Boeken over geneeskunde

 • L.W. Elsing boeken
  L.W. Elsing - Ervaringen uit een verpleeghuis

  De hoofdpersoon in dit boek woont nu 2 jaar in een verpleeghuis. Door een beroerte is zij met een halfzijdige verlamming in een rolstoel beland. In twee en een half jaar tijd is dit haar vierde verpleeghuis. Zij heeft 88 jaar de zaken op haar manier kunnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Guy van den Mooter boeken
  Guy van den Mooter - Handboek fysicochemie van het geneesmiddel

  De rationele formulerings- en procesontwikkeling van stabiele geneesmiddelenvormen zijn gebaseerd op algemene fysicochemische principes. De fysische chemie vormt even- eens de basis om het vrijstellingsprofiel van een farmacolo- gisch actieve molecule uit een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Felix Sperans boeken
  Felix Sperans - Opdracht volbracht

  Opdracht volbracht is een familiekroniek, waarin een boerin haar vier zonen verplicht om pater te worden. Hoe Mathieu, Marc, Luc en Johan met deze verplichting worstelen en wat ze ervan terechtbrengen, leest u in dit verrassende boek.Zoals altijd vormt de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Felix Sperans boeken
  Felix Sperans - De ware levenskunst

  De Ware Levenskunst is het waargebeurde verhaal van Felix en Peter. Twee gekwetste zielen, die elkaar vinden in een bijzondere vriendschap. Felix weet Peter van zijn problemen af te helpen, ondanks - of misschien wel dankzij - zijn eigen moeilijkheden. Een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • F.P.G.M. van der Linden boeken
  F.P.G.M. van der Linden - Gebitsontwikkeling bij de mens

  Vanaf 1979 was het in zeven talen verschenen boek Gebitsontwikkeling van de auteur hét internationale standaardwerk over dit onderwerp. De laatste Nederlandse editie kwam uit in 1994. Er is sindsdien geen enkel boek verschenen dat de kennis over… (Harde kaft)

  Lees meer...
  75,00
 • J.J.E. van Everdingen, A.F.A.M. Schobben, Tj. Wiersma boeken
  J.J.E. van Everdingen, A.F.A.M. Schobben, Tj. Wiersma - Diagnose en therapie 2015-2016

  Diagnose en therapie is hét standaardnaslagwerk voor diagnostiek en behandeling van de meest voorkomende ziektebeelden in de huisartsenpraktijk. Met als uitgangspunt de organen en de orgaansystemen worden bijna 1.000 klinische beelden beschreven. De… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  99,00
 • J.K.M. Aps, H.S. Brand, M. De Bruyne, R.J.J. van Es, R. Jacobs, A. Vissink boeken
  J.K.M. Aps, H.S. Brand, M. De Bruyne, R.J.J. van Es, R. Jacobs, A. Vissink - Het tandheelkundig jaar 2015

  Het tandheelkundig jaar 2015 biedt een overzicht van de meest recente ontwikkelingen in de tandheelkunde. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, zoals: - Moderne keramische materialen voor het indirect restaureren van natuurlijke gebitselementen -… (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,00
 • Ivan Wolffers boeken
  Ivan Wolffers - Kanker en smileys

  'Waarom schrijf ik zo vaak over mijn kankerervaringen?', vraagt Ivan Wolffers zich af in zijn column Een jongen van 53. 'Het leven is immers veel leuker en groter dan een kankergezwel.' Het antwoord blijkt vanzelf uit deze en de vele andere, even… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • J.H.B. Geertzen, J.S. Rietman, G.G. Vanderstraeten boeken
  J.H.B. Geertzen, J.S. Rietman, G.G. Vanderstraeten - Revalidatie voor volwassenen

  Revalidatiegeneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen of, wanneer dat niet mogelijk blijkt, verminderen van gevolgen van ziekten en aandoeningen. Een Nederlandstalig standaardwerk over kinderrevalidatie is er al jaren, maar met deze uitgave is het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  112,50
 • J.H. Vermaire boeken
  J.H. Vermaire - Als mondzorg een puzzel is

  Extreme angst, psychopathologie, lichamelijke en verstandelijke beperkingen zijn uitdagingen die voor het hele behandelteam, zowel in de algemene tandartspraktijk als in een centrum voor bijzondere tandheelkunde, extra vaardigheden vergen. Ondanks het feit dat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  69,50
 • Joyce Huisman boeken
  Joyce Huisman - Praktische kindergeneeskunde Gedragsproblemen bij kinderen

  Aan gedragsproblemen bij kinderen en jeugdigen kunnen psychische, somatische, emotionele of relationele oorzaken ten grondslag liggen. Voor een arts die een kind met gedragsproblemen in de praktijk krijgt, is een overzicht van de meest voorkomende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,99
 • Josya Sijmonsma boeken
  Josya Sijmonsma - Lymftapen, theorie, techniek, praktijk

  Lymftapen door Josya Sijmonsma Sinds de jaren zeventig wordt bij oedeem en vooral bij nog onbehandelbare vormen van lymfoedeem steeds vaker manuele lymfedrainage toegepast om de stuwing op te heffen. Tegelijkertijd groeide door klinische observatie het besef… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Ad Dekkers boeken
  Ad Dekkers - Psychotherapie van de menselijke waardigheid Oefeningenboek

