Boeken over geneeskunde

 • T.A. Boer, S.M.H. Einerhand, J.N. de Haas- de Vries, M.N. van Rijswijk boeken
  T.A. Boer, S.M.H. Einerhand, J.N. de Haas- de Vries, M.N. van Rijswijk - Komt een test bij de dokter

  Het is steeds gemakkelijker om zonder tussenkomst van een dokter health checks te laten doen. Ook als er zich geen symptomen voordoen. Het kan gaan om tests die eenvoudig via drogist, apotheek of internet verkrijgbaar zijn, maar ook om medisch onderzoek bij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Erik Fokke boeken
  Erik Fokke - Het oog van de meester

  In deze bundel zijn essays verzameld over raakvlakken tussen kunst en geneeskunde. Hoe divers deze essays er ook uitzien, er is wel degelijk een rode draad te vinden. In driekwart van de essays speelt het brein een hoofdrol. Dat kan een brein zijn met… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Ina Oostrom, Mirjam Borsboom boeken
  Ina Oostrom, Mirjam Borsboom - Operatie met hypnose

  Operatie met hypnose is een persoonlijk verslag van een voor Nederland baanbrekende gebeurtenis, die de uitzonderlijke kracht van hypnose aantoont.Als Mirjam wordt geconfronteerd met een fibroadenoom – een bind- en klierweefselknobbel – in haar borst,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,55
 • H.F.P. Hillen, E.S. Houwaart, F.G. Huisman boeken
  H.F.P. Hillen, E.S. Houwaart, F.G. Huisman - Medische geschiedenis

  Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen van de geneeskunde en de doorwerking daarvan in de moderne gezondheidszorg. Hoe is in de loop van de tijd gereageerd op ziekte en bedreigingen van de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Michaëlis Jacobus de Vries boeken
  Michaëlis Jacobus de Vries - Over Phrenitis

  Michaël Jacob de Vries promoveerde in 1757 op het proefschrift 'Over phrenitis' tot doctor in de geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Phrenitis betekent 'aandoening van de hersenen'. Van de 5e eeuw voor Christus tot in de 19e eeuw is de term in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Rob Slappendel, Meta van der Woude, Michiel de Jager boeken
  Rob Slappendel, Meta van der Woude, Michiel de Jager - De disfunctionerende dokter

  Dit boekje, De disfunctionerende dokter is een onderwerp waar je als dokter, ziekenhuisdirectie of als patiënt liever niet mee in aanraking komt. Als een dokter disfunctioneert dan heb je daar als patiënt of ziekenhuis directie last van. De vraag is echter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,00
 • Lieve Goossens boeken
  Lieve Goossens - Intraveneuze katheters

  Elke zorgverlener in het ziekenhuis, en steeds vaker ook in de thuiszorg en woonzorgcentra, komt herhaaldelijk in contact met patiënten met een intraveneuze katheter. Een gedegen kennis van deze katheters is dan ook een must, om de patiënten een veilige en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,20
 • Theo Doorman boeken
  Theo Doorman - In de schaduw van de Javazee

  Anderhalf jaar voor zijn pensionering wordt kapitein ter zee Pieter Koenraad (1890-1968) in 1938 uitgezonden naar Nederlands Oost-Indië. Het zouden uiteindelijk acht enerverende jaren worden. Als commandant der marine in Soerabaja maakt hij de strijd tegen de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Luc De Smet, Ilse Degreef, Sebastiaan Peters, Maarten Van Nuffel boeken
  Luc De Smet, Ilse Degreef, Sebastiaan Peters, Maarten Van Nuffel - Handchirurgie Deel 2: Niet-traumatische pathologie

  De kennis over handchirurgie is de voorbije 20 jaar dermate geëvolueerd dat het boek 'Handchirurgie' (eerste druk, 2000) om een up-date vroeg. 'Handchirurgie. Deel 1: trauma' (2013) geeft een overzicht van mogelijke traumatologie van de hand, terwijl dit… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,00
 • Andries Baart boeken
  Andries Baart - De ontdekking van kwaliteit

  Geschreven voor wie geeft om kwaliteit en wil dat relationeel zorgen telt: student, professional, cliënt/patiënt, manager, bestuurder, toezichthouder en kwaliteitsmanager in zorg en welzijn.Dit boek sluit aan bij de recente ontwikkelingen van het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Mariska Brugman-de Heer boeken
  Mariska Brugman-de Heer - SuperZoey - gebundelde blogs

  Zoey Brugman (13-04-2012) is een erg levendig meisje met veel pit en karakter. Ze is dol op buitenspelen met de buurtkindjes, rijden op haar fiets en glijden van de glijbaan. Ze loopt al voor haar eerste verjaardag en op schoot zitten is niets voor haar. Dit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,99
 • Miriam van Kreij boeken
  Miriam van Kreij - Begeleiding van vrouwen met een miskraam

  Als een vrouw haar prille zwangerschap verliest, weet ze vaak niet hoe ze die ervaring goed kan verwerken. Dan heeft de verloskundige of echoscopist een belangrijke rol. Maar hoe begeleid je als hulpverlener de vrouwen met een miskraam of abortus ook goed op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,99
 • Matthijs Schoemacher boeken
  Matthijs Schoemacher - Dood op recept

