Boeken over geneeskunde

 • Alfred van Egmond boeken
  Alfred van Egmond - Verstopte oren?

  Patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) kunnen een bijzondere presentatie van lichamelijke klachten hebben door het psychiatrische ziektebeeld en/of de psychiatrische medicatie. De meeste zorgverleners hebben incidenteel met hen te maken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sophie Bijloos, Wilma van der Scheer, Lizette van Veen-Berkx boeken
  Sophie Bijloos, Wilma van der Scheer, Lizette van Veen-Berkx - Bestuurders in beeld

  Al vijftien jaar doet het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur in samenwerking met de NVZD onderzoek naar het profiel van zorgbestuurders; hoe ziet de loopbaan van bestuurders eruit? Hoe geven zij in de dagelijkse praktijk invulling aan hun functie? Hoe kijken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Yvonne Bontekoning, Cocky Hoogeveen boeken
  Yvonne Bontekoning, Cocky Hoogeveen - Voetentraining

  Handboek voor de scheve grote teen Hebt u last van een scheve grote teen? Bent u bang dat het erger wordt? Een op de vier mensen heeft een scheve grote teen en heeft daar in meer of mindere mate last van. De klachten, veroorzaakt door deze hallux valgus, zoals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,97
 • Veerle Waterschoot boeken
  Veerle Waterschoot - Hydrolaten

  Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen,bladeren, kruiden zaden, wortels,... Deze geurige, subtiele waters dragen zowel de fysieke als energetische kwaliteiten van de planten in zich. Dit boek wil bijdragen aan een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,00
 • Irma Hein, Adger Hondius boeken
  Irma Hein, Adger Hondius - Wilsbekwaamheid in de medische praktijk

  De hulpverlener is door zijn behandelrelatie en expertise de aangewezen persoon om een inschatting te maken van de wilsbekwaamheid van zijn patiënt ten aanzien van een medische beslissing. Deze inschatting is een ingewikkelde kwestie die snel aanleiding geeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Frits Boer boeken
  Frits Boer - Angst

  Iedereen kent angst. Een onplezierig gevoel dat je waarschuwt bij gevaar. Maar angst kan ook optreden zonder dat je snapt waar het vandaan komt. Soms zo heftig dat je leven er door overhoop gegooid wordt. Angst is als het bekende topje van de ijsberg. Onder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Adrie van der Ven boeken
  Adrie van der Ven - Van Akasha tot zout

  Dit boek gaat over psychosomatiek en behandelt uitgebreid de celzouten van dr. Schüssler. Het geeft inzicht in achtergrondprocessen bij ziekten die vaak een voorspel hebben van verslavende gewoonten, een onevenwichtig dagritme of gekwetste gevoelens. Het boek… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • T.O.H. de Jongh, H. de Vries boeken
  T.O.H. de Jongh, H. de Vries - Therapie van alledaagse klachten

  Dit boek geeft praktiserende artsen, artsen in opleiding en studenten geneeskunde handvatten voor het bieden van therapie bij alledaagse klachten, waarvoor alleen symptomatische therapie mogelijk is. Bijvoorbeeld chronisch hoesten, duizeligheid of slechte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  64,95
 • Matthijs Schoemacher boeken
  Matthijs Schoemacher - Dood op recept

  Matthijs Schoemacher (1931) richtte de eerste privékliniek van Nederland op (1978), vooral bekend als de Dokter Schoemacher Klinieken. Als reactie op de ongekend grote invloed die geneesmiddelen als chemotherapeutica, cytostatica, psychofarmaca en middelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • A.W.J. van Pelt, C.M. Kreulen, F. Lobbezoo, P. Wetselaar boeken
  A.W.J. van Pelt, C.M. Kreulen, F. Lobbezoo, P. Wetselaar - Atlas gebitsslijtage

  Deze atlas laat, aan de hand van casussen, zien welk behandelspectrum de behandelaar van gebitsslijtage ter beschikking staat.Gebitsslijtage is een multifactoriële aandoening die leidt tot het verlies van de harde tandweefsels (glazuur, tandbeen en… (Harde kaft)

  Lees meer...
  150,00
 • Miriam van Kreij boeken
  Miriam van Kreij - Begeleiding van vrouwen met een miskraam

  Als een vrouw haar prille zwangerschap verliest, weet ze vaak niet hoe ze die ervaring goed kan verwerken. Dan heeft de verloskundige of echoscopist een belangrijke rol. Maar hoe begeleid je als hulpverlener de vrouwen met een miskraam of abortus ook goed op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • J.K.M. Aps, S.C. Boxum, M.A.A. De Bruyne, R. Jacobs, W.J. van der van der Meer, M.E.L. Nienhuijs boeken
  J.K.M. Aps, S.C. Boxum, M.A.A. De Bruyne, R. Jacobs, W.J. van der van der Meer, M.E.L. Nienhuijs - Het tandheelkundig Jaar 2018

  Het tandheelkundig jaar 2018 biedt een overzicht van de meest recente ontwikkelingen in de tandheelkunde. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, beschreven door een keur van gezaghebbende Vlaamse en Nederlandse auteurs. (Harde kaft)

  Lees meer...
  99,00
 • Paul Emons boeken
  Paul Emons - Van gevecht naar gesprek

