Boeken over cultuurgeschiedenis

 • H. Ronnes, N.H. Bijleveld, J.C.C.F.M. van den Borne boeken
  H. Ronnes, N.H. Bijleveld, J.C.C.F.M. van den Borne - Virtus 24/2017

  Dit meertalige tijdschrift is een forum voor wetenschappelijke artikelen over onderzoek naar de geschiedenis van adel en patriciaat en verwante onderzoeksgebieden zoals genealogie, heraldiek en kastelen. De artikelen kennen verschillende invalshoeken:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Harold de Haan boeken
  Harold de Haan - Voortleven-living on

  Op 17 juli 2017 is het nationaal monument MH17 onthuld in Vijfhuizen (nabij Schiphol). Een bomenmonument, in de vorm van het symbolische lint, met een gedenkteken van de kunstenaar Ronald Westerhuis. Het herinnert ons aan de ramp met vlucht MH17 van Malaysia… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ed Lute boeken
  Ed Lute - Tweehonderd jaar Broederschap (1817-2017)

  De Zaanse Vrijmetselaarsloge 'Anna Paulowna' bestaat tweehonderd jaar. Opgericht in 1817 is het een van de oudste verenigingen in de Zaanstreek. Anders dan in het verleden wordt er de laatste tijd gelukkig steeds minder geheimzinnig gedaan over de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Heleen B. van der Weel boeken
  Heleen B. van der Weel - François en Pieter Hemony

  De broers François en Pieter Hemony uit Lotharingen kregen rond 1642 van het Zutphense stadsbestuur opdracht een welluidend klokkenspel te gieten. Hun toreninstrumenten en luidklokken blonken uit door toen ongeëvenaarde toonzuiverheid. Hun faam verspreidde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Cees Banning, Ed Voigt boeken
  Cees Banning, Ed Voigt - Cornelis Lely

  Cornelis Lely - Ingenieur van het nieuwe Nederland De afsluiting en droogmaking van de Zuiderzee zijn het levenswerk van ingenieur Cornelis Lely (1854-1929). Zonder hem zou er in 1932 geen Afsluitdijk - en geen IJsselmeer - zijn gekomen. Maar ook geen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Fernando Martínez Luna boeken
  Fernando Martínez Luna - Een ondraaglijk juk

  Historici beschouwen de Nederlanden als brandpunt van het vroegmoderne antihispanisme. Toch is er tot dusver amper onderzoek gedaan naar anti-Spaanse bronnen uit de Nederlanden. Aan de hand van pamfletten en ander propagandistisch materiaal onderzoekt Fernando… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jop Euwijk, Frank Rensen boeken
  Jop Euwijk, Frank Rensen - De identiteitscrisis van Zwarte Piet

  In De identiteitscrisis van Zwarte Piet gaan Jop Euwijk en Frank Rensen op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. Hij houdt de gemoederen al jaren bezig, en toch weten de meeste mensen maar weinig over hem. Zijn figuur… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bert Looper boeken
  Bert Looper - Hier ligt de zee

  Hier ligt de zee is in twintig essays het verslag van een levenslange zoektocht naar de verhouding tussen taal, landschap, kunst, herinnering en identiteit. Tegen de achtergrond van de spanning in Europa tussen moderne staatsverbanden en regio's met een eigen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Het dagboek van de Amsterdamse koopman Isaac Pool (1663-1678)

  Het dagboek van de Amsterdamse koopman Isaac Pool, zoon van een binnenvaartschipper, bestrijkt de periode 1663-1678 en omvat ruwweg 220 dicht beschreven pagina’s. Uit de uitvoerige beschrijving van zijn zakelijke activiteiten in de wijnhandel, houthandel,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Geertje Kingma, Sieger Rodenhuis boeken
  Geertje Kingma, Sieger Rodenhuis - Geen honinck soet sonder bitter gal

  Brieven van Agatha, jonkvrouwe Van Groot Terhorne te BeetgumAgatha Tjaerda van Starckenborgh (1620-1670) stamt uit een oud adellijk Fries geslacht. Zij is getrouwd met Georg Frederik thoe Schwartzenberg en Hohenlansberg; het echtpaar woont op Groot Terhorne te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ruben Gowricharn boeken
  Ruben Gowricharn - Onbeschreven erfgoed

  Onbeschreven erfgoed geeft een impressie van het Hindostaanse verleden in Suriname. Veel kennis van dat verleden is verloren gegaan omdat die niet in woord of beeld is vastgelegd. Het gaat om thema's als muziek en muziekinstrumenten, sieraden, dansen, kleding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Hans Geybels boeken
  Hans Geybels - Heiligen en tradities in Vlaanderen

  Ommegangen, Halloweentochten, kaarsenprocessies, Sint-Maartensstoeten, Sinterklaasfeesten, adventskransen, kerstmarkten, driekoningenzingen, carnaval ... Ook in de herfst en winter bruist Vlaanderen van de volkse tradities: meestal eeuwenoude gebruiken… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • André De Vries boeken
  André De Vries - Vlaanderen

