Boeken over geschiedenis

 • Dorothee Sturkenboom boeken
  Dorothee Sturkenboom - De ballen van de koopman

  Een nieuwe kijk op de Nederlandse identiteit Als buitenlanders aan Nederlanders denken, luidt de favoriete conclusie: het zijn koopmannen. Dorothee Sturkenboom duikt diep de Gouden Eeuw in om de oorsprong van dat beeld te achterhalen én de bijbehorende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jacques Meerman boeken
  Jacques Meerman - Mediterraneo

  Mediterraneo van Jacques Meerman is een culinair meesterwerk waarvan elke geschiedenisliefhebben zal smullen. Voor de lezers van De zijderoutes van Peter Frankopan. In Mediterraneo maakt Jacques Meerman in de voetsporen van een Franse monnik, een joodse rabbi,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Wouter Roessingh boeken
  Wouter Roessingh - Dynamiek in beeld

  Het oostelijk deel van West-Friesland was in de midden- en late bronstijd (ca. 1600-800 v. Chr.) een dicht bevolkt gebied met vele boerendorpjes. Door de uitzonderlijk goede conserveringsomstandigheden in dit voormalig kwelderlandschap is de regio een unieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  180,00
 • Wouter Roessingh boeken
  Wouter Roessingh - Dynamiek in beeld

  Het oostelijk deel van West-Friesland was in de midden- en late bronstijd (ca. 1600-800 v. Chr.) een dicht bevolkt gebied met vele boerendorpjes. Door de uitzonderlijk goede conserveringsomstandigheden in dit voormalig kwelderlandschap is de regio een unieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Geert de Vriese, Frank van Laeken boeken
  Geert de Vriese, Frank van Laeken - Woodstock in België

  In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat in het Amerikaanse Bethel, een dorp met een paar duizend inwoners, een vierdaags muziekfestival werd georganiseerd, goed voor 400.000 op elkaar gepakte aanwezigen. Woodstock – want daar gaat het over – was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Joos van Vugt boeken
  Joos van Vugt - Gezondheid voor allen

  De Radboud Universiteit (voorheen: de Katholieke Universiteit Nijmegen) is vanaf medio jaren zestig actief geweest in het medische ontwikkelingswerk. Eerst werden er stageplaatsen gecreëerd voor Nijmeegse studenten geneeskunde in Tanzania en elders in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Klaas A.D. Smelik boeken
  Klaas A.D. Smelik - 'Maar wij noemen hen Joden'

  In dit boek gaat het over de vraag of antizionisme een nieuwe vorm van antisemitisme is, zoals bijvoorbeeld de Franse president Emmanuel Macron heeft gesteld, dan wel een gerechtvaardigde vorm van kritiek op de staat Israël en op de Israëlische politiek ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ja'Akov Adler boeken
  Ja'Akov Adler - Van droefheid naar vreugde

  Geschiedenis Joodse arts 1933-1949Onafscheidelijk In het Nederlandsch Israëlietisch Ziekenhuis leren Jacques (Ja’akov) en Betsy (Beckel) elkaar kennen. Hun liefde leidt hen door een dramatische tijd naar hun nieuwe thuisland. De littekens van de Holocaust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Mark Deckers boeken
  Mark Deckers - Alles behouden

  Februari 1945. In Deventer wacht men in spanning op het einde van de oorlog. Juist op dat moment opent een bijzondere bibliotheek: een noodfiliaal in een Jaminwinkel. Twee jongedames houden hier een dagboek bij. 23 februari 1945: “Vanmorgen half tien opening… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Perry Pierik, Mireille Bregman boeken
  Perry Pierik, Mireille Bregman - Nazi Evil

  Zij hielden de wereld in hun greep met hun afschuwelijke en ondenkbare daden: de seriemoordenaars, ogenschijnlijke gewone burgers die zich onder ons verborgen houden. Van het mysterie van Jack the Ripper in Londen tot de school shootings in de VS, in dit boek… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Carla Rus boeken
  Carla Rus - Zeeland bevrijd !

  Een bloedige strijd van 85 dagen in Zeeland en West-Brabant resulteerde uiteindelijk in de bevrijding van Nederland, 75 jaar geleden. Dit boekje maakt de Slag om de Schelde , waardoor de haven van Antwerpen voor de geallieerden toegankelijk werd, in kort… (Harde kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Ferdinand Mertens boeken
  Ferdinand Mertens - Strijd in Slenaken

  In Slenaken tijdens het burgermeesterschap van Alphonse van Melsen neemt Ferdinand Mertens - achterkleinzoon van Van Melsen - ons mee naar Slenaken aan het einde van de 19de eeuw. Wat stond een burgemeester van een zeer kleine gemeente te doen? De oprukkende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Aletta Jacobs boeken
  Aletta Jacobs - Herinneringen

