk en multidisciplinair peer reviewed jaarboek met bijdragen op het gebied van de adelsgeschiedenis. Inhoud: Ten geleide Artikelen: HENNY DENESSEN, De Gelderse bannerheren in de vijftiende eeuw KEES KUIKEN, Van Haren's Church… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00