Boeken over geschiedenis

 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Gerichtssignaat Kesteren 1599-1606

  Dit vijfde deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe vanaf 1599 tot en met 1606. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Gerichtssignaat Kesteren 1607-1610

  Dit zesde deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe vanaf 1607 tot en met 1610. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Gerichtssignaat Kesteren 1611-1618

  Dit zevende deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe vanaf 1611 tot en met 1618. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Gerichtssignaat Kesteren 1619-1628

  Dit achtste deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe vanaf 1619 tot en met 1628. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Gerichtssignaat Kesteren 1628-1635

  Dit negende deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe vanaf 1628 tot en met 1635. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Gerichtssignaat Kesteren 1636-1646

  Dit tiende deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe vanaf 1636 tot en met 1646. De transcriptie wordt kort ingeleid en de getranscribeerde tekst is voorzien van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Marcus Aurelius boeken
  Marcus Aurelius - Evenveel van jou als van mezelf

  Marcus Aurelius (121-180) is bekend als Romeinse keizer en als filosoof. Een verzameling Latijnse brieven uit zijn jeugdjaren is bewaard gebleven: de privécorrespondentie met zijn oudere leermeester in de retorica, Marcus Cornelius Fronto (ca. 100-167). De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jan Schneider boeken
  Jan Schneider - In de hel van Birma

  ‘De behoefte om te schrijven is groot. Zo gauw mogelijk wil ik de gebeurtenissen in mijn leven van 18 Sept. 1942 tot heden [31 augustus 1945] opschrijven uit vrees veel te vergeten en dat wil ik tot geen prijs om vele redenen.’ In maart 1942 wordt Jan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Peter Huistra boeken
  Peter Huistra - Bouwmeesters, zedenmeesters

  In de negentiende eeuw stond geschiedenis in hoog aanzien. Talloze geschiedbeoefenaars togen aan het werk om zo veel mogelijk historische kennis te vergaren en in te zetten tot nut van de natie, de regio of zelfs de eigen familie. Pieter Huistra volgt hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Harry Stalknecht boeken
  Harry Stalknecht - Een kleine geschiedenis van alledaagse dingen

  Wie vond de lucifer uit, sinds wanneer eten mensen chips en hoelang lossen we al kruiswoordraadsels op? Achter alledaagse voorwerpen schuilt vaak een interessant verhaal. In dit boek bundelt de auteur de leukste bijdragen die hij schreef voor het tijdschrift… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Ja'Akov Adler boeken
  Ja'Akov Adler - Van droefheid naar vreugde

  Geschiedenis Joodse arts 1933-1949Onafscheidelijk In het Nederlandsch Israëlietisch Ziekenhuis leren Jacques (Ja’akov) en Betsy (Beckel) elkaar kennen. Hun liefde leidt hen door een dramatische tijd naar hun nieuwe thuisland. De littekens van de Holocaust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1993-A

  25 februari 1993 Theo van Gogh zag er ongeschoren en vies uit, en zei al lange tijd niet meer te hebben gedronken. Jan Mets had me aangemoedigd hem te ontmoeten en kreeg gelijk. Hij was inderdaad buitengewoon aardig, zoals Jan Mets voorspeld had. Het viel me… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Siebrecht van der Spoel boeken
  Siebrecht van der Spoel - Hardsteen

  Herinneringen van een negenjarig aan de laatste oorlogsdagen op Zuid-Beveland.Later gaat het kind schichtig een eindje de weg op tot waar hij eerder zijn petje volschepte met de blauwe klei. Maar nu liggen er bomen her en der langs de kant. In een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Antony Beevor boeken
  Antony Beevor - De slag om Arnhem

  In ‘De Slag om Arnhem’ geeft gerenommeerd historicus en meesterverteller Antony Beevor, auteur van bestsellers als ‘D-Day’ en ‘Stalingrad’, met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen, een compleet beeld van het strijdveld rondom… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jaco Koehler boeken
  Jaco Koehler - Duivelse dilemma’s na de schipbreuk van de Batavia

