Boeken over cultuurgeschiedenis

 • Michiel C. de Jong boeken
  Michiel C. de Jong - De komediant, de piraat en de geschiedvervalser

  Gewapend met een internetverbinding en gezond verstand speurt De Jong de historie af naar aanwijzingen over het ontstaan van de Nederlandse sinterklaastraditie. Het resulteert in een boeiende geschiedenis die start in de 17e eeuw en uitmondt in het bewijs voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Cees Banning, Ed Voigt boeken
  Cees Banning, Ed Voigt - Cornelis Lely

  Cornelis Lely - Ingenieur van het nieuwe Nederland De afsluiting en droogmaking van de Zuiderzee zijn het levenswerk van ingenieur Cornelis Lely (1854-1929). Zonder hem zou er in 1932 geen Afsluitdijk - en geen IJsselmeer - zijn gekomen. Maar ook geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Harold de Haan boeken
  Harold de Haan - Voortleven-living on

  Op 17 juli 2017 is het nationaal monument MH17 onthuld in Vijfhuizen (nabij Schiphol). Een bomenmonument, in de vorm van het symbolische lint, met een gedenkteken van de kunstenaar Ronald Westerhuis. Het herinnert ons aan de ramp met vlucht MH17 van Malaysia… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Het dagboek van de Amsterdamse koopman Isaac Pool (1663-1678)

  Het dagboek van de Amsterdamse koopman Isaac Pool, zoon van een binnenvaartschipper, bestrijkt de periode 1663-1678 en omvat ruwweg 220 dicht beschreven pagina’s. Uit de uitvoerige beschrijving van zijn zakelijke activiteiten in de wijnhandel, houthandel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Fernando Martínez Luna boeken
  Fernando Martínez Luna - Een ondraaglijk juk

  Historici beschouwen de Nederlanden als brandpunt van het vroegmoderne antihispanisme. Toch is er tot dusver amper onderzoek gedaan naar anti-Spaanse bronnen uit de Nederlanden. Aan de hand van pamfletten en ander propagandistisch materiaal onderzoekt Fernando… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Joost Houtman, Roose Philip boeken
  Joost Houtman, Roose Philip - Bella figura

  Waarom zijn de Italianen zo bijgelovig? Waarom blijven volwassen mannen tot voorbij hun 30e bij hun mamma wonen? Waarom zijn de Italianen allergisch aan alles wat de staat dicteert? Waarom is er niets mis met een politicus die elf keer van partij verandert? En… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • André De Vries boeken
  André De Vries - Vlaanderen

  Andre de Vries exploreert de vele culturele hoogtepunten van Vlaanderen, zowel stedelijk als landelijk, om zo het unieke karakter van de regio bloot te leggen. Via historisch belangrijke steden als Gent, Antwerpen en Brugge, ontrafelt hij de ontwikkeling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Ruben Gowricharn boeken
  Ruben Gowricharn - Onbeschreven erfgoed

  Onbeschreven erfgoed geeft een impressie van het Hindostaanse verleden in Suriname. Veel kennis van dat verleden is verloren gegaan omdat die niet in woord of beeld is vastgelegd. Het gaat om thema's als muziek en muziekinstrumenten, sieraden, dansen, kleding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • H. Ronnes, N.H. Bijleveld, J.C.C.F.M. van den Borne boeken
  H. Ronnes, N.H. Bijleveld, J.C.C.F.M. van den Borne - Virtus 24/2017

  Dit meertalige tijdschrift is een forum voor wetenschappelijke artikelen over onderzoek naar de geschiedenis van adel en patriciaat en verwante onderzoeksgebieden zoals genealogie, heraldiek en kastelen. De artikelen kennen verschillende invalshoeken:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Daan de Clercq boeken
  Daan de Clercq - Nederland's Patriciaat 95 2016/2017

  In Nederland's Patriciaat, beter bekend als het 'Blauwe boekje', worden genealogieën opgenomen van families die de afgelopen 150 jaar (of langer) een vooraanstaande rol hebben gespeeld in de Nederlandse samenleving en waarvan de leden nog steeds op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  58,50
 • J. Vrieler boeken
  J. Vrieler - Het poetisch accent

  In de Republiek waren pamfletten het medium bij uitstek om snel op actuele ontwikkelingen te reageren. Ze zijn daarom tot dusver vooral object van historisch onderzoek geweest. Joost Vrieler laat hier zien, dat zij vanwege hun talrijke literaire vormen echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Guido Vanheeswijck boeken
  Guido Vanheeswijck - De draad van Penelope (herdruk)

  We worstelen vaak met onze hang naar ironie. Want nemen we nog wel iets serieus? Guido Vanheeswijck toont dat denkers in de lijn van Socrates altijd weer de lach als middel hebben gehanteerd om ons, Europeanen, wakker te schudden en onze zekerheden onderuit te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Luc Vints boeken
  Luc Vints - Hemel en aarde

