Boeken over geneeskunde

 • Maastricht UMC+ boeken
  Maastricht UMC+ - Our journey

  Waardegedreven zorg, value based healtcare, samen beslissen. Termen die anno 2018 hoop de de Nederlandse zorgbeleidsagenda staan en die voor zorgbestuurders en zorgprofessionals richtinggevens zijn. Echter, wérkelijk inhoud geven aan deze termen vraagt om het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Coen Blom boeken
  Coen Blom - Bij u is het niet zo erg om gek te zijn

  De liefde van een behandelaar voor zijn vak, voor de medemens spat ervanaf in dit boek - een vak als kunst van leven, levenskunst in afstemmen, respect voor wat is, zin voor realiteit. Humor. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,50
 • Roxane Bauwens boeken
  Roxane Bauwens - Tot op het bot

  Noor is veertien wanneer ze de eetstoornis anorexia nervosa ontwikkelt. Wat onschuldig begon, is extreem uit de hand gelopen en Noors gewicht wordt gevaarlijk laag. Verschillende ambulante therapieën en een opname passeren de revue. Zal Noor genezen en haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Patrick Dewals boeken
  Patrick Dewals - Medicinale cannabis

  Wat is medicinale cannabis? Bij welke medische indicaties helpt het en hoe? Weinig kwesties zijn zo controversieel als medicinale cannabis. Hoewel verschillende landen medicinale cannabis op een gereguleerde manier aan hun bevolking aanbieden, blijven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Sven Bussens boeken
  Sven Bussens - Waakzaam zorgen voor tieners

  Jongeren opvoeden, het is geen kinderspel. Ouders doen hun uiterste best om hun kinderen te begeleiden gedurende de soms chaotische puberteit en de verdere ontwikkeling. Daarvoor moeten ze vaak balanceren tussen kansen bieden en grenzen trekken. Dat de relatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Richard Van Zijl boeken
  Richard Van Zijl - Tien jaar verder

  In Tien jaar verder beschrijft de auteur op openhartige wijze over zijn jeugd, zijn ervaringen met dokters en psychologen en de lange, soms bizarre weg tot aan de diagnose POTS/dysautonomie. Dit boek geeft op tragikomische wijze weer hoe moeilijk het is om met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Ernst Van Baar boeken
  Ernst Van Baar - JOUW ONEINDIGE POTENTIE

  Wij zijn geboren met een oneindige potentie, maar ergens op onze weg zijn we gestopt om dit verder te ontwikkelen. Als we onze manier en kwaliteit van denken aanpassen, waardoor we ons niveau van bewustzijn verhogen, dan zullen we merken dat onze mogelijkheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,23
 • Frans Meijman, Annelies Bakker boeken
  Frans Meijman, Annelies Bakker - Medische mensentaal

  Taal over gezondheid en ziekte. Er is taal van ‘medische mensen’ en ‘gewone’ mensentaal over medische zaken. Medische mensentaal wil daartussen een brug slaan, want met taal bereiken wij elkaar, in de beslotenheid van de zorg en in de openbaarheid. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • M.D.B. Schutjens boeken
  M.D.B. Schutjens - Teksten Farmaceutisch recht

  Geneesmiddelen zijn van groot belang voor de gezondheidszorg. Zij worden in toenemende mate op industriële schaal bereid en vinden hun weg naar de patiënt via vele kanalen en partijen. Er bestaat veel en strikte wet- en regelgeving op dit terrein. Het gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Mr Drs Gm Van Duin boeken
  Mr Drs Gm Van Duin - De dokter is je dood - over prostaat carcinoom en hoe de huisarts daar geen antwoord op heeft

  De huisarts is je dood. Negentig procent van de huisartsen zijn niet op de hoogte van de diagnostiek en opsporing van prostaat kanker bij mannen. Door een terughoudende houding van huisartsen en gezondsheidsraad sterven jaarlijks 3000 mannen aan prostaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Jan Willer boeken
  Jan Willer - Herkennen van ADHD bij volwassenen

  Dit boek geeft professionals in de geestelijke gezondheidszorg de meest recente kennis over het herkennen, diagnosticeren en behandelen van ADHD bij volwassenen. Het beschrijft symptomen van ADHD bij volwassenen die niet aan bod komen in de DSM-5, zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Arko Oderwald, Sabrina Kamstra, Frank van den Bosch boeken
  Arko Oderwald, Sabrina Kamstra, Frank van den Bosch - Waanzin! | Sirenes

  Het idee voor deze bundel ontstond ten tijde van het samengaan van de beide Amsterdamse universitair medische centra – AMC en VUmc – tot één Amsterdam UMC in juni 2018. Met die samensmelting kwamen ook twee tradities bijeen: VUmc met zijn aandacht voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Steffi Cornwell, Veerle Foulon boeken
  Steffi Cornwell, Veerle Foulon - Zelfzorgadvies in de apotheek

