Boeken over geschiedenis

 • John Keegan boeken
  John Keegan - De Eerste Wereldoorlog

  John Keegan, vermaard om een superieure reeks militair-historische boeken, concentreert zich in deze bestseller op het grootste mysterie van het drama: de koppige voortzetting van de loopgravenoorlog.De Eerste Wereldoorlog is een wereldbrand die in nevelen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • M. Hommes boeken
  M. Hommes - Het temmen van de eenhoorn

  De 12e eeuw luidde een turbulente periode in. Kloosterordes schoten uit de grond en prekers schoten hun pijlen af op de zelfgenoegzame en corrupte kerk met haar lakse moraal. Vooral veel vrouwen werden aangetrokken door het nieuwe n en voelden zich geroepen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,00
 • Mike Harmsen boeken
  Mike Harmsen - Broeders in oorlog – vijanden in vrede

  1584, Willem van Oranje is vermoord! De kogels van Balthasar Gerards hebben hun werk gedaan. Wat zou er nu gebeuren met Oranje’s arme volk? De Opstand tegen de Spaanse tirannie lijkt gedoemd, want de hertog van Parma boekt overwinning na overwinning voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Anton Kruft boeken
  Anton Kruft - Het verdriet van Versailles 1919-2019

  De Eerste Wereldoorlog was een drama van ongekende omvang en wellicht waren en zijn de gevolgen van de Parijse verdragen, waarvan die van Versailles de allerbelangrijkste is, nog wel dramatischer. In plaats van een duurzame vrede te sluiten verviel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Paul Morland boeken
  Paul Morland - Het menselijk getij

  ‘Het menselijk getij’ van Paul Morland is het eerste populairwetenschappelijke boek dat laat zien dat bevolkingsgroei en -krimp een cruciale factor zijn in bijna alle grote wereldwijde verschuivingen van de moderne tijd. Wat hebben de opkomst van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Elise Nijmegen boeken
  Elise Nijmegen - Nederland, ons land!

  Dit boek gaat over ons Nederland! Ik beschrijf mijn waarheid in dit boek. Een kritisch, niet politiek correct boek waarin ik de in mijn ogen bizarre situatie in ons land beschrijf. Het is geschreven door mij, samengesteld uit de stukken die ik dagelijks of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • René van Weeren, Tine De Moor boeken
  René van Weeren, Tine De Moor - Ja, ik wil!

  ‘Handtasten’, letterlijk naar de hand tasten, was in vroegere eeuwen een verantwoorde en nette manier om een huwelijksaanzoek te doen, daar waar we tegenwoordig iets heel anders onder handtastelijkheden verstaan. Terwijl het aanzoek en vele andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Rolf Hage boeken
  Rolf Hage - Eer tegen eer

  De bekendste schaking tijdens de Republiek was die van Catharina van Orliens in 1664. Zij werd 17 maart ’s avonds op hardhandige wijze uit het huis van haar familie in Den Haag ontvoerd door Johan Diederik de Mortaigne. Deze geruchtmakende zaak is een van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • John Klein Nagelvoort boeken
  John Klein Nagelvoort - Toean Stammeshaus

  Deze historische biografie beschrijft het wonderbaarlijke leven van F.W. Stammeshaus, een Indische Nederlander met Chinees en Duits bloed, geboren te Sigli in Atjeh in voormalig Nederlands-Indië. Zijn nauwkeurige beschrijvingen van de duizenden verzamelde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam, Jennifer Tosch boeken
  Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam, Jennifer Tosch - Gids slavernijverleden Nederland

  De Gouden Eeuw is prominent aanwezig in het collectieve geheugen van Nederland. Deze tweetalige gids laat de andere zijde zien: honderd plaatsen verbonden met het slavernijverleden in alle provincies, niet alleen in steden als Amsterdam en Middelburg. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rhijn Feith boeken
  Rhijn Feith - Zijn naam was Piet

  Aan het leven van Pieter Rutger Feith (1911-1941), vader van de auteur, kwam een einde door een fietsongeluk. Zijn beide kinderen groeiden op zonder enige herinnering aan hem. Aan de hand van nagelaten brieven, foto’s en dagboeken konden zijn jeugd,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Volker Griesser boeken
  Volker Griesser - De leeuwen van Carentan

  Deze uitgave beschrijft en toont de geschiedenis van het beroemde Fallschirmjäger-Regiment 6, dat tussen 1943 en 1945 onder andere vocht in Rome, Normandië, noord België en zuid Nederland.Het Fallschirmjäger-Regiment 6 behoorde tot de bekendste en meest… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,00
 • Alex Kershaw boeken
  Alex Kershaw - De invasie

  Een epos, gebaseerd op Kershaws kennis van het slagveld van Normandië en zijn vriendschappen met overlevenden, dat een verrassend nieuwe kijk op de langste dag van de Tweede Wereldoorlog oplevert.In de vroege duisternis van 6 juni 1944, dit jaar precies 75… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Alois van Doornmalen boeken
  Alois van Doornmalen - De Herlaars in het Midden-Nederlandse rivierengebied (ca. 1075-ca. 1400)

