Boeken over geschiedenis

 • Henk Florijn boeken
  Henk Florijn - Geloven in de Republiek

  Henk Florijn toont in ‘Geloven in de Republiek’ de verscheidenheid aan geloven en het geloofsklimaat in de zeventiende eeuw in Nederland. In 1618 kwam de Synode van Dordrecht bijeen om een einde te maken aan de geloofsstrijd tussen de remonstranten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Herman Langeveld, Bram Bouwens boeken
  Herman Langeveld, Bram Bouwens - Whisky, wapens en weelde

  Deze biografie van een geruchtmakend zakenman werpt nieuw licht op de Nederlandse betrokkenheid bij de Spaanse Burgeroorlog, en ook op de Nederlandse reactie op de Jodenvervolging in nazi-Duitsland. In de jaren dertig werd Daniël Wolf schatrijk, eerst in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marga Coesel boeken
  Marga Coesel - Frederik Willem van Eeden

  Frederik Willem van Eeden? Dat is toch de man van Walden, de schrijver van De kleine Johannes? Jazeker! Maar dit boek gaat niet over hem, het gaat over zijn vader die voluit dezelfde namen droeg. De oude Van Eeden was minstens zo begaafd als zijn zoon en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Harry de Raad, Paul Post boeken
  Harry de Raad, Paul Post - Historische atlas van Alkmaar

  Alkmaar, gelegen op een oude strandwal, groeide al in de twaalfde en dertiende eeuw uit tot een stad. Het moest zijn positie als regionaal markt- en handels- centrum herhaaldelijk bevechten. Mede door de vestiging van vluchtelingen uit de Zuidelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Anne Groen-Koen boeken
  Anne Groen-Koen - Bamboe buigt maar breekt niet

  Bamboe buigt maar breekt niet is het indrukwekkende levens- verhaal van Anne Koen, die samen met haar ouders de Japanse interneringskampen in voormalig Nederlands Indië overleefde. In 1946 repatrieerde zij met haar moeder naar Nederland, studeerde aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jules Prast boeken
  Jules Prast - De mannen achter De Standaard

  Aan de vooravond van de verzuiling was het antirevolutionaire dagblad De Standaard, opgericht in 1872, de eerste en invloedrijkste partijkrant van Nederland. In de krant vond de gereformeerde voorman Abraham Kuyper een middel om zijn achterban te mobiliseren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,55
 • Laurens Windig boeken
  Laurens Windig - Mystiek Mergelstad

  Ergens in de binnenstad van Amsterdam bevindt zich een smalle, ogenschijnlijke doodlopende steeg, waar de hoofdpersoon in het verhaal stuit op een kier staande deur waaruit een geelkleurige lichtstraal valt. Als hij de deur opent, daagt er tot zijn verbazing… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,59
 • Eric Kirchner boeken
  Eric Kirchner - De hemel is nader dan Afrika

  Het verhaal van een gedoemde vorst die zich opsluit in zijn slot om zijn onderdanen te ontlopen. Maar ook van een arme kleermaker die zich gedwongen ziet om niet eenmaal, maar tweemaal te emigreren. En van een vrome jongedame die zich laat overhalen om te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,64
 • Simone Jacobs boeken
  Simone Jacobs - Palet van verzet

  Wat bindt vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in verzet gingen met vrouwen die dat nu doen? In elk geval een diepgewortelde verontwaardiging over misstanden in de samenleving, gecombineerd met de bereidheid om je eigen veiligheid op het spel te zetten.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Wim van de Waal boeken
  Wim van de Waal - Een roeping, een taak!

  In november 1959, enkele maanden na zijn hbs-eindexamen, vertrekt Wim van de Waal naar Nederlands Nieuw-Guinea om in Hollandia de opleiding tot bestuursambtenaar te gaan volgen. Hij is net twintig geworden wanneer hij wordt aangesteld als districtshoofd van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-C

  8 september 1990 De Nederlandse schrijvende pers is even ziek als de televisie. Allemaal dezelfde smoelen en brains. Pagina's vol over Ed Nijpels, Piet Vroon, Henk Hofland, over Henri Faas, Jan Blokker, Hans van Willigenburg, Jos Brink, Henk van der Meijden:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Michiel C. de Jong boeken
  Michiel C. de Jong - De komediant, de piraat en de geschiedvervalser

  Gewapend met een internetverbinding en gezond verstand speurt De Jong de historie af naar aanwijzingen over het ontstaan van de Nederlandse sinterklaastraditie. Het resulteert in een boeiende geschiedenis die start in de 17e eeuw en uitmondt in het bewijs voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Pieter Slaman, Jo Bardoel, Evelyn Beer, Geert ten Dam boeken
  Pieter Slaman, Jo Bardoel, Evelyn Beer, Geert ten Dam - In de regel vrij