  Andre de Vries exploreert de vele culturele hoogtepunten van Vlaanderen, zowel stedelijk als landelijk, om zo het unieke karakter van de regio bloot te leggen. Via historisch belangrijke steden als Gent, Antwerpen en Brugge, ontrafelt hij de ontwikkeling van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Jacques Meerman boeken
  Jacques Meerman - Kleine geschiedenis van de hutspot

  Jacques Meerman komt met een heerlijk boek over Nederlands bekendste gerecht: hutspot. Meerman schreef eerder het veelgeprezen Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken. Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Yvette Kopijn boeken
  Yvette Kopijn - Antara Nusa

  Door de jaren heen is er heel wat geschreven over afwikkeling en verwerking van het einde van Indië. Opvallend dominant is daarbij de stem van de totoks [witte Nederlanders]. Dit boek wil de lezer een alternatief, meerstemmig perspectief aanbieden. Aan het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Daan de Clercq boeken
  Daan de Clercq - Nederland's Patriciaat 95 2016/2017

  In Nederland's Patriciaat, beter bekend als het 'Blauwe boekje', worden genealogieën opgenomen van families die de afgelopen 150 jaar (of langer) een vooraanstaande rol hebben gespeeld in de Nederlandse samenleving en waarvan de leden nog steeds op de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  58,50
 • Luc Vints boeken
  Luc Vints - Hemel en aarde

  Verrassende, ongekende en zelfs vergeten objecten uit de rijke geschiedenis van Vlaanderen. Tussen hemel en aarde, daar spelen de geschiedenissen in dit boek zich af. Al zijn die twee uitersten nooit in 'zuivere' vorm aanwezig. De hemel ontbreekt omdat de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde boeken
  Ben de Pater, Tom Sintobin, Hans Vandevoorde - Allen zijn welkom

  Het Museumplein in Amsterdam trok 125 jaar geleden duizenden bezoekers die er naar sportwedstrijden kwamen kijken. De wereldtentoonstellingen op het plein waren nog veel populairder. Honderd meter verderop zaten op mooie zomeravonden liefhebbers van klassieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Jaap van Ginneken boeken
  Jaap van Ginneken - Kurt Baschwitz

  een nieuw en zeer verhelderend inzicht in leven en werk van de wetenschappelijke pionier Kurt BaschwitzKurt Baschwitz is één van de grote pioniers van de psychosociale wetenschap. Hij stichtte de eerste naoorlogse van de journalistenopleiding, legde de basis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,75
 • Sarah Adams, Thomas von der Dunk, Elwin Hofman, Christophe Madelein, Angelie Sens, Marleen de Vries boeken
  Sarah Adams, Thomas von der Dunk, Elwin Hofman, Christophe Madelein, Angelie Sens, Marleen de Vries - De Zuidelijke Nederlanden in revolutie

  Het Jaarboek De Achttiende Eeuw, dat met ingang van 2017 verschijnt, is de opvolger van het gelijknamige tijdschrift (1968-2016). Ieder jaarboek bevat een themadossier rond een relevant en actueel onderwerp en een aantal losse artikelen op het vlak van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ria van den Brandt, Peter Nissen boeken
  Ria van den Brandt, Peter Nissen - Veel mooie woorden

  Etty Hillesum (Middelburg 1941-Auschwitz 1943) heeft niet alleen een dagboek en brieven nagelaten, maar ook een klein citatenboek met afschriften. Samen met Henny Tideman schreef ze 86 citaten in het voorgedrukte boekje Levenskunst. Op zeker moment heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Guido Vanheeswijck boeken
  Guido Vanheeswijck - De draad van Penelope (herdruk)

  We worstelen vaak met onze hang naar ironie. Want nemen we nog wel iets serieus? Guido Vanheeswijck toont dat denkers in de lijn van Socrates altijd weer de lach als middel hebben gehanteerd om ons, Europeanen, wakker te schudden en onze zekerheden onderuit te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Petra van Langen boeken
  Petra van Langen - Verheffing en solidariteit

  De eerste vakvereniging voor katholieke musici was klein en voor een specifieke doelgroep, maar slaagde erin om in de woelige twintigste en eenentwintigste eeuw staande te blijven. In deze cultuurhistorische studie wordt de geschiedenis van de Katholieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Onno Boonstra, Paul van Lunteren boeken
  Onno Boonstra, Paul van Lunteren - De Markt van Arnhem

  Al meer dan 800 jaar is de Markt van Arnhem het kloppend hart van de stad. Het is het bestuurscentrum van waaruit de stad, het kwartier Veluwe, het gewest, het departement en de provincie Gelderland werd geleid. Het is tevens de plaats waar rechterlijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jolien Gijbels, Koen Lagae, Karel Van Nieuwenhuyse boeken
  Jolien Gijbels, Koen Lagae, Karel Van Nieuwenhuyse - Hoe historici geschiedenis schrijven

  Toegankelijke inleiding in de historische praktijk voor het secundair geschiedenisonderwijs.Was het dodelijke schot dat Gavrilo Princip op 28 juni 1914 afvuurde de rechtstreekse aanleiding voor het losbarsten van de Eerste Wereldoorlog? Moeten we de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50