Boeken over geneeskunde

 • H.S.A. Heymans, G. Derksen-Lubsen boeken
  H.S.A. Heymans, G. Derksen-Lubsen - Kindergeneeskunde op zak

  Kindergeneeskunde op zak biedt een overzicht van 109 veelvoorkomende problemen en probleemgebieden binnen de kindergeneeskunde. Ieder probleem wordt volgens een vaste indeling beschreven: na een snelle oriëntatie op de definitie, volgen de pathofysiologie, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Inez Vandenbussche, Marina Danckaerts boeken
  Inez Vandenbussche, Marina Danckaerts - But beautiful

  Alle mensen zijn verschillend, maar sommigen verschillen veel van de anderen.Heb je daarbij hulp nodig? Dan nemen wij je bij de hand. Samen ontdekken en schrijven we je eigen verhaal. (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Joris Paesvelt boeken
  Joris Paesvelt - Integendeel

  Krijgt Rozelinde antwoord op deze vragen? Kunnen planten geen kwaad? Is sport gezond? Is onze gezondheidszorg de beste ter wereld? Staat de huisarts centraal? Worden we nooit meer ziek? Willen we ziekten genezen? Beoefenen artsen het mooiste beroep? Willen we… (Harde kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Rian Meulenbroeks boeken
  Rian Meulenbroeks - Goed Gek

  Teun hoort stemmen, Niels voelt zich zó minderwaardig dat hij het liefst alleen ‘s nachts leeft en de prachtige jonge Faye weet niet meer hoe ze verder moet. Wat doe je als iemand zich verward gedraagt, depressief is of suïcidaal? En wat is gek of normaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • 50 jaar urologie in het Rotterdams academisch ziekenhuis

  In 2019 bestaat de afdeling Urologie van het Rotterdamse academisch ziekenhuis – het huidige ErasmusMC – 50 jaar. Een afdeling met een stoere historie, van no-nonsense, onderzoek en aanpakken. Echt Rotterdams.Velen hebben aan deze 50 jaren een eigen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jurgen Thyssen boeken
  Jurgen Thyssen - Biologisch Gezond voor De Hond

  "Biologisch gezond-de gouden raad uit Kaya's kruidentuin", is een boek dat je kan begeleiden met de verzorging van je hond. Waar de natuur een helpende hand en een goede oplossing kan bieden, is fabrieksmedicatie overbodig. Vlooien, teken, huidproblemen, voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • S.T. Houweling, S.J.J. Logtenberg, H.J.G. Bilo, W.J.C. De Grauw boeken
  S.T. Houweling, S.J.J. Logtenberg, H.J.G. Bilo, W.J.C. De Grauw - Protocollaire zorg Chronische Nierschade (CNS)

  Mensen met chronische nierschade krijgen terecht steeds meer aandacht in de eerste lijn. De NHG-Standaard Chronische Nierschade biedt huisartsen en praktijkondersteuners houvast, maar is vaak niet direct en makkelijk te implementeren in de huisartsenpraktijk.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • René Van den Abeelen boeken
  René Van den Abeelen - Tis Allemaal Niks

  Radiopresentator/programmamaker, auteur en modelleur René van den Abeelen kreeg in 2007 de diagnose 'ernstig depressief'. Uiteraard was daar het één en ander aan voorafgegaan: terugkijkend waren er al decennialang tekens dat er iets niet goed ging. Toen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,75
 • Nathalie Charlier, Stefaan Nijs, Marc Sabbe boeken
  Nathalie Charlier, Stefaan Nijs, Marc Sabbe - Eerste hulp

  Als zorgverlener wil je op eender welk moment optimale eerste hulp kunnen bieden. De juiste reactie maakt immers vaak het verschil tussen leven en dood. Daarom wil je er zeker van zijn dat je acties berusten op evidentie, de best practices volgen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Felix Kreier, Iris Verberk-Jonkers boeken
  Felix Kreier, Iris Verberk-Jonkers - De dokter en digitalisering

  De zorgsector verandert en digitaliseert; de zorgverlening moet anders worden georganiseerd om ook in de toekomst betaalbaar te blijven. Er zijn nieuwe behandeltechnieken en –mogelijkheden en de rol van de patiënt wijzigt. Welke vaardigheden vraagt dit van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Lien Douwen boeken
  Lien Douwen - Winnen of leren(over)leven

  Er wordt altijd gezegd dat schrijven een vorm is van verwerken en dat is voor mij zeker het geval. Mijn eerste doel is daarmee al bereikt. Ik schreef dit boek in eerste instantie om mijn eigen ervaringen en lessen te kunnen ordenen en vast te kunnen leggen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,43
 • Palliatief Support Team UZ Leuven boeken
  Palliatief Support Team UZ Leuven - Palliatieve zorg in de praktijk

  Als zorgverlener word je bij de zorg voor de palliatieve patiënt dagelijks geconfronteerd met zeer diverse vragen, zowel op praktisch, lichamelijk als psychosociaal en spiritueel vlak. Je ondervindt daarnaast aan den lijve dat palliatieve zorg bieden een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,80
 • Arnold Smeets boeken
  Arnold Smeets - Helende zorg