  Verrassende, ongekende en zelfs vergeten objecten uit de rijke geschiedenis van Vlaanderen. Tussen hemel en aarde, daar spelen de geschiedenissen in dit boek zich af. Al zijn die twee uitersten nooit in 'zuivere' vorm aanwezig. De hemel ontbreekt omdat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde boeken
  Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde - Allen zijn welkom

  Het Museumplein in Amsterdam trok 125 jaar geleden duizenden bezoekers die er naar sportwedstrijden kwamen kijken. De wereldtentoonstellingen op het plein waren nog veel populairder. Honderd meter verderop zaten op mooie zomeravonden liefhebbers van klassieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Jaap van Ginneken boeken
  Jaap van Ginneken - Kurt Baschwitz

  een nieuw en zeer verhelderend inzicht in leven en werk van de wetenschappelijke pionier Kurt BaschwitzKurt Baschwitz is één van de grote pioniers van de psychosociale wetenschap. Hij stichtte de eerste naoorlogse van de journalistenopleiding, legde de basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,75
 • Heleen B. van der Weel boeken
  Heleen B. van der Weel - François en Pieter Hemony

  De broers François en Pieter Hemony uit Lotharingen kregen rond 1642 van het Zutphense stadsbestuur opdracht een welluidend klokkenspel te gieten. Hun toreninstrumenten en luidklokken blonken uit door toen ongeëvenaarde toonzuiverheid. Hun faam verspreidde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Sarah Adams, Thomas von der Dunk, Elwin Hofman, Christophe Madelein, Angelie Sens, Marleen de Vries boeken
  Sarah Adams, Thomas von der Dunk, Elwin Hofman, Christophe Madelein, Angelie Sens, Marleen de Vries - De Zuidelijke Nederlanden in revolutie

  Het Jaarboek De Achttiende Eeuw, dat met ingang van 2017 verschijnt, is de opvolger van het gelijknamige tijdschrift (1968-2016). Ieder jaarboek bevat een themadossier rond een relevant en actueel onderwerp en een aantal losse artikelen op het vlak van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jos van Heel boeken
  Jos van Heel - Een wereld van verzamelaars en geleerden

  De familiearchieven in het Haagse Museum Meermanno zijn minder bekend dan de rest van het negentiende-eeuws ensemble met zijn incunabelen, handschriften, Egyptische, Griekse en Romeinse oudheden, Romeinse munten, en middeleeuwse schilderijen op paneel. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Judith Brouwer boeken
  Judith Brouwer - Levenstekens

  In The National Archives te Kew (Londen) worden duizenden zeventiende- en achttiende-eeuwse Nederlandse brieven bewaard. Ze zijn afkomstig van schepen die buitgemaakt werden door de Engelsen. Judith Brouwer heeft onderzoek gedaan naar de brieven die in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • P.A.J. Calje boeken
  P.A.J. Calje - Student, universiteit en samenleving

  Dat universiteiten geen ivoren torens zijn, maar maatschappelijke instellingen die met duizend draden zijn verbonden met de samenleving laat Pieter Caljé zien aan de hand van de sociale en culturele geschiedenis van de studenten van één universiteit - die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • J. Prins, M. Teeuwen boeken
  J. Prins, M. Teeuwen - Harmonisch Labyrint

  Eeuwenlang bloeide de overtuiging dat muziek een spiegel vormt voor de perfecte ordening die de schepper in zijn wereld heeft aangebracht. De wetten van deze perfecte wereld, waarin muziek, wiskunde en filosofie een geheel vormen, liggen volgens deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • David Beck boeken
  David Beck - Mijn voornaamste daden en ontmoetingen

  Het dagboek van David Beck uit 1624, uitgegeven onder de titel Spiegel van mijn leven, is een van de bekendste zeventiende-eeuwse dagboeken. Beck, in 1594 geboren in Keulen, had toen een Franse school in Den Haag. Enige tijd geleden dook nóg een dagboek van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marcel Bas boeken
  Marcel Bas - Zwarte Piet: discriminerend of fascinerend?

  Is Zwarte Piet een in essentie racistisch fenomeen? Met deze moderne, tegenwoordig vaak gestelde vraag in het achterhoofd neemt Marcel Bas ons mee naar de nog versluierd aanwezige wereld van uitbundige volksrituelen en voorchristelijke griezels. Want anders… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Augustinus Freschot boeken
  Augustinus Freschot - Amoureuze en pikante geschiedenis van het congres en de stad Utrecht

  In de jaren 1712-1715 verbleef een kleurrijk internationaal gezelschap in Utrecht om een einde te maken aan de Spaanse Successieoorlog, met als resultaat de Vrede van Utrecht. De stad was het politieke middelpunt van Europa en beleefde gouden tijden. Talrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Y.B. Kuiper, R.H. Alma, N.H. Bijleveld boeken
  Y.B. Kuiper, R.H. Alma, N.H. Bijleveld - Virtus 20 (2013)

  Virtus is een onafhankelijk en multidisciplinair peer reviewed jaarboek met bijdragen op het gebied van de adelsgeschiedenis. Inhoud: Ten geleide Artikelen: HENNY DENESSEN, De Gelderse bannerheren in de vijftiende eeuw KEES KUIKEN, Van Haren's Church… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00