Boeken over geschiedenis

 • Tanja Wassenberg boeken
  Tanja Wassenberg - Het walviskind

  Haarlem in de jaren vijftig. Ten tijde van de economische malaise wordt de walvisvaart nieuw leven in geblazen als oplossing voor het voedseltekort en het tekort aan oliën na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens piekjaren wordt Jan Wassenberg, ‘de kleine’,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marco Krijnsen boeken
  Marco Krijnsen - Pionier en prof

  Vernieuwer, technoloog, manager en ondernemer: Harry van den Kroonenberg (1933-1996) was het allemaal. Letterlijk en figuurlijk een hardloper. Altijd een paar stappen verder dan de rest. Onorthodox en gedurfd. Haagse ambtenaren en toezichthouders trotserend.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Jeroen Poblome, Sam Cleymans boeken
  Jeroen Poblome, Sam Cleymans - De gezichten van Sagalassos

  Bijna een millennium van elkaar gescheiden woonden een Romeinse man en een Midden-Byzantijnse vrouw in het Turkse Sagalassos. Ze hebben elkaar nooit ontmoet, maar de verschillen en gelijkenissen in hun levensverhaal brengen het dagelijkse leven in een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Lilian de Bruijn boeken
  Lilian de Bruijn - Ik kreeg mijn vader niet dood

  Het woord ‘Engelandvaarder’ zal bij veel mensen het beeld oproepen van een frisse jonge held als Erik Hazelhoff, de Soldaat van Oranje. Maar de meesten van deze avonturiers verongelukten onderweg, werden door de Duitsers opgepakt en geëxecuteerd of kwamen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Ron Blom, Tom van Hooff, Henk van der Linden boeken
  Ron Blom, Tom van Hooff, Henk van der Linden - Noord-Holland en de Eerste Wereldoorlog

  In de Eerste Wereldoorlog was Nederland neutraal, maar dat wil niet zeggen dat het er rustig bleef. Integendeel: mobilisatie, inkwartiering, schaarste en distributie van voedsel en allerlei noodzakelijke andere eerste levensbehoeften, van schoenen tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Arnout van Cruyningen boeken
  Arnout van Cruyningen - De Hanze

  Arnout van Cruyningen vertelt in ‘De Hanze’ over het Europese handelarengilde dat zes eeuwen lang wist te overleven. In 1161 stichtten Duitse koopmansgildes de voorloper van de Hanze, gericht op de handel met de gebieden rond de Oostzee. Door vrijhandel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Dik Verkuil boeken
  Dik Verkuil - De gedrevene

  Geen Nederlandse regeringsleider was zo vastbesloten zijn land maatschappelijk te hervormen als Joop den Uyl. Hij bruiste van de plannen, had briljante bondgenoten en leek economisch het tij mee te hebben. Maar de euforie duurde nog geen half jaar; toen sloeg… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Edward De Maesschalck boeken
  Edward De Maesschalck - Het strijdtoneel van Europa (1648-1815)

  In de geschiedschrijving van de Zuidelijke Nederlanden, het latere België, blijft de periode sinds de afscheiding van Nederland (1648) tot aan de Slag bij Waterloo (1815) doorgaans onderbelicht. Rampen en oorlog teisterden het land, dat machteloos… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,99
 • Pieter Meulendijks boeken
  Pieter Meulendijks - Verdrongen geschiedenis

  In 2016 publiceerde Pieter Meulendijks Een nieuwe geschiedenis van Vietnam en in 2017 een verkorte uitgave Van de Trungzusters tot Ho Chi Minh. Figuren in de geschiedenis van Vietnam. Recensies spraken over ‘Een prestatie van formaat’, ‘warm… (Harde kaft)

  Lees meer...
  41,95
 • Vincent Dumas boeken
  Vincent Dumas - Serial Killers

  Zij hielden de wereld in hun greep met hun afschuwelijke en ondenkbare daden: de seriemoordenaars, ogenschijnlijke gewone burgers die zich onder ons verborgen houden. Van het mysterie van Jack the Ripper in Londen tot de school shootings in de VS, in dit boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Derk Boswijk boeken
  Derk Boswijk - Waarom ik vertrok

  December 1913. Veehandelaar P.V. uit Ter Aar is zonder dat iemand daarvan wist naar Amerika vertrokken, zonder orde op zaken te stellen en achterlatende vrouw en 9 kinderen. Menig landbouwer in de gemeente is hiervan de dupe. Met dit korte krantenartikel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Kyj, Stjsjek en Chryv

  In deze kroniek vernoemd naar de 3 broers die Kiev zouden hebben gesticht wordt de geschiedenis van deze bijzondere stad compact geschetst vanaf de oude Steentijd tot heden. Dit grensland bevindt zich thans op een breukvlak en heeft alles in zich om een succes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Roald Dijkstra, Dorine van Espelo boeken
  Roald Dijkstra, Dorine van Espelo - Petrus in Rome

  Rome, ooit caput mundi of 'hoofdstad van de wereld' genoemd, is nog altijd het centrum van een van 's werelds grootste godsdiensten. De stad trekt bezoekers van over de hele wereld: niet alleen pelgrims op zoek naar religieuze vervulling, maar ook talloze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,90
 • Zweder von Martels, Michel Goldsteen, Enea Silvio Piccolomini, Pius II boeken
  Zweder von Martels, Michel Goldsteen, Enea Silvio Piccolomini, Pius II - Enea Silvio Piccolomini - Pius II(1405-1464)

