Boeken over geschiedenis

 • Elma Drayer boeken
  Elma Drayer - Witte schuld

  In ‘Witte schuld’ bespreekt Elma Drayer identiteitspolitiek in de mediawereld, literatuur, kunst en politiek. ‘In het huidig racismedebat zie ik te veel dat me te weinig bevalt en ik zou niet weten waarom ik daar als witte vrouw beleefd over zou moeten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Nonja Peters boeken
  Nonja Peters - Depok, de droom van Cornelis Chastelein

  Depok, de droom van Cornelis Chastelein vertelt de vrijwel onbekende geschiedenis van een bijzondere indische gemeenschap, de Depokkers. Een verhaal dat 300 jaar geleden begint wanneer de hoge VOC-beambte Cornelis Chastelein (1657-1714) zijn landgoed Depok bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Peter Bogucki boeken
  Peter Bogucki - De Barbaren

  ‘De Barbaren’ van historicus Peter Bogucki geeft een schitterend overzicht van de voorouders van de hedendaagse Europeanen. De oude beschavingen van Rome en Griekenland stonden niet op zichzelf. Ten noorden van deze mediterrane samenlevingen leefden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Mickaël Launay boeken
  Mickaël Launay - De wetten van de wereld

  In deze internationale bestseller laat de Franse wiskundige en YouTube-ster Mickaël Launay aan de hand van vele anekdotes uit de geschiedenis van de wiskunde zien hoe we de wereld beter begrijpen.Wiskunde moeilijk? Niet meer als je dit boek hebt gelezen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,99
 • Clare Hunter boeken
  Clare Hunter - Levensdraden

  Voor de moeders van verdwenen jongeren in Argentinië was het in de jaren zeventig moeilijk om te protesteren. Maar elke donderdag liepen ze langs de overheidsgebouwen met hoofddoeken waarop ze hun namen hadden geborduurd. Zo voerden ze actie, met naald en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Paarelketting

  In Jenevercity verkeert burgemeester Paarelketting in zwaar weer en wordt beticht van vriendjespolitiek, machtsmisbruik en het scheppen van een angstcultuur. De democratisch gekozen zwaargewichten van de gemeenteraad laten het integriteitsbureau U vraagt en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Remmers in Vaste Dienst

  Frank rolde tijdens de economische crisis van de jaren 80 in een beleidsfunctie bij de directie Economische Zaken van de gemeente Rotterdam met destijds 33.000 ambtenaren. Na een start als een kat in een vreemd pakhuis werd hij al snel topambtenaar. Hij zette… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - Lakedemoniers, Sparta 1888 voor Christus tot heden

  De geschiedenis van Sparta is legendarisch. De auteur start zijn reis in 1888 voor Christus in een kleine nederzetting op de Peloponnesos om via de route Sparta Rotterdam 1888 de reis te vervolgen naar het huidige gehucht Sparta. De Goden zetten je op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,96
 • Frank Libertas boeken
  Frank Libertas - De Geschiedenis van Kiev-Rus

  In deze kroniek vernoemd naar de 3 broers die Kiev zouden hebben gesticht wordt de geschiedenis van deze bijzondere stad geschetst vanaf de oude Steentijd tot heden. Dit grensland bevindt zich thans op een breukvlak en heeft alles in zich om een succes te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Raymond Detrez boeken
  Raymond Detrez - De Balkan

  De Balkan. Een geschiedenis biedt een overzicht van de bewogen geschiedenis van Zuidoost-Europa, van de verovering van het schiereiland door de Osmaanse Turken in de veertiende eeuw tot de Euro-Atlantische integratie vandaag. De nadruk ligt op de negentiende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Mind-Control

  Mind Control Menselijke robots in onze samenlevingMK ULTRAKindermisbruikRituele moordenNieuwe Wereld OrdeNieuwe Wereld Regering en hun toekomstplannen met u en mij.De gruwelijke feiten op een rijHoe ze het doen en wie het doenHet Hele Verhaaldoor : Quasimodo. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Luc Cortebeeck boeken
  Luc Cortebeeck - Er is nog werk

  Werk is een fundamenteel deel van ons leven. Daarom is het van zo'n groot belang dat werk voor iedereen beschikbaar én waardig is. Dat dat vandaag nog lang niet zo is, tonen de wantoestanden van moderne slavernij in Myanmar en Qatar, de onderwaardering van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Don Croonenberg boeken
  Don Croonenberg - Kat met stroop en laurier

  ‘We liepen over de Rijksweg en in het veld zagen we twee morsdode Duitsers met witte camouflagelakens om, rechtop, bevroren. Honderden mensen moeten die twee daar zo hebben zien staan.’ De grens tussen Duitsland en Midden-Limburg, een lijn op een kaart die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Wim Voermans boeken
  Wim Voermans - Het verhaal van de grondwet