  Op 4 juni 1629 vergaat de Batavia bij de Houtman Abrolhos voor de westkust van Australië. Overleven op deze godvergeten plek lijkt onmogelijk. De schipper en opperkoopman rusten twee dagen na de schipbreuk een boot uit en zetten koers naar Java. Drie maanden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dries van Agt boeken
  Dries van Agt - Palestina in doodsnood

  In zeventig jaar tijd verloren de bewoners van historisch Palestina de beschikking over veruit het grootste deel van hun land. Dit verlies en de wijze waarop het zich voltrok, had niet plaatsgevonden als Israël zich had gedragen in overeenstemming met het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Mark Deckers boeken
  Mark Deckers - Alles behouden

  Februari 1945. In Deventer wacht men in spanning op het einde van de oorlog. Juist op dat moment opent een bijzondere bibliotheek: een noodfiliaal in een Jaminwinkel. Twee jongedames houden hier een dagboek bij. 23 februari 1945: “Vanmorgen half tien opening… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Niall Ferguson boeken
  Niall Ferguson - Het belang van geld

  Ferguson neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis van de mensheid en toont ons hoe dankzij de uitvinding van het geld en de daaruit gegroeide wereld van banken, kredieten, obligatiemarkten en -verzekeringen de mens zich heeft kunnen ontworstelen aan… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Volker Griesser boeken
  Volker Griesser - De leeuwen van Carentan

  Deze uitgave beschrijft en toont de geschiedenis van het beroemde Fallschirmjäger-Regiment 6, dat tussen 1943 en 1945 onder andere vocht in Rome, Normandië, noord België en zuid Nederland.Het Fallschirmjäger-Regiment 6 behoorde tot de bekendste en meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Reinjan Mulder boeken
  Reinjan Mulder - Zwavelwater

  Een historische zoektocht in de traditie van Frank Westerman: persoonlijk van stijl met een autobiografische invalshoek. In de zomer van 1966 beleefde Reinjan Mulder, zeventien jaar oud, met zijn eindexamenklas een idyllische vakantieweek in Haus Jungbrunnen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Helen Rappaport boeken
  Helen Rappaport - Victoria

  De laatste jaren is een stroom aan nieuwe boeken over de Engelse koningin Victoria verschenen, ook in Nederland. Maar echt bekend bij het grote publiek werd ze hier door de prachtige tv-serie met Jenna Coleman in de hoofdrol. Dit 300 pagina's dikke boek is de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Huub Sanders boeken
  Huub Sanders - Het virus der betrokkenheid

  Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) is een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten ter wereld op het terrein van de sociale geschiedenis, zowel in het wetenschappelijk onderzoek als in het verzamelen en beheren van een unieke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Mart Benders boeken
  Mart Benders - Leraar in oorlogstijd

  Johan Benders, charismatisch leraar Nederlands en geschiedenis aan het Amsterdams Lyceum, wordt op 5 april 1943 door de Duitsers opgepakt en opgesloten in het Huis van Bewaring aan de Amstelveenseweg. Hij wordt niet alleen verdacht van hulp aan Joden, maar ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Inger Schaap, Jan Brouwers boeken
  Inger Schaap, Jan Brouwers - Daadkracht rond kamp Vught

  De Vughtse dames Eelkje Timmenga-Hiemstra - de hoofdpersoon van dit boek - en Charlotte van Beuningen – Fentener van Vlissingen gaven leiding aan de hulpverlening aan gevangenen in Kamp Vught en hun achtergebleven families. Aanvankelijk zorgden nog in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Mind-Control

  Mind Control Menselijke robots in onze samenlevingMK ULTRAKindermisbruikRituele moordenNieuwe Wereld OrdeNieuwe Wereld Regering en hun toekomstplannen met u en mij.De gruwelijke feiten op een rijHoe ze het doen en wie het doenHet Hele Verhaaldoor : Quasimodo. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95