Boeken over geneeskunde

 • Luc Vercauteren boeken
  Luc Vercauteren - Grenzeloos geluk

  ‘Ik ben die avontuurlijke man op de fiets die ik zo graag wil zijn en ik ben ook het lamgelegde jongetje dat sidderend van angst de boodschappen doet.’ Ondanks zijn bipolaire stoornis stapt Luc Vercauteren op de fiets om van zijn woonplaats Maastricht naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Willemjan Slort, Jeroen Wapenaar boeken
  Willemjan Slort, Jeroen Wapenaar - Met het einde in zicht

  In Met het einde in zicht staan levensechte verhalen over hoe zorgverleners met ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten communiceren. Zorgverleners, patiënten, naasten en nabestaanden vertellen over hun wensen, emoties en dilemma's.Dit boek gaat over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Jan van Ingen Schenau boeken
  Jan van Ingen Schenau - Medische kennis voor senioren

  Dit boek is een drieluik van een schets van het ouder worden, veel voorkomende medische klachten, zoals duizeligheid, obstipatie of vallen en medicijnen, onmisbaar om ziekte te bestrijden maar verre van onschuldig. Als we gezond zijn, maakt het op onze oude… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Judith Koorn boeken
  Judith Koorn - Monument voor Maartje

  Dit boek is een eerbetoon aan mijn dochter Maartje die zich inzette voor het leven van een klasgenote. Toen zij wist dat ze haar vijftiende verjaardag niet zou halen, schreef zij minister Verdonk een brief: ‘Ik ga dood, er komt dus een plaatsje vrij voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Frans Van de Goor boeken
  Frans Van de Goor - VOEL je leven

  Gevoelens en emoties hebben een overheersende invloed op het gedrag, het denken en het lichaam. Dit besef maakt dat alles met alles te maken heeft en er eindeloze cyclische beïnvloeding plaatsvindt. Deze holistische visie wordt vanuit het oogpunt van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jolanda Neefs boeken
  Jolanda Neefs - Het boek van ikke, de vernieuwde versie.

  Het boek van ikke, de vernieuwde versie. Waarom info, die mijn leven zó veel meer kwaliteit gaf, niet delen? Van cliënt naar coach naar dummie schrijfster. Als alleen, samen wordt. Als moe, energiek wordt. Als piekeren, loslaten wordt. Als moeten, willen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,51
 • Maastricht UMC+ boeken
  Maastricht UMC+ - Our journey

  Waardegedreven zorg, value based healtcare, samen beslissen. Termen die anno 2018 hoop de de Nederlandse zorgbeleidsagenda staan en die voor zorgbestuurders en zorgprofessionals richtinggevens zijn. Echter, wérkelijk inhoud geven aan deze termen vraagt om het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,00
 • Karin Van den Heuvel boeken
  Karin Van den Heuvel - Herfst in mijn hoofd

  Dit boek is geschreven als hulpmiddel voor alle zorg-professionals, vrijwilligers en mantelzorgers die te maken hebben met psycho-geriatrische patiënten met een vorm van dementie. Sinds mijn vader in 2002 werd geconfronteerd met de diagnose Vasculaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,12
 • Simone van de Lindt, Harry Gras boeken
  Simone van de Lindt, Harry Gras - Perspectief op beter

  Perspectief op beter is voor hulpverleners van F-ACT-teams, OGGZ-teams, maatschappelijke opvang en sociale wijkteams, maar zeker ook voor medewerkers bij gemeenten, woningcorporaties, politie etc. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Alfred van Egmond boeken
  Alfred van Egmond - Verstopte oren?

  Patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) kunnen een bijzondere presentatie van lichamelijke klachten hebben door het psychiatrische ziektebeeld en/of de psychiatrische medicatie. De meeste zorgverleners hebben incidenteel met hen te maken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sven Bussens boeken
  Sven Bussens - Waakzaam zorgen voor tieners

  Jongeren opvoeden, het is geen kinderspel. Ouders doen hun uiterste best om hun kinderen te begeleiden gedurende de soms chaotische puberteit en de verdere ontwikkeling. Daarvoor moeten ze vaak balanceren tussen kansen bieden en grenzen trekken. Dat de relatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Paul Jansen boeken
  Paul Jansen - Dementiewijs

  Het onderwerp dementie staat in de belangstelling. Maar wat is dementie echt? En wat is dementie echt niet? Zijn wij ons brein? Krijgt onze ziel ook dementie? Wat is de relatie tussen stress en dementie? Hoe ga je ermee om? Hoe doe je aan preventie? Wat is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Willer boeken
  Jan Willer - Herkennen van ADHD bij volwassenen

