Boeken over geneeskunde

 • Kees van der Velden, Kees Hoogduin, Alfred Lange boeken
  Kees van der Velden, Kees Hoogduin, Alfred Lange - Directieve therapie

  Directieve therapieDirectieve therapieis de langverwachte heruitgave van het vierdelige standaardwerk dat al ruim tien jaar niet meer te krijgen is. Er werden tienduizenden exemplaren van verkocht. De redactie heeft er met veel plezier een selectie uit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,50
 • L.W.E. Heurn, F.W.J. Hazebroek boeken
  L.W.E. Heurn, F.W.J. Hazebroek - Praktische kindergeneeskunde Chirurgie bij kinderen

  Chirurgie bij kinderen in de serie Praktische Kindergeneeskunde bespreekt de diagnostiek, behandeling en nazorg van de chirurgische aandoeningen die op de kinderleeftijd het meest voorkomen, alsook enkele speciële kinderchirurgische problemen. Het boek wil… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,99
 • M.F. Cox, C.M. van der Feltz-Cornelis, B. Terluin boeken
  M.F. Cox, C.M. van der Feltz-Cornelis, B. Terluin - Somatisatie

  Dit boek, onderdeel van de Practicum huisartsgeneeskunde, gaat in op herkenning, opzetten van een twee sporenbeleid en het leren vermijden van valkuilen behandeld. Ook vaardigheden als het opsporen van uitlokkende factoren, het toepassen van eenvoudige… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • G.A.M. van den Bos boeken
  G.A.M. van den Bos - Chronisch zieken en gezondheidszorg

  Als gevolg van de voortgaande vergrijzing, de verbeterde levensverwachting en de vooruitgang in de gezondheidszorg zullen er in de komende jaren steeds meer chronisch zieken komen, die een groot deel van hun leven aangewezen raken op medische zorg. Chronisch… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  78,95
 • A.A. Tomatis boeken
  A.A. Tomatis - Het bewuste oor

  Luisteren als voorwaarde voor goede communicatieTomatis, een Franse KNO-arts, begon in 1947 zijn methode te ontwikkelen waarmee hij o.a. dyslexie, gehoorproblemen en autisme kon behandelen. 'Het bewuste oor' is een onmisbaar boek voor iedereen die zich in het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • E. Scherder boeken
  E. Scherder - Veroudering en de ziekte van Alzheimer

  "Eén van de onderzoeksgebieden van de klinische neuropsychologie is normale veroudering waarbij geprobeerd wordt inzicht te krijgen in de invloed die leeftijd heeft op cognitie en gedrag. Veel functies op cognitief en gedragsmatig gebied blijven gehandhaafd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,25
 • R. Gosselink, M. Decramer boeken
  R. Gosselink, M. Decramer - Revalidatie bij chronisch obstructieve longziekten

  Dit boek geeft u een actueel beeld van de behandeling van chronische obstructieve longziekten (COPD). Deze editie, van Rik Gosselink en Marc Decramer, is de opvolger van het eind jaren tachtig verschenen boek Fysiotherapie bij CARA. Sinds die eerste druk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  78,95
 • Wim de Jong boeken
  Wim de Jong - Kanker, wat heet ?!

  Dr. W. de Jong, internist/oncoloog, heeft na zijn pensionering de tijd genomen om alle informatie bijeen te brengen die een kankerpatiënt (en zijn omgeving) behoeft. Hij kiest bovendien voor formuleringen die passen bij mensen die enerzijds een medische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • W.I. van der Meijden, W.A. ter Harmsel boeken
  W.I. van der Meijden, W.A. ter Harmsel - Vulvapathologie

  "Vulvovaginale klachten kunnen de kwaliteit van leven nadelig beïnvloeden, soms zelfs in ernstige mate. In zijn voorwoord vraagt de Vlaamse emeritus hoogleraar gynaecologie prof. Jean-Jacques Amy zich daarom af: ¿Gesteld zijnde dat, van de vrouwelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,50
 • F.C. Verhulst, F. Verheij, R.F. Ferdinand boeken
  F.C. Verhulst, F. Verheij, R.F. Ferdinand - KJP psychopathologie

  "De ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en diagnostiek, epidemiologie, neurobiologie, genetica, psychofysiologie en neuro-psychologie relevant voor de kinder- en jeugdpsychiatrie zijn de laatste tien jaar zonder meer indrukwekkend te noemen, en hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  71,50
 • P.L.P. Brand, B.L. Rottier boeken
  P.L.P. Brand, B.L. Rottier - Praktische kindergeneeskunde Kinderlongziekten

  Aandoeningen aan longen en luchtwegen komen in de kindergeneeskunde veel voor. Astma is bij kinderen zelfs de meest voorkomende chronische ziekte. Deze feiten confronteren de huisarts en de kinderarts met een toenemende vraag naar advies, diagnostiek en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,99
 • H.J. Bonjer boeken
  H.J. Bonjer - Quintessens Chirurgie

  Het casusboek Chirurgie biedt de student geneeskunde inzicht in het medisch denken en handelen van diverse chirurgen in academische en algemene ziekenhuizen in Nederland aan de hand van 68 casussen rondom chirurgische overwegingen voor of tijdens hun operaties… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  102,99
 • H.E. van der Horst, J.W.M. Muris, E.W. van der Hoek boeken
  H.E. van der Horst, J.W.M. Muris, E.W. van der Hoek - Functionele buikklachten

