Boeken over geneeskunde

 • Louise Gunning-Schepers boeken
  Louise Gunning-Schepers - Heel de mens

  Heel de mens behandelt tien actuele dilemma's in de zorg en in de samenleving, die zijn ontstaan door technische en andere innovaties. Hoever kunnen we gaan als het gaat over het genetisch aanpassen van embryo's? Of in de aanpak van obesitas bij kinderen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gewoon Lien boeken
  Gewoon Lien - Bepaal je succes in 55 pagina's

  Zie jij een oversteekplek of zie je een obstakel in de beek? Een compacte en gemakkelijke weglezer op zakformaat. Door middel van - voor iedereen herkenbare praktijkvoorbeelden - word je bewust gemaakt van aannames en gedrag. Je krijgt handvatten om deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Baziel van Engelen, Gert Jan van der Wilt, Marcel Levi boeken
  Baziel van Engelen, Gert Jan van der Wilt, Marcel Levi - Wat is er met de dokter gebeurd?

  Dit boek laat zien hoe het beroep van arts razendsnel is veranderd en tegen welke obstakels de moderne dokter aanloopt. De ‘dokter’s journey’ in de afgelopen generatie lijkt een achtbaan met als voorlopig eindpunt de huidige medische arena. Daar vindt… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs boeken
  Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs - Een wondere wereld

  Ze kunnen zoveel tegenwoordig! Niets wat in de geneeskunde zo uitnodigt tot bewonderende kreten als het technische deel ervan. Het is met recht ‘een wondere wereld’; een wereld waar de buitenstaander weinig van begrijpt; ogenschijnlijk tovenarij maar dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Linneke Van Endert boeken
  Linneke Van Endert - (on)Gewoon léven

  Linneke van Endert (1963°) is moeder van twee kinderen, zorgzame partner, ruimhartige vriendin, zotte zus van Ron en Fik en creatieve duizendpoot. In (on)Gewoon léven vertelt ze haar levensverhaal. Op een eerlijke en openhartige manier neemt Linneke je mee… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,94
 • M.D.B. Schutjens boeken
  M.D.B. Schutjens - Teksten Farmaceutisch recht

  Geneesmiddelen zijn van groot belang voor de gezondheidszorg. Zij worden in toenemende mate op industriële schaal bereid en vinden hun weg naar de patiënt via vele kanalen en partijen. Er bestaat veel en strikte wet- en regelgeving op dit terrein. Het gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Patrick Calders boeken
  Patrick Calders - Cytologie & histologie

  Hoe cellen zijn opgebouwd en hoe ze functioneren los van elkaar of in een context van weefsels, organen of stelsels, is essentieel voor studenten in opleidingen die zich situeren in het brede veld van de Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Dit boek focust… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Norbert Fraeyman boeken
  Norbert Fraeyman - Kritische reflecties over alternatieve geneeswijzen

  Alternatieve geneeswijzen leiden vaak tot verhitte discussies, terwijl niet altijd duidelijk is wat precies bedoeld wordt met termen als 'homeopathie', 'acupunctuur' of 'osteopathie'. Farmacoloog Norbert Fraeyman (UGent) schept duidelijkheid in het debat door… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,99
 • Nele Baplu boeken
  Nele Baplu - Ik zie je gewoon graag

  "Ik zie je gewoon graag – postnatale tranen" vangt in woord en beeld enkele van de overweldigende emoties die zich van je meester kunnen maken tijdens het prille moederschap: verdriet en vreugde, angst, existentiële pijn, wanhoop en hoop, en bovenal graag… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paulus Rijntjes boeken
  Paulus Rijntjes - Is verplicht donorschap het antwoord?

  Tijdens de politieke besluitvorming rond de nieuwe Wet op de orgaandonatie merkte ik hoe essentiële aspecten niet betrokken en meegewogen werden. Zo ontstond er een wet die onvolledig is in de voorlichting over wat orgaandonatie inhoudt, zowel voor de donor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Alfred van Egmond boeken
  Alfred van Egmond - Verstopte oren?

  Patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) kunnen een bijzondere presentatie van lichamelijke klachten hebben door het psychiatrische ziektebeeld en/of de psychiatrische medicatie. De meeste zorgverleners hebben incidenteel met hen te maken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Carry Verrijt boeken
  Carry Verrijt - - door het woesteland -

  Begin 2018 startte Carry met haar trektocht door Nederland. Elke dag lopend van de éne overnachtingsplek naar de andere. Ze sliep bij verre bekenden, oude vrienden en mensen die zich gemeld hadden na een oproep op de social media. Het werd een reis voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,55
 • Migraine

  Indra R. Kumar is Bachelor in Ayurveda. Indra doet sinds 2011 onderzoek naar Ayurveda en migraine. Zij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedereen zichzelf kan behandelen bij migraine, hoofdpijn, voorhoofdsholte-ontstekingen en andere chronische keel-,neus-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • H.F.P. Hillen, E.S. Houwaart, F.G. Huisman boeken
  H.F.P. Hillen, E.S. Houwaart, F.G. Huisman - Medische geschiedenis

