Boeken over geneeskunde

 • H.S.A. Heymans, G. Derksen-Lubsen boeken
  H.S.A. Heymans, G. Derksen-Lubsen - Kindergeneeskunde op zak

  Kindergeneeskunde op zak biedt een overzicht van 109 veelvoorkomende problemen en probleemgebieden binnen de kindergeneeskunde. Ieder probleem wordt volgens een vaste indeling beschreven: na een snelle oriëntatie op de definitie, volgen de pathofysiologie, de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Hendrien Kaal boeken
  Hendrien Kaal - Met zorg naar de politie

  Medewerkers in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) worden met enige regelmaat geconfronteerd met delinquent gedrag van hun cliënten. De vraag hoe hiermee om te gaan, en met name de vraag wanneer het strafrecht hierbij te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Felix Kreier, Iris Verberk-Jonkers boeken
  Felix Kreier, Iris Verberk-Jonkers - De dokter en digitalisering

  De zorgsector verandert en digitaliseert; de zorgverlening moet anders worden georganiseerd om ook in de toekomst betaalbaar te blijven. Er zijn nieuwe behandeltechnieken en –mogelijkheden en de rol van de patiënt wijzigt. Welke vaardigheden vraagt dit van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Karen De Vriend-de Jong boeken
  Karen De Vriend-de Jong - Help, zintuiglijke prikkels!

  Sommige mensen worden regelmatig overweldigd door de wereld om hen heen, terwijl het leven voor anderen juist niet snel en spannend genoeg kan zijn. Beide situaties zorgen niet zelden voor ongemak en onzekerheid. Beide situaties zijn bovendien te verklaren met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • 50 jaar urologie in het Rotterdams academisch ziekenhuis

  In 2019 bestaat de afdeling Urologie van het Rotterdamse academisch ziekenhuis – het huidige ErasmusMC – 50 jaar. Een afdeling met een stoere historie, van no-nonsense, onderzoek en aanpakken. Echt Rotterdams.Velen hebben aan deze 50 jaren een eigen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Jurgen Thyssen boeken
  Jurgen Thyssen - Biologisch Gezond voor De Hond

  "Biologisch gezond-de gouden raad uit Kaya's kruidentuin", is een boek dat je kan begeleiden met de verzorging van je hond. Waar de natuur een helpende hand en een goede oplossing kan bieden, is fabrieksmedicatie overbodig. Vlooien, teken, huidproblemen, voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Paola Bruna Ambrosio boeken
  Paola Bruna Ambrosio - Stoppen met roken is klote, Deal with it!

  De eeuwige strijd met de sigaret. Er zijn zoveel tips en tools om te stoppen met roken, voor iedereen werkt weer wat anders. Ik heb van alles geprobeerd maar ik slaagde er niet in, tenminste niet voor langere periode. Ik hou ervan om mensen te inspireren en te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Nathalie Charlier, Stefaan Nijs, Marc Sabbe boeken
  Nathalie Charlier, Stefaan Nijs, Marc Sabbe - Eerste hulp

  Als zorgverlener wil je op eender welk moment optimale eerste hulp kunnen bieden. De juiste reactie maakt immers vaak het verschil tussen leven en dood. Daarom wil je er zeker van zijn dat je acties berusten op evidentie, de best practices volgen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,00
 • Jan van Ingen Schenau boeken
  Jan van Ingen Schenau - Medische kennis voor senioren

  Dit boek begint met het ouder worden. Hoe voelen we ons nu we het zijn? Zijn we gelukkig? Kijken we met weemoed terug naar onze jeugd? En wat is onze levensverwachting? Het leeuwendeel gaat over veel voorkomende klachten, zoals buikpijn, spierpijn, obstipatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Arnold Smeets boeken
  Arnold Smeets - Helende zorg

  ARNOLd Smeets (red.) Helende zorg Een geïnspireerd perspectief op gezondheid en ziekte Helende zorg is anders dan genezende zorg. Het is de zorg die met aandacht, therapie, operaties of medicatie ziektes bestrijdt. Het maakt het perspectief op ziekte en ziek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Essy Touw boeken
  Essy Touw - Als mijn hart een raampje had

  Als mijn hart een raampje had, dan zou je bij mij naar binnen kunnen kijken. Deze autobiografische gedichtenbundel biedt dat kijkje. Ik hoop dat je je door het lezen van mijn gedichten iets minder alleen voelt, als je de worsteling met je hoofd herkent. Van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Migraine

  Indra R. Kumar is Bachelor in Ayurveda. Indra doet sinds 2011 onderzoek naar Ayurveda en migraine. Zij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedereen zichzelf kan behandelen bij migraine, hoofdpijn, voorhoofdsholte-ontstekingen en andere chronische keel-,neus-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Kris Goethals, Gerben Meynen, Arne Popma boeken
  Kris Goethals, Gerben Meynen, Arne Popma - Leerboek forensische psychiatrie

