Boeken over geschiedenis

 • Robert Speijer boeken
  Robert Speijer - Verdwenen paradijs

  Robert Speijer verhuisde op jonge leeftijd naar Singapore en groeide onbezorgd op tot de oorlog in Azië uitbrak. Door de dreiging van de naderende Japanners werd hij op de boot vooruit gestuurd naar vrienden in Batavia, Nederlands-Indië. Zijn ouders zouden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wim de Wagt boeken
  Wim de Wagt - De barones en de vluchteling

  Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog maakt de Nederlandse barones en diplomatendochter Mellina van Asbeck (1886?1962) de balans op van haar leven en de dreigende toestand in Europa. Zij heeft zich teruggetrokken in een pension in Genève, waar ze werkt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Harry Van Velthoven boeken
  Harry Van Velthoven - Bevriende vijanden

  De socialistische partij, opgericht in 1885, werd slechts node door de burgerlijke democratie aanvaard: eerst in het parlement (1893), dan in de regering (1918), en ten volle vanaf 1945. De uitbouw van een sterke rode zuil zorgde voor een socialistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Orlando Figes boeken
  Orlando Figes - Natasja's dans

  Natasja's dans is een groots verhaal over de Russische cultuur, met aandacht voor literatuur, muziek, beeldende kunst, architectuur en filosofie. Van de pracht en praal van Sint­Petersburg in de achttiende eeuw en de grote Russische romans tot de schilderijen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ferdinand Addis boeken
  Ferdinand Addis - Rome: Eeuwige stad

  De mythe van Rome – 2500 jaar epische geschiedenis – op weergaloze wijze tot leven gebracht Een intrigerend portret van een stad in het hart van de westerse beschaving, tot leven gebracht in 22 hoofdstukken die de 2500 jaar geschiedenis op geheel nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Claudia Biegel boeken
  Claudia Biegel - Bijna vernietigd

  'Toen ik zo oud was als jij, moest ik het kamp in. Toen was mijn jeugd voorbij.' Bijna vernietigd is gebaseerd op het oorlogsdagboek van Elleke Rosendaal, waarin ze haar jaren in het Tjideng-kamp in Batavia beschrijft. Van een levenslustige puber zien we haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Gerichtssignaat 1476-1478

  Dit eerste deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de oudste bewaard gebleven handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willem de Bruin boeken
  Willem de Bruin - De Gouden Rots

  Sint-Eustatius is vermoedelijk het onbekendste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is bijna niet voor te stellen dat het ooit de belangrijkste vrijhaven van het Caraïbisch gebied was, een kosmopolitisch trefpunt waar je alles kon kopen wat de wereld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Johan Van Duyse boeken
  Johan Van Duyse - 1919, een jaar van (on)vrede

  Het is het kleine verhaal over de grote geschiedenis van 1919 en over de onvoorstelbare impact van dat ‘grote’ op de kleine mens en zijn omgeving. Want op 12 november 1918 ging de wereld niet zomaar over tot de orde van de dag. Tijdens de eerste maanden na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Judith Schuyf boeken
  Judith Schuyf - Heidense heiligdommen

  Judith Schuyf gidst de lezer in ‘Heidense heiligdommen’ langs de zichtbare overblijfselen van een verloren, heidens verleden. Onze streken kenden in de pre-christelijke periode veel heilige bomen, waterbronnen, stenen, heuvels en kuilen. Ze verwezen naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Luit van der Tuuk boeken
  Luit van der Tuuk - De lier van Trossingen

  ‘De lier van Trossingen’ van Luit van der Tuuk is een gids voor de verkenning van de vroegmiddeleeuwse muziek. In de vroege middeleeuwen hadden muziek en muziekinstrumenten een bijzondere betekenis met een eigen sociale functie. Bij de Germanen was de lier… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Jack Fairweather boeken
  Jack Fairweather - Vrijwillig naar Auschwitz

  De Poolse vrijheidsstrijder Witold Pilecki was een van de grootste helden uit de Tweede Wereldoorlog. Dit is zijn verhaal. Als de enige persoon die zich ooit vrijwillig naar Auschwitz heeft laten sturen, leidde Pilecki jarenlang een campagne om nazibewakers te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Karen Armstrong boeken
  Karen Armstrong - De verloren kunst van de heilige geschriften

  De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke. In onze seculiere samenleving hebben de teksten deze unieke functie verloren om een meer praktische toepassing te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Inger Schaap, Jan Brouwers boeken
  Inger Schaap, Jan Brouwers - Daadkracht rond kamp Vught

