Boeken over archeologie

 • Evert van Ginkel, Peter Stokkel boeken
  Evert van Ginkel, Peter Stokkel - Wonen op oude duinen

  Vroege `Haagse’ boeren op begraven duinen De Wateringse Binnentuinen zijn nu een ruim opgezette nieuwbouwwijk van Den Haag, met veel groen en water. Bijna vijfduizend jaar geleden was het daar nog veel ruimer, groener en waterrijker. Hier lag toen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Jos Bazelmans boeken
  Jos Bazelmans - Jaarboek van de Nederlandse Archeologie 2017

  Stichting Archeologie & Publiek breng in samenwerking met Pronk Producties en met medewerking van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in maart 2018 het Jaarboek van de Nederlandse Archeologie 2017 uit. Het Jaarboek van de Nederlandse Archeologie is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Wijnand van der Sanden, Anja Schuring boeken
  Wijnand van der Sanden, Anja Schuring - De zaak Vermaning

  In 1965 ontdekte de amateurarcheoloog Tjerk Vermaning (1929-1987) vlakbij zijn woonplaats Smilde twee kampementen uit de tijd van Neanderthalers. In de jaren daarna vond hij er nog enkele, in Hijken en Eemster. De wetenschap reageerde enthousiast. Vermaning… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Margreet Steiner, Bart Wagemakers boeken
  Margreet Steiner, Bart Wagemakers - We graven hier niet de Bijbel op!

  Dit is het verhaal van een bijzondere opgraving. Onderzocht werd een onaanzienlijke ruïneheuvel in Jordanië. De naam van de ruïneheuvel kwam niet in de Bijbel voor, en er was geen belangrijke stad onder het puin te verwachten. De opgraver Henk Franken had… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Vincent van Vilsteren, J. Nokandeh boeken
  Vincent van Vilsteren, J. Nokandeh - Iran

  Meer dan 100.000 jaar geleden ontstonden op het grondgebied van het huidige Iran de eerste beschavingen. Met geraffineerde technieken vonden mensen manieren om in een moeilijk klimaat landbouw en veeteelt te ontwikkelen. In de loop van duizenden jaren kwam… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Wijnand van der Sanden boeken
  Wijnand van der Sanden - Geschiedenis van Drenthe

  Drenthe kent een lange bewoningsgeschiedenis. De oudste sporen van menselijke aanwezigheid gaan zeker 50.000 jaar terug, misschien wel meer dan 100.000 jaar. In die lange periode voltrekken zich grote veranderingen. Gedurende het grootste deel van die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Peter ter Keurs boeken
  Peter ter Keurs - Rijksmuseum van Oudheden Leiden

  In juni 1818 werd de jonge Caspar Reuvens (1793-1835) benoemd tot hoogleraar archeologie aan de Universiteit Leiden. Tegelijkertijd kreeg hij het beheer over het Archeologisch Cabinet van de universiteit, toen nog Hoogeschool geheten. Deze gebeurtenis wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Emile Mittendorff boeken
  Emile Mittendorff - Tussen Wal en schip

  Tussen wal en schip Sporen van de Middeleeuwse IJsseloever in de opgraving aan de IJsselstraat te Deventer (1983). Mittendorff, E.Paperback. 66 pp. Rijk geïllustreerd. Met CD. Publicaties Archeologisch Depot Overijssel 6. SPA uitgevers 2017. Uit de opgraving… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Nico Arts, Jeroen Bouwmeester boeken
  Nico Arts, Jeroen Bouwmeester - The urban graveyard

  It is commonly believed that in medieval and post-medieval towns and cities death outnumbered births and that these urban centres could only survive through the influx of migrants; a concept which has come to be known as the urban graveyard effect. Whether… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Hemmy Clevis boeken
  Hemmy Clevis - Archeologisch tekenen

  Tweede druk aangevuld met tekeningen van alle additieven Clevis beschrijft niet alleen de geschiedenis van het archeologisch tekenen en op welke wijze dit gepubliceerd werd, maar geeft ook eenduidige richtlijnen voor het traditioneel tekenen en digitaal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Jeroen Bouwmeester boeken
  Jeroen Bouwmeester - De stad en de dood

  Het is een wijdverbreid idee dat (post-)middeleeuwse steden een sterfteoverschot hadden en zij slechts in leven konden blijven door de toestroom van migranten; een fenomeen dat bekend staat als het 'urban graveyard'-effect. Over details valt te twisten, maar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  74,95
 • Vincent van Vilsteren boeken
  Vincent van Vilsteren - Nieuwe Drentse Volksalmanak 2017

  De Nieuwe Drents(ch)e Volksalmanak, opvolger van de Drentsche Volksalmanak (1837-1851), verschijnt sinds 1883. In de loop van de jaren is de almanak uitgegroeid tot historisch en archeologisch jaarboek van Drenthe. Het is hét podium voor zowel professionele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Lucas Petit, Daniele Morandi Bonacossi boeken
  Lucas Petit, Daniele Morandi Bonacossi - Nineveh