  ARNOLd Smeets (red.) Helende zorg Een geïnspireerd perspectief op gezondheid en ziekte Helende zorg is anders dan genezende zorg. Het is de zorg die met aandacht, therapie, operaties of medicatie ziektes bestrijdt. Het maakt het perspectief op ziekte en ziek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Lotte Kleemans boeken
  Lotte Kleemans - Vogel

  In 'Vogel' schetst Lotte Kleemans een mooi en liefdevol portret van haar moeder, die ze kort geleden onverwacht verloor. De rouw die dit verlies met zich meebrengt, heeft Lotte door het delen van haar ervaringen op herkenbare wijze onder woorden gebracht. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Migraine

  Indra R. Kumar is Bachelor in Ayurveda. Indra doet sinds 2011 onderzoek naar Ayurveda en migraine. Zij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedereen zichzelf kan behandelen bij migraine, hoofdpijn, voorhoofdsholte-ontstekingen en andere chronische keel-,neus-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Hendrien Kaal boeken
  Hendrien Kaal - Met zorg naar de politie

  Medewerkers in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) worden met enige regelmaat geconfronteerd met delinquent gedrag van hun cliënten. De vraag hoe hiermee om te gaan, en met name de vraag wanneer het strafrecht hierbij te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Karen De Vriend-de Jong boeken
  Karen De Vriend-de Jong - Help, zintuiglijke prikkels!

  Sommige mensen worden regelmatig overweldigd door de wereld om hen heen, terwijl het leven voor anderen juist niet snel en spannend genoeg kan zijn. Beide situaties zorgen niet zelden voor ongemak en onzekerheid. Beide situaties zijn bovendien te verklaren met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • Paola Bruna Ambrosio boeken
  Paola Bruna Ambrosio - Stoppen met roken is klote, Deal with it!

  De eeuwige strijd met de sigaret. Er zijn zoveel tips en tools om te stoppen met roken, voor iedereen werkt weer wat anders. Ik heb van alles geprobeerd maar ik slaagde er niet in, tenminste niet voor langere periode. Ik hou ervan om mensen te inspireren en te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dominique Dauwen boeken
  Dominique Dauwen - Stress & Burn-out

  Na 10 jaar gepassioneerd aan de slag te zijn als loopbaan-, team-, & organisatiecoach heb ik veel te maken gekregen met stress & burn-out. De laatste jaren is er veel in beweging rond dit thema, verschijnen er vele definities en nieuwe theorieën. Dit boek is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Kees van Heeringen, Gwendolyn Portzky, Derek de Beurs, Ad Kerkhof boeken
  Kees van Heeringen, Gwendolyn Portzky, Derek de Beurs, Ad Kerkhof - Handboek suïcidaal gedrag

  Vaak meer dan één oorzaak voor suïcidaal gedrag Ieder jaar maken duizenden Nederlanders en Vlamingen een eind aan hun leven. Veel frequenter nog worden suïcidepogingen ondernomen. Suïcidaal gedrag komt zelden voor zonder de context van psychiatrische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  61,00
 • Maarten Schmitt boeken
  Maarten Schmitt - Bewegen naar gezondheid

  Personen helpen om gezond te gaan bewegen en mensen helpen bij bewegingsbelemmeringen zijn essentieel voor mens en samenleving. De kern van het Lectoraat "Bewegen naar Gezondheid" is bewegen. Bewegen om gezond te worden of te blijven. Bewegen door mensen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nigel M. Turner, Anneliese Nusmeier boeken
  Nigel M. Turner, Anneliese Nusmeier - APLS compact

  Dit boek biedt artsen en andere professionals een eenvoudige en effectieve methodiek voor de spoedeisende geneeskunde bij kinderen. Het helpt bij het zetten van de juiste eerste stappen bij de acute opvang van ernstig zieke of zwaargewonde kinderen. Informatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Essy Touw boeken
  Essy Touw - Als mijn hart een raampje had

  Als mijn hart een raampje had, dan zou je bij mij naar binnen kunnen kijken. Deze autobiografische gedichtenbundel biedt dat kijkje. Ik hoop dat je je door het lezen van mijn gedichten iets minder alleen voelt, als je de worsteling met je hoofd herkent. Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • S. Verhoeven, S.T. Houweling, H.J.G. Bilo, M.M. van Veen-Bouwman boeken
  S. Verhoeven, S.T. Houweling, H.J.G. Bilo, M.M. van Veen-Bouwman - Insulinetherapie in de eerste lijn, inclusief de behandeling met GLP1-analogen 2019-2020

  Insulinetherapie is in de eerste lijn al jaren een vast onderdeel van de zorg voor patiënten met type 2 diabetes. Dit boek is inmiddels de zesde druk en is weer volledig geactualiseerd en uitgebreid met een hoofdstuk over GLP1-analogen. Het boek is de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink boeken
  Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink - Handboek psychiatrisch onderzoek

  Psychiatrisch onderzoek als hoeksteen van psychiatrische diagnostiek Zonder goede diagnostiek geen goede behandeling. Dat geldt ook voor de psychiatrie. De hoeksteen van de psychiatrische diagnostiek is het psychiatrisch onderzoek: het vaststellen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00