Boeken over geschiedenis

 • Charles C. Mann boeken
  Charles C. Mann - 1493

  Van een volstrekt geïsoleerd werelddeel werd Amerika, na de ontdekking door Columbus, een continent dat in een mum van tijd verbindingen had met alle uithoeken van de aarde. De ontdekkingsreizen zorgden voor contacten tussen ecosystemen en samenlevingen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Frank Krake boeken
  Frank Krake - De laatste getuige

  Wim Alosery (1923) zwerft als kleine jongen door de straten van Kattenburg in Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven. Daar leert hij te overleven en ontwikkelt hij eigenschappen die tien jaar later zijn leven zullen redden. Liggend… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Jeroen Hermkens, Han van Ruler boeken
  Jeroen Hermkens, Han van Ruler - In de voetsporen van Erasmus

  Toen Jeroen Hermkens van het Erasmus Huis in Jakarta de opdracht kreeg een muurschildering te maken voor het trappenhuis, besloot hij te rade te gaan bij Erasmuskenner Han van Ruler. Tezamen kozen ze ervoor om die steden af te beelden die in het leven van onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • P. de Zeeuw JGzn boeken
  P. de Zeeuw JGzn - Willem de Zwijger

  Toen keizer Karel V liet weten dat Willem, de oudste zoon van graaf Willem van Nassau, de bezittingen van René van Chalon had geërfd, gaf dat veel onrust op de Dillenburg. Willem werd prins van Oranje en kreeg rijke bezittingen in de Nederlanden. Hiervoor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • HistoriANT 5-2017

  Veel is er de laatste jaren te doen rond de heraanleg van de leien en de vernieuwing van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen. In dit kader wordt in een eerste artikel aandacht geschonken aan de opgravingen van belangrijke onderdelen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Louis Sicking boeken
  Louis Sicking - Licht op het oudste scheepsmodel

  In de collectie van Het Scheepvaartmuseum bevindt zich een scheepsmodel dat bekend staat als het oudste, complete Nederlandse scheepsmodel. Historicus Louis Sicking deed in opdracht van het museum onderzoek naar dit buitengewone object. In deze publicatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Guikje Roethof boeken
  Guikje Roethof - Gordon Bennett!

  'Gordon Bennett!' roepen de Engelsen wanneer zij een vloek willen vermijden. Zo leeft de Amerikaanse krantenmagnaat James Gordon Bennett voort in een hoekje van het collectieve geheugen. Zijn naam staat voor verwondering en voor uitzinnig gedrag. De steenrijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade boeken
  Ellen Rutten, Nina Targan Mouravi, Yegor Osipov-Gipsh, Lennard van Uffelen, Thaila Verkade - Poetins rechtbank

  Onder president Poetin zijn in de afgelopen jaren politici en activisten, maar ook demonstranten, kunstenaars en gewone burgers aangeklaagd in politiek gemotiveerde processen. De rechtszaken tegen punkband Pussy Riot, oppositieleider Aleksej Navalny en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,99
 • Herman Van der Haegen boeken
  Herman Van der Haegen - De eerste Vlaamse ruimte

  Het huidig Vlaamse Gewest is ouder dan gedacht. Zijn wortels liggen in een kerkelijke organisatie in 1559.De Vlaamse Gemeenschap werd in 1559 voor het eerst in de geschiedenis als één geheel erkend en ruimtelijk omschreven binnen de net ontstane Nederlanden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Charles Gounod

  200 jaar geleden werd Charles Gounod geboren. Hij zou zich als de bard van Jeanne d'Arc, van Roméo et Juliette, van Faust en van het Franse zuiden een ijzeren reputatie vestigen. Hij vierde triomfen in de moeilijke beginjaren van de Franse Derde Republiek.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Jeannick Vangansbeke boeken
  Jeannick Vangansbeke - Tsaar Alexander I

  De Belgische historicus Pirenne was secretaris van Leopold III, koning van België, en net als zijn baas rekende hij, voor de naoorlogse vrede, meer op de Verenigde Naties dan op de NAVO. Zo zag hij in tsaar Alexanders Heilige Alliantie een voorloper van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Carel Damsté boeken
  Carel Damsté - Volgende halte: Keizerstraat

  Nu de laatste Haagse Trams vervangen worden door ‘light-rail’-treintjes, zal het voor velen onder ons een genoegen zijn nog eens terug te keren naar de tijd, toen de tram nog werkelijk een tram was. Lijnen naar Scheveningen hebben daarin een pioniersrol… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Wim Willems, Henk Looijesteijn boeken
  Wim Willems, Henk Looijesteijn - Goed Geld

