Boeken over geneeskunde

 • Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink boeken
  Michiel W. Hengeveld, Desiree Oosterbaan, Joeri Tijdink - Handboek psychiatrisch onderzoek

  Psychiatrisch onderzoek als hoeksteen van psychiatrische diagnostiek Zonder goede diagnostiek geen goede behandeling. Dat geldt ook voor de psychiatrie. De hoeksteen van de psychiatrische diagnostiek is het psychiatrisch onderzoek: het vaststellen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Judith Koorn boeken
  Judith Koorn - Monument voor Maartje

  Dit boek is een eerbetoon aan mijn dochter Maartje die zich inzette voor het leven van een klasgenote. Toen zij wist dat ze haar vijftiende verjaardag niet zou halen, schreef zij minister Verdonk een brief: ‘Ik ga dood, er komt dus een plaatsje vrij voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Nigel M. Turner, Anneliese Nusmeier boeken
  Nigel M. Turner, Anneliese Nusmeier - APLS compact

  Dit boek biedt artsen en andere professionals een eenvoudige en effectieve methodiek voor de spoedeisende geneeskunde bij kinderen. Het helpt bij het zetten van de juiste eerste stappen bij de acute opvang van ernstig zieke of zwaargewonde kinderen. Informatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Kris Goethals, Gerben Meynen, Arne Popma boeken
  Kris Goethals, Gerben Meynen, Arne Popma - Leerboek forensische psychiatrie

  Wat is onderscheidend aan de forensische psychiatrie? Dit eerste Leerboek forensische psychiatrie is tot stand gekomen vanuit de vraag wat onderscheidend is aan de forensische psychiatrie. Het gaat daarbij in elk geval om een viertal aspecten, die elkaar niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  55,00
 • Kees van Heeringen, Gwendolyn Portzky, Derek de Beurs, Ad Kerkhof boeken
  Kees van Heeringen, Gwendolyn Portzky, Derek de Beurs, Ad Kerkhof - Handboek suïcidaal gedrag

  Vaak meer dan één oorzaak voor suïcidaal gedrag Ieder jaar maken duizenden Nederlanders en Vlamingen een eind aan hun leven. Veel frequenter nog worden suïcidepogingen ondernomen. Suïcidaal gedrag komt zelden voor zonder de context van psychiatrische… (Harde kaft)

  Lees meer...
  61,00
 • Jules Tielens boeken
  Jules Tielens - In gesprek met psychose 2

  Moederziel alleen sta je buiten onze gedeelde wereld, los van anderen, buiten de groep: psychose is in feite een contactprobleem. In gesprek met psychose – Deel 2 laat zien dat hieraan veel te doen is. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  31,50
 • Yvonne Van Sinttruijen boeken
  Yvonne Van Sinttruijen - Daar zie je aan de buitenkant niets van

  Al jaren lang schrijft Yvonne haar gedachten op, om zichzelf te helpen in het verwerken van haar verleden en in haar gevecht tegen PTSS. Als zij haar verhaal verteld aan anderen, is de reactie vaak “daar zie je aan de buitenkant niets van”. Dit doet haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Jurgen Thyssen boeken
  Jurgen Thyssen - Biologisch Gezond voor De Hond

  "Biologisch gezond-de gouden raad uit Kaya's kruidentuin", is een boek dat je kan begeleiden met de verzorging van je hond. Waar de natuur een helpende hand en een goede oplossing kan bieden, is fabrieksmedicatie overbodig. Vlooien, teken, huidproblemen, voor… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,50
 • Lieze Aerts boeken
  Lieze Aerts - (OVER)LEVEN MET ADHD.

  Op 31 jarige leeftijd viel ik uit met een burnout en depressie. Ik werd opgenomen in het Psychosociaal centrum en kreeg de diagnose ADHD. In overleven met adhd beschrijf ik mijn ervaringen van de dagelijkse moeilijkheden, en zoek ik een weg van overleven naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Prof. William Bengston boeken
  Prof. William Bengston - Genezing door energie

  Met Genezing door energie presenteert dr. William Bengston verbazingwekkend bewijs dat ons uitdaagt ons vermogen om te genezen in een totaal ander licht te zien. Puttend uit zijn wetenschappelijke onderzoek, ongelooflijke resultaten en hoofdbrekende vragen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Manja Weijers boeken
  Manja Weijers - Beweeg beter

  Heb je moeite om soepel en vrij te bewegen? Veel mensen ervaren (chronische) spierspanning en pijn in het lichaam. De auteur, Manja Weijers, die yogadocent en fysiotherapeut is, geeft in dit boek helder onderbouwende theoretische achtergronden om van je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • S. Verhoeven, S.T. Houweling, H.J.G. Bilo, M.M. van Veen-Bouwman boeken
  S. Verhoeven, S.T. Houweling, H.J.G. Bilo, M.M. van Veen-Bouwman - Insulinetherapie in de eerste lijn, inclusief de behandeling met GLP1-analogen 2019-2020