  Deze tweede praktijkgids Zelfzorgadvies in de apotheek vormt samen met het eerste deel een complete wegwijzer in de aanpak van vragen rond zelfzorg in de apotheek. Patiënten begeleiden bij het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen is een belangrijk onderdeel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  79,50
 • Heshu Abdullah-Koolmees boeken
  Heshu Abdullah-Koolmees - Praktische farmacotherapie bij diabetes

  Diabetes mellitus is een veel voorkomende aandoening waarbij behandeling met medicijnen een belangrijke rol speelt. In dit praktische boek wordt op een rij gezet welke diabetesmedicatie er is en hoe deze gedoseerd moet worden, maar ook welke bijwerkingen er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Alfred van Egmond boeken
  Alfred van Egmond - Verstopte oren?

  Patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) kunnen een bijzondere presentatie van lichamelijke klachten hebben door het psychiatrische ziektebeeld en/of de psychiatrische medicatie. De meeste zorgverleners hebben incidenteel met hen te maken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Kristof Van Hooymissen boeken
  Kristof Van Hooymissen - Hoe psychiatrie en MK-Ultra (bijna) synoniemen werden

  Na veel research kwam Kristof erachter dat de psychiatrie en de psychologie niet gebruikt werden om mensen te helpen hun volle potentieel te realiseren maar om mensen te controleren en te onderdrukken. Het kan anders. Verwacht wordt dat in de toekomst termen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,68
 • Joost van den Aardweg, Ed Berretty boeken
  Joost van den Aardweg, Ed Berretty - Inzicht in hyperventilatie

  Hyperventilatie kan zowel lichamelijke als psychische oorzaken hebben. Dit informatieve boek bespreekt beide aspecten. Naast inzicht in de oorzaken, fysiologie en psychologie van hyperventilatie, schept Inzicht in hyperventilatie duidelijkheid over welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Emma Bruns, Zachary Cope boeken
  Emma Bruns, Zachary Cope - Mijn buik vol

  Het ligt ons zwaar op de maag. We hebben er de buik van vol en de vlinders vliegen er vrolijk in het rond. Er huizen allerlei organen en als je even pech hebt, moet er vroeg of laat een keer een chirurg aan te pas komen om je buik te genezen. Zachary Cope was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Henriëtte van der Horst, Jim van Os boeken
  Henriëtte van der Horst, Jim van Os - De dokter en de patiënt met psychische problemen

  Dit boek is geschreven voor huisartsen die samen met de praktijkondersteuner GGZ mensen met psychische problemen behandelen en begeleiden. Het boek biedt hen handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing. De auteurs illustreren dit aan de hand van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,90
 • Louise Gunning-Schepers boeken
  Louise Gunning-Schepers - Heel de mens

  Heel de mens behandelt tien actuele dilemma's in de zorg en in de samenleving, die zijn ontstaan door technische en andere innovaties. Hoever kunnen we gaan als het gaat over het genetisch aanpassen van embryo's? Of in de aanpak van obesitas bij kinderen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Judith Mulder boeken
  Judith Mulder - Zonder handleiding

  Zes jaar na de diagnose uitgezaaide borstkanker gaat het lichamelijk hard achteruit. De kanker groeit z'n eigen gang door skelet, spieren, longen, bijnier, eierstokken, lever, lymfe, huid en verdrukt het zenuwkanaal. Complicaties als neurologische uitval,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Koos De Boed boeken
  Koos De Boed - De Eeuwige Idioot

  Koos de Boed heeft op jonge leeftijd een trauma opgelopen. Op latere leeftijd komt hij hierdoor in een persoonlijke crisis terecht. Een depressie, suïcidepoging, de nodige medicatie en hulpverlening later is hij nu werkzaam als ervaringsdeskundige in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Koos De Boed boeken
  Koos De Boed - De Eeuwige idioot ziet meer

  Koos de Boed vertelt in zijn tweede boek over de ervaringen die hij heeft opgedaan op het gebied van spiritualiteit. De titel van dit tweede boek maakt al duidelijk dat er een onderwerp ter sprake komt die door de psychiatrie snel wordt weggezet als psychose.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Koos De Boed boeken
  Koos De Boed - De Eeuwige Idioot valt terug en staat op

  Koos de Boed vertelt in zijn derde boek over de ervaringen die hij heeft opgedaan op het gebied van depressie en suïcidaliteit. De titel van dit derde boek maakt al duidelijk dat het gaat om een ervaring waar veel mensen mee te maken hebben, een terugval.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Rust Agenda boeken
  Rust Agenda - 2019

  Rustagenda 2019 Een overzichtelijke prikkelarme jaaragenda met een heldere en eenduidige uitstraling die naar eigen idee te personaliseren is. Dagelijks is er voldoende ruimte voor extra aantekeningen of specifieke notities. Wekelijks zijn er terugkerende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99