  Hoe kiezen we wat de school moet meegeven aan de volgende generatie, als elke groep in de samenleving daar anders over denkt? Waarom mag de één wel met steun van de overheid programma’s maken voor omroep of theater, en de ander niet? Wat moet worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Sanne Van Hautem boeken
  Sanne Van Hautem - Alleen, maar toch samen

  Alleen, maar toch samen (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,46
 • Henk Boom boeken
  Henk Boom - Martelaressen van adel

  Op 13 november 1544 kwamen twee schoonzusters, Maria en Ursula (de joffers Van Beckum) wegens 'doperse sympathieën' op de brandstapel. Daar, op het Galgenveld bij Delden, stierven ze als ware martelaressen. Omdat beide vrouwen van adel waren, kregen ze nadien… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Joke Korteweg boeken
  Joke Korteweg - Grondleggers

  De wereldberoemde Palmeilanden in Dubai, de Nieuwe Afsluitdijk, de Zuiderzeewerken, de Deltawerken: de waterbouwer Van Oord is de spil in al deze gigantische projecten. Honderdvijftig jaar geleden stond aan de wieg van dit bijzondere bedrijf een zekere Govert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Elise Nijmegen boeken
  Elise Nijmegen - Nederland, ons land!

  Dit boek gaat over ons Nederland! Ik beschrijf mijn waarheid in dit boek. Een kritisch, niet politiek correct boek waarin ik de in mijn ogen bizarre situatie in ons land beschrijf. Het is geschreven door mij, samengesteld uit de stukken die ik dagelijks of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Angelica Balabanoff boeken
  Angelica Balabanoff - Rebel

  Wat zou er met Angelica Balabanoffs nalatenschap zijn gebeurd als zij net zo beroemd was geworden als haar vriendinnen Rosa Luxemburg, Clara Zetkin, Alexandra Kollontaj en Emma Goldman? Dat vraagt Elsbeth Etty zich in het nawoord bij deze uitgave van Rebel -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Bart Jaski, Marco Mostert, Kaj van Vliet boeken
  Bart Jaski, Marco Mostert, Kaj van Vliet - Perkament in stukken

  Middeleeuwse handschriften werden vaak hergebruikt, bijvoorbeeld in de band van een nieuw handschrift of als kaft om een archiefstuk. Zo bleven veel fragmenten uit handschriften bewaard. Dit rijk geïllustreerde boek geeft een indruk van enkele tot de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Derk Jansen, Nanny De Vries-Douma boeken
  Derk Jansen, Nanny De Vries-Douma - Een revolutionaire Kerk

  1798 – Een revolutionair jaar, waarbij ook de oprichting van de Verenigde Christelijke Gemeente van Dokkum behoort. De geschiedenis van deze gemeente werd al eerder vastgelegd door de toenmalige streekarchivaris W.T. Keune. Zijn feitelijke informatie over de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Dirk Van Thuyne boeken
  Dirk Van Thuyne - Termont

  Daniël Termont is meer dan de burgemeester van een provinciehoofdstad. Hij is een fenomeen, met een naturel die bij vriend en vijand respect afdwingt. Goed tien jaar na zijn blijde intrede als dirigent van Gent en op een zucht van zijn pensioen, werd het tijd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Pieter-Jan Rijken boeken
  Pieter-Jan Rijken - Het dwaallichtje

  1. Het dwaallichtje Willy kijkt zijn ogen uit als hij de Mijn in stapt. Paarden, treintjes en kilometers lange tunnels. Wat hij ook allemaal verwacht had te zien, dit alles niet! Onverzettelijk werkt hij door naast stoere koempels. Zijn vader zou trots op hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jac. J. Baart, Lennart van Oudheusden boeken
  Jac. J. Baart, Lennart van Oudheusden - Target Rotterdam

  Geallieerde bommen maakten méér slachtoffers in Rotterdam dan de Duitse bommen op 14 mei 1940. Dit leed is extra moeilijk te bevatten, omdat het werd aangericht door onze latere bevrijders. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de regio Rotterdam meer dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Gerben Post boeken
  Gerben Post - Lotty's bankje

  In 1940 woonden er ongeveer 140.000 Joden in Nederland. 80.000 daarvan woonden in Amsterdam, zo'n tien procent van de bevolking van de stad. Meer dan 75 procent van hen - mannen, vrouwen en kinderen - zijn naar concentratie- en vernietigingskampen gedeporteerd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Corien Glaudemans boeken
  Corien Glaudemans - Vijfde Terugblik

  Medewerkers van het Haags Gemeentearchief verzorgen in de krant Den Haag Centraal wekelijks de rubriek Terugblik. Foto’s en verhalen uit het Haags Gemeentearchief. Zij gebruiken voor deze rubriek foto’s uit de omvangrijke fotocollectie van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00