  "Wel, wat Nineveh betreft, schipper, dat is lang geleden weggevaagd. Alle sporen zijn verdwenen en het is onmogelijk te raden waar het lag." - Lucianus Nineveh, de machtige hoofdstad van het Assyrische rijk, fascineerde klassieke en oosterse schrijvers,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • A.A.A. Mol boeken
  A.A.A. Mol - Costly Giving, Giving Guaizas

  An Archaeology of Exchange is primarily an archaeology of human sociality and anti-sociality. Nevertheless, archaeological studies of exchange are numerous and varied, and archaeologists do not always approach exchange as a social mechanism, concentrating… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • H.M. van der Velde, N. Jaspers, E. Drenth boeken
  H.M. van der Velde, N. Jaspers, E. Drenth - Van graven in de prehistorie en dingen die voorbijgaan

  In het werk en onderzoek van Eric Lohof staat de Nederlandse prehistorie centraal, en die van het Neolithicum en de Bronstijd in het bijzonder. Ter ere van Eric's pensioen in 2011 is rondom dit onderwerp een feestbundel samengesteld met bijdragen van vrienden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • De archeologische schatkamer Maaskant

  De Maaskant ligt in het noordoosten van Noord-Brabant tussen de rivier de Maas en de stad Oss. Het gebied herbergt een groot aantal archeologische vindplaatsen die aantonen dat zich hier reeds vijfduizend jaar geleden boeren vestigden aan de oevers van de Maas… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Annelies Berends boeken
  Annelies Berends - Verdronken dorp

  Het dorp Beulake werd eind 18de eeuw verzwolgen door het hoge water van de Zuiderzee. Het ligt nog steeds op de bodem van de Beulakerwijde. Eind jaren 60 kwam er geschikte apparatuur beschikbaar waarmee op de bodem van de beulakerwijde gekeken kon worden.Er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Piet Kooi, Kirsten van der Ploeg boeken
  Piet Kooi, Kirsten van der Ploeg - Ezinge

  Het archeologisch onderzoek in Nederland heeft zich in de eerste helft van de twintigste eeuw tot een geheel eigen tak van wetenschap ontwikkeld. Belangrijke speler in dat vakgebied was het Biologisch-Archeologisch Instituut onder leiding van A.E. van Giffen.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Alexander Jager boeken
  Alexander Jager - Middeleeuws kampen

  Tot dusver ontbrak het in de literatuur aan een overzicht van de archeologische onderzoeken in Kampen. Met behulp van dit boek wordt getracht deze leemte te vullen. Naast archeologische vondsten bestaat er ook buitengewoon veel historisch archiefmateriaal. In… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Yannick Raczynski-Henk boeken
  Yannick Raczynski-Henk - Het tekenen van vuurstenen artefacten

  Onderzoekers en liefhebbers van de Steentijd brengen veel tijd door met het bestuderen en documenteren van stenen artefacten. Omdat het onmogelijk is om al deze artefacten fysiek te bestuderen is men in veel gevallen afhankelijk van afbeeldingen. Tekeningen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Bos, Michiel Gerding, Germa Greving, Wijnand van der Sanden, Vincent van Vilsteren, Gerben de Vries boeken
  Jan Bos, Michiel Gerding, Germa Greving, Wijnand van der Sanden, Vincent van Vilsteren, Gerben de Vries - Nieuwe Drentse Volksalmanak 2015

  De Nieuwe Drents(che)e Volksalmanak, opvolger van de Drentsche Volksalmanak (1837-1851), verschijnt sinds 1883. In de loop van de jaren is de almanak uitgegroeid tot historisch en archeologisch jaarboek van Drenthe. Het is hét podium voor zowel professionele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Olaf Kaper boeken
  Olaf Kaper - Koninginnen van de Nijl in vertaling

  De tentoonstelling Koninginnen van de Nijl, in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, bevat een groot aantal Oudegyptische teksten. De sarcofaag van koningin Nefertari is beschreven, er zijn verschillende teksten op papyrus en vele beelden en stèles met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • W. Prummel, J.P. de Roever, A.F.L. van Holk boeken
  W. Prummel, J.P. de Roever, A.F.L. van Holk - Swifterbant

  Er was tot nu toe geen boek beschikbaar voor het brede publiek over de Swifterbantcultuur (5000-3400 voor Chr.). En dat terwijl deze cultuur op de overgang van jagen-verzamelen naar akkerbouw en veeteelt uiterst belangrijk is binnen de Nederlandse archeologie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Olaf Kaper, Anne Versloot boeken
  Olaf Kaper, Anne Versloot - Koninginnen van de Nijl

  Lang voordat Cleopatra over het land van de Nijl regeerde, waren er al machtige koninginnen in Egypte. Zij stonden aan de zijde van de farao bij al zijn activiteiten en blijken een soms verrassend onafhankelijke positie in te nemen. Dit boek beschrijft de vele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Daniël Postma boeken
  Daniël Postma - Het zodenhuis van Firdgum

  Het Fries-Groningse kustgebied vormt een van de rijkste archeologische landschappen van Nederland. Het bestond oorspronkelijk uit vruchtbare kweldergebieden: een weids en boomloos landschap waarin het goed boeren was, mits men voldoende rekening hield met de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95