  Honderd jaar geleden gold tuberculose nog als volksziekte nummer één, tegenwoordig komt de ziekte in Nederland nauwelijks meer voor. Omgekeerd sprak niemand in 1900 over hypertensie of een hartinfarct. Ziekten komen en gaan. Net als de reactie op die… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Michaëlis Jacobus de Vries boeken
  Michaëlis Jacobus de Vries - Over Phrenitis

  Michaël Jacob de Vries promoveerde in 1757 op het proefschrift 'Over phrenitis' tot doctor in de geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Phrenitis betekent 'aandoening van de hersenen'. Van de 5e eeuw voor Christus tot in de 19e eeuw is de term in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Mariska Brugman-de Heer boeken
  Mariska Brugman-de Heer - SuperZoey - gebundelde blogs

  Zoey Brugman (13-04-2012) is een erg levendig meisje met veel pit en karakter. Ze is dol op buitenspelen met de buurtkindjes, rijden op haar fiets en glijden van de glijbaan. Ze loopt al voor haar eerste verjaardag en op schoot zitten is niets voor haar. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Cindy Brands boeken
  Cindy Brands - Puur(NU)Mindfulness MIJMER schoolagenda 2018|2019

  Mindfulness MIJMEREN was nog nooit zo gemakkelijk! Met krachtige affirmaties, eenvoudig maar effectieve MIJMER suggesties en voldoende schrijfruimte is deze agenda een waardevol geschenk aan jezelf. Deze agenda is voor alle studenten, alle cursisten, alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Ina Oostrom, Mirjam Borsboom boeken
  Ina Oostrom, Mirjam Borsboom - Operatie met hypnose

  Operatie met hypnose is een persoonlijk verslag van een voor Nederland baanbrekende gebeurtenis, die de uitzonderlijke kracht van hypnose aantoont.Als Mirjam wordt geconfronteerd met een fibroadenoom – een bind- en klierweefselknobbel – in haar borst,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,55
 • M. Boshart boeken
  M. Boshart - Malaria

  Malaria is momenteel een van de grootste, zo niet het grootste gezondheidsprobleem waarmee de wereldbevolking wordt geconfronteerd. Elk jaar worden er tweehonderd miljoen mensen ziek gemaakt door de malariaparasiet en bijna een half miljoen daarvan overlijdt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Frans Rampen boeken
  Frans Rampen - De huisarts als poortwachter

  Na zijn pensionering blijft Frans Rampen (1945) de landelijke zorgpolitiek geinteresseerd en kritisch volgen. Met name de beperkte toegang tot de medisch specialist vanwege de strenge poortwachtersrol van de huisarts ziet hij als een bedenkelijke ontwikkeling.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,45
 • Maarten Schmitt boeken
  Maarten Schmitt - Bewegen naar gezondheid

  Personen helpen om gezond te gaan bewegen en mensen helpen bij bewegingsbelemmeringen zijn essentieel voor mens en samenleving. De kern van het Lectoraat "Bewegen naar Gezondheid" is bewegen. Bewegen om gezond te worden of te blijven. Bewegen door mensen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Cindy Brands boeken
  Cindy Brands - Puur(NU) Yoga

  Deze Puur(NU) Yoga schoolagenda 2018|2019 is een lust voor het oog, zonder poespas en met wekelijks een één Yogahouding ter beoefening. Met gemakkelijke instructie en duidelijke foto's is integratie van Yoga in je dagelijks leven nog nooit zo makkelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Jurgen Claassen, Roy Kessels, Petra Spies boeken
  Jurgen Claassen, Roy Kessels, Petra Spies - Wat kun je doen aan dementie?

  Dementie levert veel vragen op. Niet alleen bij de patiënt, maar ook bij partner en kinderen. Wat kan ik doen om verergering te voorkomen of af te remmen? Welke rol spelen medicatie, voeding, lichaamsbeweging en slaap hierbij? Helpt het om geheugentraining te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lieve Goossens boeken
  Lieve Goossens - Intraveneuze katheters

  Elke zorgverlener in het ziekenhuis, en steeds vaker ook in de thuiszorg en woonzorgcentra, komt herhaaldelijk in contact met patiënten met een intraveneuze katheter. Een gedegen kennis van deze katheters is dan ook een must, om de patiënten een veilige en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,20
 • Andries Baart boeken
  Andries Baart - De ontdekking van kwaliteit

  Geschreven voor wie geeft om kwaliteit en wil dat relationeel zorgen telt: student, professional, cliënt/patiënt, manager, bestuurder, toezichthouder en kwaliteitsmanager in zorg en welzijn.Dit boek sluit aan bij de recente ontwikkelingen van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90