Boeken over geschiedenis

 • Wim van de Giesen boeken
  Wim van de Giesen - Vechten voor het beloofde land

  Ruim 150 jaar geleden brak de Amerikaanse Burgeroorlog uit. Dit grootste en bloedigste conflict op Amerikaanse bodem hield het land vier jaar lang in een wurgende greep en liet na afloop diepe sporen na, die tot op de dag van vandaag zichtbaar en voelbaar zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Joris van Parys boeken
  Joris van Parys - Oorlogsstudenten

  In de zomer van 1916 ging het derde jaar van de Eerste Wereldoorlog in zonder uitzicht op vrede. Omdat de Belgische universiteiten na de Duitse invasie gesloten bleven, hadden de laatstejaars van de middelbare scholen in 1914 en 1915 geen enkele mogelijkheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Vrijmetselaarstempels in Frankrijk en België

  Vanuit Straatsburg vertrokken Serge Moati, schrijver-journalist, en François Nussbaumer, de fotograaf, op reis naar "Vrijmetselaarsland", door vele contreien in Frankrijk en België. Dit boek is een eerbetoon, in woord en beeld, aan de maçonnieke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • Theo van Daalhoff boeken
  Theo van Daalhoff - Poempeloem

  In het boek bespreekt Haags auteur en (amateur-)musicus Theo van Daalhoff op geheel eigen wijze zijn bijzondere ervaringen met ruim 40 jaar popmuziek in de Rockstad. Optredens in de Schilderswijk, Ockenburg maar ook Terneuzen en zelfs Mallorca komen aan bod.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Leo van der Noort boeken
  Leo van der Noort - Amsterdam / Leo van der Noort

  Amsterdam is jaloersmakend mooi. Haar grachten zijn gevuld met de tranen die andere steden hebben gehuild. Er zijn maar weinig mensen die de stad zo prachtig kan laten zien als Leo van der Noort. Al zijn foto’s vertellen een verhaal, nee, ze vertellen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Kees Tukker boeken
  Kees Tukker - De voedselcommissaris

  'De voedselcommissaris' van Kees Tukker is een indringende reconstructie van de dilemma's in het leven en werk van een topambtenaar tijdens de Tweede Wereldoorlog, met een voorwoord van Ad van Liempt. Jan Groen Tukker hielp tijdens de Tweede Wereldoorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,99
 • Perry Pierik boeken
  Perry Pierik - De Grote Slagen

  De slag aan de Somme vormde het duistere dieptepunt van het Britse militaire opereren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Na maanden van voorbereiding trad het Britse leger hier in 1916 in de aanval. De Duitse linies waren een week lang door duizenden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ruud Bruijns boeken
  Ruud Bruijns - De grote slagen Passchendaele

  De naam Passchendaele is voor eeuwig verbonden aan het lot van de stad Ieper. Rond deze prachtige historische plaats, met de beroemde lakenhal, was reeds in 1914 een felle strijd losgebarsten. Deze strijd zette zich onvermoeibaar voort in de jaren daarop en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ruud Bruijns boeken
  Ruud Bruijns - Ieper

  De stad Ieper was tijdens de Eerste Wereldoorlog meermaals het middelpunt van het strijdgebeuren. Er zijn dan ook niet veel steden die meer geleden hebben onder het oorlogsgeweld dan Ieper. Wie de plaats vandaag de dag bezoekt zal verbijsterd zijn over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bart van der Pot boeken
  Bart van der Pot - Herinneringen aan Buchenwald

  Bart van der Pot (1918-1973) werd in 1941 gearresteerd door de Duitsers. Hij maakte deel uit van een verzetsgroep van studenten in Delft. De rest van de oorlog verbleef hij in Duitse gevangenschap: in Scheveningen, in kamp Amersfoort en tenslotte in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Trudy van der Wees boeken
  Trudy van der Wees - De kookschool van Oom Iwan

  Hoe een Hollandse chef de Engelse kookcultuur veranderde Iwan Kriens (1871-1957) groeide op in Den Haag. Na enige omzwervingen door Europa vestigde hij zich rond 1900 als chef-kok in Londen, waar hij aan de wieg stond van de allereerste Engelse kookschool voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • David Cesarani boeken
  David Cesarani - Endlösung

  David Cesarani’s boek ‘Endlösung’ – de ‘definitieve oplossing van het Joodse vraagstuk’ – is een complete en diepzinnige geschiedenis van de Holocaust, met ruime aandacht voor wat daaraan voorafging en wat erop volgde. Cesarani beschrijft… (Harde kaft)

  Lees meer...
  44,99
 • Jan J.B. Kuipers boeken
  Jan J.B. Kuipers - Willem van Oranje