  Insulinetherapie is in de eerste lijn al jaren een vast onderdeel van de zorg voor patiënten met type 2 diabetes. Dit boek is inmiddels de zesde druk en is weer volledig geactualiseerd en uitgebreid met een hoofdstuk over GLP1-analogen. Het boek is de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Sarah McKay boeken
  Sarah McKay - Het vrouwelijk brein ontrafeld

  Het brein begrijpen is een essentiële stap voor een gezond leven! In ,i>Het vrouwelijk brein ontrafeld geeft dr. McKay inzichten in de ontwikkeling van de hersenen tijdens de babyjaren, de kindertijd, tienerjaren (waaronder de aanvang van de puberteit) en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Jan Willer boeken
  Jan Willer - Herkennen van ADHD bij volwassenen

  Dit boek geeft professionals in de geestelijke gezondheidszorg de meest recente kennis over het herkennen, diagnosticeren en behandelen van ADHD bij volwassenen. Het beschrijft symptomen van ADHD bij volwassenen die niet aan bod komen in de DSM-5, zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Jan van Ingen Schenau boeken
  Jan van Ingen Schenau - Medische kennis voor senioren

  Dit boek begint met het ouder worden. Hoe voelen we ons nu we het zijn? Zijn we gelukkig? Kijken we met weemoed terug naar onze jeugd? En wat is onze levensverwachting? Het leeuwendeel gaat over veel voorkomende klachten, zoals buikpijn, spierpijn, obstipatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Luc Vercauteren boeken
  Luc Vercauteren - Grenzeloos geluk

  ‘Ik ben die avontuurlijke man op de fiets die ik zo graag wil zijn en ik ben ook het lamgelegde jongetje dat sidderend van angst de boodschappen doet.’ Ondanks zijn bipolaire stoornis stapt Luc Vercauteren op de fiets om van zijn woonplaats Maastricht naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Migraine

  Indra R. Kumar is Bachelor in Ayurveda. Indra doet sinds 2011 onderzoek naar Ayurveda en migraine. Zij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedereen zichzelf kan behandelen bij migraine, hoofdpijn, voorhoofdsholte-ontstekingen en andere chronische keel-,neus-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Steffi Cornwell, Veerle Foulon boeken
  Steffi Cornwell, Veerle Foulon - Zelfzorgadvies in de apotheek

  Deze tweede praktijkgids Zelfzorgadvies in de apotheek vormt samen met het eerste deel een complete wegwijzer in de aanpak van vragen rond zelfzorg in de apotheek. Patiënten begeleiden bij het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen is een belangrijk onderdeel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  81,90
 • Frans Van de Goor boeken
  Frans Van de Goor - VOEL je leven

  Gevoelens en emoties hebben een overheersende invloed op het gedrag, het denken en het lichaam. Dit besef maakt dat alles met alles te maken heeft en er eindeloze cyclische beïnvloeding plaatsvindt. Deze holistische visie wordt vanuit het oogpunt van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jolanda Neefs boeken
  Jolanda Neefs - Het boek van ikke, de vernieuwde versie.

  Het boek van ikke, de vernieuwde versie. Waarom info, die mijn leven zó veel meer kwaliteit gaf, niet delen? Van cliënt naar coach naar dummie schrijfster. Als alleen, samen wordt. Als moe, energiek wordt. Als piekeren, loslaten wordt. Als moeten, willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,51
 • Simone van de Lindt, Harry Gras boeken
  Simone van de Lindt, Harry Gras - Perspectief op beter

  Perspectief op beter is voor hulpverleners van F-ACT-teams, OGGZ-teams, maatschappelijke opvang en sociale wijkteams, maar zeker ook voor medewerkers bij gemeenten, woningcorporaties, politie etc. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Willemjan Slort, Jeroen Wapenaar boeken
  Willemjan Slort, Jeroen Wapenaar - Met het einde in zicht

  In Met het einde in zicht staan levensechte verhalen over hoe zorgverleners met ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten communiceren. Zorgverleners, patiënten, naasten en nabestaanden vertellen over hun wensen, emoties en dilemma's.Dit boek gaat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Coen Blom boeken
  Coen Blom - Bij u is het niet zo erg om gek te zijn

  De liefde van een behandelaar voor zijn vak, voor de medemens spat ervanaf in dit boek - een vak als kunst van leven, levenskunst in afstemmen, respect voor wat is, zin voor realiteit. Humor. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Louise Gunning-Schepers boeken
  Louise Gunning-Schepers - Heel de mens

  Heel de mens behandelt tien actuele dilemma's in de zorg en in de samenleving, die zijn ontstaan door technische en andere innovaties. Hoever kunnen we gaan als het gaat over het genetisch aanpassen van embryo's? Of in de aanpak van obesitas bij kinderen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Emma Bruns, Zachary Cope boeken
  Emma Bruns, Zachary Cope - Mijn buik vol

  Het ligt ons zwaar op de maag. We hebben er de buik van vol en de vlinders vliegen er vrolijk in het rond. Er huizen allerlei organen en als je even pech hebt, moet er vroeg of laat een keer een chirurg aan te pas komen om je buik te genezen. Zachary Cope was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99