Boeken over natuurkunde

 • Hans Van Leunen MSc boeken
  Hans Van Leunen MSc - De Wiskunde van de Fysieke Werkelijkheid

  Het belangrijkste onderwerp van dit boek is een puur wiskundig model van de fysieke werkelijkheid. Het boek fungeert als een overzicht van het Hilbert Book Model project. Het project betreft een goed gefundeerd, puur wiskundig model van fysische realiteit. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • E. Spanjers boeken
  E. Spanjers - Zo doe je dat!

  Zo doe je dat! is een praktisch boek met oefeningen voor evenemententechnici. Een technicus die zelf bekabeling kan maken en schakelingen kan solderen heeft een streepje voor op collega’s. Daarnaast moet je als technicus ook regelmatig apparatuur controleren… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Steven Holzner boeken
  Steven Holzner - Natuurkunde voor Dummies

  Krijg je het warm van thermodynamica? Zijn vectoren een raadsel voor je? Gaan je haren rechtovereind staan van elektromagnetisme? Ontspan! Dit toegankelijke boek biedt je een prettige inleiding in de beginselen van de natuurkunde. Auteur Steven Holzner neemt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,99
 • George van Hal boeken
  George van Hal - Tossen met de kosmos

  Wat hebben het mysterieuze binnenste van zwarte gaten, de vraag of we leven in een geavanceerd kosmisch hologram en de wetenschappelijke zoektocht naar de ultieme theorie van alles gemeen? Het antwoord: het begrip entropie. Geboren in pruttelende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,99
 • Paul J. Van Leeuwen boeken
  Paul J. Van Leeuwen - Kwantumfysica, informatie en bewustzijn

  Dit is geen gemakkelijk boek, ongemakkelijk eigenlijk. Omdat de kwantumfysica overduidelijk laat zien dat de werkelijkheid principieel anders in elkaar steekt dan u altijd is verteld en dat uw bewustzijn een veel belangrijker rol speelt dan u wellicht dacht.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,95
 • Toon van den Ende boeken
  Toon van den Ende - De theorie van alles

  De theorie van alles of unificatietheorie is de theorie die de fundamentele theorien in de natuurkunde verenigt tot één theorie. Het brengt de fundamentele natuurkrachten en elementaire deeltjes samen in één model. Er is tot nu toe nooit een overtuigende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Koenraad M.L.L. Van Spaendonck boeken
  Koenraad M.L.L. Van Spaendonck - Emergent gravity from discrete geometry

  Compiling his know-how in concept formation from Integrated Product Design [IPD] into Integrated Quantum Design [IQD], product designer Koenraad Van Spaendonck [Alumnus University of Antwerp UA 1995] constructs a discrete geometry as the basis for emergent… (Harde kaft)

  Lees meer...
  32,91
 • Annelies Vredeveldt, Alieke Hildebrandt, Jasper J. van der Kemp, Peter J. van Koppen boeken
  Annelies Vredeveldt, Alieke Hildebrandt, Jasper J. van der Kemp, Peter J. van Koppen - De thuishulp in het Laakkwartier

  Op een vrijdagmiddag in 2009 vond de politie het lichaam van de 78-jarige Mathilda Snoek. Zij was door 51 messteken om het leven gebracht. Haar voormalige thuishulp, Michelle Bovenkerk, werd veroordeeld voor de moord. Biologische sporen van Michelle werden op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Frank Close boeken
  Frank Close - Niets

  Wat is 'niets'? Wat blijft er over als je alle materie weghaalt? Kan leegte bestaan? Dit 'Elementaire Deeltje' verkent de wetenschap en de geschiedenis van begrippen als leegte, ruimte en vacuüm: van Aristoteles die volhield dat het vacuüm niet mogelijk was,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Marcel Vonk boeken
  Marcel Vonk - Zwarte gaten

  Het heelal spreekt tot de verbeelding en zwarte gaten zijn een blijvende Marcel Vonk bron van fascinatie. In dit rijk geïllustreerde boek ontrafelt theoretisch fysicus en wetenschapspopularisator Marcel Vonk dit natuurkundige fenomeen en beschrijft hij hoe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • A.M. van der Laan, M.G.C.J. Beerthuizen, C.S. Barendregt, K.A. Beijersbergen boeken
  A.M. van der Laan, M.G.C.J. Beerthuizen, C.S. Barendregt, K.A. Beijersbergen - Adolescentenstrafrecht

  Op 1 april 2014 is het adolescentenstrafrecht ingevoerd. Het adolescentenstrafrecht beoogt een flexibele toepassing van de sanctiestelsels rond de leeftijd van 18 jaar waarbij de nadruk ligt op een verruimde openstelling van het jeugdstrafrecht voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,00
 • Chad Orzel boeken
  Chad Orzel - Hoe leer je natuurkunde aan je hond

  In dit succesvolle boek verklaart Chad Orzel basisbegrippen van de natuurkunde, waarbij hij het gedrag van zijn hond Emmy als uitgangspunt neemt. Emmy is niet zo maar een hond! Ze kan praten en ze is gefascineerd door het werk van haar baasje, die professor in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Anneke Wittermans boeken
  Anneke Wittermans - Vrijgeven, vieren van verbintenissen

