Boeken over geschiedenis

 • Willem Otterspeer boeken
  Willem Otterspeer - Het horzelnest

  ‘Het horzelnest’, zo noemde Robert van Genechten, overtuigd nazi en ijverig NSB’er, de Leidse universiteit in 1941. Hij was blij dat het eindelijk was uitgebrand en keek ernaar uit dat uit de as een nieuwe, genazificeerde instelling zou oprijzen. Het is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Paul Besseling, Frans Nieuwenhuis, Jan-Willem Pieterse, Saskia Pieterse boeken
  Paul Besseling, Frans Nieuwenhuis, Jan-Willem Pieterse, Saskia Pieterse - Scholier in de Hongerwinter

  In de nalatenschap van Pim Nieuwenhuis vonden wij brieven en een dagboek uit de winter van 1944-1945, de hongerwinter. Pim was een Haagse scholier die op de vlucht ging voor de honger en voor de bombardementen op Den Haag. Maar meer nog vreesde hij de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Jonas Bruyneel boeken
  Jonas Bruyneel - Vijd

  Het Lam Gods is niet alleen een hoogtepunt van de schilderkunst waar al eeuwenlang een zweem van mysterie rond hangt. Het was ook het afscheid van de ambitieuze turfhandelaarsfamilie Vijd, die zich in korte tijd had opgewerkt tot de elite van het Bourgondische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Pieter Jan Verstraete boeken
  Pieter Jan Verstraete - De eerste populist

  Als vakbondsman, pacifist, antimilitarist, flamingant, socialist, utopist, feminist, communist, wereldverbeteraar en 'technocraat' deed Leo Frenssen van zich spreken. Op straat demonstreerde hij in het centrum van Antwerpen allerhande turnoefeningen en reed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Philip Matyszak boeken
  Philip Matyszak - 24 uur in het oude Rome

  Stap terug in de tijd en volg gedurende een etmaal 24 inwoners van de eeuwige stad in het jaar 137 na Christus. Zo krijg je een verrassend compleet beeld van hoe het dagelijks leven was in het Rome van keizer Hadrianus. Lees de spannende verhalen van onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Herodotus boeken
  Herodotus - Historiën

  Herodotus (ca. 484-424 v.Chr.) schreef het oudste bewaard gebleven prozawerk van Europa. Zijn uitgangspunt was oorlog. De slagen bij Marathon, Thermopylai en Salamis en Plataiai waren in Herodotus’ tijd al bekend als de grote confrontaties tussen de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  57,50
 • Gerard Groeneveld boeken
  Gerard Groeneveld - Hitlers jongste hoop

  In Hitlers Duitsland werd geen propagandamiddel onbeproefd gelaten om de geestdrift onder de jeugd op te stoken. De continuïteit van het Derde Rijk hing immers van hen af. Die propaganda was succesvol: veel jongeren bleven tot het bittere einde geloven in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Emerson Vermaat boeken
  Emerson Vermaat - Niet alles wat de CIA doet is verkeerd

  Onder president Donald Trump komen de Amerikaanse inlichtingendiensten weer in het nieuws. Vroeger was vooral de CIA doelwit van kritiek in de media. Maar nu zijn diezelfde media vol lof over de CIA, terwijl er eigenlijk niet veel veranderd is. De CIA kende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Klaas A.D. Smelik boeken
  Klaas A.D. Smelik - 'Maar wij noemen hen Joden'

  In dit boek gaat het over de vraag of antizionisme een nieuwe vorm van antisemitisme is, zoals bijvoorbeeld de Franse president Emmanuel Macron heeft gesteld, dan wel een gerechtvaardigde vorm van kritiek op de staat Israël en op de Israëlische politiek ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Florian Huber boeken
  Florian Huber - Kind, beloof me dat je de kogel kiest

  'Literaire geschiedschrijving in de ware zin des woords.' ***** NRC HANDELSBLAD Op 30 april 1945 schoot Adolf Hitler zich in Berlijn een kogel door het hoofd. Op hetzelfde moment begaven zich tijdens het binnentrekken van het Rode Leger in het stadje Demmin… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ignus Maes, Gerard Jaspers, Marten Hofstede boeken
  Ignus Maes, Gerard Jaspers, Marten Hofstede - Kasteel Keukenhof

  Dit negende Jaarboek Kasteel Keukenhof belicht enkele aspecten van het cultureel erfgoed. Er zijn bijdragen over de historische behangsels in de salons, kamers en andere ruimten van het kasteel en over de evacuatievan de schilderijencollectie tijdens de Tweede… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Birte Schohaus boeken
  Birte Schohaus - Slagkracht

  "Misschien ben ik te veel over de rand gelopen, maar ik wist hoe politiek werkt." Jacques Tichelaar In 2017 eindigde de politieke carrière van Jacques Tichelaar abrupt. Landelijke en provinciaal had hij meer dan zijn sporen verdiend. Toch moest hij het veld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • J.W. Ooms, B.J. van Os boeken
  J.W. Ooms, B.J. van Os - De 33 van soesterberg

