Boeken over geschiedenis

 • Pieter J. Goedhart, Jan C. Henneman, Krystof Krijt, Rebecca Krijt, Ivo Mostert boeken
  Pieter J. Goedhart, Jan C. Henneman, Krystof Krijt, Rebecca Krijt, Ivo Mostert - Samen op de 'laan van Europa'

  Honderd jaar anekdotes en vijfentwintig verhalen over raakvlakken met Nederland zijn in deze uitgave opgenomen: politieke en culturele, economische en sportieve, gewichtige en lichte, zakelijke en persoonlijke. De verhalen worden vergezeld door speciaal voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Focko de Zee, Wout Klein boeken
  Focko de Zee, Wout Klein - Lochem Markante mensen

  Lochem als stad is bijzonder. Met een nog heel herkenbare middeleeuwse kern en een roemruchte, maar voor velen onbekende geschiedenis. Lochem als gemeente is bijzonder. Veel landgoederen in een zeer afwisselende natuur. Met eigenzinnige en initiatiefrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Adrien Desmond, James Moore boeken
  Adrien Desmond, James Moore - Darwin

  De beste biografie over Darwin ooit geschreven In meeslepend proza geven de auteurs inzicht in het karakter van Darwin, zijn huiselijk leven en zijn wetenschapsbeoefening. Beschreven wordt hoe hij vriendschappen sloot en verbrak, mensen inpalmde en aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • F.G.I. Jennekens boeken
  F.G.I. Jennekens - Philippe Pétain

  Philippe Pétain was in de laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog opperbevelhebber van het Franse leger. Door zijn aandacht voor soldatenlevens groeide hij in de publieke opinie uit tot idool. Na de Duitse inval in mei 1940 deed de Franse regering een beroep… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Lo van Driel boeken
  Lo van Driel - Cultuur wordt Kultuur

  Cultuur wordt kultuur Culturele Collaboratie in Zeeland 1940-1944 Toen in mei 1940 het Duitse leger ons land overwon, begon daarmee een bezetting van vijf jaar. Aan deze bezetting zijn uiteraard verschillende aspecten verbonden: behalve de wegvoering van en de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,50
 • S.M. Barrett boeken
  S.M. Barrett - Ik, Geronimo

  Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken. Tussen 1870 en 1886, tijdens de 'Apacheoorlogen', wekte zijn naam aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Anne Doedens, Liek Mulder boeken
  Anne Doedens, Liek Mulder - Krimoorlog

  De Krim, nu omstreden, maar ook 165 jaar geleden. Mondiale spanningen in de eenentwintigste eeuw, ze waren er ook al ten tijde van de door velen vergeten wereldoorlog van 1853-1856. Want dat was de Krimoorlog: een wereldwijd conflict. Het speelde allemaal een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jos de Jong boeken
  Jos de Jong - Democratie in kinderschoenen

  Ruim tweehonderd jaar geleden vond in Nederland een ongekend democratisch experiment plaats: in twee referenda stemden Nederlandse burgers voor een grondwet, waarmee een democratische en vrije eenheidsstaat een feit werd. Over deze twee referenda is weinig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Kimberley Korenaar boeken
  Kimberley Korenaar - Heel Nederland houd van Gele Hesjes

  De Gele Hesjes zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij . Hoe kon deze beweging zo snel gebeuren ? Is dit het begin van een echte op stand of van de revolte die al langere tijd word aan gekondigt maar maar niet wil beginnen ? In een persoonlijke zoek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Paul Tang boeken
  Paul Tang - Dijk van Europa

  Een van de boodschappen in ‘Dijk van Europa’, van Europarlementariër en econoom Paul Tang, is dat we Europa weer moeten durven te verdedigen. Maar welk Europa moeten we verdedigen, en tegen wie? De EU heeft het tij niet mee in de publieke opinie. Iedereen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Henk van der Linden boeken
  Henk van der Linden - De Grote Oorlog, kroniek 1914-1918

  De Grote Oorlog, Kroniek 1914-1918 is dé serie in Nederland en Vlaanderen met als onderwerp de geschiedschrijving van en reflectie over de Eerste Wereldoorlog. De delen van deze serie verschijnen met grote regelmaat, in principe elk halfjaar. Dat wordt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Tom Sas boeken
  Tom Sas - Holland Neutraal

  In het voorjaar van 1916 besloot de Nederlandse regering het nieuwe medium film in te zetten om de gereedheid van het gemobiliseerde leger en vloot in beeld te brengen. Deze eerste Nederlandse regeringsfilm was bedoeld om de eigen bevolking inzicht te geven in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jos Smeets, Guus Meershoek boeken
  Jos Smeets, Guus Meershoek - Nederlandse gendarmes