  Aletta Jacobs (1854-1929) was een vrouw die het aanzien van Nederland veranderde. Zij was de eerste vrouw die een hbs bezocht, de eerste die universitair onderwijs afrondde en arts werd, de eerste die promoveerde. Als arts propageerde ze het gebruik van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,90
 • Frederick Taylor boeken
  Frederick Taylor - 1939

  Een nieuw perspectief op het begin van de Tweede Wereldoorlog In de vroege herfst van 1938 haalden Ruth Andreas-Friedrich en Susanne Simonis in de Duitse hoofdstad opgelucht adem. Terwijl de tanks de dag ervoor demonstratief door de straten rolden leek de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Johan van Merriënboer boeken
  Johan van Merriënboer - Mansholt

  Sicco Mansholt (1908-1995) staat voor de ontwikkeling van Europa vanaf de beginjaren van de Europese Gemeenschap, voor socialisme, voor naoorlogse internationale politiek, voor rationale landbouw gericht op productieverhoging, maar ook, aan het eind van zijn… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Robbert Jan Swiers boeken
  Robbert Jan Swiers - Strijd om Zeeland

  In augustus 1944 trokken de geallieerde troepen van de kust van Normandië snel West-Europa binnen. Op 4 september werd Antwerpen weliswaar bevrijd, maar de geallieerde troepen hadden grote moeite met de aanvoer van voorraden. Na de mislukte ‘Operatie Market… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Owen Matthews boeken
  Owen Matthews - De onfeilbare spion

  Sorge was een geboren verleider die charme combineerde met meedogenloze manipulatie. Hij infiltreerde in de hoogste kringen van de Duitse, Chinese en Japanse samenleving in de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn inlichtingen met betrekking tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Rob Krabben boeken
  Rob Krabben - Oh ja

  Wie werd geboren in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw weet wat het is om op zaterdag in de teil te gaan, om de kleren van oudere broers en zussen te moeten afdragen. Die weet wat ‘bussie-trap’ is of ‘slierten’. En dat je je fiets (als je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jean DEWAERHEID boeken
  Jean DEWAERHEID - De Vrouwen van Napoleon

  Napoleon, een man van staal op het slagveld, was bang om gedomineerd te worden door vrouwen. De vrouw was meestal een goed gewapende vijand die zich als zwak uitgaf. Vandaar dat hij zich vaak als een bruut toonde. Eenmaal binnen de intimiteit van het koppel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Christian De Borchgrave boeken
  Christian De Borchgrave - Zalig de armen van geest

  Sinds het einde van de negentiende eeuw wilde de christelijke arbeidersbeweging een structureel antwoord bieden op de sociaaleconomische wantoestanden die met de industrialisering gepaard gingen. Maar nog tijdens het interbellum kregen de gelovigen vanop de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Felix West boeken
  Felix West - Adolf Hitler aan de macht

  Nadat Hitler in 1933 de macht greep en hij via noodverordeningen als een dictator kon regeren kreeg het Derde Rijk zijn definitieve vorm. Met behulp van Propagandaminister Joseph Goebbels werd er gewerkt aan de Führermythe en de Führerstaat. Hitler werd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • NIMH boeken
  NIMH - Vrij!

  Tussen juni 2019 en mei 2020 is het 75 jaar geleden dat de geallieerden de Tweede Wereldoorlog in hun voordeel beslisten en nazi-Duitsland versloegen. Europa was bevrijd, een gebeurtenis die sindsdien jaarlijks groot wordt gevierd. In dit historische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rogier Koedijk, Jan Janssen boeken
  Rogier Koedijk, Jan Janssen - Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht

  Met de oprichting van de Luchtvaartafdeeling, als onderdeel van de Koninklijke Landmacht, wordt op 1 juli 1913 de kiem gelegd voor de Nederlandse militaire luchtvaart. De ‘aviatiek’ staat dan nog in de kinderschoenen, maar al snel is het luchtwapen niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,95
 • Iain Overton boeken
  Iain Overton - De prijs van het paradijs

  We leven in een tijdperk van zelfmoordaanslagen: de afgelopen vijf jaar zijn hierdoor bijna evenveel mensen omgekomen als in alle jaren ervoor. Hoe zijn we op dit punt gekomen? Wat drijft mensen tot dit soort daden en wat voor gevolgen hebben ze voor de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Annemarieke Van Peppen boeken
  Annemarieke Van Peppen - Beweeg me Politiek

  Met het project 'Beweeg me' wordt de geschiedenis vastgelegd aan de hand van wat men beweegt. Een persoonlijk voorwerp is leidraad voor een gesprek en het portret wat er op volgt. Binnen die geschiedenis vonden ook de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Het leek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50