  De Vughtse dames Eelkje Timmenga-Hiemstra - de hoofdpersoon van dit boek - en Charlotte van Beuningen – Fentener van Vlissingen gaven leiding aan de hulpverlening aan gevangenen in Kamp Vught en hun achtergebleven families. Aanvankelijk zorgden nog in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Reinjan Mulder boeken
  Reinjan Mulder - Zwavelwater

  Een historische zoektocht in de traditie van Frank Westerman: persoonlijk van stijl met een autobiografische invalshoek. In de zomer van 1966 beleefde Reinjan Mulder, zeventien jaar oud, met zijn eindexamenklas een idyllische vakantieweek in Haus Jungbrunnen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • František Emmert boeken
  František Emmert - De Wehrmacht

  EEN GEÏLLUSTREERDE GESCHIEDENIS VAN HET DUITSE LEGER IN DE JAREN 1935-1945 Het leger in de nazi-ideologie Herinvoering van de dienstplicht Reorganisatie en de eerste annexaties De Blitzkrieg De landmacht Pantserdivisies Speciale eenheden De Hitlerjugend Het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Emmert boeken
  Emmert - De Holocaust

  NIEUWE INZICHTEN IN EEN VAN DE MEEST TRAGISCHE HOOFDSTUKKEN IN DE GESCHIEDENIS VAN DE MENSHEID Geschiedenis en cultuur van de Joden * Antisemitisme * 1933 * Nazi-ideologie * De boycot * De Rassenwetten van Neurenberg * De Kristallnacht * Emigratie * De eerste… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • S.M. Barrett boeken
  S.M. Barrett - Ik, Geronimo

  Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken. Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Antoine Weijzen boeken
  Antoine Weijzen - Racisme in Amerika

  ‘Racisme in Amerika’ van Antoine Weijzen behandelt uitgebreid de geschiedenis van 400 jaar voortdurende rassendiscriminatie in de VS. Van de slavernij, de Ku Klux Klan en gedwongen sterilisatie tot de tegenreacties van Martin Luther King, de Black Panthers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Esther Bootsma boeken
  Esther Bootsma - Kijk niet weg

  In ‘Kijk niet weg’ vertelt Esther Bootsma op meeslepende wijze het verhaal van generaal Patrick Cammaert, commandant van vredesmissies in onder meer Cambodja, Ethiopië en Congo, en adviseur van secretaris-generaal Kofi Annan. Geen Nederlandse militair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Christ Klep boeken
  Christ Klep - Van wereldmacht tot ‘braafste jongetje’

  In de zeventiende eeuw had Nederland het beste leger van Europa. Prins Maurits had rond 1600 ongekende innovaties doorgevoerd. Op zee werden we de sterkste. We vereerden helden over wie we nog steeds leren op school. Hoe anders kijken we naar het militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jan Mensink, Wil Schackmann, Angelie Sens boeken
  Jan Mensink, Wil Schackmann, Angelie Sens - Droom en Weldaad

  In 1818 zitten veel mensen zonder werk en zinken weg in ellende. Hét moment voor generaal Johannes van den Bosch om een ambitieus plan te presenteren: laat de armen de barre heide in Drenthe ontginnen. Mest zal de woeste grond vruchtbaar maken, discipline en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Gregor Vincent boeken
  Gregor Vincent - De man die Nagasaki overleefde

  De man die Nagasaki overleefde Een historisch belangrijk boek over de Tweede Wereldoorlog. Over een man die nooit opgaf. Waargebeurd, ontroerend en inspirerend. Dick Büchel van Steenbergen, in 1920 in Nederlands Indië geboren, dient bij het KNIL. In 1942… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Karen De Vries boeken
  Karen De Vries - Metaaltijden 5

  Deze bundel vormt de neerslag van het eerste lustrum van de Nederlandse Metaaltijdendag op 6 en 7 oktober 2017 in Oss. Het lustrum had als thema 'Graven en grafheuvels' en bestond uit anderhalve dag lezingen, gevolgd door een excursie naar de bekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jan Schneider boeken
  Jan Schneider - In de hel van Birma

  ‘De behoefte om te schrijven is groot. Zo gauw mogelijk wil ik de gebeurtenissen in mijn leven van 18 Sept. 1942 tot heden [31 augustus 1945] opschrijven uit vrees veel te vergeten en dat wil ik tot geen prijs om vele redenen.’ In maart 1942 wordt Jan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99