  De Koninklijke Marechaussee bestaat ruim twee eeuwen. Dit boek vertelt haar verhaal aan de hand van negen sleutelmomenten, telkens vanuit het perspectief van een of enkele betrokken marechaussees. Zo krijgt de lezer onder andere een beeld van de oprichting van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Karen De Vries boeken
  Karen De Vries - Metaaltijden 5

  Deze bundel vormt de neerslag van het eerste lustrum van de Nederlandse Metaaltijdendag op 6 en 7 oktober 2017 in Oss. Het lustrum had als thema 'Graven en grafheuvels' en bestond uit anderhalve dag lezingen, gevolgd door een excursie naar de bekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Miralda Colombo, Ilaria Faccioli boeken
  Miralda Colombo, Ilaria Faccioli - Heldenatlas

  101 ongelofelijke verhalen om meer te ontdekken over het leven van buitengewone mannen en vrouwen, die geschiedenis hebben geschreven vanwege hun ideeën, moed,genialiteit en creativiteit. Sommigen ken je misschien al, omdat ze wereldberoemd zijn en er wegen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Margot C. Berends, Liza van Kuik, Jolly van der Velden boeken
  Margot C. Berends, Liza van Kuik, Jolly van der Velden - Laan van Meerdervoort

  De Laan van Meerdervoort wordt wel de langste laan van Nederland en zelfs van Europa genoemd: bijna zes kilometer lang. De laan is een letterlijke en figuurlijke dwarsdoorsnede van Den Haag. Alles is er te vinden: winkels, scholen, bedrijven, instellingen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Olivier Hekster, Corjo Jansen boeken
  Olivier Hekster, Corjo Jansen - Diocletianus

  Keizer Diocletianus (244-311) kwam aan de macht op moment dat het Romeinse Rijk geteisterd werd door interne twisten en oorlogen en het economisch verval had ingezet. De heersers dreigden hun macht te verliezen. Dat liet Diocletianus echter niet zomaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • De onvolkomen herinnering

  En toen was het zover. Plots kwamen hun kanonnen in positie, ze hadden het bereik berekend en vuurden erop los. Het geluid was oorverdovend, de flitsen verblindend en ook wij bleven in hun richting schieten. Ik merkte dat mijn eerste schok veranderde in een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Robert Moore boeken
  Robert Moore - De Koersk

  Op de ochtend van zaterdag 12 augustus 2000 brengen twee enorme explosies het ijskoude oppervlak van de Barentszzee in heftige beroering. De Koersk, een onderzeeër die de trots is van de Russische Noordelijke vloot, tuimelt naar de bodem van de oceaan. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Felix West boeken
  Felix West - Adolf Hilter: De Opkomst

  Tussen 1939 en 1945 raasde er een storm over Europa. Met de inval in Polen begon de Tweede Wereldoorlog, die werd gezocht en uitgedacht door de Duitse dictator Adolf Hitler. Hiermee bracht hij een kettingreactie van oorlogen op gang. Hoogtepunt vormde het jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Tom Oversteegen boeken
  Tom Oversteegen - Vier artikelen over de Bokkenrijders

  Dit boekje bestaat uit vier artikelen over de Bokkenrijders. Deze geruchtmakende achttiende-eeuwse Limburgse roversbende wordt belicht aan de hand van gedegen historisch bronnenonderzoek. Illegaal kaarten om geld was de Bokkenrijders niet vreemd. In Duitsland,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Roger Vanhoeck boeken
  Roger Vanhoeck - Haar getto

  Vanaf maart 1944, deporteert Adolf Eichmann in zes maanden tijd meer dan 400.000 Joden van het Hongaarse platteland naar Auschwitz.We ontmoeten de veertienjarige Katalin in een dorp ten noorden van Boedapest. Opa Sándor, arts en actief in het verzet, probeert… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Adi Martis boeken
  Adi Martis - De geschiedenis van Aruba tot 1816

  Dit boek behandelt de geschiedenis van Aruba tot 1816. Het beschrijft de pre-koloniale periode (2500 v.Chr-1500), de jaren dat het eiland het bezit was van Spanje (1499-1634) en de periode onder het bestuur van de West-Indische Compagnie (1636-1791) en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • David Boyle boeken
  David Boyle - De tweede wereldoorlog in foto's

  De Tweede Wereldoorlog omvat ruim 900 zwart-witfoto's die een duidelijk beeld geven van de gewelddadige gebeurtenissen tussen 1939 en 1945 tijdens het grootste mondiale conflict aller tijden. David Boyle, Brits auteur en journalist, besteed in de eerste helft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Dimitri Roden boeken
  Dimitri Roden - Ondankbaar België

  Priester Robert Coelmont drijft in Overijse op 18 mei 1941 de spot met een Duitse militair. Vonnis: 6 jaar dwangarbeid, schuldig aan belediging van de Duitse bezetter, illegaal wapenbezit met munitie= Coelmont is een van de duizenden Belgen die hard in contact… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,99