Boeken over geschiedenis

 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1992-A

  20 mei 1992 Ze hebben nog niet in de gaten dat ik het pand niet meer ga verlaten. André Royackers verscheen. Ik overhandigde hem mijn persverklaring, die hij aandachtig las. „Ik neem dit serieus,” zei hij met een verbeten smoel. „Ik had er geen idee van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jelle Haemers, Andrea Bardyn, Chanelle Delameillieure boeken
  Jelle Haemers, Andrea Bardyn, Chanelle Delameillieure - Wijvenwereld

  De middeleeuwen: een donkere periode waarin geweld regeert en mannen de samenleving domineren. Vrouwen komen er amper aan te pas, zo luidt het cliché. Dit boek brengt een ander verhaal. ‘Wijven’, het middeleeuwse woord voor vrouwen, zijn het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Toen 4 nog 6 was, deel II

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,00
 • Petra Zwart-De Wit boeken
  Petra Zwart-De Wit - Een steentje in mijn schoen

  Een steentje in mijn schoen Waar komen Sint en Piet vandaan? Petra Zwart-de Wit heeft het grondig onderzocht en geeft u er op luchtige toon een helder antwoord op. Waarom we pakjesavond op 5 of 6 december vieren, waarom kinderen hun schoentje zetten, waar het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Stefan Blommaert boeken
  Stefan Blommaert - De eeuw van Xi

  Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? In De eeuw van Xi vertelt Stefan Blommaert op meeslepende wijze de verhalen die we nodig hebben om beter te begrijpen wat er met China aan de hand is. Wij in het Westen bekijken China vaak scheef:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Ramachandra Guha boeken
  Ramachandra Guha - Gandhi

  De ‘halfnaakte fakir’, zoals Churchill hem minachtend noemde, trotseerde in zijn eentje het Britse Rijk en vocht tot aan het eind van zijn leven voor tolerantie, geweldloosheid en de waardigheid van ieder mens. Nog steeds is hij een groot voorbeeld voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,99
 • Joost Ramaer boeken
  Joost Ramaer - Het geheim van Stroeve

  De Nederlandse banken klonteren samen tot steeds grotere onbeheersbare molochen. Zelfs na de kredietcrisis blijven de grootbanken hun klanten vooral zien als een bron van zelfverrijking. Het kan ook anders. De familie Stroeve houdt het al 200 jaar klein. Jan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Wim van Schaik boeken
  Wim van Schaik - In de maat en uit de pas

  Na een periode van toenemende centrale macht van de stadhouder in de achttiende eeuw leek het jaar 1795 de dageraad te worden van een nieuwe tijd. Democratie en lokale autonomie zouden voortaan de ruimte voor het bestuur bepalen, zo was de verwachting. Binnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Laurens Windig boeken
  Laurens Windig - Korte verhalen

  Waargebeurde korte humoristische verhalen met een lintje droefheid. Voornamen zijn vanwege privacy gewijzigd. Dit boek lees je als je even zin hebt in een vrolijk moment: achter de wolken schijnt de zon! Laurens Windig (1943) is een ras Amsterdammer. Hij heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,77
 • Hay Swinkels boeken
  Hay Swinkels - Babyboomers

  Je ziet ze overal: de babyboomers, die als kind nog op de puinhopen van de stad speelden en ‘stadsratten’ werden genoemd. Die voor een stuiver schuimdrop gingen kopen en in flanellen pyjama’s onder de wol gingen. Die Pipo en Mammaloe op een zwart-wit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rogier Verkroost boeken
  Rogier Verkroost - Hans Gruijters

  “Ik kan mijn mond niet houden, ook al komt er rotzooi van.” Dat citaat was meerdere malen van toepassing op de turbulente politieke carrière van Hans Gruijters (1931-2005). De buitengewoon intelligente Hans was geen gemakkelijke man en dat hebben veel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Norman Eisen boeken
  Norman Eisen - Het laatste paleis

  Europa’s turbulente 20e eeuw in vijf levens in een legendarisch paleis in Praag Norman Eisen wordt in 2011 door president Barack Obama aangesteld als de Amerikaanse ambassadeur in Tsjechië. Eisen verhuist naar Praag en keert daarmee terug naar het land dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Johan Op de Beeck boeken
  Johan Op de Beeck - Waterloo

  1815. De verslagen Napoleon ontsnapt uit zijn verbanningsoord op Elba. Hij keert terug naar Parijs, grijpt opnieuw de macht en tracht nog een laatste keer zijn droom van het Keizerrijk waar te maken. Het worden honderd spannende en uiterst zenuwslopende dagen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Johan Op de Beeck boeken
  Johan Op de Beeck - Van strateeg tot keizer

