Boeken over geschiedenis

 • Robert-Jan Wille boeken
  Robert-Jan Wille - Mannen van de microscoop

  Gee?nthousiasmeerd door Darwin en de Duitse embryologie trokken aan het eind van de negentiende eeuw Nederlandse ontwikkelingsbiologen vanuit hun nieuwe laboratoria naar buiten. Hun leidsman was Pieter Harting: dankzij hem bekeken en vergeleken studenten onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Annelien Krul, Wies van Leeuwen, Agnes van Der Linden, Lillian Waanders boeken
  Annelien Krul, Wies van Leeuwen, Agnes van Der Linden, Lillian Waanders - Het Berchmanianum

  Het nieuwe academiegebouw dat de Radboud Universiteit Nijmegen in de zomer van 2018 betrekt, werd negentig jaar geleden als ‘Berchmanianum’ gebouwd door Joseph Cuypers en zijn zoon Pierre. Veertig jaar lang was het de plek waar jonge jezuïeten hun… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rolf Hage boeken
  Rolf Hage - Eer tegen eer

  De bekendste schaking tijdens de Republiek was die van Catharina van Orliens in 1664. Zij werd 17 maart ’s avonds op hardhandige wijze uit het huis van haar familie in Den Haag ontvoerd door Johan Diederik de Mortaigne. Deze geruchtmakende zaak is een van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Frans Camphuijsen, Jelmar Hugen, Ludo Jongen boeken
  Frans Camphuijsen, Jelmar Hugen, Ludo Jongen - De populaire Middeleeuwen

  In de populaire cultuur, via boeken, muziek en films, maar ook door televisieseries en computerspelletjes zijn de Middeleeuwen in het publieke (on)bewustzijn volop aanwezig. Dit themanummer van Madoc brengt in beeld hoe de Middeleeuwen in de vroege… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Fred Feddes, Marjolein de Lange boeken
  Fred Feddes, Marjolein de Lange - Fietsstad Amsterdam

  Wereldwijd kampen grote steden met vervuiling en verkeer dat vastloopt. Amsterdam is een voorbeeld voor velen als het gaat om duurzaamheid en mobiliteit, omdat de fiets er – letterlijk – ruim baan heeft gekregen. Die dominante rol heeft de fiets te danken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Christian De Borchgrave boeken
  Christian De Borchgrave - Zalig de armen van geest

  Sinds het einde van de negentiende eeuw wilde de christelijke arbeidersbeweging een structureel antwoord bieden op de sociaaleconomische wantoestanden die met de industrialisering gepaard gingen. Maar nog tijdens het interbellum kregen de gelovigen vanop de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Geert de Vriese, Frank van Laeken boeken
  Geert de Vriese, Frank van Laeken - Woodstock in België

  In 2019 is het precies vijftig jaar geleden dat in het Amerikaanse Bethel, een dorp met een paar duizend inwoners, een vierdaags muziekfestival werd georganiseerd, goed voor 400.000 op elkaar gepakte aanwezigen. Woodstock – want daar gaat het over – was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Henk Ambachtsheer, Corien Glaudemans boeken
  Henk Ambachtsheer, Corien Glaudemans - Oorlog in de lucht – Den Haag 1940-1945

  Den Haag heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar geleden. Het oorlogsgeweld heeft duizenden slachtoffers geëist, de Joodse gemeenschap werd gedecimeerd en vele inwoners doorstonden de Hongerwinter niet. Ook door de luchtoorlog boven de stad vielen vele… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Janneke Monshouwer boeken
  Janneke Monshouwer - Trump, Grondwet en Wereld

  Winston Churchill: ‘In oorlogstijd is de waarheid zo kostbaar dat ze altijd begeleid hoort te worden door een bodyguard van leugens’ Laten wij ons ophitsen tot haat en oorlog? Wat is de bedoeling van het waanzinnig Amerikaans militair budget van 700… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Henri Dr. Stellman boeken
  Henri Dr. Stellman - What is Antizionisme?

  “a thoughtful, moderate and important piece of work. It deserves wide exposure. The evidence for the central thesis is overwhelming. Readers will not fail to be impressed by the book’s range, thoroughness, scholarliness and relevance.” – David Stone,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Ben Kahmann boeken
  Ben Kahmann - De Verwisseling

  Dit boek speelt in 1940, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Op een verjaardagsfeestje besluiten vier goede vrienden een verzetsgroepje op te richten. Maar ja, hoe doe je zo iets? En hoe loop je zelf zo min mogelijk risico? Er worden allerlei… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Allen Frances boeken
  Allen Frances - Zijn ze gek geworden?