  Met natuurfoto's van Theo NollenEen inspirerend lees- en kijkboekVoor mensen die in een veranderingsproces zitten enworstelen met loslaten, is inzicht over vrijgeven een verademing. Waar loslaten je met lege handen achterlaat, geeft vrijgeven het besef van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Donald E. Scott boeken
  Donald E. Scott - Het elektrische heelal

  In het heelalbeeld dat de conventionele sterrenkunde ons voorhoudt, speelt zwaartekracht de hoofdrol. Zwaartekracht is echter veruit de zwakste van de ons bekende natuurkrachten ? tientallen machten van 10 zwakker dan de elektrische kracht. Het bestaan van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Nick Lane boeken
  Nick Lane - De belangrijkste vraag van het leven

  Overal om ons heen is leven. We komen het tegen in simpele vormen, zoals bacteriën, of in complexe vormen - paardenbloemen, spreeuwen, mensen. Maar waarom bestaat die tweedeling eigenlijk? Na het begin van het leven, 4 miljard jaar geleden, duurde het 2,5… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Jean-Paul Keulen boeken
  Jean-Paul Keulen - De deeltjessafari

  Het vervolg op het succesvolle De deeltjesdierentuin In De deeltjesdierentuin leidde Jean-Paul Keulen ons langs de al ontdekte en bekende deeltjes. Maar er is meer, veel meer. Voor talloze raadsels in de fysica is in verleden én heden een oplossing bedacht in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Lawrence Krauss boeken
  Lawrence Krauss - Het grootste project van de mens

  In Het grootste project van de mens. De eeuwenlange zoektocht naar de bouwstenen van het universum verbindt Lawrence Krauss de wereld zoals wij die kennen met de onzichtbare wereld om ons heen, die zich onttrekt aan intuïtie en directe waarnemingen. Krauss… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,99
 • Ineke Boers, Hester van de Bovenkamp, Mark Bovens, Gijs Jan Brandsma boeken
  Ineke Boers, Hester van de Bovenkamp, Mark Bovens, Gijs Jan Brandsma - Handboek publieke verantwoording

  Publieke verantwoording is een cruciaal onderdeel van de democratische rechtsstaat. In de praktijk van het openbaar bestuur kan publieke verantwoording echter ook een zware last zijn. Professionals en bestuurders klagen steeds vaker dat ze te veel en te vaak… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  38,50
 • Jos Rogiers boeken
  Jos Rogiers - Van fysica naar biofysica

  Het voorbije decennium heeft de fysica op nanoschaal een enorme vlucht genomen. Het bestuderen van stucturen ter grootte van een miljoenste van een millimeter heeft ons inzicht in biologische processen op cellulair en moleculair niveau enorm uitgebreid.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  46,95
 • Martijn van Calmthout boeken
  Martijn van Calmthout - Echt nano

  Robotjes die door onze bloedbaan navigeren en cellen en organen repareren. Verf die zich vanzelf herstelt van krassen. Betere zonnecellen. Slimmere medicijnen en antibiotica, die met licht aan- en uitgeschakeld kunnen worden. De nanotechnologie biedt ongekende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • W. Braunbek boeken
  W. Braunbek - Fysica voor iedereen

  De aangewezen methode om enigzins thuis te geraken in de overstelpende hoeveelheid en menigvuldigheid van de natuurkundige verschijnselen, is die welke begint bij de grondslagen en een systematisch geheel van oorzaak en gevolg opbouwt, zodat men de grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • L. Motz, J.H. Weaver boeken
  L. Motz, J.H. Weaver - Geschiedenis van de natuurkunde

  Natuurkunde of fysica is de wetenschap die zich bezighoudt met de natuur in haar meest abstracte vorm. In de Oudheid begonnen als een meer beschouwelijke wetenschap, is de natuurkunde de laatste vijf eeuwen steeds meer haar stempel op de samenleving gaan… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Vademecum technologica 2015

  Vincent Massée (1966) schrijft over het leven en de wetenschap die daarin zijn plaats vindt. Als denker houd hij zich bezig met beschrijvende Fysica en Natuurkunde. In dit kleine werk houd hij zich bezig met de internaliteit van de licht gestuurde computer,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,13
 • Vincent Massée boeken
  Vincent Massée - Vademecum relativiteit

  Vincent Massée (1966) Schrijft vrij over de verschillende onderwerpen die hem bezighouden. Naast cultuur in algemene zin schrijft hij in dit werk over de deeltjes volgens Higgs. Ook het werk van de Nederlandse Gebroeders Huygens komt aan bod en hij stipt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,36
 • M.M.H. Starmans boeken
  M.M.H. Starmans - Niveaumetingen

  In de procestechniek komen veel vakgebieden samen. Een van deze vakgebieden is de meettechniek. Dit zijn de instrumenten die verbonden zijn met het proces om een bepaalde grootheid te meten. In dit boek gaan we in op de grootheid hoogte oftewel niveau. Ten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,80