  In Ammerzoden staat een prachtig en imposant kasteel, Ammersoyen. Het is een uitzonderlijk gebouw dat geheel voldoet aan het klassieke beeld van een burcht, een vierkant gebouw met op elke hoek een (ronde) toren. Adellijke huizen vormden een essentieel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,00
 • Wannes Devos, Kevin Gony boeken
  Wannes Devos, Kevin Gony - Oorlog. Bezetting. Bevrijding

  De Tweede Wereldoorlog blijft tot vandaag de ophefmakendste periode in de Belgische geschiedenis. Vijfenzeventig jaar na de bevrijding is het debat over de donkere oorlogsjaren nog altijd brandend actueel. Met dit nieuwe referentiewerk over België en de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Bronnen voor de geschiedenis der dagvaarten van de Staten van Zeeland 1318 - 1572

  Band 1: Inleiding, lijsten en teksten 1318-1478Het bestuur van het gewest Zeeland werd in de late middeleeuwen en in de zestiende eeuw voornamelijk gedragen door de vergaderingen van de Staten. In dit orgaan overlegden afgevaardigden van de geestelijkheid, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Birte Schohaus boeken
  Birte Schohaus - Slagkracht

  "Misschien ben ik te veel over de rand gelopen, maar ik wist hoe politiek werkt." Jacques Tichelaar In 2017 eindigde de politieke carrière van Jacques Tichelaar abrupt. Landelijke en provinciaal had hij meer dan zijn sporen verdiend. Toch moest hij het veld… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Stijn Vennik boeken
  Stijn Vennik - Van de gladiatorenkeizer tot de gepensioneerde tiener

  Het laat-Romeinse rijk wordt in de geschiedenis vaak kort besproken. Komt het al aan bod, dan niet zelden in hoofdlijnen. En dat is jammer, want het is een fascinerende periode waarin veel gebeurde. De problemen in het Romeinse imperium stapelden zich op en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Marcus Aurelius boeken
  Marcus Aurelius - Evenveel van jou als van mezelf

  Marcus Aurelius (121-180) is bekend als Romeinse keizer en als filosoof. Een verzameling Latijnse brieven uit zijn jeugdjaren is bewaard gebleven: de privécorrespondentie met zijn oudere leermeester in de retorica, Marcus Cornelius Fronto (ca. 100-167). De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Harmen Binnema, Hans Vollaard boeken
  Harmen Binnema, Hans Vollaard - Provinciale politiek

  Provinciale politiek verschijnt voorafgaand aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart. Het is de opvolger van De gemeenteraad, waarvan 10.000 exemplaren zijn verkocht. Maakt het iets uit op welke partij je stemt bij de verkiezingen voor de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Fred van Lieburg boeken
  Fred van Lieburg - Synodestad

  Synodestad gaat over Dordrecht in de jaren 1618 en 1619, toen daar de eerste Europese topconferentie in Nederland plaatsvond. Meer dan honderd politici, professoren en predikanten uit binnen- en buitenland kwamen bijeen in de oudste stad van Holland om de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marie-Cécile van Hintum boeken
  Marie-Cécile van Hintum - Lokerman

  Op een avond in mei 1944 wordt Jo Lokerman in Maastricht door de Duitsers gearresteerd. De voorman van een Maastrichtse verzetsgroep en helper van vele onderduikers valt in handen van Richard Nitsch, ‘de beul van de Sicherheitsdienst’. Tientallen leden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • P.D. Spies boeken
  P.D. Spies - Ambt Nederbetuwe Klooster-, Vicariegoederen en Tertiën 1630-1809

  Ambt Nederbetuwe Klooster-, Vicariegoederen en Tertiën 1630-1809 Dit twee en dertigste deel van de Serie Gerichtelijke Transcripties Nederbetuwe bevat de handelingen van het Hoogadelijk Landgericht van de Nederbetuwe over de jaren 1630-1809 met betrekking tot… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Peter Huistra boeken
  Peter Huistra - Bouwmeesters, zedenmeesters

  In de negentiende eeuw stond geschiedenis in hoog aanzien. Talloze geschiedbeoefenaars togen aan het werk om zo veel mogelijk historische kennis te vergaren en in te zetten tot nut van de natie, de regio of zelfs de eigen familie. Pieter Huistra volgt hun… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Henk van Nierop boeken
  Henk van Nierop - De vernuftige etser

  Romeyn de Hooghe was de meest creatieve en productieve prentmaker van de late Gouden Eeuw. Zijn reputatie is omstreden. Werd hij vanouds weggezet als een oplichter, dief, pornograaf en atheïst, tegenwoordig beschouwen historici hem als een aanhanger van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99