Boeken over geschiedenis

 • J.J. Lenting, H. van Gangelen, H. Westing boeken
  J.J. Lenting, H. van Gangelen, H. Westing - Schans op de grens

  In de jaren zestig tot en met negentig van de vorige eeuw hebben grootschalige reconstructiewerkzaamheden plaatsgevonden in en rondom de vesting Bourtange. Het doel hiervan was om de schans zoveel mogelijk terug te brengen naar de situatie zoals die er in 1742… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Luc De Vos, Dave Warnier boeken
  Luc De Vos, Dave Warnier - 39-45. De Tweede Wereldoorlog

  Onmisbaar basiswerk. Unieke foto's, vaak nog niet eerder gepubliceerd, laten de harde werkelijkheid zien. 50 kaarten die speciaal voor deze publicatie werden ontwikkeld, tonen stap voor stap de militaire zetten. Met de inval in Polen wierp Hitler de lont in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Drs.P.A.J. Coelewij boeken
  Drs.P.A.J. Coelewij - Overzicht van de geschiedenis van de molen De Dankbaarheid

  De korenmolen De Dankbaarheid werd in 1841 gesticht en heeft honderd en twintig jaar lang koren gemalen tot 1960 het malen op windkracht niet meer rendabel was. Vanaf 1964 werd de molen als recreatiewoning gebruikt. De gebroeders Coelewij deden vanaf 1979… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,02
 • Jaap De Kam boeken
  Jaap De Kam - Vaarwel Vlissingen

  Jo werd wakker van haar huilende babytje op die vroege ochtend van 10 mei 1940 in Vlissingen. Toen hoorde ze geronk van vliegtuigmotoren en ratelende mitrailleurs. Geen huis in Vlissingen bleef onbeschadigd door tientallen luchtbombardementen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Arie Pieters boeken
  Arie Pieters - Rotterdamse Beren

  Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,51
 • Willem Otterspeer boeken
  Willem Otterspeer - De kleine Huizinga

  In ‘De kleine Huizinga’ gaat Willem Otterspeer na wat historicus Johan Huizinga (¬1872-1945) tot een echte schrijver maakt, waarom ‘Herfsttij der Middeleeuwen’ zo’n fascinerend boek is en waarom het raadsel van Huizinga tegelijk het raadsel van het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  11,99
 • Rony R. Boonen boeken
  Rony R. Boonen - Tadeusz Panckiewicz apotheker in het getto van Krakau

  Wie in het vroegere getto in Krakau de apotheek van Tadeusz Pankiewicz en de fabriek van Oskar Schindler bezoekt, wordt er geconfronteerd met de gestolde pijn uit het verleden. Het zijn stille getuigen van de gruwel die er heerste. De apotheker bundelde in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Karwan Fatah-Black boeken
  Karwan Fatah-Black - Sociëteit van Suriname – 1683 - 1795

  Tussen 1683 en 1795 werd Suriname bestuurd door de Sociëteit van Suriname, een samenwerkingsverband tussen het stadsbestuur van Amsterdam, de West-Indische Compagnie en de familie Van Aerssen van Sommelsdyck. Terwijl de hoogtijdagen van de Gouden Eeuw al… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Bas Eickhout boeken
  Bas Eickhout - Klimaatmanifest

  ‘De oplossingen zijn er, maar klimaatactie blijft uit. Het is hoog tijd voor een doorbraak.’ – Bas Eickhout ‘Bas Eickhout is al jarenlang de meest toonaangevende politicus in Europa in de strijd tegen klimaatverandering.’ – Jesse Klaver We worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Paul Kempers boeken
  Paul Kempers - Binnen was buiten

  "Geen marmer, geen fluweel, geen Griekse Zuilen, geen bovenlicht.' Onder dit motto verrees begin jaren 50 aan de Amsterdamse Van Baerlestraat een bescheiden ogend museumgebouw van glas en wederopbouwbeton, dat spraakmakend zou worden. Geestelijk vader van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Luc Alofs boeken
  Luc Alofs - Koloniale mythen en Benedenwindse feiten

  De geschiedschrijving van de zogenaamd Spaanse periode van de Benedenwindse eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire (ca. 1499-1634/6) wordt nog steeds gedomineerd door koloniale mythes over inheemse bewoners en Spaanse encomenderos. Inheemse bewoners worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Bernard Goovaerts boeken
  Bernard Goovaerts - Drie broers

  Als de portretschilder Henri Goovaerts in 1912 plotseling overlijdt, breekt voor zijn vrouw en drie zoons een onzekere periode aan. De weduwe verhuist met twee zoons naar haar zus in Duitsland, waar ze langzaam maar zeker als Nederlanders gevangen raken in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Mark Braude boeken
  Mark Braude - De onzichtbare keizer

