Boeken over geschiedenis

 • Robert van Ee boeken
  Robert van Ee - De Strijd om Overschie

  Bij de gevechtshandelingen aan het begin van WOII heeft Overschie een onderscheidende rol gespeeld maar het dorp zelf speelde een passieve rol. Hierover werd niet eerder gepubliceerd. Het was een dorp gelegen tegen de noordgrens van Overschie die door de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50
 • Mieke Meiboom boeken
  Mieke Meiboom - Foute Groningers?

  Duizenden mensen werden direct na de bevrijding in april/mei 1945 opgepakt en vastgezet als'politiek delinquent'. Politiek delinquent is iedereen die verdacht of (anoniem) beschuldigd wordt van collaboratie met de vijand of misdaden heeft gepleegd onder de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Elco Brinkman boeken
  Elco Brinkman - Bouwen en bewaren

  Elco Brinkman bracht decennialang door op en rond het Haagse Binnenhof, ‘in het midden, op de brug tussen bestuur en politiek, tussen mensen en hun maatschappij, tussen verdienen en verdelen’. Hij groeide op in het openbaar bestuur, maar drong aan op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Lucia Nankoe, Jean Jacques Vrij boeken
  Lucia Nankoe, Jean Jacques Vrij - Trouwportretten.

  Een eeuw huwelijken in Suriname in woord en beeld Aan de hand van bijna honderd bruidsfoto's en tientallen verhalen geeft dit boek een beeld van door huwelijk verbonden levens van Surinamers tussen 1845 en 1950. Niet alleen in eigen land, want Surinamers… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Bart van der Steen boeken
  Bart van der Steen - In Leiden moet het anders

  Met de leus ‘In Leiden moet het anders en anders is de SP’ voerde de SP in 1982 campagne voor de Leidse gemeenteraad. Met succes, want na twaalf jaar actievoeren veroverde de afdeling haar eerste gemeenteraadszetel. Tussen 1970 en 1982 veranderde de SP van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00
 • Eric Heres, Bruno Steinfort boeken
  Eric Heres, Bruno Steinfort - Van missie naar strijd

  InhoudTwaalf verhalen. Eerlijk. Ontroerend. Intiem. Uniek. Van oorlogsveteranen, hun partners, hun kinderen, hun hulpverleners. Over wat het betekent als 'onze jongens en meiden' na terugkeer van een uitzending de oorlog niet meer uit hun hoofd krijgen. Hoe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Huub Sanders boeken
  Huub Sanders - Het virus der betrokkenheid

  Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) is een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op het terrein van de sociale geschiedenis, zowel in het wetenschappelijk onderzoek als in het verzamelen en beheren van een unieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Orlando Figes boeken
  Orlando Figes - Tragedie van een volk

  Klassieker, zowel een literair meesterwerk als een historisch standaardwerk. Tragedie van een volk is het eerste alomvattende werk over de Russische Revolutie in één boek. Orlando Figes laat ons de Revolutie begrijpen als een menselijk samenspel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marta Breen, Jenny Jordahl boeken
  Marta Breen, Jenny Jordahl - Vrouwen in gevecht

  150 jaar geleden kon een vrouw niet stemmen of haar eigen geld verdienen. Ze had geen enkele politieke invloed, zelfs geen controle over haar eigen lichaam. Haar vader nam alle beslissingen tot ze getrouwd was en daarna nam haar echtgenoot het over. Deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Willem Stutje boeken
  Jan Willem Stutje - Ferdinand Domela Nieuwenhuis

  Weinigen spraken in Nederland zo tot de verbeelding als Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919). Tallozen zagen in hem een Verlosser. Waar Domela sprak, stroomden de zalen vol. Onder zijn charismatische leiding groeide de Sociaal-Democratische Bond uit tot… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Hubert P. Cramer boeken
  Hubert P. Cramer - De democratische samenleving

  Democratie, een Europese institutie, is een product van eeuwen van ontwikkelingen en het cultureel erfgoed van de klassieke Grieken. De fundering van de hedendaagse parlementaire democratie is eind 19e eeuw gelegd. De Sovjet-Unie bood het communistisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ingrid de Zwarte boeken
  Ingrid de Zwarte - De hongerwinter

  De Hongerwinter van 1944-1945 is een van de meest beruchte episodes in de Nederlandse geschiedenis. Op basis van uitgebreid onderzoek in binnen- en buitenland vertelt Ingrid de Zwarte in dit boek het verhaal van de Hongerwinter. Hoe is de hongersnood precies… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Biemans, Frans van Gaal, Wies van Leeuwen, Kees van den Oord boeken
  Biemans, Frans van Gaal, Wies van Leeuwen, Kees van den Oord - Pastoors, Kasteelheren, Maasboeren

