Boeken over archeologie

 • Sarah Willemsen boeken
  Sarah Willemsen - Paleo-aktueel 27

  Met de jaarlijkse uitgave van Paleo-aktueel geven de medewerkers van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) inzicht in een deel van het onderzoek van het instituut. Inhoud VAN OFFER TOT OPGRAVING: MEER INFORMATIE OVER HUNEBED D42-WESTENESCH-NOORD… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • M. Bartels boeken
  M. Bartels - Steden in scherven / Cities in Sherds SET

  'Steden in Scherven/Cities in Sherds' is de meest omvangrijke publicatie binnen het Nederlandse onderzoek naar afval in beerputten. In steden zijn de alledaagse of bijzondere voorwerpen afgedankt en weggegooid in een beerput of afvalkuil. Deze voorwerpen van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  110,00
 • Lucas Petit, Daniele Morandi Bonacossi boeken
  Lucas Petit, Daniele Morandi Bonacossi - Nineveh

  "Wel, wat Nineveh betreft, schipper, dat is lang geleden weggevaagd. Alle sporen zijn verdwenen en het is onmogelijk te raden waar het lag." - Lucianus Nineveh, de machtige hoofdstad van het Assyrische rijk, fascineerde klassieke en oosterse schrijvers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Piet Kooi, Kirsten van der Ploeg boeken
  Piet Kooi, Kirsten van der Ploeg - Ezinge

  Het archeologisch onderzoek in Nederland heeft zich in de eerste helft van de twintigste eeuw tot een geheel eigen tak van wetenschap ontwikkeld. Belangrijke speler in dat vakgebied was het Biologisch-Archeologisch Instituut onder leiding van A.E. van Giffen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Evert van Ginkel, Monique van Veen, Andelko Pavlovic boeken
  Evert van Ginkel, Monique van Veen, Andelko Pavlovic - Wonen langs het Spui

  Dit boek vertelt niet veel over de opgraving (die in barre weersomstandigheden en onder tijdsdruk werd uitgevoerd) maar over de resten van de vroegere huizen, hun bewoners en vooral over wat die bewoners achterlieten aan voorwerpen. Wijnglazen, hondenbotten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Metaaltijden 3 3

  Op 16 oktober 2015 werd de derde Nederlandse Metaaltijdendag gehouden met het thema "van Heinde en Verre". Die dag werd stil gestaan bij sociale netwerken, migraties en uitwisselingscontacten binnen samenlevingen uit de Brons- en IJzertijd. Verschillende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Metaaltijden 2

  Deze bundel vormt de neerslag van de 2e Nederlandse Metaaltijdendag, gehouden op 17 oktober 2014. Toen is in een boeiende reeks lezingen een rijke doorsnede aan recent onderzoek van de brons- en de ijzertijd de revue gepasseerd, waarbij speciale aandacht was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Yannick Raczynski-Henk boeken
  Yannick Raczynski-Henk - Het tekenen van vuurstenen artefacten

  Onderzoekers en liefhebbers van de Steentijd brengen veel tijd door met het bestuderen en documenteren van stenen artefacten. Omdat het onmogelijk is om al deze artefacten fysiek te bestuderen is men in veel gevallen afhankelijk van afbeeldingen. Tekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Erick Kila boeken
  Erick Kila - Verhalen van de Romeinse kust

  In de tweede eeuw na Christus werd de Zuid-Hollandse kust in toenemende mate aantrekkelijk als landingsplaats voor Chaukische piraten. Het Romeinse leger, onder meer aanwezig in Forum Hadriani (een stadje in wat nu Voorburg is), nam maatregelen. Ter hoogte van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Metaaltijden 1

  Deze bundel vormt de neerslag van de 1e Nederlandse Metaaltijdendag, gehouden op 18 oktober 2013. Hierbij werd een rijke doorsnede aan recent metaaltijdenonderzoek gepresenteerd, dat nu in schriftelijke vorm het licht ziet. Deze bundel bevat bijdragen over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • W. Prummel, J.P. de Roever, A.F.L. van Holk boeken
  W. Prummel, J.P. de Roever, A.F.L. van Holk - Swifterbant

  Er was tot nu toe geen boek beschikbaar voor het brede publiek over de Swifterbantcultuur (5000-3400 voor Chr.). En dat terwijl deze cultuur op de overgang van jagen-verzamelen naar akkerbouw en veeteelt uiterst belangrijk is binnen de Nederlandse archeologie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Huub Scholte Lubberink boeken
  Huub Scholte Lubberink - Publicaties Archeologische Depot Overijssel Enschede-Elferink Es. van enkelgraf tot esgreppel.