  De onzichtbare keizer biedt helder nieuw inzicht in een periode die in de geschiedschrijving meestal wordt verwaarloosd, maar in feite een zeer dramatische episode was in de carrière van Napoleon.In het voorjaar van 1814 werd Napoleon eindelijk verslagen. Na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Koen Greven boeken
  Koen Greven - Verscheurd Catalonië

  De Catalaanse crisis uitgelegd door een expert Het optreden van de Spaanse ordetroepen die met geweld een illegaal referendum tegen probeerden te houden op 1 oktober 2017, werd internationaal nieuws. Beelden van gewonde Catalanen in stembureaus gingen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dominique Moïsi boeken
  Dominique Moïsi - De geopolitiek van emotie

  Dominique Moïsi laat in De geopolitiek van emotie zien waarom sommige culturen eerder met elkaar in botsing komen dan andere. Hij diagnosticeert angst in het Westen, vernedering in de Arabisch-islamitische wereld en hoop in Azië. Door de drijvende krachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Emerson Vermaat boeken
  Emerson Vermaat - Architect van de Holocaust

  Heinrich Himmler, één van de grootste massamoordenaars aller tijden en architect van de holocaust, was afkomstig uit een conservatief katholiek Beiers gezin. Himmler en zijn SS waren verantwoordelijk voor de moord op meer dan 6 miljoen Joden. Hierover wisten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Albert van der Schoot boeken
  Albert van der Schoot - Kapitein Walther Boer en het galaconcert

  Bij het galaconcert op 5 januari 1937, ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana met prins Bernhard, gaf de Nederlandse regering het Residentie Orkest de opdracht het gehate Horst Wessellied te spelen, het partijlied van de nazi’s. Dirigent Peter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • François Van Kerckhoven boeken
  François Van Kerckhoven - Van Expo 58… with love

  De Wereldtentoonstelling van 1958 was een fantastisch evenement en een fenomenaal toonbeeld van vooruitgang na jaren van oorlog en miserie. Miljoenen bezoekers kwamen in Brussel in vrede bij elkaar. Expo 58 was een droom én een uniek moment in onze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Henk van de Biezen, Bob Hendriks, Peter Sigmond boeken
  Henk van de Biezen, Bob Hendriks, Peter Sigmond - Scheepshistorie

  Scheepshistorie verschijnt in het voor- en najaar. Dus 2x per jaar. Volledig in kleur, 128 pagina’s, formaat 275 x 210 mm. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Raoul Bauer boeken
  Raoul Bauer - Karel de Grote

  Een historische figuur die tot op vandaag tot de verbeelding spreekt. Karel de Grote leefde zo’n 12 eeuwen geleden, en toch is hij nog steeds prominent aanwezig in het collectief geheugen: als koning der Franken, als Frankisch keizer van de christelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Brigitte Hamann boeken
  Brigitte Hamann - De jonge Adolf

  ‘De jonge Adolf’ van Brigitte Hamann is een monumentale biografie over de jonge Adolf Hitler en geeft daarnaast een uitstekend beeld van de kunstenaarsstad Wenen tussen 1907 en 1913. De zwakke en verlegen voorman van de nationaalsocialisten vond in Wenen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marieke van Delft, Reinder Storm, Peter van der Krogt, Marleen Smit, Bram Vannieuwenhuyze, Huibert Crijns boeken
  Marieke van Delft, Reinder Storm, Peter van der Krogt, Marleen Smit, Bram Vannieuwenhuyze, Huibert Crijns - De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten

  Dit boek vertelt de geschiedenis van Nederland aan de hand van honderd bijzondere historische kaarten. Van het oudste bekende Nederlandse kaartje uit 1307 over de bouw van een kerk in de Aardenburgse moer tot een van de eerste fietskaarten uit 1896 en een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • John William, Ph.D. Greenacre boeken
  John William, Ph.D. Greenacre - Churchill's Spearhead

  This book covers the inception, growth and employment of Britain's airborne forces and describes Churchill's enthusiasm and backingThis book covers the inception, growth and employment of Britain's airborne forces (parachute and glider-borne formations)… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • David Hakkenberg boeken
  David Hakkenberg - Koninklijk afscheid

  Hoe verliep de reis van de overleden koning Willem I vanuit Berlijn naar Delft? Welke predikant sprak bij de begrafenis van koningin Emma? Welke woorden klonken er in de Nieuwe Kerk bij de bijzetting van koningin Juliana en prins Claus? Dit rijk… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Louis van Paridon boeken
  Louis van Paridon - Hollandse helden in de jaren 60

  Vergeten helden. Iconische helden. Helden in wording. In de stal van een oude, Brabantse boerderij werd een bijzondere vondst gedaan: het verloren gewaande kleurenarchief van de Amsterdamse fotograaf Louis van Paridon. In een ladekast, keurig gearchiveerd,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95