  De discussie over leven, karakter en betekenis van Willem van Oranje (1533-1584) laait regelmatig op. De figuur van de 'vader des vaderlands' is nog springlevend. De Opstand tegen Spanje en de Reformatiegeschiedenis in de Nederlanden zijn niet denkbaar zonder… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Maarten van Rossem boeken
  Maarten van Rossem - Het beste van Maarten van Rossem

  Speciale jubileum editie! Maarten van Rossem kan zich nog altijd verbazen over de twintigste eeuw. Over de reusachtige technologische ontwikkelingen, de spectaculaire welvaartsgroei, de zinloze nucleaire wapenwedloop ten tijde van de Koude Oorlog, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Fred Hamburg boeken
  Fred Hamburg - De ondergang van de Westerse democratie

  Onze politici hebben gefaald in het verdedigen van de Europese kerncultuur. Ze hebben de adviezen van de Bergrede in de wind geslagen en in plaats daarvan ‘debt servitude,’ speculatie en woekerrente tot hoeksteen gemaakt van onze economie. En mochten de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,55
 • Ewoud Butter, Roemer van Oordt boeken
  Ewoud Butter, Roemer van Oordt - Zuilen in de Polder?

  Zuilen in de polder?’ biedt inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van islamitische organisaties in Nederland en in de factoren binnen en buiten de moslimgemeenschappen die van invloed zijn op deze organisaties. De nadruk ligt daarbij op de periode na… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,89
 • Boudewijn van Houten boeken
  Boudewijn van Houten - Fout

  Reinier van Houten was een Nederlands Nationaal-socialist van het eerste uur. Hij werd directeur van de NSB-uitgeverij Nenasu en gaf onder maar Volk en Vaderland uit. In 1937 verloor hij zijn vertrouwen in de NSB (Nationaal Socialistische Beweging), om echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gerard Olinga boeken
  Gerard Olinga - De ramp in het Roode Dorp

  Een stikdonkere oorlogsavond. Een vuurstaart schiet pijlsnel door de lucht. Een donderend geraas, gevolgd door een harde knal. Het Roode Dorp, een volkswijk in Wageningen, ligt in puin. Sommige huizen zijn weggeblazen. Er vallen 28 dodelijke slachtoffers. Ze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Gert van den Esschert boeken
  Gert van den Esschert - Epe mien däärpien 3

  Epe mien däärpien' deel 3, met als ondertitel 'Ik vergeat 't nooit', is de opvolger van de gelijknamige delen 1 en 2, die respectievelijk eind 2010 en eind 2013 verschenen. Epenaar Gert van den Esschert heeft net als bij de vorige delen uitgebreid de tijd… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Kate ter Horst boeken
  Kate ter Horst - Engel van Arnhem

  Op 17 september 1944 krijgt Kate ter Horst het verzoek van Britse militairen om hun huis open te stellen als eerstehulppost. Spoedig ligt het huis vol gewonden en Kate doet wat ze kan om te helpen...Kate ter Horst-Arriëns woont tijdens de Slag om Arnhem met… (Harde kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Annemarieke Willemsen boeken
  Annemarieke Willemsen - Dorestad

  Dorestad was in de Karolingische tijd de grootste stad van Nederland. Strategisch gepositioneerd, met een langgerekte haven en een paar duizend inwoners was het een handelsknooppunt in vroegmiddeleeuws Europa. Er werden Rijnwijn, Italiaans glas, Frankische… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Paula Bermann boeken
  Paula Bermann - Deze ontspoorde wereld

  Van 1940 tot 1944 houdt de in Nederland wonende Duits-Joodse Paula Bermann een dagboek bij. Dat doet ze in het Kurrentschrift, een Duitse schrijfmethode die nog maar weinigen kunnen lezen. Het dagboek vormt een beklemmend verslag over de wereld in oorlog, haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Mathias Poelman boeken
  Mathias Poelman - Mijn land

  'Waarom jagen ze er geen tank doorheen ? Het zou allemaal veel sneller gaan.' 'Omdat ze aan een tank meer waarde hechten dan aan een kleine nazi.' Wanneer Werner en zijn tweelingbroer Ernst naar de Deense stranden worden verscheept, beseffen ze dat de oorlog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Roos Smeets boeken
  Roos Smeets - Van de pot gerukt

  Hét protestboek van 2015! Een boek waarin de bezuinigingen in de zorg en andere absurde regels in Nederland aan de kaak worden gesteld. Ook een boek om aandacht voor de gewone mensen, die moeten leven van een schamele uitkering of pensioen en in de steek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Martin-Jan Nuij boeken
  Martin-Jan Nuij - Word eens wakker Deel 3

  Word Eens Wakker heeft het afgelopen jaar een flinke bekendheid gekregen en er zijn inmiddels al meer dan 9400 volgers op Facebook. Dat is te danken aan het feit dat men het doorvertelt en doordat ik ook blijf doorgaan met schrijven. Bij deze het antwoord op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95