  Is Donald Trump serieus gestoord? En hoe gestoord is dan zijn aanhang, in Washington en daarbuiten? Hoe kon een man als hij zoveel steun verwerven? Zou zoiets ook bij ons in Europa kunnen gebeuren? Door de permanente ophef rond de Amerikaanse president heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Johan van Duyse, Aris Gaaff, Henk van der Linden boeken
  Johan van Duyse, Aris Gaaff, Henk van der Linden - Het dramatische jaar 1919

  Op 11 november 1918 werd weliswaar de wapenstilstand afgekondigd, maar daarna ging het vechten gewoon door. Met name aan het oostfront. Westerse troepen gingen daar de revolutionairen van Lenin te lijf. Overal in Oost-Europa braken gevechten uit. Alleen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • M.J.H.M. Poorthuis, T.A.M. Salemink boeken
  M.J.H.M. Poorthuis, T.A.M. Salemink - Lotus in de lage landen

  VANAF 3 EX GELEVERD MET RvR Bekroond met de Gouden erepenning van het Teylers Genootschap 2009 Het boek Lotus in de Lage Landen geeft voor het eerst een compleet overzicht van de geschiedenis van het Boeddhisme in Nederland. Het is voorzien van vele en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,90
 • Mark van den Wijngaert, Patrick Nefors, Dimitri Roden, Tine Jorissen, Olivier van der Wilt boeken
  Mark van den Wijngaert, Patrick Nefors, Dimitri Roden, Tine Jorissen, Olivier van der Wilt - Beulen van Breendonk

  Het Fort van Breendonk werd als gevangenis en doorgangskamp gebruikt door de Sipo-SD, de ergste van de Duitse politiediensten. De levensomstandigheden die er heersten, zijn vergelijkbaar met die in de concentratiekampen. De gevangenen werden door de SS… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Ronald Wilfred Jansen boeken
  Ronald Wilfred Jansen - Fotografie in Hoogeveen 1875-heden

  Wanneer verschenen de eerste fotografen in Hoogeveen ? Hoe werkten zij en met wat voor apparatuur? Welke onderwerpen kozen zij en wat is de oudste prentbriefkaart van Hoogeveen ? Op deze en vele andere vragen geeft historicus, auteur en fotograaf Ronald… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Henry Drost boeken
  Henry Drost - Harlingen Zee Haven

  Harlingen zoals het is geworden! Een tijdsbeeld dat vertelt over de ontwikkeling en groei van de havens van Harlingen. Want Harlingen is een stad om trots op te zijn. De schrijver hoopt met de vele foto’s in dit boek aan te tonen, dat de stad ongetwijfeld… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • Hubert P. Cramer boeken
  Hubert P. Cramer - De democratische samenleving

  Democratie, een Europese institutie, is een product van eeuwen van ontwikkelingen en het cultureel erfgoed van de klassieke Grieken. De fundering van de hedendaagse parlementaire democratie is eind 19e eeuw gelegd. De Sovjet-Unie bood het communistisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam, Jennifer Tosch boeken
  Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam, Jennifer Tosch - Gids slavernijverleden Nederland

  De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze tweetalige gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marc Michiels, Mark Wijngaert boeken
  Marc Michiels, Mark Wijngaert - Het XXste transport naar Auschwitz

  Op 19 april 1943 vertrekt vanuit de Dossinkazerne in Mechelen het XXste Transport met 1631 Joodse mannen, vrouwen en kinderen richting Auschwitz. Gewapend met één revolver, een stormlamp en rood zijdepapier slagen drie jonge mannen erin de trein te doen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Oscar Garschagen boeken
  Oscar Garschagen - De Chinese Droom

  De Volksrepubliek China viert op 1 oktober 2019 haar zeventigste verjaardag. Trots wordt gevierd dat het ‘Land van het Midden’ welvarender en machtiger is dan ooit. Onder de strakke regie van partijleider en president Xi Jinping ontstaat een socialistische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Joos van Vugt boeken
  Joos van Vugt - Gezondheid voor allen

  De Radboud Universiteit (voorheen: de Katholieke Universiteit Nijmegen) is vanaf medio jaren zestig actief geweest in het medische ontwikkelingswerk. Eerst werden er stageplaatsen gecreëerd voor Nijmeegse studenten geneeskunde in Tanzania en elders in de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Martin Hendriks boeken
  Martin Hendriks - Onder de Poolster

  Willem van Wakkerendijk , geboren in 1741 in het Veerhuis van de 'Oude Melm' aan de rivier de Eem, was 14 jaar toen hij als jongen naar zee ging. Hij klom op tot stuurman en was later schipper. Willem kon levendig vertellen over zijn belevenissen op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Gerard Aalders boeken
  Gerard Aalders - Het Instituut

  Politieke invloed op de geschiedschrijving bij het NIOD Dit boek doet het positieve beeld van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie wankelen. Geschiedschrijving behoort onafhankelijk te zijn; geen speelbal van belangen. Het NIOD is een van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Gerard Mak boeken
  Gerard Mak - Toffe peren, rotte appels

  WARME WAARGEBEURDE POLITIEVERHALEN De vorming van de Nationale Politie gaat gepaard met grote problemen. De kritiek neemt met de dag toe en zelfs de top moet nu erkennen dat het allemaal te hoog gegrepen was. Zo hangt het personeelsplan van de reorganisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95