  Op 19 november 2017 is het precies 75 jaar geleden dat op de vliegbasis Soesterberg 33 verzetshelden door de Duitse bezetter standrechtelijk werden geëxecuteerd en in een massagraf werden begraven. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Johan Verberckmoes boeken
  Johan Verberckmoes - Ontmoetingen in het Westen

  Al in de eerste eeuwen van onze jaartelling was de wereld een lappendeken van routes en contactzones. De druk bevaren Middellandse Zee was een uitwisselingsplek voor vele christenen en moslims. De Sahararoutes verbonden West-Afrika met het Euraziatische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Bert Middel boeken
  Bert Middel - Die meneer is van ons...

  In Die meneer is van ons? beschrijft en analyseert Bert Middel met ironie, relativering en (zelf)kritiek zijn rondgang langs de macht en onmacht van politiek en bestuur. Als 'een gewone jongen uit de Groningse Oosterparkbuurt, die mocht doorleren' raakte hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Biemans, Frans van Gaal, Wies van Leeuwen, Kees van den Oord boeken
  Biemans, Frans van Gaal, Wies van Leeuwen, Kees van den Oord - Pastoors, Kasteelheren, Maasboeren

  Jac. Biemans, Frans van Gaal, Wies van Leeuwen, Kees van den Oord Pastoors, Kasteelheren, Maasboeren 650 Jaar parochieleven in Bokhoven Op 23 maart 1369 gaf de prinsbisschop van Luik toestemming om de kapel van Bokhoven in een zelfstandige parochiekerk te… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Peter van Kemseke, Ingmar Samyn boeken
  Peter van Kemseke, Ingmar Samyn - Waarom muren niet werken

  In 2019 en 2020 zetelt België voor de zesde keer in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, een van de machtigste internationale organisaties ter wereld. Heel fijn, hoor ik u denken, maar what's in it for us? Hoe belangrijk universele mensenrechten ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • François Van Gehuchten boeken
  François Van Gehuchten - Liever de kogel of de guillotine

  François Van Gehuchten (°Geel 1957) studeerde geschiedenis aan de KULeuven (1980). Hij was actief in diverse geschied- en heemkundige verenigingen. In 1998 werkte hij mee aan activiteiten ter gelegenheid van de 200-jarige herdenking van de Boerenkrijg.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Jan van Oudheusden, Erik Schumacher boeken
  Jan van Oudheusden, Erik Schumacher - 1944

  1944, een jaar van valse hoop Op 6 juni 1944 komt eindelijk de dag waar bezet Nederland al jaren verlangend naar uitkijkt: in Normandië landen de geallieerden op het stran verstoorde verwachtingen. Als op 4 september Antwerpen wordt bevrijd en de Britse radio… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Joris Verbeurgt boeken
  Joris Verbeurgt - Weldra zal ik onder de guillotine liggen

  Grace Dalrymple Elliott (1754-1823) wist op wonderbaarlijke wijze aan de guillotine te ontsnappen. Als maîtresse van Louis- Philippe d’Orléans, intrigant en neef van de onthoofde Fransekoning Lodewijk XVI, maakte ze de Franse Revolutie van nabij mee. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Stefan Zweig boeken
  Stefan Zweig - Marie Antoinette

  Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd. - The New Republic Uitstekende biografie. - The New York Times Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Angela Stent boeken
  Angela Stent - Het rusland van Poetin

  Analyse van het Rusland van Poetin en de Russische identiteit in een moderne wereld Hoe kon Rusland na de politieke chaos en economische ondergang van eind jaren negentig weer herrijzen als een grote speler op het wereldtoneel? Vult Rusland het vacuüm dat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jan de Lint boeken
  Jan de Lint - Om de West

  Om de West De drang om naast de Portugezen een eigen route naar de ‘Specerijen Eilanden’ te vinden was aan het eind van de vijftiende eeuw voor de Spaanse kroon aanleiding voor een aantal expedities. Met het wereldbeeld van die tijd lag het voor de hand om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Mathijs van de Waardt boeken
  Mathijs van de Waardt - De man van 1848

  Het negentiende-eeuwse liberalisme en het succes van het jaar 1848: ze worden vaak vereenzelvigd met Thorbecke. Toch was één man voor beide minstens zo belangrijk: Dirk Donker Curtius (1792-1864). Donker was één van de weinigen die contacten onderhield met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Willemieke Ottens, Els van der Laan, Karin Bevaart boeken
  Willemieke Ottens, Els van der Laan, Karin Bevaart - Groene Parels in Overijssel

  'Groene Parels in Overijssel' brengt de rijke collectie in beeld van landschapsparken die in de periode 1780 tot 1830 in Overijssel werden aangelegd. In deze collectie schuilen bijzondere verhalen van prachtige locaties in een gevarieerd landschap, van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95