Boeken over archeologie

 • Ivo van Wijk, Luc Amkreutz, Piet van de Velde boeken
  Ivo van Wijk, Luc Amkreutz, Piet van de Velde - ‘Vergeten’ Bandkeramiek

  Het archeologisch onderzoek in Nederland naar de vroegneolithische Lineaire Bandkeramiek cultuur of LBK (5250-4950 v. Chr.) heeft een lange geschiedenis. Sinds de eerste vondsten in 1925 werken amateur- en beroepsarcheologen er aan om onze kennis van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Menno /Freerk Pieter Dijkstra boeken
  Menno /Freerk Pieter Dijkstra - Rondom de mondingen van Rijn en Maas

  In de Vroege Middeleeuwen maakte het kustgebied van Zuid-Holland deel uit van West-Friesland. Van menselijke aanwezigheid in deze periode getuigen niet alleen enkele historische bronnen en oude plaatsnamen, maar vooral archeologische vondsten. Dit boek geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • M. Bartels boeken
  M. Bartels - Steden in scherven / Cities in Sherds

  'Steden in Scherven/Cities in Sherds' is de meest omvangrijke publicatie binnen het Nederlandse onderzoek naar afval in beerputten. In steden zijn de alledaagse of bijzondere voorwerpen afgedankt en weggegooid in een beerput of afvalkuil. Deze voorwerpen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Lucas Petit, Daniele Morandi Bonacossi boeken
  Lucas Petit, Daniele Morandi Bonacossi - Nineveh

  "Wel, wat Nineveh betreft, schipper, dat is lang geleden weggevaagd. Alle sporen zijn verdwenen en het is onmogelijk te raden waar het lag." - Lucianus Nineveh, de machtige hoofdstad van het Assyrische rijk, fascineerde klassieke en oosterse schrijvers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Emile Mittendorff boeken
  Emile Mittendorff - Tussen Wal en schip

  Tussen wal en schip Sporen van de Middeleeuwse IJsseloever in de opgraving aan de IJsselstraat te Deventer (1983). Mittendorff, E.Paperback. 66 pp. Rijk geïllustreerd. Met CD. Publicaties Archeologisch Depot Overijssel 6. SPA uitgevers 2017. Uit de opgraving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Margreet Steiner, Bart Wagemakers boeken
  Margreet Steiner, Bart Wagemakers - We graven hier niet de Bijbel op!

  Dit is het verhaal van een bijzondere opgraving. Onderzocht werd een onaanzienlijke ruïneheuvel in Jordanië. De naam van de ruïneheuvel kwam niet in de Bijbel voor, en er was geen belangrijke stad onder het puin te verwachten. De opgraver Henk Franken had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jos Bazelmans boeken
  Jos Bazelmans - Jaarboek van de Nederlandse Archeologie 2017

  Stichting Archeologie & Publiek breng in samenwerking met Pronk Producties en met medewerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in maart 2018 het Jaarboek van de Nederlandse Archeologie 2017 uit. Het Jaarboek van de Nederlandse Archeologie is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Paul Bahn boeken
  Paul Bahn - Archeologie

  Dit Elementaire Deeltje reflecteert de langdurige populariteit van archeologie. Voor de één is het een hobby, voor de ander een carrière, maar in alle gevallen omvat het ruim tweeënhalf miljoen jaar wereldgeschiedenis. En archeologie is meer dan alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Arent D. Vos boeken
  Arent D. Vos - Onderwaterarcheologie op de Rede van Texel

  De geschiedenis van Texel is verbonden met de VOC. Bij de Rede van Texel gingen handels- en oorlogsschepen voor anker, wachtend op een gunstige wind. Diverse keren werd de Rede getroffen door rampen, waardoor een enorm schepenkerkhof bij Texel ligt, verborgen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Johan Knigge boeken
  Johan Knigge - Hier gebeurde het toen

  Hier gebeurde het toen behandelt archeologische vondsten die zich op het kruispunt bevinden van bijbel en archeologie. De vondsten werpen vaak een verrassend licht op de geschiedenissen uit de bijbel. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Johan Knigge boeken
  Johan Knigge - Bijbel en archeologie

  De auteur wil laten zien hoe archeologische vondsten de betrouwbaarheid van de Bijbel onderstrepen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • J.R. Beuker boeken
  J.R. Beuker - Vuurstenen werktuigen

  Tot ca. 4000 jaar geleden had de mens vrijwel uitsluitend de beschikking over stenen werktuigen om zijn strijd om het bestaan succesvol te kunnen voeren. Vuursteen was zonder twijfel de meest geschikte, en daarmee meest gebruikte grondstof om gereedschappen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • C.R. Hermans boeken
  C.R. Hermans - Noord-Brabantse oudheden

