Boeken over geschiedenis

 • Ruud Bruijns boeken
  Ruud Bruijns - Liever revolutie dan oorlog

  In de jaren 1930 taande het principiële antimilitarisme in de internationale sociaaldemocratie. Als antwoord daarop ontstond de Internationale Socialistische Anti-Oorlogsliga in Nederland én België. Socialistische oud-strijders en militante jongeren sloegen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dieuwertje Duijn, Christiaan Schrickx boeken
  Dieuwertje Duijn, Christiaan Schrickx - Een huwelijk aan diggelen

  De havens liggen vol met koopvaardijschepen, die goederen uit verre landen brengen, zoals hout en graan uit het Oostzeegebied, zout uit Mediterrane landen en specerijen uit Azië. Vanuit de havens varen honderden vissersschepen uit voor de haringvisserij. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Felix West boeken
  Felix West - WWII in Europa

  De wereld draagt nog altijd de littekens van de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet verwonderlijk als men de onvoorstelbare impact van dit conflict voor ogen houdt. De oorlog kostte tientallen miljoenen mensen het leven. In dit boek worden op heldere wijze de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Perry Pierik boeken
  Perry Pierik - De grote slagen Verdun

  De slag om Verdun vormt een van de meest dramatische momenten uit de Eerste Wereldoorlog. Nadat de strijd aan het westelijk front aan de rivier de Marne was vastgelopen zocht de Duitse leiding een nieuwe mogelijkheid de strijd te beslissen. Het front bij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Michele Claire Lucas boeken
  Michele Claire Lucas - Een meisje uit Oradour

  Hoe de nazi's een Frans dorp vernietigden Te midden van de overblijfselen van haar verwoeste huis in het Franse dorpje Oradour zit een jong meisje met een gietijzeren pot in haar handen. Het meisje wordt meegenomen naar een klooster,waar ze opgroeit in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,50
 • Simon Montefiore boeken
  Simon Montefiore - De Romanovs

  De bejubelde auteur van Stalins jeugdjaren en andere meeslepende biografieën heeft met De Romanovs een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden. In dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,99
 • Rob Hartmans boeken
  Rob Hartmans - De revolutie die niet doorging

  In ‘De revolutie die niet doorging’ beschrijft Rob Hartmans de tragedie van Pieter Jelles Troelstra. In november 1918 braken er tal van revoluties uit in Europa. Ook in Nederland gist het. Socialistische leiders denken dat het einde van de monarchie en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Peter Frankopan boeken
  Peter Frankopan - De nieuwe zijderoutes

  In De nieuwe zijderoutes beschrijft Peter Frankopan het heden en de toekomst van een wereld die drastisch aan het veranderen is. We volgen de opkomende zijderoutes naar het oosten, van Europa naar China via Rusland en het Midden-Oosten. In de westerse wereld… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jonathan Trigg boeken
  Jonathan Trigg - Vlaamse Waffen-SS

  Niet minder dan 23.000 Vlamingen namen dienst bij de Waffen-SS, de paramilitaire tak van de Duitse nazipartij NSDAP. Hun motivatie was complex: van flamingantisme over anti-communisme tot nazisme. Velen sneuvelden tijdens de bloederige nederlaag aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Roel van Duijn boeken
  Roel van Duijn - Een zoon voor de Führer

  'Julia's ongeduldige perfectionisme lijkt op dat van mij. En ik krijg de zenuwen: zou het dan mogelijk zijn geweest dat ik, als ik in een ander nest en wat vroeger was geboren, ook nazi geworden was?' - Roel van Duijn, oprichter van Provo en pacifist Dit is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Suzan Folkerts, Garrelt Verhoeven boeken
  Suzan Folkerts, Garrelt Verhoeven - Deventer Boekenstad

  Deventer Boekenstad kent een rijke geschiedenis. Vanaf het moment dat missionaris Lebuinus 1250 jaar geleden de IJssel overstak en aan de oevers van de rivier een missiepost vestigde, lieten Deventenaren hun sporen na in schrift. Die geschiedenis strekt zich… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Raymaekers boeken
  Jan Raymaekers - Kinderen van de kolonie

  Het is ruim zestig jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd. Dat zijn vier generaties die vanuit hun eigen ervaringen kunnen terugblikken op de koloniale tijd en hoe het de onafhankelijke republiek Congo na 1960 is vergaan. Kinderen van de kolonie bevat een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Leonard Rutgers boeken
  Leonard Rutgers - De klassieke wereld in 52 ontdekkingen