  Dit boek geeft professionals in de geestelijke gezondheidszorg de meest recente kennis over het herkennen, diagnosticeren en behandelen van ADHD bij volwassenen. Het beschrijft symptomen van ADHD bij volwassenen die niet aan bod komen in de DSM-5, zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,99
 • Fia Gaillard boeken
  Fia Gaillard - mijn hond en ik gaan dood

  Ik ga dood, op korte termijn. Dat is niet zo erg, we gaan allemaal dood, zei opa en pakte nog een borreltje. Zo sta ik er ook in. Al snel leerde ik een nieuwe taal. De taal die mensen gebruiken als ze zich klem gezet voelen. Deze maanden hebben me lucht… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Olaf Aarts boeken
  Olaf Aarts - Wat je wilt is 'Vrijheid'

  Als je zoveel vrijheid kunt hebben als je maar wilt, ten opzichte van wat je maar wilt... wat zou je dan nog meer kunnen willen? Dit boek helpt je bij het vinden van meer vrijheid. Er zijn echter twee soorten vrijheid: mentale, en fysieke. Dankzij de een kan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Arko Oderwald, Sabrina Kamstra, Frank van den Bosch boeken
  Arko Oderwald, Sabrina Kamstra, Frank van den Bosch - Waanzin! | Sirenes

  Het idee voor deze bundel ontstond ten tijde van het samengaan van de beide Amsterdamse universitair medische centra – AMC en VUmc – tot één Amsterdam UMC in juni 2018. Met die samensmelting kwamen ook twee tradities bijeen: VUmc met zijn aandacht voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Steffi Cornwell, Veerle Foulon boeken
  Steffi Cornwell, Veerle Foulon - Zelfzorgadvies in de apotheek

  Deze tweede praktijkgids Zelfzorgadvies in de apotheek vormt samen met het eerste deel een complete wegwijzer in de aanpak van vragen rond zelfzorg in de apotheek. Patiënten begeleiden bij het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen is een belangrijk onderdeel van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  81,90
 • Migraine

  Indra R. Kumar is Bachelor in Ayurveda. Indra doet sinds 2011 onderzoek naar Ayurveda en migraine. Zij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedereen zichzelf kan behandelen bij migraine, hoofdpijn, voorhoofdsholte-ontstekingen en andere chronische keel-,neus-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Frans Meijman, Annelies Bakker boeken
  Frans Meijman, Annelies Bakker - Medische mensentaal

  Taal over gezondheid en ziekte. Er is taal van ‘medische mensen’ en ‘gewone’ mensentaal over medische zaken. Medische mensentaal wil daartussen een brug slaan, want met taal bereiken wij elkaar, in de beslotenheid van de zorg en in de openbaarheid. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Richard Van Zijl boeken
  Richard Van Zijl - Tien jaar verder

  In Tien jaar verder beschrijft de auteur op openhartige wijze over zijn jeugd, zijn ervaringen met dokters en psychologen en de lange, soms bizarre weg tot aan de diagnose POTS/dysautonomie. Dit boek geeft op tragikomische wijze weer hoe moeilijk het is om met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,37
 • Louise Gunning-Schepers boeken
  Louise Gunning-Schepers - Heel de mens

  Heel de mens behandelt tien actuele dilemma's in de zorg en in de samenleving, die zijn ontstaan door technische en andere innovaties. Hoever kunnen we gaan als het gaat over het genetisch aanpassen van embryo's? Of in de aanpak van obesitas bij kinderen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,99
 • Emma Bruns, Zachary Cope boeken
  Emma Bruns, Zachary Cope - Mijn buik vol

  Het ligt ons zwaar op de maag. We hebben er de buik van vol en de vlinders vliegen er vrolijk in het rond. Er huizen allerlei organen en als je even pech hebt, moet er vroeg of laat een keer een chirurg aan te pas komen om je buik te genezen. Zachary Cope was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Ernst Van Baar boeken
  Ernst Van Baar - JOUW ONEINDIGE POTENTIE

  Wij zijn geboren met een oneindige potentie, maar ergens op onze weg zijn we gestopt om dit verder te ontwikkelen. Als we onze manier en kwaliteit van denken aanpassen, waardoor we ons niveau van bewustzijn verhogen, dan zullen we merken dat onze mogelijkheden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,77
 • Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs boeken
  Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs - Een wondere wereld

  Ze kunnen zoveel tegenwoordig! Niets wat in de geneeskunde zo uitnodigt tot bewonderende kreten als het technische deel ervan. Het is met recht ‘een wondere wereld’; een wereld waar de buitenstaander weinig van begrijpt; ogenschijnlijk tovenarij maar dan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Patrick Dewals boeken
  Patrick Dewals - Medicinale cannabis

  Wat is medicinale cannabis? Bij welke medische indicaties helpt het en hoe? Weinig kwesties zijn zo controversieel als medicinale cannabis. Hoewel verschillende landen medicinale cannabis op een gereguleerde manier aan hun bevolking aanbieden, blijven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  36,00