  Napoleon Bonaparte (1769-1821) is een van de beroemdste en belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis en spreekt nog steeds tot de verbeelding. Napoleon groeide op met de idealen van de Verlichting en de Franse Revolutie. Na zijn militaire overwinningen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Bob de Graaff boeken
  Bob de Graaff - Data en dreiging

  Intelligence is dé manier om een informatievoorsprong te verkrijgen op je opponent. Het kan zich voordoen in alle sectoren van de maatschappij: van overheden en bedrijfsleven tot crimi¬nele bendes, terroristische organisaties en zelfs voetbalclubs. En dus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Geert Van Tongeren boeken
  Geert Van Tongeren - De oorlogsdagboeken van frater Apollonius

  Negen maanden na het overlijden van mijn moeder, kort voor de kerstdagen van 2013, was ik bij mijn broer op bezoek. Toen ik wegging gaf hij mij op de drempel een redelijk grote kartonnen doos, met de opmerking: 'Misschien kun jij er iets mee'. '...Op een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer boeken
  Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer - Een groots en meeslepend leven

  Dominique Berretty (1891-1934) behoort tot de grote figuren uit het vroegere Nederlands-Indië. Geboren in Jogyakarta (Midden-Java) in een eenvoudig Indo-Europees milieu slaagde hij erin de koloniale kleurbarrière te doorbreken en klom hij op van klerk tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Els Wenink-Treiture boeken
  Els Wenink-Treiture - Een naam die ik altijd moest spellen

  Hij, Jacques Treiture, ontvlucht het katholieke Frankrijk van begin 1700. Hij kan de druk van de kerk niet langer verdragen. Zij, Els, de auteur van dit boek, heeft weliswaar niets met de kerk, maar gaat hem achterna. Het is dan wel driehonderd jaar later.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Piet de Rooy, Henk te Velde boeken
  Piet de Rooy, Henk te Velde - Met Kok

  In 2003 en 2004 interviewden historici Piet de Rooy en Henk te Velde oud-premier Wim Kok over zijn leven en loopbaan. Er was een jaar verstreken sinds zijn aftreden en ze voerden lange gesprekken, waarin Kok terugblikte op zijn tijd als vakbondsman, politicus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Edwin Timmer boeken
  Edwin Timmer - Langs de muur van Trump

  Uit fascinerende ontmoetingen met migranten, paters, verslaafden, veeboeren en grensbewakers schetst Edwin Timmer de schokkende realiteit uit een gebied in de greep van drugshandel, straffeloosheid en een vaak corrupte overheid, waar kwetsbare individuen ieder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Ron Wunderink boeken
  Ron Wunderink - Met KLM de wereld rond

  Luitenant-vlieger Albert Plesman en oud-opperbevelhebber van het Nederlandse leger generaal C.J. Snijders namen in 1919 samen met een aantal bankiers en scheepsmagnaten het initiatief voor een echte ‘start-up’: een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. En al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Jeroen Kuiper boeken
  Jeroen Kuiper - Polen

  Polen - Geen land van fietsers en vegetariërsWat is er aan de hand met Polen? Sinds de machtsovername door de partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) in 2015 waait er een snijdende nationaal-conservatieve wind door Polen. Het voormalige beste jongetje van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Plinius boeken
  Plinius - Majesteit!

  Stel, je bent een Romeins gouverneur in een verre provincie en je krijgt te maken met financiële en juridische problemen en rellen. Wat doe je? Knopen doorhakken? Advies inwinnen? De Romeinse senator Plinius de Jongere (ca. 62-ca. 113) koos vaak voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Kees Gerritsen boeken
  Kees Gerritsen - Leven in Arnhem in de jaren 70

  Arnhem in de jaren 70 kunnen we omschrijven als een onrustige stad met veel demonstraties, problemen rond de Nieuwe Brug, spectaculaire branden, ruzie in de gemeenteraad, loodvergiftiging Billiton ...Na het vorige deel over Arnhem in de jaren 60 beschrijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Femke Knoop boeken
  Femke Knoop - Hirsch & Cie. in Amsterdam (1882-1976)

  In september 1882 opende modehuis Hirsch & Cie haar deuren aan het Leidseplein in Amsterdam. Oprichters Sally Berg en Sylvain Kahn voorzagen hiermee in een grote behoefte. Voor het eerst konden vrouwen uit de elite in eigen land haute couture aanschaffen. In… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00