Boeken over geschiedenis

 • Adri van Oosten boeken
  Adri van Oosten - Nieuwdorp in oorlogstijd

  In 'Nieuwdorp in Oorlogstijd', de Slag om de Sloedam, heeft Adri van Oosten zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog opgeschreven zoals hij die als vijfjarig jongetje beleefde. De schrijver werd op 27 december 1938 in Nieuwdorp geboren. Bijna een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Reinout Sterk boeken
  Reinout Sterk - De missie Mali

  In 2014 werd besloten bij te dragen aan de door de VN gestuurde inlichtingenmissie in Mali. Het werd de grootste Nederlandse troepeninzet sinds Afghanistan. Maar waarom sturen we Special Forces en gevechtshelikopters naar een inlichtingenmissie? Die zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Wijnand Van Teyl boeken
  Wijnand Van Teyl - Ik was, ik ben en ik zal zijn

  De dramatische moord op Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht op 15 januari 1919 is een gebeurtenis waarvan de geschiedschrijving het nog steeds lastig vindt om onwelgevallige feiten onder ogen te zien. Het feit dat twee gedreven marxistisch georiënteerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • John Tamerus boeken
  John Tamerus - Als de muren konden spreken

  In de binnenstad van Woerden staat een ruim vierhonderd jaar oud Weeshuis. Een pand met geheimen en een turbulente geschiedenis. Het weeshuis herbergt tal van verhalen over de weeskinderen. Over de binnenvaders en binnenmoeders. Over een wonderkind die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Catherine Wijnands boeken
  Catherine Wijnands - Thuis in elke tijd

  Er zijn vrouwen over wie nooit wordt geschreven. Moeders naar wie nooit een plein wordt vernoemd, echtgenotes die nooit een eigen postzegel krijgen, dochters die nooit in de krant staan. Tezamen vormen zij het legioen anonieme vrouwen die welbeschouwd de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hay Swinkels boeken
  Hay Swinkels - Babyboomers

  Je ziet ze overal: de babyboomers, die als kind nog op de puinhopen van de stad speelden en ‘stadsratten’ werden genoemd. Die voor een stuiver schuimdrop gingen kopen en in flanellen pyjama’s onder de wol gingen. Die Pipo en Mammaloe op een zwart-wit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Rogier Verkroost boeken
  Rogier Verkroost - Hans Gruijters

  “Ik kan mijn mond niet houden, ook al komt er rotzooi van.” Dat citaat was meerdere malen van toepassing op de turbulente politieke carrière van Hans Gruijters (1931-2005). De buitengewoon intelligente Hans was geen gemakkelijke man en dat hebben veel van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer boeken
  Gerard Termorshuizen, Coen van 't Veer - Een groots en meeslepend leven

  Dominique Berretty (1891-1934) behoort tot de grote figuren uit het vroegere Nederlands-Indië. Geboren in Jogyakarta (Midden-Java) in een eenvoudig Indo-Europees milieu slaagde hij erin de koloniale kleurbarrière te doorbreken en klom hij op van klerk tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sophie Dejaegher boeken
  Sophie Dejaegher - Voor de mannen

  In België is homoseksualiteit nooit bij wet verboden. Bij het ontstaan van ons land, stond 'sodomie' niet in het strafwetboek. Een reden tot juichen is dat niet, want veel homoseksuelen kwamen via een omweg met de politie in contact. Die interpreteerden de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Hermann Hülsmann boeken
  Hermann Hülsmann - Mijn reis naar Indië

  Mijn reis naar Indië (1928-1929) Persoonlijk dagboek Hermann Hülsmann In dit rijkelijk geïllustreerd dagboek neemt Hermann Hülsmann ons mee op reis naar het toen nog verre Nederlands-Indië. Hülsmann was samen met drie andere studenten uitgenodigd door de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Els Wenink-Treiture boeken
  Els Wenink-Treiture - Een naam die ik altijd moest spellen

  Hij, Jacques Treiture, ontvlucht het katholieke Frankrijk van begin 1700. Hij kan de druk van de kerk niet langer verdragen. Zij, Els, de auteur van dit boek, heeft weliswaar niets met de kerk, maar gaat hem achterna. Het is dan wel driehonderd jaar later.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Piet de Rooy, Henk te Velde boeken
  Piet de Rooy, Henk te Velde - Met Kok

  In 2003 en 2004 interviewden historici Piet de Rooy en Henk te Velde oud-premier Wim Kok over zijn leven en loopbaan. Er was een jaar verstreken sinds zijn aftreden en ze voerden lange gesprekken, waarin Kok terugblikte op zijn tijd als vakbondsman, politicus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Martine Schoups, Antoon Vrints boeken
  Martine Schoups, Antoon Vrints - De overlevenden