  De brieven en Gedenkschriften van Aeneas Silvius Piccolomini behoren tot de welsprekendste voorbeelden van de vroege, Latijnse renaissanceliteratuur. Mede dankzij zijn welsprekendheid belandde de humanist, als Pius II, op de pauselijke troon. Na de val van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,00
 • Peter Lintelo boeken
  Peter Lintelo - Odilia

  Over Odilia van Oldenbarnevelt (1556- 1628) is maar weinig bekend. Er zijn wat overervingsakten, een scheidingsakte en er zijn inboedelbeschrijvingen. We weten dat zij in 1591 in het huwelijk trad met Gerrit Gerritsz. van Raetsvelt, een huwelijk dat kinderloos… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,15
 • Ing Lwan Taga-Tan, Kioe Bing Yap, Patricia Tjiook-Liem boeken
  Ing Lwan Taga-Tan, Kioe Bing Yap, Patricia Tjiook-Liem - Een foto vertelt

  EEN FOTO VERTELT Vijftig familieverhalen van Chinezen uit Indonesië ‘Een foto vertelt’ is ontstaan uit de rubriek ‘Foto met Verhaal’ op de website van de Stichting Chinese Indonesian Heritage Center. In deze uitgave vinden vijftig foto’s met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Anneke van Loggem boeken
  Anneke van Loggem - Toen...Vroeger...

  Dit is het verhaal van Anneke van Loggem-Kouwenhoven. Zij haalt herinneringen op aan haar jeugd in toenmalig Nederlands-Indië, haar verblijven in jappenkampen aldaar, en aan de jaren daarna tot aan haar terugkeer in 1948 in een Nederland dat haar vrijwel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Bas van der Plas boeken
  Bas van der Plas - "Ik ben moe en heb honger..."

  In dit boek een beschrijving van de vaak dramatische lotgevallen van de vele miljoenen inwoners van de Sovjet-Unie die tijdens de Tweede Wereldoorlog naar nazi-Duitsland werden gedeporteerd en daar werden ingezet voor dwangarbeid. Het gaat om talloze mannen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Ulke Brolsma boeken
  Ulke Brolsma - Oorlog in en om Grou

  In Oorlog in en om Grou beschrijft Ulke Brolsma de gebeurtenissen in dit dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de loop van de oorlog kreeg Grou steeds meer last van de Duitse bezetter. Mede daardoor stak het verzet de kop op, mensen die hun leven op het spel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Abel Janssens, Melissa Veth boeken
  Abel Janssens, Melissa Veth - Het communisme in Nederland, vergane glorie of springlevend?

  Als opdracht voor het vak Nederlands, niveau HAVO 3, moesten wij, Abel Janssens en Melissa Veth, een werkstuk schrijven over een zelfverzonnen onderwerp. Wij hadden gekozen voor ‘Wat is de invloed van het communisme in Nederland’. Maar alleen wat tekst op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Fleur de Beaufort, Patrick van Schie boeken
  Fleur de Beaufort, Patrick van Schie - De liberale strijd voor vrouwenkiesrecht

  De strijd voor vrouwenkiesrecht wordt vaak gekoppeld aan het feminisme in het algemeen en daarmee geplaatst aan de linkerzijde van het politieke spectrum. Toch speelden juist liberalen een belangrijke rol in de eerste feministische golf. Klassiek-liberale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Marc Hameleers, Anne van Noord boeken
  Marc Hameleers, Anne van Noord - Kaartboeken van Amsterdam 1559-1703

  Na de in 2013 gepubliceerde boeken "Kaarten van Amsterdam 1538-1865" en "Kaarten van Amsterdam 1866-2012", verscheen in 2015 "Gedetailleerde Kaarten van Amsterdam". Deze drie delen toonden een fraai topografisch overzicht van de stedelijke ontwikkeling van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Melle C. Van Der Goot boeken
  Melle C. Van Der Goot - Op reis met de NTM

  In 1880 werd de Nederlandsche Tramweg Maatschappij (NTM) opgericht. Doel van het bedrijf was in Nederland trambanen aan te leggen en te exploiteren, te beginnen met paardentrams, al snel gevolgd door de stoomtram. Busliefhebber Melle van der Goot schetst in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - FOTOGRAFIE IN HOOGEVEEN 1875-HEDEN

  Wanneer verschenen de eerste fotografen in Hoogeveen? Hoe werkten zij en met wat voor apparatuur? Welke onderwerpen kozen zij en wat is de oudste prentbriefkaart van Hoogeveen? Op deze en vele andere vragen geeft historicus, auteur en fotograaf Ronald Wilfred… (Harde kaft)

  Lees meer...
  98,95
 • Willem Gerritsen boeken
  Willem Gerritsen - Verhalen van de drakendochter

  Als een van de eerste onderzoekers in Nederland richtte Maartje Draak (1907-1995) zich op de relatie tussen de mondelinge overlevering van volksverhalen (zoals sprookjes) en de opkomst van schriftelijk vastgelegde middeleeuwse literatuursoorten (zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00