  Het depot voor de archeologische bodemvondsten in Overijssel herbergt veel interessant materiaal waarvan bijna niemand weet dat het er is. De opgravingen vonden vaak tientallen jaren geleden plaats toen er nog geen wettelijke verplichting tot uitwerking en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Roos van Oosten boeken
  Roos van Oosten - De stad, het vuil en de beerput

  De Nederlandse stadsarcheologie heeft de afgelopen decennia een omvangrijke hoeveelheid informatie opgeleverd over de middeleeuwse stad in veel van haar gedaanten. Dit betreft onder meer het ontstaan, de topografie, de materiële cultuur en het functioneren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Jan Kolen, Hanneke Ronnes, Rita Hermans boeken
  Jan Kolen, Hanneke Ronnes, Rita Hermans - Door de lens van de landschapsbiografie

  Door de lens van de landschapsbiografie is een bloemlezing van de beste essays van de afgelopen zeven jaar uit de populaire master cursus 'Biografie van het Landschap', verzorgd door de Vrije universiteit in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Arent D. Vos boeken
  Arent D. Vos - Nederlandse archeologische rapporten Onderwaterarcheologie op de Rede van Texel

  De geschiedenis van Texel is verbonden met de VOC. Bij de Rede van Texel gingen handels- en oorlogsschepen voor anker, wachtend op een gunstige wind. Diverse keren werd de Rede getroffen door rampen, waardoor een enorm schepenkerkhof bij Texel ligt, verborgen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • W.K. van Zijverden, J. de Moor boeken
  W.K. van Zijverden, J. de Moor - Het groot profielenboek

  In de archeologische praktijk wordt veel van de archeoloog in het veld gevraagd. Hij/zij is het welbekende schaap met de vijf poten. Naast de dagelijkse bureaucratische rompslomp blijft helaas vaak te weinig tijd over voor de archeologische inhoudelijke kant… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • P.W. van den Broeke, W.A.B. van der Sanden boeken
  P.W. van den Broeke, W.A.B. van der Sanden - Analecta Praehistorica Leidensia Analecta Praehistorica Leidensia 17

  Contents: C.C. Bakels: Carbonized seeds from Northern France P.J.R. Modderman & P.H. Deckers: Verblijfssporen uit mesolithicum, neolithicum en bronstijd op de Keuperheide, gem. Helden ( L.) Zusammenfassung: Siedlungsspuren aus Mesolithikum, Neolithikum und… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ivo van Wijk, Luc Amkreutz, Piet van de Velde boeken
  Ivo van Wijk, Luc Amkreutz, Piet van de Velde - 'Vergeten' Bandkeramiek

  Het archeologisch onderzoek in Nederland naar de vroegneolithische Lineaire Bandkeramiek cultuur of LBK (5250-4950 v. Chr.) heeft een lange geschiedenis. Sinds de eerste vondsten in 1925 werken amateur- en beroepsarcheologen er aan om onze kennis van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Theo de Jong, Sem Peters, Ivo Vossen boeken
  Theo de Jong, Sem Peters, Ivo Vossen - Verwerkt verleden

  In de ondergrond van Helmond ligt een rijkdom aan resten uit het verleden. Die resten laten zien dat er al sinds de steentijd mensen rondliepen op en nabij het grondgebied van de huidige stad. Ze woonden en werkten hier, zorgden er voor hun kroost en familie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sicilië en de zee

  Door de strategische ligging en de natuurlijke rijkdommen is Sicilië altijd een felbegeerd eiland geweest. Feniciërs en Grieken vestigden zich er als eerste buitenstaanders. Hun kolonies leverden een blijvende bijdrage aan de cultuurgeschiedenis van Europa.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Bernard van Daele boeken
  Bernard van Daele - Rome Brandt

  Brandgevaar loerde overal, zeker ook in antieke steden. Aanvankelijk werden slaven als brandweer lieden ingezet en traden private ondernemingen op, maar dit bleek onvoldoende doeltreffend. Augustus richtte bij zijn legerhervormingen een permanent militair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • APL 13 - Collection of Papers

  Analecta Praehistorica Leidensia is the annual journal of the Faculty of Archaeology (formerly the Institute of Prehistory), Leiden University. It was first published in 1964 to present the results of the faculty's archaeological investigations. As such it has… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • De archeologische schatkamer Maaskant

  De Maaskant ligt in het noordoosten van Noord-Brabant tussen de rivier de Maas en de stad Oss. Het gebied herbergt een groot aantal archeologische vindplaatsen die aantonen dat zich hier reeds vijfduizend jaar geleden boeren vestigden aan de oevers van de Maas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Michael Klomp boeken
  Michael Klomp - Publicaties Archeologische Depot Overijssel Opgravingen in vroege Overijsselse nh kerken

  Opgravingen in vroege Overijsselse NH kerken. Klomp, M. Paperback. 86 pp. Rijk geïllustreerd. Spa-Uitgevers 2013. Het depot voor de archeologische bodemvondsten herbergt veel interessant materiaal waarvan bijna niemand weet dat het er is. De opgravingen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Annelies Berends boeken
  Annelies Berends - Verdronken dorp

  Het dorp Beulake werd eind 18de eeuw verzwolgen door het hoge water van de Zuiderzee. Het ligt nog steeds op de bodem van de Beulakerwijde. Eind jaren 60 kwam er geschikte apparatuur beschikbaar waarmee op de bodem van de beulakerwijde gekeken kon worden.Er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95