Boeken over geneeskunde

 • Johny Verschakelen, Raymond Oyen boeken
  Johny Verschakelen, Raymond Oyen - Inleiding tot de radiologische anatomie

  Radiologie speelt een belangrijke rol bij de diagnose, behandeling en opvolging van vele ziekten. Vandaar dat elke arts vaak radiologische beelden zal zien en de beschrijving en interpretatie van deze beelden door de radioloog zal lezen. Vaak worden deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • C.M. van Esch boeken
  C.M. van Esch - Gedragsdeskundigen in strafzaken

  In diverse strafzaken vindt gedragsdeskundig onderzoek plaats. Niet zelden gaat het hierbij om ernstige delicten, die op zich al de nodige aandacht krijgen in de media. De uitwerking van een gedragsdeskundige rapportage zal veelal niet gering zijn - op het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  92,50
 • Melc Consortium boeken
  Melc Consortium - Palliatieve zorg en euthanasie in Belgie

  De samenleving vergrijst en mensen sterven steeds vaker aan een chronische aandoening en na een langdurig ziekte proces. Hierdoor is het belang van goede levenseindezorg en de kwaliteit van leven voor stervende patiënten de jongste decennia sterk toegenomen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,95
 • Peter A.J. Holst boeken
  Peter A.J. Holst - Hoe vergroten wij onze afweer tegen kanker

  Celinfectie is een oorzaak van kanker. Onderzoekers van de universiteiten van Aberdeen en Leicester analyseerden afweerstoffen die groenten en fruit tegen schimmels en virussen aanmaken. Zij toonden een overmatige activiteit van enzymen aan in kankercellen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • W.J.H.M. van den Bosch boeken
  W.J.H.M. van den Bosch - Patient-veiligheid

  Veilige zorg: iedereen wil het realiseren en alle medewerkers in de huisartsenpraktijk doen er hun best voor. Ondanks die inzet laat iedereen - onbedoeld - weleens een steek vallen, met als gevolg mogelijke schade voor de patiënt. Of, en dat komt vaker voor,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Willem Gotink boeken
  Willem Gotink - Beweging in de GGz

  Tussen de jaren zeventig en 2010 vonden in de Geestelijke Gezondheidszorg onvoorstelbaar grote veranderingen plaats. De ideeën over de oorzaak van psychiatrische klachten veranderden drastisch, veel verblijfsafdelingen sloten hun deuren, nieuwe vormen van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,75
 • C. van Boven boeken
  C. van Boven - Jeuk

  In dit nummer staat de klacht jeuk als reden om de huisarts te raadplegen centraal. Jeuk kan een zeer hardnekkige en moeilijk te behandelen klacht zijn met voor de patiënt vergaande consequenties ten aanzien van de kwaliteit van leven, het functioneren in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • T.O.H. de Jongh, J. Buis, H.E.M. Daelmans, M.J. Dekker, J.D. de Loor boeken
  T.O.H. de Jongh, J. Buis, H.E.M. Daelmans, M.J. Dekker, J.D. de Loor - Praktische vaardigheden

  In 45 hoofdstukken worden alle medische vaardigheden die studenten aan het einde van de studie moeten beheersen en waarbij instrumentarium nodig is, uniform en uitgebreid beschreven. Voorbeelden zijn bloed afnemen, infuus aanleggen, katheteriseren en een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  66,99
 • J.V. Laverman boeken
  J.V. Laverman - de spuitafdruk

  Het maken van afdrukken en modellen is een belangrijke schakel in het vervaardigingsproces van indirecte restauraties. Hoewel het intraoraal scannen in opkomst is, wordt voor het afdrukken van geprepareerde gebitselementen meestal nog een conventionele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Jeffrey M. Schwartz, Rebecca Gladding boeken
  Jeffrey M. Schwartz, Rebecca Gladding - Je bent niet je brein

  Jeffrey Schwartz & Rebecca Gladding leggen ons uit hoe ons brein werkt en waarom we soms het gevoel hebben dat we de controle kwijt zijn over onze gedachten en gevoelens. Dit onaangename gevoel, dat kan leiden tot paniek, dwangmatig handelen of depressieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Femkje Jonker, Carline Tacke boeken
  Femkje Jonker, Carline Tacke - Intuitie in de geneeskunde

  Intuïtie is een interessante eigenschap waarover we niet direct controle lijken te hebben, waarmee we wel dagelijks te maken hebben. In de geneeskunde speelt intuïtie een belangrijke rol in relatie tot de bekende klinische blik, een kunde die soms als gave… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • M. Groeneweg, M. Vijverberg, E. van Everdingen, J. van der Deure boeken
  M. Groeneweg, M. Vijverberg, E. van Everdingen, J. van der Deure - Incontinentie bij kinderen

  Incontinentie bij kinderen is een veel voorkomend probleem dat een grote impact heeft op de ontwikkeling van een kind en op het gezin waarin het opgroeit. Het is bekend dat het niet ,of te laat, behandelen van incontinentieklachten kan leiden tot andere… (Harde kaft)

  Lees meer...
  59,50
 • Kees Klaver, Cathri van de Haar boeken
  Kees Klaver, Cathri van de Haar - Zorg met humor