  Wat is onderscheidend aan de forensische psychiatrie? Dit eerste Leerboek forensische psychiatrie is tot stand gekomen vanuit de vraag wat onderscheidend is aan de forensische psychiatrie. Het gaat daarbij in elk geval om een viertal aspecten, die elkaar niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Kees van Heeringen, Gwendolyn Portzky, Derek de Beurs, Ad Kerkhof boeken
  Kees van Heeringen, Gwendolyn Portzky, Derek de Beurs, Ad Kerkhof - Handboek suïcidaal gedrag

  Vaak meer dan één oorzaak voor suïcidaal gedrag Ieder jaar maken duizenden Nederlanders en Vlamingen een eind aan hun leven. Veel frequenter nog worden suïcidepogingen ondernomen. Suïcidaal gedrag komt zelden voor zonder de context van psychiatrische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  61,00
 • Yvonne Van Sinttruijen boeken
  Yvonne Van Sinttruijen - Daar zie je aan de buitenkant niets van

  Al jaren lang schrijft Yvonne haar gedachten op, om zichzelf te helpen in het verwerken van haar verleden en in haar gevecht tegen PTSS. Als zij haar verhaal verteld aan anderen, is de reactie vaak “daar zie je aan de buitenkant niets van”. Dit doet haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink boeken
  Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink - Handboek psychiatrisch onderzoek

  Psychiatrisch onderzoek als hoeksteen van psychiatrische diagnostiek Zonder goede diagnostiek geen goede behandeling. Dat geldt ook voor de psychiatrie. De hoeksteen van de psychiatrische diagnostiek is het psychiatrisch onderzoek: het vaststellen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Jules Tielens boeken
  Jules Tielens - In gesprek met psychose 2

  Moederziel alleen sta je buiten onze gedeelde wereld, los van anderen, buiten de groep: psychose is in feite een contactprobleem. In gesprek met psychose – Deel 2 laat zien dat hieraan veel te doen is. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • Lieze Aerts boeken
  Lieze Aerts - (OVER)LEVEN MET ADHD.

  Op 31 jarige leeftijd viel ik uit met een burnout en depressie. Ik werd opgenomen in het Psychosociaal centrum en kreeg de diagnose ADHD. In overleven met adhd beschrijf ik mijn ervaringen van de dagelijkse moeilijkheden, en zoek ik een weg van overleven naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Manja Weijers boeken
  Manja Weijers - Beweeg beter

  Heb je moeite om soepel en vrij te bewegen? Veel mensen ervaren (chronische) spierspanning en pijn in het lichaam. De auteur, Manja Weijers, die yogadocent en fysiotherapeut is, geeft in dit boek helder onderbouwende theoretische achtergronden om van je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • S. Verhoeven, S.T. Houweling, H.J.G. Bilo, M.M. van Veen-Bouwman boeken
  S. Verhoeven, S.T. Houweling, H.J.G. Bilo, M.M. van Veen-Bouwman - Insulinetherapie in de eerste lijn, inclusief de behandeling met GLP1-analogen 2019-2020

  Insulinetherapie is in de eerste lijn al jaren een vast onderdeel van de zorg voor patiënten met type 2 diabetes. Dit boek is inmiddels de zesde druk en is weer volledig geactualiseerd en uitgebreid met een hoofdstuk over GLP1-analogen. Het boek is de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Sarah McKay boeken
  Sarah McKay - Het vrouwelijk brein ontrafeld

  Het brein begrijpen is een essentiële stap voor een gezond leven! In ,i>Het vrouwelijk brein ontrafeld geeft dr. McKay inzichten in de ontwikkeling van de hersenen tijdens de babyjaren, de kindertijd, tienerjaren (waaronder de aanvang van de puberteit) en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Prof. William Bengston boeken
  Prof. William Bengston - Genezing door energie

  Met Genezing door energie presenteert dr. William Bengston verbazingwekkend bewijs dat ons uitdaagt ons vermogen om te genezen in een totaal ander licht te zien. Puttend uit zijn wetenschappelijke onderzoek, ongelooflijke resultaten en hoofdbrekende vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Maarten Schmitt boeken
  Maarten Schmitt - Bewegen naar gezondheid

  Personen helpen om gezond te gaan bewegen en mensen helpen bij bewegingsbelemmeringen zijn essentieel voor mens en samenleving. De kern van het Lectoraat "Bewegen naar Gezondheid" is bewegen. Bewegen om gezond te worden of te blijven. Bewegen door mensen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Frans Van de Goor boeken
  Frans Van de Goor - VOEL je leven

  Gevoelens en emoties hebben een overheersende invloed op het gedrag, het denken en het lichaam. Dit besef maakt dat alles met alles te maken heeft en er eindeloze cyclische beïnvloeding plaatsvindt. Deze holistische visie wordt vanuit het oogpunt van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jolanda Neefs boeken
  Jolanda Neefs - Het boek van ikke, de vernieuwde versie.

  Het boek van ikke, de vernieuwde versie. Waarom info, die mijn leven zó veel meer kwaliteit gaf, niet delen? Van cliënt naar coach naar dummie schrijfster. Als alleen, samen wordt. Als moe, energiek wordt. Als piekeren, loslaten wordt. Als moeten, willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,51