  Psychotherapie staat niet alleen in dienst van het reduceren van symptomen, maar vooral van het herstellen van de menselijke waardigheid. Waardigheid steunt op een rijk en gevuld innerlijk, op een breed ontwikkeld oordeelsvermogen, op een uitgewogen daadkracht… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,50
 • Martine Delfos boeken
  Martine Delfos - Een patient met autisme

  Autisme verschilt van alle andere stoornissen of aandoeningen bij de mens. Het is bovendien de meest lastige stoornis/aandoening om te begrijpen en te begeleiden, want bij autisme is er namelijk sprake van een verzameling van verschillende mentale leeftijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,99
 • J.C.C.M. in 't Veen, N.H. Chavannes boeken
  J.C.C.M. in 't Veen, N.H. Chavannes - Formularia-reeks Het astma formularium

  Het Astma Formularium is een praktische leidraad in zakformaat voor de huisarts waarin het diagnostisch en therapeutisch handelen m.b.t. Astma overzichtelijk worden weergegeven; beknopt en praktijkgericht inclusief handig overzicht van relevante geneesmiddelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Annette Berendsen, Jan Schuling boeken
  Annette Berendsen, Jan Schuling - Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk

  Als huisarts werkt u samen met collega's, geeft u leiding aan praktijkmedewerkers en hebt u te maken met andere specialisten. In veel gevallen zullen deze complexe processen goed verlopen, maar het samenwerkingsterrein telt vele valkuilen. Misverstanden,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Kees Klaver boeken
  Kees Klaver - Dokter op het strand

  Dokter op het strandErgens boven de Sahara, midden in de nacht, klinkt het door de intercom: Is er een dokter aanwezig? Achter in het vliegtuig, in de pantry, ligt een jonge vrouw, een Engelse van ongeveer twintig jaar. Ze heeft haar malariamedicatie de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • G.C. Dieleman, B. Dierckx, M.B. Hofstra boeken
  G.C. Dieleman, B. Dierckx, M.B. Hofstra - Psychofarmaca in de KJP

  "De behandeling van psychiatrische stoornissen bij kinderen en jeugdigen heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen en daarbij wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van psychofarmaca. Het grootste deel daarvan is ¿slechts¿ getest en goedgekeurd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  33,50
 • Jaarboek Psychiatrische Rehabilitatie

  Rehabilitatie als ggz-deelterrein heeft na dertig jaar theorie en praktijk een eigen bijzondere leerstoel gekregen aan de Universiteit van Tilburg: Rehabilitatie en participatie van mensen met ernstige psychische aandoeningen. In 2008 riep GGZ Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,90
 • K.M. van Asselt boeken
  K.M. van Asselt - Bijblijven 2011 nr. 4 - Subfertiliteit

  In dit nummer van Bijblijven vindt u de volgende onderwerpen: - Nog niet zwanger, wat dan? de rol van de huisarts bij het uitblijven van zwangerschap - Psychosociale begeleiding van vruchtbaarheidsproblemen - Roken, een vermijdbare oorzaak van infertiliteit -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • P. van den Hombergh boeken
  P. van den Hombergh - Bijblijven 2011 nr. 3 - Importziekten

  In dit nummer van Bijblijven vindt u de volgende onderwerpen: - What you didn't know about travel medicine, but were always afraid to ask - Met zevenmijlslaarzen - Complex, gecompliceerd? - Gloeiend heet - Ongenode gasten - De huid als spiegel van de ziel -… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Martijn Engelsman boeken
  Martijn Engelsman - Doorgaan met epilepsie

  In Nederland hebben ongeveer 120.000 mensen epilepsie. Dit boek biedt hun een heldere uitleg over medische zaken,zoals oorzaken van epilepsie,soorten epilepsie, onderzoek en behandelingen met veel praktische informatie voor het dagelijks leven, op school en op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • J.J.E. van Everdingen, Dunja Dreesens, Frans Meulenberg boeken
  J.J.E. van Everdingen, Dunja Dreesens, Frans Meulenberg - Glossarium kwaliteit van zorg

  In het eerste jaar van zijn bestaan (2009) verrijke en herijkte de Regieraad Kwaliteit van Zorg de Nederlandse gezondheidszorg met een zogenoemde Kwaliteitscanon, een woordenlijst van honderd trefwoorden plus omschrijvingen rond de kwaliteit van zorg. Dit jaar… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,99
 • Maura Beenackers, Fiona Kat boeken
  Maura Beenackers, Fiona Kat - Een patient met ADHD

  ADHD wordt vaak geassocieerd met een stoornis die alleen bij kinderen voorkomt, en met name het drukke gedrag wordt als typerend gezien. ADHD komt echter bij 1-2 % van de volwassenen in de algemene bevolking voor. Dat betekent dat er in een gemiddelde… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,99
 • Julia Franken boeken
  Julia Franken - In opleiding

  In opleiding Hoe is het mogelijk dat niet iedereen dokter wil worden? Waarom gaan mensen Chinees, economie of rechten studeren, als er ook zoiets bestaat als geneeskunde? Het is augustus 2006 en Julia Franken, pseudoniem van Sarah Woltz (1984), begint aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95