  Goed Geld vertelt de geschiedenis van een filantropisch fenomeen: de Nutsspaarbank. Het vertrouwen in banken mag dan ondermijnd zijn sinds de crisis van 2008, maar ooit stond het belang van spaarders wel degelijk voorop. In het begin van de negentiende eeuw… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • J. Braibant, Alain Leclercq boeken
  J. Braibant, Alain Leclercq - Toevallige ontdekkingen uit de geschiedenis

  Heel wat uitvindingen en ontdekkingen van de mens hebben tot mooie resultaten geleid, maar er zijn er ook die het gevolg waren van mislukte pogingen, fouten of gewoon serendipiteit. En toch zijn die net zo bijzonder en hebben ze ons dagelijkse leven er heel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,90
 • Tjeu Strous boeken
  Tjeu Strous - Porgy in de polder

  Op de dag van de bevrijding, in 1945 marcheerde een zwarte man aan het hoofd van de bevrijders het Marktplein van Terneuzen op. Wat niemand toen kon bevroeden, was dat deze man, Frank Koulen, Terneuzen veel zou brengen. Hij werd de stichter en uitbater van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Amos N. Guiora boeken
  Amos N. Guiora - MEDEPLICHTIG

  De Amerikaanse jurist Prof. Amos N. Guiora vraagt onze aandacht voor het complexe probleem van de ‘bystander’ in de Holocaust. Dit debat is sinds een aantal jaren actueel geworden, nu de studie naar de Holocaust en hoe deze heeft kunnen plaatsvinden zich… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Bas Kok boeken
  Bas Kok - Metromorfose

  Hij rijdt! Tijdens de aanleg was de Noord/Zuidlijn vooral een klaaglijn, maar nu we eindelijk kunnen instappen zijn vertragingen en kostenoverschrijdingen snel vergeten. Al vinden veel Amsterdammers de nieuwe metro toch een soort pacman die hun vertrouwde bus-… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    8,99
 • Loe de Jong boeken
  Loe de Jong - 'Een sterfgeval te Auswitz'

  Loe de Jong 'Een sterfgeval te Auswitz' inaugurale rede, 21 september 1967 ingeleid door Boudewijn Smits Loe de Jongs loodzware thema Op 21 september 1967 sprak dr. L. de Jong de rede uit bij zijn inauguratie als hoogleraar in de eigentijdse geschiedenis. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,00
 • Peter Luijten boeken
  Peter Luijten - Heerlijk Leven

  “Genealogie is ‘in’. Iedereen is op zoek naar zijn voorouders, verzamelt namen en data. Dat levert weelderige stambomen op met wortels tot in het verre verleden. Vaak ontbreekt dan het belangrijkste: het verhaal áchter de data. Peter Luijtens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  27,95
 • Jan-Willem van den Braak boeken
  Jan-Willem van den Braak - Zij spioneerden tegen Engeland

  In de zomer van 1940 recruteerden de nazi's inderhaast bijna twintig spionnen uit diverse landen, waaronder Nederland, die ze in de maanden daarna naar Engeland overbrachten, als een soort verkenners van de geplande invasie van Engeland - die er echter nooit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Stephen Bull boeken
  Stephen Bull - Het Westelijk Front 1914-1918

  Een beeldverhaal van de IJzer tot de Alpen. Met nooit eerder gepubliceerde foto's uit deze tijd en uit de afgelopen eeuw. (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Evert van Ginkel, Peter Stokkel boeken
  Evert van Ginkel, Peter Stokkel - Wonen op oude duinen

  Vroege `Haagse’ boeren op begraven duinen De Wateringse Binnentuinen zijn nu een ruim opgezette nieuwbouwwijk van Den Haag, met veel groen en water. Bijna vijfduizend jaar geleden was het daar nog veel ruimer, groener en waterrijker. Hier lag toen een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Ronald Plantinga, Marijn Molema boeken
  Ronald Plantinga, Marijn Molema - Weten is kunnen, kennis is macht

  Een geschiedenis van de Bolswarder Zuivelschool (1880-1996) De Bolswarder Zuivelschool stond aan de wieg van de Friese kenniseconomie. Generaties zijn hier gevormd tot leiders in het internationale bedrijfsleven. Historici Ronald Plantinga en Marijn Molema… (Harde kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Willem Oltmans boeken
  Willem Oltmans - Memoires 1990-B

  3 mei 1990 Vanmorgen stond opeens generaal Hein de Villefort du Toit voor mijn deur. Omdat mijn flat nog leeg is (de container is onderweg van Durban naar hier) gingen we naar het Wiener Café in Hillbrow. Hij wilde me waarschuwen dat mij donkere tijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Inge De Bruyne boeken
  Inge De Bruyne - Alles gaat opperbest!

  In Alles gaat opperbest! onderzoekt Inge De Bruyne de familiegeschiedenis van haar grootmoeder. Het verhaal begint halverwege de 17de eeuw als de familie in Middelkerke, vlak achter de duinen, op kleine lapjes grond hoveniert – volledig overgeleverd aan de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90