  In de reeks Practicum Huisartsgeneeskunde wordt in ieder deel een specifiek onderwerp toegelicht met herkenbare, concrete voorbeelden. Telkens door een auteur die specialist is op zijn terrein. Dit keer leest u hoe u in de huisartspraktijk kunt omgaan met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • A.L.M. Lagro-Janssen boeken
  A.L.M. Lagro-Janssen - Menstruatieklachten

  Dit boek uit de reeks Practicum huisartsgeneeskunde is praktische handreiking voor huisartsen bij het behandelen van menstruatieklachten. Menstruatieklachten is de geheel herziene versie van de gelijknamige titel uit 1986. De uitgave is geschreven vanuit de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • B.J.N. Schreuder boeken
  B.J.N. Schreuder - Psychotrauma

  "Mensen raken door vele oorzaken getraumatiseerd, variërend van seksueel en of lichamelijk geweld tot rampen en oorlogen. Dit heeft gevolgen voor hun functioneren en hun persoonlijk welbevinden: vaak ontstaan er problemen bij het zich herinneren van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,75
 • C. Janzing, A. van den Berg, F. Kruisdijk boeken
  C. Janzing, A. van den Berg, F. Kruisdijk - Handboek voor Milieutherapie 2

  "Ondanks de individualisering in de samenleving blijken therapeutische gemeenschappen het zowel in België als in Nederland goed te doen. Dit wordt nog eens bevestigd door de positieve resultaten uit het Standaard Evaluatie Project, dat al meer dan 25 jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • O. Matthijs, D. van Paridon-Edauw, D. Winkel boeken
  O. Matthijs, D. van Paridon-Edauw, D. Winkel - Manuele therapie van de perifere gewrichten 3

  Deel 3 uit de reeks Manuele therapie van de perifere gewrichten gaat in op de specifieke manuele mobilisering van heup, knie, enkel en voet. Daarnaast worden de meest recente inzichten op het gebied van kraakbeen beschreven. Dit uiterst actuele onderwerp wordt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  156,99
 • E. Tellegen, E.R.H.A. Hendriks boeken
  E. Tellegen, E.R.H.A. Hendriks - Huisarts en sport

  Dit boek uit de reeks Practicum huisartsgeneeskunde is praktische handreiking voor huisartsen bij het behandelen van sportklachten, maar ook van beginnende sporters en chronische patiënten die (weer) willen gaan bewegen, maar daarbij wel hulp nodig hebben. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • J.C. Winters boeken
  J.C. Winters - Schouderklachten

  De reeks Practicum Huisartsgeneeskunde belicht speciaal voor huisartsen per deel een specifiek onderwerp. Telkens door een auteur die specialist is op dat terrein. Dit keer leest u hoe u in de huisartspraktijk kunt omgaan met patiënten die last hebben van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • NTVT Select Syndromen

  In dit boek staan craniofaciale syndromen centraal. Ongeveer twee tot drie procent van alle pasgeborenen heeft een aangeboren afwijking, die gevolgen heeft voor de gezondheid van het kind. Inmiddels zijn honderden craniofaciale syndromen bekend en er komen er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,99
 • W.H. Birkenhager, P.W. de Leeuw boeken
  W.H. Birkenhager, P.W. de Leeuw - Handboek hypertensie

  Wie aan hypertensie denkt is zich onmiddellijk bewust van de kwetsbaarheid van elke mens. De mens als een volcontinu hightech-bedrijf komt in beeld: het hart als pomp, de hersenen als sturende database, het bloed als voedende haarlemmer olie. Een leek kan zich… (Harde kaft)

  Lees meer...
  68,00
 • F.C. Verhulst boeken
  F.C. Verhulst - Inleiding in de kinder- en jeugdpsychiatrie

  "In de afgelopen jaren zijn de kennis van en het inzicht in psychiatrische problemen bij kinderen en jeugdigen sterk toegenomen. In deze inleiding beschrijft Frank Verhulst op didactische heldere en overzichtelijke wijze de essentiële onderdelen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Frans Brinkman boeken
  Frans Brinkman - Methodisch werken Clienten met een psychiatrische diagnose

  Dit boek is bedoeld voor hulpverleners buiten de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) die psychiatrische problematiek bij hun cliënten willen leren herkennen en hanteren. Het boek wil voor deze hulpverleners een handreiking zijn om genuanceerd te kunnen denken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,99
 • M.F. van Grunsven boeken
  M.F. van Grunsven - Tandheelkundige zorg voor kinderen met een handicap

  De mogelijkheden voor tandheelkundige verzorging van mensen met een handicap zijn sterk verbeterd door de invoering per 1 januari 1990 van de regeling "bijzondere tandheelkundige hulp ziekenfondsverzekerden". Door de regeling kan honorering van de tandarts… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  81,99
 • W. de Boer boeken
  W. de Boer - Craniomandibulaire functie en dysfunctie

  Craniomandibulaire functie en dysfunctie biedt de tandarts, mondhygiënist en fysiotherapeut de nodige hulp bij de diagnostiek en de behandeling van patiënten met orofaciale pijn. Het boek is eveneens bestemd voor de student tandheelkunde. Een aantal… (Harde kaft)

  Lees meer...
  96,99