  'Het mag af en toe wel eens tegen de schenen', vindt cartoonist Sus Damiaens. Onder het mom 'iedereen heeft het recht om uitgelachen te worden' staan dokters, maar ook patiënten er niet altijd fraai op. Een ongemakkelijk gevoel kan de lezer van Zorg met humor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • A. van Foreest boeken
  A. van Foreest - Gebitsreiniging bij gezelschapsdieren

  Het reinigen van het gebit in de diergeneeskundige praktijk behoort tot de meest voorkomende behandelingen bij gezelschapsdieren. Er was echter tot nu toe geen studieboek in de Nederlandse taal over de professionele gebitsreiniging van hond of kat.Naast het in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  91,95
 • M. Vermeulen, J.P.H. Bergmans boeken
  M. Vermeulen, J.P.H. Bergmans - Casusboek neurologie

  Neurologie wordt door artsen vaak moeilijk gevonden, in Nederland en daarbuiten. Bij het beoordelen van patiënten beheersen zij onvoldoende het neurologisch onderzoek en kunnen daarom niet op hun eigen onderzoek vertrouwen. De auteurs van het Casusboek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • D.J. Bakker, D. Post, J.J. Polder, M.J. Verkerk boeken
  D.J. Bakker, D. Post, J.J. Polder, M.J. Verkerk - Een vitale toekomst

  Een vitale toekomst bevat een waaier van prikkelende essays over onze gezondheidszorg in 2040. Geschreven door meer dan 30 toonaangevende deskundigen en wetenschappers. Enkele van de onderwerpen zijn: dementiezorg nieuwe stijl, de e-revolutie, de rol van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Harry Oosterhuis, Jessica Slijkhuis boeken
  Harry Oosterhuis, Jessica Slijkhuis - Verziekte zenuwen en zeden

  In dit boek wordt beschreven hoe de moderne psychiatrie ontstond, waar de eerste psychiaters werkten en wat zij deden, welke ambities zij koesterden, hoe zij hun vak legitimeerden en hun beroepsdomein uitbreidden, en met welke problemen zij worstelden. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,50
 • J.V. Laverman, M.H. Ree boeken
  J.V. Laverman, M.H. Ree - AccreDidact

  Na de wortelkanaalbehandeling moet het gebitselement worden gerestaureerd. Niet voor elke tand of kies is de beginsituatie hetzelfde. Bij gebitselementen waarvan (nagenoeg) alleen de endodontische opening hoeft te worden gesloten, voldoet een eenvoudige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  47,50
 • Y.W.V. Sijpkens, J.H.M. Groeneveld, S.P. Berger boeken
  Y.W.V. Sijpkens, J.H.M. Groeneveld, S.P. Berger - Chronische nierschade

  Het aantal patiënten met Chronische Nierschade (CNS) neemt toe als gevolg van vergrijzing en overgewicht. CNS kan leiden tot nierfalen en tot noodzaak van nierfunctievervangende behandeling. Ook kunnen complicaties optreden, zoals anemie, hyperfosfatemie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,00
 • Jos Droes, Cees Witsenburg boeken
  Jos Droes, Cees Witsenburg - Herstelondersteunende zorg passagecahier

  Herstelondersteunende zorg is alle zorg die gericht is op het ondersteunen van het herstel van een persoon met een aandoening. In Herstelondersteunende zorg gaat het over het herstellen van psychische aandoeningen. Dit is een bijzonder boek omdat het de eerste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,90
 • Cees Smit boeken
  Cees Smit - Een nieuwe horizon

  Na de forse bezuinigingen door het kabinet Rutte op de patiëntenorganisaties in ons land, is de tijd rijp voor een frisse blik op de toekomst. Dit boek - het enige boek tot nu toe - over de Nederlandse patiëntenbeweging schetst de uitdagingen en de contouren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • T. Jansen, F. Lamers-Karnebeek boeken
  T. Jansen, F. Lamers-Karnebeek - Het jicht formularium

  Het Jicht Formularium is een praktische leidraad in zakformaat voor de huisarts waarin het diagnostisch en therapeutisch handelen m.b.t. jicht overzichtelijk worden weergegeven; beknopt en praktijkgericht inclusief handig overzicht van relevante geneesmiddelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Lucas Salomon boeken
  Lucas Salomon - Onze hersenen, drugs en verslaving

  Alle drugs hebben één gemeenschappelijk doelwit. Heroïne, cocaïne, alcohol of tabak, ze zorgen er allemaal voor dat de hoeveelheid dopamine in het zogeheten beloningscentrum van ons brein toeneemt. De lezer dringt steeds dieper door in de wereld van drugs… (Harde kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • A.H.E.M. Maas, Toine Lagro-Janssen boeken
  A.H.E.M. Maas, Toine Lagro-Janssen - Handboek gynaecardiologie

  Veel fysiologische en pathologische functies in het lichaam worden beïnvloed door biologische verschillen tussen de beide seksen. Mannen en vrouwen verschillen in patronen van klachten, ziekte, metabolisme en reageren vaak verschillend op behandelingen. Met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • M. Rubens, E. Wesseling boeken
  M. Rubens, E. Wesseling - Leven met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten

  Hart- en vaatziekten komen veel voor en zijn de belangrijkste oorzaak van overlijden in Nederland. Risicofactoren als roken, hoge bloeddruk, ongezonde voeding, hoog cholesterol en overgewicht komen nog meer voor. Vooral overgewicht neemt, letterlijk en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50