Boeken over geschiedenis

 • Jeanine Dekker boeken
  Jeanine Dekker - Middelburg, beeld van de stad

  Het gezicht van de stad Middelburg. Geïllustreerde uitgave over de Zeeuwse stad. (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Philipp Blom boeken
  Philipp Blom - Wat op het spel staat

  Wat als een historica over vijftig jaar terugkijkt naar het begin van de 21ste eeuw? Zij zal versteld staan dat wij - verblind door onze dagelijkse beslommeringen en ons kortetermijnperspectief? - de twee grootste bedreigingen die homo sapiens te wachten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Wim Daniëls boeken
  Wim Daniëls - De lagere school

  Een heerlijk boek, dat je terugvoert naar een tijd waarin alles nog overzichtelijk leek, met taal en rekenen als de belangrijkste schoolvakken en met gedrag, vlijt en netheid als een heilige drie-eenheid op het rapport. De lagere school van vroeger was een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Frits van Oostrom boeken
  Frits van Oostrom - Nobel streven

  Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt. Nobel streven… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • P. Werkman, Rolf E. van der Woude boeken
  P. Werkman, Rolf E. van der Woude - Passage-reeks Wie in de politiek gaat, is weg?

  Deze bundel bevat tien geschreven portretten van protestantse politici. Onder hen bekende personen als Barend Biesheuvel, Hannie van Leeuwen en Aritius Talma, maar ook minder bekende als Arie Colijn (broer van minister-president Hendrikus Colijn) en Willem de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,00
 • Leon Bloy boeken
  Leon Bloy - De Ziel van Napoleon

  Napoleon als heraut van de Heilige Geest: dat zegt zijn profeet die de historische feiten tegen het licht houdt van de voorzienigheid. Hij komt om de zweep te leggen over het hypocriete Engeland, dat zijn ziel aan deMammon verkocht; het achterlijke Spanje, dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Nicole Montagne boeken
  Nicole Montagne - Op de vlucht

  17 september 1944. Operatie Market Garden begint. Bij Groesbeek, in de omgeving van Nijmegen, worden duizenden geallieerde parachutisten gedropt. Zo hopen de geallieerden het einde van de Tweede Wereldoorlog te bespoedigen. Het pakt anders uit: Market Garden… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Adi Da boeken
  Adi Da - Niet-Twee Is Vrede

  Dit boek biedt een diepgaande diagnose van de hachelijke situatie waarin de mensheid zich momenteel bevindt. De visie van Adi Da, gebaseerd op het intrigerende principe van 'prior unity', is verstrekkend in zijn gevolgen. Hij roept op tot een nieuw bestuur van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Wilhelm Huppertz boeken
  Wilhelm Huppertz - Mijn verhaal

  In de jaren zestig luisterde ik als kleinejongen graag naar de verhalen die mijn vader inFrankrijk had meegemaakt. Wilhelm, mijn vaderkwam als zestien jarige jongen terecht op eenboerderij in de buurt van Chateauroux. Hetvriendelijke boeren echtpaar gaf hem… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Frank Becuwe boeken
  Frank Becuwe - Flirten met mars en venus

  Flirten met Mars en Venus.Oorlog en prostitutie, 1914-1918Een oorlog deelt veel meer littekens uit dan eretekens. Niet alleende soldaten aan het front maar ook de achtergebleven vrouwenvielen daarbij in de prijzen. Voor vele vrouwen werd prostitutiezelfs het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Mirjam Knotter, Yvonne Brentjens, Maaike Feitsma, Lisa Goudsmit, Ilja Meijer boeken
  Mirjam Knotter, Yvonne Brentjens, Maaike Feitsma, Lisa Goudsmit, Ilja Meijer - Benno Premsela & Max Heymans - Vormgeving, couture en homo-emancipatie in naoorlogs Nederland

  Benno Premsela en Max Heymans is het optimistische verhaal over veerkracht en vorm in Nederland in de tweede helft van de twintigste eeuw; de vormgever en de couturier die design en couture in Nederland een belangrijke impuls gaven. Dit rijk geïllustreerde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Andre Gretry

  Te voet trok hij van Luik naar Rome, op de terugweg in Genève leerde hij Voltaire en Rousseau kennen. Hij zou de ideeën van laatstgenoemde tot zijn laatste snik verdedigen en zelfs na diens dood zijn landgoed opkopen. Het verlies van zijn drie dochters… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Peter van der Molen boeken
  Peter van der Molen - De schepper van Don Quichote