  Jac. Biemans, Frans van Gaal, Wies van Leeuwen, Kees van den Oord Pastoors, Kasteelheren, Maasboeren 650 Jaar parochieleven in Bokhoven Op 23 maart 1369 gaf de prinsbisschop van Luik toestemming om de kapel van Bokhoven in een zelfstandige parochiekerk te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Hendrik Vos, Rob Heirbaut boeken
  Hendrik Vos, Rob Heirbaut - Europa in woelig water

  Een verrassende blik in de Europese keuken De Europese Unie is machtig geworden. We reizen zonder grenscontroles, betalen met de euro en op allerlei vlakken hebben Europese regels een impact op ons leven. Maar er zijn ook domeinen waarop de Unie schijnbaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Géraldine Schwarz boeken
  Géraldine Schwarz - De geheugenlozen

  ‘De geheugenlozen’ van Géraldine Schwarz is een krachtig pleidooi om het verleden onder ogen te zien en zo inzicht te krijgen in de opkomst van het populisme. Géraldine Schwarz ontdekt op een dag dat haar Duitse grootvader in 1938 voordelig een joods… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Jaco Koehler boeken
  Jaco Koehler - Duivelse dilemma’s na de schipbreuk van de Batavia

  Op 4 juni 1629 vergaat de Batavia bij de Houtman Abrolhos voor de westkust van Australië. Overleven op deze godvergeten plek lijkt onmogelijk. De schipper en opperkoopman rusten twee dagen na de schipbreuk een boot uit en zetten koers naar Java. Drie maanden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Henk Visscher boeken
  Henk Visscher - Nederland in tijden van droom en daad

  Eén van de opvallendste veranderingen sinds de jaren zestig is de acceptatie van het naakt in de openbare ruimte. Daarvoor stuitte dit op grote weerstand, zelfs als het ging om kunstwerken. Dit bleek bijvoorbeeld bij Het Gerucht, een schilderij van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Patrick Radden Keefe boeken
  Patrick Radden Keefe - Zeg niets

  Jean McConville, moeder van tien kinderen, wordt in 1972 door gemaskerde mannen ontvoerd. Iedereen in de buurt weet dat de IRA verantwoordelijk is voor haar verdwijning, maar niemand durft erover te praten. In 2003 worden op een strand botten en een blauwe… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Lodewijk Dros boeken
  Lodewijk Dros - Eiland in de nevel

  In de vroege zomer van 1791 maakte Pieter Kikkert een rondwandeling over Texel, 45 kilometer lang, nadat daar een verwoestende storm had huisgehouden. Hele stukken land waren zo slecht ingepolderd dat de zee ze had weggevaagd. Hij had een romantische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Koreaoorlog

  De Koreaoorlog is de enige oorlog die onder de vlag van de Verenigde Naties werd gevoerd, zij het met een hoofdrol voor de Amerikanen. Een oorlog in een land met een geschiedenis van duizenden jaren, maar tot diep in de twintigste eeuw in het Westen nauwelijks… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Peter van Kemseke, Ingmar Samyn boeken
  Peter van Kemseke, Ingmar Samyn - Waarom muren niet werken

  In 2019 en 2020 zetelt België voor de zesde keer in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, een van de machtigste internationale organisaties ter wereld. Heel fijn, hoor ik u denken, maar what's in it for us? Hoe belangrijk universele mensenrechten ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Johan Francke boeken
  Johan Francke - Al die willen te kaap'ren varen

  De Republiek was tijdens de Vierde Engelse Oorlog (1780-1784) niet opgewassen tegen de maritieme kracht van Groot-Brittannië. Na de Slag bij Doggersbank zouden alleen de Nederlandse kapers nog in actie komen om schepen te rantsoeneren (het vragen van losgeld)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Herman Portocarero boeken
  Herman Portocarero - De diamantdiaspora

  De Tweede Wereldoorlog schudt Antwerpen stevig door elkaar. Op zoek naar een veiliger bestaan migreren vele Joden naar Havana. Die beslissing brengt een groot deel van de Antwerpse diamantsector naar Cuba. Een kleine ontdekking bracht Herman Portocarero op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Huw Lewis-Jones boeken
  Huw Lewis-Jones - Het logboek van de zeevaarder

  In het prachtige vierkleurenboek ‘Het logboek van de zeevaarder’ neemt poolreiziger Huw Lewis-Jones ons mee op ontdekkingsreis. Aan de hand van originele logboeken, brieven en dagboeken volgen we de reizen van bekende kapiteins, maar ook van matrozen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • S. Oudhoff boeken
  S. Oudhoff - Beeldvorming en het Binnenhof

  Bij mijn poging de mens en het (Nederlandse) politieke landschap te begrijpen, kwam ik tot de conclusie dat de oude links-rechts distinctie te vaag is, niet lading dekkend en daarbij (mede daardoor) regelmatig verkeerd wordt gebruikt. Na een kleine poging de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00