  Op 8 maart 1837 werd het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant opgericht. Doel van het Genootschap werd de bevordering van kunsten en wetenschappen in het algemeen en in het bijzonder in de provincie Noord-Brabant. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • P.W. van den Broeke, W.A.B. van der Sanden boeken
  P.W. van den Broeke, W.A.B. van der Sanden - Analecta Praehistorica Leidensia

  Contents: C.C. Bakels: Carbonized seeds from Northern France P.J.R. Modderman & P.H. Deckers: Verblijfssporen uit mesolithicum, neolithicum en bronstijd op de Keuperheide, gem. Helden ( L.) Zusammenfassung: Siedlungsspuren aus Mesolithikum, Neolithikum und… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Analecta praehistorica Leidensia XIII

  Analecta Praehistorica Leidensia is the annual journal of the Faculty of Archaeology (formerly the Institute of Prehistory), Leiden University. It was first published in 1964 to present the results of the faculty's archaeological investigations. As such it has… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Theo de Jong, Sem Peters, Ivo Vossen boeken
  Theo de Jong, Sem Peters, Ivo Vossen - Verwerkt verleden

  In de ondergrond van Helmond ligt een rijkdom aan resten uit het verleden. Die resten laten zien dat er al sinds de steentijd mensen rondliepen op en nabij het grondgebied van de huidige stad. Ze woonden en werkten hier, zorgden er voor hun kroost en familie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Yannick Raczynski-Henk boeken
  Yannick Raczynski-Henk - Het tekenen van vuurstenen artefacten

  Onderzoekers en liefhebbers van de Steentijd brengen veel tijd door met het bestuderen en documenteren van stenen artefacten. Omdat het onmogelijk is om al deze artefacten fysiek te bestuderen is men in veel gevallen afhankelijk van afbeeldingen. Tekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arjen V.A.J. Bosman boeken
  Arjen V.A.J. Bosman - Rome aan de Noordzee

  2000 jaar geleden waren het roerige tijden in Nederland. De zuidelijke Nederlanden waren nog maar enkele tientallen jaren geleden veroverd door de Romeinen toen ze in 15 na Chr. een legermacht mobiliseerden om verder naar het noorden op te rukken. In Velsen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Olaf Kaper, Anne Versloot boeken
  Olaf Kaper, Anne Versloot - Koninginnen van de Nijl

  Lang voordat Cleopatra over het land van de Nijl regeerde, waren er al machtige koninginnen in Egypte. Zij stonden aan de zijde van de farao bij al zijn activiteiten en blijken een soms verrassend onafhankelijke positie in te nemen. Dit boek beschrijft de vele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bernard van Daele boeken
  Bernard van Daele - Rome brandt

  Brandgevaar loerde overal, zeker ook in antieke steden. Aanvankelijk werden slaven als brandweer lieden ingezet en traden private ondernemingen op, maar dit bleek onvoldoende doeltreffend. Augustus richtte bij zijn legerhervormingen een permanent militair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Michael Klomp boeken
  Michael Klomp - Opgravingen in vroege Overijsselse nh kerken

  Opgravingen in vroege Overijsselse NH kerken. Klomp, M. Paperback. 86 pp. Rijk geïllustreerd. Spa-Uitgevers 2013. Het depot voor de archeologische bodemvondsten herbergt veel interessant materiaal waarvan bijna niemand weet dat het er is. De opgravingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Huub Scholte Lubberink boeken
  Huub Scholte Lubberink - Enschede-Elferink Es. van enkelgraf tot esgreppel

  Het depot voor de archeologische bodemvondsten in Overijssel herbergt veel interessant materiaal waarvan bijna niemand weet dat het er is. De opgravingen vonden vaak tientallen jaren geleden plaats toen er nog geen wettelijke verplichting tot uitwerking en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Mladen Popovic boeken
  Mladen Popovic - De Dode Zeerollen

  De Dode Zeerollen worden wel de grootste archeologische vondst van de 20ste eeuw genoemd. Teksten die 2000 jaar verborgen hebben gelegen. Wat leren ze ons over het oude Jodendom? Welk nieuw licht werpen ze op de eerste Christenen? Uit wat voor tijd en wereld… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dimitri de Loecker boeken
  Dimitri de Loecker - Beyond the Site 2003-2004

  Between 1980 and 1990, the former Belvédère gravel- and loess pit was given specific attention due to the discovery of in situ Middle Palaeolithic artefacts and faunal remains, in the Saalian and Weichselian strata. These discoveries led to further,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Erick Kila boeken
  Erick Kila - Verhalen van de Romeinse kust

  In de tweede eeuw na Christus werd de Zuid-Hollandse kust in toenemende mate aantrekkelijk als landingsplaats voor Chaukische piraten. Het Romeinse leger, onder meer aanwezig in Forum Hadriani (een stadje in wat nu Voorburg is), nam maatregelen. Ter hoogte van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00