  Waar komen al die grondwetten toch vandaan? We leven in de eeuw van de grondwet. Bijna alle landen ter wereld hebben er tegenwoordig wel een. Een betrekkelijk recent fenomeen, trouwens, want driekwart van al die grondwetten is van na 1975. En dat terwijl de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Buisman boeken
  Buisman - Duizend jaar weer wind en water in de Lage Landen VII

  Deel 7 - 1800-1825, veel extreem weer, Bataafs-Franse tijd, invasie in Zeeland, Napoleon en Willem I In 'Duizend jaar weer, wind, en water in de Lage Landen' geeft Jan Buisman een indrukwekkend en zeer gedetailleerd overzicht van het weer in de noordelijke en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Fotografie in Hoogeveen 1875-heden

  Wanneer verschenen de eerste fotografen in Hoogeveen ? Hoe werkten zij en met wat voor apparatuur? Welke onderwerpen kozen zij en wat is de oudste prentbriefkaart van Hoogeveen ? Op deze en vele andere vragen geeft historicus, auteur en fotograaf Ronald… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • M. Boshart boeken
  M. Boshart - De rode dood

  De pokken hebben de mensheid vergezeld vanaf het moment dat deze in steden begon te leven. Vele eeuwen werd de bevolking van de Oude Wereld geteisterd, rond 1500 trok de ziekte naar de Nieuwe Wereld om daar haar bijdrage te plegen aan de decimering van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Jelle de Visser boeken
  Jelle de Visser - Het aveniristisch ethos

  Dat de materiële welvaart voor de modale bevolking rond de Middellandse Zee en nog verder zuidelijk vaak achterblijft bij mensen die rond de Noordzee wonen is geen nieuws. En voor het gegeven dat de noorderlingen enkele eeuwen geleden massaal de katholieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Rudolf de Korte boeken
  Rudolf de Korte - Vrijheid in gemeenschap

  “Rudolf de Korte deed in het bedrijfsleven ruime maatschappelijke ervaring op alvorens hij – daarmee gewapend – als Tweede Kamerlid een gefundeerde bijdrage ging leveren aan de politiek. Tevoren had hij als partijbestuurder leiding gegeven aan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Stefan Verstappen boeken
  Stefan Verstappen - De zesendertig oude Chinese krijgstactieken

  De Zesendertig krijgstactieken vormen een unieke verzameling van oude Chinese spreek­woorden die enkele van de meest doortrapte oorlogsstrategieën beschrijven.Waar andere Chinese militaire teksten, zoals Sun Zi?s Krijgskunst, zich richten op de militaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Paul Besseling, Frans Nieuwenhuis, Jan-Willem Pieterse, Saskia Pieterse boeken
  Paul Besseling, Frans Nieuwenhuis, Jan-Willem Pieterse, Saskia Pieterse - Scholier in de Hongerwinter

  In de nalatenschap van Pim Nieuwenhuis vonden wij brieven en een dagboek uit de winter van 1944-1945, de hongerwinter. Pim was een Haagse scholier die op de vlucht ging voor de honger en voor de bombardementen op Den Haag. Maar meer nog vreesde hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Gerard Mak boeken
  Gerard Mak - Toffe peren, rotte appels

  WARME WAARGEBEURDE POLITIEVERHALEN De vorming van de Nationale Politie gaat gepaard met grote problemen. De kritiek neemt met de dag toe en zelfs de top moet nu erkennen dat het allemaal te hoog gegrepen was. Zo hangt het personeelsplan van de reorganisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Arjan Hoks boeken
  Arjan Hoks - Afscheid van Java

  Afscheid van Java is het verhaal van Arjan Hoks’ grootvader Johannes Hoks, die tabaksplanter was op Java. Hij liet een manuscript na waarin hij zijn leven beschreef. Aan de hand van dit manuscript en eigen research reconstrueert Hoks het leven van zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Jan de Lint boeken
  Jan de Lint - Om de West

  Om de West De drang om naast de Portugezen een eigen route naar de ‘Specerijen Eilanden’ te vinden was aan het eind van de vijftiende eeuw voor de Spaanse kroon aanleiding voor een aantal expedities. Met het wereldbeeld van die tijd lag het voor de hand om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Nel De Mûelenaere boeken
  Nel De Mûelenaere - Belgen, zijt gij ten strijde gereed?

  Een zeldzame geschiedenis van het Belgische legerBelgië stond in de decennia voor de Eerste Wereldoorlog niet bekend als een militaristische natie. Poor little Belgium voerde pas in 1913 algemene dienstplicht in, beschikte amper over een militaire traditie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  49,50