  Naar schatting 315.000 van de 355.000 gemobiliseerde Belgische soldaten overleefden de Eerste Wereldoorlog. Na meer dan vier jaar oorlogsgeweld konden ze eind 1918 eindelijk naar huis terugkeren. De overlevenden brengt het bijzondere politieke verhaal van deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Edwin Timmer boeken
  Edwin Timmer - Langs de muur van Trump

  Uit fascinerende ontmoetingen met migranten, paters, verslaafden, veeboeren en grensbewakers schetst Edwin Timmer de schokkende realiteit uit een gebied in de greep van drugshandel, straffeloosheid en een vaak corrupte overheid, waar kwetsbare individuen ieder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Lotte Jensen boeken
  Lotte Jensen - Wij tegen het water

  De geschiedenis van Nederland is onlosmakelijk verbonden met overstromingen en watersnoodrampen. Denk aan de Sint-Elisabethsvloed van 1421, de Kerstvloed van 1717 of de watersnoodramp van 1953. Ook vandaag de dag vormt het water een reële bedreiging. Velen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Pieter Uittenbogaard boeken
  Pieter Uittenbogaard - Detroit

  "We were proud to see Detroit bounce back!' Ben Rhodes, voormalig adviseur en speechschrijver van president Barack Obama (Amsterdam, juli 2018) Het verhaal van Detroit begint op 24 juli 1701. Op die dag geeft een Franse legerofficier het startsein voor de bouw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Plinius boeken
  Plinius - Majesteit!

  Stel, je bent een Romeins gouverneur in een verre provincie en je krijgt te maken met financiële en juridische problemen en rellen. Wat doe je? Knopen doorhakken? Advies inwinnen? De Romeinse senator Plinius de Jongere (ca. 62-ca. 113) koos vaak voor het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Kees Gerritsen boeken
  Kees Gerritsen - Leven in Arnhem in de jaren 70

  Arnhem in de jaren 70 kunnen we omschrijven als een onrustige stad met veel demonstraties, problemen rond de Nieuwe Brug, spectaculaire branden, ruzie in de gemeenteraad, loodvergiftiging Billiton ...Na het vorige deel over Arnhem in de jaren 60 beschrijft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Fred Feddes boeken
  Fred Feddes - De Dam

  De navel van Nederland, het hart van Amsterdam: de Dam is het nationale plein van Nederland.Hier staan het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk. Sinds mensenheugenis is dit plein de uitverkoren locatie voor officiële gebeurtenissen,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,99
 • Jeroen Kuiper boeken
  Jeroen Kuiper - Polen

  Polen - Geen land van fietsers en vegetariërsWat is er aan de hand met Polen? Sinds de machtsovername door de partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) in 2015 waait er een snijdende nationaal-conservatieve wind door Polen. Het voormalige beste jongetje van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Josephine Hoegaerts, Yves Segers boeken
  Josephine Hoegaerts, Yves Segers - Bestiarium

  Hebben dieren een geschiedenis? Dit boek toont alvast aan dat samenleven met huis-, boerderij- en andere dieren allesbehalve nieuw is. In twintig verhalen over ‘beroemde’ dieren (zoals de hond van Bismarck of de schildpad van Batibouw), bescheiden beestjes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jurriaan Ceroy Mulder boeken
  Jurriaan Ceroy Mulder - Een Totalitaire revisie

  Een totalitaire revisie doopte Jurriaan Ceroy Mulder deze bundel. Dit vanwege de studie van de historicus Perry Pierik naar de vergaande invloed van de Duitse generaal Erich Ludendorff op de geschiedenis van de 20ste eeuw. Hij was samen met Paul von Hindenburg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Francine Püttmann boeken
  Francine Püttmann - Hier ligt begraven

  Ingeklemd tussen de huizen ligt de oude Joodse begraafplaats van Wageningen aan De Bleijk. Deze is in 1667 opgericht op de 'Sandcuil', een stuk grond in de zandafgraving aan de oostzijde van de stad dat deel uitmaakte van de Stads buitenbleek. Tot 1925 werden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Peter van Dam boeken
  Peter van Dam - Religie in Nederland

  Nederland wordt vaak als een calvinistisch land bestempeld. Protestanten eisten er vanaf de zestiende eeuw een dominante positie op, terwijl ze in werkelijkheid slechts zo nu en dan in de meerderheid waren. Peter van Dam analyseert aan de hand van hun claim de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Henk van der Linden, Marcel Nonhebel boeken
  Henk van der Linden, Marcel Nonhebel - Den Haag en de Eerste Wereldoorlog

  In de Eerste Wereldoorlog was Nederland neutraal, maar dat wil niet zeggen dat het er rustig bleef. Integendeel: mobilisatie, inkwartiering, schaarste en distributie van voedsel en allerlei noodzakelijke andere levensbehoeften, van schoenen en papier tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95