Boeken over geschiedenis

 • Jeroen Koppes boeken
  Jeroen Koppes - Het gat in de klok

  Nelly Steeghs (1935) was 4 toen de oorlog in mei 1940 uitbrak en 9 toen in september 1944 de geallieerden Liessel bevrijdden. Helaas was die bevrijding van korte duur. Eind oktober waren de Duitsers weer terug. Dit is haar verhaal, van twee keer moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Marjan Brouwers boeken
  Marjan Brouwers - Van meester tot master

  220 jaar geleden, op woensdag 17 januari 1798, stond een tiental leerlingen te kleumen op de hoek van de Oude Kijk in 't Jatstraat en de Uurwerkersgang. Zij kregen die dag voor het eerst tekenles van de Vlaamse kunstschilder Gerardus de San aan de Academie van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Abel Janssens, Melissa Veth boeken
  Abel Janssens, Melissa Veth - Het communisme in Nederland, vergane glorie of springlevend?

  Als opdracht voor het vak Nederlands, niveau HAVO 3, moesten wij, Abel Janssens en Melissa Veth, een werkstuk schrijven over een zelfverzonnen onderwerp. Wij hadden gekozen voor ‘Wat is de invloed van het communisme in Nederland’. Maar alleen wat tekst op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Christine W.M. Schunck boeken
  Christine W.M. Schunck - Intolerante tolerantie

  Curaçao was van 1499 tot 1634 een onderdeel van Spaans-Amerika. Daar regeerde de koning met het koninklijk patronaatstelsel, waardoor de hele bevolking katholiek gemaakt moest worden; dus ook Curaçao, dat een onderdeel werd van het bisdom Coro/Caracas.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Petty Bange boeken
  Petty Bange - Ridders in de middeleeuwen

  Ridders spreken nog steeds tot de verbeelding. Bij het woord denkt men al gauw aan geharnaste krijgers te paard, die er dapper op uit trokken om het onrecht in de wereld aan te pakken. De realiteit is vaak een stuk minder romantisch, al werd in de middeleeuwen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René van Weeren, Tine De Moor boeken
  René van Weeren, Tine De Moor - Ja, ik wil!

  ‘Handtasten’, letterlijk naar de hand tasten, was in vroegere eeuwen een verantwoorde en nette manier om een huwelijksaanzoek te doen, daar waar we tegenwoordig iets heel anders onder handtastelijkheden verstaan. Terwijl het aanzoek en vele andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Joost Vullings boeken
  Joost Vullings - De kinderen van Pim

  Na de moord op Pim Fortuyn in 2002 verloor de lpf, de politieke partij die begin deze eeuw hard op weg was de grootste van Nederland te worden, niet alleen haar naamgever maar ook haar grote blikvanger. Plots stonden alle camera's gericht op zijn politieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Nizaar Makdoembaks boeken
  Nizaar Makdoembaks - Foute dokters en de tabaksindustrie van Sumatra

  In de jaren zestig van de 19e eeuw legden pioniers in de tabak (en kolen) op Sumatra de fundamenten voor een winstgevende industrie die tot op de dag van vandaag bestaat. De autoriteiten deden het in de pers voorkomen alsof er iets groots werd verricht. Begin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Petra Nelstein boeken
  Petra Nelstein - Indianen van Suriname

  Indianen van Suriname De indianen van Suriname zijn trots op hun land en hun tradities. De vondst van het Penardmanuscript uit 1908 over hun cultuur plaatst dit erfgoed in een nieuw daglicht. Een goede reden om op zoek te gaan naar hun huidige manier van leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - FOTOGRAFIE IN HOOGEVEEN 1875-HEDEN

  Wanneer verschenen de eerste fotografen in Hoogeveen? Hoe werkten zij en met wat voor apparatuur? Welke onderwerpen kozen zij en wat is de oudste prentbriefkaart van Hoogeveen? Op deze en vele andere vragen geeft historicus, auteur en fotograaf Ronald Wilfred… (Harde kaft)

  Lees meer...
  98,95
 • Kathryn Tempest boeken
  Kathryn Tempest - Brutus

  Historica Kathryn Tempest schetst in de biografie ‘Brutus’ een portret van een bijzondere Romeinse senator. Hij was filosoof, staatsman, vredestichters en legeraanvoerder. Maar bovenal is Marcus Junius Brutus bekend als ’s werelds beroemdste moordenaar.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Alois van Doornmalen boeken
  Alois van Doornmalen - De Herlaars in het Midden-Nederlandse rivierengebied (ca. 1075-ca. 1400)

  In Ammerzoden staat een prachtig en imposant kasteel, Ammersoyen. Het is een uitzonderlijk gebouw dat geheel voldoet aan het klassieke beeld van een burcht, een vierkant gebouw met op elke hoek een (ronde) toren. Adellijke huizen vormden een essentieel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Felix Klos boeken
  Felix Klos - Winston Churchill, vader van Europa

