Boeken over geschiedenis

 • Josephine Hoegaerts, Yves Segers boeken
  Josephine Hoegaerts, Yves Segers - Bestiarium

  Hebben dieren een geschiedenis? Dit boek toont alvast aan dat samenleven met huis-, boerderij- en andere dieren allesbehalve nieuw is. In twintig verhalen over ‘beroemde’ dieren (zoals de hond van Bismarck of de schildpad van Batibouw), bescheiden beestjes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Simone Berger, Armando Ello boeken
  Simone Berger, Armando Ello - De lange reis van de Poesaka

  Nog nooit is geschiedenis zo tastbaar geweest. De creatieve fotograaf, filmer en auteur Armando Ello en herinneringskunstenaar' Simone Berger - volgens Adriaan van Dis - bundelen hun ervaring en passie en geven een gezicht aan de vele nog niet vertelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Meredith MacArdle boeken
  Meredith MacArdle - Het wereldgeschiedenis-quizboek

  Vanaf de eerste keizerrijken en beschavingen – van de klassieke wereld van het Midden-Oosten en Afrika; het Parthische rijk; de eeuwenoude dynastieën in China; de stichting van Rome en de Romeinse republiek; de Peruaanse culturen; de middeleeuwen; het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Floris van de Vooren boeken
  Floris van de Vooren - Opkomst en ondergang van beschavingen

  Wat bepaalt opkomst, bloei en ondergang van beschavingen? Aan de hand van een scenarioanalyse onderzoekt econoom Floris van de Vooren de factoren die de ontwikkeling van beschavingen bepalen.Als we denken aan de toekomst, zijn we vaak pessimistisch en geloven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Vincent Van Bijnen boeken
  Vincent Van Bijnen - Hekate

  De toekomst was toen. Hekate is het beklemmende verhaal van een groep tijdreizigers, die probeert het verleden zodanig te veranderen, dat de mensheid in de toekomst kan overleven. Morgans groep krijgt als opdracht mee, een einde te maken aan de gewelddadige en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,61
 • Jurriaan Ceroy Mulder boeken
  Jurriaan Ceroy Mulder - Een Totalitaire revisie

  Een totalitaire revisie doopte Jurriaan Ceroy Mulder deze bundel. Dit vanwege de studie van de historicus Perry Pierik naar de vergaande invloed van de Duitse generaal Erich Ludendorff op de geschiedenis van de 20ste eeuw. Hij was samen met Paul von Hindenburg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Francine Püttmann boeken
  Francine Püttmann - Hier ligt begraven

  Ingeklemd tussen de huizen ligt de oude Joodse begraafplaats van Wageningen aan De Bleijk. Deze is in 1667 opgericht op de 'Sandcuil', een stuk grond in de zandafgraving aan de oostzijde van de stad dat deel uitmaakte van de Stads buitenbleek. Tot 1925 werden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Pieter J. Goedhart, Jan C. Henneman, Krystof Krijt, Rebecca Krijt, Ivo Mostert boeken
  Pieter J. Goedhart, Jan C. Henneman, Krystof Krijt, Rebecca Krijt, Ivo Mostert - Samen op de 'laan van Europa'

  Honderd jaar anekdotes en vijfentwintig verhalen over raakvlakken met Nederland zijn in deze uitgave opgenomen: politieke en culturele, economische en sportieve, gewichtige en lichte, zakelijke en persoonlijke. De verhalen worden vergezeld door speciaal voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Focko de Zee, Wout Klein boeken
  Focko de Zee, Wout Klein - Lochem Markante mensen

  Lochem als stad is bijzonder. Met een nog heel herkenbare middeleeuwse kern en een roemruchte, maar voor velen onbekende geschiedenis. Lochem als gemeente is bijzonder. Veel landgoederen in een zeer afwisselende natuur. Met eigenzinnige en initiatiefrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jonathan J. Moore boeken
  Jonathan J. Moore - Galg en guillotine

  Een gruwelijke geschiedenis die tot nadenken stemt ...Als terechtstellingen openbaar zouden zijn, zou je ze dan bijwonen?Met die vraag opent Galg en guillotine, een onverbloemd overzicht van executies door de eeuwen heen.Al duizenden jaren lang vinden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Patrick Pasture boeken
  Patrick Pasture - Ontmoetingen in het Oosten

  Ontmoetingen in het Oosten analyseert de evolutie en interactie van verschillende Aziatische culturen, van de eerste beschavingen in Mesopotamië, India en China vier millennia geleden tot op vandaag. De auteur neemt je mee op een tocht langs de zijderoutes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Johan Op de Beeck boeken
  Johan Op de Beeck - Van keizer tot mythe

  Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk het fascinerende levensverhaal van een van de belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Dit tweede deel van Napoleons biografie start op het ogenblik dat Napoleon als keizer het toppunt van zijn macht bereikt.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Tom Buijtendorp boeken
  Tom Buijtendorp - Brittenburg

  Vanaf de late middeleeuwen tot eind 18e eeuw kwamen aan de kust bij Katwijk regelmatig de resten van een mysterieuze ruïne tevoorschijn die vanaf 1543 als curiosum regelmatig op Nederlandse kaarten werd afgebeeld. Volgens Romeinse bronnen moet hier een fort… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gerdien Verschoor boeken
  Gerdien Verschoor - Het meisje en de geleerde

  In ‘Het meisje en de geleerde’ vertelt Gerdien Verschoor het wonderlijke verhaal van de vele omzwervingen van twee schilderijen die Rembrandt in 1641 schilderde: het ‘Meisje in een schilderijlijst’ en de ‘Geleerde aan zijn lessenaar’. Drie eeuwen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • S.M. Barrett boeken
  S.M. Barrett - Ik, Geronimo

  Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken. Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Ad van der Zee, Tim de Redder, Henk Looijesteijn boeken
  Ad van der Zee, Tim de Redder, Henk Looijesteijn - Het ontstaan van het graafschap Holland

  Dit dubbeldikke themanummer is geheel gewijd aan het ontstaan van het graafschap Holland. In 1018 verstevigde de ‘West-Friese’ graaf Dirk III zijn onafhankelijke positie door een leger van keizer en bisschop bij Vlaardingen te verslaan. Die gebeurtenis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Dirk Musschoot boeken
  Dirk Musschoot - Sweethearts

  Honderden Vlaamse vrouwen werden na de bevrijding in 1944 verliefd op een Brits militair. Soms leidde dat tot een flirt of een kortstondige relatie, maar even vaak beloofden ze elkaar eeuwige trouw. Sommige koppels vestigden zich in ons land, andere zochten… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Paul Tang boeken
  Paul Tang - Dijk van Europa

  Een van de boodschappen in ‘Dijk van Europa’, van Europarlementariër en econoom Paul Tang, is dat we Europa weer moeten durven te verdedigen. Maar welk Europa moeten we verdedigen, en tegen wie? De EU heeft het tij niet mee in de publieke opinie. Iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Tom Sas boeken
  Tom Sas - Holland Neutraal

  In het voorjaar van 1916 besloot de Nederlandse regering het nieuwe medium film in te zetten om de gereedheid van het gemobiliseerde leger en vloot in beeld te brengen. Deze eerste Nederlandse regeringsfilm was bedoeld om de eigen bevolking inzicht te geven in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jos Smeets, Guus Meershoek boeken
  Jos Smeets, Guus Meershoek - Nederlandse gendarmes

  De Koninklijke Marechaussee bestaat ruim twee eeuwen. Dit boek vertelt haar verhaal aan de hand van negen sleutelmomenten, telkens vanuit het perspectief van een of enkele betrokken marechaussees. Zo krijgt de lezer onder andere een beeld van de oprichting van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Karen De Vries boeken
  Karen De Vries - Metaaltijden 5

  Deze bundel vormt de neerslag van het eerste lustrum van de Nederlandse Metaaltijdendag op 6 en 7 oktober 2017 in Oss. Het lustrum had als thema 'Graven en grafheuvels' en bestond uit anderhalve dag lezingen, gevolgd door een excursie naar de bekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Peter Brusse boeken
  Peter Brusse - Ach, Engeland

  Rare jongens, die Engelsen. De zee die ons scheidt is niet eens zo breed, maar tussen de zandstranden hier en de krijtrotsen aan de overkant bestaat een wereld van verschil. Hoewel? Nederland en Groot-Brittannië zijn al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gerard Aalders boeken
  Gerard Aalders - Bernhard

  Bernhard Alles was anders Gerard Aalders ‘(…) leest als een briljante historische thriller’ – Tomas Ross Met het verstrijken van de jaren bladdert het imago van prins Bernhard (1911 – 2004) af. Gerard Aalders beschrijft een man die in de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Olivier Hekster, Corjo Jansen boeken
  Olivier Hekster, Corjo Jansen - Diocletianus

  Keizer Diocletianus (244-311) kwam aan de macht op moment dat het Romeinse Rijk geteisterd werd door interne twisten en oorlogen en het economisch verval had ingezet. De heersers dreigden hun macht te verliezen. Dat liet Diocletianus echter niet zomaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Felix West boeken
  Felix West - Adolf Hilter: De Opkomst

  Tussen 1939 en 1945 raasde er een storm over Europa. Met de inval in Polen begon de Tweede Wereldoorlog, die werd gezocht en uitgedacht door de Duitse dictator Adolf Hitler. Hiermee bracht hij een kettingreactie van oorlogen op gang. Hoogtepunt vormde het jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95