  Kent u iemand of bent u iemand met fibromyalgie? Ervaart u problemen in het dagelijks leven? Slaapt u slecht? Voelt u zich uitgeblust? Beheerst de pijn en vermoeidheid uw leven? Wilt u graag stappen zetten maar weet u niet welke? Kan u niet meer wat u vroeger… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Ton van Balkom, Ralph Kupka, Jan Spijker boeken
  Ton van Balkom, Ralph Kupka, Jan Spijker - Casusboek kwaliteitsstandaarden

  Kwaliteitsstandaarden (zorgstandaarden en generieke modules) beschrijven vanuit het perspectief van de patiënt en zijn naasten wat onder goed professioneel handelen (goede zorg) wordt verstaan. De meest actuele kennis vormt hierbij het uitgangspunt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Herman Depypere, Philippe De Sutter, Yves Jacquemyn, Ignace Vergote boeken
  Herman Depypere, Philippe De Sutter, Yves Jacquemyn, Ignace Vergote - Handboek gynaecologie 3de ed.

  Het Handboek gynaecologie is een initiatief van de hoogleraren gynaecologie en verloskunde van de Universiteit Gent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen en Vrije Universiteit Brussel, in samenwerking met docenten. Het handboek bestaat uit drie hoofdstukken:… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Johan Swinnen boeken
  Johan Swinnen - De lange tocht

  Professor Johan Swinnen is een wereldautoriteit in de oncologie, het kankeronderzoek. Toen zijn eigen zoon getroff en werd door en genas van een hersentumor, werd hij zelf van heel dichtbij geconfronteerd met de ziekte. Meer dan ooit ziet hij het als zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,99
 • Theo Boer, Bart Cusveller, Bart Koopman, Dirk Jan Bakker boeken
  Theo Boer, Bart Cusveller, Bart Koopman, Dirk Jan Bakker - Het goede levenseinde in casussen

  Dit boek gaat over de vraag wat zorg in de laatste levensfase geslaagd maakt in de beleving van patiënten, hun naasten en hun zorgverleners. Artsen en ethici gaan in het boek op zoek naar het ‘Higgs-deeltje’ van palliatieve zorg: onzichtbaar maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • 2018

  Rustagenda 2018 Een overzichtelijke prikkelarme jaaragenda met een heldere en eenduidige uitstraling die naar eigen idee te personaliseren is. Dagelijks is er voldoende ruimte voor extra aantekeningen of specifieke notities. Wekelijks zijn er terugkerende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs boeken
  Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs - Ziekelijk bang

  In 1948 wilde Simon Vestdijk een proefschrift schrijven over angst. Hij benaderde daarvoor de psychiater H.C. Rümke, ook al was het, zo schrijft hij, een onderwerp dat vooral tot de psychologie en de filosofie behoorde. Een voordeel van een benadering vanuit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jolanda Thielen boeken
  Jolanda Thielen - Cancer Combat

  Cancer Combat - Longkanker, wat nu? Dat vroeg ik me ook af toen ik de diagnose kreeg. Eerst was er het ongeloof, toen kwam de angst, toen kwam de dood. Oh jeh, mijn man, mijn kinderen! Ik had nog zoveel plannen, zoveel te doen; was toch nog veel te jong! Al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Z. Damen-van Beek, E. de Jongh, I.M. Wichers, M.M. Verduijn boeken
  Z. Damen-van Beek, E. de Jongh, I.M. Wichers, M.M. Verduijn - Farmacotherapie voor de huisarts 2018

  Geen huisarts kan zonder dit formularium. Het is de meest actuele en praktische handleiding over de keuze en het gebruik van geneesmiddelen. Het eerste deel omvat het formulariumdeel: indicatie, stappenplan en doseringsranges. Deel 2 beschrijft werkzaamheid,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Erik-Jan Vlieger boeken
  Erik-Jan Vlieger - Het nieuwe brein van de dokter

  Het beroep van arts gaat veranderen. De arts van de toekomst gaat anders om met kennis. Hij kan veel meer - maar weet veel minder. Hij is minder een individu en meer een onderdeel van een intelligent, klinisch netwerk. Hij managet een team om zich heen. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Petra De Sutter, Eline Delrue boeken
  Petra De Sutter, Eline Delrue - De maakbare baby

  Eén op de zes koppels heeft medische hulp nodig om zwanger te raken. Gelukkig voor hen maakte de wetenschap al grote sprongen: van IVF, zaad- en eiceldonatie en draagmoederschap tot baarmoedertransplantatie. Maar daar stopt het niet. Straks kweken we… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Erna Meerwijk boeken
  Erna Meerwijk - Een stap met lef

  Om niet te vergeten wat ze met haar psychologe wilde bespreken begon Erna Meerwijk met het opschrijven van haar gedachten en gevoelens in korte tekstjes en kleine gedichtjes. Na een paar herseninfarcten had ze te maken met concentratiestoornissen, alexie en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Rob de Kroon boeken
  Rob de Kroon - De hemel en de hel

  De hemel en de hel is de benaming van de schrijver voor manisch-depressiviteit. Dit boek is geschreven door een persoon die 36 jaar te leiden heeft gehad van deze ziekte. Nu zijn er al 10 jaar geen stemmingschommelingen meer opgetreden. Voor hem reden om alles… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,75