  Op 22 april 2016 is het 400 jaar geleden dat Miquel de Cervantes Saavedra is overleden. Hij is echter blijven voortleven in de persoon van zijn wereldwijd bekende geesteskind Don Quichote de la Mancha. In zijn 400ste sterfjaar zal de schepper van deze literair… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lyvia Diser boeken
  Lyvia Diser - Wetenschap op de proef

  Verborgen allianties tussen staat en wetenschap in België.Het laboratorium met zijn glanzende proefbuizen en steriele witte jassen geniet vandaag een onbetwiste autoriteit als bron van kennis. Aanvankelijk waren universiteiten de eersten om het laboratorium… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Dominique Lanni boeken
  Dominique Lanni - Atlas van imaginaire landen

  Een reis door ruimte en tijd langs mythische landen Eeuwenlang hebben legendes en mythes leven gegeven aan verafgelegen landen en continenten, mysterieuze koninkrijken en vreemde mensen. Deze nieuwe poëtische atlas neemt je mee op een fascinerende reis langs… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Marc De Decker boeken
  Marc De Decker - Alles is water

  'Les rivières sont des chemins qui marchent et qui portent où l'on veut aller', schreef de Franse filosoof en wiskundige Pascal. Zijn Britse tijdgenoot, 'the water poet' John Taylor beschreef ze als the 'cherishing veines of the body of every Countrey,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Rob Herber boeken
  Rob Herber - Nico Bloembergen

  Nicolaas Bloembergen is een Nederlands-Amerikaans natuurkundige en Nobelprijswinnaar. Hij leverde een cruciale bijdrage aan één van de meeste vernieuwende technologieën van de moderne tijd: de laser. Bloembergen, geboren in 1920, studeerde natuurkunde in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Jubileumuitgave christelijk-sociaal congres

  Deze Jubileumuitgave Christelijk-Sociaal Congres bestaat uit twee delen:1. Het visiedocument voor het Christelijk-Sociaal Congres 2016, getiteld: De kracht van verbondenheid; Perspectieven in een netwerksamenleving. 2. Een korte geschiedenis van 125 jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Lorenzo Da Ponte

  Een jeugd in Venetië met Casanova als jeugdvriend, zijn laatste jaren op Broadway, waar hij een school runt in zijn eigen huis. Het rijk gevulde lange leven van Lorenzo Da Ponte, bijna negentig jaren, is vooral met muziek gevuld. Librettist van Mozart,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ludo Noens boeken
  Ludo Noens - De terugkeer van de Nazoreeër

  Wie slechts de vier oorspronkelijke canonieke evangeliën leest, zal vaststellen dat de Jezus die men hierin aantreft nauwelijks te rijmen valt met Gods Zoon Jezus Christus, Messias en Verlosser uit de talloze hedendaagse christelijke instituten en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Sam van Clemen boeken
  Sam van Clemen - Wernher von Braun

  Raketgeleerde Wernher von Braun vertegenwoordigt een buitengewoon avontuur uit de geschiedenis van de twintigste eeuw. Geboren in Duitsland in 1912 en overleden in de Verenigde Staten in 1977, bestrijkt zijn leven een cruciale periode uit de geschiedenis van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • George Ebers boeken
  George Ebers - Warda

  Warda leeft in het Egypte van veertienhonderd jaren voor onze jaartelling. Ze lijkt een nietswaardige vrouw, die ondanks haar grote schoonheid, nergens aanspraak op mag maken. Toch wordt de zoon van de grote Ramses II, Rameri, verliefd op het meisje. Voor hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Bart Tritsmans boeken
  Bart Tritsmans - 'Bomen zijn waardevolle bijkomstigheden'

  Stedelijk groen in de moderne stad.Stedelijke groenruimtes spelen vandaag een cruciale rol in debatten over de leefbaarheid van steden. Sinds de tweede helft van de negentiende eeuw al duikt de vraag naar stedelijk groen op als een beleidsthema. 'Bomen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Liesbet Nys boeken
  Liesbet Nys - Van mensen en muizen

  50 jaar onderwijs en onderzoek aan de Faculteit Geneeskunde. In 1963 werd de medische faculteit van de toen nog unitaire Leuvense universiteit gesplitst. Franstaligen en Nederlandstaligen volgden vanaf dan hun eigen koers. Aanvankelijk deelden zij nog de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,00
 • Yves Van Damme boeken
  Yves Van Damme - Vragen voor Eckhart. De Dialoog tussen Eckhart en de leek en de zoektocht naar een veertiende-eeuwse lekenspiritualiteit

  Leken in de Nederlanden zochten in de veertiende eeuw naar nieuwe vormen van geloofsbeleving. Zij streefden naar een meer verinnerlijkte spiritualiteit en een persoonlijke relatie met God. Vaak maakten ze deel uit van kleine gemeenschappen, los van kerkelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,00