  Zo’n 2500 jaar geleden voltrok zich rond de Middellandse Zee een culturele revolutie die zijn weerga niet kent. Grieken en Romeinen, Feniciërs en Etrusken, en weldra ook Joden en Christenen, allemaal droegen ze eraan bij, of het nu ging om de ontwikkeling… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Bronnen voor de geschiedenis der dagvaarten van de Staten van Zeeland 1318 - 1572

  Band 1: Inleiding, lijsten en teksten 1318-1478Het bestuur van het gewest Zeeland werd in de late middeleeuwen en in de zestiende eeuw voornamelijk gedragen door de vergaderingen van de Staten. In dit orgaan overlegden afgevaardigden van de geestelijkheid, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Maarten Couttenier, Nicolas Standaert, Karel Van Nieuwenhuyse boeken
  Maarten Couttenier, Nicolas Standaert, Karel Van Nieuwenhuyse - Eurocentrisch denken voorbij

  Didactische gids voor een brede blik in geschiedenisonderwijsIn het geschiedenisonderwijs in Vlaanderen wordt nog al te vaak een eurocentrisch perspectief gehanteerd. Dit eurocentrisch denken stelt voorop dat de belangrijkste ontwikkelingen in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marga Coesel boeken
  Marga Coesel - Eli Heimans

  Heimans en Thijsse. Hun namen worden vaak in één adem genoemd. Samen legden zij rond 1900 de basis voor de moderne natuurbeweging. Wie Jac. P. Thijsse was, is ook nu nog vrij algemeen bekend. De naam van Eli Heimans raakte wat op de achtergrond. Hij kwam in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Marianne Eekhout boeken
  Marianne Eekhout - Werk, bid en bewonder

  Kunst en calvinisme. Het lijken onverenigbare grootheden. Kunst wordt geassocieerd met rijkdom en luxe. Calvinisme met soberheid, striktheid en spaarzaamheid. Werk, bid & bewonder laat zien dat het hier slechts om een schijnbare tegenstelling gaat. In de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Rudolph Nevi boeken
  Rudolph Nevi - Expo 58

  Expo 58 staat vandaag bekend om haar duizelingwekkende architectuur en vernieuwend karakter, maar was voor de gemiddelde bezoeker vooral een vermoeiende ervaring. Er was te veelte zien en te veel te doen. De eendagstoeristen probeerden vaak tevergeefs een van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jan Smets boeken
  Jan Smets - Mechelen, een stad vertelt 2

  Twee jaar geleden verscheen een eerste boek waarin Jan Smets een vijftigtal heel diverse Mechelaars portretteerde. Hij had niet de pretentie hét verhaal van deze stad te vertellen. Helemaal niet. Maar elk van deze Maneblussers bracht een puzzelstukje aan van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Wim Klooster boeken
  Wim Klooster - Tussen honger en zwaard

  Dat de Nederlanders in de zeventiende eeuw in Azië aan een koloniaal rijk bouwden weet iedereen. Het is veel minder bekend dat hetzelfde ook in het Atlantische gebied gebeurde. In Tussen honger en zwaard laat Wim Klooster zien dat het Atlantische imperium van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Jac. Biemans, Henk van der Linden, Tom Sas boeken
  Jac. Biemans, Henk van der Linden, Tom Sas - ’s-Hertogenbosch en de Eerste Wereldoorlog

  In de Eerste Wereldoorlog was Nederland neutraal. Maar dat wil niet zeggen dat het er rustig bleef. Integendeel: mobilisatie, opvang van vluchtelingen, inkwartiering, schaarste en distributie van voedsel en allerlei noodzakelijke eerste levensbehoeften, van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Frederick Douglass boeken
  Frederick Douglass - Het levensverhaal van Frederick Douglass

  Frederick Douglass werd geboren als Amerikaanse slaaf en leerde zichzelf lezen en schrijven. Hij werd een gedreven strijder tegen de slavernij, briljant schrijver, journalist en spreker, wiens speeches het abolitionisme aanwakkerden. In zijn jeugd werd hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,99
 • Maarten J. Raven, Ben van den Bercken boeken
  Maarten J. Raven, Ben van den Bercken - Goden van Egypte, van A tot Seth

  In het boekje 'Goden van Egypte - van A tot Seth' vind je in een oogwenk informatie over tientallen Egyptische goden of godinnen. Het behandelt de goden in de tentoonstelling 'Goden van Egypte', maar biedt ook handvaten bij een bezoek aan elke andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Chris Aalberts boeken
  Chris Aalberts - Palermo aan het Marsdiep

  Den Helder kreeg de afgelopen jaren de reputatie van probleem­gemeente waar alles mis lijkt te gaan. Bestuur en gemeenteraad vallen hier meer op door onderling gekrakeel dan door daadkrachtig optreden. Met als resultaat: mislukte projecten, hoogoplopende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - De vergeten winter

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,88