  Na de Tweede Wereldoorlog wist Winston Churchill één ding zeker: Europese eenwording zou de enige manier zijn om een vredig en veilig Europa te creëren. Nadat hij in juli 1945 de verkiezingen meedogenloos verloor, reisde Churchill het continent rond met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Ruud Offermans boeken
  Ruud Offermans - De vrouw van de bokkenrijder

  Er ging altijd een klein vrouwtje bedekt met een sluier op een klein paardje mee met de rooftochten. Vaak nam ze zelf deel aan het mishandelen van de overvallen personen. Niemand wist wie het was, maar ze scheen veel invloed te hebben gehad, omdat de broers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Thijs Broer boeken
  Thijs Broer - Mooi Samen

  In het voorjaar en de zomer van 2018 reisden de fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra in een oud campertje rond de voormalige Zuiderzee om het verenigingsleven langs de kusten te verkennen en in beeld te brengen. Van de showband op het voormalige eiland… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Hendrik Defoort boeken
  Hendrik Defoort - Als het om de natie gaat

  De belangrijkste teksten van Eric Defoort over natie en natievorming, Vlaamse beweging en Vlaamse identiteit.Hoewel dit boek aanvangt met een portret van Eric Defoort, geeft dit geen volledig beeld van zijn leven en werk. Wel biedt dit boek de ideeën van Eric… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Carel van Gestel boeken
  Carel van Gestel - Tot het rode licht gedoofd is

  Bij de aanleg van de eerste spoorlijnen in Nederland bestond er al een flink netwerk van bestrate en onbestrate wegen, die van belang waren voor het lokale en interlokale vervoer van mensen en goederen en waarover diligences, getrokken door twee of drie… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Rogier Chorus boeken
  Rogier Chorus - Alfons Chorus: Beeld van de mens en psycholoog

  Het team waarin Alfons Chorus werkte, ontdekte de categorie "autistische kinderen" en zo werd Chorus wereldwijd de eerste die daaraan een wetenschappelijke publicatie wijdde.Deze biografie, beschrijft het leven van Alfons Chorus (1909-1998), die als Limburgse… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Luc Alofs boeken
  Luc Alofs - Koloniale mythen en Benedenwindse feiten

  De geschiedschrijving van de zogenaamd Spaanse periode van de Benedenwindse eilanden Curaçao, Aruba en Bonaire (ca. 1499-1634/6) wordt nog steeds gedomineerd door koloniale mythes over inheemse bewoners en Spaanse encomenderos. Inheemse bewoners worden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • Jacomette de Blois boeken
  Jacomette de Blois - Iedere dag komt het voorbij

  Jacomette de Blois Iedere dag komt het voorbij. Ouder worden met de oorlog 'Sinds ik me íets kan herinneren, bestaat de Tweede Wereldoorlog voor mij.' 'Mijn ouders vonden elkaar in de mobilisatie. Een koffer vol brieven uit de oorlog vertelt hun verhaal.'… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,90
 • Andris J. Kursietis boeken
  Andris J. Kursietis - The Lions of Finland

  After more than 100 years of subjugation by Russia, Finland took advantage of the power vacuum created by the Bolshevik uprising and resulting demise of the royal house of Romanov in 1917 to proclaim its independence. The preservation of this independence was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Centrum Voor parlementaire geschiedenis boeken
  Centrum Voor parlementaire geschiedenis - Regio versus Randstad

  Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis is een samenwerkingsverband van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Stichting Parlementaire Geschiedenis te Den Haag. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Jolande Withuis boeken
  Jolande Withuis - Leve het leven

  Het boek Leve het leven. Over vrijheid en de biografie bevat de uitgebreide en geannoteerde tekst van de 47ste Huizinga-lezing, die op vrijdag 7 december is uitgesproken door socioloog en schrijver Jolande Withuis in de Pieterskerk in Leiden. Co-referent was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1992-B

  3 augustus 1992 Eenmaal in hun kantoor gezeten, werd meegedeeld dat uitstel van mijn vertrek niet mogelijk was. Ik bevond me reeds illegaal in het land, en zou nu worden aangehouden. Onder politiebegeleiding kreeg ik de kans om mijn laatste zaken te regelen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Andrew Pettegree, Arthur Der Weduwen boeken
  Andrew Pettegree, Arthur Der Weduwen - De boekhandel van de wereld

  In ‘De boekhandel van de wereld’ vertellen Andrew Pettegree en Arthur der Weduwen het verhaal van de opkomst en het grote succes van het bloeiende zeventiende-eeuwse Nederlandse boekenbedrijf. In de zeventiende eeuw was Nederland het centrum van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99