  Matthijs Schoemacher (1931) richtte de eerste privékliniek van Nederland op (1978), vooral bekend als de Dokter Schoemacher Klinieken. Als reactie op de ongekend grote invloed die geneesmiddelen als chemotherapeutica, cytostatica, psychofarmaca en middelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Philip Spinhoven, Claudi Bockting, Eric Ruhe, Jan Spijker boeken
  Philip Spinhoven, Claudi Bockting, Eric Ruhe, Jan Spijker - Comorbiditeit van psychische stoornissen

  Het gelijktijdig of op elkaar volgend voorkomen van meerdere psychische stoornissen bij dezelfde persoon is eerder regel dan uitzondering. Deze comorbiditeit of multimorbiditeit is groter dan op grond van het toeval verwacht kan worden en roept de fundamentele… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • Migraine

  Indra R. Kumar is Bachelor in Ayurveda. Indra doet sinds 2011 onderzoek naar Ayurveda en migraine. Zij heeft een methode ontwikkeld waarmee iedereen zichzelf kan behandelen bij migraine, hoofdpijn, voorhoofdsholte-ontstekingen en andere chronische keel-,neus-,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Cindy Brands boeken
  Cindy Brands - Puur(NU)Mindfulness MIJMER schoolagenda 2018|2019

  Mindfulness MIJMEREN was nog nooit zo gemakkelijk! Met krachtige affirmaties, eenvoudig maar effectieve MIJMER suggesties en voldoende schrijfruimte is deze agenda een waardevol geschenk aan jezelf. Deze agenda is voor alle studenten, alle cursisten, alle… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • M. Boshart boeken
  M. Boshart - Malaria

  Malaria is momenteel een van de grootste, zo niet het grootste gezondheidsprobleem waarmee de wereldbevolking wordt geconfronteerd. Elk jaar worden er tweehonderd miljoen mensen ziek gemaakt door de malariaparasiet en bijna een half miljoen daarvan overlijdt.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Alfred van Egmond boeken
  Alfred van Egmond - Verstopte oren?

  Patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) kunnen een bijzondere presentatie van lichamelijke klachten hebben door het psychiatrische ziektebeeld en/of de psychiatrische medicatie. De meeste zorgverleners hebben incidenteel met hen te maken en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jef van den Ende boeken
  Jef van den Ende - Klinisch redeneren

  Klinisch redeneren, van model naar competentie - Een leerboek voor artsen en studentenEvidence based medicine is stilaan gemeengoed, niet alleen op het vlak van data, ook het redeneren van de arts vraagt om een wetenschappelijke onderbouw. Klinisch redeneren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • Cindy Brands boeken
  Cindy Brands - Puur(NU) Yoga

  Deze Puur(NU) Yoga schoolagenda 2018|2019 is een lust voor het oog, zonder poespas en met wekelijks een één Yogahouding ter beoefening. Met gemakkelijke instructie en duidelijke foto's is integratie van Yoga in je dagelijks leven nog nooit zo makkelijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,50
 • Frans Rampen boeken
  Frans Rampen - De huisarts als poortwachter

  Na zijn pensionering blijft Frans Rampen (1945) de landelijke zorgpolitiek geinteresseerd en kritisch volgen. Met name de beperkte toegang tot de medisch specialist vanwege de strenge poortwachtersrol van de huisarts ziet hij als een bedenkelijke ontwikkeling.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,45
 • Laura Dijksman Hurt boeken
  Laura Dijksman Hurt - Een leeg kasteel

  Ga je op zoek naar wat borderline voor je betekent, dan vind je overal min of meer dezelfde informatie: een lijst met symptomen. Zo'n lijst geeft natuurlijk geen echt antwoord op jouw vragen.Laura Dijksman geeft met haar boek 'Een leeg kasteel' een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs boeken
  Arko Oderwald, Koos Neuvel, Abel Thijs - Ziekelijk bang

  In 1948 wilde Simon Vestdijk een proefschrift schrijven over angst. Hij benaderde daarvoor de psychiater H.C. Rümke, ook al was het, zo schrijft hij, een onderwerp dat vooral tot de psychologie en de filosofie behoorde. Een voordeel van een benadering vanuit… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Jurgen Claassen, Roy Kessels, Petra Spies boeken
  Jurgen Claassen, Roy Kessels, Petra Spies - Wat kun je doen aan dementie?

  Dementie levert veel vragen op. Niet alleen bij de patiënt, maar ook bij partner en kinderen. Wat kan ik doen om verergering te voorkomen of af te remmen? Welke rol spelen medicatie, voeding, lichaamsbeweging en slaap hierbij? Helpt het om geheugentraining te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Joyce Langedijk boeken
  Joyce Langedijk - Praktijkboek herstelondersteunende zorg

  De zorg voor mensen met psychiatrische en psychosociale problematiek is omgebogen richting herstel en participatie. Waar de kennis van de professional vroeger het uitgangspunt was, is nu de wens en de ervaringskennis van de zorgvrager het startpunt. Maar wat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50